גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עתיד האבחון הרפואי: אלגוריתם שמנבא מחלות

חברת מדיאל ארלי סיין, שפיתחה טכנולוגיה לניבוי הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס בבדיקות שגרתיות, מרחיבה את הפעילות לתחום סרטן הריאות והמחלות הכרוניות • בראיון ראשון לתקשורת הישראלית מספר נשיא החברה אורי גבע על ההתחלה בגראז' ועל שיתוף-פעולה עם מכון מכבי למחקר וחדשנות

אורי גבע, נשיא מדיאל ארלי סיין / צילום: איל יצהר, גלובס
אורי גבע, נשיא מדיאל ארלי סיין / צילום: איל יצהר, גלובס

בשנת 2009, כמה שנים טובות לפני באז הבריאות הדיגיטלית ובימיו הראשונים של באז ה"ביג דאטה" ולמידת המכונה, כבר החל ניר קלקשטיין, מאנשי העסקים המסקרנים בישראל, לחשוב כיצד יכול אלגוריתם של בינה מלאכותית להשפיע על תחום הבריאות.

ההתחלה של קלקשטיין הייתה דווקא בפיתוח טכנולוגיית בינה מלאכותית ככלי למסחר בניירות ערך, במסגרת חברת פיינל, מחלוצות התחום. קלקשטיין אחראי לפיתוח הטכנולוגיה של החברה והיה איש המחקר והאלגוריתמיקה המוביל שלה. החברה וקלקשטיין עצמו שמרו על פרופיל תקשורתי נמוך, אבל לפי פרסומים שונים נראה שהפיתוח שלו הפך אותו למיליארדר. בעבר פורסם שפיינל הרוויחה ב-2009 כ-230 מיליון דולר, וב-2018 - כ-350 מיליון דולר. החברה, על פי הדיווחים, סירבה לאקזיט של 4 מיליארד דולר.

בהמשך הקים קלקשטיין את מטאולוג'יק, חברה נוספת בתחום המסחר, שלקחה את הביג דאטה צעד קדימה: ניצול יכולות החיזוי המדויקות של מזג האוויר לעשיית כסף ממסחר בבורסה. חיזוי מזג אוויר נחשב אתגר ביג דאטה מוביל, וקלקשטיין ידוע כמי שאתגרים טכנולוגיים מפתים אותו.

ב-2009 קלקשטיין חיפש דרך לנצל את הידע הייחודי שנוצר בחברה ואת הכסף שצבר לטובת האנושות, וכך הקים את מדיאל ארלי סיין, יחד עם הפסיכולוג והיועץ הארגוני עופר אריאלי, המשמש כיו"ר החברה, ועם אורי גבע, יזם בתחומי האינטרנט והמכשור הרפואי, עם עבר עשיר בתחום טכנולוגיות עיבוד המידע מהצבא ומחברות מסחריות. גבע שימש עד לאחרונה מנכ"ל החברה, והיום הוא הנשיא שלה. קלקשטיין, ממציא האלגוריתם, משקיע בחברה.

ההתחלה בגראז'

"התחלנו בגראז'", מספר גבע בשיחה רשמית ראשונה של החברה עם העיתונות הישראלית. "בחיי שזה היה גראז', אבל לא שלנו אלא של משפחה שהשכירה אותו. החברה יצאה לאור ב-2013, אחרי שכבר התחלנו לראות את הבינה המלאכותית מתממשת בתחומי המסחר האלקטרוני והפיננסים, והבנו שבתחום הבריאות היא יכולה לעשות מהפכה של ממש. היום עובדים איתנו אנשים שרובם מגיעים מכל 'המספרים הנכונים' בצה"ל ויכלו להשתלב בתעשיות רבות, אבל בחרו בזו שיש לה השפעה חיובית על האנושות".

מהיכן הגיע המידע שבו השתמשתם כדי לפתח את המוצר בשלב הראשון?

"היה צריך להסביר לגורמים שאיתם רצינו לעבוד את הסיפור שלנו מההתחלה. בתי החולים היו רגילים אז לעשות העברת טכנולוגיות של פטנטים או להשתתף בהקמה של חברות, אבל לא ידעו איך לשתף מידע. היו מקרים שבהם יכולנו להגיע למידע אבל הרגשנו שיהיה לא אחראי להוציא אותו מבית החולים, משום שהאנונימיות לא הייתה מובטחת מספיק.

"ב-2012, הבנו שבעצם אנחנו מנסים לעבוד עם בית החולים, אבל היתרון האמיתי שלנו דווקא יכול להיות בעבודה עם הקהילה. פגשנו את ורדה שלו, מנהלת מכון המחקר בקופת החולים מכבי (מכון קסם - קאהן סגול מכבי - ג"ו), אישה בעלת חזון. היא הציעה את האפליקציה של חיפוש סרטן המעי באוכלוסיה הכללית, והחלטנו להמר על כך".

הכלי שפיתחה ארלי סיין עם מכון קסם הוא ייחודי בעולם. קהל היעד שלו הוא אנשים שכלל לא יודעים שהם בקבוצת סיכון לחלות בסרטן המעי, אך הם מסכימים שבדיקות הדם השגרתיות שלהם ינוטרו על ידי החברה. באמצעות שינויים מסוימים בבדיקות שגרתיות, בעיקר ספירת דם, שבוצעו מסיבות אחרות, כמו איתור סוכרת, כולסטרול גבוה וסיבות לאנמיה, חושפים אנשים שהם בסיכון לסרטן המעי הגס ומזמינים אותם לקולונוסקופיה".

עד היום, כלי האבחון של סרטן המעי הגס שיושם במכבי סייע לזהות ממצאים ביותר מ-300 אנשים, שלא היו מתגלים באופן אחר, ובהם כ-50 מקרים של סרטן וטרום-סרטן.

ב-2013 נחשף שהחברה קיבלה השקעה מקרן הורייזון של המיליארדר לי קה שינג מהונג קונג. החברה הגיעה אליו בזכות העובדה שהחלה לפעול מסחרית בהונג קונג. "אחד המקומות העיקריים שבהם סרטן מעי בר גילוי בכל זאת הורג הוא סין. האבחון הוא יחסית מאוחר", אומר גבע. "היה לנו קשה להשיג מידע בסין עצמה, אז התחלנו לעבוד בהונג קונג, וכך נחשפנו לקרן הון הסיכון של לי קה שינג, שבאותו הזמן החליט להקדיש 10 מיליארד דולר, שליש מהונו, להשקעות אימפקט. הוא משקיע בעיקר בתחומי נשים וחינוך, במיוחד בעיר של הוריו. הגענו תחילה לסולינה צ'או, מנהלת הקרן, כדי לנסות להגיע דרכה למידע מאוניברסיטאות שהקרן עובדת איתן. התוצאה הייתה שהקרן החליטה להשקיע בנו, וכך גייסנו את 20 מיליון הדולר הראשונים, מעבר להשקעה הראשונה של ניר (קלקשטיין - ג"ו)".

ההשקעה השנייה, שהתקבלה ב-2018, הייתה בהיקף של 30 מיליון דולר, בהשתתפות לי קה שינג וקרן aMoon של מריוס נכט וד"ר יאיר שינדל (גילוי מלא: מריוס נכט הוא בן הזוג לשעבר של ענת אגמון, מבעלות השליטה ב"גלובס").

ב-2013, שנת ההקמה הרשמית של ארלי סיין ועדיין ימי הינקות של תחום הבינה המלאכותית ברפואה, החברה כבר הייתה בתהליך פיתוח מתקדם בתחום סרטן המעי הגס בסין ובתחום הסרטן של החלחולת, הנפוץ מאוד באסיה. במקביל החלה לעבוד בבריטניה, וחתמה על שיתופי-פעולה עם NHS, ארגון הבריאות הלאומי שלה. ב-2017 חתמה על הסכם עם קייזר פרמננטה, חברת ביטוח הבריאות הגדולה בארה"ב, שהיא גם מבטחת וגם ספקית של שירותי בריאות.

"הבנו בשלב מסוים שאנחנו חייבים להיות בארה"ב, כי מובילי הדעה נמצאים שם. גם הסינים רוצים מוצר שעבר ולידציה בארה"ב, לפני שהם מאמצים אותו. גם יש שם גורמים פרטיים שיכולים לקבל החלטות מהירות יחסית לתחום הרפואה, לעומת מערכות ממשלתיות, ובתחום הרפואה יש שם הרבה יותר כסף. לכן חשוב לפעול שם, למרות מורכבות מערכת הבריאות שם וביזור המידע, שיכולים להיות מאתגרים.

"לעומת ארה"ב, בסין המידע עדיין לא מאורגן ברמה שמתאימה לחלק מהדברים שאנחנו רוצים לעשות, ואנחנו גם תלויים שם יותר בשותפים. בארה"ב, אפשר להתקדם יותר מהר באופן עצמאי".

מתבססים בארה"ב

אחד ממובילי הדעה שהחברה גייסה הוא ד"ר ג'רמי אור, רופא משפחה, אפידמיולוג וחוקר, בעל ניסיון בתפקידים בכירים בכמה חברות מידע רפואי. היום הוא משמש כמנכ"ל החברה. "הייתי בתחום הדאטה עוד לפני שהוא היה ביג, כשחשבנו ש-300 אנשים זה הרבה מידע. היום נאמר זאת על 3 מיליון", אומר היום אור ל"גלובס". אז הוא עבד עבור קייזר פרמננטה, שהחלה בעצמה לבחון טכנולוגיות של בינה מלאכותית מהר יחסית.

"במקביל לעבודתי, עשיתי אז דוקטורט בתחום הבינה המלאכותית ברפואה. כשפגשתי את ארלי סיין הם אמרו לי - 'היי, אנחנו מתקדמים בערך בעשור ממה שאתם עושים באקדמיה ואנחנו גם מיישמים את זה'. הייתי המום ממה שהם כבר הספיקו לעשות.

"לאורי מגיע המון קרדיט לגבי האופן שבו החברה בנויה. הם בנו את המוצר שלהם כמוצר רפואי לכל דבר. לגבי כל רכיב הם עורכים ניסויים קליניים, עוברים רגולציה, עושים QA ברמה הרפואית. האתגרים הכי גדולים בתחום הזה הם לעשות את הוולידציה כמו שצריך, ואחר כך ההטמעה בתוך מערכת הבריאות. את החלק הראשון הם עושים מצוין. אני מנוסה בבניית חברה בארה"ב, וזה החלק שיכולתי להשלים עבורם".

גבע: "היום כבר גייסנו את הלקוחות הראשונים שלנו במערכת הבריאות האמריקאית, ולראשונה מתחילים לגייס גם לקוחות שהם לא מאמצי חידושים טכנולוגיים בדרך-כלל. אנחנו מעוררים עניין לא רק מצד בתי החולים ומערכות הבריאות, אלא גם מגורמים נוספים, כמו חברות אבחון. אבל הבסיס שלנו הוא מערכות הבריאות, כי הכול בסופו של דבר מבוסס על קבלה על ידיהן".

בתהליך ההטמעה, היו כיוונים שגיליתם שצריך לשנות כי לא הבנתם את המערכת נכון?

גבע: "לא בדיוק, אבל אחד הדברים שלמדנו הוא שמערכות בריאות פחות אוהבות להטמיע אלגוריתם שהוא 'קופסה שחורה'. לכן אנחנו מספקים יחד עם המוצר גם הסבר לגבי הפרמטרים שאנחנו מודדים ולגבי האופן שבו כל אחד מהם תורם לתוצאה. כך נוצר אמון במוצר שמקל על ההטמעה".

קריאה להתחסן

בקרוב מתכננת החברה להשיק אלגוריתם חדש לאבחון סיכון לסרטן ריאות, המבוסס על שילוב בין היסטוריית עישון ובדיקת תפוקת ריאות ובדיקות תקופתיות. היום מבצעים צילום ריאות באנשים שכבר יש להם תסמינים קליניים, והתקווה היא שבזכות הבדיקה של ארלי סיין יגיעו לאבחון גם מי שעדיין לא פיתחו תסמינים.

החלטה נוספת שהחברה קיבלה לאחרונה היא לפעול גם מחוץ לתחום הסרטן. בימים אלה היא מפתחת כלים לאבחון וניבוי ההידרדרות במחלות כרוניות. היום היא כבר מציעה אבחון מוקדם של אוכלוסיה בסיכון מיוחד לסוכרת, ואבחון של חולי סוכרת המועדים לפתח גם מחלת כליות, על בסיס בדיקות דם שגרתיות, שאינן מיועדות מראש למטרות אלה.

גבע: "הבנו שאנחנו חייבים לעשות את זה, כי אם מערכת הבריאות לא תטפל במחלות כרוניות לפני שהן הופכות לחמורות, כל המערכת תקרוס. כשליש מן המבוגרים הם פרה-סוכרתיים. אנחנו מאתרים אותם על בסיס משקל ובדיקות מעבדה".

אנשים במצב קדם סוכרתי לא יודעים שהם הולכים בכיוון הזה?

גבע: "יש הבדל בין לומר למישהו שהוא בקבוצת סיכון לבין לומר לו שיש לו סימנים מוקדמים של מחלה. זה הערך שאנחנו מביאים. אנחנו קוראים לזה 'אלגו מרקר', סימן אלגוריתמי, שהוא כמו 'ביו מרקר', סמן ביולוגי. זה לא גורם סיכון אלא סימן לכך שמשהו כבר מתחיל להתרחש, אבל הסימן הזה הוא לא תסמין קליני שמעיד על פגיעה בלתי הפיכה".

עוד בדיקה עתידית נועדה לאתר אנשים שנמצאים בסיכון הגבוה ביותר לשפעת, אך אינם בקבוצת סיכון מוגדרת מראש ולכן פחות סביר שיגיעו להתחסן ביוזמתם. הפרויקט הזה נמצא כעת בפיתוח, בשיתוף-פעולה עם מכבי וגם עם קייזר פרמננטה.

עוד כתבות

הכתובת שרוססה הלילה על בניין רשת 13 / צילום: רשת 13

"דם הבוגדים עוד יותר לפרסום": ברשת 13 מגישים תלונה במשטרה על גרפיטי מסית

ברשת 13 הביעו זעזוע עמוק מהאירוע ומביטויי האלימות וההפחדה הגוברים כלפי עיתונאים וגופי תקשורת בישראל ● "מדובר בחציית קו אדום נוספת במסגרת גל מתמשך של איומים והפחדות"

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ עם יורש העצר הסעודי בן סלמאן / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ נתן אור ירוק לגרעין אזרחי בסעודיה. האם הוא כולל העשרת אורניום?

בפגישה ההיסטורית בין נשיא ארה"ב ליורש העצר הסעודי, סוכם על שיתוף פעולה בתחום הגרעין האזרחי ● עפ"י הבית הלבן, השיתוף כולל הקמת כורים, שירותי דלק גרעיני והמערכת הרגולטורית ● החשש: סעודיה מתקדמת בתחום הגרעין האזרחי, בזמן שישראל נותרת בחוץ ● גלובס עושה סדר

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

בג"ץ לממשלה: נמקו מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית

השופטים הוציאו צו על תנאי המורה לרה"מ נתניהו ולשר המשפטים לוין לנמק עד 4 בינואר מדוע הממשלה אינה מקימה ועדה ממלכתית ● השבוע החליטה הממשלה להקים ועדה שאינה ממלכתית, ומינתה צוות שרים בראשות לוין לקביעת סמכויותיה

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

דוחות חזקים לאנבידיה: מציגה שיא בהכנסות ומכה את התחזיות להמשך

ענקית השבבים דיווחה על הכנסות שיא בגובה של 57.01 מיליארד דולר - עלייה של 62% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. המניה מזנקת בקרוב ל-4% במסחר המאוחר ● גם תחזיות החברה לרבעון הרביעי עלו על הציפיות ● הדוחות מגיעים לאחר שבשבועות האחרונים, מניית החברה, לצד מניות נוספות בתחום ה-AI, ספגו לחצים על רקע חששות מפני הערכות שווי מנופחות בוול סטריט

שלמה קרמר / צילום: שלומי יוסף

שלמה קרמר משיק קרן תמיכה באמנים: "רציתי לעשות תיקון"

שלמה קרמר ופרופ' נעמה פרידמן משיקים מיזם פילנתרופי לתמיכה באמנים ותיקים ללא ביטחון כלכלי ● קבוצת מסעדנים, בהם עדן בן זקן ובעלה שוקי ביטון, פותחים מסעדה איטלקית כשרה בראשון לציון בהשקעה של 10 מיליון שקל ● ובתחום המינויים: תפקידי הנהלה חדשים בזפרן, בקורנית דיגיטל ובעמיתים ● אירועים ומינויים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח בעליות שערים, לאחר שדוחות אנבידיה עקפו את התחזיות והקפיצו את החוזים העתידיים על וול סטריט ● עליות חדות נרשמות גם בשווקים באסיה ● הפרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר ● וגם: אנליסטים בוול סטריט מעריכים כיצד הדוחות החזקים של אנבידיה ישפיעו על השווקים ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

יאיר אבידן / צילום: אייל טואג

מינוי חדש בצים: יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, יכהן כדירקטור

חברת התובלה הימית הודיעה היום על פרישה של שני דירקטורים ועל מינוי שניים אחרים במקומם - המפקח על הבנקים לשעבר יאיר אבידן וראש לשכת רה"מ לשעבר יואב טורבוביץ' ● המינויים מגיעים לאחר שקבוצת בעלי מניות, המחזיקה בכ-8% מצים, דרשו מוקדם יותר השבוע למנות שלושה דירקטורים חדשים מטעמה

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

"לא נפר את ההתחייבות": עסקת ה-F35 - וההבטחה האמריקאית לישראל

בכיר בבית הלבן התחייב: "נשמור על היתרון האיכותי של צה"ל" ●  שר הפנים של גרמניה: תומך ביוזמה לשלול אזרחות גרמנית ממי שיתברר שהוא תומך בחמאס ● התקיפה החריגה בלבנון: ישראל סיכלה ניסיון של חמאס להוציא פיגועים בגבול ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הבנקים קפץ בכ-1.5%, אלביט נפלה

אלביט זכתה בחוזים ממשרד הביטחון בהיקף של כ־210 מיליון דולר ● קבוצת דלק דיווחה על רווחי שיא ● השקל יורד הבוקר ל-3.27 שקלים לאחר שנחלש בכ-2% בשבוע ● מנכ"ל ישראכרט, רן עוז מסכם את הקדנציה שלו ב שראכרט בצורה חיובית, הרווח זינק ב-23% ● בוול סטריט זוהי פתיחת נובמבר הגרועה ביותר מזה עשור, נמשכת הרוטציה אל המניות הקטנות, מדד השבבים בטריטוריית תיקון

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

בעקבות התכתבויות עם ג’פרי אפשטיין: הבכיר האמריקאי שהתפטר מדירקטוריון OpenAI

שר האוצר האמריקאי לשעבר, הודיע על התפטרותו מדירקטוריון OpenAI בעקבות פרסום התכתבויות שניהל עם ג’פרי אפשטיין ● אלו הם חילופי ההנהלה בצמרת של מספר סטארט-אפים ישראליים ● ג'ף בזוס מקים סטארט-אפ AI חדש, ויחזור לנהל חברה לראשונה מאז עזב את אמזון ● וגם: שלושה גיוסי הון בתחומי הנדל"ן המניב, הפינטק והבינה המלאכותית בלטו השבוע בקרב חברות טכנולוגיה ישראליות ● חדשות ההייטק

מיסוי ומשפט / צילום: Shutterstock

הרוב איננו חזות הכול בהתחדשות עירונית: המפקחת על המקרקעין הגדילה את התמורה לבעלת הפנטהאוז

בעלת דירת גג במרכז תל אביב סירבה להצטרף לפרויקט תמ"א 38/2, וטענה כי לשטח הדירה שלה נוספו לאורך השנים שטחים נוספים כחוק - ולכן היא זכאית לתמורה גדולה יותר מהיזם ● יתר דיירי הבניין ביקשו לחייב אותה להסכים לפרויקט, אך הפסידו בהליך

BitMine, שבין משקיעיה גם פיטר ת'יל, צנחה 35% בחודש האחרון / צילום: Reuters, IMAGO/Hanno Bode

סוגרים פוזיציות "מתחת למים": העסקאות הממונפות בקריפטו הפכו לבור הפסדים

הנפילות לאחרונה בשוק מטבעות הקריפטו בהובלת הביטקוין, חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים המוצעים כיום למשקיעים הפרטיים על ידי וול סטריט וחברות התחום ● "השבועיים האחרונים היו קשים מאוד עבור רבים", כשסך הסגירות של פוזיציות בבורסות קריפטו זינקו לשיא חדש

אלירן בן יהודה / צילום: יח''צ

אלירן בן יהודה מונה למנכ"ל החטיבה המסחרית של קבוצת קשת

בן יהודה ינהל את מערך ההכנסות של הקבוצה הן בערוץ 12 והן באפיקי הדיגיטל, לצד ניהול חברת ההחזקות ● ב-20 השנה האחרונות הוא החזיק בתפקידי ניהול בכירים בתעשיות ההייטק והמדיה

ציקי פוקס-קורלנד - קרדיט לשלומי גבאי וואלה! ניוז / צילום: שלומי גבאי , באדיבות וואלה חדשות

מנהל החברה הציג מצגים כוזבים וזייף מסמכים – יפצה את המשקיעה במיליוני שקלים

הקרן הצ'כית KKCG תבעה דרך הזרוע הבינלאומית שלה בישראל ספרינגטייד את חברת הסייבר ביו נקסוס שייסד וניהל ציקי קורלנד-פוקס, לאחר שלטענתה הגישה לה דוחות כספיים מזויפים והציגה מצגי שווא • בית המשפט קבע כי התובעת זכאית לפיצוי חריג של מלוא סכום התביעה, 17.3 מיליון שקל

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Carl Court

המלכוד שמסתתר בדוחות של החברה הגדולה בעולם

הדוח של אנבידיה, שיפורסם הלילה, פוגש שוק שמפחד פתאום מהוצאות הבינה מלאכותית ● 320 מיליארד דולר יעופו כהרף עין לכאן או לכאן ● הצפי הוא לזינוק של מעל 50% בהכנסות וברווח ● בינתיים כמה ממשקיעי העל מהמרים על ירידה במניה ● וגם, האם יש בועה בוול סטריט? בכירי וול סטריט מספקים תשובות סותרות

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים / איור: גיל ג'יבלי

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים וחושף את המעסיקים לעיצומים של מיליוני שקלים

תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות, שנועד לשפר את ביטחון המידע בארגונים, נכנס לתוקף באוגוסט האחרון, והטיל חובות נרחבים כמעט על כל ארגון במשק ● בינתיים לא ננקטו עיצומים כספיים נגד אלו שלא הטמיעו אותו, אך ברשות להגנת הפרטיות מעריכים: זה יקרה ממש בקרוב ● איך להיערך?

משרדי גוגל בחיפה / צילום: Shutterstock

לאחר שלוש שנים גיא אזרד עוזב את גוגל

גיא אזרד צורף לפני שלוש שנים לתפקיד סמנכ"ל ההנדסה של פיתוח השבבים של גוגל קלאוד ישראל ● הוא עוזב את החברה שהגדילה מאוד את פעילות השבבים שלה, ואמונה בין השאר על פיתוח מעבדי הבינה המלאכותית של גוגל

39 חברות ביטחוניות ביריד נשק בפריז: "מקרון רוצה לפייס את ישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם:  נשיא צרפת מקרון שינה כיוון ואישר לחברות ישראליות להשתתף ביריד הנשק בפריז, מה היה במפגש בין נשיא ארה"ב ליורש העצר הסעודי, ובבריטניה התחילו המשפט של הפעילים הפרו-פלסטינים שהרסו מפעל של אלביט ● כותרות העיתונים בעולם 

מיצב אמנות המציג את הנשיא דונלד טראמפ וג'פרי אפשטיין מחזיקים ידיים, המוצב סמוך לקפיטול / צילום: ap, Jose Luis Magana

הנשיא טראמפ חתם על שחרור מסמכי אפשטיין

אחרי שהקונגרס העביר ברוב גדול חוק שיחייב את משרד המשפטים לפרסם את כל החומרים של העבריין המורשע - הנשיא חתם עליו כפי שהבטיח ● טראמפ הצהיר על כך ברשת Truth, ותקף את המפלגה הדמוקרטית: "השתמשו בסוגיה כדי להסיח את הדעת מההצלחות שלנו, האמת תתגלה בקרוב" ● הוא טען כי כבר הורה להעביר כ-50 אלף עמודים מהמסמכים לקונגרס - ועקץ את ביידן: "לא העביר אפילו קובץ או עמוד אחד"