גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חייבים למצוא דרכים חדשות להתגונן מפני האקרים. אין פתרון קסם שיכול להרוג מכשפות ומפלצות בבת אחת"

יעל טרויכין, שמכהנת כמנכ"לית חברת סייבר כבר בגיל 26, מספרת ל"ליידי גלובס" איך היא מתאמנת 30 פעם לפני פיטורי עובד, מתי שווה לצאת עם כפיף לדרינק כדי לבנות אמון, וכן, גם על הפחד לאכזב וליפול

יעל טרויכין / צילום: יונתן בלום
יעל טרויכין / צילום: יונתן בלום

באוגוסט 2018 נשלפה יעל טרויכין, 26, מג'וב חלומות בסיאטל, והתבקשה לטוס מיידית לישראל, המדינה שהוריה עזבו בילדותה בחוסר כל. שום הבטחה לא ניתנה לה, רק דרישה להשתטח על הפרקט למען הקבוצה. עכשיו.

הקבוצה היא חברת הסייבר היפנית טרנד מיקרו שנסחרת בבורסת טוקיו בשווי של 7.2 מיליארד דולר. בתחילה ביקשו ממנה לנהל את הפעילות בשוק הישראלי. לאחר שנה זה כבר היה רשמי: טרויכין תנהל את פעילות טרנד מיקרו בישראל, ואף יוקם כאן מרכז פיתוח. מישהו במטה החברה בטוקיו כנראה האמין מאוד ביכולותיה לפעול במדינה שנחשבת לאחת מהבירות העולמיות של המאבק בפשעי סייבר.

"האיומים של ההאקרים נעשים יותר ויותר אוטומטיים", היא מספרת בראיון מיוחד ל'ליידי גלובס'. "הלקוחות חייבים למצוא דרכים חדשות להתגונן, כי כבר אין פתרון קסם, מין קליע כסף שיכול להרוג אנשי זאב, ערפדים, מכשפות ומפלצות בבת אחת. הלקוחות חייבים כיום לעבור למגננה רב-שכבתית ברשת, בנקודות הקצה ובענן.

"חברות וארגונים מתקשים יותר ויותר לאתר איומי סייבר ולטפל בהם. הבינה המלאכותית (AI) מגיעה גם לידי החבר'ה הרעים, וברור שהם עושים בה שימוש. האקרים נעשים יותר חכמים גם בזכות המכונות הלומדות שעומדות כיום לשירותם. הם הרי תמיד רתמו אליהם את הטכנולוגיות הכי חדישות, שאולי פותחו כדי לסייע לעולם, אבל משמשות גם כדי לפרוץ ליותר ארגונים ולפגוע ביותר באנשים".

במקביל, הצד של "הטובים" חווה משבר אמיתי של מחסור בטאלנטים בתחום הסייבר.

"זו בעיה של כל התעשייה. לטרנד מיקרו יש תוכנית גלובלית שפועלת בארה"ב, הודו, סינגפור, ברזיל, מצרים ובשאיפה בקרוב גם בישראל: אנחנו לוקחים קבוצות של בוגרי קולג' ואוניברסיטאות, או צעירים שממש עכשיו נכנסו לשוק העבודה, ומציעים להם להשתתף בתוכנית אימונים בת 8-12 שבועות בתחום הסייבר. בסופה של התוכנית אנחנו מציעים עבודה ליותר מ-50% מהם".

"נקים פה מרכז פיתוח ב-2020"

סיפור החזרה של טרויכין לישראל מתחיל, למרבה הצער, במוות. תמיר סגל, שהקים וניהל את פעילות טרנד מיקרו בישראל ב-2010 -2018, נפטר, ובמטה המרכזי בטוקיו נדרשו למנות מנהל במקומו.

הייתה לך משרת חלומות בסיאטל.

"נכון, הייתי שם שנתיים ונהניתי מכל רגע. הובלתי את השותפות הגלובלית של טרנד מיקרו עם AWS והרגשתי שאני עושה עבודה טובה וחשובה. אבל אז התבקשתי לעבור לישראל, תחילה כדי לנהל את הפעילות באופן לא רשמי, זמני, לראות שהכול עובד".

איך התקבלה ההחלטה על המינוי הרשמי?

"החברה שלחה סגן נשיא לישראל כדי לבדוק איך אני מסתדרת. הוא נכח כאן במסיבת ההשקה, לפני כשנה, וראה איך אני מתקשרת עם הצוות ואיך הצוות מתקשר איתי. מיד אחר כך הם החליטו למנות אותי למנהלת קבועה ורשמית של הפעילות בישראל".

מהן המטרות שהצבת לעצמך כאן?

"קודם כל, לבנות את הצוות שלנו. אני רוצה לחזק את השותפויות והתשתיות שלנו, לטפל באלפי הלקוחות ולהגדיל את נתח השוק. בשנה שעברה ההכנסות שלנו בישראל צמחו ב-60%, השנה אנחנו צפויים לצמוח ב-50% נוספים. השוק הישראלי צפוף מאוד, יש כאן המון מתחרים, ולרבים מהם, כמו צ'ק פוינט ופאלו אלטו, יש שורשים ישראליים עמוקים. השם שלנו, לעומת זאת, לא היה מוכר כל כך כאן, אבל הצלחנו לשנות את זה בשנה האחרונה. עכשיו, עם המעבר של כולם לסביבת הענן, אנחנו מתכוונים להוביל את השוק הישראלי".

מה עם רכישה של סטארט-אפים ישראליים?

"אנחנו תמיד פתוחים לרכוש חברות, אבל בניגוד לרוב המתחרות אנחנו מפתחים את רוב המוצרים בעצמנו. 14% מההוצאות שלנו הולכות למחקר ופיתוח, ויש לנו מרכזי מו"פ בכל העולם. הודענו על כוונתנו לפתוח מרכז גם בישראל, וככל הנראה זה יקרה במחצית הראשונה של 2020".

טרויכין מנהלת כאן 12 עובדים כיום, בעיקר אנשי שיווק ומכירות ומתכנתים, ובדצמבר יצטרפו אליהם ארבעה. המספר הזה עוד צפוי לזנק כשייפתח כאן מרכז הפיתוח. "בתחילת 2018 היינו רק ארבעה, כך שקצב הגדילה שלנו בהחלט מהיר. חלק מהמתחרים שלנו כאן נרכשו לאחרונה, אחרים נחלשו. נוצרה כאן הזדמנות טובה מאוד עבורנו".

העובדה שהמנהלת היא אישה מחלחלת גם לשאר הצוות?

"אנחנו כרגע חמש נשים, אבל זו רק ההתחלה. טרנד מיקרו תומכת בהעסקת נשים, שמאיישות רק כ-11% מהמשרות בתחום הסייבר בעולם. ייסדנו שיתופי פעולה בנושא עם AWS) Amazon Web Services) ועם ארגון Girls in tech, ואנחנו משקיעים בזה לא מעט כסף.

"גם לטרנד מיקרו העולמית יש מנכ"לית, אווה צ'ן - ממייסדי החברה. היא כיום המנכ"לית היחידה במדד הניקיי ביפן, אשת טכנולוגיה ומתכנתת בנשמתה. עניין אותי מאוד לשמוע את הסיפור האישי שלה, על כל הקשיים שהיא חוותה, במיוחד בהתחלה, לפני יותר מ-30 שנה, כשהיו עוד פחות נשים בתעשייה שלנו. עבורנו, הנשים בחברה, היא מישהי להסתכל עליה ולדעת שאנחנו מסוגלות להצליח בתעשייה עמוסה בגברים".

מה הנשים מביאות לצוות שלך?
"אני לא רוצה להשתמש במילה 'אמפתיה', אבל אכפתיות בהחלט כן. גברים בדרך כלל רק רוצים לסגור עסקה, ואילו הנשים, ברוב המקרים, טובות יותר ביצירת קרבה עם הלקוח ברמה הרגשית".

"בחיים כולנו אנשי מכירות"

טרויכין נולדה ב-1993 באשקלון להורים שעלו מרוסיה בעלייה הגדולה ב-1990. "שבועיים אחרי שהוריי נחתו בישראל נולד אחי הבכור ולאחר שלוש שנים אני נולדתי. אמי לא עבדה, והיה להם קשה כלכלית, אז זזנו כל הזמן ממקום למקום. חיינו באשקלון, חיפה, באר שבע וראשון לציון.

"כשהייתי בת 7, ההורים שלי, שמצאו עצמם כאן לבד, עם שני ילדים קטנים וכמעט בלי פרנסה, החליטו לעבור לקנדה - שאליה עברה רוב המשפחה שלנו מרוסיה. שם חיינו בטורונטו".

לאורך השנים התגעגעת לישראל?

"בחודשים שאחרי המעבר הייתי עצובה, כי אהבתי את ישראל. התגעגעתי ליכולת לצאת לשחק עם החברים שלי מתי שבא לי, בלי לתכנן. בקנדה תמיד הייתי תלויה במבוגר שיסיע אותי לחברים, או אותם אליי.

"מנגד, בישראל לא דיברתי עברית, כי בבית דיברנו רק רוסית, ואילו בקנדה למדתי אנגלית במהירות והתעריתי בתרבות ובהווי הקנדיים, השתתפתי בתחרויות ריקוד.

"כשגדלתי קצת התחלתי לשמוע כמה חדשנות וסטארט-אפים מגיעים מישראל, והרגשתי גאווה. אבל מעולם לא חשבתי לחזור לכאן, כי להורים שלי היה ממש קשה בישראל, בעוד שבקנדה הכול הלך להם הרבה יותר בקלות. אם כבר, רציתי לעבור לארה"ב ולנסות לטפס שם במעלה הסולם".

טרויכין הגשימה את החלום האמריקאי. היא למדה מינהל עסקים באוניברסיטת קווינס בקנדה, ומיד עם סיום התואר החלה לעבוד בסניף של טרנד מיקרו אוטווה. "לא ידעתי אז הרבה על טכנולוגיה, אבל נראה לי מרגש לעבוד בחברת הייטק, וידעתי שאבטחת סייבר היא תחום עולה". שנה וחצי לאחר מכן היא כבר מצאה עצמה בדאלאס, טקסס, ומשם עברה די מהר לסיאטל כדי לנהל את השותפות הגלובלית של החברה עם AWS.

"אני רק ארבע שנים וחצי בטרנד מיקרו, אבל אלה היו שנים ששילבו בין עבודה בצוותים גלובליים לבין תפקיד אזורי כאן, בתל אביב. אני משתמשת ברשת הקשרים הגלובלית שיצרתי בתפקידים הקודמים כדי לקדם את הפעילות שלנו בשוק הישראלי. את השותפויות עם גופים אסטרטגיים וטיפוח הלקוחות, שהם למעשה תחומי ההתמחות שלי, אני משלבת עם המיומנות שלי במכירות. זה תחום יחסית חדש לי, אבל גיליתי שאני ממש חזקה בו. בחיים כולנו אנשי מכירות, אנחנו מוכרים את עצמנו תמיד כשאנחנו פוגשים אחרים".

אבל כאן את נדרשת גם לנהל, לקבל החלטות בנוגע לעובדים, לתקשר עם כותבי קוד.

"יש לי יכולת לתקשר במהירות עם כולם, גם עם אנשים שבאים מרקע שונה לגמרי משלי. יש לי יכולת להבין איך כל אחד מהעובדים חושב, לשים את עצמי בנעליהם. אני מצליחה להבין מאיפה הם באים, מה יעזור להם להצליח בתפקידם. לפני שבאתי הצוות כאן היה קטן מאוד, ולא היו להם אמצעים נכונים להצליח. הבאתי להם את זה והקפדתי על סנכרון כדי שכולם יעבדו כיחידה אחת".

טרויכין (השנייה מימין) עם המנהלות בטרנד מיקרו ישראל

"גם אנחנו לא חסינים"

בנובמבר האחרון פגשה טרנד מיקרו במה שנראה כסיוט של כל חברת אבטחת נתונים: שימוש לרעה בפרטים חסויים של לקוחותיה. הלקוחות קיבלו טלפונים מסתוריים מאדם שהציג עצמו כאיש תמיכה, ביקש פרטים אישיים ומסחריים ומכר אותם לצדדים שלישיים. בתחילה הניחו בחברה כי האקרים סימנו אותם כמטרה, אולם חקירה פנימית הובילה עד מהרה לעובד שמעל באמון החברה. "עלינו על הבעיה מהר, העובד פוטר, וכל המערכות שעשה בהן שימוש הושבתו. טיפלנו, כמובן, בכל הלקוחות שנפגעו, ועשינו כל מה שצריך כדי להבטיח שזה לא יקרה להם שוב. אבל זה בהחלט מראה שגם אנחנו לא חסינים מפני האיומים שעומדים בפני הלקוחות שלנו".

טרנד מיקרו חוותה כאן פיאסקו מביש, אבל לטרויכין יש יכולת לייצג את החברה גם במצב כזה, כשאין בעצם מה לומר. היא מגייסת למטרה הזאת את האופטימיות המובנית שלה, ואולי אף את התחושה שניתן לשנות מציאות במילים, כריזמה - אלה שמאפשרים לה לגעת באנשים, להעביר אותם לצד שלה, לדעת מה מפעיל אותם, לגרום להם להאמין. כל אלה משכיחים לרגעים את העובדה שהיא רק בת 26.

איך זה לנהל אנשים מבוגרים ממך, חלקם אף בשנים רבות?

"גיל זה רק מספר, אתה יודע. אבל אני לא דורשת מהעובדים אמון מראש. אני צריכה לזכות באמון שלהם, בעיקר מכאלה שגילי הוא מחצית מגילם. יש עובדים שאומרים לי שהם רוצים לדבר עם המנהל שלי, ואז מגלים שהוא מסכים איתי. כמה מהם היו קולגות שלי, ועכשיו אני המנהלת שלהם. זה לא קל, אבל אני נותנת להם זמן וספייס ומראה להם שאני באמת כאן בשבילם".

איך ביססת את האמון שלהם?

"אני אדם כן ופתוח מאוד. אני גם מאוד שקופה, ולא מנסה לתחבל תחבולות. ברור שאני רוצה שהעסק יצמח, אבל חשוב לי לעשות את זה נכון. עשיתי שיחות אישיות שסייעו לי להכיר את האנשים ולבנות יחסי עבודה, השתמשתי בטכניקות שונות עבור אנשים שונים. ניסיתי להבין מראש מי יעדיף לצאת לדרינק ומי ירצה להתרשם מהרזומה שלי ולהבין שאני מסוגלת לעמוד במשימה שהטילו עליי.

"מלבד זאת, אנשים ראו את מידת ההשקעה ואת התשוקה שלי לקדם את הפעילות. הם ראו שבאתי לכאן לבד, שאני חיה לבד, הרחק ממשפחתי, רק כדי לתת את כל כולי לצוות".

כבר פיטרת עובדים?

"האמת שכן, יום לפני כן התאמנתי איזה 30 פעם על כל מילה. זה קשה מאוד. הסברתי להם שאני חושבת שהם מוכשרים, אבל הם לא בתפקיד הנכון בחברה שלנו. אמרתי להם שלדעתי הם יכולים להצליח יותר במקום אחר, ונפרדנו".

את נתקלת ביחס מזלזל בגלל גילך?

"כל הזמן. אנשים שואלים אותי בת כמה אני, בעיקר גברים. שותפים ולקוחות שלנו נכנסים לפגישות ואני רואה עליהם מבט של ‘זו המנכ"לית בישראל?', אבל כשאני מתחילה לדבר הראייה שלהם משתנה.

"לכל כך הרבה חברות חשובות ומשפיעות בימינו יש מנהיגים צעירים. נכון, זה מפחיד לפעמים, אבל אני מזכירה לעצמי שאני מביאה לשולחן כמה דברים שאחרים לא. מי שקשה לו עם הגיל שלי, זו הבעיה שלו".

מה הפחד הכי גדול שלך?

"הפחד מכישלון. ניתנה לי הזדמנות ממש טובה כאן, ואני מרגישה בת מזל, אף שאני יודעת שקיבלתי אותה על סמך כישורים ועשייה. אני ממש חוששת, כי יש כל כך הרבה אנשים שערבו לי, ששמו את כובד משקלם כדי שאקבל את התפקיד. מובן מאליו שאני עובדת עם אנשים שכמה מהם רוצים את התפקיד שלי, ויש גם כאלה שהיו רוצים שאכשל. זה תפקיד חשוף מאוד, מכירים אותי הרבה עובדים, לקוחות, שותפים, ואני פשוט לא רוצה להיכשל".

"רוצה לנהל עוד מדינות"

את המעבר לישראל, לדירה ששכרה לה החברה בתל אביב, היא עשתה לגמרי לבד, בלי פרטנרים, בלי שפה.

קשים לך החיים כאן לבד?

"בינתיים אני מתקשה רק עם מטלות כמו לפתוח חשבון בנק, לחבר גז בדירה ולקנות מכשירים חשמליים. כששוכרים דירה בארה"ב מקבלים אותה עם כל המכשירים, כאן הדירה הייתה ריקה. אני עדיין מחכה לתו החניה שלי, כבר יותר מחודשיים. אבל אלה באמת דברים קטנים. אני תמיד משווה את מצבי למצב של הוריי בתחילת שנות ה-90, כשהגיעו לישראל.

"יש לי כבר חברים, כולם כאן מדברים אנגלית, אני לא צריכה לגדל ילד, אלא רק את עצמי, ובהחלט יש לי חיים מחוץ לעבודה: אני מתאמנת בקרוספיט, אוהבת לבשל; מאז שחזרתי לכאן אני מספרת לחברים הקנדיים שלי שעכשיו אני חיה במדינה שהיא אתר נופש כל השנה. תמיד יש כאן שמש וים, וקנדה קרה כל כך. אני גם נוסעת הרבה ברחבי העולם, בדרך כלל למטרות עבודה, אבל גם מטיילת".

איפה את רואה את עצמך בגיל 40?

"הו, וואו! (מתגלגלת מצחוק) 40! זה כל כך רחוק. אני חושבת שעדיין ארצה לנהל אנשים, לנהל צוות בתעשיית ההייטק, שממש אהובה עליי. הייתי רוצה לצבור יותר ניסיון בניהול צוותים גדולים יותר, אולי גם במבנה רב-שכבתי. מעניין אותי גם לנהל יותר מדינות. אבל באמת, 40, אני לא יודעת".

"ככל שהסיכון גבוה יותר, כך גם הגמול גבוה יותר"

"ההחלטה הקשה ביותר שקיבלתי בחיים הייתה כשהוצע לי לעבור לישראל. גרתי בסיאטל וניהלתי את השותפות של טרנד מיקרו עם (Amazon Web Globally (AWS העולמית. היה לי תפקיד טוב, גרתי בעיר טובה, הייתי קרובה למשפחה, לחברים, דיברתי בשפה המקומית. ההצעה החדשה דרשה ממני לעבור למדינה שבה אני לא דוברת השפה, לא מכירה אנשים, לעשות תפקיד שלא עשיתי לפני כן (מכירות והובלת צוות). זה היה ללכת אל הלא נודע, אבל החלטתי לקחת את הסיכון, כי ככל שהסיכון גבוה יותר כך גם הגמול גבוה יותר. בלי ספק אני שמחה על ההחלטה שקיבלתי".

מה המנגנון שמסייע לך לקבל החלטות?

"כשאני מקבלת החלטות אני מנסה לצפות מראש את התוצאות, את הסיכונים, ולהבין מה יהיה הדבר המועיל ביותר. הצוות שלי גדל. אני חייבת לקבל יותר החלטות ויש להן השלכות כבדות יותר, אז אני ממש מנסה לקבל את ההחלטה עם התוצאה הטובה ביותר עבור הכי הרבה אנשים. אני שואלת את עצמי על מי ההחלטה משפיעה ומנסה לוודא שהיא תועיל לכולם".

עוד כתבות

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

​הרלב"ד מציגה: ארבעה דוברים בשנה אחת

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מינתה את יועץ התקשורת אילן מרסיאנו, אחרי ששלושה דוברים עזבו השנה את תפקידם ● המנטליסט ליאור סושרד מצטרף כיועץ אסטרטגי חיצוני לחברת הביומד מטריסלף, הנסחרת בבורסה בתל אביב ●  אירועים ומינויים

מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בודנובסקי

ירידה חדה ברכישות ברשתות השיווק: "הגענו לגבול היכולת להוציא על קניות"

ההוצאות ברשתות המזון צנחו ביותר מ־4% בחודש מרץ 2025 ביחס לשנה שעברה - כך עולה מבדיקה שביצעו במזרחי טפחות ● "היצרנים מתחילים להפנים זאת, ואפשר לראות בשטח שעליית המחירים החלה להיבלם", אומר יוני פנינג, אסטרטג ראש בבנק ● מה תרם לשינוי?

הרכבת הקלה בירושלים / צילום: Shutterstock

החשב הכללי מתריע במכתב חריף: המשטרה פוגעת בפרויקט לאומי

העימות בין משרד האוצר למשטרת ישראל ממשיך, על רק העבודות לפיתוח הרכבת הקלה בירושלים ● לאחר שמשטרת ירושלים עצרה היום את מהנדס הפרויקט, כתב רוטנברג לשר לביטחון פנים: "אין באפשרותנו לעמוד מנגד למול הצעדים אותם נוקט מפקד המחוז, שמייצרים פגיעה אישית בעובדים שכל חטאם הוא קידום פרויקט לאומי"

בורסת הנאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock

טראמפ הוציא את הנאסד"ק מ"שוק דובי" והמשקיעים תוהים כיצד לפעול כעת

מדד הנאסד"ק השלים עלייה של יותר מ־20% מהשפל האחרון, אבל האם זה אומר שכדאי להשקיע בו כעת? ● מדוע לא צריך לנסות "לתפוס" בדיוק את השפל, ומה קרה למי שמכר דווקא כשהשוק הוגדר כ"דובי" ● מומחי שוק מנסים להעריך אם כעת זה הזמן לחזור ולחפש הזדמנויות

עופר ינאי / צילום: אבישג שאר ישוב

פשרה: רשת 13 תחזיר לעופר ינאי את ההלוואה בסך 4 מיליון דולר

במסגרת ההסכם תימחק התביעה בסך 16 מיליון שקל שהגיש ינאי נגד בעלי רשת 13 לן בלווטניק ויו"ר הערוץ נדב טופולסקי ● התביעה הוגשה לאחר שינאי נסוג מהעסקה לרכישת 10% מערוץ רשת 13, וביקש לקבל בחזרה את הפעימה הראשונה שהעמיד לטובת הערוץ ואשר רשת סירבה להחזיר

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

הרווח הנקי של הבורסה בת"א זינק ב-40% ברבעון. אלו הסיבות

עמלות המסחר והסליקה גדלו ב-15% ועמדו על כ-50 מיליון שקל ● הבורסה נהנתה גם מגידול בהכנסות מדמי רישום ואגרות, לצד הכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות ● מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב: "העלייה במחזורי המסחר לצד גידול בהנפקות ובהשקעות בקרנות סל מקומיות, מעידים על אמון ציבור המשקיעים המקומי והבינלאומי"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 חזר לטריטוריה חיובית בשנת 2025

נאסד"ק עלה ב-1.6% ● אנבידיה חזרה ל"מועדון ה-3 טריליון דולר" לאחר שלושה חודשים ● האינפלציה בארה"ב הפתיעה לחיוב: יורדת לקצב שנתי של 2.3% באפריל ● קוינבייס נכנסת למדד S&P 500, זינקה ב-24% ● מניית הרץ, הפוזיציה החדשה של ביל אקמן, ירדה בחדות ● פלנטיר זינקה בכ-8% והשלימה עלייה של כ-70% מתחילת השנה

טראמפ מגיע לפגוש את יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן בריאד, היום / צילום: ap, Alex Brandon

נשיא ואיש עסקים: מדינות ערב מקבלות את טראמפ עם מטוס חדש וסכומי עתק

נשיא ארה"ב הגיע למזרח התיכון במטרה לרשום הישגים כלכליים עבור מדינתו ● ערב הסעודית כבר התחייבה להשקיע 600 מיליארד דולר בכלכלה האמריקאית וקטאר הבטיחה להעניק מטוס נשיאותי לטראמפ ● וגם: האם סוריה בדרך להקים מגדל על שמו בשטחה?

יוני אסיא, מייסד ומנכ''ל איטורו / צילום: יח''צ eToro

הערכות: איטורו תתחיל להיסחר בנאסד"ק מחר

מפתחת פלטפורמת המסחר הדיגיטלית צפויה להתחיל להיסחר בנאסד"ק מחר, לאחר שתדווח על תוצאות תמחור ההנפקה שלה ● בשבוע שעבר, דווח כי ההנפקה עשויה לשקף לה שווי של בין 3.7 ל־4.1 מיליארד דולר ● החברה תכננה להנפיק מניות במחיר של 46-50 דולר, אך ייתכן שתודיע בסופו של דבר על גיוס במחיר גבוה יותר

מטוס של וויזאייר. השפעה מכרעת על שוק הלואו־קוסט / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חדשות טובות לטסים: החברה הזרה הכי פעילה בנתב״ג חוזרת

בשעה שחברות תעופה אחרות מבטלות, באתר וויזאייר הודיעו על חזרה כבר בשבוע הקרוב ● אייר קנדה, שתכננה לשוב לארץ בתחילת יוני, החליטה על הארכת השהיית הטיסות הארוכה ביותר עד כה: עד 8 בספטמבר 2025 ● אלו המועדים בהם צפויות החברות הזרות לחזור לפעילות בישראל

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, Matt Rourke

האם גם מניות הבנקים ושופרסל יזרקו על ידי הקרן הנורבגית?

הלחצים על קרן ההשקעות הגדולה בעולם הובילו אותה להיפרד משתי מניות מקומיות, בשל פעילות מחוץ לשטחי הקו הירוק ● בסיכון דומה נמצאות כיום מניות הבנקים, רשתות המזון הגדולות וחברות ביטחוניות ● ולאילו מהחזקות הקרן הנורבגית בישראל האיום נוגע פחות?

נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Petr Josek

טראמפ רוצה לקבל מהקטארים מטוס מפואר? ארדואן עשה זאת לפניו

המטוס שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, קיבל מממשלת קטאר רחוקה מלהיות מתנה חסרת תקדים ● כבר ב־2018, שנה לאחר שמדינות המפרץ פתחו בחרם על דוחא, האמיר של קטאר העניק לנשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן את אותו מטוס מפואר, שמהווה כיום את המטוס הנשיאותי שלו

היא אחת הידידות הגדולות של ישראל. אז למה אזרחיה לא אוהבים אותנו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: טראמפ מתרחק מנתניהו, המאבק הפלסטיני איבד את המומנטום שלו וסקר חדש מגלה שרוב הגרמנים רואים את ישראל באור שלילי ● כותרות העיתונים בעולם

יורם נווה מנכ''ל כלל, רונן אגסי מנכ''ל מגדל, אייל בן סימון מנכ''ל הפניקס / צילום: נטלי פורטי, צילומים: כדיה לוי, ניקולה וסטהפל, ענבל מרמרי

רפורמת הפיקדונות צוברת תאוצה: הפניקס, כלל ומגדל בוחנות כניסה לשוק

הרפורמה ששואפת לפתוח את שוק הפיקדונות לתחרות מחוץ לבנקים תעלה השבוע לשימוע במשרד האוצר ● חברות הביטוח כבר נענות לאתגר ומתחילות להתחמם על הקווים, אך הדרך לשם עוד ארוכה ויקרה ● בינתיים, גורמים בענף מזהירים: בלי הקלות - אף אחד לא ייכנס

מדינות אירופה דורשות לדון האם ישראל עומדת בתנאי ההסכם / צילום: Reuters, Eric Broncard / Hans Lucas

בזמן שטראמפ מבקר במזרח התיכון: האיום מאירופה על הסכמי הסחר עם ישראל

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מדלג על ישראל בביקורו במזרח התיכון, ובינתיים באיחוד האירופי צוברת תאוצה יוזמה חדשה שדורשת לדון אם ישראל עומדת בהסכם האסוציאציה ברקע המלחמה בעזה ● מדינות כמו שבדיה וצרפת "התהפכו" וכעת דורשות דיון דחוף בעניין ● על הפרק: סחר של 50 מיליארד דולר בשנה

קביעת גובה החזר המשכנתא: 3 נקודות שכדאי לבדוק לפני

ההחזר החודשי במשכנתא הוא החלטה קריטית - לא כל מה שהבנק מאשר נכון לכם ● לפני שמחליטים, כדאי לבדוק שלוש נקודות: עוגן השכירות, החיסכון החודשי וחלק ההוצאות הקבועות מההכנסה ● כך תגיעו להחזר שמתאים לכם, גם בטווח הארוך ● המחשבון

מארק בניוף, מנכ''ל סיילספורס / צילום: ap, Markus Schreiber

מנכ"ל סיילספורס צפוי להרוויח 600 מיליון דולר מהאקזיט של וויז

את ההשקעה ביצעה סיילספורס באמצעות זרוע ההשקעות של החברה ● מנכ"ל החברה, מארק בניוף, אף השקיע באופן אישי בוויז דרך הקרן הפרטית שלו

דיון בנושא נתוני צפייה בוועדת הכלכלה, היום / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

יו"ר ועדת הכלכלה: "המדינה חייבת לשים גוף מפקח על מדידת הרייטינג"

ועדת הכלכלה דנה בנושא הצגת הרייטינג בזמן אמת, עם התערבות אפשרית מצד הממשלה ● היו"ר דוד ביטן ציין ש"המפרסמים צריכים להאמין בשיטה, אחרת הם לא יפרסמו", ושחר תורג'מן מאיגוד לשכות המסחר תהה "למה הרגולציה נכנסת להיכל הקודש של המגזר העסקי?"

ענת כהן דייג, מנכ''לית קומפיוג'ן / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית הישראלית הוותיקה של חברת פיתוח התרופות פורשת

ד"ר ענת כהן דייג פורשת מניהולה של קומפיוג'ן לאחר 15 שנה בתפקיד ● תהפוך ליו"רית פעילה בחברה, אשר נסחרת בשווי של כ־400 מיליון שקל

בית החולים אל-אהלי שבעיר עזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

תקיפה חריגה בח'אן יונס: ניסיון חיסול של מוחמד סינוואר

בשל ירי מתימן: אזעקות בירושלים, בשפלה ובאזור המרכז ● טיל נוסף שוגר הערב מתימן, אך הוא נכשל בשיגורו ● וויטקוף בשיחה עם משפחות חטופים: "הנשיא לא יקבל פחות מחזרתם של כולם הביתה" ● משרד החוץ האמריקאי: "ביקור טראמפ בסעודיה הוא ביקור היסטורי בכל התחומים ● צה"ל הודיע כי תקף מחבלי חמאס ששהו בבית החולים "נאצר" במרחב ח'אן יונס ● 58 חטופים - 585 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים