גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסדי ארמיס אחרי האקזיט: "אינסייט פשוט התייצבו בדלת ואמרו: 'לא תדברו איתנו?'"

קרן אינסייט האמריקאית נכנסה להשקעה בחברת ארמיס באפריל, וכעת רוכשת את השליטה בה לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר ● המנכ"ל והמייסד יבגני דיברוב: "קיבלנו את הטוב משני העולמות - גם אקזיט הסייבר הגדול בישראל לחברה פרטית, וגם נוכל לבנות חברה גדולה שתלך להנפקה"

"היה הרבה עניין סביבנו בגלל הצמיחה המטורפת שלנו וקיבלנו פניות מרוכשים אסטרטגיים, אבל אמרנו בעבר שאנחנו רוצים לבנות חברה גדולה, ולא רצנו להיטמע בחברה אחת, אלא לשמר את התרבות שלנו", כך אמר יבגני דיברוב, מנכ"ל חברת הסייבר ארמיס ואחד ממייסדיה, על העסקה למכירת השליטה בחברה לקרן אינסייט.

העסקה נחתמה סופית אתמול (ב'), והיא תתבצע לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר. מייסדי ועובדי החברה מימשו חלק ממניותיהם אבל לדברי דיברוב, הם ישמרו על "אחזקה משמעותית". בעלת מניות נוספת היא קרן ההשקעות של גוגל, שהשקיעה 100 מיליון דולר במסגרת העסקה.

הדיבורים על עסקה אפשרית עלו לפני מספר שבועות, כשבארמיס החלו לעבוד על סבב גיוס נוסף. "היו לנו הצעות רבות למשקיעים שרצו להשתתף בסבבי גיוס, ואז ג'ף הורינג (מייסד אינסייט - ע"ז) בא אלינו עם הצעה מאוד ייחודית, שמאפשרת לנו לקבל את הטוב משני העולמות. מצד אחד יש לנו אפשרות להגיע לאבן דרך שהיא אקזיט הסייבר הגדול ביותר אי פעם בישראל לחברה פרטית, וגם מאוד טוב לנו ולעובדים. ומצד שני, הזדמנות מדהימה להמשיך לבנות את החברה עם גב של קרן גדולה, ביחד עם הקרן של גוגל, כדי להמשיך להתקדם אל המטרה שהגדרנו - לבנות פה חברה גדולה שתלך בעתיד להנפקה", אמר דיברוב.

"העסקה הזאת משקפת אבולוציה בתוך העולם של סטארט-אפים לגבי מהן האפשרויות לאקזיטים", אמר נדיר יזרעאל, סמנכ"ל הטכנולוגיות ואחד ממייסדי החברה, בראיון ל"גלובס". "למעשה כל העובדים נשארים עם מניות ואף מקבלים תוספת מניות מהרוכשת כדי שתהיה להם אחזקה משמעותית לקראת הנפקה עתידית. כך גם העובדים נהנים מהאקזיט, וזה שינה להם את החיים, וגם ייהנו בעתיד כשהחברה תגדל למה שאנחנו מאמינים שהיא יכולה לגדול. קבענו רף חדש לגמרי של איך מתגמלים עובדים בסיטואציה כזאת".

ארמיס, שעוסקת באבטחה בעולמות ה"אינטרנט של הדברים", הוקמה בשנת 2015 על ידי דיברוב, יזרעאל ותומר שוורץ (שכבר לא בחברה). בין בעלי המניות של החברה נמנים בין היתר הקרנות סקויה, רד דוט והמשקיעים זהר זיסאפל ומיקי בודאי. בסך הכל גייסה החברה במהלך השנים כ-115 מיליון דולר. לפי מייסדי החברה, הכנסות החברה עומדות על עשרות מיליוני דולרים בשנה, והם עשויים להגיע להכנסות תלת ספרתיות בשנה הקרובה. "כל פעם הדירקטוריון אומר לנו שהיעדים שיבגני מציג גבוהים מדי, וכל פעם הוא הוכיח לנו שהם טועים", מספר יזרעאל. דיברוב מוסיף כי שולי הרווח של החברה גבוהים, 90% ויותר, מכיוון שהם מוכרים מוצר SaaS (תוכנה כשירות) וכי החברה משקיעה היום בצמיחה אגרסיבית.

"אנחנו לא סוטים מהחזון המקורי שלנו"

העסקה הנוכחית היא כאמור אינה שגרתית, וארמיס תמשיך לפעול כחברה עצמאית, עם ליווי צמוד של אינסייט. המטרה של אינסייט היא להשביח את החברה ולממש את ההשקעה בתוך כמה שנים, בהנפקה או על ידי מכירתה. "החזון של הורינג נהפך להיות 'סופטבנק עשויה נכון', לעשות השקעות מאוד גדולות, בחברות שצומחות מאוד מהר, ובתחומים אסטרטגיים. אם הוא חושב שחברה יכולה להגיע לשווי של 10 מיליארד דולר, אז למה לו להחזיק ב-10%? הוא רוצה להחזיק ב-80%-90%", אומר דיברוב.

הקשר בין ארמיס ואינסייט נוצר בחודש אפריל, אז השלימה ארמיס סבב גיוס של 65 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה. "הם פנו אלינו הרבה פעמים כדי להשתתף בסבב הגיוס ונתנו להם תשובה שלילית כי הסבב כבר היה סגור, אז הם פשוט התייצבו אצלנו מחוץ לדלת בפאלו אלטו ואמרו - 'אנחנו פה, לא תדברו אותנו?'", מספר דיברוב. "אנחנו מרגישים שיש לנו דנ"א דומה לזה של הקרן. אנחנו מאוד מחוברים למשקיעים ולאנשים שאנחנו עובדים איתם. כל אחד מאיתנו, נדיר ואני, סיימנו את השנה החולפת עם חצי מיליון מיילים של טיסות. מבחינתנו אין סיכוי להפסיד עסקאות, גם אם נצטרך להיות בכל יום במקום אחר - מסינגפור לשיקגו לאנגליה וכו'. זה מחלחל גם הרבה לארגון שלנו, וזה משהו שראינו גם באינסייט", אמר דיברוב.

"הקרן מעניקה לנו את היכולת לצמוח ולהיות חברה יציבה, שלא צריכה כל שנה לעשות סיבוב גיוס. זאת אמירה מאוד חזקה ללקוחות שלנו, וכל אחד מהם ששמע על העסקה התקשר לא רק לברך, אלא גם להגיד - תודה שאתם הולכים להישאר מי שאתם, ושתמשיכו לשרת אותנו בשנים הקרובות", הוסיף יזרעאל. על ההחלטה למכור לקרן ההון סיכון של אינסייט, ולא לפרייבט אקוויטי שלה, אמר יזרעאל כי "לא היינו מוכרים לאנשים שהם פרייבט אקוויטי, כי הדנ"א שלהם הוא להתמקד ברווחיות ולייעל את הפעילות. הקרן הזאת חושבת כמו קרן הון סיכון, והם חושבים איך הם יכולים לספק לנו הכנסות ושיעורי צמיחה גבוהים ולכבוש שווקים נוספים".

אין לכם חשש לאבד את החברה שבניתם, כשיש בעל מניות כל כך דומיננטי?

יזרעאל: "בשבועות האחרונים דיברנו על הרבה פרטים לגבי איך תיראה החברה בעתיד. לאחר דיון טוב שהיה לנו, שנמשך זמן קצר, אמרתי להם: 'אם ככה ייראה כל דיון שלנו בהמשך, אני מאוד אופטימי לגבי ההצלחה שלנו'. וג'ף (הורינג - ע"ז) אמר: 'אם יש משהו שאנחנו לא מסוגלים להסכים עליו ב-10 דקות - אז יש בעיה עמוקה'".

אבל יום אחד אתם יכולים לא להסכים.

דיברוב: "זה יכול לקרות יום אחד, אבל הרבה מההצלחה שלנו קשורה לעבודה המשותפת שלי ושל נדיר. כאנחנו מרגישים טוב לגבי יחסי העבודה שלנו. אלו אנשים שאנחנו רוצים לעבוד איתם, כמו ג'ף הורינג וטדי ורדי מאינסייט, וגילי רענן (יו"ר ארמיס והמשקיע הראשון בחברה - ע"ז). אלו אנשים שאנחנו רוצים לצאת איתם למסע הזה, לבלות איתם הרבה זמן בבנייה של משהו גדול. יהיו עליות ויהיו מורדות אבל מה שחשוב הוא שנעשה את זה ביחד".

גוגל גם נכנסו באחרונה להשקעה בחברה, ועכשיו כאמור הגדילו הפכו לבעל מניות יותר משמעותי. איך זה תורם לכם?

דיברוב: "זאת הייתה השקעה קטנה שעכשיו גדלה להשקעה משמעותית בחברה. זאת שותפות מאוד משמעותית. הם באו אלינו בפעם הראשונה עם מחקר שוק הכי טוב שראינו, והם ידעו כל דבר על השוק שלנו. נתנו הרבה דוגמאות על איך הם עזרו לחברות שהשקיעו בהן, שלאחר מכן הלכו להנפקה. הם יכולים לתת לנו הרבה מהניסיון ומהקשרים, ואנחנו עובדים עם גוגל צמוד, ובאופן ספציפי גם עם פלטפורמת הענן שלה".

מה עומד מאחורי הצמיחה המהירה שלכם, מבחינת השוק, הלקוחות והטכנולוגיה?

דיברוב: "זה שילוב של טיימינג וטכנולוגיה ביחד. הטיימינג זה מה הטרנד, וקיימת צמיחה מטורפת במכשירים שמחוברים לרשת האינטרנט, בכל אזור ובכל ורטיקל, אם זה במשרד, במפעלים, בבתי חולים ובערים חכמות. לאור הצמיחה הזאת נוצר פער ענק מבחינת הארגונים כי ברגע שהכמות של המכשירים מגיעה ל-90% מהרשת זה יוצר בעיה לארגון. יש המון פתרונות נקודתיים, אבל אנחנו הצלחנו, בהובלת נדיר, ליצור פתרון טכנולוגי שהוא Game Changer".

יזרעאל: "יש פה עניין של טרימינולוגיה. ה'אינטרנט של הדברים' זה מושג שאומר הרבה דברים לאנשים שונים. זה מתפרש בצורה שונה לגבי מה זה אומר לגביהם - חלק מתייחסים לזה בתור ציוד למפעלים וחלק מתייחס לכך לדוגמא כאל מקררים חכמים, דבר שלא באמת מעניין את הארגון. ל-100% מהארגונים יש ברשת מכשירים שהם לא סמארטפונים ולפטופים. הלקוחות שיש לנו היום הם ממש לא Early adopter אלא חברות ענק שיש להן בעיה אמיתית. גם אם תחשוב עלינו כבני אדם - לפני עשר שנים רוב העבודה שלנו הייתה במחשב, והיום עושים את זה בטלפון, בטאבלט או במכשירים אחרים - ואין להם שום אנטי וירוס. יש אנשים שיש להם כמויות אינסופיות שמחוברות לרשת הביתית. בארגונים הבעיה היא הרבה יותר גדולה, זה גדל בקצב שהם לא יודעים מה לעשות עם זה".

העובדה שאתם נשארים חברה עצמאית קושרת אתכם לשנים הקרובות לחברה, בניגוד לאקזיטים אחרים. זה משהו שהעסיק אתכם?

דיברוב: "אין משהו בחיים שלנו שיותר מרגש אותנו מארמיס. דיברנו על הטיסות הרבות והרבה חוסר שינה - זה משהו שמרגש אותנו, הניצחונות האלו, שאנחנו בונים משהו מיוחד. אנחנו רוצים עוד הרבה שנים כאלו. אמנם זה אקזיט, ובסוף יש פה משהו מאוד משמעותי - לנו ולעובדים מבחינה כספית, אבל אנחנו פה כדי לבנות משהו גדול".

יזרעאל: "אם לוקחים רגע את הסיפור של ארמיס, אין משהו שונה מהחזון המקורי שלנו. רצינו לבנות חברה גדולה, שמסוגלת לפתור בעיה כואבת. הדנ"א מחלחל לכל הארגון. אנשים רואים את אותו דבר שאנחנו רואים, שאפשר לבנות פה חברה ענקית. ישראלים לפעמים ציניים לזה, אבל אז בונים חברה של 1.1 מיליארד דולר בארבע שנים, ואנשים נהיים פחות ציניים".

עוד כתבות

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

רימוני הלם ומעצרים: המשטרה פינתה את המפגינים באוניברסיטת קולומביה

לבקשת ההנהלה, שוטרים פינו את ההיכל שבו התבצרו המפגינים ואת המאהל שהוקם על המדשאה • כ-100 מהמפגינים נעצרו בעימותים והמשטרה השתמשה ברימוני הלם כדי לפזר את המוחים • ההנהלה ביקשה מהמשטרה להישאר בקמפוס בשבועיים הקרובים

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● על פי ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

צ'אט AI מסתורי מטריף את הרשת, והעקבות מובילות לסם אלטמן

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

יש תאריך: "זה המועד שבו תושלם בניית הרציף בעזה"

בזמן שבישראל ממתינים לתשובת חמאס: באל-מיאדין מדווחים על מתווה העסקה שהוצגה ● מקורות פלסטינים: מחבל מרכזי בגדוד טולכרם נורה למוות בידי המנגנונים של הרשות • הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם ● עדכונים בולטים

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים