גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמותת "הצלחה " לשר התקשורת: השלם מינוי בכירים הנוגעים למשרדך טרם הבחירות

הבקשה הגיעה בעקבות תשובת היועמ"ש לשר לביטחון פנים גלעד ארדן כי אין מניעה לקדם מינוי קבע של מפכ"ל משטרה ונציב שירות בתי הסוהר, המתעכבים מזה חודשים בגלל המצב הפוליטי של ממשלת מעבר ● עמותת 'הצלחה' :"בחירות שלישיות מהוות שינוי נסיבות קיצוני וחריג כל כך שלא נראה במקומותינו בהקשר זה"

עו"ד אלעד מן / צילום: יונתן בלום, גלובס
עו"ד אלעד מן / צילום: יונתן בלום, גלובס

בעקבות תשובת היועמ"ש לשר לביטחון פנים גלעד ארדן כי אין מניעה לקדם מינוי קבע של מפכ"ל משטרה ונציב שירות בתי הסוהר, המתעכבים מזה חודשים בגלל המצב הפוליטי של ממשלת מעבר, פנתה עמותת "הצלחה " לשר התקשורת דוד אמסלם בדרישה להשלים מינויי בכירים הנוגעים למשרד התקשורת.

במכתב המוגדר 'מיצוי הליכים טרם פניה לערכאות' מבקש יועמ"ש הצלחה אלעד משר התקשורת להשלים את הליך מינויה של מישל קרמרמן לתפקיד מנכ"ל הרשות השנייה וניר שוויקי למנכ"ל מועצת הכבלים והלווין. לטענתו יש לפעול ללא דיחוי להבאת מינויים של השניים מישל לדיון בממשלה כדי לאשר את מינויים בהקדם.

נזכיר כי זמן קצר לפני שחוק חוק פיזור הכנסת שהביא לבחירות מועד א' עבר, הושלמו כל השלבים הנדרשים לאישור הליך בחירתה של מישל קרמרמן לתפקיד מנכ"ל הרשות השנייה - למעט אישור ממשלה. זמן קצר לאחר מכן הושלם גם הליך המינוי של ניר שוויקי המכהן כיום כמנכ"ל זמני של הרשות השנייה לתפקיד יו"ר מועצת הכבלים והלווין. למרות שעל פניו שלב אישור הממשלה אמור היה להיות שלב טכני בלבד באופן פלאי נמנע מזכיר הממשלה שוב ושוב מלהעלות את המועמדויות לדיון בישיבת הממשלה. בסופו של דבר קרמרמן עתרה לבג"צ שקבע כי על הממשלה לדון במינוי. בעקבות זאת נערך דיון בממשלה והוחלט לדחות את המינוי עד למינוי שר תקשורת קבוע. בינתיים התחלף שר התקשורת עצמו ולנעליו של איוב קרא נכנס דוד אמסלם. אחרי בחירות מועד א' הגיעו בחירות מועד ב'. קרמרמן עתרה שוב לבג"צ ושוב החליט בג"צ שלא להתערב בגלל הסבירות שבקרוב תהיה ממשלה - מה שכידוע לא קרה.

במכתבו מפרט עו"ד אלעד מן מעמותת "הצלחה", את הסיבות שבעטיין יש להביא למינוי בעלי משרות קבועות ואת ההשלכות של אי המינוי על השוק - גם אל מול ביקורת שעשה בעבר מבקר המדינה.

מן מזכיר כי גם לאחר הדיון בעניינם בממשלה התבצעו על ידה מינויים רבים (מקצועיים) בשרות הציבורי חרף 'האיפוק והריסון' הנדרשים בתקופת בחירות "דומה כי רק המינויים הנוגעים למשרד התקשורת ממשיכים להיות מעוכבים משום מה חרף הנזק המתמשך הנגרם בשל כך לרשות השנייה, למועצת הכבלים והלווין ולציבור כולו".

מן מזכיר כי המינויים ממשיכים כל העת להיות מעוכבים גם כשהתברר ששוב לא תקום ממשלה ופנינו לבחירות נוספות שמועדן נקבע לשני במרץ. לאחריהן יחלפו עוד לפחות עוד מספר שבועות, עד שנזכה לראות ממשלה קמה בישראל, שלא לדבר על תרחישים רצויים פחות.

לדבריו "בנסיבות אלו מתחדד חוסר הסבירות ואי התקינות המובהק שבעיכוב השלמת מינויים אלו לתקופה נוספת בלתי ידועה . וזאת על אף דברים נחרצים שנאמרו על נחיצות המינוי והפגמים הגלויים במצב הדברים הקיים"?

הוא מזכיר כי תפקיד מנכ"ל הרשות השנייה איננו מאויש כבר למעלה מארבע שנים במינוי קבע, ולאחר שבג"צ קבע כי מדובר מקצועית מובהקת שאינה כוללת רכיב משמעותי של מימוש מדיניות השר, ניתן היה לצפות כי אישור מינוי מנכ"ל לא יעוכב עוד. עוד הוסיף, "בחירות שלישיות מהוות שינוי נסיבות קיצוני וחריג כל כך שלא נראה במקומותינו בהקשר זה. דומה כי כעת נוטה בבירור הכף בעד השלמת המינויים - ויפה שעה אחת קודם".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות חדות; ת"א 35 לראשונה מעל 4,500 נקודות

מדד ת"א 35 זינק בכ-1.8% ● נייס זינקה במעל 20%, על רקע דיווחים לגבי עסקת הענק למכירת חטיבת "אקטימייז" שלה ● גופים מוסדיים מובילים רוכשים מקרן פורטיסימו מניות סוגת בכ-430 מיליון שקל ● תורפז עולה לאחר שהודיעה על רכישת חברת תמציות ריח בתחום הבישום מניו ג'רזי ● בלומברג: המומנטום בשווקים מתחיל להיחלש

יהודה אליהו / צילום: תמונה פרטית

לאחר חמישה חודשים ללא מנהל: הממשלה בחרה מנכ"ל חדש לרמ"י

יהודה אליהו, המכהן היום כראש מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון ונחשב למקורב לשר האוצר, נבחר לתפקיד ● מועמדתו זכתה להתנגדות מטעם יועמ"שית משרד הבינוי והשיכון, שסברה, כי אין לו "כישורים מיוחדים" כנדרש לתפקיד

אלונה שפר-קארו, מנכ''לית הסכמי הגג לפיתוח נתיבות, נגב מערבי / צילום: שלומי יוסף

אלונה שפר-קארו על המהפך בנתיבות: "מקימים מרכז רפואי עם הדסה, מרכז מדעי עם מכון ויצמן ומסלול להכשרת טייסים"

מנכ"לית הסכמי הגג לפיתוח נתיבות דיברה בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שנערכה בנתיבות, על ההתקדמות שעשתה בתחומי החינוך, הבריאות והנדל"ן, לצד שיתופי הפעולה עם חיל האוויר ועם מכון ויצמן ● שפר-קארו: "נתיבות תהיה הראשונה שתעשה התחדשות עירונית בקנה מידה גדול"

דוד אזולאי ואלון דוידי / צילום: שלומי יוסף, גולן סבג

"אנחנו לא רוצים כסף, תנו לנו ביטחון - תורידו את חיזבאללה כארגון צבאי"

בפאנל בוועידת הדרום לעסקים של גלובס, שהפגיש את ראש המועצה המקומית מטולה, דוד אזולאי, עם ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, מתח אזולאי ביקורת על כך שהשיקום "לא קיים" ● דוידי הציג תמונת מצב אופטימית של התפתחות אזורית ןפרגן לקולגה מנתיבות, ● אזולאי לא חסך ביקורת מהממשלה: "מי המנהיג של היום? טראמפ. הוא זה שמודיע לנו מה קורה"

ענבל הרסון / צילום: מתוך אתר החברה המרכזית למשקאות

מנכ"לית חדשה לרשת קרפור: ענבל הרסון מקוקה-קולה ישראל

ענבל הרסון, מנכ"לית הסחר של החברה המרכזית למשקאות, צפויה להחליף בתפקיד את מנכ"ל קרפור מיכאל לובושיץ, שימונה ליו"ר משותף בגלובל ריטייל של אלקטרה מוצרי צריכה, לצד צביקה שווימר

טל בן פורת ואביב חצבני, בפאנל משותף / צילום: שלומי יוסף

השלכות השקל החזק ואתגרי ענף המזון: "יש גישה של לייבא את עצמנו לדעת"

טל בן פורת, מנכ"לית חטיבת המלוחים בשטראוס, ואביב חצבני, מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, השתתפו בפאנל "תעשייה כמנוע צמיחה" בוועידת הדרום לעסקים של גלובס והתייחסו להשפעות התחזקות השקל, הרגולציה ויוקר המחיה על ענף המזון בישראל ● חצבני מתח ביקורת:"בישראל מעבירים את העלות לצרכן. ככה לא מטפלים ביוקר המחיה" ● בן פורת תיארה את האתגרים התפעוליים בתקופת המלחמה והדגישה את רציפות הייצור: "המפעל לא עוצר, זו משימה לאומית"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"אופוריה שגויה" - האזהרה החריפה לוול סטריט: חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● הבורסה בת"א ננעלה אמש בשיאים חדשים, ת"א 35 חצה את רף 4,500 הנקודות ● מנגד, הנאסד"ק וה-S&P 500 נסוגו מהשיאים שלהם, בשל המתיחות בין ארה"ב ואיראן ● וגם: מניית הטכנולוגיה הישראלית שזינקה בכ־90% וב־UBS צופים לה אפסייד נוסף ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

יוסי אבו , מנכ''ל ניו-מד אנרג'י / צילום: ענבל מרמרי

המנכ"ל שפורש עם 110 מיליון שקל בכיס. לפחות

יוסי אבו, מנכ"ל שותפות הגז ניו-מד אנרג'י, צפוי לסיים את כהונתו לאחר 15 שנים עם שכר מצטבר של יותר מ־110 מיליון שקל ● עיקר התגמול של אבו התקבל במזומן, לצד החזקות ומענקים - כולל בונוס של 8.1 מיליון שקל על עסקת הגז עם מצרים ● פרישתו מגיעה לאחר שנים של זינוק בשווי החברה

דוד פתאל, בעל השליטה בפתאל החזקות / צילום: כדיה לוי

מה הקפיץ את מניית פתאל לשיא והוסיף 1.4 מיליארד שקל לשווי בעליה

מניית רשת המלונות זינקה בכ-30% בחודש האחרון, הודות לתחזיות חזקות ● פרט לבעלים, גם שורת מוסדיים רשמה רווח נאה על הנייר

אירית שאוליאן, מנהלת השקעות בכירה בפרופאונד / צילום: עמי ארליך

יועצת ההשקעות שבטוחה: המניות הללו זולות ביחס לשוק

אירית שאוליאן, יועצת השקעות בכירה בבית ההשקעות פרופאונד, טוענת כי "אף פעם לא נכון להיכנס לבונקר. אנחנו חושבים שנדרש כעת פיזור סיכונים, אבל לא להקטין פוזיציה מנייתית" ● "חברות האנרגיה המתחדשת צפויות להכפיל ולשלש עצמן בשלוש השנים הקרובות"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי ומנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: דוברות בנק ישראל, יונתן בלום

התביעה הייצוגית נגד בנק הפועלים שקיבלה חיזוק מבנק ישראל

זה לקח לבנק ישראל שלוש שנים ובסוף הוא התייצב לצד עותרים שהגישו ייצוגית נגד בנק הפועלים בטענה שלא עדכן את לקוחותיו על שינוי בריבית הפיקדון ● בעמדתו לביהמ"ש הדגיש הפיקוח על הבנקים שנדרש גילוי אפקטיבי ● הפועלים: "פעלנו בהתאם להוראות הדין"

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock

דירוג חברות התחבורה הציבורית: זו שבראש ואלה שבתחתית

סופרבוס במקום הראשון בפעם השנייה ברציפות ומקדימה את אגד שהובילה במשך שנים ● בתחתית: דן, חרף שיפור משמעותי שרשמה, ומטרופולין

הבורסות שוב בשיא / איור: Shutterstock

"החודש הטוב מאז 2020": מה צפוי בשווקים לאחר אפריל המדהים?

הריבאונד המהיר בשוקי המניות הניב תשואה פנומנלית לחוסכים הישראלים בחודש אפריל ● ומה לגבי החודש הבא, שמסורתית מניב תשואות חלשות? הפניקס: "המומנטום חיובי, ובמבט קדימה השוק השורי צפוי להימשך" ● פסטרנק שהם: "פערי התמחור בין ישראל לבין ארה"ב הצטמצמו משמעותית, החשיבות של פיזור בחלק המנייתי - עולה"

דגם היברידי של גרייט וול בתערוכת בייג'ין / צילום: ap, Andy Wong

המהפך השקט שעשוי לדחוק את טויוטה ויונדאי מצמרת הפלח ההיברידי

פלח כלי הרכב ההיברידיים הלא–נטענים (HEV) נחשב למעוז האחרון של המותגים היפניים, הקוריאניים והאירופיים בישראל ● אולם גם המבצר הזה מתפורר בקצב מואץ, ובשנה הבאה הוא עשוי לקרוס מול גל חדש של היברידיות סיניות מתקדמות

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל משרד התחבורה: "מטוס ראשון בשדה התעופה בצקלג שבנגב בתוך 5 שנים"

"אני מאמין שבתוך מסגרת הזמן הזו תראה מטוס ראשון נוחת בשדה התעופה החדש בצקלג", כך אמר מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, בוועידת הדרום לעסקים של גלובס ● לגבי פעילות אובר בישראל אמר: "אין סיבה שאובר ודומותיה לא יעבדו בישראל. אם אובר לא תגיע - הכתובת לכך אצל דוד ביטן"

כותרות העיתונים בעולם

מתרחקות מישראל, מתקרבות לטורקיה: השינוי ביחסים עם מדינות המפרץ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: סין מנסה לשכנע את איראן להתגמש ובמקביל ממשיכה לספק לה נשק, מדינות המפרץ לא רוצות להיות תלויות בישראל והפוליטיקאי היהודי שהצליח להכעיס את הקהילה היהודית בבריטניה • כותרות העיתונים בעולם 

איציק לארי, יו''ר מפעל הפיס, בוועידת הדרום לעסקים / צילום: שלומי יוסף

יו"ר מפעל הפיס איציק לארי: "התפקיד שלנו הוא לדאוג שרשויות חלשות יבצעו פרויקטים חשובים"

איציק לארי, יו"ר מפעל הפיס, דיבר בוועידת הדרום לעסקים וסיפר על חשיבות התמיכה של הפיס בשלטון המקומי: "אם יש שלטון מקומי חזק, התושב מיד מרגיש את זה, ולצערי גם להפך" ● בנוסף דיבר לארי על משחקי ההגרלות ואמר: "יש לנו אחריות מאוד גדולה, ולכן אנחנו מחילים על עצמנו כללים מאוד נוקשים"

איש התקשורת שמעון אלקבץ / צילום: תמר מצפי

אלקבץ: "הצבא לא היה צבא ההגנה לישראל באותו בוקר של ה-7 באוקטובר"

איש התקשורת שמעון אלקבץ, חבר קיבוץ כפר עזה שאיבד את בתו סיון בטבח ה-7 באוקטובר, התארח בוועידת הדרום לעסקים של גלובס ושחזר את המעבר לכפר עזה ואת ההתמודדות המתמשכת עם האובדן ● בשיחה טעונה הוא דיבר על תחושת הכישלון בבוקר הטבח, קרא לחשבון נפש עמוק בצה"ל והזהיר מהשכחה ומהמשך האיומים מעבר לגדר

יוסי אבו / צילום: ענבל מרמרי

ההצלחות הגדולות והמעידה בבולגריה: יוסי אבו עוזב את ניו מד לאחר 15 שנה

המנכ"ל המיתולוגי של שותפות האנרגיה הגדולה בישראל עוזב בצעד דרמטי בסוף השנה ● ברקע: הקידוח הגדול שקידם בבולגריה והתגלה לפני כחודש כיבש ● בחוזה של אבו נקבעה שנת צינון, ובשוק תוהים מה תהיה התחנה הבאה שלו

הקהל באולם / צילום: שלומי יוסף

יורדים לדרום, השנה השלישית: התמונות והרגעים מוועידת הדרום לעסקים

ועידת הדרום לעסקים התקיימה בנתיבות בהשתתפות יותר מ־200 אורחים ● לצד הדיונים על תעשייה, נדל"ן ותעסוקה בחבל הארץ, שולבו סיורים ביישובי הגבול ובכפר עזה