גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמותת "הצלחה " לשר התקשורת: השלם מינוי בכירים הנוגעים למשרדך טרם הבחירות

הבקשה הגיעה בעקבות תשובת היועמ"ש לשר לביטחון פנים גלעד ארדן כי אין מניעה לקדם מינוי קבע של מפכ"ל משטרה ונציב שירות בתי הסוהר, המתעכבים מזה חודשים בגלל המצב הפוליטי של ממשלת מעבר ● עמותת 'הצלחה' :"בחירות שלישיות מהוות שינוי נסיבות קיצוני וחריג כל כך שלא נראה במקומותינו בהקשר זה"

עו"ד אלעד מן / צילום: יונתן בלום, גלובס
עו"ד אלעד מן / צילום: יונתן בלום, גלובס

בעקבות תשובת היועמ"ש לשר לביטחון פנים גלעד ארדן כי אין מניעה לקדם מינוי קבע של מפכ"ל משטרה ונציב שירות בתי הסוהר, המתעכבים מזה חודשים בגלל המצב הפוליטי של ממשלת מעבר, פנתה עמותת "הצלחה " לשר התקשורת דוד אמסלם בדרישה להשלים מינויי בכירים הנוגעים למשרד התקשורת.

במכתב המוגדר 'מיצוי הליכים טרם פניה לערכאות' מבקש יועמ"ש הצלחה אלעד משר התקשורת להשלים את הליך מינויה של מישל קרמרמן לתפקיד מנכ"ל הרשות השנייה וניר שוויקי למנכ"ל מועצת הכבלים והלווין. לטענתו יש לפעול ללא דיחוי להבאת מינויים של השניים מישל לדיון בממשלה כדי לאשר את מינויים בהקדם.

נזכיר כי זמן קצר לפני שחוק חוק פיזור הכנסת שהביא לבחירות מועד א' עבר, הושלמו כל השלבים הנדרשים לאישור הליך בחירתה של מישל קרמרמן לתפקיד מנכ"ל הרשות השנייה - למעט אישור ממשלה. זמן קצר לאחר מכן הושלם גם הליך המינוי של ניר שוויקי המכהן כיום כמנכ"ל זמני של הרשות השנייה לתפקיד יו"ר מועצת הכבלים והלווין. למרות שעל פניו שלב אישור הממשלה אמור היה להיות שלב טכני בלבד באופן פלאי נמנע מזכיר הממשלה שוב ושוב מלהעלות את המועמדויות לדיון בישיבת הממשלה. בסופו של דבר קרמרמן עתרה לבג"צ שקבע כי על הממשלה לדון במינוי. בעקבות זאת נערך דיון בממשלה והוחלט לדחות את המינוי עד למינוי שר תקשורת קבוע. בינתיים התחלף שר התקשורת עצמו ולנעליו של איוב קרא נכנס דוד אמסלם. אחרי בחירות מועד א' הגיעו בחירות מועד ב'. קרמרמן עתרה שוב לבג"צ ושוב החליט בג"צ שלא להתערב בגלל הסבירות שבקרוב תהיה ממשלה - מה שכידוע לא קרה.

במכתבו מפרט עו"ד אלעד מן מעמותת "הצלחה", את הסיבות שבעטיין יש להביא למינוי בעלי משרות קבועות ואת ההשלכות של אי המינוי על השוק - גם אל מול ביקורת שעשה בעבר מבקר המדינה.

מן מזכיר כי גם לאחר הדיון בעניינם בממשלה התבצעו על ידה מינויים רבים (מקצועיים) בשרות הציבורי חרף 'האיפוק והריסון' הנדרשים בתקופת בחירות "דומה כי רק המינויים הנוגעים למשרד התקשורת ממשיכים להיות מעוכבים משום מה חרף הנזק המתמשך הנגרם בשל כך לרשות השנייה, למועצת הכבלים והלווין ולציבור כולו".

מן מזכיר כי המינויים ממשיכים כל העת להיות מעוכבים גם כשהתברר ששוב לא תקום ממשלה ופנינו לבחירות נוספות שמועדן נקבע לשני במרץ. לאחריהן יחלפו עוד לפחות עוד מספר שבועות, עד שנזכה לראות ממשלה קמה בישראל, שלא לדבר על תרחישים רצויים פחות.

לדבריו "בנסיבות אלו מתחדד חוסר הסבירות ואי התקינות המובהק שבעיכוב השלמת מינויים אלו לתקופה נוספת בלתי ידועה . וזאת על אף דברים נחרצים שנאמרו על נחיצות המינוי והפגמים הגלויים במצב הדברים הקיים"?

הוא מזכיר כי תפקיד מנכ"ל הרשות השנייה איננו מאויש כבר למעלה מארבע שנים במינוי קבע, ולאחר שבג"צ קבע כי מדובר מקצועית מובהקת שאינה כוללת רכיב משמעותי של מימוש מדיניות השר, ניתן היה לצפות כי אישור מינוי מנכ"ל לא יעוכב עוד. עוד הוסיף, "בחירות שלישיות מהוות שינוי נסיבות קיצוני וחריג כל כך שלא נראה במקומותינו בהקשר זה. דומה כי כעת נוטה בבירור הכף בעד השלמת המינויים - ויפה שעה אחת קודם".

עוד כתבות

מכוניות בתחנת טעינה / צילום: יח''צ

בקרוב בישראל: לטעון את הרכב שתי דקות ולנסוע מאות קילומטרים

יצרניות הרכב סיניות ג'ילי ו-BYD מציגות טעינת-על שמוסיפה מאות ק"מ בדקות ספורות, ומתקרבות לזמן תדלוק ● האחרונה מתכננת לפרוס אלפי רשתות באירופה - וישראל צפויה להיכלל בגל הראשון

קומפקטי חשמלי של GAC / צילום: יח''צ

שוק הרכב מתעורר אחרי המלחמה: הדגמים החדשים שנוחתים בישראל

גל של דגמים חדשים עושה את דרכו לישראל ● ב.מ.וו עם קרוס־אובר חשמלי, אאודי עם דגם ספורט היברידי וטסלה עם הגרסה המרווחת לשישה נוסעים ● ובקרוב: GAC הסינית מצטרפת עם דגם חשמלי קומפקטי

ניתוח חברה / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס כבר לא רק נדל"ניסט. האם זו בשורה טובה למשקיעי מגה אור?

חברת הנדל"ן המניב המסורתי שייסד ומוביל נחמיאס, מושבניק משילת, נכנסה לפעילות בתחום הדאטה-סנטרים, שבו היא מבססת מובילות מקומית ושותפויות אסטרטגיות עם ענקיות הטכנולוגיה העולמיות ● האם הימרה על התחום הנכון, שיתגבר גם על המינוף הגבוה והסיכון הגיאו-פוליטי? ● ניתוח חברה, מדור חדש 

הזמן לקנות דולרים? / צילום: Shutterstock

רוצים לנצל את השפל? "להמיר שקלים לדולרים הגיוני רק בתרחיש אחד"

יותר מ־30 שנה לא נראה שער דולר נמוך כל כך. האם אנחנו בפתחו של עידן חדש עם קידומת 2 שקלים לדולר, או שהשפל נקודתי? ● המומחים חלוקים, אבל מסכימים על מספר עקרונות: מניות עדיפות על נכסים סולידיים, אל תהמרו רק על מטבע אחד, ומה התזמון היחיד שבו כדאי להמיר מזומנים?

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

שופטי העליון: תקני השופטים שלוין הוסיף מנותקים מצורכי המערכת

שר המשפטים יריב לוין הכריז כי ימנה שופטים לבתי המשפט למשפחה, תעבורה ונוער - אך לא לבתי המשפט המחוזיים ולעליון ● שופטי העליון עמית, סולברג וברק-ארז בתגובה: התקנים מנותקים לחלוטין מצורכי המערכת והשטח ולא נותנים מענה לצרכים אקוטיים דוגמת תחום המעצרים

טיל מיירט אמריקאי נורה מספינה / צילום: ap, U.S. Navy

תקציב הביטחון הגדול בתולדות ארה"ב: כמעט ללא ישראליות וסין כאיום מרכזי

כ־1.5 טריליון דולר - זינוק של מעל 40% לעומת 2026, זהו סכום תקציב הביטחון האמריקאי ל־2027, בין היתר בגלל השימוש באמל"ח בשאגת הארי ● עם זאת, במפלגה הרפובליקנית יש מי שלא ששים להירתם לבקשות התקציביות של הנשיא ● ברקע התקציב: האיום הסיני

פרויקט דואו / צילום: מרגולין

עסקת ענק בפרויקט דואו באבן גבירול: כמה שילם איש עסקים על 5 דירות?

הקונה רכש שתי דירות לעצמו ועוד שלוש דירות לשלושת ילדיו בפרויקט דואו ברחוב אבן גבירול בת"א ● רונית אשד־לוי, מנכ"לית אפריקה מגורים הבונה את הפרויקט: "ככל שמתקדמים לאכלוס אנחנו רואים ביקוש לשימוש עצמי"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

דיווח: באיראן מסרבים להשתתף בסבב השיחות השני עם ארה"ב

נשיא ארה"ב באולטימטום לקראת פקיעת ההסכם ביום רביעי: "הסכם בדרך הטובה או שנחזור להפציץ" ● דיווח: באיראן טרם התקבלה החלטה אם לשלוח צוות למו"מ - כל עוד ישנו מצור ימי ● יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף: השגנו התקדמות במו"מ, אך הפערים עדיין גדולים, וכמה נקודות מרכזיות עדיין מהוות מכשול ● דובר צה"ל השתמש לראשונה במושג "הקו הצהוב בלבנון" - בדומה לעזה ● עדכונים שוטפים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מילואימניקים? המערכת שתבדוק אילו הטבות מגיעות לכם מהבנק

מערכת דיגיטלית חדשה מאפשרת למשרתי ולמשרתות המילואים לבדוק בקלות אילו הטבות פיננסיות מגיעות להם מהבנקים וכיצד ניתן לממש אותן ● המערכת פותחה ע"י הקליניקה לדיני בנקאות במכללה למינהל, במטרה לצמצם פערי מידע ולמנוע מצב שבו זכויות כלכליות אינן מנוצלות

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' רות מאיו / צילום: יח''צ האוניברסיטה העברית

החוקרת שמסבירה: איך גורמים לנו להאמין בדברים שלא קרו

שיחה עם פרופ' רות מאיו מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית • על הנטייה האנושית קודם כול להאמין, למה המושג "האמת שלי" הוא מסוכן, מדוע תאוריות קונספירציה הן אטרקטיביות, וכיצד AI דווקא עוזר נגד פייק ניוז

מוטי חזן / צילום: יח''צ

מוטי חזן מציג: לנהל את הנדל"ן של רמי לוי, וגם את המשפחה

לפני כעשור שלף טייקון הקמעונאות את מוטי חזן מהמגזר הציבורי, כדי שינהל את זרוע הנדל"ן שלו, שבתחילת השנה השלימה הנפקה ראשונה ● כעת מספר חזן כיצד נקבעים דמי השכירות שמשלמת רשת המזון של רמי לוי, ואיך זה להוביל חברה המעסיקה בני משפחה רבים של בעל השליטה: "הכול מנוהל בראשותי, וכל אחד נותן דין וחשבון"

נפט / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: מחיר הנפט קופץ, ירידות בחוזים על וול סטריט

לאור המתיחות הגואה בין ארה"ב לאיראן, החוזים העתידיים על נפט מטפסים בעד 7% ● מחיר חבית נפט אמריקאי (WTI) עומד על קרוב ל-90 דולר, בעוד שמחיר נפט מסוג ברנט על קצת יותר מ-95 דולר

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

בארה"ב מתפעלים: כך ישראל שדרגה את מטוסי הקרב האמריקאים

ההישג הביטחוני ההיסטורי שבחריין מתפארת בו ● חיל האווויר הישראלי עשה לארה"ב תצוגת תכלית לשימוש במטוסים מתוצרתה ● הטכנולוגיה האמריקאית המתקדמת שנפלה בסוריה וההשלכות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אבי באום, יו''ר קבוצת חילן / צילום: חילן

ב-192 מיליון שקל: חילן רוכשת את חברת התוכנה הזו

באמצעות החברה הבת נס (NESS), חילן רוכשת את חברת התוכנה Log-On ● סכום של 164.5 מיליון שקל ישולם לרוכשים המחזיקים במניות לוג-אין, ו-27.5 מיליון נוספים יועברו לצורך תשלום דיבידנד למוכרים ● ברקע, רק לפני יומיים הודיעה חילן על רכישה עצמית של מניותיה תמורת עד 150 מיליון שקל

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

האם איחור של שבוע יעכב את כניסת פאלו אלטו למדדי ת"א?

ענקית הסייבר פאלו אלטו פספסה בשבוע את המועד הקובע לצירוף למדדי ת"א בעדכון מאי, לאחר שהחלה להיסחר רק ב־23 בפברואר עקב רכישת סייברארק ● כעת ההכרעה מתקרבת: בבורסה יידרשו להחליט השבוע אם להתגמש עם החברה, ששוויה הוא הגבוה ביותר בת"א, 413 מיליארד שקל ● מה ההערכות בשוק?

איור: גיל ג'יבלי

2.96 שקלים לדולר: הכוחות שמאחורי השיא ההיסטורי

המוסדיים מכרו סכום שיא של דולרים ● הפסקת האש העניקה רוח גבית והורידה את פרמיית הסיכון ● כל הגורמים שעומדים מאחורי השיא ההיסטורי של השקל ● נתון בשבוע - עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

דריו אמודיי מנכ''ל אנתרופיק / צילום: ap, Don Feria

תחום אחרי תחום, ההשקות של אנתרופיק מטלטלות את שוק הטכנולוגיה

רצף ההשקות האגרסיבי של אנתרופיק מוגדר ע"י אנליסטים כ"מרחץ דמים" ● החברות שעל הכוונת שלה מחקו בתוך שלושה חודשים בלבד שווי שוק מוערך של יותר מ־300 מיליארד דולר ● כעת תוהים בוול סטריט: איזה סקטור הוא הבא בתור לחטוף מענקית הבינה המלאכותית?

נוף ששווה עשרות מיליונים. העיר העתיקה בירושלים / צילום: Shutterstock

ביותר מ-90 מיליון שקל: עסקת הנדל"ן החריגה מול חומות ירושלים

רוכש אמריקאי-ישראלי רכש שתי דירות בפרויקט כפר דוד של דמרי בעיר העתיקה: אחת ב-66.3 מיליון שקל, והשנייה ב-25 מיליון והוא מתכוון לאחד את שתיהן לאחת ● מחירי הדירות בפרויקט נעים בקשת רחבה מאוד של מחירים, כשהזולה ביותר הגיעה ל־54 אלף שקל למ"ר, והיקרות ל־120 אלף שקל למ"ר

זהר זיסאפל ז''ל, מייסד רדקום / צילום: תמר מצפי

"ביצועי חסר כרוניים": המאבק שמסעיר את חברת הטכנולוגיה

המאבק בחברת הטכנולוגיה רדקום מעמיד משני צדי המתרס את ד"ר מיכאל זיסאפל ואחותו כליל, בעלי מניות בחברה, ומולם את הדירקטורית, חלי בן נון, שהייתה בת הזוג של המייסד, זהר זיסאפל ז"ל ● "הפוטנציאל בחברה לא מומש כראוי בשל כישלון של רוב הדירקטוריון", טוענים בעלי המניות הדורשים להדיח את רוב הדירקטורים ● רדקום: "בדירקטוריון יש את ההרכב הנכון להמשיך ולהוביל את החברה להצלחה"

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב / צילום: אמיר מאירי

בן 83 הוריש את כל רכושו לעובד עירייה שעזר לו. מה קרה כשהמשפחה התנגדה?

עובד העירייה הגיש בקשה לקיום הצוואה. מנגד, בתה של אשתו השנייה של המנוח התנגדה לכך, בטענה כי המנוח לא היה כשיר לחתום על הצוואה, וכי היא היורשת הבלעדית ● מה קבע בית המשפט?