גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי"

לדברי קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי: "השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב" ● ואילו סקטורים ומניות מומלצות לדעתו?

קובי אלפי / צילום: מורן ויזל
קובי אלפי / צילום: מורן ויזל

2019 הייתה אחת השנים המפתיעות ביותר בשוק ההון המקומי והגלובלי. השנה, שהחלה בתחזיות פסימיות של כמעט כל מנהלי ההשקעות והאנליסטים, התבררה תוך כדי תנועה כשנה יוצאת דופן בתשואות שהיא הניבה למשקיעים. שינוי קיצוני של תוואי הריבית ע"י הפד (בתחילת 2019 הייתה התחזית ל-2-3 העלאות ריבית, כאשר בפועל הריבית ירדה 3 פעמים במהלך השנה), שינוי הרכב מאזנו (מצמצום ב-2018 להרחבה ב-2019) וקשקשת אין סופית בנוגע לחזית הסחר בין ארה"ב לסין, תרמו לשינוי קיצוני בהלכי הרוח במהלך השנה.

"בעיניי, כוחם היחסי של אנליסטים הולך ופוחת עם השנים, לא כי איכותם הולכת ויורדת, אלא משום שאנו נמצאים בתחילתה של מהפכה טכנולוגית שמעט מאוד אנליסטים בעולם צברו מספיק שעות מנוע כדי להרגיש מספיק מנוסים ובטוחים בעמדתם. וורן באפט טען כבר לפני שנים רבות שאנליסט הוא אדם מלומד ומשכיל, שיודע לכתוב יפה ולכן קראו את סקירותיו, אך הסיקו מסקנה בעצמכם בנוגע למסוקר", כך אומר קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, בריאיון ל"גלובס".

את בית ההשקעות אלפי בנדק הקימו רו"ח יונה בנדק וקובי אלפי ב-2011. בחודש יוני האחרון חצה אלפי בנדק את רף מספר הלקוחות שמגדיר את החברה כחברת ניהול תיקים גדולה ומצטרף למועדון שמנה בסוף 2019 כ-17 חברות לניהול תיקי השקעות (מתוך 124 חברות פעילות).

לדברי אלפי, "אנו חיים כיום בעידן בו כולם חשופים להכול. אם בעבר הזמינות למידע הייתה שווה כסף עבור המשקיע, היום כל משקיע ממוצע יכול לקבל, לעתים באון ליין ואף ללא עלות, את כל הנתונים הרלוונטיים לקבלת החלטה מושכלת. הבעייתיות כיום היא היכולת לסנן באופן נכון את המידע הקיים, כדי להצליח להוציא "את המוץ מן התבן". עודף המידע לעתים מפריע למשקיע וגורם לא פעם לטעויות רבות הפוגעות בתוחלת תשואת התיק שלו".

"רבות מהתיאוריות הכלכליות ומהקורסים הנלמדים באוניברסיטאות כלל לא רלוונטיים בעולם של ריביות נמוכות-אפסיות. לפסיכולוגיה של הכלכלה משקל סגולי גבוה בסביבת ריבית נמוכה וכדי להימנע מטעויות קריטיות, יש צורך במשמעת חזקה מתמיד. משמעת חזקה משמעותה, היכולת לשמור על אסטרטגיית ההשקעות מחד, לצד ביצוע התאמות בתיק ההשקעות, בהתחשב בשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בתכיפות גבוהה יחסית בשנים אלה, מנגד".

יש היום בכלל צורך במנהלי תיקים? לא עדיפה השקעה פסיבית?

אלפי: "אני בעד קדמה וטכנולוגיות שיכולות לייעל ולהנגיש את תחום ניהול ההשקעות בישראל. עם זאת, אני מאמין שתמיד יידרש קברניט שיתווה את הדרך, ייתן מענה והכוונה אישית שכל כך נחוצה עבור הלקוח בתנאי שוק דינאמים ומשתנים. אני לא שולל שילוב של חלק מתיק השקעות הלקוח במוצרים תחליפיים כגון פוליסות החיסכון. יחד עם זאת, אני חושב שעבור המשקיע נכון יותר יהיה לנהל את החלק הארי של השקעותיו בניהול ויחס אישי ולא בתוך מוצר המוני שלא באמת מסוגל לאפיין צרכים ייחודיים של משקיע ובוודאי שלא מסוגל לבצע התאמות ברמת הלקוח הבודד".

אלפי מוסיף "אני מאמין שיש יתרון ברור לחברות השקעות שהבעלים שלהן מגיעים מידי בוקר למשרד ומפקחים מקרוב על ההשקעות. זה ממש לא מקרה שכל סיפורי ההצלחה בשוק ההון, בארבעת העשורים האחרונים, הם של חברות שבעליהם הם הרוח החיה והאקטיבית המעורבת בניהול החברה באופן שוטף. תשואות טובות הן בהחלט תוצאה של מקצועיות ומשמעת בקבלת החלטות. הסיכון הגדול ביותר שקיים עבור לקוח בהקשר זה הוא בכלל ההיבט הפסיכולוגי החזק, שכבר אותר כגורם מרכזי לפגיעה מהותית בתשואת התיק. כדי שמשקיע יוכל להימנע מטעויות קריטיות נפוצות בתקופות רועשות בשווקים, מחובתו לאתר איש מקצוע שיתאים את תיק ההשקעות ליכולת ספיגת ההפסדים שלו ושיאיר את עיניו בתקופות פחות טובות של השווקים. הלקוחות היום הרבה יותר מעורים ומעורבים מבעבר מדובר בתופעה בלתי נמנעת הנובעת מהזמינות למקורות ומאגרי מידע בעקבות הקדמה הטכנולוגית. לקוחות מתוחכמים כבר לא מסתפקים בניהול פאסיבי בתוך קופה בה מנהלים עבור עשרות אלפי לקוחות את אותו תיק השקעות. גם הם מבינים היטב שמה שמתאים לאדם צעיר בן 30 עם 40 שנות עבודה לפניו, אינו בהכרח מתאים לפנסיונר".

אז מה אתה צופה לגבי 2020? השוק לא מפחיד אותך?

"מחד, רמת המכפילים כיום בוול סטריט גבוהה בכ-20% מרמת התמחור הממוצעת בראיה רב שנתית ומשקפת מכפילים של 20 ואף גבוהים מכך עבור מדדים מסוימים, כגון סקטור הטכנולוגיה המגלם עדיין ציפייה לצמיחה מואצת של החברות. מנגד, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי. השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב. הריבית הנמוכה מאפשרת לחברות למחזר ולגייס חוב בעלויות מימון נמוכות ובכך להזרים חמצן נוסף למחזור החיים העסקי. לאחר ירידת התשואות הדרמטית באג"ח הממשלתי בשנה החולפת ובהעדר מרווחי סיכון הולמים באפיק הקונצרני, על דירוגיו השונים, ניתן לומר שעל-אף שלכולם ברור ששוק המניות לכל הפחות אינו זול, הוא עדיין מצדיק את משוואת הסיכוי-סיכון בו לשנה הקרובה".

"במבט קדימה, ניתן לומר שלשווקים נוספו לא מעט סיכונים ביחס לשנה הקודמת. לא די בכך שהשווקים עלו בכ-20% בממוצע בשנה שעברה, וכפי שניתן לראות בדוחות הכספיים, הם לא עלו בהכרח מהסיבות הנכונות של שיפור ממשי בתוצאות העסקיות, אל מהתרחבות המכפילים, שמקורה בהפחתת עלות הכסף הבסיסית ובהרחבות כמותיות נוספות עבור המערכת הבנקאית בארה"ב. אנו נמצאים בפתחה של תקופת מסחר חדשה עבור כלכלת גוש האירו כולה, לאחר שבריטניה החליטה לצאת באופן רשמי מהסכמי הסחר מול מדינות הגוש. הבחירות בארה"ב שצפויות להתקיים לקראת סוף השנה, בוודאי שאינן צפויות להכניס רוגע וודאות לשווקים ולפיכך אנו צופים שנה תנודתית יותר ביחס לשנה החולפת".

איזה סקטורים נראים לכם אטרקטיביים להשקעה כיום?

"ביטחון ותעשיית חלל. זה סקטור שנמצא בעיצומה של מהפכה גדולה, תוך שהוא נהנה מתקציבי ענק ההולכים וגדלים משנה לשנה וצפוי להמשיך ולצמוח בשנים הקרובות. תחום הביטחון ותעשיית החלל נהנה מפירותיה של השקעה אדירה במו"פ ובתקציבי ביטחון, המופנים באופן ישיר ועקיף למיזמים משותפים בין חברות למדינות, המהווים מנוע צמיחה חזק ביותר עבור חברות אלה לשנים הבאות. למעשה, אנו מעריכים כי מדובר באחד הסקטורים הבודדים שיכול להצדיק מכפילי רווח כה גבוהים כפי שמשתקפים מרמת התמחור של החברות בתחום כיום.

ניתן להיחשף לסקטור זה ע"י תעודות סל דוגמת ITA ו-XAR. עבור המשקיע שמחפש השקעה ישירה בחברות, אנו מעניקים משקל יתר למניית רייתאון (RTN ) ולאלביט מערכות, שנהנות כיום ממומנטום עסקי יוצא מן הכלל בעקבות קדמה טכנולוגית וחסמי כניסה גבוהים לתחום".

מה עוד?

"תחום נוסף שעובר מהפכה רגולטורית ועסקית גדולה בשנים האחרונות, אשר צפוי לצמוח בשיעור של עשרות אחוזים בעולם בכל אחת מהשנים הבאות, הוא האנרגיות המתחדשות. על אף הנסיקה המטאורית של מספר חברות בתחום עליהן המלצנו בעבר, דוגמת אנלייט ואנרג'יקס, אנו ממליצים לנצל תיקונים אפשריים במניות אלה, לטובת הגדלת חשיפה לתחום".

"גם בתחום הבינה מלאכותית יש מניות אטרקטיביות - חברות טכנולוגיות קטנות כגדולות, מצביעות על תחום זה כמנוע צמיחה מרכזי השזור בליבת הפעילות העסקית שלהן בעשור הקרוב. קשה למצוא כיום חברות בתחום שלא מציינות כי בכוונתן להשקיע חלק מרכזי מתקציבי המחקר והפיתוח העסקי שלהן בלמידת המכונה (Machine Learning) ובניתוח נתוני עתק (Big Data). אנו ממליצים להיחשף לתחום זה באמצעות סלים דוגמת ROBO (מפוזרת ויקרה יותר) ו-BOTZ, ולא ע"י חשיפה ישירה לחברות בתחום, לאור הקושי היחסי לאתר את "הסוסים המנצחים" מבעוד מועד בתחום חדשני הנמצא בתחילת מחזור חייו העסקיים".

מה אתם חושבים על הבורסה בארץ?

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי ככלל והאמריקאי בפרט. לפחות על בסיס היסטורי, השוק בישראל יורד פחות משוק המניות העולמי בתקופת ירידות שערים ונחשב כדפנסיבי באופן יחסי. בהעדר ממשלה וודאות תקציבית, קשה לראות את השוק בארץ (מניות השורה הראשונה והשנייה), מצמצם פערים מול ארה"ב. עבור מי שחושב שבמהרה בימינו תיכון ממשלה יציבה, היינו ממליצים להגדיל חשיפה לשוק המקומי".

יש מניות מומלצות?

"כן. כמו שציינתי מקודם אנחנו אוהבים את אלביט מערכות, אנרג'יקס ואנלייט. בנוסף, רוטשטיין נדל"ן, חברה העוסקת בייזום הקמה ושיווק של נדל"ן למגורים בישראל. מדובר בחברה ותיקה שביססה עצמה בשנים האחרונות כחברה מובילה בישראל, לה 3,500 יחידות דיור בביצוע ובשיווק במרכז הארץ. החברה מציגה צפי הכנסות של 2.5 מיליארד שקל בשלוש השנים הקרובות. שילוב של ביקושים גבוהים בישראל והתחלות בנייה נמוכות מנגד, תומכים בסקטור כולו בשנים הבאות. גם מטריקס מעניינת. מדובר בחברה מובילה בישראל בתחום טכנולוגיות מידע. למטריקס 5 מגזרי פעילות השלובים למעשה אחד בשני (שיווק תוכנה וחומרה, הדרכה, תשתיות ואינטגרציה, שרותי ייעוץ וטכנולוגיות מידע בישראל, טכנולוגיות מידע בארה"ב). מטריקס הוכיחה בשנים האחרונות עקביות בתוצאות הפיננסיות, במקביל לצמיחה בטריטוריות זרות (ארה"ב ) ולגידול בפעילות עם כניסת הענן לחברות בהן היא פעילה. הסקטור מאופיין ברווחיות עולה ובצמיחה עקבית".

"חברה נוספת היא אזורים, הנחשבת לאחת החברות הגדולות בישראל, עם צבר קרקעות ודירות בשיווק העולה על 8,000 יחידות דיור בחמש השנים הקרובות. החברה השקיעה רבות בתחום הדיור למשתכן ונחשבת לגדולה בתחום, דבר המקנה לה שקיפות וודאות בנוגע לשיווק דירות ותקבולים (דירות בהנחה גבוהה על מחירי שוק שיש בהם מרכיב וודאי למכירות). על רקע ביקושים גבוהים לסקטור כולו, לצד היצע קרקעות והתחלות בנייה נמוכות, אנו ממליצים על חשיפת יתר לחברה".

עוד כתבות

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

השופט אלכס שטיין. מסתמן כפליליסט הבולט הבא

"לא נתערב": העליון משרטט מחדש את גבולות הגזרה של חוזים מפורטים

השופטים דחו ערעור של בעלי יחידות נופש במלון מלכת שבא, שביקשו לשנות את דמי הניהול ● הנימוק: חוזה מפורט הוא חוזה סגור, ועדיפה לשון ההסכם על "שיקולים ערכיים" ● השופטים אף הזהירו מהשלכות כלכליות של התערבות שיפוטית

מגדל הספירלה של עזריאלי / צילום: KPF

כ־600 מיליון שקל בתוך פחות משנתיים: שווי מגדל הספירלה של עזריאלי ממשיך לעלות

למרות שהשלמת בנייתו מתוכננת רק בשנת 2028, כבר כיום שווה המגדל הרביעי במתחם עזריאלי יותר מ־2.5 מיליארד שקל ● ב"חזית" המגורים: מדוע צמח המרמן מכרה יותר דירות ב־2025, אך ההכנסות נחתכו בחצי?

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?

מערכת חץ 3 בפעולה / צילום: דוברות משרד הביטחון

דיווחים בגרמניה: מערכת החץ תתחיל לפעול כבר בשבוע הבא

ע"פ דיווחים בכלי התקשורת הגרמנית, מערכת החץ 3, שנרכשה מישראל במחיר של 3.5 מיליארד אירו, תחל לפעול באופן חלקי כבר בשבוע הבא ● "המערכת תאפשר הגנה של 360 מעלות, מה שיבטיח להגן על תושבי גרמניה והתשתיות שלה מפני התקפות בטילים ארוכי טווח", נכתב בהודעה לעיתונות של חיל האוויר הגרמני

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: ap, RONEN ZVULUN

באוצר צופים שיחס החוב יחזור לרמתו ערב המלחמה בעוד עשור, וזה התרחיש האופטימי

במשרד האוצר מעריכים כי בתרחיש הסביר יחס החוב–תוצר יירד לרמה של 60% רק ב–2035 ● ברקע: דרישת הביטחון לגיוס 60 אלף אנשי מילואים בשנה ● ומה בנוגע להפחתות הריבית?

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

אמבולנסים בזירת התאונה / צילום: מד''א

שני פועלי בניין נהרגו בנפילה באתר בנייה ברמת השרון

שני הפועלים, אזרחי סין, נהרגו הבוקר בנפילה מגובה באתר בנייה של בניין מגורים ברמת השרון ● 40 פועלים נהרגו מתחילת השנה באתרי בנייה

צמיד של פנדורה / צילום: שטארסטוק

תגובת שרשרת: שוק התכשיטים בישראל מתקשה להתרחב, וסמוטריץ' לא מסייע

בשנים האחרונות נדרש שוק התכשיטים להמציא את עצמו מחדש, בעיקר לאור העדפות דור ה־Z שהפך לכוח קנייה משמעותי ● עד כמה תשפיע החלטת שר האוצר להעלות את הפטור ממע"מ על יבוא מחו"ל, ומה נדרש מהשחקניות בענף

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט מתחילים להספיד את עידן "שבע המופלאות" ולסמן מנצחות במרוץ ה-AI

כשברקע החששות מפני התפתחות בועה בוול סטריט והסקפטיות סביב הוצאות ההון העצומות בתחום ה-AI, האופוריה הכללית מתחלפת בסלקטיביות הולכת וגוברת לגבי המניות בפורטפוליו של המשקיעים ● בבנק סיטי מאמינים כי "ימי 'שבע המופלאות' הם בעיקר מאחורינו", ומצביעים על שלוש המניות שלדעתם יובילו את השוק

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר הבריטית. לחץ עצום / צילום: ap, Leon Neal

האתגר של שרת האוצר הבריטית: להציג תקציב שלא יזעזע את "מפלצת האג"ח"

הלחץ העצום על רייצ'ל ריבס: לא רק הציבור והתקשורת, אלא בעיקר שוק אג"ח ממשלתיות אדיר של 2.7 טריליון ליש"ט שיכריע אם התקציב שתציג יביא יציבות או יגדיל את הסיכון הפיננסי ● כעת כל העיניים עליה, ודויטשה בנק כבר הודיע כי ישיק כלי AI שינתח כל מילה שלה

מוסך דן ברמת החייל / צילום: איל יצהר

הפרויקט השאפתני של דן בצפון ת"א מסתבך בגלל מחלוקת על 20 דירות

עיריית ת"א דרשה לקבל 20 דירות בפרויקט המיועד לקום במקום חניון האוטובוסים ברמת החייל, אך ועדת הערר המחוזית התנגדה ● בעירייה יגישו עתירה: "מדובר בשטחים השייכים לציבור"

מנסור יבאש, ראש עיריית אנקרה (מימין), עם הנשיא ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

אחרי שדרש כ־2,000 שנות מאסר ליריבו, ארדואן מסמן את האיום הבא

נשיא טורקיה ממשיך בהכנה לבחירות, שכוללת סילוקם של איומים פוליטיים ● כעת אישר משרד הפנים הטורקי חקירה נגד מנסור יבאש, ראש עיר הבירה ומגדולי יריביו הפוליטיים של הנשיא

וול סטריט / צילום: Shutterstock

עליות בוול סטריט; אורקל קופצת במעל 4%, לצד מניות AI נוספות

הנאסד"ק עולה בכ-1% ● אלפאבית יורדת, אנבידיה מטפסת • הביטקוין מתאושש ונסחר כעת סביב 89 אלף דולר ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" • ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה • ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת, ב-UBS ממליצים על אירופה

העיר מודיעין / צילום: Shutterstock

זו העיר עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בישראל על פי הלמ"ס

על פי דוח הלמ"ס, העיר עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בארץ היא מודיעין, עם 87.5 שנים, ואילו באום אל פאחם נרשמה תוחלת החיים הנמוכה ביותר – 78.8 שנים ● גם שיעורי הזכאות לתעודת בגרות היו גבוהים יותר בערים החזקות כלכלית: בגבעתיים ובמודיעין הוא הגיע ליותר מ-90%, בהרצליה, הוד השרון ורעננה הוא הגיע לכ-90%

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ לברקת: "חלף זמן רב מההחלטה, קדם את תו התקן לעסקי המילואימניקים"

חצי שנה אחרי החלטת הממשלה לקידום עסקים של מילואימניקים - טרם גובשה תוכנית עבודה ● שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר מכתב לשר הכלכלה ניר ברקת, שהגיע לידי גלובס, ובו קרא לזרז את יישום ההחלטה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ירדה ב-2.5%, מטא טיפסה בכ-4%

מטא מנהלת שיחות להוציא מיליארדים על שבבי ה-AI של גוגל ● צים זינקה לאחר שהדירקטוריון הודיע על בחינת חלופות אסטרטגיות לרכישת החברה ● אירופה ננעלה בעליות, על רקע ההתקדמות במגעים להפסקת אש באוקראינה ● חברות פרטיות בארה"ב איבדו 13 אלף משרות ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו ב־ 0.2% בספטמבר, פחות מהצפי ● רמזים על אינפלציה עיקשת: מדד מחירי היצרן עלה ב־0.3% בספטמבר

יהלומים / צילום: תמר מצפי

מכסי טראמפ מטלטלים את תעשיית היהלומים הישראלית

המכסים האמריקאיים מכבידים על אחד מענפי היצוא המרכזיים של ישראל, בעוד ההסכם לפטור את היהלומים מהמס ממתין ללא חתימה ● בינתיים היבוא והיצוא נחתכים, ובענף חוששים מקריסה

חיים כץ, שר הבריאות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

חיים כץ מחדש את ועדת הבדיקה לכללית

רק אתמול אושר מינויו הקבוע של כץ כשר הבריאות, וכעת הוא מחזיר לפעילות את הוועדה שהשעה כשכיהן בתפקיד ממלא המקום ● הוועדה בודקת את תפקוד דירקטוריון הכללית, והקופה מתנגדת לה נמרצות