גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוק ההנפקות חם - לא עבור כולם: אנרג'יקס גייסה כ-240 מיליון שקל; תמר פטרוליום דחתה הנפקה מתוכננת עקב "תנאי השוק"

מניית אנרג'יקס זינקה כ-140% בשנה האחרונה, לשווי של כ-4.9 מיליארד שקל ● מניית תמר פטרוליום צנחה בשני ימי המסחר האחרונים ומשלימה ירידה של כ-50% בשנה ● מגזר הנדל"ן המניב בולט בגיוסים: סאמיט גייסה כ-162 מיליון שקל בהרחבת סדרת אג"ח; ביג זכתה לביקושים של כ-1.2 מיליארד שקל בשלב המוסדי של הנפקת אג"ח חדשות, פי שלושה מהסכום שביקשה לגייס

שוק הנפקות האקוויטי ממשיך להיות חם, גם אם סלקטיבי. בסוף השבוע גייסה חברת אנרג'יקס, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות, כ-240 מיליון שקל בשלב המוסדי של הנפקת המניות שלה (כולל גיוס של 34.5 מיליון שקל מחברת אלוני חץ, בעלת השליטה). הגיוס, שאותו מובילות ווליו בייס ואקסלנס חיתום, בוצע לפי מחיר של 11.51 שקל למניה, הנחה של כ-1% על מחיר הסגירה של המניה ביום חמישי. זאת לאחר שמניית אנרג'יקס רשמה עלייה של כ-140% בשנה האחרונה, ושווייה עומד על כ-4.9 מיליארד שקל.

החברה, שאותה מוביל המנכ"ל אסי לווינגר, פועלת בתחום הסולאר ואנרגיית הרוח בישראל, בפולין ובארה"ב. בחודש שעבר דיווחה החברה כי זכתה במכרז להקמת חוות אנרגיית רוח בפולין בהיקף של כ-120 מגוואט.  באנרג'יקס מעריכים את עלות ההשקעה הצפויה להקמת שתי חוות הרוח שזכו במכרז בכ-500-600 מיליון שקל. החברה מעריכה כי הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) השנתי הממוצע שצפויות להניב שתי חוות הרוח עם הפעלתן המסחרית המלאה, הצפויה במחצית השנייה של 2021, יעמוד על 55-65 מיליון שקל.

לעומת הרנסנס שחווה מניית אנרג'יקס, המשיכה היום מניית תמר פטרוליום לצנוח, והשלימה ירידה של כ-12% ביומיים ושל כ-50% בשנה האחרונה. מאז החלה להיסחר בבורסה ב-2017 צנחה המניה ב-60%, ושווייה עומד על כ-610 מיליון שקל. תמר פטרוליום דיווחה הבוקר כי הדירקטוריון החליט על דחיית הנפקת מניות שתוכננה לימים הקרובים, שבמסגרתה היא ביקשה לגייס כ-140 מיליון שקל. הדחייה נומקה ב"תנאי השוק". המשקיעים חוששים כנראה כי תמר פטרוליום תתקשה לעמוד בהתחייבויות האג"ח שלה, העומדות על קרוב ל-4 מיליארד שקל בשנים, הקרובות על רקע התחרות הגוברת בשוק הגז הטבעי. 

תמר פטרוליום הוקמה על-ידי קבוצת דלק ושותפות דלק קידוחים כחברה ייעודית. ביולי 2017 גייסה החברה כ-650 מיליון דולר (כ-2.4 מיליארד שקל) באג"ח, ועוד 200 מיליון דולר בהנפקת מניות, ששימשו לרכישה של 9.25% מהזכויות במאגר הגז "תמר" מידי דלק קידוחים (שמחזיקה כיום בכ-22% ממניותיה, לצד שורה של גופים מוסדיים שלקחו חלק בהנפקה). 

במרץ 2018 גייסה תמר פטרוליום עוד 560 מיליון דולר בהנפקת אג"ח, ששימשו לרכישת עוד 7.5% מהזכויות במאגר "תמר", הפעם מידי נובל, כך שכיום היא מחזיקה ב-16.75% מהמאגר.

לקראת הגיוס פרסמה בשבוע שעבר תמר פטרוליום נתונים מעודכנים על עתודות הגז הטבעי במאגר תמר ותזרים המזומנים הצפוי לחברה בשנים הקרובות. הכנסות החברה ברוטו צפויות להסתכם השנה בכ-281 מיליון דולר, אולם בניכוי תמלוגים למדינה ועלויות הפעלה ופיתוח יסתכמו ההכנסות בכ-180 מיליון דולר. התזרים הצפוי לתמר פטרוליום השנה צפוי להסתכם בכ-153 מיליון דולר.

הנפקות בימים האחרונים

סאמיט וביג גייסו מאות מיליונים באג"ח ובמניות

סקטור הנדל"ן המניב בבורסה ממשיך לגייס הון וחוב בהיקפים גדולים. חברת הנדל"ן סאמיט, הנמצאת בשליטת זוהר לוי ופועלת בעיקר בשוק הגרמני, גייסה כ-162 מיליון שקל באמצעות הרחבת סדרת אג"ח י"א שלה. החברה קיבלה, בשלב המוסדי של ההנפקה, ביקושים בהיקף של כ-550 מיליון שקל. סדרה י"א של סאמיט (שקלית במח"מ של כשנה) נסחרת כיום בתשואה של כ-1%, לאחר עלייה של כ-4% בשנה האחרונה. בשבוע שעבר דיווחה סאמיט כי גייסה כ-130 מיליון שקל באמצעות הקצאת מניות לחברת הפניקס, במחיר של 43 שקל למניה (הנחה של כ-5% על מחיר המניה בבורסה).

סאמיט פועלת בגרמניה ובישראל. בגרמניה מחזיקה החברה (באמצעות החברה הנכדה סאמיט גרמניה) יותר מ-100 נכסים מניבים, בשטח כולל של כ-1.1 מיליון מ"ר, המניבים דמי שכירות שנתיים של כ-346 מיליון שקל (כ-83 מיליון אירו). בישראל יש לחברה 27 נכסי נדל"ן מניב בשטח כולל של כ-238 אלף מ"ר, המניבים לה דמי שכירות של כ-116 מיליון שקל בשנה.

במקביל להנפקה הודיעה סאמיט כי רכשה, באמצעות חברה בת, 12.3% ממניות סאמיט גרמניה בכ-80 מיליון אירו, והגיעה להחזקה של כ-82% מהחברה. העסקה בוצעה לפי שוווי של כ-650 מיליון אירו לסאמיט גרמניה, בדומה לשווי שלפיו נסחרת החברה בלונדון כיום. מניית סאמיט רשמה היום עלייה של 2.5%, והשלימה התקדמות של 49% בשנה האחרונה. שווייה של החברה הגיע לכ-3.1 מיליארד שקל.

חברה נוספת הפועלת בתחום הנדל"ן המניב בארץ ובחו"ל, ביג, זכתה לביקושים של כ-1.2 מיליארד שקל במסגרת השלב המוסדי של הנפקת סדרת אג"ח חדשה (ט"ו, צמודת מדד במח"מ של 7.85 שנים) - פי שלושה מהסכום המקורי שביקשה החברה לגייס. עקב הביקושים הגבוהים מתכוונים בביג להרחיב את היקף הגיוס לכ-600 מיליון שקל. ביג פועלת בתחום מרכזי הקניות בישראל, בארה"ב ובסרביה. השלב המוסדי בהנפקה, שאותה מובילה לידר הנפקות, ננעל בריבית שנתית צמודה של 1.17%. השלב הציבורי אמור להתקיים בימים הקרובים.

מניית ביג, הנמצאת בשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי, נסחרה היום ביציבות. בשנה האחרונה רשמה המניה עלייה של 73% ושווייה של החברה בבורסה הגיע לכ-5.3 מיליארד שקל. 

עוד כתבות

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

מכרז הענק של התעשייה האווירית וההנחיה: בלי מכוניות סיניות

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הנפט עולה ב-2%, נייס מזנקת ב-12%

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● ירידות באירופה ● לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין