גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפעם הם יצליחו? אלה תחזיות האנליסטים לבורסה בתל אביב ב-2020

הרמות הגבוהות של המדדים המובילים בישראל ובארה"ב לא מרתיעות את בתי ההשקעות והאנליסטים, ובמבט קדימה הם ממשיכים לשדר אופטימיות לגבי הצפוי בשווקים בשנה הבאה ● "גלובס" ריכז את הנתונים המעניינים ביותר בשקלול התחזיות של הגופים הבולטים בשוק ההון המקומי

תחזיות לשווקים ב- 2020 / צילומים: shutterstock, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי
תחזיות לשווקים ב- 2020 / צילומים: shutterstock, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי

כמדי שנה, גם ב-2019 חוו שוקי ההון בעולם ובישראל התרחשויות שאיש לא ידע לצפות את תזמונן, היקפן ועוצמתן. 

תחילת השנה נשאה עמה גל של עליות שערים, שנרשם כתיקון לירידות החדות שאחזו בשווקים קודם לכך. שינוי מדיניותיו של הפדרל ריזרב, שהתחיל השנה להוריד את הריבית בשוק האמריקאי,  סייע בתדלוק השווקים, וציפיות האנליסטים והמשקיעים עודכנו בהתאם - מה שתמך בעליות נאות שנרשמו במרבית שוקי ההון, גם באפיק המנייתי וגם באפיקי החוב הקונצרני והממשלתי.

לצד זאת, כמה פעמים במהלך השנה התעוררו חששות המשקיעים לגבי כיוון הכלכלה העתידי, בין אם בשל פרסום נתוני מאקרו, ובין אם על רקע מתיחויות וחוסר ודאות בזירות גיאו-פוליטיות שונות.  ואולם, בסיכום שנתי הפגיעה בשוקי ההון מחששות אלה לא היתה דרמטית - ואיפשרה לסכם את 2019 כשהמדדים המובילים כובשים רמות שיא חדשות, או נמצאים לא רחוק מהן.

הרמות הגבוהות שבהן שוהים המדדים המובילים בישראל ובארה"ב לא מרתיעות את בתי ההשקעות, האנליסטים והחזאים, ובמבט קדימה הם ממשיכים לשדר אופטימיות לגבי הצפוי בשנת 2020, בין השאר, עם צפי להמשך עליות במדדים המובילים, המשך צמיחת המשק המקומי ועלייה מסוימת בקצב האינפלציה.

עם עלייה של כ-20% שרשם מדד המניות ת"א 125 בסיכום 2019, מסכם המדד המקומי את שנתו הטובה ביותר בעשור האחרון. בין מדדי המניות המקומיים, מי שמסכם שנה יוצאת דופן בצד החיובי הוא מדד הנדל"ן, שזינק השנה ביותר מ-70%. גם עבור המשקיעים במדד הטכנולוגיה, תיזכר 2019 כשנה מוצלחת במיוחד, עם קפיצה שנתית של יותר מ-50%.

הנה המספרים הבולטים העולים משקלול התחזיות של הגופים הבולטים בשוק ההון המקומי לקראת 2020.

1,810 נקודות

זוהי בממוצע הרמה שאליה צפוי להגיע מדד הדגל של הבורסה המקומית, ת"א-35, עם סיומה של 2020. רמה צפויה זו משקפת לת"א-35 עלייה שנתית של כ-8% ביחס לרמתו הנוכחית (כ-1,675 נקודות), וזאת אחרי שאת 2019 מסכם המדד בעלייה דו-ספרתית של כ-15%. כעת רחוק מדד זה ב-2%-3% מרמת השיא שקבע בתחילת אוגוסט 2015, שעמדה על 1,723 נקודות.

בין התחזיות, בצד האופטימי בולטת זו של לידר שוקי הון, שם מעריכים כי מדד ת"א-35 יציג בשנת 2020 עליות בטווח של 10%-15%. עוד בין החזאים האופטימיים נמצאים פעילים ניהול תיקי השקעות ותמיר פישמן, החוזים עלייה שנתית של כ-10% במדד.

בצד הפחות אופטימי בולט בית ההשקעות פסגות, המעריך עלייה מתונה של כ-3% בלבד במדד ת"א-35 בשנה הבאה, ומעט לפניו ניצבים מגדל שוקי הון ומיטב דש, הצופים עליות בשיעורים של 4%-5%.

כמגמה, השוק המקומי מושפע מהנעשה בעולם, ובפסגות, הנמצא גם בצד הנמוך בכל הנוגע לצפי ביצועי הבורסות האמריקאיות, מציינים כי "קיימים לא מעט אתגרים שעומדים בפני שוק המניות ברמתו הנוכחית. לכן, על מנת ששוקי המניות ימשיכו לעלות, המכפילים צריכים לחזור לרמה 'סבירה' יותר, או דרך גידול מהיר ברווח או דרך ירידה במחיר. מכיוון שהרווחים של הפירמות קשורים, בסופו של דבר, לסביבה הכלכלית, שאנו מעריכים שתמשיך להאט, האפשרות השנייה נראית לנו סבירה יותר". עם זאת, מוסיפים בפסגות: "מאחר ואנו עדיין לא רואים מיתון גלובלי בפתח, כל תיקון בשוק (שאיננו יודעים מה יהיה אורכו או עומקו) יהווה הזדמנות מצוינת להשקעה".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק שלישי

7%

זוהי העלייה השנתית הממוצעת החזויה על ידי בתי ההשקעות והאנליסטים למדד המניות האמריקאי המוביל S&P 500, שלפיהם תעלה בשנה הקרובה לרמה של כ-3,460 נקודות.

בצד האופטימי בכל הנוגע לצפוי לשוק האמריקאי ניצב תמיר פישמן, החוזה שמדד S&P 500 יגיע ב-2020 לרמה של כ-3,650 נקודות, המשקפת עלייה שנתית של כ-13%. מעט אחרי פישמן ניצב לאומי שוקי הון, הצופה עלייה של קרוב ל-10%, לרמה של כ-3,550 נקודות.

מנגד, כאמור, ניצב פסגות, החוזה עלייה מתונה של כ-4% שירשום S&P 500 בשנה הבאה, לרמה של כ-3,360 נקודות. לא רחוק ממנו ניצבים מגדל שוקי הון, מיטב דש, אנליסט ואי.בי.אי, הצופים עלייה שנתית של כ-5% במדד המוביל.

במיטב דש מעריכים, בין השאר, כי "הרווחיות של החברות האמריקאיות צפויה לצמוח בקצב מאוד מתון - מה שצפוי להכביד על שוק המניות". זאת, אחרי שבשבועות האחרונים המליצו בבית ההשקעות על "הקטנת משקל של שוק המניות האמריקאי על חשבון השווקים האחרים".

בין השאר, ציינו במיטב דש כי "שוק המניות ממשיך לדהור, בינתיים בלי שיפור ברור בפעילות הכלכלית. קשה לא להיות בשוק שדוהר קדימה על הגל של ההרחבות הפיסקאליות והמוניטריות והחדשות הגיאופוליטיות החיוביות. ואולם, חשוב שגם הפעילות הכלכלית תדביק את הגל - מה שלא קורה בינתיים. לכן, אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית לאפיק ולעקוב אחרי הנתונים".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק שני

אפס

זהו מספר הגופים בשוק ההון המקומי החוזים כי ריבית בנק ישראל תעלה ב-2020 מעל לרמתה הנוכחית, העומדת על 0.25%.

זאת, בעוד שמונה מבין 13 הגופים שלקחו חלק בפרויקט, מעריכים כי הריבית תרד לשיעור של 0.1%. עם אלה נמנה בית ההשקעות אי.בי.אי, שם ציינו כי "בהחלטות הריבית האחרונות שלחה ועדת הריבית סיגנל מאוד 'יוני' (בפרט בהחלטה באוקטובר), עם איתות להפחתת ריבית כדרך להתמודד עם הירידה בסביבת האינפלציה, התחזקות השקל והסיכונים הנובעים מההאטה הגלובלית. זאת, למרות המוגבלות של כלי הריבית על רקע רמת הריבית האפסית, ובהתחשב בכך שבנק ישראל לא שוקל גלישה לריבית שלילית בשלב הנוכחי".

עוד צופים באי.בי.אי כי "בנק ישראל יעלה את רף ההתערבות בשוק המט"ח במקביל להפחתת הריבית לרמה האפסית באחת מההחלטות הקרובות בתחילת 2020".

1%

זהו שיעור האינפלציה הממוצע, שצופים החזאים בגופי ההשקעות המקומיים בסיכומה של 2020. בתחזיות אלה בולט בצד הנמוך בית ההשקעות פעילים, הצופה אינפלציה של 0.6%, ולצדו חמישה גופים נוספים הצופים אינפלציה שנתית הנמוכה מ-1%. מנגד, בבית ההשקעות אי.בי.אי צופים אינפלציה בשיעור שנתי של 1.5%, ובמגדל שוקי הון אינפלציה של 1.3%.

עם הגופים החוזים אינפלציה נמוכה יחסית נמנה לאומי שוקי הון, המעריך אותה ב-0.7% בשנה הקרובה. בלאומי מציינים כי "אף שהאינפלציה הנמדדת בישראל בשנים האחרונות נמוכה מאוד, וייתכן כי בסעיפי מדד שונים היא נמוכה בפועל מן הנמדד, הדבר אינו מעיד על כך שעלות המחיה בישראל נמוכה. נראה שההפך הגמור הוא הנכון".

בלאומי שוקי הון מסבירים כי "הכניסה המהירה והמתמשכת בעולם למסחר בסחורות ובשירותים באמצעות אתרי אינטרנט ואפיקים דיגיטליים אחרים, יצרה ויוצרת, כך נראה, פער בין האינפלציה הנמדדת והמדווחת על ידי לשכות סטטיסטיות, לבין האינפלציה 'האמיתית', הכוללת נגישות למחירים זולים יותר. מעשית, ככל שמדידת המדד בישראל תתרחב באופן הלוקח מידה גדלה והולכת של רכיבים החסרים כיום במדידה, תיתכן השפעה ממתנת ארוכת טווח על המדד - זאת, רק מעצם שכלול שיטות המדידה. לכן, נראה כי הגיעה העת לבחון את האפשרות של שינוי יעד יציבות המחירים של ישראל ליעד של רמת מחירים, ובכך למקד את המדיניות הכלכלית הכוללת".

תחזיות בתי השקעות ואנליסטים בולטים ל-2020 - חלק ראשון

3

זהו מספר ענפי הפעילות הבולטים בין הסקטורים שאינם מומלצים להשקעה בשנה הקרובה, הכוללים ביטוח, פארמה ותקשורת. כל אחד מהסקטורים האלה הוזכר על ידי שלושה גופים שונים בין אלה שהשתתפו בפרויקט התחזיות השנתיות של "גלובס".

בבחינת ביצועי המדדים הענפיים המוזכרים בשנה החולפת, ניכרת שונות מובהקת. מדד מניות התקשורת בולט בצד החיובי ב-2019, עם עלייה שנתית של כ-20% - דומה לזו שהציג מדד ת"א-125. לעומת זאת, מדד מניות הביטוח בתשואת חסר ביחס אליהם, אחרי עלייה שנתית של כ-12%, ואילו מדד הביומד, המייצג חלק גדול מחברות הפארמה - ממשיך לסגת, כפי שעשה גם בשנים קודמות, ואת 2019 סיכם בירידה של כ-20%. 

העליות החדות בשוקי המניות הפתיעו את החזאים המקומיים, וכך גם הריבית ושער הדולר

במה שהפך כבר למסורת, גם התחזיות הכלכליות שסיפקו בתי ההשקעות והאנליסטים ל"גלובס" לגבי שנת 2019 התממשו באופן חלקי בלבד, וחלקן התבררו כרחוקות מאוד מהמציאות. בעוד שלקראת הכניסה לשנת 2018 האופטימיות הזהירה שהפגינו האנליסטים לגבי ביצועי השווקים, התבררה כלא זהירה מספיק - עם צפי לעליות במדדים המובילים בארץ ובארה"ב לעומת נסיגה שהם רשמו בפועל, הרי שהערכותיהם לגבי שנת  2019 התגלו כזהירות מדי. 

אחרי סיום דרמטי של חודש דצמבר בשווקים בסוף שנת 2018, עם צלילה רוחבית חדה ממנה נפגעו הבורסות השונות ברחבי העולם (אשר טרפדה גם את תחזיות האנליסטים לאותה שנה), את 2019 פתחו השווקים בעליות חדות. הללו הגיעו - הן במדדים ה מובילים בשוק האמריקאי והן בזה המקומי - לשיעורים דו-ספרתיים כבר תוך שלושה-ארבעה חודשים מתחילת השנה . בהמשך הציגו שוקי ההון כמה תיקונים, שנרשמו בעיקר על רקע חוסר ודאות בזירה הגיאו-פוליטית הגלובלית, אולם הללו נמחקו יחסית במהרה.

כך, בעוד שהחזאים המקומיים צפו (בממוצע) בתחילת השנה כי מדד ת"א 35 ומדד ה-S&P 500 האמריקאי יתחזקו השנה בכ-7%, הותירו שני המדדים את התחזיות מאחור, עם עלייה של כ-15% במדד הדגל בבורסה בתל-אביב, ועלייה משמעותית גבוהה מכך - שהגיעה לכ-30% - במדד האמריקאי.

גם בזירת הריבית התקשו החזאים לאתר את הכיוון אליה הלכה במהלך השנה החולפת. בעוד שבסוף 2018 העריכו האנליסטים והכלכלנים כי הריבית תעמוד (בממוצע) כעת על כ-0.7%, כשהרוב המוחלט של מי שלקחו חלק בתחזיות צפה את העלאתה בקצב זה או אחר, בפועל שיעור הריבית בשוק המקומי נותר ללא שינוי, ברמה של 0.25% - בדומה לשיעורה בסוף שנת 2018.

תחזיות מול מציאות - מדדים שערים ריביות

לאחר כמה העלאות ריבית שנרשמו בשוק האמריקאי ב-2018, הצפי הכללי בשוק בסוף אותה שנה היה להמשך אותו כיוון, גם אם בקצב מתון, אולם תחזיות אלה נמחקו די מהר, וכבר מהמחצית השנייה של 2019 נרשם שינוי כיוון עם הורדות ריבית בשוק האמריקאי.

גם בזירת המט"ח התחזיות לא היו קרובות למציאות, ובממוצע דיברו על כך ששוויו של הדולר בסוף השנה הנוכחית יגיע ליותר מ-3.7 שקלים. בפועל ערכו נמוך מכך בכ-7.5%, ועומד כיום על פחות מ-3.5 שקלים.

כאמור, גם בשנים קודמות התקשו בתי ההשקעות והאנליסטים לחזות במדויק את הצפוי להתרחש בשווקים.

בצד החיובי, החזאים צפו די במדויק את צמיחת המשק המקומי, והעריכו כי זו תסתכם ב-2019 בקצת יותר מ-3% - בדומה לנתונים בפועל (עד כה). 

עוד כתבות

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת בכ-12% לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים ● עדכונים שוטפים

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים