גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תכירו: מניות הטכנולוגיה מישראל שזינקו ביותר מ-100% בוול סטריט

למרות העלייה הנאה, עדיין מדובר בביצועי חסר ביחס למדדי הבנצ'מרק - ת"א-125 שעלה ב-21.3% והנאסד"ק שזינק בשיעור של 35.2% ● בסיכום חודשי המדד עלה קלות, ב-0.5%, בעוד שמדד ת"א-125 ירד בשיעור דומה, ונאסד"ק טיפס 3.5% ● מדד גלובס-פרומתאוס

שנת 2019 הייתה שנה חזקה לחברות הישראליות הנסחרות בוול סטריט. מדד גלובס-פרומתאוס, שעוקב אחר החברות הישראליות הללו, הוסיף לערכו 20.1%. עם זאת, המדד רשם ביצועי חסר לעומת הבנצ'מרק: באותה תקופה, מדד ת"א-125 עלה ב-21.3%, ומדד נאסד"ק זינק בשיעור של 35.2%. תתי-המדד הראו מגמות מעורבות: תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים איבד מערכו בשנה החולפת 6.8%, בעוד שתת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה נסק בשיעור של 35.7%.

בסיום השנה, 112 חברות מרכיבות את מדד גלובס-פרומתאוס, לאחר שבמהלך 2019 נמחקו שמונה חברות מהמדד, ושלוש חברות הצטרפו אליו - שלוש ישראליות שהונפקו לראשונה בארה"ב - תופין, פייבר ואינמוד. מרבית המדד מורכב מחברות טכנולוגיה, דבר שמסביר את העלייה הכללית של המדד למרות המגמות המעורבות של תתי-המדד.

מדד גלובס-פרומתאוס החל את דרכו בינואר 2017. מאז הוסיף המדד לערכו 36%. לשם השוואה, בתקופה המקבילה מדד ת"א-125 עלה בשיעור של 26.6%, ומדד נאסד"ק נסק בשיעור של 66.7%. שנת 2017 ושנת 2019 היו שתיהן שנים מצוינות, שבהן עלו המדדים בצורה ניכרת, לעומת שנת 2018 שבה חלה ירידה מתונה עקב הירידות החדות לקראת סוף אותה שנה. בדומה לשינוי השנתי, גם בראייה תלת-שנתית הראו תתי-המדד מגמות מעורבות. תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים איבד מערכו בשלוש השנים האחרונות 15.3%, בעוד שתת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה נסק בשיעור של 85%.

גלובס-פרומתאוס 2019

בשנת 2019, אחת החברות הבולטות בתת-המדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים הייתה קומפיוג'ן. מחיר מניית החברה זינק במהלך השנה האחרונה בשיעור של 175%. החברה עוסקת במחקר ופיתוח של תרופות אימונותרפיה לסרטן, תרופות אשר מסייעות למערכת החיסון של הגוף לזהות ולתקוף תאים סרטניים. החברה נוסדה ב-1993, ופרצה דרך עם מערכת להשוואת מידע גנטי באופן מהיר בהרבה מכלל מתחרותיה באותה עת. כאשר החברה הנפיקה את מניותיה לראשונה בבורסת נאסד"ק בשנת 2000, היא עסקה בעיקר בתוכנות ובאפליקציות, אך כשנה לאחר מכן שינתה מסלול, ועיסוקה העיקרי עבר להיות פיתוח חלבונים למטרות רפואיות באמצעות אותן טכנולוגיות מתקדמות שפיתחה קודם לכן. בשנת 2002 נרשמה החברה גם למסחר בבורסה בתל אביב.

במחלקת המחקר של פרומתאוס מציינים, כי במהלך שנת 2019 פרסמה קומפיוג'ן מספר הודעות משמעותיות. בפברואר הודיעה על מהלך התייעלות שבו פיטרה 35% מעובדיה, ובמהלך השנה עדכנה על התקדמותם של הפרויקטים המרכזיים שלה - המוצרים COM701 ו-COM902. ב-COM701 החברה הודיעה על תוצאות קליניות חיוביות ראשונות מניסוי שלב 1.

על פי הדיווח, הטיפול הראה תוצאות חיוביות בהתמודדות עם פעילות סרטנית. בחודש נובמבר קיבלה החברה את אישור רשות המזון והתרופות האמריקאית, FDA, לניסוי שלב 1 ב-COM902. טיפול זה הינו טיפול משלים ל-COM701 ונועד לטפל בחולים עם סרטן מתקדם. בדצמבר 2019, נוספה קומפיוג'ן למדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה.

במקביל, אחת החברות שמשכו תשומת לב שלילית ב-2019 היא אינטק פארמה שאיבדה 93% משווייה במהלך השנה. אינטק פארמה מתמקדת בפיתוח תרופות מבוססות טכנולוגיה בשם "גלולת האקורדיון" לטיפול בחולי פרקינסון. בחודש יולי 2019, הודיעה אינטק פארמה כי גלולת האקורדיון נכשלה בשלב 3 (השלב המתקדם ביותר) בניסויים הקליניים, היות ולא הראתה הצלחה כלשהי מעבר לתרופות הקיימות. זאת, אף שבשלב השני של הניסויים הושגה תוצאה שלפיה חלה הפחתה ב"זמן הקיפאון", הזמן שבו חולי הפרקינסון לא מצליחים לזוז. עם זאת, בפרומתאוס אומרים שהיות שהמוצר המרכזי של חברת אינטק הוא הפלטפורמה של תרופות אקורדיון לשחרור מושהה של תרופות בתוך המעי, היא עשויה ליישם את יכולותיה בתחומים נוספים, או בשיתוף פעולה עם חברות אחרות בעתיד.

אחת החברות שמנייתן נסקה השנה בתת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה היא אודיוקודס הוותיקה, המפתחת ומייצרת מכשירים להעברת קול ונתונים ברשתות תקשורת. אודיוקודס היא חברה דואלית שנסחרת בבורסות תל אביב ונאסד"ק. בשנת 2019 מניית החברה זינקה ב-160%, מה שהוביל את החברה לשווי שוק של כ-750 מיליון דולר, כאשר היא ממשיכה ליהנות ממגמת הצמיחה בשוק ה-UC (תקשורת אחודה המיושמת במערכות תקשורת ומחשוב מקומיות) ושוק ה-UCaaS (תקשורת אחודה כשירות).

ברבעון השלישי של השנה החברה הציגה גידול של 15.5% בהכנסות בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד לסך של כ-51.5 מיליון דולר. כמו כן, החברה הציגה עלייה בשיעור הרווחיות התפעולית לכ-14.5%. על פי נשיא ומנכ"ל החברה, שבתאי אדלרסברג, החברה משקיעה בהצלחה גם בתחום המתפתח של בינה מלאכותית קולית (Voice AI) כאשר עד כה התוצאות מעודדות, והציפייה היא שבעתיד תחום זה יניב רווחים נוספים לחברה. בפרומתאוס מציינים כי החברה הכריזה על שיתוף פעולה עם חברת אמזון כדי לאפשר אנליטיקה של שיחות טלפון עסקיות.

למרות המגמה הכללית החיובית, ישנן גם חברות שלא הצטרפו לחגיגה והשפיעו על תת-המדד לרעה. אחת מהן היא חברת הסייבר סייפ-טי העוסקת בפיתוח ושיווק פתרונות לאבטחת מידע ארגוני. מוצריה של החברה נועדו לצמצם התקפות סייבר על שירותים עסקיים קריטיים ונתונים רגישים של ארגונים. סייפ-טי היא חברה דואלית ובשנת 2019 מנייתה קרסה בוול סטריט בכ-95% משער של 59.40 דולר למניה בסוף שנת 2018 לשער של כ-3.03 דולרים למניה בסוף שנת 2019, לאחר שהחברה ביצעה השנה מספר דילולים למשקיעים. סייפ-טי המשיכה להפסיד השנה, כאשר בתשעת החודשים הראשונים של השנה הפסידה כ-1.7 מיליון דולר (על בסיס כללי החשבונאות המקובלים, GAAP). תוצאות החברה ברבעון השלישי הושפעו מרכישת חברת NetNut שאותה רכשה באפריל השנה.

בדצמבר: אינמוד הפילה את מדעי החיים

בבחינה חודשית, החברות הישראליות בוול סטריט נסחרו בחודש דצמבר בעלייה של 0.5%. באותה תקופה, מדד ת"א 125 ירד ב-0.5%, ומדד הנאסד"ק טיפס בשיעור של 3.5%.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים ירד בדצמבר בשיעור של 3.6%, בעוד שמדד ת"א ביומד עלה ב-0.2% ואילו מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה בשיעור של 0.8%. החברה שהשפיעה באופן המשמעותי ביותר על הירידה של תת-המדד היא חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד שאיבדה במהלך החודש 23% מערכה לאחר שהחלה החודש מגעים לקראת הנפקה משנית בהיקף של מאות מיליוני דולרים. למרות הירידה החדה החודש, נכון לסוף שנת 2019, מחיר מניית אינמוד עדיין גבוה ב-180% ממחיר המניה בהנפקה הראשונית שלה באוגוסט האחרון, ומשקף לחברה שווי של כ-1.3 מיליארד דולר.

מניות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בארה"ב עלו בחודש דצמבר והובילו את תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה לעלייה של 1.9%. באותה תקופה, מדד ת"א טכנולוגיה עלה בשיעור של 0.7%, ומדד נאסד"ק טכנולוגיה הוסיף לערכו 5.2%. החברה שבלטה ביותר בתת-המדד החודש היא סולאראדג' שעלתה בדצמבר בשיעור של 17% והשלימה עלייה של 171% במחיר המניה מתחילת השנה. החברה, העוסקת בפיתוח ובייצור של מערכות למיצוי הספק של מתקני אנרגיה סולארית פוטו-וולטאיים, עקפה בשנה האחרונה באופן עקבי את תחזיות האנליסטים להכנסות ו-לEBITDA בשלושת הרבעונים הראשונים של 2019, ונכון לסוף השנה שווי השוק של החברה עומד על כ-4.6 מיליארד דולר.

גלובס-פרומתאוס דצמבר 2019

"השווקים אופטימיים לגבי המשך העליות"

לדברי אייל שבח, שותף מייסד בפרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהל מחלקת הייטק בפירמה, שנת 2019 הסתיימה באופטימיות בכל הנוגע לשווקים הפיננסיים, עם גל של עליות לאורך ולרוחב המפה. "ככל הנראה הגורם העיקרי הוא המשך זרימת הכסף הזול לשווקים כתוצאה מהריבית האפסית ושינוי מדיניות הפד, שהחל השנה להוריד את הריבית בארה"ב, וציפיות השוק שהתעדכנו בהתאם לצפי לעליות הן באפיקים המנייתיים והן באפיקי החוב הקונצרני.

"העליות בשווקים אינן טריוויאליות לאור החששות הגואים ממלחמות מטבע, מלחמות סחר שמנהלת ארה"ב תחת ממשל טראמפ, וכמובן לאור החששות מסכסוכים צבאיים הפורצים או מאיימים לפרוץ מעת לעת. בנוסף, המשך דחיית הברקזיט מהווה גם הוא עננה על כלכלת אירופה אשר קשה להעריך את השפעותיו לכשיתממש ככל שיתממש".

שבח מוסיף כי "שנת 2019 הייתה מהשנים הטובות בעשור האחרון מבחינת שוק ההון, ונראה כי השווקים אופטימיים לגבי הסתברות להמשך עליית שווי הנכסים. בתחום הטכנולוגיה ממשיכות חברות בינה מלאכותית, סייבר, ביג דאטה ומובייל, אנרגיה חלופית, ומערכות מידע ארגוניות לתדלק גלי עליות כאשר משקיעים מחפשים את טכנולוגיות העתיד להשקיע בהן".

לדברי שבח, בהיבט של החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב, "חשוב לשים לב שהן פעמים רבות נסחרות בתשואת חסר ביחס למדדי הבנצ'מרק. כפי שסקרנו במהלך השנים האחרונות במסגרת מדד גלובס-פרומתאוס, חלק גדול מהחברות המגיעות להיסחר בארה"ב הן חברות חלום, וככאלו - התנודתיות במניות שלהן גדולה מאוד". 

המדד, שהורכב על ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

עוד כתבות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית