גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי"

לדברי קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי: "השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב" ● ואילו סקטורים ומניות מומלצות לדעתו?

קובי אלפי / צילום: מורן ויזל
קובי אלפי / צילום: מורן ויזל

2019 הייתה אחת השנים המפתיעות ביותר בשוק ההון המקומי והגלובלי. השנה, שהחלה בתחזיות פסימיות של כמעט כל מנהלי ההשקעות והאנליסטים, התבררה תוך כדי תנועה כשנה יוצאת דופן בתשואות שהיא הניבה למשקיעים. שינוי קיצוני של תוואי הריבית ע"י הפד (בתחילת 2019 הייתה התחזית ל-2-3 העלאות ריבית, כאשר בפועל הריבית ירדה 3 פעמים במהלך השנה), שינוי הרכב מאזנו (מצמצום ב-2018 להרחבה ב-2019) וקשקשת אין סופית בנוגע לחזית הסחר בין ארה"ב לסין, תרמו לשינוי קיצוני בהלכי הרוח במהלך השנה.

"בעיניי, כוחם היחסי של אנליסטים הולך ופוחת עם השנים, לא כי איכותם הולכת ויורדת, אלא משום שאנו נמצאים בתחילתה של מהפכה טכנולוגית שמעט מאוד אנליסטים בעולם צברו מספיק שעות מנוע כדי להרגיש מספיק מנוסים ובטוחים בעמדתם. וורן באפט טען כבר לפני שנים רבות שאנליסט הוא אדם מלומד ומשכיל, שיודע לכתוב יפה ולכן קראו את סקירותיו, אך הסיקו מסקנה בעצמכם בנוגע למסוקר", כך אומר קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, בריאיון ל"גלובס".

את בית ההשקעות אלפי בנדק הקימו רו"ח יונה בנדק וקובי אלפי ב-2011. בחודש יוני האחרון חצה אלפי בנדק את רף מספר הלקוחות שמגדיר את החברה כחברת ניהול תיקים גדולה ומצטרף למועדון שמנה בסוף 2019 כ-17 חברות לניהול תיקי השקעות (מתוך 124 חברות פעילות).

לדברי אלפי, "אנו חיים כיום בעידן בו כולם חשופים להכול. אם בעבר הזמינות למידע הייתה שווה כסף עבור המשקיע, היום כל משקיע ממוצע יכול לקבל, לעתים באון ליין ואף ללא עלות, את כל הנתונים הרלוונטיים לקבלת החלטה מושכלת. הבעייתיות כיום היא היכולת לסנן באופן נכון את המידע הקיים, כדי להצליח להוציא "את המוץ מן התבן". עודף המידע לעתים מפריע למשקיע וגורם לא פעם לטעויות רבות הפוגעות בתוחלת תשואת התיק שלו".

"רבות מהתיאוריות הכלכליות ומהקורסים הנלמדים באוניברסיטאות כלל לא רלוונטיים בעולם של ריביות נמוכות-אפסיות. לפסיכולוגיה של הכלכלה משקל סגולי גבוה בסביבת ריבית נמוכה וכדי להימנע מטעויות קריטיות, יש צורך במשמעת חזקה מתמיד. משמעת חזקה משמעותה, היכולת לשמור על אסטרטגיית ההשקעות מחד, לצד ביצוע התאמות בתיק ההשקעות, בהתחשב בשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בתכיפות גבוהה יחסית בשנים אלה, מנגד".

יש היום בכלל צורך במנהלי תיקים? לא עדיפה השקעה פסיבית?

אלפי: "אני בעד קדמה וטכנולוגיות שיכולות לייעל ולהנגיש את תחום ניהול ההשקעות בישראל. עם זאת, אני מאמין שתמיד יידרש קברניט שיתווה את הדרך, ייתן מענה והכוונה אישית שכל כך נחוצה עבור הלקוח בתנאי שוק דינאמים ומשתנים. אני לא שולל שילוב של חלק מתיק השקעות הלקוח במוצרים תחליפיים כגון פוליסות החיסכון. יחד עם זאת, אני חושב שעבור המשקיע נכון יותר יהיה לנהל את החלק הארי של השקעותיו בניהול ויחס אישי ולא בתוך מוצר המוני שלא באמת מסוגל לאפיין צרכים ייחודיים של משקיע ובוודאי שלא מסוגל לבצע התאמות ברמת הלקוח הבודד".

אלפי מוסיף "אני מאמין שיש יתרון ברור לחברות השקעות שהבעלים שלהן מגיעים מידי בוקר למשרד ומפקחים מקרוב על ההשקעות. זה ממש לא מקרה שכל סיפורי ההצלחה בשוק ההון, בארבעת העשורים האחרונים, הם של חברות שבעליהם הם הרוח החיה והאקטיבית המעורבת בניהול החברה באופן שוטף. תשואות טובות הן בהחלט תוצאה של מקצועיות ומשמעת בקבלת החלטות. הסיכון הגדול ביותר שקיים עבור לקוח בהקשר זה הוא בכלל ההיבט הפסיכולוגי החזק, שכבר אותר כגורם מרכזי לפגיעה מהותית בתשואת התיק. כדי שמשקיע יוכל להימנע מטעויות קריטיות נפוצות בתקופות רועשות בשווקים, מחובתו לאתר איש מקצוע שיתאים את תיק ההשקעות ליכולת ספיגת ההפסדים שלו ושיאיר את עיניו בתקופות פחות טובות של השווקים. הלקוחות היום הרבה יותר מעורים ומעורבים מבעבר מדובר בתופעה בלתי נמנעת הנובעת מהזמינות למקורות ומאגרי מידע בעקבות הקדמה הטכנולוגית. לקוחות מתוחכמים כבר לא מסתפקים בניהול פאסיבי בתוך קופה בה מנהלים עבור עשרות אלפי לקוחות את אותו תיק השקעות. גם הם מבינים היטב שמה שמתאים לאדם צעיר בן 30 עם 40 שנות עבודה לפניו, אינו בהכרח מתאים לפנסיונר".

אז מה אתה צופה לגבי 2020? השוק לא מפחיד אותך?

"מחד, רמת המכפילים כיום בוול סטריט גבוהה בכ-20% מרמת התמחור הממוצעת בראיה רב שנתית ומשקפת מכפילים של 20 ואף גבוהים מכך עבור מדדים מסוימים, כגון סקטור הטכנולוגיה המגלם עדיין ציפייה לצמיחה מואצת של החברות. מנגד, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי. השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב. הריבית הנמוכה מאפשרת לחברות למחזר ולגייס חוב בעלויות מימון נמוכות ובכך להזרים חמצן נוסף למחזור החיים העסקי. לאחר ירידת התשואות הדרמטית באג"ח הממשלתי בשנה החולפת ובהעדר מרווחי סיכון הולמים באפיק הקונצרני, על דירוגיו השונים, ניתן לומר שעל-אף שלכולם ברור ששוק המניות לכל הפחות אינו זול, הוא עדיין מצדיק את משוואת הסיכוי-סיכון בו לשנה הקרובה".

"במבט קדימה, ניתן לומר שלשווקים נוספו לא מעט סיכונים ביחס לשנה הקודמת. לא די בכך שהשווקים עלו בכ-20% בממוצע בשנה שעברה, וכפי שניתן לראות בדוחות הכספיים, הם לא עלו בהכרח מהסיבות הנכונות של שיפור ממשי בתוצאות העסקיות, אל מהתרחבות המכפילים, שמקורה בהפחתת עלות הכסף הבסיסית ובהרחבות כמותיות נוספות עבור המערכת הבנקאית בארה"ב. אנו נמצאים בפתחה של תקופת מסחר חדשה עבור כלכלת גוש האירו כולה, לאחר שבריטניה החליטה לצאת באופן רשמי מהסכמי הסחר מול מדינות הגוש. הבחירות בארה"ב שצפויות להתקיים לקראת סוף השנה, בוודאי שאינן צפויות להכניס רוגע וודאות לשווקים ולפיכך אנו צופים שנה תנודתית יותר ביחס לשנה החולפת".

איזה סקטורים נראים לכם אטרקטיביים להשקעה כיום?

"ביטחון ותעשיית חלל. זה סקטור שנמצא בעיצומה של מהפכה גדולה, תוך שהוא נהנה מתקציבי ענק ההולכים וגדלים משנה לשנה וצפוי להמשיך ולצמוח בשנים הקרובות. תחום הביטחון ותעשיית החלל נהנה מפירותיה של השקעה אדירה במו"פ ובתקציבי ביטחון, המופנים באופן ישיר ועקיף למיזמים משותפים בין חברות למדינות, המהווים מנוע צמיחה חזק ביותר עבור חברות אלה לשנים הבאות. למעשה, אנו מעריכים כי מדובר באחד הסקטורים הבודדים שיכול להצדיק מכפילי רווח כה גבוהים כפי שמשתקפים מרמת התמחור של החברות בתחום כיום.

ניתן להיחשף לסקטור זה ע"י תעודות סל דוגמת ITA ו-XAR. עבור המשקיע שמחפש השקעה ישירה בחברות, אנו מעניקים משקל יתר למניית רייתאון (RTN ) ולאלביט מערכות, שנהנות כיום ממומנטום עסקי יוצא מן הכלל בעקבות קדמה טכנולוגית וחסמי כניסה גבוהים לתחום".

מה עוד?

"תחום נוסף שעובר מהפכה רגולטורית ועסקית גדולה בשנים האחרונות, אשר צפוי לצמוח בשיעור של עשרות אחוזים בעולם בכל אחת מהשנים הבאות, הוא האנרגיות המתחדשות. על אף הנסיקה המטאורית של מספר חברות בתחום עליהן המלצנו בעבר, דוגמת אנלייט ואנרג'יקס, אנו ממליצים לנצל תיקונים אפשריים במניות אלה, לטובת הגדלת חשיפה לתחום".

"גם בתחום הבינה מלאכותית יש מניות אטרקטיביות - חברות טכנולוגיות קטנות כגדולות, מצביעות על תחום זה כמנוע צמיחה מרכזי השזור בליבת הפעילות העסקית שלהן בעשור הקרוב. קשה למצוא כיום חברות בתחום שלא מציינות כי בכוונתן להשקיע חלק מרכזי מתקציבי המחקר והפיתוח העסקי שלהן בלמידת המכונה (Machine Learning) ובניתוח נתוני עתק (Big Data). אנו ממליצים להיחשף לתחום זה באמצעות סלים דוגמת ROBO (מפוזרת ויקרה יותר) ו-BOTZ, ולא ע"י חשיפה ישירה לחברות בתחום, לאור הקושי היחסי לאתר את "הסוסים המנצחים" מבעוד מועד בתחום חדשני הנמצא בתחילת מחזור חייו העסקיים".

מה אתם חושבים על הבורסה בארץ?

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי ככלל והאמריקאי בפרט. לפחות על בסיס היסטורי, השוק בישראל יורד פחות משוק המניות העולמי בתקופת ירידות שערים ונחשב כדפנסיבי באופן יחסי. בהעדר ממשלה וודאות תקציבית, קשה לראות את השוק בארץ (מניות השורה הראשונה והשנייה), מצמצם פערים מול ארה"ב. עבור מי שחושב שבמהרה בימינו תיכון ממשלה יציבה, היינו ממליצים להגדיל חשיפה לשוק המקומי".

יש מניות מומלצות?

"כן. כמו שציינתי מקודם אנחנו אוהבים את אלביט מערכות, אנרג'יקס ואנלייט. בנוסף, רוטשטיין נדל"ן, חברה העוסקת בייזום הקמה ושיווק של נדל"ן למגורים בישראל. מדובר בחברה ותיקה שביססה עצמה בשנים האחרונות כחברה מובילה בישראל, לה 3,500 יחידות דיור בביצוע ובשיווק במרכז הארץ. החברה מציגה צפי הכנסות של 2.5 מיליארד שקל בשלוש השנים הקרובות. שילוב של ביקושים גבוהים בישראל והתחלות בנייה נמוכות מנגד, תומכים בסקטור כולו בשנים הבאות. גם מטריקס מעניינת. מדובר בחברה מובילה בישראל בתחום טכנולוגיות מידע. למטריקס 5 מגזרי פעילות השלובים למעשה אחד בשני (שיווק תוכנה וחומרה, הדרכה, תשתיות ואינטגרציה, שרותי ייעוץ וטכנולוגיות מידע בישראל, טכנולוגיות מידע בארה"ב). מטריקס הוכיחה בשנים האחרונות עקביות בתוצאות הפיננסיות, במקביל לצמיחה בטריטוריות זרות (ארה"ב ) ולגידול בפעילות עם כניסת הענן לחברות בהן היא פעילה. הסקטור מאופיין ברווחיות עולה ובצמיחה עקבית".

"חברה נוספת היא אזורים, הנחשבת לאחת החברות הגדולות בישראל, עם צבר קרקעות ודירות בשיווק העולה על 8,000 יחידות דיור בחמש השנים הקרובות. החברה השקיעה רבות בתחום הדיור למשתכן ונחשבת לגדולה בתחום, דבר המקנה לה שקיפות וודאות בנוגע לשיווק דירות ותקבולים (דירות בהנחה גבוהה על מחירי שוק שיש בהם מרכיב וודאי למכירות). על רקע ביקושים גבוהים לסקטור כולו, לצד היצע קרקעות והתחלות בנייה נמוכות, אנו ממליצים על חשיפת יתר לחברה".

עוד כתבות

המאם אל-המאמי, טייס המשנה המחבל מטיסת פליי-דובאי

פרטים חדשים על זהות הטייס המפגע, החשד למחדל ומה אומרים באמירויות?

באיחוד האמירויות הודו היום לראשונה כי מדובר באירוע טרור וכי טייס המשנה תקף את הקברניט בגרזן חירום וניסה להשתלט על המטוס ● במקביל נחשפו פרטים על עברו של טייס המשנה ועל אזהרות שהועלו בעניינו בעבר

שכונת בל אייר בלוס אנג'לס. ''מירוץ חימוש'' של אחוזות-על גרנדיוזיות / צילום: Shutterstock, Sundry Photography

כולם ניסו לגלות מי רכש את אחד הבתים המפורסמים בלוס אנג׳לס. עכשיו זהותו נחשפה

אחת האחוזות המפורסמות בבל אייר נמכרה במכירת עיקול שנראתה יותר כמו אירוע שכונתי: המכרזנית ישבה על כיסא מתקפל ליד מזרקה, והקונה שילם באמצעות המחאות בנקאיות ● רק עכשיו נחשף כי מאחורי הרכישה עומד מיליארדר הטכנולוגיה פיטר ת'יל

שרת התחבורה, מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"אנחנו לא גוף מודיעיני": במשרד התחבורה מסירים אחריות

נראה כי עיקר השיח סביב טיסת פליי דובאי בשבוע שעבר מתנקז כעת לשאלה אחת: מי היה אחראי? אם שואלים את משרד התחבורה, התשובה ברורה: לא אנחנו ● "השיטה שאנחנו עובדים זו השיטה הידועה הבעולם - לסמוך על הביטחון במדינת המוצא ועל הרגולציה הבינלאומית"

דונלד טראמפ / צילום: Associated Press, Andrew Harnik

ההפתעה שחיכתה למיליון איש: צ׳ק של 500 דולר עם מכתב של טראמפ

הבית הלבן טוען שמדובר בהחזר כספים שנגבו ביתר ממבוטחי אובמה־קר, אבל הדמוקרטים מצביעים על העיתוי והחלוקה הגיאוגרפית ● ובמקביל: ההבטחה הגדולה בהרבה של טראמפ - 5,000 דולר לכל אמריקאי

מתקן נפט באיראן. בעיגול: מוסטפא אחדי / צילום: רויטרס-Essam Al-Sudani, איור: גיל ג'יבלי

איש הצללים האיראני שמאחורי רשת של מיליארדי דולרים מהברחות נפט

תחקיר גורמי אופוזיציה באיראן חושף את בכיר משמרות המהפכה מוסטפא אחדי כמי שמנהל את מערך הברחות הנפט ● כך הוא חומק מהסנקציות של המערב

טיל נ''ט ספייק של רפאל / צילום: רפאל

טיל כתף ישראלי בדרך לכוחות אמריקאים

חברות ביטחוניות ישראליות משתתפות בתערוכות באזרבייג'ן ובמרוקו ומעמיקות שם את הקשרים הביטחוניים ● החברה הבת האמריקאית של רפאל קיבלה הסכם להסמכת טיל ספייק SR עבור צבא ארה"ב ● וגרמניה מתכננת להגדיל את תקציב הביטחון לכ־140 מיליארד אירו ב־2027, לצד בחינת ייצור מיירטי פטריוט במדינה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ערד 5 המיוצר במפעל IWI / צילום: כדיה לוי

נבחרו על פני יתר המתחרים: הרובים הישראליים נכנסו לצבא ארגנטינה

ארגנטינה החלה לקלוט את רובי הסער ערד 5 וערד 7 של מפעל הנשק הישראלי IWI, במטרה להחליף את רובי ה־FAL וה־M-16 הוותיקים שלה ● בבואנוס איירס אף בוחנים הקמת קו ייצור והרכבה מקומי בשיתוף החברה הישראלית

רונן סלם, מנכ''ל דרימי / צילום: יח''צ

דרימי כבשה את שוק שואבי האבק. האם תצליח גם במוצרי החשמל?

שבועות ספורים אחרי ה-7 באוקטובר החליט רונן סלם, מנכ"ל דרימי, להשיק קמפיין גדול לשואבי אבק, והיום כבר מדובר באחד השמות החזקים בקטגוריה ● לגלובס הוא מספר על המהלך, ומסמן את היעד הבא עם טלוויזיות, מכונות כביסה ומוצרי ביוטי

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock, Dmitriy Feldman svarshik

לאיזה מקום הגיעה פליי דובאי ב"דירוג חברות התעופה הבטוחות"?

עפ"י "דירוג חברות התעופה הבטוחות ביותר לשנת 2026" של אתר הדירוג הנחשב AirlineRatings שפורסם בתחילת השנה, פליי דובאי דורגה במקום הרביעי מבין חברות הלואו קוסט ● בין הקריטריונים שנבדקו: גיל הצי, אירועים חמורים, הכשרת טייסים ומבדקי בטיחות בינלאומיים ● ולאיזה מקום הגיעו חברות התעופה הישראליות?

זנב המטוס של פליי דובאי נפגע כתוצאה מהצניחה המהירה / צילום: לפי סעיף 27 א'

איך רשות המסים קשורה לנורות האזהרה בנוגע לטייס המפגע. בדקנו

רשות המסים מאשרת כי רשימת צוות טיסת פליי דובאי הועברה למרכז שאמור לנתח את נתוני הנוסעים ואנשי הצוות ולזהות מראש סיכונים ודפוסים חריגים • בעקבות ניסיון הפיגוע עולה השאלה אילו בדיקות בוצעו לטייס המשנה, והאם המידע שנאסף על ידי המרכז הלאומי לאבחון נתוני נוסעים (מלא"נ) הציף סימני אזהרה בעניינו

הנתיב המהיר באיילון מראשל''צ לתל אביב / צילום: שירה ספיר

החל מהיום: הנתיב החדש באיילון יוצא לדרך

השלב השני של פרויקט הנתיבים המהירים יוצא לדרך עם פתיחת מתחם התחבורה בראשון לציון ונתיב מהיר באיילון צפון ● מהמתחם יפעלו ארבעה קווי שאטלים חינמיים לתל אביב, בתדירות של עד כל 5 דקות בשעות השיא ● בהמשך ייפתחו הנתיבים גם לרכבים פרטיים, במקרים מסוימים בתשלום אגרה

נוסעים שהיו על טיסת פליי דובאי אחרי הנחיתה בנתב''ג / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

פיצוי של עד 210 אלף דולר לנוסע: איך ניתן לתבוע את פליי דובאי?

מה הפיצוי המרבי שיכול לקבל כל נוסע שהיה על המטוס בטיסת פליי דובאי, מה התובע נדרש להוכיח, איפה אפשר לתבוע חברת תעופה זרה, והאם יש תקדים של מקרה דומה? ● גלובס עושה סדר

ירון מזרחי מנכל בגירה / צילום: רפי מלניק

המנכ"ל מאחורי הנפקת הענק הביטחונית: "רואים את עצמנו באותה רמה עם תע"א, אלביט ורפאל"

ארבעה חודשים אחרי שהשלים את הנפקת חברת הסימולטורים המשפחתית בגירה, מנכ"ל החברה ירון מזרחי מספר בראיון ראשון על הבחירה להפוך לציבוריים, העבודה לצד אחיו ואביו, ומתייחס לסקפטיות של המשקיעים כלפי המניה: "השוק שלנו רחוק ממיצוי" ● ולמה הוא לא מודאג מירידה במפלס העימותים בעולם?

ביל גרוס / צילום: Reuters, Lucy Nicholson

"מלך האג"ח" חושף: ההשקעה הטובה בחייו - והטעות שמחקה לו חצי מהכסף בחודש אחד

ביל גרוס, המייסד המיתולוגי של ענקית ההשקעות פימקו, שיתף בראיון לביזנס אינסיידר את שתי העסקאות שעיצבו את דרכו ● על ההפסד הצורב: "קניתי אג"ח במינוף עם כסף שהרווחתי בבלאק ג'ק" ● ועל ההשקעה המנצחת: מניות של תשתיות אנרגיה, שנהנות כעת מדחיפה מפתיעה מכיוון מהפכת ה-AI

אלון ליפשיץ / צילום: תם שקד

מייסד קרן הדיפנס מספר על ההשקעה שהסתבכה והעסקה הגדולה בגרמניה

"תפארת אשתי ואני נפגשים עם יזמים יחד, וכל אחד מביא משהו אחר. בלעדיה לא הייתה הנקו, ולא הייתה אורליוס. אני אנליטי, ולה יש תפיסה רחבה, היא יודעת לקרוא אנשים" ● שיחה קצרה עם אלון ליפשיץ, מייסד קרן הדיפנס טק אורליוס קפיטל

הרובוטקסי בטקסס (בעיגול: אילון מאסק, מייסד ומנכל טסלה) / צילום: Chip Somodevilla - AP

האתגר המפתיע של המונית האוטונומית של מאסק: חתולים

טסלה האריכה את שעות הפעילות של שירות הרובוטקסי שלה באוסטין שבטקסס, אך אילון מאסק חשף כי בדרך להפעלה בשעות מאוחרות יותר ניצב קושי לא צפוי: זיהוי חיות מחמד בחשכה ● המוניות של טסלה מסתמכות על מצלמות ובינה מלאכותית, והחברה מודה כי תאורה חלשה עלולה לפגוע ביכולתן לזהות את סביבת הרכב

ליאור פרנקל בשיחה עם עמנואל / צילום: טל בדראק

בגיל 28 היא הפכה למפעילת הסוכנים הראשונה של אמ"ן למרות הפרעה טורדנית כפייתית

עם מי מדברים? עמנואל, מפעילת הסוכנים הראשונה באמ"ן ובעלת סדרת ההרצאות "הקוד האנושי", שמביאה את עולם הריגול לחדר הישיבות ● על מה מדברים? השיטה לרתום את האדם שמולך, היכולת המפתיעה של מנהל לקבוע את הנרטיב של העובד, ומה האקס פקטור שסלל לה את הדרך ● פופקורן

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

תבעה את השכנים בגלל נזילה מהעציצים. מה קבעה המפקחת?

תביעה על נזקי מים שנגרמו לכאורה מעציצי השכנים בקומה למעלה נדחתה, לאחר שמומחה קבע כי מקור הנזק הוא בדירת התובעת ● איש מכירות יקבל 280 אלף שקל על שעות נוספות, אף שהחברה המעסיקה טענה כי היה עצמאי ובכיר, ולכן אינו זכאי להן ● וגם: התערבות חריגה בפסק בוררות חסכה ליזם מיליוני שקלים ● 3 פסקי דין בשבוע 

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

צה"ל ניסה לחסל את מחליפו של סינוואר

צה"ל תקף את המחבל הבכיר שמוגדר "האיש החזק ברצועה" ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, על טייס המשנה בפליי דובאי נאסר בעבר לטוס בעומאן בשל חשש מהקצנה אידאולוגית - אך התקבל לעבודה בחברה והטיס את הקו לישראל ● רשת ABC: הטייס התכוון לרסק את המטוס בשטח ישראל ● סגן הנשיא ואנס ניהל את פגישת הקבינט הביטחוני שהתקיימה אתמול בקמפ דייוויד וארכה שעות ● עדכונים שוטפים

הדירה ברחוב אלחנן 24 בחיפה / צילום: פרטי

חיפה: דירה שקטנה מהמרפסת שלה נמכרה ב־1.55 מיליון שקל

מתחילת השנה היו בחיפה כ־200 עסקאות בדירות בנות שני חדרים ● המיוחד בדירה: המרפסת שלה היא בשטח של 63 מ"ר, וחדר השינה הוא גם הממ"ד