גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אבגול יוצאת מהשטחים: תסגור בשנה הבאה את פעילות הייצור בברקן - ותרכזה בדימונה

יצרנית הבדים הלא-ארוגים מצטרפת לחברות כמו סודהסטרים, אהבה ויינות ברקן, שבשנים האחרונות העבירו את מתקני הייצור שלהן מהשטחים לתוך תחומי הקו הירוק ● "החברה צופה הפסד חד-פעמי של כ-1.6 מיליון דולר בקשר עם הפסקת הפעילות באתר ברקן, שיירשם ברבעון הרביעי של 2019"

מפעל אבגול בברקן / צילום:איל יצהר
מפעל אבגול בברקן / צילום:איל יצהר

חברת הבדים אבגול  הולכות בעקבות חברות ישראליות נוספות, ומוציאה את פעילות הייצור שלה משטחי הגדה המערבית. אמש דיווחה אבגול כי החליטה לסגור במהלך 2020 את פעילות הייצור שלה באזור התעשייה ברקן, ולרכז את פעילות הייצור המקומית שלה באתר הייצור בעיר דימונה. בכך מצטרפת אבגול לחברות תעשייה נוספות, כמו סודהסטרים, אהבה ויינות ברקן, שבחרו בשנים האחרונות להעביר את מתקני הייצור שלהן לאזור הדרום ואל תוך תחומי הקו הירוק.

אבגול עוסקת בייצור בדים לא-ארוגים, המשמשים בעיקר לייצור חיתולים חד-פעמיים ומגבונים. החברה מחזיקה במתקני ייצור בישראל, בארה"ב, בסין, ברוסיה ובהודו. נכון לסוף 2018 העסיקה אבגול בישראל כ-250 עובדים במפעלים בברקן ובדימונה ובמשרדיה בתל אביב. 

אתמול הודיעה אבגול כי בהמשך להחלטתה לרכז את פעילות הייצור שלה בישראל באתר בדימונה, ובעקבות המשך התיישנות קווי הייצור באתר ברקן, הירידה בביקושים והיעדר רווחיות במוצרים המיוצרים באתר ברקן, הוחלט להפסיק את פעילות אתר ברקן במהלך 2020, בשאיפה לסגור את הפעילות עוד לפני סוף 2020 כדי להקטין עלויות. "החברה צופה הפסד חד-פעמי של כ-1.6 מיליון דולר בקשר עם הפסקת הפעילות באתר ברקן, שיירשם ברבעון הרביעי של 2019. מעבר להפסד חד-פעמי זה, לא צפויות השלכות מהותיות נוספות על תוצאות פעילות החברה", מסרה אבגול.

החלטתה של אבגול לחסל את פעילות הייצור באזור התעשייה ברקן מגיעה לאחר שכבר בסוף 2017 מכרה החברה את הקרקע והמבנים במפעל בברקן תמורת 52.5 מיליון שקל. בשנתיים האחרונות שכרה אבגול מהקונה את השטחים והמבנים במפעל זה תמורת תשלום של 4.68 מיליון שקל בשנה. כעת, עם סיומו של חוזה השכירות, תסגור אבגול את פעילותה שם.

המניה ירדה 32% מתחילת השנה

אבגול מציינת בדוחותיה כי אחד הסיכונים המיוחדים לחברה הוא המפעל בברקן, שממוקם מעבר לתחומי הקו הירוק, ולכן שינויים במצב הפוליטי עלולים לפגוע בה. מניית אבגול נסחרת כיום בבורסה לפי שווי חברה של 770 מיליון שקל, לאחר שאיבדה מתחילת 2019 כ-32% מערכה. במהלך השנה הנוכחית הציגה אבגול שיפור בפעילותה, לאחר שב-2018 נרשמה ירידה חדה ברווחיותה.

את תשעת החודשים הראשונים של 2019 סיימה אבגול עם רווח נקי של 8.7 מיליון דולר - עלייה של 44.5% בהשוואה לתקופה המקביל אשתקד. לדברי אבגול, השיפור ברווח הנקי נבע מעלייה ברווחיות התפעולית ומירידה בהוצאות המסים על ההכנסה. עם זאת, העלייה ברווח הגיעה כאמור לאחר שב-2018 צנח הרווח הנקי של החברה ב-43.3% ל-11.7 מיליון דולר. באבגול הסבירו אז את הירידה ברווח בתחילת הפעלתם של קווי הייצור בדימונה ובהודו, גידול בהיקף ההנחה ללקוח מרכזי של החברה, וכן עלייה בהוצאות הובלה ואחסנה. 

בדוחות הרבעון השלישי של 2019, שפורסמו באחרונה, ציינה אבגול כי החברה "המשיכה לייצר ביעילות תפעולית טובה מאוד, שתרמה להגדלת הרווחיות", ומנגד, "קוזזה בעיקר עקב השפעות האטת הצמיחה בסין ומהשפעות המגמות הפוליטיות והמסחריות הגלובליות, המשפיעות בין השאר גם על מרווחי הרווח והביקושים בשוק ההגיינה", נוסף על "ירידה בביקוש מהקווים הישנים מהמפעל בברקן". 

בשורה הגולמית הציגה אבגול, בניהולו של שחר רחים, שיפור בתמיכת "מרווח מדדי מחירי חומרי הגלם", המשקף את "הפער בין מחיר המדד בעת קביעת מחירי המכירה, לבין מחיר המדד בעת רכישת חומרי הגלם" - ושיפור זה הגיע גם לשורה התפעולית. 

לאבגול שני לקוחות מרכזיים: חברת פרוקטר אנד גמבל, שמייצרת בין השאר את חיתולי "פמפרס"; וחברת קימבלי קלארק, שמייצרת בין השאר את חיתולי "האגיס". ב-2018 מכרה אבגול לפרוקטר אנד גמבל מוצרים ב-173 מיליון דולר, שהיוו 40.4% מסך הכנסותיה. באותה שנה נמכרו לקימברלי קלארק מוצרים ב-69 מיליון דולר, שהיוו 16.1% מסך הכנסותיה של אבגול.

השליטה באבגול מוחזקת מאז יולי 2018 בידי יצרנית הכימיקלים אינדורמה ונצ'רס (Indorama Ventures), שמניותיה נסחרות בבורסה בתאילנד. במסגרת העסקה רכשה אינדורמה מידי בעלת השליטה הקודמת באבגול, הקרן הזרה Ethemba, וכן מלאומי פרטנס, את מניותיהן בחברה (בסך הכל 66% מההון), לפי שווי חברה של כ-1.7 מיליארד שקל. מדובר היה באקזיט מזהיר לשתי המוכרות, שרשמו רווח של יותר מ-100% על השקעתן בחברה בתוך שש שנים. מאז שבוצעה העסקה, בפרמיה על מחיר השוק, ירד מחירן של מניות אבגול בכ-30%. 

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק