גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העולם מתקדם ל-Data Centers: הכירו את המגמות המובילות בתחום

כמויות המידע האינסופיות שמייצרים ארגונים והצורך באחסונו, הביאו לצמיחת חוות השרתים הענקיות (Data Centers) ● מה הן מציעות בפועל לחברות?

Data Centers מציעים ללקוח הרבה יותר משטח עצום לאחסון מידע / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
Data Centers מציעים ללקוח הרבה יותר משטח עצום לאחסון מידע / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף בזק בינלאומי

כל מנמ"ר (מנהל מערכות מידע) יודע היום שהעולם הולך לכיוון של מרכזי מידע, Data Centers. לא עוד חדר שרתים בארגון עצמו, שבמוקדם (מאוד, ככל הנראה) או במאוחר לא יוכל להתמודד עם כמויות המידע שהארגון עצמו מייצר, אלא חוות שרתים שעומדת לרשות אותו ארגון, שומרת, מגבה ומגינה עליו באתר חיצוני: אם כן, מה מציע לנו התחום הזה כיום? אילו מגמות חזקות מובילות את עולם ה-Data Centers קדימה וכיצד הוא מתאים עצמו לדרישות הלקוחות?

כל מערך ה-IT של האירגון במקום אחד, שריד ובטוח

לדברי גל עופרי, מנהל פיתוח עסקי ו-CTO בבזק בינלאומי: "הרעיון הוא להציע את כל המערכות של הארגון, את כל האפליקציות, במקום פיזי אחד, כדי להפוך את הדברים לנוחים יותר עבור הלקוח. כדי שכל המערכות של הארגון יעבדו במקום אחד צריך הרבה יותר כוח עיבוד, שדורש שני דברים משמעותיים: משאבים רבים - capacity, כלומר חשמל וביצועים גבוהים, לצד זמינות בלתי פוסקת - כלומר ביטחון שהמערכות יעבדו בלי הפסקה, כל הזמן. זאת, נוסף על הכול, הסיבה שאנו ממשיכים להקים עוד ועוד חוות השרתים, הלקוחות מבינים את זה והביקוש גבוה "

"ה-Data Center הוא היום כבר לא טרנד. אפשר להגדיר אותו כמוצר מדף", מוסיף ערן ברק, מנהל תחום לקוחות אסטרטגיים בבזק בינלאומי. "הרבה מאוד ארגונים עסקיים משתמשים בחוות שרתים באחת מהתצורות - בין אם זו תצורה של אתר גיבוי בלבד, ובין אם כאכסניה. כל אחד בוחר מה שהוא רוצה ומה שמתאים לו, אבל כך או כך מעט מאוד חברות השאירו אצלן את חדרי המחשב שלהן ולא הוציאו אותם החוצה, לחוות שרתים".

גם עופרי מדבר על שני סוגי לקוחות המאפיינים את העידן המודרני של מרכזי המידע הגדולים: "יש לקוחות שמבקשים מאיתנו לאחסן ב-Data Centers שלנו ארון שרתים ספציפי, כולל שירות וניהול שלו; יש לקוחות אחרים שמבקשים פשוט להעתיק את כל הארונות שלהם אלינו - ומדובר לפעמים בעשרות, אתר אחסון שלם של עשרות ארונות השייכים ללקוח, ונמצאים אצלנו, בדאטה סנטר, שהוא בעצם חדר המבצעים של הלקוח".

גופים שכל תכליתם היא העמדת חוות שרתים לארגוני ענק

לדברי ברק הדרישה הגוברת והולכת לאחסון ולשמירת מידע הובילה את התחום לשלב חדש: היום ישנן חברות שמתרכזות במתן שירותי אחסון - אלו חברות נדל"ן לכל דבר ועניין, שתחום ההתמחות שלהן הוא לבנות, להקים ולהציע לגופי ענק חוות שרתים גדולות. כך גופים כמו פייסבוק, אפל ועוד, שכמות השרתים שהן זקוקות לה היא בלתי נתפסת, פונות לאותן חברות ומבקשות מהן שיקימו עבורן את חוות השרתים. זה חוסך להן את ההתעסקות בכך בעצמן ואת בזבוז הזמן והמשאבים על עניין שאינו תחום ההתמחות שלהן. וכך בעצם נוצרה עוד שכבה של ספקי שירות בעולם הזה.

DATA CENTER NO.5 - המידע שלכם, שמור, בטוח ומטופל. לפרטים הקליקו כאן>>

מגמה מורגשת נוספת היא חדירתה של הרגולציה לתחום: בשנים האחרונות היא מכתיבה לעוד ועוד ארגונים, ובתחומים רבים, את הצרכים הנדרשים בהקשר של Data Centers. "בנקים, עסקים מהמגזר הפיננסי וגופי ביטחון נדרשים כיום לעמוד בדרישות רגולטוריות שונות. לדוגמה: ישנם גופים שמחויבים להקים אתר גיבוי לאתר שלהם, כדי למנוע מצב של השבתה כללית. אגב, מדובר במגמה שהלכה והתעצמה מאז פיגועי ה-11.9 בארה"ב", מספר ברק.

ניטור, תמיכה, שירות והנדסה הם חלק ממערך השירות של חוות השרתים

המגמה האחרונה שנעסוק בה כאן, ונוגעת לסקטור שעבר כנראה את השינוי המשמעותי ביותר בעולם ה-Data Centers לאורך השנים, היא השירות אשר ניתן ללקוח המאחסן את המידע החשוב לו כל כך בחוות השרתים החיצוניות. מדובר כאן בסוגיה רלוונטית לאינספור עניינים יומיומיים ולשלל פעולות שעל אנשי ה-Data Centers לבצע, כדי להעניק ללקוח תחושה שהוא זוכה למענה המקיף והמקצועי ביותר.

חוות שרתים. מחליפות היום את חדרי המחשב בחברות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

"השאיפה של אנשי ה-Data Centers כיום - והיא נכונה גם לחוות השרתים של בזק בינלאומי, כולל החווה החדשה בראש העין - היא לייצר יכולת אירוח ושירותים מהמתקדמות בעולם עבור הלקוח", מסביר אלי סאיג, מנהל תחום שירות טכנולוגי בבזק בינלאומי. "וכדי שזה יקרה, מערך השירות בדאטה סנטר צריך לתמוך בפעולתו בכמה רבדים: רובד תפעולי, רובד התמיכה, רובד השירותים ורובד ההנדסה.

סאיג מסביר כיצד זה קורה בשטח? "במישור התפעולי - ניטור, בקרה ותחזוקה שוטפת 24/7, 365 ימים בשנה, עד לרמה שבה אנחנו יכולים להתריע בפני הלקוח על תקלה שעשויה לגרום לבעיה במערך שלו, ולתקן אותה במידת הצורך עוד לפני שיחווה את התקלה בפועל. המטרה היא קודם כול לבצע תחזוקה מונעת, ורק אחר כך להתמודד עם 'תחזוקת שבר' - שאם מתגלה, באפשרותנו להקטין עד לאפס את ההשפעה שלה על הארגון".

"ברובד התמיכה - חשוב שיעמדו לרשות הלקוח אנשי תמיכה גם לתקשורת, גם לאבטחת מידע וגם למערכות ולמחשוב הענן", ממשיך ומסביר סאיג, "אנשי התמיכה זמינים לכל אירוע שלא יהיה, ומלווים את הלקוח גם כשהוא מקים שטח אחסון חדש. מדובר בכוח אדם ברמה הגבוהה ביותר, וברמת ההסמכה הגבוהה ביותר מטעם היצרנים".

ברובד השירותים - כדאי לזכור כי החווה עצמה לא משמשת רק כמארחת מערכות הלקוח, היא גם מפעילה שירותים שהלקוח יכול ליהנות מהם, כמו שירותי ענן מקיפים: אחסון בענן, גיבוי, אתר DR (Disaster Recovery) בענן, שירותי אבטחת מידע בענן ועוד. "בעניין השירות יש לציין גם את הגמישות: את היכולת של חוות השרתים להציע ללקוח כמה וכמה סוגים של פתרונות, בהתאם לצרכיו ולאופיו של הארגון - לדוגמה אחסון בחווה אחת ושירותי גיבוי מחווה אחרת. העובדה שכל חמש חוות השרתים של בזק בינלאומי מקושרות ביניהן, מקילה עלינו את היכולת לעשות זאת", אומר סאיג.

"ברובד ההנדסה - אנשי ה-Data Center יכולים לשמש גם כיועצים ללקוחות, באשר לפתרונות בתחום ולשילוב מערכות בחוות השרתים. לא מעט לקוחות עובדים בתצורה של Hybrid, תצורה משולבת - כלומר משתמשים בשירותים באמצעות אירוח בחווה, לצד שירותים מתוך מערך השירותים הנלווה לחוות הללו (כדוגמת אותם שירותי ענן שצוינו קודם לכן). הם נזקקים לא פעם לייעוץ כדי לבצע את השילוב הזה בצורה נכונה".

"כל הדברים הללו יחד מתחברים להצעת ערך אמינה מאוד מבחינת השירות, שזה הדבר החשוב ביותר מבחינתנו", מסכם סאיג. "בסופו של דבר ללקוח שלנו יש לקוחות משלו בצד השני, והם מצפים לשירות ולזמינות מערכות ברמה הגבוהה ביותר ולא להרגיש איזושהי הפרעה. אנחנו, בעזרת המערכות שלנו, מבטיחים לו שכך יהיה".

DATA CENTER NO.5 - לנהל את כל מערכות הארגון ממקום אחד. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה