גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפעם הם יצליחו? אלה תחזיות האנליסטים לבורסה בתל אביב ב-2020

הרמות הגבוהות של המדדים המובילים בישראל ובארה"ב לא מרתיעות את בתי ההשקעות והאנליסטים, ובמבט קדימה הם ממשיכים לשדר אופטימיות לגבי הצפוי בשווקים בשנה הבאה ● "גלובס" ריכז את הנתונים המעניינים ביותר בשקלול התחזיות של הגופים הבולטים בשוק ההון המקומי

תחזיות לשווקים ב- 2020 / צילומים: shutterstock, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי
תחזיות לשווקים ב- 2020 / צילומים: shutterstock, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי

כמדי שנה, גם ב-2019 חוו שוקי ההון בעולם ובישראל התרחשויות שאיש לא ידע לצפות את תזמונן, היקפן ועוצמתן. 

תחילת השנה נשאה עמה גל של עליות שערים, שנרשם כתיקון לירידות החדות שאחזו בשווקים קודם לכך. שינוי מדיניותיו של הפדרל ריזרב, שהתחיל השנה להוריד את הריבית בשוק האמריקאי,  סייע בתדלוק השווקים, וציפיות האנליסטים והמשקיעים עודכנו בהתאם - מה שתמך בעליות נאות שנרשמו במרבית שוקי ההון, גם באפיק המנייתי וגם באפיקי החוב הקונצרני והממשלתי.

לצד זאת, כמה פעמים במהלך השנה התעוררו חששות המשקיעים לגבי כיוון הכלכלה העתידי, בין אם בשל פרסום נתוני מאקרו, ובין אם על רקע מתיחויות וחוסר ודאות בזירות גיאו-פוליטיות שונות.  ואולם, בסיכום שנתי הפגיעה בשוקי ההון מחששות אלה לא היתה דרמטית - ואיפשרה לסכם את 2019 כשהמדדים המובילים כובשים רמות שיא חדשות, או נמצאים לא רחוק מהן.

הרמות הגבוהות שבהן שוהים המדדים המובילים בישראל ובארה"ב לא מרתיעות את בתי ההשקעות, האנליסטים והחזאים, ובמבט קדימה הם ממשיכים לשדר אופטימיות לגבי הצפוי בשנת 2020, בין השאר, עם צפי להמשך עליות במדדים המובילים, המשך צמיחת המשק המקומי ועלייה מסוימת בקצב האינפלציה.

עם עלייה של כ-20% שרשם מדד המניות ת"א 125 בסיכום 2019, מסכם המדד המקומי את שנתו הטובה ביותר בעשור האחרון. בין מדדי המניות המקומיים, מי שמסכם שנה יוצאת דופן בצד החיובי הוא מדד הנדל"ן, שזינק השנה ביותר מ-70%. גם עבור המשקיעים במדד הטכנולוגיה, תיזכר 2019 כשנה מוצלחת במיוחד, עם קפיצה שנתית של יותר מ-50%.

הנה המספרים הבולטים העולים משקלול התחזיות של הגופים הבולטים בשוק ההון המקומי לקראת 2020.

1,810 נקודות

זוהי בממוצע הרמה שאליה צפוי להגיע מדד הדגל של הבורסה המקומית, ת"א-35, עם סיומה של 2020. רמה צפויה זו משקפת לת"א-35 עלייה שנתית של כ-8% ביחס לרמתו הנוכחית (כ-1,675 נקודות), וזאת אחרי שאת 2019 מסכם המדד בעלייה דו-ספרתית של כ-15%. כעת רחוק מדד זה ב-2%-3% מרמת השיא שקבע בתחילת אוגוסט 2015, שעמדה על 1,723 נקודות.

בין התחזיות, בצד האופטימי בולטת זו של לידר שוקי הון, שם מעריכים כי מדד ת"א-35 יציג בשנת 2020 עליות בטווח של 10%-15%. עוד בין החזאים האופטימיים נמצאים פעילים ניהול תיקי השקעות ותמיר פישמן, החוזים עלייה שנתית של כ-10% במדד.

בצד הפחות אופטימי בולט בית ההשקעות פסגות, המעריך עלייה מתונה של כ-3% בלבד במדד ת"א-35 בשנה הבאה, ומעט לפניו ניצבים מגדל שוקי הון ומיטב דש, הצופים עליות בשיעורים של 4%-5%.

כמגמה, השוק המקומי מושפע מהנעשה בעולם, ובפסגות, הנמצא גם בצד הנמוך בכל הנוגע לצפי ביצועי הבורסות האמריקאיות, מציינים כי "קיימים לא מעט אתגרים שעומדים בפני שוק המניות ברמתו הנוכחית. לכן, על מנת ששוקי המניות ימשיכו לעלות, המכפילים צריכים לחזור לרמה 'סבירה' יותר, או דרך גידול מהיר ברווח או דרך ירידה במחיר. מכיוון שהרווחים של הפירמות קשורים, בסופו של דבר, לסביבה הכלכלית, שאנו מעריכים שתמשיך להאט, האפשרות השנייה נראית לנו סבירה יותר". עם זאת, מוסיפים בפסגות: "מאחר ואנו עדיין לא רואים מיתון גלובלי בפתח, כל תיקון בשוק (שאיננו יודעים מה יהיה אורכו או עומקו) יהווה הזדמנות מצוינת להשקעה".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק שלישי

7%

זוהי העלייה השנתית הממוצעת החזויה על ידי בתי ההשקעות והאנליסטים למדד המניות האמריקאי המוביל S&P 500, שלפיהם תעלה בשנה הקרובה לרמה של כ-3,460 נקודות.

בצד האופטימי בכל הנוגע לצפוי לשוק האמריקאי ניצב תמיר פישמן, החוזה שמדד S&P 500 יגיע ב-2020 לרמה של כ-3,650 נקודות, המשקפת עלייה שנתית של כ-13%. מעט אחרי פישמן ניצב לאומי שוקי הון, הצופה עלייה של קרוב ל-10%, לרמה של כ-3,550 נקודות.

מנגד, כאמור, ניצב פסגות, החוזה עלייה מתונה של כ-4% שירשום S&P 500 בשנה הבאה, לרמה של כ-3,360 נקודות. לא רחוק ממנו ניצבים מגדל שוקי הון, מיטב דש, אנליסט ואי.בי.אי, הצופים עלייה שנתית של כ-5% במדד המוביל.

במיטב דש מעריכים, בין השאר, כי "הרווחיות של החברות האמריקאיות צפויה לצמוח בקצב מאוד מתון - מה שצפוי להכביד על שוק המניות". זאת, אחרי שבשבועות האחרונים המליצו בבית ההשקעות על "הקטנת משקל של שוק המניות האמריקאי על חשבון השווקים האחרים".

בין השאר, ציינו במיטב דש כי "שוק המניות ממשיך לדהור, בינתיים בלי שיפור ברור בפעילות הכלכלית. קשה לא להיות בשוק שדוהר קדימה על הגל של ההרחבות הפיסקאליות והמוניטריות והחדשות הגיאופוליטיות החיוביות. ואולם, חשוב שגם הפעילות הכלכלית תדביק את הגל - מה שלא קורה בינתיים. לכן, אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית לאפיק ולעקוב אחרי הנתונים".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק שני

אפס

זהו מספר הגופים בשוק ההון המקומי החוזים כי ריבית בנק ישראל תעלה ב-2020 מעל לרמתה הנוכחית, העומדת על 0.25%.

זאת, בעוד שמונה מבין 13 הגופים שלקחו חלק בפרויקט, מעריכים כי הריבית תרד לשיעור של 0.1%. עם אלה נמנה בית ההשקעות אי.בי.אי, שם ציינו כי "בהחלטות הריבית האחרונות שלחה ועדת הריבית סיגנל מאוד 'יוני' (בפרט בהחלטה באוקטובר), עם איתות להפחתת ריבית כדרך להתמודד עם הירידה בסביבת האינפלציה, התחזקות השקל והסיכונים הנובעים מההאטה הגלובלית. זאת, למרות המוגבלות של כלי הריבית על רקע רמת הריבית האפסית, ובהתחשב בכך שבנק ישראל לא שוקל גלישה לריבית שלילית בשלב הנוכחי".

עוד צופים באי.בי.אי כי "בנק ישראל יעלה את רף ההתערבות בשוק המט"ח במקביל להפחתת הריבית לרמה האפסית באחת מההחלטות הקרובות בתחילת 2020".

1%

זהו שיעור האינפלציה הממוצע, שצופים החזאים בגופי ההשקעות המקומיים בסיכומה של 2020. בתחזיות אלה בולט בצד הנמוך בית ההשקעות פעילים, הצופה אינפלציה של 0.6%, ולצדו חמישה גופים נוספים הצופים אינפלציה שנתית הנמוכה מ-1%. מנגד, בבית ההשקעות אי.בי.אי צופים אינפלציה בשיעור שנתי של 1.5%, ובמגדל שוקי הון אינפלציה של 1.3%.

עם הגופים החוזים אינפלציה נמוכה יחסית נמנה לאומי שוקי הון, המעריך אותה ב-0.7% בשנה הקרובה. בלאומי מציינים כי "אף שהאינפלציה הנמדדת בישראל בשנים האחרונות נמוכה מאוד, וייתכן כי בסעיפי מדד שונים היא נמוכה בפועל מן הנמדד, הדבר אינו מעיד על כך שעלות המחיה בישראל נמוכה. נראה שההפך הגמור הוא הנכון".

בלאומי שוקי הון מסבירים כי "הכניסה המהירה והמתמשכת בעולם למסחר בסחורות ובשירותים באמצעות אתרי אינטרנט ואפיקים דיגיטליים אחרים, יצרה ויוצרת, כך נראה, פער בין האינפלציה הנמדדת והמדווחת על ידי לשכות סטטיסטיות, לבין האינפלציה 'האמיתית', הכוללת נגישות למחירים זולים יותר. מעשית, ככל שמדידת המדד בישראל תתרחב באופן הלוקח מידה גדלה והולכת של רכיבים החסרים כיום במדידה, תיתכן השפעה ממתנת ארוכת טווח על המדד - זאת, רק מעצם שכלול שיטות המדידה. לכן, נראה כי הגיעה העת לבחון את האפשרות של שינוי יעד יציבות המחירים של ישראל ליעד של רמת מחירים, ובכך למקד את המדיניות הכלכלית הכוללת".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק ראשון

3

זהו מספר ענפי הפעילות הבולטים בין הסקטורים שאינם מומלצים להשקעה בשנה הקרובה, הכוללים ביטוח, פארמה ותקשורת. כל אחד מהסקטורים האלה הוזכר על ידי שלושה גופים שונים בין אלה שהשתתפו בפרויקט התחזיות השנתיות של "גלובס".

בבחינת ביצועי המדדים הענפיים המוזכרים בשנה החולפת, ניכרת שונות מובהקת. מדד מניות התקשורת בולט בצד החיובי ב-2019, עם עלייה שנתית של כ-20% - דומה לזו שהציג מדד ת"א-125. לעומת זאת, מדד מניות הביטוח בתשואת חסר ביחס אליהם, אחרי עלייה שנתית של כ-12%, ואילו מדד הביומד, המייצג חלק גדול מחברות הפארמה - ממשיך לסגת, כפי שעשה גם בשנים קודמות, ואת 2019 סיכם בירידה של כ-20%. 

העליות החדות בשוקי המניות הפתיעו את החזאים המקומיים, וכך גם הריבית ושער הדולר

במה שהפך כבר למסורת, גם התחזיות הכלכליות שסיפקו בתי ההשקעות והאנליסטים ל"גלובס" לגבי שנת 2019 התממשו באופן חלקי בלבד, וחלקן התבררו כרחוקות מאוד מהמציאות. בעוד שלקראת הכניסה לשנת 2018 האופטימיות הזהירה שהפגינו האנליסטים לגבי ביצועי השווקים, התבררה כלא זהירה מספיק - עם צפי לעליות במדדים המובילים בארץ ובארה"ב לעומת נסיגה שהם רשמו בפועל, הרי שהערכותיהם לגבי שנת  2019 התגלו כזהירות מדי. 

אחרי סיום דרמטי של חודש דצמבר בשווקים בסוף שנת 2018, עם צלילה רוחבית חדה ממנה נפגעו הבורסות השונות ברחבי העולם (אשר טרפדה גם את תחזיות האנליסטים לאותה שנה), את 2019 פתחו השווקים בעליות חדות. הללו הגיעו - הן במדדים ה מובילים בשוק האמריקאי והן בזה המקומי - לשיעורים דו-ספרתיים כבר תוך שלושה-ארבעה חודשים מתחילת השנה . בהמשך הציגו שוקי ההון כמה תיקונים, שנרשמו בעיקר על רקע חוסר ודאות בזירה הגיאו-פוליטית הגלובלית, אולם הללו נמחקו יחסית במהרה.

כך, בעוד שהחזאים המקומיים צפו (בממוצע) בתחילת השנה כי מדד ת"א 35 ומדד ה-S&P 500 האמריקאי יתחזקו השנה בכ-7%, הותירו שני המדדים את התחזיות מאחור, עם עלייה של כ-15% במדד הדגל בבורסה בתל-אביב, ועלייה משמעותית גבוהה מכך - שהגיעה לכ-30% - במדד האמריקאי.

גם בזירת הריבית התקשו החזאים לאתר את הכיוון אליה הלכה במהלך השנה החולפת. בעוד שבסוף 2018 העריכו האנליסטים והכלכלנים כי הריבית תעמוד (בממוצע) כעת על כ-0.7%, כשהרוב המוחלט של מי שלקחו חלק בתחזיות צפה את העלאתה בקצב זה או אחר, בפועל שיעור הריבית בשוק המקומי נותר ללא שינוי, ברמה של 0.25% - בדומה לשיעורה בסוף שנת 2018.

תחזיות מול מציאות - מדדים שערים ריביות

לאחר כמה העלאות ריבית שנרשמו בשוק האמריקאי ב-2018, הצפי הכללי בשוק בסוף אותה שנה היה להמשך אותו כיוון, גם אם בקצב מתון, אולם תחזיות אלה נמחקו די מהר, וכבר מהמחצית השנייה של 2019 נרשם שינוי כיוון עם הורדות ריבית בשוק האמריקאי.

גם בזירת המט"ח התחזיות לא היו קרובות למציאות, ובממוצע דיברו על כך ששוויו של הדולר בסוף השנה הנוכחית יגיע ליותר מ-3.7 שקלים. בפועל ערכו נמוך מכך בכ-7.5%, ועומד כיום על פחות מ-3.5 שקלים.

כאמור, גם בשנים קודמות התקשו בתי ההשקעות והאנליסטים לחזות במדויק את הצפוי להתרחש בשווקים.

בצד החיובי, החזאים צפו די במדויק את צמיחת המשק המקומי, והעריכו כי זו תסתכם ב-2019 בקצת יותר מ-3% - בדומה לנתונים בפועל (עד כה). 

עוד כתבות

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; ברודקום קפצה, לצד מניות שבבים נוספות

הנאסד"ק ירד בכ-0.1% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● תשואות האג"ח בארה"ב רשמו עליות לקראת החלטת הריבית ביום רביעי ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

כמה עלו מבצעי המימון ליזמי הנדל''ן? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דוחות חברות הנדל"ן מגלים כמה הן שילמו על מבצעי המימון לרוכשי הדירות

דוחות חברות הנדל"ן חושפים כי גל מבצעי המימון גובה מהיזמים עלויות כבדות של הצטמקות ההכנסות, זינוק בהוצאות המימון ופגיעה בתזרים ● למרות כל זאת מכירות הדירות ממשיכות לדשדש, והחברות חוששות מהורדת מחיר רשמית, שתגרום לקונים לחכות ולמכירות לרדת עוד

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

החל מינואר: תעריף החשמל יעלה ב-1.5%

תעריף החשמל יעלה ב-1.5% - שיעור מתון ביחס לטווח שרשות החשמל הגדירה ● הספקים עדיין מחכים למסמכי ההרכב המדויק של תעריף החשמל, שישפיע על רווחיותם ● מעתה, תעריף החשמל ייקבע פעם בחצי שנה במקום פעם בשנה

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

הבורסה בתל אביב צפויה להיפתח במגמה מעורבת ● הנשיא טראמפ אישר לאנבידיה  למכור שבבי AI לסין תחת תנאים מסוימים ● מניות אוריון וסוגת זכו לקבלת פנים חיובית ביום המסחר הראשון שלהן ● השקל הפך החודש למטבע החזק בעולם מול הדולר ● וגם: האסטרטג הוותיק בוול סטריט שממליץ לצמצם אחזקות במניות "שבע המופלאות" ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

מהפכת ה-AI בפירמות עורכי דין / צילום: Shutterstock

תפקיד חדש נולד: פירמות עוה"ד כבר מרגישות את השפעות מהפכת ה־AI

למרות אזהרות של בתי המשפט משימוש לא מפוקח בבינה מלאכותית, פירמות עורכי הדין בישראל לא חוששות להטמיע כלי AI ● עוה"ד מסבירים כיצד משתמשים בכלים, מה הם מחפשים בעובדים בעידן החדש, ולמה עדיין מוקדם להספיד את התחום

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

תאונת דרכים / צילום: פביו טרופה

הכאוס יידחה: משרד התחבורה מאריך בשנה את הרישיון של שמאי הרכב

לאחר חשיפת גלובס, משרד התחבורה ממהר למנוע מצב שבו חברות הביטוח לא יכולות לשלם על תיקון רכבים, ולכן מוסכים לא יתקנו והציבור יתקע בלי כלי רכב לאחר תאונה ● עד כה, ניתנו לשמאים רישיונות רק לחמש שנים, וכעת אלו יהיו תקפים לשש שנים

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

מס היסף יוחל גם על משקיעי נדל"ן: האם כדאי למכור את הדירה לפני שייכנס לתוקף?

בשינויים שמציע תקציב המדינה לשנת 2026 נכלל סעיף לפיו דירות מגורים להשקעה ייכללו בחישוב ההכנסה החייבת במס היסף, דבר שעשוי להשפיע על רבים ● מדוע זה קורה עכשיו, עד כמה זה משמעותי ואיך אפשר להפחית מרוע הגזרה? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר ● מנורה הופכת לבעלת עניין בקבוצת לוזון ● שתי מניות החלו להיסחר היום בבורסה: אוריון זינקה בכ-17% ביום המסחר הראשון שלה, סוגת עלתה בכ-2% ● מיטב: חוץ מישראל - כמעט בכל המדינות שהורידו ריבית, תשואות האג"ח זינקו ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין ● בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

אסף נגר / צילום: ניר שמיר

"להמליץ על מניות ביטחוניות ובנקים נשמע מוזר. אבל אנחנו אוהבים 3 חברות"

אסף נגר, מנהל תיק בנוסטרו של איילון ביטוח ופיננסים, רואה בשוק הישראלי תמונה חריגה: "בשנה הבאה לא יהיה משק בעולם המערבי שיתקרב אלינו בצמיחה" ● אבל התרחיש האופטימי הזה מייצר גם סיבות לדאגה: "אני מפחד נורא מהתחזקות השקל" ● וגם: המניות המומלצות

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

לראשונה: הקרנות הזרות עוקפות את הקרנות הישראליות בהשקעות סייבר

נקודת מפנה בתעשיית הסייבר הישראלית: הקרנות הזרות דוחקות את הישראליות ומובילות את סבבי הסיד בסייבר המקומי ● במקביל, נרשמה האצה חדה בהשקעות באבטחת בינה מלאכותית, שזינקו ל-2.5 מיליארד דולר ומהוות כבר 64% מהשקעות הסייבר בישראל