גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לרוב העסקים הקטנים אין מה שצריך כדי לבנות עסק מצליח"

חברת הסטארט-אפ הישראלית AppsVillage, שבאוגוסט האחרון גייסה 12 מיליון שקל בהנפקת מניות באוסטרליה, מציעה לעסקים קטנים אפליקציה לקידום עסקיהם ● מקס בלובנד, המייסד והמנכ"ל, מספר בראיון ל"גלובס" על השינוי שעברה החברה בעקבות הנפקתה

מקס בלובנד, מייסד חברת ומנכ"ל אפסווילאג' / צילום: איל יצהר
מקס בלובנד, מייסד חברת ומנכ"ל אפסווילאג' / צילום: איל יצהר

באזור התעשייה במערב ראשון לציון, בין חנויות רהיטים, מוסכים ומאפיות, שוכן לו מתחם עבודה של עיריית ראשון לציון, המיועד לחברות סטארט-אפ. אחת מהחברות האלה היא Appsvillage - שבניגוד לשכנותיה למתחם, כבר אינה רק חברת סטארט-אפ צעירה, אלא חברה ציבורית, שנסחרת בבורסה האוסטרלית (ASX).

אפסווילאג' גייסה באוגוסט האחרון כ-12 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-32 מיליון שקל, ובאחרונה, לאחר עלייה במחיר המניה מאז ההנפקה הראשונית, ביצעה הנפקה פרטית שבה גויסו עוד כ-5.9 מיליון שקל. עד להנפקה באוגוסט, החברה גייסה כ-3 מיליון דולר מקבוצת משקיעים.

אפסווילאג', שהוקמה על ידי המנכ"ל מקס בלובנד ב-2015, מספקת פתרון SaaS (תוכנה כשירות), שמאפשר לעסקים קטנים ליצור ולנהל אפליקציה לטלפון הנייד, במטרה לקדם את העסק שלהם.

"הכלכלה הגלובלית לא מורכבת רק מפייסבוק, אפל ואמזון. 90% ממנה מורכב מעסקים קטנים, ועד כמה שזה נשמע מצחיק, לרובם אין מה שצריך כדי לבנות עסק מצליח", אומר בלובנד בראיון ל"גלובס".

"עסקים קטנים של שני שותפים וסבתא מבינים היטב בעסק שלהם, אבל פחות מבינים איך לנהל עסק. אם הם רוצים אפליקציה, פרסום, ניהול לקוחות - לא תמיד יש להם מושג איך לעשות את זה. למרות כל ההתקדמות ב-20 השנה האחרונות, עדיין אמצעי הפרסום המרכזיים הם הודעות SMS, פלאיירים ומיילים".

לדברי בלובנד, פה נכנסת אפסווילאג' לתמונה: "הטלפון זה הנדל"ן הכי יקר בעולם. הוא מכניס כסף, ומי שמפרסם שירותים מקבל 300% יותר רכישות אם זה פורסם באפליקציה, לעומת פרסום בווב", הוא אומר. "לעסקים קטנים, יצירת אפליקציה יכולה להיות משימה בלתי אפשרית, שעולה 25-35 אלף דולר לאפליקציה צנועה. צריך גם מומחים, וזה לוקח שישה עד תשעה חודשים.

אחרי ששילמו לאפליקציה, צריך להמשיך לשלם על התאמות בעתיד, ולקדם את האפליקציה. צריך למעשה להתנהג כמו ארגון גדול. אנחנו שינינו את זה: אנחנו נותנים ללקוחות אפשרות לייצר אפליקציה תוך פחות מדקה. עשינו אוטומציה לפיתוח, לעיצוב, לאבטחת האיכות, למיתוג ולשיווק - אנחנו לוקחים את כל החומר שיש לו בפייסבוק, באינסטגרם או במקורות אחרים, ובונים לו את האפליקציה".

 כלומר, אפליקציה גנרית?

"לא גנרית כי לכל אחד יש אפליקציה משלו, אבל כן יש סט של פונקציות קבועות. יש הרבה חברות שעושות DIY (עשה זאת בעצמך) למפתחים מתחילים. אנחנו לא רוצים להיות שם, אנחנו עושים הפוך: מה שאנחנו חושבים שטוב ללקוח, כי לרוב העסק לא יודע. אצלנו אין לו כמעט גמישות, ובזה אנחנו נבדלים מאחרים: העיקרון זה הכל פשוט ותוך פחות מדקה. אני לא מכיר עוד חברה שהייתה אמיצה מספיק ללכת לכיוון הזה. אין פה מגע אדם, לא טלפניות שמשכנעות לקוחות לקנות חבילות, והכל דיגיטל".

בלובנד אומר שהלקוח הממוצע של החברה הוא בגיל 18-40, בעל אוריינטציה דיגיטלית (כבר פירסם בפייסבוק, למשל) אבל לא יודע לעשות זאת לבד. "הוא יודע למכור קפה, או ללמד יוגה, ובזה הוא מתמקד", אומר בלובנד.

אפסווילאג' מעסיקה כיום 12 עובדים, ומגדירה את עצמה כיועצת של העסקים הקטנים והבינוניים (SMB). המודל העסקי שלה כולל גביית דמי מנוי של 4-7 דולר במדינות מתפתחות, ו-14.99-24.99 דולר בארה"ב (בהתאם למסלול התשלום). מעבר להכנסה הבסיסית הזאת, אפסווילאג' גובה עמלה של 20%-40% על בסיס ביצועי פרסום בפייסבוק דרך האפליקציה, כשהיום החלק הזה בהכנסות החברה הוא כ-5%.

באחרונה נכנסה החברה לשוק חדש ועצום: שוק המיקרו-מימון. "תוך שעתיים, הלקוח יכול לקבל תשובה האם הוא זכאי להלוואה", הוא אומר, ומציין שמדובר בהתרחבות טבעית לחברה.

 מי הגורם המממן?

"יש לנו הסכמים עם גופים גדולים בארה"ב ובאוסטרליה, בלי שום סיכון לחברה. לנו יש נטוורק של חצי מיליון עסקים קטנים ובינוניים - חלקם לקוחות שלנו וחלקם לא. אנחנו מציעים להם הלוואה של 5,000-50,000 דולר שבבנק אין סיכוי שהם יקבלו. התמורה לנו נעה בין 25%-50% מגובה הריבית על ההלוואה, או 5% מההלוואה עצמה. זה שוק של 5 טריליון דולר, לעומת שוק של 15 מיליארד דולר בשנה באפליקציות שלנו".

בינתיים, תוצאות החברה אמנם רחוקות מהמספרים העצומים של השווקים אליהם היא פונה, אך הן צומחות בקצב מכובד: החברה צופה הכנסות חוזרות חודשיות בקצב של 105 אלף דולר בסוף השנה, ולסיים את 2019 עם הכנסות חוזרות של 1.26 מיליון דולר - צמיחה של 215%.

 איך היה המעבר מחברה פרטית לשוק הציבורי?

"מי שלוקח את זה ברצינות, זה עושה לו רק טוב. טבע האדם צריך תמיד שמישהו 'יישר' אותו בצורה עדינה כמו הורה. הבורסה עוזרת בזה, ואם החברה מצליחה לעשות את הקפיצה, היא בדרך הנכונה. אגב, לא כל בורסה - ברמת הרגולציה, הבורסות של אוסטרליה, קנדה ואנגליה מאוד מעודדות את החברות. אם בחברה בטוחים שיכולים לצמוח, האפסייד כחברה ציבורית יותר גדול ויש הרבה יתרונות. החברה כמובן צריכה להיות יותר מסודרת".

למה בחרתם דווקא באוסטרליה?

"באותה מידה זה היה יכול להיות אנגליה או קנדה, אבל השוק האוסטרלי יותר צמא לטכנולוגיות כמו שלנו, SaaS-פינטק. אנחנו רואים את זה גם בתגובת המשקיעים בהנפקה הפרטית, בה נכנסו משקיעים אוסטרליים גדולים".

הבורסה בת"א בכלל לא הייתה בתמונה?

"באוסטרליה הרבה יותר רעבים לצמיחה, יודעים לזהות unicorn פוטנציאלי ("חד קרן" - חברה בשווי מיליארד דולר, ש' ח' ו') והרגולציה מתאימה לחברה צעירה. אם בבורסה בישראל יוכלו להציע אותו דבר, זה יעשה לבורסה רק טוב. מה חסר בה? המרקם שיש בבורסה האוסטרלית של הרבה סקרנות, רצון, זיהוי טכנולוגי נכון והבנה של SaaS ופינטק. אחרינו חיזרו כמה חתמים מאוסטרליה. הייתי מציע לכל יזם להיצמד לאנשים שמתמקדים בבורסה מסוימת, ופחות להתרשם ממי שעושה סקאוטינג לחברות".
שבועיים אחרי ההנפקה עלתה אפסווילאג' לכותרות באוסטרליה, כשבעיתון הנפוץ The Australian פרסמו טענות של בעל מניות בחברה אחרת של בלובנד, שהוכחשו נמרצות על ידי אפסווילאג'. בעל המניות, איש עסקים קזחי שנמצא בסכסוך עם החברה האחרת (לייבלנס), טען למצגי שווא ועסקאות לא חוקיות מצד בלובנד. בלובנד לא מתרגש ונשמע מפויס כשהוא מתייחס לנושא: "הכתבה הייתה עמומה, היו בה נתונים יבשים, היא לא שייכת בכלל לאפסווילאג' ולכן לא הייתה לה בכלל השפעה". אם לשפוט על פי המניה, נראה שבלובנד צודק.

 איך הגעת להקים את החברה?

"אני בוגר מדעי המחשב ומתמטיקה. ילד רוסי תמיד צריך לדעת לנגן בכמה כלים ולעשות תואר", הוא מחייך. "נולדתי ברוסיה, והמשפחה עלתה לארץ כשהייתי בן שנה. ב-DNA, אנחנו משפחה של יזמים, אבא שלי מנהל חברה ציבורית של מעל 500 איש שמוכרת ביותר מ-100 מיליון שקל בשנה (האב הוא ד"ר זיגמונד בלובנד מ-ALD, ש' ח' ו'), התרבות בבית היא של יזמים. הייתי קצין בגולני. אני בעל תשובה - אדם חוזר בתשובה כל יום, אבל בגדול התהליך החל לפני 12 שנה".

 אמרת שמשקיעים אוסטרלים יודעים לזהות יוניקורן פוטנציאלי. אפסווילאג' יכולה להיות יוניקורן?

"חד משמעית. אני לא אשתמש במלים כאלה במצגות, אבל הגידול שלנו מאוד גדול".

איפה תהיו בעוד חמש שנים?

"החזון, לא תחזית רשמית, הוא להיות עם הכנסות של מעל 20 מיליון דולר בעזרת השם. הערך למשקיעים יהיה בהתאם". 

עוד כתבות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק מאבד 1.7% נטפליס יורדת בכ-8.6%

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● ירידות בבורסות אירופה

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות