גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"גלובס" מבקש מבית המשפט לפרסם את התכתובת בין אפי נוה ל"שופט איקס"

התכתובת עסקה בתמיכתו לכאורה של נוה בקידום השופט בתמורה לסיוע בעניין אחר • לאחר שהרשות השופטת הודיעה כי אינה מתנגדת לחשיפתה, "גלובס" מבקש להורות על פרסום התכתובת "המעוררת שאלות ציבוריות נכבדות ולגיטימיות לגבי נוה ויחסיו עם שופטים בכירים"

אפי נוה / צילום: רובי קסטרו, וואלה חדשות
אפי נוה / צילום: רובי קסטרו, וואלה חדשות

"גלובס" הגיש לבית משפט השלום בתל אביב בקשה להתיר לנו לפרסם את פרטי התכתובת שנערכה בין ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, ובין "השופט איקס".

בימים האחרונים אנו עדים לפרסומים שונים בדבר חומרים שנטען שנלקחו מתוך הטלפון הנייד של עו"ד נוה ובדבר הקלטות והתכתבויות שקיים לפי הנטען עם שרים, פוליטיקאים, שופטים ועיתונאים לפני כשלוש שנים. הפרסום המרכזי בעיתון "הארץ" עסק בהתכתבות שנערכה בין נוה לבין שופט בכיר שבמסגרתה תמך לכאורה נוה בקידומו של השופט לתפקיד בכיר בתמורה לסיוע בענייניו.

בעקבות פרסומים אלה, הודיעה דוברות הרשות השופטת ב-26 בדצמבר כי צו איסור הפרסום על התכתובות ניתן לבקשתו של נוה וכי אין לה כל התנגדות שהחומרים ייחשפו, ככל שהדבר תלוי בה, "על מנת לשים קץ למסע ההכפשות חסר האחריות נגד שופטי ישראל בכללותם, העושים את מלאכתם במסירות, במקצועיות ובאמונה".

לאור הודעת הרשות השופטת, פנינו באמצעות עו"ד אוריין אשכולי ממשרד יורם מושקט ושות’, לבית המשפט בבקשה להורות על פרסום פרטי ההתכתבות אשר פרטיה נחשפו בציבור ועוררו סערה גדולה. בבקשת "גלובס" נאמר כי "השיחה הכתובה (בין השופט לנוה, ח"מ) מעוררת שאלות ציבוריות נכבדות ולגיטימיות לגבי נוה ויחסיו עם שופטים בכירים וכן לגבי המגעים שקדמו למינוי לתפקיד של השופט הנכבד. כידוע, מדובר בפרשייה בעלת עניין ציבורי רב וחשיבות. מערכת המשפט מבוססת על אמון הציבור וחשש כי מינוי שופטים לתפקידים נעשה תוך ניגוד עניינים והפרת אמון הציבור - הינו חשש חמור ומדאיג".

יתרה מכך, לפי הבקשה, דבר קיומה של השיחה הכתובה פורסם באתר ידוע בחו"ל ותוכנו ממילא מוכר לכול. גם משום כך, ראתה לנכון הרשות השופטת להודיע כי אין לה התנגדות שהחומרים ייחשפו.

לשיטת "גלובס", ברור כי החשכת תוכנה וקיומה של השיחה באמצעות צו איסור פרסום - לא תשרת את האינטרס הציבורי. לשיטתנו, דווקא הותרת צו איסור הפרסום על כנו, "עלולה לעורר בציבור תחושה קשה בציבור של חוסר שוויון בפני החוק, איפה ואיפה והעדפת שמירת הסודיות של אותם שופטים, בשל היותם שופטים - על פני אזרחים אחרים מהשורה, אשר פרטי חקירותיהם מתפרסמות ללא מגבלות".

עורכת הדין של "גלובס", אשכולי, מוסיפה וכותבת בבקשה כי פרסומן של תכתובות שונות, בין אם בהודעות סמס, או בדוא"לים, בנושאים שקיימת בהם חשיבות ציבורית - הוא חלק בלתי נפרד מסיקור עיתונאי של פרשיות וחקירות - וביניהן גם חקירות ראש הממשלה (תיק 4000 פרשת בזק), חקירת פרשת הצוללות ופרשיות נוספות, שבהן מועלים חשדות חמורים.

לפי הבקשה, העניין המדובר אינו שונה מסיקור פרשיות אחרות שבהן מעורבים שופטים נכבדים - כפי שאף אירע ב"פרשת המסרונים" בין השופטת רונית פוזננסקי-כץ לחוקר לשעבר, עו"ד ערן שחם-שביט, ובפרשיות נוספות.

בבקשה להתיר לנו לפרסם את התכתובת בין נוה לבין השופט, אנו מציינים את פסיקת בית המשפט העליון בבקשה לאיסור פרסום טענות למתן "שוחד מיני", שהגישה בזמנו ד"ר אורלי אינס שנטען שניהלה יחסים אינטימיים עם בכירים במשטרה. באותו מקרה דנה נשיאת העליון, אסתר חיות, בבקשה של אינס לאסור פרסומים וכתבי טענות ובהם טענות לקשרים מיניים שניהלה לכאורה עם בכירים במשטרה וברשויות שלטון אחרות.
אינס טענה בין היתר, כי נוהל נגדה במשך שבועות רבים מסע השמצה "בוטה ומכוער", כך שהיא "הפכה באחת מאשת מקצוע מוערכת מאוד, יזמית ואשת משפחה, לאישה שבורה, מבוזה, מנודה וכמעט חסרת מעש". השופטת חיות כתבה כי "לא נעלם מעיניי כי עיקר חששה של המבקשת הוא מהנזק שייגרם לה כתוצאה מפרסום פרטי הדיון", אבל למרות האמור, חיות התירה באותו מקרה את הפרסום, אף שכלל חשדות לשוחד מיני. 

האישום: שוחד מיני משופטת

בזמן שהתקשורת עוסקת בחומרים שדלפו מהטלפונים הסלולריים של אפי נוה, ממשיכים נוה ועורך דינו, בעז בן צור, להתכונן להליך השימוע שייערך לנוה בעוד כמה חודשים. נזכיר כי נוה מואשם בקבלת שוחד מיני משופטת בימ"ש השלום, אתי כרייף. לפי החשד, במסגרת הפרשה, שזכתה לכינוי "מין תמורת מינוי", הסכימה כרייף לנהל עם נוה מערכת יחסים אינטימית, לכאורה, בתמורה לקידומה למשרת שיפוט.

נוה וכרייף מואשמים, בכפוף להליך שימוע, בקבלת ובמתן שוחד, בהתאמה (ונוה גם בהפרת אמונים), בכך שבד בבד לקשר אינטימי שניהלו השניים, ניצל נוה את מעמדו כראש הלשכה ופעל בעניינה של כרייף באופן מהותי במספר רב של הזדמנויות מול חברי הוועדה לבחירת שופטים וגורמים רלוונטיים אחרים. זאת, כשנוה מצוי לפי החשד בניגוד עניינים חריף נוכח הקשר ביניהם, שהלך והתעצם במהלך הליך המינוי, ובלי שדיווח על כך לגורמים שפעל מולם.

התיק הפלילי של נוה והשופטת כרייף עוד רחוק מלהסתיים. אולם בימים האחרונים, לאור דליפת התכתבויות שהיו לנוה עם גורמים משפטיים נוספים, עלתה השאלה אם ישנם מקרים נוספים של מערכות יחסים שחצו את הרף הפלילי. בתוך כך, נוה הגיש לפרקליטות ערר על החלטה להעניק חסינות לעיתונאית הדס שטייף, שחשפה את הפרשה.

*** חזקת החפות: עו"ד אפי נוה והשופטת אתי כרייף הם בגדר חשודים בלבד במעשים האמורים. הם מכחישים את החשדות נגדם, ועומדת להם חזקת החפות. 

עוד כתבות

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן