גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המדדים בוול סטריט קפצו לשיא כל הזמנים; אלפאבית חצתה לראשונה שווי של טריליון דולר

הנאסד"ק הוסיף 1.06% לערכו, הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% ● מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה עמדו בארה"ב בשבוע האחרון על 204 אלף, לעומת צפי ל-216 אלף ● דוחות חיוביים למורגן סטנלי הזניקו את המניה ● מניית יצרנית המטוסים והרכבות בומברדייה קרסה בצל אזהרת רווח

סוחר בבורסת ניו יורק / צילום: רויטרס
סוחר בבורסת ניו יורק / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

אופטימיות סחר והמשך התמיכה של הפדרל ריזרב בשוק הריפו דחפו הערב (ה') את שלושת המדדים המובילים בוול סטריט לשיא כל הזמנים הלילה בנעילת המסחר. ברקע: עונת הדוחות לרבעון הרביעי נמשכת עם פרסום תוצאות אלקואה שפספסה את התחזיות ובומברדייה שקרסה לאחר אזהרת רווח.

מדד הנאסד"ק הוסיף 1.06% לערכו, הדאו ג'ונס עלה ב-0.9%, ומדד S&P 500 טיפס ב-0.84%.

אלפאבית , החברה האם של גוגל, חצתה לראשונה שווי שוק של טריליון דולר, ובכך מצטרפת למועדון הענקיות מיקרוסופט , אפל  וארמקו.

מורגן סטנלי  בלטה בזינוק חד על רקע הדוחות.

20:45

המדדים בוול סטריט מטפסים כאשר שיא רודף שיא בעוד הבנק המרכזי מספק תמיכה לשוק הריפו. ברקע: עונת הדוחות לרבעון הרביעי החלה, והמשקיעים מעכלים את החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר אתמול.

אלקואה  מאבדת גובה לאחר פרסום דוחות מאכזבים, טסלה  מאבדת 2.3% לאחר גל עליות של 40% בחודש האחרון, מורגן סטנלי  מזנקת 7.9% לאחר דוחות טובים ותחזית חיובית, גאפ  עולה בכ-3%, קוואלקום  מטפסת ב-2%, טבע  הישראלית מטפסת ב-0.6% ונסחרת מעל ל-10 דולר למניה.

18:35

בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת. הדאקס הגרמני ללא שינוי, הפוטסי הבריטי השיל 0.4% והקאק הצרפתי עלה ב-0.1%.

יצרנית הרכבים פיג'ו  רשמה ירידה של 10% במכירות בגלובליות ל-3.49 מיליון יחידות בשנה החולפת, לעומת שיא מכירות של 3.88 מיליון רכבים ב-2018, וזאת בצל ירידה בביקושים בסין, המזה"ת ואפריקה.

בוול סטריט המדדים עולים לשיא בהמשך לעליות בשבועות האחרונים ועל רקע עונת הדוחות. הנאסד"ק עולה ב-0.5%, הדאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים בשיעור זהה.

מניית טסלה  מאבדת 3.4% לאחר גל עליות של 40% בחודש האחרון.

יצרנית האלומיניום אלקואה  מאבדת יותר מ-10% לאחר שהחברה פספסה את התחזיות ובכך המניה רושמת את הירידה החדה מזה חמישה חודשים. הכנסות החברה נחתכו ל-2.43 מיליארד דולר ברבעון החולף לעומת הכנסות של 3.3 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, ומתחת לתחזיות האנליסטים להכנסות של 2.5 מיליארד דולר.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בעליות ובכך המדדים המובילים רושמים שיא נוסף, יום לאחר החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר. מדד הנאסד"ק עולה ב-0.65%, מדד S%P 500 מטפס ב-0.54%, ומדד דאו ג'ונס עולה ב-0.5% לשיא היסטורי.

מניית יצרנית המטוסים והרכבות בומברדייה מתרסקת ב-37% לאחר פרסמה אזהרת רווח ל-2019 ואמרה כי היא תצטרך לרשום מחיקה משמעותית לשווי השותפות שלה עם איירבוס במטוסי A220.

לדברי ד"ר גיל בפמן מבנק לאומי: "עסקת הסחר משקפת מצב שסין התחייבה להרבה וזאת כנגד תמורה מעטה יחסית מארה"ב, שכוללת בעיקר עצירת העלאת המכסים ומעט מאוד מלבד זאת. יחד עם זאת, השלב הנוכחי של העסקה מסיר את הסיכון להסלמה מתמשכת ביחסי המדינות, ובכך מפחית את ההשפעה השלילית על מניות סיניות ועל המטבע הסיני. עדיין, ההסכם מותיר במקומו מכסים ברמה לא נמוכה ולא פותר את הפערים הניכרים שבין המעצמות בנושאי טכנולוגיה והשקעה".

15:30

המסחר בבורסות אירופה עבר לירידות שערים קלות של 0.2% במדד סטוקס אירופה 600 , במקביל לירידות בלונדון, בצרפת ובגרמניה, ועלייה קלה במילנו. 

בניו יורק לעומת זאת נרשמות עליות בחוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט, שצפויים לפתוח את המסחר בשיאים נוספים בעוד המשקיעים מעכלים את חתימת ההסכם מול סין.

מורגן סטנלי  מזנקת ביותר מ-6% בטרום-מסחר לאחר שבנק ההשקעות פרסם דוחות ועקף בקלות את תחזיות האנליסטים וסיפק יעדים אגרסיביים לשנתיים הבאות. 

מספר הדרישות הראשונות לדמי אבטלה עמד על 204 אלף בשבוע האחרון, לעומת ציפיות ל-216 אלף, ולעומת 214 אלף בשבוע הקודם.  

מדד הייצור של פילדלפיה בחודש ינואר הגיע ל-17 נקודות, הרבה מעל לצפי של הכלכלנים לקריאה של 3.8 נקודות בלבד, ולעומת קריאה של 2.4 נקודות בחודש הקודם.

11:40

המסחר בבורסות אירופה מתנהל בנטייה חיובית, ומדד סטוקס אירופה 600 , בורסת גרמניה , ובורסת צרפת  מטפסות בשיעורים קלים. ירידות של כ-0.2% נרשמות בלונדון , ובורסת מילאנו מטפסת בכ-0.4%.

בורסות אסיה ננעלו היום במגמה חיובית, למעט ירידות של 0.5% בשנחאי . עלייה קלה נרשמה בטוקיו , ואילו בקוריאה  ובאוסטרליה  נרשמו עליות של סביב 0.7%, ובהונג קונג  עלייה של כ-0.4%. 

מתיחות ביחסי הסחר התעוררה גם בין סין להולנד לאחר שהשגריר הסיני צוטט כמזהיר את הממשלה ההולנדית לבל תמנע מספקית ציוד המוליכים למחצה ההולנדית, ASML , מלשלוח את מוצריה החדשים לסין. 

Atlantia  מצפה לחדש את השיחות עם הממשלה באיטליה על קיצוצים באגרת הכבישים המהירים בעקבות סכסוך ממושך על הזיכיון שלה.

מנהל השיווק הראשי באיירבוס , כריסטיאן שרר, אמר אתמול כי יצרנית המטוסים הגדולה בעולם נתקלת בביקוש רב למטוסי הנוסעים רחבי-הגוף שלה מסוג A330neo, שדי בו כדי לשמור על רמות ייצור יציבות.

מניות הלופרש  מזנקות לאחר ששירות משלוחי המזון צפה כי יכה את תחזיות המכירות והרווח שלו ל-2019. עלייה חדה נרשמת גם במניית ג'ון ווד גרופ  בעקבות תחזיות טובות. בצד השלילי בולטות מניות פירסון  שצוללות לאחר שהחברה הפועלת בתחום החינוך הודיעה כי רווחיה יהיו בתחתית טווח התחזיות שלה. 

10:00

המסחר בבורסות אירופה נפתח הבוקר בנטייה חיובית קלה, ונראה כי חתימת ההסכם החלקי בין ארה"ב לסין אינה מניבה את ההשפעה שלה קיוו על השווקים.

מסס סטוקס אירופה 600  מטפס בכ-0.2% בהובלת מגזרי הקמעונות והטכנולוגיה שמוסיפים כ-0.5%, עם עליות בכל המגזרים למעט פנאי וטלקום.  

 

07:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה מעורבת עם שינויים קלים יחסית במדדים, לאחר שארה"ב וסין חתמו הסכם סחר חלקי

מדד ניקיי בטוקיו נסחר בעלייה מינורית סביב רמת הפתיחה. עליות של 0.2 נרשמות בסיאול, ושל כ-0.6% באוטרליה. בהונג קונג מאבד מדד הנג סנג קרוב ל-0.1%, ובורסת שנחאי מאבדת 0.3%.

אתמול (ד') התנהל המסחר בוול סטריט בעליות, שהתמתנו עם חשיפת פרטי השלב הראשון בהסכם הסחר. הצדדים יחלו מיד בעבודה על השלב הבא, וימשיכו בשיחות, כאשר הנשיא טראמפ צפוי להגיע לסין לטובת השלב השני בהסכם. 

מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3% וננעל לראשונה מעל 29,000 נקודות, הנאסד"ק טיפס ב-0.08%, ומדד S&P 500 הוסיף 0.2% לערכו.

עם החתימה על השלב הראשון בהסכם הסחר עולה כי סין הסכימה לרכוש סחורות אמריקאיות בהיקף של 200 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות כחלק מההסכם, ובהם: מוצרי חקלאות (12.5 מיליארד דולר ב-2020 ו-19.5 מיליארד דולר ב-2021); אנרגיה ב-18.5% מיליארד דולר ב-2020 ו-33.9 מיליארד דולר ב-2021; שירותים ב-12.8 מיליארד דולר ב-2020 ו-25.1 מיליארד דולר ב-2021; ייצור ב-32.9 מיליארד דולר ב-2020 ו-44.8 מיליארד דולר ב-2021.

במסגרת השלב הראשון בהסכם, ארה"ב נסוגה מכוונתה להטיל מכסים על סין שתוכננו ב־15 בדצמבר והורידה במחצית מכסים בגובה 15% החלים על סחורות סיניות בשווי 120 מיליארד דולר. עם זאת, מכס של 25% המושת על סחורה סינית בהיקף של 250 מיליארד דולר, נותר בעינו.

עוד כתבות

תכני yes בשירות הטלוויזיה של פרטנר / צילום: פרטנר tv+

חשש לפגיעה בתחרות? התלונות בשוק על yes לאחר עסקת פרטנר

yes למעשה מנהלת את עסקאות התוכן המשותפות של פרטנר מול ספקים, וכך יש לה כוח מיקוח גדול יותר של 760 אלף הלקוחות של שתי החברות ● לגלובס נודע כי לרשות התחרות הוגשו מספר תלונות על פגיעה בעצמאותה של פרטנר, וכי הרשות פתחה בבדיקה ● גורמים ב-yes: "גופים מונופוליסטיים עושים הכול כדי לחבל בעסקה"

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק / צילום: Shutterstock, NDAB Creativity

ההשכלה הטכנולוגית קריטית למשק, אבל השורות לא מתרחבות

במשך עשרות שנים המכללות הטכנולוגיות נמצאות במשבר ● החלטה מ־2023 ניסתה לשנות את המגמה, אבל גם היא לא הביאה לשינוי ממשי בשטח ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית לחיזוק ההשכלה הטכנולוגית

המנצחים והמפסידים מהתחזקות השקל / איור: גיל ג'יבלי

שער הדולר מגלה תמונה חלקית: השקל חזק יותר ממה שנראה

המטבע המקומי שבר את שיא כל הזמנים מול סל המטבעות, ומתקרב בצעדי ענק לנקודה שבה לא היה כבר 4 שנים אל מול הדולר ● בין הסיבות: העליות בוול סטריט שגורמות למוסדיים למכור דולרים והירידה בסיכונים הגאו־פוליטיים ● האם בנק ישראל עשוי להתערב?

משרדי מח''ש / צילום: רפי קוץ

זעזוע במשטרה: ניצב מכהן נחקר באזהרה במח"ש

הקצין הבכיר, ששמו טרם הותר לפרסום, חשוד שהתערב בנושא בו היה מצוי בניגוד עניינים, מבלי שדיווח על כך ● לפי החשד, במסגרת התערבות זו של הקצין, הוא פעל בדרכים שונות להשפיע על אופן הטיפול בנושא ● המפכ"ל יכנס בקרוב את סגל הפיקוד של המשטרה לפגישת חירום

הדמיית פארק טבעון טק / הדמיה: Oilin

הפספוס של חיפה והאתגר הגדול: 6 הערות על המיזם הענק של אנבידיה בקריית טבעון

כפי שנחשף לראשונה בגלובס, אנבידיה תקים ככל הנראה את מיזם הענק שלה בצפון בקריית טבעון ● מה הסיבה שדווקא היא נבחרה, מה עומד מאחורי הפספוס הגדול של חיפה, ואיך ייראו לוחות הזמנים?

סיילספורס / צילום: Reuters, Rafael Henrique

סיילספורס רוכשת סטארט־אפ ישראלי בן שנה בכ-100 מיליון דולר

דוטי, שהוקמה ב־2024, פיתחה "מוח ארגוני" מבוסס בינה מלאכותית, שמרכז את כלל הידע הפנים־ארגוני ומנגיש אותו לעובדים בצורה מיידית ומותאמת הקשר ● בסיילספורס ציינו כי שילוב הטכנולוגיה והצוות של דוטי, יחזק את מרכז המחקר ופיתוח ה-AI של החברה בישראל

הדמיה של מרכז הדיפ-טק של Awz בישראל שיוקם באזור התעשייה החדש טרה-פארק באשקלון / הדמיה: גליל הנדסה

הקרן הקנדית שרוצה להקים מפעל שבבים באשקלון בהשקעה של 5 מיליארד שקל

חברת השקעות הדיפנס-טק הקנדית עוז (Awz) של ירון אשכנזי, בה משמשים כיועצים גם הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי והמפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, מתכננת להקים מפעל שבבים חדש בישראל ● מדובר בתוכנית גרנדיוזית שסך ההשקעה הכולל בה עשוי להגיע ל-40 מיליארד שקל

אורן שובל ודניאל רמות, מייסדי ויה / צילום: יח''צ

הדוחות הראשונים של ויה: ההכנסות זינקו, ההפסד גדל

חברת ויה, שפיתחה טכנולוגיה לתחום התחבורה הציבורית החכמה, הונפקה בבורסת ניו יורק לפני כחודשיים ורושמת מאז תשואה חיובית של 9.8%, כשהיא נסחרת כיום לפי שווי של כ-4 מיליארד דולר ● ההפסד הנקי החשבונאי שלה גדל ב-73% ל-36.9 מיליון דולר, אך ההפסד הנקי המתואם התכווץ ב-33% ל-9.7 מיליון דולר

המדריך לפורש לפנסיה / צילום: Shutterstock

הטיפים שיכולים לחסוך לכם מיליון שקל ויותר: מה צריך לדעת כשפורשים לפנסיה?

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● יציאה לגמלאות כרוכה באינספור תכנוני והטבות מס, סנכרון בין מוצרי השקעה וחיסכון שונים שנצברו לאורך השנים, ודילמות שיכולות לעלות לכם הון ● גלובס עונה על כמה מהשאלות המרכזיות עבור הפורשים לפנסיה: האם כדאי למשוך את הכסף כקצבה או בבת אחת, ואיך דואגים שהחיסכון יעבור לדור הבא?

ליאור סושרד בקמפיין לפרויקט UTOPIA / צילום: אייל נבו

כמה שילם ליאור סושרד על דירה בפרויקט שהוא מקדם בשדה דב?

המנטליסט רכש דירת 3 חדרים בפרויקט שאותו הוא מפרסם בשדה דב - עסקה שבוצעה בנפרד מהתקשרותו ועל פי ההערכות מיועדת להשקעה ● קרן Awz מקנדה תקים מפעל שבבים באשקלון בהשקעה מיידית של 5 מיליארד שקל ● בהאקתון השיקומי של עמותת Restart פותחו פתרונות מותאמים לעשרות פצועי ופצועות צה"ל ● וגם: בתחילת 2026 ייפתח בזכרון יעקב המלון החדש מבית רשת גורדוניה ● אירועים ומינויים

אוניות בתעלת סואץ / צילום: שלטונות נמל סואץ

אחרי הכרזת החות'ים על "פתיחת הים האדום": בענף הרכב נערכים לחזרת ההובלה הישירה מהמזרח

בימים האחרונים מתבצעת בדיקה מול יצרניות רכב גדולות מהמזרח על חידוש קווי ההובלה דרך תעלת סואץ, צעד אשר צפוי לחסוך עלויות הובלה של כ־1,000 דולר לרכב ● הערכה: אימוץ תקינת האמירויות יכול לחסוך עד עשרות אלפי שקלים למכונית ● וגם: טסלה מרחיבה נוכחות בישראל, דגם הפרימיום הסיני שבדרך והיונדאי המפוארת שתתחרה במכוניות שרד גרמניות • השבוע בענף הרכב 

מטוס F-15 איגל אמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove/News Images/Sipa USA

השכנה של ישראל לוחצת על ארה"ב: תמכרו לנו מטוסי קרב חדשים

חברת וונדר רובוטיקס תשיק רחפן תקיפה חדש שיבצע את טיסותיו הראשונות כבר בימים הקרובים ● אזרבייג'ן מציגה מערכת הגנה אווירית חדשה שרכשה מסין ● מצרים מנהלת מו"מ עם ארה"ב לרכישת עשרות מטוסי קרב ● וגם: הסינים מעתיקים מל"ט מתאבד מאיראן ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סניף של fifth third bank. דיווח על מחיקה של מאות מיליוני דולרים / צילום: Shutterstock

קריסות גדולות עוד לפנינו: האם האשראי הפרטי יהפוך למשבר הסאב־פריים הבא?

שני בנקים בארה"ב מחקו כ־400 מיליון דולר וקרנות נסגרות, בעקבות חשיפות למלווים בעייתיים באשראי פרטי ● קרן המטבע תדלקה את החששות עם הערכה שהבנקים בעולם חשופים לתחום ב־4.5 טריליון דולר ● איפה טמונה הסכנה העיקרית, ומה תהיה ההשפעה בישראל?

עדי חבשוש בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך

אין אותי? דווקא יש: הפרסומת של מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר השבוע

הפרסומת האהובה ביותר השבוע נוצרה כבר לפני חמישה חודשים ושייכת לביטוח 9, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● במקום השני הן בזכירות והן באהדה נמצאת וולט, שמקדמת שירות חדש בעזרת הכינים של משפחת זילברשץ–בנאי

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

ההפסד הגדול של החוסכים בקופות הגמל להשקעה

המכה לקופות הגמל להשקעה ● שר האוצר מדבר על הורדת מסים שכבר התקזזה ● ואם הממשלה לא מטפלת, הערים ייכנסו לתמונה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

איך בני 80 שומרים על מוח צעיר / צילום: Shutterstock

הם חדים בגיל 80 כמו שהיו בגיל 50, והסוד שלהם הוא לא התעמלות

פרופ' מרסל משולם מאוניברסיטת נורת'ווסטרן חקר במשך שנים אלצהיימר ואז החליט לשנות כיוון ולחקור דווקא את הסוד של הסופר־אייג'רים ● פרופ' אורי אלון ממכון ויצמן חיפש את "צוק ההזדקנות" של נשים והופתע בעצמו מהממצאים ● ופרופ' ודים גלדישב, מבית החולים של הרווארד, גילה מה קורה כשמחברים בין איברים של עכבר צעיר ועכבר זקן ● שלושה חוקרי הזדקנות מספרים לגלובס על הממצאים המטלטלים והמשמעות שלהם לעתיד, וגם עונים על השאלה איך אפשר להאט הזדקנות כבר היום

מפעל אבן קיסר באזור התעשייה בר-לב / צילום: יח''צ

לאחר נפילת המניה: אבן קיסר סוגרת מפעל בצפון ומפטרת 200 עובדים

נמשך המשבר ביצרנית המשטחים לבית, הנסחרת בשווי של 36 מיליון דולר – כעשור לאחר ששווייה עמד על 2.5 מיליארד דולר ● לפני כשנתיים וחצי החברה סגרה את המפעל הוותיק שלה בקיבוץ שדות ים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כאל מציגה צמיחה דו־ספרתית בהכנסות, צבר ההזמנות של דניה סיבוס בשיא

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● חברת כרטיסי האשראי כאל דיווחה על צמיחה של 12% בהכנסות, אם כי בשורה התחתונה היא רשמה הפסד בשל שורה של אירועים חד־פעמיים ● דניה סיבוס הציגה ירידה ברווח הנקי, אך צבר ההזמנות שלה הגיע לשיא ונעמד על 20.6 מיליארד שקל

נמל אילת / צילום: תמר מצפי

ההצעה בוועדת כספים: סיוע לנמל אילת על חשבון תקציב הרכבות הקלות

מאז תחילת המלחמה נמל אילת הושבת כמעט לחלוטין ● נוסף על תקציבים שהופנו לתמיכה בו, כעת מבקשים בכנסת לחייב אוניות לבצע עיקוף יקר של 12 יום דרך אפריקה, ולממן אותו באמצעות כספים המיועדות למערכות להסעת המונים ● בינתיים, באוצר מתנגדים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מספר הישראלים שיורדים מהארץ מזנק. באילו ערים הם גרים?

המלחמה האיצה עוד יותר את העזיבה מהארץ והיא הגיעה לשיא של 78 אלף ב-2024 ● העיר ממנה עוזבים הכי הרבה את הארץ היא תל אביב, ממנה מגיעים 14% מהעוזבים; מירושלים, הגדולה יותר, מגיעים 6.3% מהעוזבים