גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם לא היינו רוכשים בהודו ובפולין, אני לא יודע אם סאפיינס הייתה שורדת"

שנתיים אחרי משבר שחתך 40% משווי השוק שלה, מניית סאפיינס הכפילה את עצמה מתחילת 2019, ושווי השוק של ספקית הפתרונות לחברות ביטוח, שנסחרת בנאסד"ק ובת"א, נסק ל-1.1 מיליארד דולר ● "אנחנו רוכש אסטרטגי, ולא חברת החזקות" אומר בראיון ל"גלובס" המנכ"ל, רוני על-דור

רוני על-דור, מנכ"ל סאפיינס / צילום איל יצהר
רוני על-דור, מנכ"ל סאפיינס / צילום איל יצהר

השנה החולפת הייתה טובה מאוד לבעלי המניות בחברת סאפיינס  , המספקת פתרונות לחברות ביטוח. מתחילת 2019 המניה הכפילה את עצמה ושווי השוק של החברה, שנסחרת בנאסד"ק ובת"א, נסק ל-1.1 מיליארד דולר. למעשה, מניית סאפיינס קרובה היום לשיא של כשני עשורים.

לא רע בכלל עבור חברה שרק לפני שנתיים נראה היה שנקלעה למשבר משמעותי, שחתך אז כ-40% משווי השוק שלה. השיא במניה, אגב, היה בימי הבועה ב-2000, אם כי אז היא עוד עסקה בתחום פעילות שונה; סאפיינס היא חברה ותיקה שהחלה את דרכה בשנות ה-80 ומאז עברה לא מעט שינויים. מאז 2005, מנהל אותה רוני על-דור, שהוביל אותה בתקופה הקשה שבה נלחמה להחזיר את מלוא החוב שהיה לה למחזיקי האג"ח ב-2009.

הנפילה בשווי ב-2017-2018 הגיעה בשל עצירת פרויקט פיתוח מוצר חדש עם לקוח גדול בארה"ב (שמו לא נמסר, אך אנליסטים העריכו שמדובר בחברת הביטוח MassMutual), שפגעה בתוצאות הכספיות של החברה והובילה אותה ליישום תוכנית התייעלות. במקביל, המשיכה החברה באסטרטגיה הקבועה שלה בשנים האחרונות - המשך גידול באמצעות רכישות.

"זה לא שהיום החברה היא אחרת לגמרי, וגם כשהייתה ירידה במניה, החברה לא הייתה אחרת", אומר המנכ"ל  על-דור בראיון ל"גלובס". "אנחנו חברה עם 500 לקוחות. נכון, זה היה לקוח גדול, אני לא מזלזל, אבל האם בגלל לקוח אחד צריך 'להרוג' את החברה? מחיר המניה ירד מ-14 דולר ל-8 דולר, השוק הגיב באופן שלילי לאירוע שהוא לא טוב, אבל זה לא שהחברה הפכה לרעה".

הפרויקט שנעצר עסק בתחום ה-Retirement בארה"ב, כשהקושי הגיע במקביל לניסיונות החברה לחדור עם מוצר ביטוח החיים שלה לארה"ב, ולביצוע רכישות שם. לתחום ה-Retirement סאפיינס כבר לא חזרה, אך בתחום ביטוח החיים ובתחום הרכישות, על-דור מציין את הצלחת החברה - דבר שמן הסתם תרם לשיפור הסנטימנט של השוק ולזינוק במניה מאז.

לדברי על-דור, השינוי המרכזי בסאפיינס בשנים האחרונות הוא בתמהיל הפעילות - אם בעבר 60% מהפעילות הייתה בתחום ביטוח החיים וכ-30% בתחום הביטוח האלמנטרי, היום המספרים הפוכים (באופן כללי, קרוב ל-95% מפעילות החברה היא בתחום הביטוח). "עשינו זאת דרך רכישות ובצורה אורגנית ואנחנו מרוצים מזה, כי אנחנו מאמינים שיש יותר אירועים חיצוניים שמסייעים לביקוש למערכות ביטוח אלמנטרי - כל הנושא של הדיגיטל, המוצרים החדשים בתחום האלמנטרי", הוא אומר. לדבריו, הפרויקטים מעט פחות מורכבים מפרויקטים של ביטוח חיים, עניין חיובי משום שחברות ביטוח חוששות מאוד לעשות שינויים ככל שהם מורכבים יותר - או כהגדרתו, "מישהו אמר פה פעם שפרויקט טרנספורמציה זה כמו לעשות ניתוח לב פתוח תוך כדי ריצה".

עניין נוסף הוא אינשורטק, מיזמים שפותחים את עולם הביטוח לעולם הדיגיטלי. על-דור מציין שישנן הרבה מאוד חברות בנישות כאלה ואחרות, והן משתלבות כיום במערכות של סאפיינס. לצורך זה, הוא מציין, המערכות צריכות להיות פתוחות ועם ממשקים קלים. צדדים אחרים של התחום הדיגיטלי הם האפשרות "לבטח בשתי לחיצות במקום להתקשר ולחכות", וכן כל הנושא של אנליטיקה - הרצון של החברות לדעת כמה שאפשר על הלקוחות ולנתח התנהגויות. "סאפיינס משקיעה בכך די הרבה, גם אורגנית, וגם באמצעות רכישות שעשינו, לדוגמה בהודו", אומר על-דור. "זה בא בנוסף למערכות הליבה שלנו, שמהוות אחוז גדול מאוד מההכנסות. יש לנו פה בחור שהתפקיד שלו הוא להיות בקשר עם כל חברות האינשורטק, יש לא מעט בישראל, והן רוצות לעבוד עם סאפיינס שהיא חברה גדולה עם הרבה לקוחות. אנחנו לא יכולים לעבוד עם 1,000 חברות אז יש לנו תהליך בחירה מסודר, ומי שטוב, אנחנו מקדמים אותו אצל הלקוחות".

ומי שטוב יותר, עשוי להירכש על ידי סאפיינס?

"אנחנו פחות מעוניינים לקנות חברות אינשורטק, ומעדיפים להישאר פתוחים, כך שכל לקוח שלנו יוכל לבחור מאיזו חברה הוא מעדיף לקבל את הפתרון".

ובכל זאת, רכישות הן חלק בלתי נפרד מההיסטוריה הקרובה של סאפיינס, והיא הודיעה על 12 כאלה בשנים האחרונות. חלק מהרכישות הכניסו אותה לאזורים גיאוגרפיים חדשים, כמו סקנדינביה, ולאחרונה ספרד. לדבריו, "יש חמש מדינות שמבחינת היקף הפרמיה הכללית, הן הכי גדולות בעולם: ארה"ב, אנגליה, גרמניה, צרפת ויפן. לפני כמה שנים, קיבלנו החלטה להגדיל את הפעילות בארה"ב, ורכשנו ארבע חברות ביותר מ-100 מיליון דולר. יש לנו שם הצלחה מאוד גדולה, והיום השוק האמריקאי הוא קרוב ל-50% מההכנסות שלנו".

בדרך כלל אומרים שהסטטיסטיקה של הצלחה במיזוגים ורכישות אינה חיובית. אחרי כל הרכישות שביצעתם, למדתם מהו ה"מתכון" הנכון לביצוע רכישה?

"השיטה של סאפיינס היא שאנחנו רוכש אסטרטגי, ולא חברת החזקות. הכוונה היא שיש אינטגרציה מלאה מיום הרכישה, ושילוב של המערכות של החברות שנרכשו. בנינו אצלנו צוות קטן שעוסק כבר 10 שנים ברכישות. התהליך מתחיל מהגדרה מה רוצים להשיג: חדירה לארה"ב, טכנולוגיה מסוימת? אחר כך מתחיל תהליך של סקאוטינג, ואנחנו ממש דופקים על כל דלת. אנחנו משתדלים לא לעבוד עם בנקאים, אבל נעזרים מאוד באנליסטים של התעשייה. אחרי זה, יש לנו מיומנות טובה גם בשלב הדיו-דיליג'נס (בדיקת נאותות) שאנחנו עושים 90% בעצמנו, וכמובן נעזרים במקרה הצורך בעורכי דין או יועצים פיננסיים חיצוניים. הפואנטה היא שיש ידע ספציפי בתוך החברה והוא הולך ומשתכלל.

"לא פחות חשוב מאסטרטגיה ומוצר, זה האנשים. בסוף, אנחנו רוכשים חברות עם אנשים, מוצרים ולקוחות, ושמים בראש סולם העדיפויות את האנשים. אם לא תהיה התאמה טובה, יהיה קשה ליצור חיבור. זו לא סיסמה - היו חברות שבחנו ופסלנו על אנשים. בהסכמים שלנו, אנשי המפתח צריכים להישאר בחברה. ההתחייבות לזה היא דיל-ברייקר.

"יש הרבה פעמים שאנחנו רוצים לרכוש, אבל נופלים על נושא המחיר. אנחנו מפסידים בעיקר לקרנות פרייבט אקוויטי. אנחנו נתפסים כרגישים למחיר, שישלמו פחות, והרבה פעמים לא פונים אלינו כשחברה יוצאת למכירה.

"אחר כך מגיעה האינטגרציה, וגם כאן צריך מיומנות. אנחנו מאחדים את החברות לתוך החטיבות שלנו, ומאמצים דברים טובים מהחברות הנרכשות לתוך סאפיינס. זאת חוויה לא קלה לנרכש: סאפיינס חברה שעובדים בה קשה, דוחפים ליעדי צמיחה ורווחיות, ולפעמים מגיעים אנשים שעבדו בחברות פרטיות שנוהלו באופן חופשי יותר. יש אלמנט של שינוי שאנשים צריכים לעבור".

מה למדתם מרכישות שהצליחו פחות?

"לשמחתנו, רוב הרכישות שלנו הצליחו. ב-2010 רכשנו חברה קטנה ושנה אחרי זה קנינו משהו די דומה. אבל למדנו מהרכישה שלה ומהתהליך המון. מאז כל הרכישות שלנו" - על-דור נוקש על השולחן - "אין לנו סיפור שקשור לפלופ, לקוחות שעוזבים או מנהלים שעוזבים. עדיין, אנחנו מאוד נזהרים. המקרה של טבע מזכיר לנו שכל מיזוג שונה - אנשים, תרבויות, סיבות לרכישה - ואנחנו מאוד זהירים".

בסוף הרבעון השלישי היו לסאפיינס 73.1 מיליון דולר בקופה לעומת חוב של 68.7 מיליון דולר, לאחר שלפני שנתיים החברה גייסה 230 מיליון שקל בהנפקת אג"ח בת"א. ועל-דור לא פוסל גיוס נוסף במקרה של רכישות נוספות: "יש לנו תשקיף מדף, ויש לנו מזומן בקופה. לכל הרכישות צריך מקורות מימון, ואנחנו שוקלים כל הזמן בין חוב בנקאי לבין אג"ח ואקוויטי. היום החוב יחסית נמוך ואטרקטיבי".

אתם מרחיבים את הפעילות בהודו ובונים של קמפוס חדש. מה מתוכנן שם?

"התחלנו בהודו עם 150 איש והיום יש לנו מעל 1,000. אנחנו בונים משרדים באזור עם הטבת מס בבנגלור, ויש לנו שם מנהלים מעולים".

הכוונה היא להעסיק יותר עובדי אוף-שור בהודו ופולין ולצמצם את מספר העובדים בישראל? בין 2017 ל-2018 מספר העובדים בארץ ירד מ-864 ל-726 (נתוני 2019 טרם פורסמו).

"אנחנו נמצאים בשוק תחרותי וחייבים לשמור על הרווחיות, ולכן משקיעים מחשבה בנושא ההוצאות. אני יכול לומר בוודאות שאם לא היינו עושים רכישות בהודו ובפולין, אני לא יודע איפה סאפיינס הייתה נמצאת היום ולא יודע אם היינו שורדים. ללא היכולת לפתח מוצרים או לתת ללקוח שירותים בעלויות יותר נמוכות. כמובן, שאנחנו אוהבים את איכות העובדים הישראלים. אנחנו לא משחררים עובדים ישראלים, אבל אנחנו מאוד סלקטיביים בגידול שלנו. אין פיטורים בסאפיינס. רוב תפקידי המפתח פה, בטח בתחום הפיתוח, הם בישראל, והם עובדים עם מרכזי הפיתוח בהודו ופולין".

איך נראה מהכיוון שלך שוק הביטוח בישראל?

"בשוק האלמנטרי בארץ, שבו אנחנו לא פועלים, כל החברות עובדות עם מערכות שהן פיתחו לבד. זה חריג למדינה כמו ישראל, שלא רוכשים מערכות מדף כמו שלנו. הן ממשיכות לפתח בעצמן, ורוב החברות לא מחליפות מערכות ליבה אלא נותנות פתרונות דיגיטליים מסביב. אבל להערכתי, אם יש לך רכב ישן ואתה לא מחליף את המנוע - הקוסמטיקה שאתה יכול לעשות היא מוגבלת, ופעם בכמה שנים צריך להחליף מנוע".

איפה אתה רואה את סאפיינס עוד שנתיים-שלוש?

"בעוד שלוש שנים אני מאמין שסאפיינס כבר תחצה את רף החצי מיליארד דולר בהכנסות". 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

בצל הלחצים: גלנט יאשר בקרוב מינוי של ראש אמ"ן חדש

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים