גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למכירה דירה מתצוגה: כך הפכו הדירות המרוהטות לדוגמה לעוד מוצר נדרש

דירות לדוגמה הפכו בשנים האחרונות למוצרים שמשקיעים בהם מאות אלפי שקלים, וחלקן גם נמכרות בסוף כמו שהן ללקוח ● גיא נרדי יצא לבדוק אילו דירות זוכות להפוך לדירות לדוגמה, ומה הרציונל שמאחורי העיצוב המוקפד

דירות לדוגמה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
דירות לדוגמה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בשנים האחרונות התפתחה, בעיקר בארה"ב, שיטת שיווק של דירות חדשות כשהן מעוצבות ומרוהטות (turnkey units). בישראל עדיין אי אפשר לדבר על מגמה כזו, אבל תמיד היו פה דירות לדוגמה, ובזמן האחרון הן השתכללו וניכרת בהן השקעה רבה - אולי בהתאם להשקעה הגדלה והולכת בעיצוב פנים של דירות בכלל - ואולי כחלק מההשקעה במסע שעובר הלקוח בחוויית השיווק - מהבאנר באינטרנט או הפרוספקט ועד לקנייה.

מנהל השיווק והמכירות באזורים, גיל גורביץ', מספר כי הדירות לדוגמה של החברה הן לרוב דירות "מיוחדות", כלומר דירות גן, מיני פנוהאוזים ופנטהאוזים. לדבריו, "אלה דירות שיש אחת מסוגן בפרויקט. הן גדולות בדרך כלל, ולפעמים קשה ללקוחות להבין את החלל ואת הפוטנציאל של הנכסים הספציפיים האלה.

"המוצר השני של דירות לדוגמה הוא של דגם שיש לנו הרבה דירות ממנו, שלא נמכר טוב. במקרה הזה אנחנו מבצעים עיצוב לדירה אחת מהדגם, וגם כאן אנחנו מגלים שזה מאוד מקדם לנו את המכירות.

"גילינו, ואנחנו רואים את זה במיוחד בשנתיים האחרונות, שכשמרהטים חלל כזה, אפילו באופן מלא, עד רמת המגבת באמבטיה, היכולות שלנו למכור את הדירה משתפרות בצורה משמעותית".

ראובן אליהו, מנהל המכירות של פרויקט VIEW תל אביב של היזם יוסי אברהמי, מספר כי "טיפוס הדירה לדוגמה הוא זה שיש לנו אותו הכי הרבה במלאי. למעלה מ-40% מהדירות הן בגודל הזה".

אושרי זפרני, סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת גיא ודורון לוי, מספר שלעתים גם בפרויקטים של מחיר למשתכן מקימים דירה לדוגמה. לדבריו, "יש לנו בקריית ביאליק אתר ענק עם 1,000 דירות, שחלקן במסגרת מחיר למשתכן. כשליש מהדירות שם הן בגודל 140 מ"ר, גדולות ויקרות, ונשארו לנו הרבה כאלה, שלא משווקות במסגרת ההגרלה. בגלל זה הקמנו שם דירה לדוגמה.

"זה אותו מבנה של דירה שאני פשוט מלביש עליה חליפה יפה - ריהוט, מטבח משודרג, מזגנים, הנמכות תקרה ותאורה. מי שיבוא לראות אותה אלה לא האנשים של מחיר למשתכן, אלא משפרי דיור, יש להם חוזק כלכלי".

לחסוך זמן וטרטורים: למה לקנות דירה לדוגמה

יש גם מקרים שבהם לקוחות ש"מתאהבים" בדירות לדוגמה מבקשים לקנות אותן כמו שהן. "בשנה האחרונה מכרנו 15 דירות לדוגמה, בעיקר בירושלים", מספר גיל גורביץ' מאזורים. "אנשים יכולים לעבור לדירה רק עם הבגדים. אלה לקוחות שיודעים להעריך את העבודה, עיצוב והריהוט".

יפה סדן, סמנכ"לית השיווק בחברת יוסי אברהמי מספרת כי "לא פעם אני מקבלת הצעת מחיר לדירה מוכנה ואז אני צריכה לרהט דירה לדוגמה אחרת".

ללקוחות זה שווה?

גורביץ': "אני יכול לקבוע שכשהלקוח קונה דירה מרוהטת הוא חוסך 30% בעלויות. איפה מתבטא החיסכון? כשהוא קונה דירה מרוהטת הוא חוסך לעצמו את התשלום למעצב, ליועצי התאורה, המיזוג וכיו"ב.

"כוח הקנייה של אזורים בריהוט, בכלים סניטריים בתאורה ובעוד תחומים, הוא הרבה יותר גדול מהכוח של לקוח פרטי. יש לנו יכולת יותר גדולה מלקוח פרטי לקבל הנחות.

"נוסף לכך צריך להביא בחשבון את הזמן. ללקוחות יקח הרבה יותר זמן לעצב דירה. לדירה לדוגמה היא נכנס עם מזוודה, שזה שווה הרבה מאוד כסף".

אתה יכול להעריך בכמה כסף תעלה יותר הדירה לדוגמה?

"זה מאוד תלוי בפרויקט, בגודל הדירה, ביוקרתיות. בדירה סטנדרטית המחיר יעלה כ-150 אלף שקל. בדירות יוקרה זה יכול להגיע לסכומים של חצי מיליון שקל ויותר".

גם בחברת גיא ודורון לוי מוכרים את הדירות לדוגמה בסוף הפרויקט, אך זפרני מעיד שהמחיר המבוקש אינו מגלם את השקעה. לדבריו, "אני משקיע בדירה לדוגמה בערך 300 אלף שקל ומחשב רק 50% מזה. יש פחת כי אני משתמש בדירה בתצוגה".

מטבע הדברים, יש הבדלים גדולים בין דירות לדוגמה בתל אביב, לבין דירות בפרויקטים מחוץ לעיר.

פנטהאוז בתל אביב: "להדגיש את היתרונות"

פרויקט "פארק תל אביב" של חברת אלעד ישראל מגורים מקבוצת תשובה, ממוקם בדרום מזרח תל אביב ונושק לשטחי פארק אריאל שרון. קבוצת המגדלים שנבנית פה, בתכנון של משרדי האדריכלים רני זיס ופרחי צפריר, מתנהגת כמו שמורת טבע, סגורה ובהחלט מטופחת, בתוך אחת מהשכונות היותר עניות במדינת ישראל. הדירה לדוגמה ממוקמת בדירת פנטהאוז בקומה ה-13 של אחד המגדלים ומשקיפה לכיוון דרום מזרח, למישורים הלא בנויים של חירייה. נפגשתי בה עם אסף יוגב, מנהל השיווק של חברת אלעד, ועם חגית צרפתי ודנה אלקון, מעצבות הפנים.

לדברי יוגב, "כשעושים דירה לדוגמה המטרה היא לא למכור אותה כמו שהיא, ובטח שלא מרוויחים על זה כסף. המטרה העיקרית היא לעבות את חווית הלקוח. המטרה של הדירה לדוגמה היא להדגיש את היתרונות של המוצר ולהראות את הצדדים הטובים ביותר שלו. כשאתה מגיע לפנטהאוז, אתה מראה את הלוקיישן. ברור לנו שאנחנו לא נמצאים בשדרות רוטשילד פינת נחמני. זו פעם ראשונה שאנשים נמצאים באזור הזה.

פנטהאוז בפארק תל אביב בדרום העיר / צילום: איתי בניט

"ברגע שהם מגיעים לכאן, הם רואים את המרפסת והפארק. חשוב לנו להראות שמה שאנחנו מראים בפרסומים, ניתן לראות מהפנטהאוז".

הפנטהאוז שבו אנחנו נפגשים מעוצב בסגנון מודרני אקלקטי ומושקע מאוד. שתי המעצבות מעידות שהן בחרו פה כל פרט ופרט. ואכן, יש פה שילוב בהחלט יוצא דופן של ריהוט מודרני לא יקר, רהיטים מאיקאה, מביתילי ופריטי מעצבים.

חגית צרפתי: "אנחנו רואות חלל וחושבות על האנשים שיגורו פה. במקרה הזה דמיינו זוג צעיר עם ילד, חבר'ה בתחילת הדרך, עם ראש פתוח, טרנדי".

דנה אלקון: "זה תל אביב, והיה ברור לנו שצריך למצב את העיצוב גבוה, אבל לא יקר. הסתכלנו על כיוון ניו יורקי, אורבן שיק. הלכנו על צבעים כהים, שילוב של שחור. יש פה משהו לא סטנדרטי. את פינת הטלוויזיה דחפנו לצד".

אלקון: "בשונה מדירות רגילות, שאני מעצבת עבור לקוח, פה אנחנו יכולות להביא את זה למצב שלם ומוגמר".

כמה זמן לוקח להרים פרויקט כזה?

"פה התעסקנו בעיקר עם הלבשת הבית ולכן זה לקח לנו בערך שלושה חודשים, ועלה כ-300 אלף שקל".

דירה בכפר יונה: איך להכניס שני ילדים לחדר

רחלי בריזל סמנכ"לית השיווק והמכירות של אשדר אומרת שדירה לדוגמה היא "אחד הפרמטרים שעוזרים למכירה ברמה הגבוהה ביותר. ברגע שבן אדם נכנס לדירה לדוגמה, הוא מבין בצורה הכי מוחשית ביותר איך נראה תכנון של דירה, מה הפוטנציאל שלה, כמה ילדים אפשר לגדל בה בכל חדר, איך מכניסים ארון.

"אנחנו מתבססים על הסטנדרט הקיים: לא שמים ריצוף אחר, לא מטבח שונה וגם לא מתגי חשמל שונים. אנחנו שמים בדירה בדיוק את מה שאנחנו מאפשרים לדיירים שלנו לבחור בדירה שיקנו.

"אנחנו חושבים מי קהל היעד שלנו בפרויקט: אם מדובר בפריפריה, כמו כפר יונה או חריש, מדובר בזוגות צעירים או במשפרי דיור ואנחנו יודעים שאנחנו צריכים להכין חדרי ילדים, חדר מתבגר, חדר תינוקות, לפעמים שני ילדים בחדר.

דירה לדוגמה בכפר יונה / צילום: עידן גור

"המעצבת בוחרת רהיטים שיתאימו לקהל היעד שלה. כלומר, אם מדובר על דירת חמישה חדרים בחריש, צריך שהסלון יתאים למשפחה של חמש נפשות, שתשב בערב ותיצפה בטלוויזיה. לעומת זאת בתל אביב יש פינת טלוויזיה בנוסף לסלון, והרהיטים הרבה יותר יוקרתיים ונבחרים אפילו בחו"ל.

"בפריפריה אנחנו משתמשים בספקים שמשווקים את תוצרת הארץ, כדי שגם הדיירים שלנו יוכלו לעשות שימוש באותם ספקים, גם אם הם לא קנו את הדירה לדוגמה".

ומה הקו העיצובי?

"כשאתה צריך למכור לדוגמה דירות בחריש לזוגות צעירים, במיליון שקל, אתה צריך להראות להם איך אתה ממקסם את הדירה בלי לעשות שום שינוי".

מה התקציב לעיצוב דירה לדוגמה?

"בין 100 אלף שקל בפריפריה ל-300 אלף שקל במרכז".

מעצבי הפנים עפרה מיכלס ועידוא כספי הם מעצבי הדירה לדוגמה בכפר יונה. לדבריהם, "בפרויקט שפונה בעיקר לזוגות צעירים שמשפחתם הולכת וגדלה, אני אחשוב קודם כל על חדרי ילדים. ומאחר שמדובר בזוגות צעירים, שתקציבם מוגבל, אז בוחרים בספקים שמתאימים כמעט לכולם. חלק מהריהוט זה איקאה, ומבחינתנו זו לא מילת גנאי. אני לא אלך לספקים שידו של קהל היעד שלי אינה משגת לרכוש את מוצריהם. גורם נוסף הוא שחשוב הוא שהסחורה תהיה במלאי ושהאספקה תהיה במיידי.

"אנשים שבאים לגור בכפר יונה רוצים לראות את הירוק בעיניים ולהכניס את הטבע הביתה. מן הסתם, הריהוט הוא יותר כפרי, אבל מתון, נקי. כשאנחנו מעצבים בתל אביב זה פונה לאוכלוסייה קצת שונה, לא בתחילת דרכה, אלא מבוססת. מן הסתם, הבחירות שלנו עולות יותר כסף. אלה חפצים שלא יחליפו בקרוב".

פרויקט גיא ודורון לוי בשכונת אפקה קרית ביאליק חלל מרכזי דירה לדוגמה  / צילום: גיא ודורון לוי

האם אתם מעצבים בדרך שונה דירות בת"א ודירות בקריית ביאליק?

"כן בוודאי, אנחנו יודעים פחות או יותר מה הציבור בשטח רוצה. אתה קולט מה הסגנון הרווח. אין ספק שלחבר'ה בקריית ביאליק, יש דרישות שונות מלאלה שבתל אביב. אנחנו מעצבים כאן בצבעים קלאסיים, פחות קווים נקיים, פחות מודרני. בתל אביב , לקהל יש דרישות אחרות".

למי שמוכר רק דירה אחת: ריהוט להשכרה

דירה לדוגמה אינה פריבילגיה רק של יזמים שצריכים למכור מסות של דירות. מעצבת הפנים מאי פולק מביאה לארץ טרנד ניו יורקי של הום סטייג'ינג - עיצוב נכסים ריקים למטרת העלאת ערכם ומכירה מהירה באמצעות רהיטים המושכרים בליסינג. הרעיון הוא להציג את הדירה שאמורה להימכר באופן אטרקטיבי כמה שיותר. המחירים נעים בין 150 ל-250 שקל בחודש לכל מ"ר, תלוי בגודל הדירה ושווי הריהוט.

המיזם של פולק, שמכונה "Mayway", פועל בשיתוף פעולה עם קבוצת "כרמל גרופ" הכוללת את רשתות העיצוב ביתילי, IDdesign, URBAN וכרמל פלור דיזיין. היא מעמידה לרשות הלקוחות השכרה בליסינג של כל פרטי העיצוב, מרהיטים, שטיחים, חפצי אמנות, מוצרי ריח, תאורה ועוד.

מי הלקוחות?

"הלקוחות שלנו הם בעלי נכסים, בעיקר נכסי יוקרה, שלא מצליחים למכור את הנכסים שלהם, וגם, הרבה יזמים שנתקעים עם הדירות המיוחדות, שזה הדופלקסים, הפנטהאוזים, או דירות שהן קטנות אבל לא מתוכננות נכון ואז חייבים להלביש אותן כדי שיראו שהן 'ראויות' למגורים. לפרטיים שבאים אלינו יש אופי יזמי. הם מבינים שהזמן שווה כסף, ושצריך להשקיע בשביל לקבל את הכסף. הם מבינים שצריך להוסיף כסף לסטיג'ינג, אך זה יבוא לידי ביטוי במכירה". 

העיצוב: "אלמנטים בצבעים חמים"

אני פוגש את דודי סמרה, מעצב הפנים של אזורים, בדירת קרקע בפרויקט העצום הרצליה הילס, שתוכנן על ידי האדריכלית קיקה ברא"ז. הדירה בשטח של 200 מ"ר, יש בה שלושה חדרי שינה, סלון ומטבח בקומת הקרקע, והיא כוללת גם קומת מרתף, מוארת באמצעות חצרות אנגליות, שנמכרת כחלל פתוח.

חדר שינה לילד אחד בפרויקט הרצליה הילס / צילום: רגב כלף

הדירה מרוהטת בסגנון מודרני, יקר, אך לא מנוכר, וכוללת גם גינה קטנה, אף היא מעוצבת למשעי, המשקיפה על מחלף הסירה וגגות המכוניות העוברות בכביש מס' 2.

איך מעצבים דירה לדוגמה? איך אתה מחליט מה יהיה הסגנון? הצבעים?

"אני מקבל תוכנית בסיסית ומתכנן כל פרט. במקום מצב שבו יש לי לקוח שיושב מולי, אני צריך לדמיין את כל מי שיעבור פה. אני מתכנן מטבח, נפגש עם ספקי רהיטים. לוקח המון זמן לתפור את כל הדברים, לבדוק איך השולחן מתחבר עם הווילון ואיך תיראה פינת האוכל. אני שואל את עצמי איך תהיה התאורה, איזה אווירה תהיה. אני מנסה ליצור פה את החמימות כדי שלקוח רגיל ירגיש טוב, גם בשעת ערב בחורף".

מאיפה הרהיטים?

"אנחנו צריכים לעמוד בלוחות זמנים הכי קצרים שאפשר, כי מהרגע שמנהל המכירות ביקש דירות לדוגמה, כל יום שעובר משמעותי. אנחנו עובדים עם ספקים די קבועים. חלק מהסלון זה מותג B&B Italia, חדרי השינה הוזמנו מרפד בארץ, המטבח של חברת אביבי. לאיטלקים יש היכולות שלהם ולישראלים יכולות אחרות. אנחנו רוצים לעשות פה מיקס, ולתת תחושה שזה לא רק יוקרתי".

פרויקט VIEW תל אביב של היזם יוסי אברהמי, ממוקם מדרום לדרך בן צבי, בשכונת נווה עופר. לא רחוק מבית המעצר אבו כביר. השכונה נחשבת חלשה, אבל יש בה תוכניות רבות לפרויקטים של התחדשות עירונית במסלול פינוי בינוי. שני המגדלים החדשים, בעיצוב של שרייבמן אדריכלים, הם סנונית ראשונה של בנייה שפונה לקהל אחר, אמיד יותר.

אנחנו נפגשים בדירת חמישה חדרים, ששטחה 120 מ"ר. יפה סדן, סמנכ"לית השיווק בחברה, אומרת כי "אנחנו משתדלים לייצר בכל פרויקט דירה לדוגמה. הדירות מיועדות ללקוחות שקשה להם לדמיין את המוצר המוגמר. הן ממחישות לו את ההעמדה של הריהוט, את הפוטנציאל של הדירה. הוא מבין איך המוצר נראה בסופו של יום".

מעצבת הפנים אפרת בהט מסבירה שהאתגר שלה הוא זיהוי קהל היעד: "אני מנסה להבין מי הולך לחיות בפרויקט. האלמנטים שאני בוחרת לרוב הם בצבעים חמים, ואני שמה דגש חזק על התאורה. כמובן שיש לי מגבלות תקציב".

מי קהל היעד שלכם במקרה הזה?

"זה לא דרום תל אביב שהכרנו פעם. הקהל פה הוא מגוון. יש קהל מהאזור, אבל יש גם אנשים מחו"ל, ולא מעט מירושלים".

ואיך זה משפיע על העיצוב?

"מערך החומרים חשוב מאוד, כי הלקוח יכול לראות לאן הוא יכול להגיע. יש גם עניין עם החללים. פה למשל, לא הוקצה חדר לפינת האוכל. והקיר שמקשר בין המטבח לסלון נצבע בגוון מיוחד כי הוא הוא מגדיר את פינת האוכל. רציתי לייצר יוקרה בעלויות נמוכות". 

עוד כתבות

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; מדד פוטסי חצה את שיא כל הזמנים לאחר 4 ימים רצופים של עליות

נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● עליות קלות על חוזים העתידיים בוול סטריט ● עליות במחירי הנפט ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1.5% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים