גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נר ירוק: מי הדליקו את מגדל ToHa

וגם: ברק עילם, מנכ"ל נייס, מגייס כוכבים מהמשרד, איציק גולדווסר יחליף את ירון דניאלי כמנכ"ל יישום, משה אשר מונה לנשיא חברת Clean Bit פתרונות סביבתיים, רון מירון מונה ליו"ר ויריליטי, המספק פתרון לבעיות אורולוגיות, וכמה אנשים יגיעו לגיל 100 בשנת 2050?

אבנר ישר, אבי יעקובוביץ’, אבי מוסלר, רון חולדאי, נתן חץ ומאהש רמאנוג’ן / צילום: אביב חופי
אבנר ישר, אבי יעקובוביץ’, אבי מוסלר, רון חולדאי, נתן חץ ומאהש רמאנוג’ן / צילום: אביב חופי

את מצוות הדלקת נרות החנוכה, מילאו השבוע בצוותא נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ; אבי מוסלר, מנכ"ל אמות; אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב ים; ורון חולדאי, ראש עיריית תל אביב.

לצד חג האורות, ציינו הארבעה גם את קבלת תואר LEED Platinum בבנייה ירוקה, בו זכה מגדל ToHa שהוקם על-ידי גב ים ואמות, בתל אביב, כשיתוף פעולה של האדריכלים רון ארד ואבנר ישר. במגדל בעל המראה הייחודי משולבים אלמנטיים שהופכים אותו למגדל ירוק. 

את התואר העניק למנכ"לים מאהש רמאנוג'ן, מנכ"ל המועצה האמריקאית לבנייה ירוקה (USGBC) שהגיע  לביקור בישראל לרגל הטקס. עוד נכחו באירוע: יעל ביגון, מנכ"לית המועצה הישראלית לבנייה ירוקה; חן שליטא, מנכ"ל אלפא פרויקטים; בנג'י זינגר, מנכ"ל wework ישראל, השוכרים שטח בבניין; אבי רוזן, מנכ"ל נוה גד בניין ופיתוח; ואליאס טנוס, מנכ"ל קבוצת בסט. 

אבנר ישר, אבי יעקובוביץ', אבי מוסלר, רון חולדאי, נתן חץ ומאהש רמאנוג'ן (צילום: אביב חופי)

ברק עילם, מנכ"ל נייס, מגייס כוכבים מהמשרד

חברת נייס, המספקת פתרונות עבור ניהול קשרי לקוחות וסיכונים, יוצאת שוב בקמפיין בינלאומי, ואחרי שגייסה לשם כך בעבר את השף גורדון רמזי, הפעם היא מגייסת את השחקן והתסריטאי האמריקאי אד הלמס, המוכר בין היתר מהסדרה "המשרד" ומתוכנית הסאטירה "הדיילי שואו". הקמפיין נועד לקידום CXone - פלטפורמת שירות הלקוחות בענן של החברה.

הקמפיין, שיעלה תחת הסלוגן "It's CXone or CX none" כולל סרטונים הומוריסטיים שמציגים כיצד פתרונות הענן של נייס מאפשרים ללקוחות "להשאיר את הדרמה מאחור". הקמפיין יעלה בארה"ב, בריטניה, אוסטרליה וישראל.

נייס, המנוהלת על-ידי ברק עילם, מפתחת ומספקת פתרונות מחשוב מבוססי אנליטיקס, אוטומציה ובינה מלאכותית בענן לשיפור איכות שירות הלקוח ומניעת הונאות פיננסיות. הנהלתה יושבת בניו ג'רזי וברעננה.

נייס נסחרת בנאסד"ק ובבורסה של תל אביב לפי שווי שוק של 9.6 מיליארד דולר, אחרי עלייה של 50% במחיר המניה בשנה האחרונה.

ברק עילם ואד הלמס / צילום: נועם גלאי

איציק גולדווסר יחליף את ירון דניאלי כמנכ"ל יישום

יישום, חברת מסחור הטכנולוגיה של האוניברסיטה העברית, הודיעה על מינויו של ד"ר איציק גולדווסר למנכ"ל החברה. הוא יחליף בתפקיד את ד"ר ירון דניאלי, שפורש לטובת תפקיד בקרן הון הסיכון aMoon לאחר שנתיים בתפקיד ביישום.

גולדווסר היה מייסד ומנכ"ל חברת נאסווקס, שהוקמה בחממת מיטב בקריית שמונה והונפקה בבורסה בתל אביב ב-2006, אחת מחברות הביומד הצעירות הראשונות בבורסה בתל אביב. נסווקס, שפיתחה חיסונים למתן דרך האף, התבססה על טכנולוגיה של פרופ' חזי ברנהולץ מן האוניברסיטה העברית שמוסחרה על ידי יישום, כך שגולדווסר עבד מול החברה כבר אז. נסווקס לא הצליחה בסופו של דבר בפיתוח המוצר שלה והתגלגלה עם השנים להיות חברת הקנאביס Therapix.

גולדווסר שימש בעבר כסמנכ"ל הטכנולוגיה של חברת הננוטכנולוגיה לרפואת העור סולג'ל, כמנכ"ל חברת רפואת העור Macrobea, ומזה עשור הוא משמש ביישום בתפקידי פיתוח עסקי שונים.

דניאלי, שפרש מן התפקיד, היה לפני כן מנכ"ל חברת אלקוברה הנאסד"קית. הוא יעמוד בראש aMoon Alpha, פרוייקט חדשנות פנימי של קרן aMoon.

גלי וינרב

משה אשר מונה לנשיא חברת Clean Bit פתרונות סביבתיים

עו"ד ורו"ח משה אשר, לשעבר מנהל רשות המסים, מונה לנשיא Clean Bit פתרונות סביבתיים, חברה המתמחה בחיטוי וטיהור סביבתי של חיידקים, וירוסים ופתוגנים.

מטעם החברה נמסר כי "עו"ד אשר מביא לתפקיד ידע רב בתחום הכלכלי וניסיון ניהולי עשיר לאחר שכיהן בין השנים 2018-2013 כמנהל רשות המסים בישראל. בתקופת כהונתו יזם מהלכים לצמצום ההון השחור, בהם קידם חקיקה לצמצום השימוש במזומן, יצר שיתופי פעולה בין-לאומיים והטמיע טכנולוגיות חדשניות ברשות".

לאשר תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב, תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי הרצליה. הוסמך כרואה חשבון וכעורך דין.

נזכיר כי באחרונה נחשף ב"גלובס" כי הרב יעקב איפרגן, המכונה "הרנטגן", בחר באשר לייצג אותו במחלוקת מס בהיקף עשרות מיליונים מול רשות המסים, כאשר אשר עצמו גיבש כמנהל רשות המסים את הכללים שהחילו את המיסוי על רבנים, שהולידו את שומות אלה.

משה אשר / צילום ארכיון: איל יצהר

רון מירון מונה ליו"ר ויריליטי, המספק פתרון לבעיות אורולוגיות

מנכ"ל טבע ישראל לשעבר, רון מירון, מונה ליו"ר חברת ויריליטי (Virility), סטארט-אפ רפואי שמספק פתרון מבוסס חשמל לבעיית השפיכה המוקדמת. בארה"ב כ-79 מיליון גברים מדווחים על שפיכה מוקדמת, מהם 15 מיליון מחפשים באופן פעיל פתרון לבעיה.

ויריטלי, שהוקמה בחממת NGT3 בנצרת, פיתחה מכשיר חשמלי אשר מגרה את השריר כדי למנוע את הכיווץ הגורם לשפיכה המוקדמת, ללא תלות בסיבה המקורית לבעיה. את המכשיר מחדירים לאזור הפרינאום של הגבר, כמה שעות עד כמה דקות לפני שפעילותו דרושה, ושם הוא מוסתר. ברגע הצורך, מפעילים אותו דרך אפליקציה בטלפון הסלולרי.

בשיחה קודמת עם "גלובס" אמר יזם החברה טל גולן כי: "לתרופה היחידה המאושרת לטיפול בשפיכה מוקדמת, שהיא במקור תרופה אנטי-דיכאונית, יש תופעות לוואי חמורות. ברוב המדינות בעולם מטפלים בשפיכה מוקדמת באמצעות ניתוח". 

מירון, שמאז עזיבתו את טבע, השתלב כיו"ר במספר חברות ביומד, ביניהן בחברת הקנאביס אינוקן (Innocan), שהונפקה בבורסה הקנדית, ובחברה וייז פארמה בתחום רפואת העיניים. שנסחרה בבורסה בתל אביב אך נמחקה בינתיים מן המסחר בתל אביב, ובארה"ב נסחרת לפי שווי של 2.3 מיליון דולר.

לוריליטי הגיע במקביל לגיוס שביצעה החברה באמצעות פלטפורמת השקעות ההמונים פיפלביז. מירון התייחס למינוי: "אני שמח מאוד להצטרף לחברה מבטיחה כמו ויריליטי, שעוסקת בבעיה שמעסיקה מיליונים ברחבי העולם".

גלי וינרב

משקיעים בתחזית: כמה אנשים יגיעו לגיל 100 בשנת 2050?

בשבוע שעבר ערכה הנהלת UBS Wealth Management את כנס התחזיות של הבנק במרכז ענב בתל אביב. רגע לפני סוף השנה, הם התפנו לסיכומים,ובעיקר להערכת האתגרים, ההזדמנויות והשינויים המאקרו כלכליים שצפויים בשנת 2020. 

ד"ר אודי דהאן, מנכ"ל UBS דיבר באירוע על השראה וחיבור בין פעילות עסקית להשקעות בנות קיימא, ומארק אנדרסן, מומחה מאקרו כלכלה ומנהל תחום הקצאת נכסים גלובליים במשרד ההשקעות הראשי של UBS, דיבר על האירועים המרכזיים שישפיעו השנה על המשקיעים - הבחירות בארה"ב, מלחמת הסחר, ודה-גלובליזיציה. במבט של עשור קדימה ציין אנדרסן כי: "הצמיחה בעולם תגיע ל-10 מיליארד אנשים עד לשנת 2050; עד לשנת 2030 נראה גידול עצום באורבניזציה עם 41 'מגה ערים'; ולגבי הזדקנות האוכלוסיה - פי 10 מהאנשים יגיעו לגיל 100 כבר בשנת 2050. כל אלו יידרשו בחינה מחודשת והתאמה של ההשקעות. שוק הטיפולים הגנטיים לבדו צפוי להגיע לפי הערכתו ל-185 מיליארד דולר".

עוד הגיעו: ז'אן דניאל רוח, שגריר שווייץ בישראל; יונה פוגל, מנכ"ל פז היוצא; ואחרים.

מארק אנדרסן, ז‘אן דניאל רוח ואודי דהאן / צילום: רונן מחלב

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין