גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי"

לדברי קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי: "השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב" ● ואילו סקטורים ומניות מומלצות לדעתו?

קובי אלפי / צילום: מורן ויזל
קובי אלפי / צילום: מורן ויזל

2019 הייתה אחת השנים המפתיעות ביותר בשוק ההון המקומי והגלובלי. השנה, שהחלה בתחזיות פסימיות של כמעט כל מנהלי ההשקעות והאנליסטים, התבררה תוך כדי תנועה כשנה יוצאת דופן בתשואות שהיא הניבה למשקיעים. שינוי קיצוני של תוואי הריבית ע"י הפד (בתחילת 2019 הייתה התחזית ל-2-3 העלאות ריבית, כאשר בפועל הריבית ירדה 3 פעמים במהלך השנה), שינוי הרכב מאזנו (מצמצום ב-2018 להרחבה ב-2019) וקשקשת אין סופית בנוגע לחזית הסחר בין ארה"ב לסין, תרמו לשינוי קיצוני בהלכי הרוח במהלך השנה.

"בעיניי, כוחם היחסי של אנליסטים הולך ופוחת עם השנים, לא כי איכותם הולכת ויורדת, אלא משום שאנו נמצאים בתחילתה של מהפכה טכנולוגית שמעט מאוד אנליסטים בעולם צברו מספיק שעות מנוע כדי להרגיש מספיק מנוסים ובטוחים בעמדתם. וורן באפט טען כבר לפני שנים רבות שאנליסט הוא אדם מלומד ומשכיל, שיודע לכתוב יפה ולכן קראו את סקירותיו, אך הסיקו מסקנה בעצמכם בנוגע למסוקר", כך אומר קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, בריאיון ל"גלובס".

את בית ההשקעות אלפי בנדק הקימו רו"ח יונה בנדק וקובי אלפי ב-2011. בחודש יוני האחרון חצה אלפי בנדק את רף מספר הלקוחות שמגדיר את החברה כחברת ניהול תיקים גדולה ומצטרף למועדון שמנה בסוף 2019 כ-17 חברות לניהול תיקי השקעות (מתוך 124 חברות פעילות).

לדברי אלפי, "אנו חיים כיום בעידן בו כולם חשופים להכול. אם בעבר הזמינות למידע הייתה שווה כסף עבור המשקיע, היום כל משקיע ממוצע יכול לקבל, לעתים באון ליין ואף ללא עלות, את כל הנתונים הרלוונטיים לקבלת החלטה מושכלת. הבעייתיות כיום היא היכולת לסנן באופן נכון את המידע הקיים, כדי להצליח להוציא "את המוץ מן התבן". עודף המידע לעתים מפריע למשקיע וגורם לא פעם לטעויות רבות הפוגעות בתוחלת תשואת התיק שלו".

"רבות מהתיאוריות הכלכליות ומהקורסים הנלמדים באוניברסיטאות כלל לא רלוונטיים בעולם של ריביות נמוכות-אפסיות. לפסיכולוגיה של הכלכלה משקל סגולי גבוה בסביבת ריבית נמוכה וכדי להימנע מטעויות קריטיות, יש צורך במשמעת חזקה מתמיד. משמעת חזקה משמעותה, היכולת לשמור על אסטרטגיית ההשקעות מחד, לצד ביצוע התאמות בתיק ההשקעות, בהתחשב בשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בתכיפות גבוהה יחסית בשנים אלה, מנגד".

יש היום בכלל צורך במנהלי תיקים? לא עדיפה השקעה פסיבית?

אלפי: "אני בעד קדמה וטכנולוגיות שיכולות לייעל ולהנגיש את תחום ניהול ההשקעות בישראל. עם זאת, אני מאמין שתמיד יידרש קברניט שיתווה את הדרך, ייתן מענה והכוונה אישית שכל כך נחוצה עבור הלקוח בתנאי שוק דינאמים ומשתנים. אני לא שולל שילוב של חלק מתיק השקעות הלקוח במוצרים תחליפיים כגון פוליסות החיסכון. יחד עם זאת, אני חושב שעבור המשקיע נכון יותר יהיה לנהל את החלק הארי של השקעותיו בניהול ויחס אישי ולא בתוך מוצר המוני שלא באמת מסוגל לאפיין צרכים ייחודיים של משקיע ובוודאי שלא מסוגל לבצע התאמות ברמת הלקוח הבודד".

אלפי מוסיף "אני מאמין שיש יתרון ברור לחברות השקעות שהבעלים שלהן מגיעים מידי בוקר למשרד ומפקחים מקרוב על ההשקעות. זה ממש לא מקרה שכל סיפורי ההצלחה בשוק ההון, בארבעת העשורים האחרונים, הם של חברות שבעליהם הם הרוח החיה והאקטיבית המעורבת בניהול החברה באופן שוטף. תשואות טובות הן בהחלט תוצאה של מקצועיות ומשמעת בקבלת החלטות. הסיכון הגדול ביותר שקיים עבור לקוח בהקשר זה הוא בכלל ההיבט הפסיכולוגי החזק, שכבר אותר כגורם מרכזי לפגיעה מהותית בתשואת התיק. כדי שמשקיע יוכל להימנע מטעויות קריטיות נפוצות בתקופות רועשות בשווקים, מחובתו לאתר איש מקצוע שיתאים את תיק ההשקעות ליכולת ספיגת ההפסדים שלו ושיאיר את עיניו בתקופות פחות טובות של השווקים. הלקוחות היום הרבה יותר מעורים ומעורבים מבעבר מדובר בתופעה בלתי נמנעת הנובעת מהזמינות למקורות ומאגרי מידע בעקבות הקדמה הטכנולוגית. לקוחות מתוחכמים כבר לא מסתפקים בניהול פאסיבי בתוך קופה בה מנהלים עבור עשרות אלפי לקוחות את אותו תיק השקעות. גם הם מבינים היטב שמה שמתאים לאדם צעיר בן 30 עם 40 שנות עבודה לפניו, אינו בהכרח מתאים לפנסיונר".

אז מה אתה צופה לגבי 2020? השוק לא מפחיד אותך?

"מחד, רמת המכפילים כיום בוול סטריט גבוהה בכ-20% מרמת התמחור הממוצעת בראיה רב שנתית ומשקפת מכפילים של 20 ואף גבוהים מכך עבור מדדים מסוימים, כגון סקטור הטכנולוגיה המגלם עדיין ציפייה לצמיחה מואצת של החברות. מנגד, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי. השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב. הריבית הנמוכה מאפשרת לחברות למחזר ולגייס חוב בעלויות מימון נמוכות ובכך להזרים חמצן נוסף למחזור החיים העסקי. לאחר ירידת התשואות הדרמטית באג"ח הממשלתי בשנה החולפת ובהעדר מרווחי סיכון הולמים באפיק הקונצרני, על דירוגיו השונים, ניתן לומר שעל-אף שלכולם ברור ששוק המניות לכל הפחות אינו זול, הוא עדיין מצדיק את משוואת הסיכוי-סיכון בו לשנה הקרובה".

"במבט קדימה, ניתן לומר שלשווקים נוספו לא מעט סיכונים ביחס לשנה הקודמת. לא די בכך שהשווקים עלו בכ-20% בממוצע בשנה שעברה, וכפי שניתן לראות בדוחות הכספיים, הם לא עלו בהכרח מהסיבות הנכונות של שיפור ממשי בתוצאות העסקיות, אל מהתרחבות המכפילים, שמקורה בהפחתת עלות הכסף הבסיסית ובהרחבות כמותיות נוספות עבור המערכת הבנקאית בארה"ב. אנו נמצאים בפתחה של תקופת מסחר חדשה עבור כלכלת גוש האירו כולה, לאחר שבריטניה החליטה לצאת באופן רשמי מהסכמי הסחר מול מדינות הגוש. הבחירות בארה"ב שצפויות להתקיים לקראת סוף השנה, בוודאי שאינן צפויות להכניס רוגע וודאות לשווקים ולפיכך אנו צופים שנה תנודתית יותר ביחס לשנה החולפת".

איזה סקטורים נראים לכם אטרקטיביים להשקעה כיום?

"ביטחון ותעשיית חלל. זה סקטור שנמצא בעיצומה של מהפכה גדולה, תוך שהוא נהנה מתקציבי ענק ההולכים וגדלים משנה לשנה וצפוי להמשיך ולצמוח בשנים הקרובות. תחום הביטחון ותעשיית החלל נהנה מפירותיה של השקעה אדירה במו"פ ובתקציבי ביטחון, המופנים באופן ישיר ועקיף למיזמים משותפים בין חברות למדינות, המהווים מנוע צמיחה חזק ביותר עבור חברות אלה לשנים הבאות. למעשה, אנו מעריכים כי מדובר באחד הסקטורים הבודדים שיכול להצדיק מכפילי רווח כה גבוהים כפי שמשתקפים מרמת התמחור של החברות בתחום כיום.

ניתן להיחשף לסקטור זה ע"י תעודות סל דוגמת ITA ו-XAR. עבור המשקיע שמחפש השקעה ישירה בחברות, אנו מעניקים משקל יתר למניית רייתאון (RTN ) ולאלביט מערכות, שנהנות כיום ממומנטום עסקי יוצא מן הכלל בעקבות קדמה טכנולוגית וחסמי כניסה גבוהים לתחום".

מה עוד?

"תחום נוסף שעובר מהפכה רגולטורית ועסקית גדולה בשנים האחרונות, אשר צפוי לצמוח בשיעור של עשרות אחוזים בעולם בכל אחת מהשנים הבאות, הוא האנרגיות המתחדשות. על אף הנסיקה המטאורית של מספר חברות בתחום עליהן המלצנו בעבר, דוגמת אנלייט ואנרג'יקס, אנו ממליצים לנצל תיקונים אפשריים במניות אלה, לטובת הגדלת חשיפה לתחום".

"גם בתחום הבינה מלאכותית יש מניות אטרקטיביות - חברות טכנולוגיות קטנות כגדולות, מצביעות על תחום זה כמנוע צמיחה מרכזי השזור בליבת הפעילות העסקית שלהן בעשור הקרוב. קשה למצוא כיום חברות בתחום שלא מציינות כי בכוונתן להשקיע חלק מרכזי מתקציבי המחקר והפיתוח העסקי שלהן בלמידת המכונה (Machine Learning) ובניתוח נתוני עתק (Big Data). אנו ממליצים להיחשף לתחום זה באמצעות סלים דוגמת ROBO (מפוזרת ויקרה יותר) ו-BOTZ, ולא ע"י חשיפה ישירה לחברות בתחום, לאור הקושי היחסי לאתר את "הסוסים המנצחים" מבעוד מועד בתחום חדשני הנמצא בתחילת מחזור חייו העסקיים".

מה אתם חושבים על הבורסה בארץ?

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי ככלל והאמריקאי בפרט. לפחות על בסיס היסטורי, השוק בישראל יורד פחות משוק המניות העולמי בתקופת ירידות שערים ונחשב כדפנסיבי באופן יחסי. בהעדר ממשלה וודאות תקציבית, קשה לראות את השוק בארץ (מניות השורה הראשונה והשנייה), מצמצם פערים מול ארה"ב. עבור מי שחושב שבמהרה בימינו תיכון ממשלה יציבה, היינו ממליצים להגדיל חשיפה לשוק המקומי".

יש מניות מומלצות?

"כן. כמו שציינתי מקודם אנחנו אוהבים את אלביט מערכות, אנרג'יקס ואנלייט. בנוסף, רוטשטיין נדל"ן, חברה העוסקת בייזום הקמה ושיווק של נדל"ן למגורים בישראל. מדובר בחברה ותיקה שביססה עצמה בשנים האחרונות כחברה מובילה בישראל, לה 3,500 יחידות דיור בביצוע ובשיווק במרכז הארץ. החברה מציגה צפי הכנסות של 2.5 מיליארד שקל בשלוש השנים הקרובות. שילוב של ביקושים גבוהים בישראל והתחלות בנייה נמוכות מנגד, תומכים בסקטור כולו בשנים הבאות. גם מטריקס מעניינת. מדובר בחברה מובילה בישראל בתחום טכנולוגיות מידע. למטריקס 5 מגזרי פעילות השלובים למעשה אחד בשני (שיווק תוכנה וחומרה, הדרכה, תשתיות ואינטגרציה, שרותי ייעוץ וטכנולוגיות מידע בישראל, טכנולוגיות מידע בארה"ב). מטריקס הוכיחה בשנים האחרונות עקביות בתוצאות הפיננסיות, במקביל לצמיחה בטריטוריות זרות (ארה"ב ) ולגידול בפעילות עם כניסת הענן לחברות בהן היא פעילה. הסקטור מאופיין ברווחיות עולה ובצמיחה עקבית".

"חברה נוספת היא אזורים, הנחשבת לאחת החברות הגדולות בישראל, עם צבר קרקעות ודירות בשיווק העולה על 8,000 יחידות דיור בחמש השנים הקרובות. החברה השקיעה רבות בתחום הדיור למשתכן ונחשבת לגדולה בתחום, דבר המקנה לה שקיפות וודאות בנוגע לשיווק דירות ותקבולים (דירות בהנחה גבוהה על מחירי שוק שיש בהם מרכיב וודאי למכירות). על רקע ביקושים גבוהים לסקטור כולו, לצד היצע קרקעות והתחלות בנייה נמוכות, אנו ממליצים על חשיפת יתר לחברה".

עוד כתבות

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

30 מיליון שקל: לאומי פרטנרס גרף רווח על מימוש מניות טראלייט

הבנק נותר עדיין עם החזקה של 11% בחברת האנרגיה המתחדשת ● לו היה מוכר את כל מניותיו היה מורווח כ-100 מיליון שקל על השקעתו בה

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

מימין: עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד; ועזרא כהן, המייסד / צילום: זוהר שטרית

7 מיליון שקל לעובדים, לבעלים ולבת של היו"ר: חגיגת האופציות במחלבות גד

מחלבות גד תנפיק אופציות לכ-40 עובדים בשווי כולל של כ-8 מיליון שקל, אשר יבשילו על פני 4 שנים ● בראש המקבלים - המנכ"ל עמיר אהרון, בעל השליטה עזרא כהן ובתו המשמשת כמנהלת חדשנות ואסטרטגיה בחברה

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

גורם איראני בכיר: "נתייחס לכל תקיפה כאל מלחמה כוללת"

הגורם הזהיר על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות והערכת מצב סופית תתקיים הבוקר בצרפת ● דיווחים שוטפים 

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ מציג את מועצת השלום בדאבוס / צילום: Reuters, Harun Ozalp

קריאת תיגר על האו"ם: מה עומד מאחורי יוזמת מועצת השלום של טראמפ?

נשיא ארה"ב הגיע השנה לדאבוס כדי להכריז על עצמו, פעם נוספת, כמעצב-העל של הסדר העולמי החדש, ולעגן זאת במסגרת מוסד חדש שייסד - "מועצת השלום" ● אילו מדינות יצטרפו למועצת השלום, כיצד היא תפעל, והאם מדובר בניסיון אמיתי לייצר מנגנון חדש לפתרון סכסוכים - או בעוד מהלך של טראמפ לעקוף את המוסדות הקיימים?

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בדרך לאיראן? זה המועד שבו טראמפ מעדיף לתקוף

נשיא ארה"ב הציג דפוס פעולה ברור: נטייה להכריז על צעדים נפיצים דווקא בלילות, בסופי שבוע או בחגים ● מהטלת מכסים, דרך התקיפה הקודמת של ארה"ב באיראן ועד התקיפה בונצואלה - כולם נעשו בזמן שבו לא היה מסחר וול סטריט ● בינתיים, רק 3% מהמהמרים בפולימרקט חושבים שארה"ב עשויה לתקוף מחר

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

כשהילודה מצטמקת, הצמיחה הכלכלית של מדינות וחברות תלויה ברובוטים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

שלום מיכאלשווילי בקמפיין פריגת / צילום: צילום מסך יוטיוב

לפי הפריגתולוגיה, שלום מיכאלשווילי מככב בפרסומת האהובה ביותר השבוע

הפרסומת הזכורה ביותר של השבוע שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● שתי המתחרות HOT ו–yes עלו בקמפיינים חדשים לקידום השירות של HBO MAX, אחת הצליחה יותר בזכירות והשנייה באהדה

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק