גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לי אלבז ממש לא לבד: כך הסתבכו ישראלים בהונאה חובקת עולם של אופציות בינאריות

עונש מאסר כבד של 22 שנה שנגזר בארה"ב על לי אלבז, בגין הונאת ענק של משקיעים באופציות בינאריות, מסתמן כמו הסנונית הראשונה בנפילתה של התעשייה המשגשגת, שבה לקחו חלק מאות ישראלים - עד שפעילותה נאסרה בחוק

אופציות בינאריות / צילום: שאטרסטוק
אופציות בינאריות / צילום: שאטרסטוק

לי אלבז, מנכ"לית חברת "יוקום תקשורת" שעליה גזר ביהמ"ש בארה"ב בסוף השבוע שעבר מאסר של 22 שנה בגין הונאת אלפי משקיעים ברחבי העולם בהיקף של כ-140 מיליון דולר באמצעות "אופציות בינאריות", לא לבד. על הכוונת של האמריקאים נמצאים עוד כ-15 ישראלים, עובדי יוקום, שנגדם כבר הוגש כתב אישום בגין הונאה באופציות בינאריות, וחמישה ישראלים שחתמו על הסכם עד מדינה עם הרשויות האמריקאיות והעידו כי אלבז הנחתה אותם לשקר ללקוחותיהם.

בנוסף לכך, ל"גלובס" נודע כי ה-FBI ומשרד המשפטים האמריקאי מנהלים חקירות נגד שתי חברות ישראליות נוספות שעסקו באופציות בינאריות, והונו לפי חשד ם משקיעים רבים מרחבי העולם, בהיקף של עשרות מיליוני דולרים. למיטב הידיעה, החקירה נגד שתי החברות הנוספות נמצאת עדיין בשלביה הראשונים, וייתכן שתכלול גם חיקורי דין בישראל במהלך החודשים הקרובים.

דעה: האופציות הבינאריות הן יהלומי דמים | פרופ' שמואל האוזר

ואכן, הסיפור של יוקום הוא רק טיפה בים של תעשייה ישראלית משגשגת ביותר. תור הזהב של חברות המסחר באופציות בינאריות ארך כארבע שנים והגיע לקיצו בשנת 2017, עם העברת החוק בכנסת שהוציא את הפעילות הזו מחוץ לחוק ואסר להציע אופציות בינאריות בישראל ובעולם. בשיא הפעילות, העסיקו חברות המסחר באופציות בינאריות אלפי אנשים, בעיקר ממקום מושבם בבורסה ברמת גן.

מי שמכיר מקרוב את התעשייה הזאת מספר כי אותם אלפי אנשים פקדו מדי יום את עבודתם כשרובם מבינים היטב ואף משוחחים ביניהם על כך שהם מרמים אנשים מכל רחבי העולם. "לי אלבז תשב 22 שנים בכלא על אותו דבר שעשו אלפי אנשים בישראל", אמר גורם הבקיא בפרטים ל"גלובס".

מלכודת לפנסיונרים

יוקום הפעילה שני אתרי אינטרנט, ועשתה טעות פטאלית כשהציעה את שירותיה גם לאזרחי ארה"ב, מה שעורר עליה את זעמן של הרשויות האמריקאיות. בנוסף לאתרים שהפעילה יוקום, פעלו מתוך ישראל מאות אתרים למסחר באופציות בינאריות.

מרבית החברות שהקימו אתרים למסחר באופציות בינאריות עבדו בשיטה המתוארת בכתב האישום שהוגש נגד אלבז: נציגי הלקוחות שעמדו בקשר עם המשקיעים הרוויחו עמלות רק מתוך ההפרש בין ההפקדות למשיכות של הלקוחות, כלומר על חשבון ההפסדים של לקוחותיהם, ולכן דחפו אותם להפקיד עוד ועוד כספים. הנציגים השתמשו בשמות אנגלו-סקסיים בדויים, והסתירו את העובדה כי הם מתקשרים מישראל כדי להפחית את החשד למעשה מפוקפק. ברבים מהמקרים, לפחות במקרה של יוקום, דובר בלקוחות מבוגרים שיצאו לפנסיה ושוכנעו להעביר את כל חסכונותיהם ל"השקעה" טובה יותר, שבסוף הובילה להפסד כל כספם.

כך למשל, בכתב האישום נגד אלבז הוזכר זוג קשישים מקנזס סיטי שהשקיע את כל חסכונותיו, בגובה 110 אלף דולר, באמצעות אחד האתרים של יוקום. בני-הזוג סברו שהם מדברים בכלל עם ברוקרים מלונדון. הם הפסידו  את כל כספם, בין היתר לאור הפרקטיקה שהייתה נהוגה במרבית החברות שסחרו באופציות בינאריות. לפי הפרקטיקה המקובלת, נאמר ללקוחות שאם לא ימשכו את הרווח שהשיגו, ויותירו את כספם כ"השקעה", יזכו לבונוס של עשרות אלפי דולרים. הבעיה שהתעוררה הייתה שהחברה התנתה את קבלת הבונוס בביצוע מספר מחזורי השקעה, מה שהכניס את המשקיעים למלכודת ממנה יצאו ללא כספם, בדומה לנהוג בבתי קזינו.

שינוי תדמית 

מקץ ארבע שנים של פעילות ורק אחרי שהפכה לתעשייה ענפה ומשגשגת, התעוררו גם ברשות ני"ע ונלחמו כדי להעביר חוק שיוציא את כל הפעילות של האופציות הבינאריות מחוץ לחוק. לדברי גורם הבקיא בתעשייה, "החוק היה צעד בכיוון הנכון, אבל הנוכלים היו תמיד צעד אחד לפני. היו להם הרבה שנים טובות להדפיס כסף, ולהיכנס בעזרת הכסף שהרוויחו לעוד תחומים".

החוק שאותו הובילו ברשות ני"ע הישראלית, ושמספר מדינות אף העתיקו את המהלך, אסר להציע אופציות בינאריות, הן ללקוחות בישראל והן ללקוחות מחוצה לה, בעוד שלפני כן חל האיסור רק על לקוחות בישראל. בדברי ההסבר לחוק ובפרסומים של הרשות בסמוך לחקיקתו, דווח כי מספר מדינות העבירו תלונות על זירות המסחר לאופציות בינאריות, וכן כי מדובר בזירות המסבות נזק תדמיתי לישראל ברחבי העולם.

אך לא כל החברות שעסקו באופציות בינאריות סגרו את שעריהן. חברת יוקום, למשל, עדיין פועלת, לטענת מקורבים אליה, על-מנת לאפשר ללקוחות שהשקיעו בה את כספם "לקבל אותו בחזרה". מספר חברות אחרות עברו שינוי תדמית ושם, ועברו לעסוק בזירות מסחר "אפורות" בתחום הפורקס, כשאחת מהזירות הפופולאריות מבינהן היא מסחר בקריפטו בכלל, ובביטקויון בפרט.

בישראל לא נפתחו חקירות בגין הונאה נגד חברות שעסקו במסחר של אופציות בינאריות. גם הניסיון להגיש תובענות ייצוגיות נגד החברות האלה עלה בתוהו, בעיקר לאור העובדה שכל אחד מהקורבנות ספג הפסד כספי שונה.

מאות אתרים

לדברי עו"ד נמרוד אסיף, שמייצג נפגעים של גופי אופציות בינאריות ופורקס ומשמש בין היתר גם כעורך דינם של שלושה קורבנות שאינן מתגוררים בישראל ונפלו קורבן למעשה עוקץ על-ידי חברות השקעה באופציות בינאריות, "התופעה רחבה הרבה יותר מאלבז ומחברת יוקום. במשך כמה שנים פעלו בישראל, באין מפריע, עשרות חברות שהפעילו מאות אתרים של אופציות בינאריות. את אותם מעשים שבגינם אלבז הורשעה ביצעו מאות, אם לא אלפי, ישראלים, ששידלו משקיעים בכל רחבי העולם. גורלם שונה מגורלה של אלבז רק משום שהם נזהרו שלא לפנות למשקיעים בארה"ב או בגלל שהם לא נתפסו".

עוד טוען אסיף, כי "ההונאה לא הייתה מגיעה להיקף כה גדול אלמלא התעלמותן הכמעט מוחלטת של רשויות האכיפה בישראל. חקיקה לא הייתה חסרה בישראל. היה רק צריך לאכוף את החוקים הקיימים. עוד ישראלים עשויים למצוא עצמם משלמים מחיר כבד על התנהגות שנתפסת בעיניהם לגיטימית. אם רשויות האכיפה בישראל היו עושות את עבודתן, לא היינו מגיעים ליום העצוב הזה".

גם ד"ר צבי גבאי ועו"ד הדר ישראלי ממשרד ברנע, שליוו את לי אלבז בשיתוף עם צוות ההגנה האמריקאי בתיק נגדה, מזהירים כי ישראלים נוספים עשויים לשלם מחיר על העיסוק באופציות בינאריות. "אנו מניחים כי בעקבות הרוח הגבית שהתביעה הפדרלית קיבלה עם גזר דינה של אלבז, יהיו התפתחויות נוספות בארה"ב וגם בישראל, ויש להיערך להן", הם אומרים.

על הכוונת: יוסי הרצוג

ואכן, צוות החקירה שהופקד על פרשת יוקום מבצע בימים אלה חקירות גם לגבי שתי חברות נוספות. בנוסף, צפויה בקרוב מאוד התפתחות גם בפרשת יוקום, שבמסגרתה הוגש כתב אישום נגד בעלי החברה, יוסי הרצוג. לדברי גורמים הבקיאים בפרשה, הרצוג הוא "הדג השמן" יותר שהרשויות בארה"ב מחפשות, מאחר שאלבז הייתה אמנם עובדת בכירה אך היא הופעלה והוכוונה על-ידו. אלבז רצתה לקרוא להרצוג לעדות, אך בקשתה לאפשר לו להעיד לטובתה תמורת הענקת חסינות נדחתה בביהמ"ש.

הרצוג נחקר בעבר בישראל. באחד מימי שישי בספטמבר 2017, בשעה 07:00, התייצבו בביתו של הרצוג חוקרי FBI מלווים בחוקרי משטרת ישראל. הם עיכבו אותו לחקירה, ושאלו אותו שאלות ממוקדות שעלו בעקבות החקירה רחבת ההיקף שניהלו בפרשה, חקירה שכללה גם יירוט של כל תכתובות הדוא"ל (כ-2 מיליון) שהוחלפו בין עובדי יוקום במרוצת השנים. אולם רק לאחר הגשת כתב האישום נגד אלבז הוגש כתב האישום נגד הרצוג ונגד עובדים נוספים של יוקום.

הרשויות האמריקאיות מקיימות מגעים עם משרד המשפטים הישראלי בקשר להסגרתו של הרצוג, אם כי בקשת הסגרה רשמית בעניין טרם הוגשה. כעת, מעריכים גורמים הבקיאים בפרשה, צפויים במשרד המשפטים האמריקאי להאיץ את הטיפול בעניינו של הרצוג, המחזיק לפי הידוע ל"גלובס", גם בדרכון זר.

בעבר, הופיע הרצוג בכבודו ובעצמו בפני ועדת חוק חוקה ומשפט בכנסת, במסגרת דיון בחוק שיזמה רשות ני"ע ושחיסל את הפעילות באופציות בינאריות מתוך ישראל. הרצוג השמיע קולות חדים ותקיפים נגד הכוונה להעביר את החוק, כשטען: "אני משווק פורקס ואופציות בינאריות בכל העולם ובישראל. אני גאה בזה, אני לא פושע, אני לא נוכל, אני לא ארגון פשע, לא בגללי שונאים את ישראל בעולם. אי אפשר להגיד עליי שאני גנב. אמרה פה עיתונאית נחמדה שהיא מפחדת שיש הרבה פושעים בתחום שיהרגו אותה. גם אני מפחד. אני מפחד מהשוטר, אני מפחד ממס הכנסה, אני מפחד מהרשות להלבנת הון שיבואו אליי. כולם הרי יבואו אליי, אשתי אומרת לי 'לא ללכת, אתה משוגע? אתה לוחם במשטרה, ברשות ני"ע. הם יעצרו אותך כי הם מחפשים מישהו, וימצאו'".

עוד אמר הרצוג באותו דיון שסיפק הצצה נדירה למימדי התעשייה המשגשגת: "אני העסקתי 513 עובדים מ-2015. אף אחד לא יגיד עליהם שהם רמאים. אם יש לי עובד רמאי בחברה, הוא יפוטר מיד. כמה אפשר לשמוע את ההסתות האלה?"

הרשויות בארה"ב, כך נראה, סבורות אחרת. עוה"ד גלעד ברון וחיים לוי ממשרד ברון, מסרו מטעמו של  הרצוג כי "הוא מצר על התוצאה בעניינה של אלבז ובתקווה שהדבר ישתנה במסגרת המשך ההליכים. הרצוג שיתף פעולה עם הרשויות וימשיך לעשות כן, במטרה להראות שככל שהדבר נוגע לו ולהתנהלות החברה, לא נפל דופי בהתנהלותה כנטען בכתב האישום".

סנגוריה של אלבז: "עונש חמור ולא מידתי"

ד"ר צבי גבאי ועו"ד הדר ישראלי ממשרד ברנע, שליוו את לי אלבז בשיתוף עם צוות ההגנה האמריקאי בתיק נגדה, מסרו כי "העונש שוטל על אלבז הוא חמור ולא מידתי, אפילו ביחס למה שמיוחס לה. גם ההרשעה, ובוודאי גזר הדין, ממחישים את ההבדלים בין מערכות המשפט בישראל ובארה"ב. אתי אלון, שהביאה לקריסת בנק בישראל קיבלה 17 שנה, וישראל פרי שגנב מניצולי שואה, קיבל בבית המשפט העליון 10 שנות מאסר. מקרים אלה חמורים בהרבה ממה שמיוחס לאלבז.

"אלבז הורשעה על ידי מושבעים אמריקאים שראו בה כזרה, ולמרות זאת התקשו להחליט על הרשעתה והזדקקו לקרוב לשבוע של דיונים, מכיוון שמסכת הראיות שהתביעה העמידה לא הייתה משכנעת. התביעה התבססה בעיקר על עדי מדינה שבניגוד לנהוג בישראל, עונשם נקבע רק לאחר שהעידו ועל פי מידת 'שביעות הרצון' של התביעה מעדותם, ושלא ניתן שלא לתהות לגבי אמינותם".

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?