גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נקמת המשטרה? חוזרת מהסכם ביטול כתב האישום נגד תנ"צ ניר ורפ"ק צ'

לפני שבועיים פורסם ב"גלובס" כי המשטרה החליטה לחזור מכל הסעיפים של כתב האישום המשמעתי שהוגש נגד תת-ניצב גיא ניר, ראש חטיבת המודיעין לשעבר, ועוזרתו דאז, רב-פקד צ', שמייחסים להם התנהגות שאינה הולמת שוטר ● כעת, במכתב ששלח רח"ט התביעות לסנגורו של ניר הוסברה ההחלטה שלא ליישם את ההסכם: "התנהלות מרשך חרגה מהחובה על הצדדים למשא ומתן – לנהלו בתום לב"

תנ"צ גיא ניר / צילום: גלובס
תנ"צ גיא ניר / צילום: גלובס

משטרת ישראל הודיעה לסנגורי תת ניצב גיא ניר ורב פקד צ' כי החליטה לבטל את ההסכם אליה הגיעה עם השניים לפיו יבוטל כתב האישום המשמעתי נגדם. במכתב שנשלח על ידי ראש חטיבת התביעות תת ניצב דדו זמיר לסנגורו של ניר עו"ד איציק כהן, הוסברה ההחלטה שלא ליישם את ההסכם אליו הגיעו הצדדים. "התנהלות מרשך חרגה, חריגה קיצונית, מהחובה על הצדדים למשא ומתן - לנהלו בתום לב".

בדצמבר 2015 הודיע מפכ"ל המשטרה דאז רוני אלשיך כי החליט להוציא את תת-ניצב גיא ניר לחופשה כפויה, בשל חשדות לעבירות משמעת מצדו ומצד פקודתו רב-פקד צ'. כתב האישום מייחס לקצינים התנהגות שאינה הולמת שוטר, בכך שעל-פי הנטען תת-ניצב ניר שהה מספר רב של פעמים בביתה של רב-פקד צ' הכפופה לו, וכן השניים לא הקפידו על החתמת כרטיס נוכחות ביחידות המשטרה בהן מותקן שעון נוכחות, ובכך פעלו בניגוד לנוהל מערכת נוכחות. נגד רב-פקד צ' הוגש אישום נוסף בגין כך שהתעכבה בביצוע בדיקת פוליגרף תקופתית וכן בעקבות מספר פעמים בהם דיברה בצורה לא נאותה לשוטרים אחרים.

לפני כשבועיים, נחשף ב"גלובס" כי המשטרה החליטה לחזור בה מכל הסעיפים של כתב האישום המשמעתי שהוגש נגד תת-ניצב גיא ניר, ראש חטיבת המודיעין לשעבר, ועוזרתו דאז, רב-פקד צ'. ל"גלובס" נודע אז כי במהלך הדיון בבית הדין למשמעת בחודש שעבר, הציע ראש ההרכב, השופט חנן אפרתי, כי התיק יופנה לגישור לצורך סיום ההליך בהסכמה. בהמשך להצעת השופט אפרתי, המשטרה פנתה והציעה לסנגורי הנאשמים לסגור את ההליך כולו בהסכמה ובמחיקה מוחלטת של כל סעיפי האישום נגדם. עם זאת, כאמור כעת המשטרה החליטה לבטל את ההסכם.

"ההסכם לא הגיע לאישור השר"

במכתב שנשלח כעת לא הובהרה מהי אותה חריגה קיצונית מניהול המו"מ בתום לב, אך ל"גלובס" נודע כי הכוונה היא עצם פרסום ההסכם באופן חד צדדי. עובדת קיומו של ההסכם נודע בעקבות דיון משפטי בתביעת הדיבה שהגיש ניר נגד העיתונאית הדס שטייף, לאחר שפרסמה סדרת פרסומים נגדו. במהלך הדיון ביקשה עורכת דינה של שטייף להקפיא את התביעה עד להחלטה בעניין ההליך המשמעתי נגד ניר. עו"ד ליאור אפשטיין המייצג את ניר בהליך עדכן את בית המשפט שהצדדים הגיעו להסכמה כי כתב האישום יבוטל ולכן אין סיבה לעכב את ההליך האזרחי.

תנ"צ זמיר הוסיף עוד כי בניגוד לנטען מטעמו של גיא ניר, אין בחזרת המשטרה מן ההסכם משום הפרת הסכם שהרי "תנאי להשתכללות ההסכם הינו קבלת אישור מ"מ המפכ"ל והשר לביטחון פנים. אישור זה לא ניתן". מטעמו של השר לביטחון פנים גלעד ארדן נמסר בתגובה כי "ההסכם כלל וכלל לא הגיע לאישור השר".

בעקבות הפרסום, החליט דדו זמיר לחזור מההסדר, ודרש לשנות סעיף מתוכו כתנאי בל יעבור. כזכור, על פי ההסכם שפורסם לראשונה ב"גלובס", המשטרה הייתה אמורה לחזור מכל סעיפי האישום המשמעתי נגד תנ"צ ניר ורפ"ק צ'. על פי ההסכם ניר היה אמור לפרוש מן המשטרה בספטמבר 2020 לאחר חופשת השחרור המגיעה לו על פי חוק, ואילו צ' הייתה אמורה להמשיך לכהן כרגיל במשטרת ישראל. תנאים אלה הוצעו מלכתחילה על ידי המשטרה. כעת דורש תנ"צ זמיר כי ניר יפרוש מיידית מן המשטרה. "בנסיבות הדברים, הנני מוצא לנכון להבהיר ולהדגיש כי התביעה עודנה מוכנה לקבל את המתווה החלופי שהוצע וקיבל את האישורים המתאימים, לפיו כתב האישום נגד מרשך יבוטל, באם יסכים לפרוש לאלתר מהשירות במשטרה ולוותר על חופשת הפרישה".

גיא ניר סירב להצעה, אותה הוא ראה כנסיון להשפילו ולנקום בו. בעקבות כך הודיעה המשטרה לבית הדין למשמעת כי היא מבקשת להמשיך את ההליך המשמעתי. בהודעה לבית הדין, מסר ראש צוות התובעים כי המשטרה מבקשת לקיים דיון בכל יום ולכל הפחות 3 דיונים בשבוע בכדי להביא את ההליך לסיום בהקדם האפשרי. יש לציין כי עד כה התנהל ההליך בעצלתיים, והדיונים התקיימו אחת לחודש ואף חודשיים. כעת משום מה המשטרה מבקשת לנהל הליך בזק יום אחר יום. משמעות בקשת המשטרה לנהל 3-5 דיונים בשבוע היא כי הן עוה"ד מיכל רוזן וז'ק חן, סנגוריה של רפ"ק צ', והן עו"ד איציק כהן סנגורו של ניר ייאלצו להתפטר מהייצוג בתיק.

בית הדין סירב לקבל את בקשת המשטרה, ללא צורך בתגובת הנאשמים והבהיר כי הדיונים התקיימו אחת לשבוע.

התנהלות המשטרה בפרשה זו מעלה ריח חריף של נקמה כלפי תנ"צ ניר. אך היא מעלה תהייה קשה אף יותר בכל הנוגע להתנהלות המשטרה נגד רפ"ק צ'. על אף שהמשטרה לא טענה דבר וחצי דבר נגד צ', הוחלט לא ליישם את ההסכם אף בנוגע אליה ללא סיבה הנראית לעין וללא כל הסבר לעורכי דינה. כזכור, צ' הינה קורבן עבירות מין מצידו של ניצב (בדימוס) רוני ריטמן, וההחלטה להעמידה לדין משמעתי הגיעה לאחר שהעידה במח"ש נגד הניצב שזכה לגיבוי של המפכ"ל דאז רוני אלשיך. יום לאחר שתבעה את המפכ"ל אלשיך, הוגש כתב האישום המשמעתי נגד השניים.

כעת מתכוונים גיא ניר וצ' לעתור לבית המשפט המחוזי נגד המשטרה, אשר לטענתם נוהגת בנקמנות, בחוסר סבירות ובחוסר תום-לב קיצוני.

עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן המייצגים את רפ"ק צ' מסרו בתגובה כי "הגיעו מים עד נפש. מדובר בהתנהלות מקוממת ושערורייתית שהדעת אינה סובלת. הגיעה העת לעצור ולחשוף את מחול השדים הנורא המתנהל כנגד רפ"ק צ'. בכוונתנו לנקוט בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו ולפנות לערכאות המתאימות על מנת להביא לסיום את הפגיעה הקשה והמתמשכת בה".

ממשטרת ישראל נמסר: "אסור ופסול שמשא ומתן שמתקיים בין הצדדים יתנהל בכלי התקשורת. מעבר לכך אין בכוונתו להתייחס לדברים מאחר וההליך בעניינם עדיין תלוי ועומד".

עוד כתבות

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מדד הבנייה זינק במעל 3%, מניות התוכנה נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4% ● מדד הביטחוניות התאושש ומחק יותר ממחצית מהירידות שרשם מתחילת החודש ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● באופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הנשיאים

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

אילוסטרציה: Shutterstock

אלטשולר וילין לפידות מפספסים גם בינואר. ומי הגופים שמככבים בצמרת התשואות?

זינוק של כמעט 10% במדד הדגל המקומי הקפיץ את התשואות בקרנות ההשתלמות במסלול הכללי והמנייתי ● חברות הביטוח המשיכו ליהנות מהחשיפה המוגברת לשוק המקומי והציגו תשואה עודפת ● אילו גופים פספסו את הביצועים הטובים של הבורסה המקומית, וכמה עשו מסלולי ה-S&P 500 לנוכח התחזקות השקל?

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל הפג-לויד / צילום: Reuters, Ulrich Perrey

מנכ"ל ענקית הספנות שרוכשת את צים: "נשמור על נוכחות משמעותית בישראל"

רולף האבן יאנסן, מנכ"ל הפג לויד, התייחס במסיבת עיתונאים לעסקת הרכישה שנחתמה מול צים ● האבן יאנסן העריך כי לא צפוי שינוי במצבת העובדים בטווח הקרוב, אך במבט קדימה, סביר שמספר המועסקים בשתי החברות יחד יהיה נמוך מהיום ● לדבריו, מחיר העסקה "בהחלט לא נמוך, אך אנו מעריכים שזה נכס מצוין ושהפרמיה מוצדקת"

שינוי היסטורי: "כנען" במקום "פלסטין" בגלריות המוזיאון הבריטי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה יכול להבטיח החלפת משטר באיראן בצורה יעילה, המוזיאון הבריטי החליט להסיר את המילה "פלסטין" מתערוכות, ובית המשפט הבריטי פסל את הגדרת Palestine Action כארגון טרור • כותרות העיתונים בעולם

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

ימים ספורים לפני החלטת הריבית של בנק ישראל, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת, והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

היזמית יוצאת רפאל שמביאה לבורסה כוונת חכמה שמסוגלת ליירט רחפנים

סמארט שוטר, שנוסדה ומנוהלת בידי מיכל מור, תנסה לנצל את הגאות במניות הביטחוניות כדי לגייס 200 מיליון שקל ● בחברה הצומחת, שעדיין לא מרוויחה, מחזיקים גם הפניקס ואלטשולר שחם

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת באירופה; בוול סטריט לא התקיים מסחר בשל יום חג

הדאקס ירד בכ-0.4% ● הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● הניקיי עלה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא התקיים מסחר בוול סטריט, לרגל יום הנשיאים

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

"גם בחו״ל הצלחנו להכות את המדד": ההשקעות של מובילת התשואות בגמל נחשפות

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בחודש ינואר 2026, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1% לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה והתייקרו בכ-0.8%