גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יותר מדי חברות הייטק בינלאומיות? ראייה לא נכונה ופחד מתחרות"

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, סמנכ"לית הטכנולוגיה העולמית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית, שכנעה את הנהלת החברה למכור מוצרי סייבר בנפרד ולפתח אותם מישראל • בראיון ל"גלובס" היא מספרת על הפיתוחים באבטחת הענן ומתייחסת לעזיבתו של אסף רפפורט

מיכל ברוורמן–בלומנשטיק / צילום: יוסי זליגר
מיכל ברוורמן–בלומנשטיק / צילום: יוסי זליגר

בשנים האחרונות מיקרוסופט מיצבה את עצמה כאחת מחברות הסייבר המובילות בעולם, הרבה בזכות מרכז הפיתוח שלה בישראל. פרויקט הדגל שלה בתחום האבטחה, Azure Sentinel (אז'ור סנטינל), הוא פרי יוזמה ישראלית וחלק גדול ממנו מפותח במרכז המחקר והפיתוח המקומי של החברה. מאחורי הפרויקט הזה, וגם מאחורי ההחלטה להקים את מרכז הסייבר של מיקרוסופט בישראל, עומדת מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, סמנכ"לית הטכנולוגיה העולמית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית.

"כשהחלטתי שאני עוזבת את חברת RSA (חברת אבטחה, י"י) לפני שש שנים, מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה כבר היה בתמונה. הוא הזמין אותי לרדמונד כדי לדבר איתי, אבל אמרתי לו שכבר הייתי עשר שנים בארה"ב ומרכז חיי הוא בישראל", היא מספרת. במקור, תכננו במיקרוסופט שחטיבת הסייבר שברוורמן-בלומנשטיק הייתה אמורה להקים ולנהל תהיה ממוקמת במטה החברה ברדמונד. אך מכיוון שלא רצתה לחזור לארה"ב, ברוורמן-בלומנשטיק הייתה נחושה לשכנע את נאדלה שדווקא ישראל היא המקום הנכון עבורו להקים את מרכז הסייבר. "הסברתי לסאטיה על האקוסיסטם שיש בישראל בתחום הסייבר ועל כך שזה המקום הכי טוב להקים בו את פעילות אבטחת הסייבר, גם אם אהיה רחוקה מרדמונד. הוא ראיין אותי עוד לפני שנכנס רשמית לתפקיד ונכנסנו ביחד".

מה שכנע אותו?

"סיפרתי לו שיש פה תמהיל של סטארט-אפים בתחום הסייבר, ושיש מלא חברות בינלאומיות שנמצאות בישראל ויש להן פעילות סייבר. איפה במקום אחר בעולם יש עוד אזור כזה, בערך בגודל של עשרה קילומטרים רבועים, שבו כולם מכירים אחד את השני וכל הזמן מחליפים רעיונות בתחום? אחד הדברים הכי חשובים בהייטק זה חדשנות והפריה הדדית, את לא יושבת במעבדה וחושבת כל הזמן על רעיונות מופלאים. גם בצבא וגם באקדמיה יש אספקה של אנשים צעירים שעשו המון בתחום, וזה כל הזמן ממריץ את המערכת".

ברוורמן-בלומנשטיק הצטרפה למיקרוסופט לאחר ששימשה כמנכ"לית RSA ישראל. קודם לכן שימשה כסמנכ"לית תפעול של חברת סאיוטה של נפתלי בנט, שנמכרה ל-RSA והפכה למרכז הפיתוח המקומי שלה. בנט המשיך לפוליטיקה ואילו ברוורמן-בלומנשטיק מונתה למנהלת המרכז. במסגרת תפקידה במיקרוסופט היא הייתה מעורבת גם ברכישת הסטארט-אפ אדאלום, שבין מייסדיו נמנה אסף רפפורט, מנכ"ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל. רפפורט הודיע על עזיבתו בשבוע שעבר, שנתיים בלבד לאחר שנכנס לתפקיד וארבע שנים לאחר שהצטרף לחברה.

"בהתחלה היו קבוצות במיקרוסופט שחשבו שהן יכולות לעשות את מה שאדאלום עושה, אבל אחרי שנה וחצי התברר שאדאלום התקדמה הרבה יותר. אני עובדת ישירות מול רדמונד אבל אני ממוקמת בישראל וכמובן עובדת הרבה מול אסף, גם בתפקידו כמנהל האתר וגם בתפקידו באבטחה. העובדה שאסף נהיה המנכ"ל של המרכז בישראל היא מדהימה. הוא שחקן צוות מהדרגה הראשונה ועשה את התפקיד שלו מעולה".

כעת, לאחר שרפפורט הודיע על עזיבתו, מחפשים מועמדים לתפקיד מבפנים? את רואה בעצמך מועמדת?

"אני לא יכולה להתייחס כרגע לתהליכים פנימיים מעל דפי העיתון. יש בתוך מיקרוסופט מספיק מועמדים פנימיים לתפקיד ואני בטוחה שיתקבל המועמד או המועמדת המתאימה".

מה למדתם במיקרוסופט מהרכישה של אדאלום?

"מיקרוסופט למדה להסתכל על דברים בתחום בצורה מאוד עסקית, להסתכל על הזדמנויות ולהיות עם ראש פתוח. אין דבר כזה שחברה לא לומדת מהרכישה שלה, אחרת הרכישה היא כישלון. התחושה שלי היא שסאטיה מאוד תרם להצלחה של הרכישה, ואני גם מסתכלת על חברות אחרות שנקנו לפני ואחרי סאטיה - אם מסתכלים על הצלחה שלהן בתוך מיקרוסופט, אז סטטיסטית עכשיו ההצלחה יותר גדולה. לרוב הסטטיסטיקה נוטה לא לשקר".

איזה רכישות נוספות אתם מחפשים?

"אנחנו כל הזמן מחפשים רכישות שאנחנו חושבים שיוכלו לעזור לנו לסגור פער שקיים אצלנו בצורה מהירה. למשל, אנחנו מסתכלים על אבטחה ל'אינטרנט של הדברים' בעיקר בתחום התעשייתי. אנחנו תמיד מסתכלים על בינה מלאכותית ומחפשים לראות אם יש חברת סטארט-אפ שעושה את זה קצת שונה. לפני כמה שנים עשינו החלטה אסטרטגית שסטארט-אפים הם מאוד חשובים למיקרוסופט, וההסתכלות שלנו היא הרבה יותר רחבה מאשר רק מיזוגים ורכישות".

"הצגתי את האבטחה כמנוע צמיחה לענן"

כשברוורמן-בלומנשטיק נכנסה לחברה היא הקימה את עסקי הסייבר שלה, ויזמה וניהלה את הפיתוח של אז'ור סקיוריטי סנטר - מוצר האבטחה הראשון של החברה שהיה ממוקד בענן. "זה היה קשה כי בהתחלה מיקרוסופט לא רצתה להיכנס לתחום האבטחה כעסק בפני עצמו. היה לי ניסיון באיך לשכנע דירקטוריון גם בסטארט-אפ וגם בחברה גדולה, אבל הצלחתי להראות להם שסקיוריטי יכול להיות המנוע לגדילה של מיקרוסופט בתחום הענן, ובתוך שנתיים וחצי המוצר מכר בסכומים גדולים מאוד", היא מספרת.

להיות מנהלת בכירה בתפקיד טכנולוגי זה לא מובן מאליו, ועוד פחות מכך בתחום הסייבר.

"תמיד הייתי מיעוט, בתיכון, בצבא ובקריירה, אבל חשבתי שאם אדבר על זה אני רק אנציח את הבעיה. השינוי התחיל כשהייתי ב-RSA. הזמינו אותי לקורס מנהיגות נשית, ובהתחלה לא רציתי ללכת, אמרתי ‘מה פתאום מנהיגות נשית? תזמינו אותי לקורס מנהיגות כללית. מה זה משנה שאני אישה?'. בסוף הלכתי. זו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לניתוח מגדרי של הקריירה של נשים בהייטק, ולא חשבתי על זה לפני כן. היום אני מנטורית של נשים צעירות, וגם של נשים ערביות בקו משווה. בנוסף הקמתי יחד עם רינה שאינסקי, שהייתה שותפה בכירה בכרמל ועכשיו היא בסטארט-אפ (דואליטי, י"י), את הסניף המקומי של Upwards, שעושה נטוורקינג לנשים בכירות בכל העולם".

האם קורה שמנהל תחתייך מעסיק רק גברים? איך את כמנהלת מתמודדת עם זה?

"כן, זה קורה. אני אנסה להבין למה יש אצלו רק גברים ולרוב יגידו שזה יצא רק במקרה. אני לא אכריח אותו לשכור עשר נשים כי אני לא מאמינה בזה, אלא אני אנסה לעורר בו מודעות. אני מנסה לא לדבר על הנושא של נשים, אלא לבוא אליו מהנקודה שהגיוון תורם להצלחה של הארגון".

בתור מי שהייתה גם בסטארט־אפ וגם בחברות רב־לאומיות, מה דעתך על הטענה שיש בישראל יותר מדי מרכזי פיתוח בינלאומיים שמתחרים על כוח האדם?

"אני חושבת שזו ראייה לא נכונה של הדברים שנובעת מכך שאנשים מפחדים מתחרות. אני מאמינה בצורה מאוד חזקה שמרכזי הפיתוח הבינלאומיים הם החמצן של תעשיית ההייטק הישראלית. אנחנו רחוקים, אנחנו יקרים, ואנחנו צריכים שתהיה פה מספיק הכרה של חברות רב-לאומיות בכך שיש פה טאלנט שאי אפשר להשיג במקום אחר.

"ככל שיש כאן יותר חברות רב-לאומיות זה יוצר עוד מקומות עבודה ועוד חברות סטארט-אפ של עובדים שיוצאים מהן. גם המימון לתעשיית הסייבר מגיעה הרבה פעמים מהחברות הללו, וגם לקרנות ההון סיכון בישראל יש המון משקיעים מחו"ל. לכן נורא חשובה ההכרה הבינלאומית. אם חברות רב-לאומיות אכן לא יגיעו לכאן, אולי לסטארט-אפים יהיה יותר קל להשיג אנשים בטווח הקצר, אבל בטווח הרחוק תעשיית הסייבר תקטן".

מי המתחרים העיקריים שלכם על כוח אדם? סטארט־אפים או חברות רב־לאומיות אחרות?

"גם וגם. כמובן שהיה לי נוח אם היינו החברה היחידה אבל זו הסתכלות מאוד צרה, כי אולי בהתחלה היה מאוד קל להשיג אנשים - אבל אם מסתכלים קדימה התחרות היא טובה. אנחנו עושים דברים מעניינים ואכפת לנו מהאנשים שלנו ולכן התחרות לא מפחידה אותי".

"אם זה לא מתקפה, זה לא צריך להטריד אותך"

מאז שעבדה עם צוות מצומצם על מוצר אחד, תפקידה של ברוורמן-בלומנשטיק גדל וכיום היא מנהלת באופן ישיר 150 עובדים, ומלבד זאת יוזמת פיתוח של מוצרים נוספים כמו סנטינל, שחלק נכבד מתוכו בוצע תחת ניהולו של רפפורט בישראל. "אז'ור סקיוריטי סנטר היה רק השלב הראשון. מה שבאמת עניין אותי זה מוצר שנותן הגנה לכל מקום בארגון, שנמצא על כל אפליקציות הענן של הארגון, כמו סיילספורס", היא אומרת ומספרת כי כך נולד סנטינל.

"הבעיה שלנו היא שאין פתרון פלא לאבטחה. היא מורכבת מהמון נתונים ומוצרים שונים, ומישהו צריך לעשות את החיבור. כמו רמטכ"ל במלחמה - כי סייבר כמובן זה מלחמה. סנטינל ממנף יכולות של בינה מלאכותית ולמידת מכונה כדי לעשות אינטגרציה לכל הנתונים הללו. הוא גם יכול להבין מהמון נתונים בודדים ש'הנה מתרחשת עכשיו מלחמה'. מדובר במערכת SIEM (ניהול מידע ואירועי סייבר, י"י), שנותנת ללוחמי הסייבר - אנשי האבטחה בארגונים - לקבל את התמונה הכללית, וגם עושה אוטומציה לתהליכים הללו", היא מוסיפה. לדבריה, מאז השקת גרסת הבטא לפני כחצי שנה, השתמשו במערכת 12 אלף לקוחות, וכיום כמה אלפים הם משתמשים פעילים. "ההצלחה העסקית שלנו היא הרבה מעבר למצופה".

מה הדבר הבא?

"המערכות שאני בתור סמנכ"לית טכנולוגיה מנסה לפתח הן מערכות שאני מנסה לדמות למערכת החיסון של הגוף. מה שיפה זה שהמערכת הזו כל הזמן מגינה עלינו בלי שאנחנו בכלל מודעים לכך. כאן ההקבלה למערכות הסייבר, יש שני דברים שהן צריכות לעשות היטב ולא תמיד מצליחות: אחד הוא איתור, כלומר לזהות כשיש מתקפה; והשני הוא שלא יהיו False Positive (התרעת שווא - י"י). אם יש משהו שנראה כמו מתקפה אבל הוא לא מתקפה, הוא לא צריך להטריד אותך". 

מיכל ברוורמן-בלומנשטיק: סמנכ"לית הטכנולוגיה העולמית של מיקרוסופט לאבטחת ענן ובינה מלאכותית • לפני כן כיהנה כמנהלת RSA ישראל וכסמנכ"לית תפעול בחברת סאיוטה של נפתלי בנט • בעלת תואר שני במדעי המחשב מאוניברסיטת קולומביה • מתגוררת בהוד השרון, נשואה ואם לשתי בנות • משתתפת קבוע בטריאתלון ומכורה לספורט באופן כללי 

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי