גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת ביטוח דיגיטלית חדשה בדרך לשוק: ברקת יאשר לדיוידשילד-פספורטכארד למכור ביטוחי נסיעות לחו"ל

סוכנות דיוידשילד, הנמצאת בבעלות אלון קצף וחברת הביטוח האמריקאית ווייט מאונטיינס, תקים חברת ביטוח, שתפעל בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל גם דרך חברת פספורטכארד שבבעלותה ● הממונה על רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון התייחס לכך השבוע באירוע ההשקה לקהילת FINnovation

אלון קצף / צילום: תמר מצפי
אלון קצף / צילום: תמר מצפי

חברת ביטוח דיגיטלית שלישית בדרך לקבל אישור מהרגולטור: סוכנות דיוידשילד, הנמצאת בבעלות אלון קצף וחברת הביטוח ווייט מאונטיינס (White Mountains) האמריקאית (בחלקים שווים), תקים חברת ביטוח, שתפעל בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל גם דרך חברת "פספורטכארד" שבבעלותה. לדיוידשילד יש יותר מ-1.6 מיליון לקוחות, כשהיא עובדת עצמאית מול אלפי סוכני ביטוח, והיא פועלת להרחבת פעילותה לשווקים בינלאומיים.

מוקדם יותר השבוע התקיים אירוע ההשקה לקהילת FINnovation - קהילת ה-FinTech & InsurTech המקומית. במסגרת זו גילה משה ברקת, הממונה על רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון, כי לאחר ש"חדווה בר אישרה לא מזמן בנק דיגיטלי" (של מריוס נכט ושל אמנון שעשוע, ר"ש), הוא ואנשיו "יאשרו השבוע חברת ביטוח דיגיטלית חדשה" - דיוידשילד, כפי שנחשף לראשונה באתר "גלובס". עוד גילה ברקת כי "יש עוד שתי חברות דיגיטליות בדרך".

ווייט מאונטיינס מחזיקה בסוכנויות הביטוח Wobi (האינטרנטית) ודיוידשילד-פספורטכארד, כשהאחרונה עומדת כאמור להצטרף עתה לחברת ליברה של אתי אלישקוב ולחברת ווישור של אמיל וינשל וניצן צעיר הרים, שקיבלו אישור והתחילו לפעול כבר במחצית הראשונה של 2018. עד כה שתי החברות הצעירות, ובעיקר ליברה, הביאו לשינוי בנוף התחרותי בענף הביטוח, בדגש על ביטוחי הרכב, אבל הן עדיין לא מחזיקות בנתחי שוק מהותיים.

עם זאת, דיוידשילד לא תתחרה בליברה ובווישור, אלא תתמקד במכירת ביטוחי נסיעות לחו"ל, שם מתחרותיה העיקריות יהיו החברות הראל, כלל ביטוח והפניקס, שמבטחת אותה כיום.


וובי תמשיך לפעול כסוכנות ביטוח

כבר לפני כשנה וחצי פורסם ב"גלובס" כי קצף והחברה האמריקאית עשויים לפעול להקמת חברת ביטוח בישראל - דבר שקורה עתה. ווייט מאונטיינס, לצד קצף, הופכת לבעלים זר (נוסף), שנמנה עם גרעין השליטה בחברת ביטוח בישראל. זאת, לצד ההחזקה בוובי, שתמשיך לפעול כסוכנות ביטוח, שבין השאר, מוכרת ביטוחי נסיעות לחו"ל.

המהלך הנוכחי לא מתרחש יש מאין. לפני כמה שנים התעניינה ווייט מאונטיינס ברכישת השליטה בחברת כלל ביטוח, אבל לבסוף רכשה בישראל "רק" את סוכנויות הביטוח כאמור. הפיכת החברה האמריקאית לשותפה בפספורטכארד נעשתה כבר ב-2015, כשבתחילת 2018 החברה הוסיפה לה שותפות בסוכנות דיוידשילד. אז רכשה ווייט מאונטיינס את החזקותיה (50%) של חברת גדקס של גד חיטרון בדיוידשילד, הפועלת בתחום ביטוח הנסיעות לחו"ל לטווח ארוך (ביטוח רילוקיישן).

במקביל, מכרה ווייט מאונטיינס מחצית מהחזקותיה בפספורטכארד לידי השותף שלה בדיוידשילד, קצף. לאחר שהושלמו העסקאות, קצף והאמריקאים מחזיקים בחלקים שווים בשתי הסוכנויות, כששני הצדדים גם התקשרו בהסכם בעלי מניות. 

פספורטכארד מספקת ללקוחותיה פוליסות ביטוח בשיטה ייחודית, שעל פיה, לבעל הפוליסה מונפק כרטיס חיוב לפני יציאתו לחו"ל, ואם קורה לו אירוע ביטוחי, כרטיס החיוב נטען והמבוטח יכול לשלם באמצעותו עבור השירותים הרפואיים, ללא צורך בקבלה ובהחזר לאחר החזרה לישראל. הסוכנות מספקת שירותים נוספים למבוטחיה, ובהם שירותי ניהול תביעות והתקשרות עם ספקים רפואיים - מה שבדרך כלל עושות חברות הביטוח עצמן. עד כה מכרה דיוידשילד ביטוחי נסיעות לחו"ל של הפניקס, כאמור.

בקיץ 2018, כפי שפורסם ב"גלובס", רשות ההגבלים העסקיים התייחסה להתקשרויות בין דיוידשילד לווייט מאונטיינס, ומדבריה עלה כי הסוכנות תהפוך בעצמה למבטחת ישראלית בעתיד - דבר שקורה עכשיו. בספטמבר 2017 נכתב במסמך רשמי של רשות ההגבלים כי "דיוידשילד, המחזיקה במניות פספורטכארד, מבצעת צעדים לקראת קבלת רישיון מבטח ומתעתדת לפעול בתחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל לתקופות קצרות וארוכות, וכן בתחומי ביטוח משיקים". במסמך אחר של הרשות, מינואר 2018, נכתב, בין השאר, על "כוונותיהן של קבוצת ווייט מאונטיינס או קבוצת דיוידשילד לפעול כחברת ביטוח בתחום ביטוח הנסיעות לחו"ל ובתחומי ביטוח נוספים".

דיוידשילד מתמקדת במתן שירותי שרותי ביטוח רפואי בתקופת רילוקיישן למבוטחים הנמצאים מחוץ למדינת מוצאם (Expatriate), וביטוח נסיעות לחו"ל באמצעות פספורטקארד. תחום ביטוחי הנסיעות לחו"ל מספק ביטוחי בריאות לטווחי זמן קצרים ומוגבלים לנוסעים מחוץ לארצותיהם. פספורטכארד מאפשר למבוטחים לחייב באופן אוטומטי כרטיס חיוב מגנטי (MasterCard) למול נותני שירותי הבריאות, לכשהם יצטרכו, וזאת ללא צורך בהגשת חשבוניות או השתתפות עצמית. בעבר חתמה חברת עילדב, שבבעלות רוני שטרנבך, על הסכם להעמדת מימון לסוכנות הגדולה דיוידשילד, אבל עסקה זו לא יצאה לפועל.

ווייט מאונטיינס היא חברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בארה"ב (סימול: WTM) במחיר המשקף לחברה שווי של כ-3.5 מיליארד דולר. החברה רשומה בברמודה, והיא עוסקת בביטוחי רכוש וחבויות וביטוחי משנה.

על פי דוחות ווייט מאונטיינס ל-2018, דיוידשילד ופספורטרד הניבו באותה שנה רווח EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מסים, פחת והפחתות) של 16 מיליון דולר, כשהיו להן 1.6 מיליון לקוחות עם פרמיות של 134 מיליון דולר, לעומת 1.2 מיליון לקוחות בסוף 2017 - שנה שבה רשמו הסוכנויות רווח EBITDA של 10 מיליון דולר על פרמיות בהיקף של 107 מיליון דולר. בשנים האחרונות השותפים בסוכנויות מקדמים מהלכים להתרחבות בינלאומית, בין השאר, באוסטרליה. 

ענף הביטוח משתנה: לא רק בעלים מקומיים

בסוגיית הבעלות, ענף הביטוח בישראל הוא מקומי בהווייתו, אך התמונה משתנה, לאט, ועל כך תעיד השקתה של חברת הביטוח הדיגיטלית החדשה, שמחציתה בבעלות זרה. עוד קודם לכן, בנובמבר האחרון נפל דבר: קבוצת דלק של יצחק תשובה מכרה את שליטה בקבוצת הביטוח הפניקס לידי קרנות ההשקעה הזרות סנטרברידג' וגלאטין פוינט. בכך התווספה חברת ביטוח עצמאית, גדולה, שנמצאת בשליטה זרה ל-AIG ישראל, שעד אז הייתה חברת הביטוח הישראלית העצמאית היחידה בבעלות זרה. 

בנוסף, פועלות בשוק הביטוח המקומי עוד שלוש חברות ביטוח אשראי וסיכוני סחר-חוץ שבהן יש בעלי עניין זרים: בססח, שנמצאת בבעלות קבוצת הראל ויולר הרמס; כלל ביטוח אשראי, שנמצאת בבעלות כלל ביטוח ואטרדיוס; לצדן פועלת כאן חברת קופאס, שנמצאת בבעלות מלאה של קופאס העולמית, שהיא היחידה שפועלת עצמאית בתחום זה.

לצדן נציין גם את מקס, לשעבר לאומי קארד, שעברה אשתקד מבעלות בנק לאומי וקבוצת עזריאלי לשליטתה של קרן ההשקעות הזרה ורבורג פינקוס. למעשה, למקס, להפניקס ולדיוידשילד יש מכנה משותף אחד - הבעלים הזר שאושר הוא גוף מערבי ומוכר, שפעיל שנים בתחומי הפיננסים מעבר לים, ולא גוף בעל קשרים סיניים.

בעבר נשלטה מגדל, קבוצת הביטוח הגדולה בשוק דאז, על ידי ענקית הביטוח האיטלקית ג'נרלי, עד שזו מכרה את השליטה בה בשלהי 2012 לאיש הביטוח הישראלי שלמה אליהו.  

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?