גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי"

לדברי קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי: "השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב" ● ואילו סקטורים ומניות מומלצות לדעתו?

קובי אלפי / צילום: מורן ויזל
קובי אלפי / צילום: מורן ויזל

2019 הייתה אחת השנים המפתיעות ביותר בשוק ההון המקומי והגלובלי. השנה, שהחלה בתחזיות פסימיות של כמעט כל מנהלי ההשקעות והאנליסטים, התבררה תוך כדי תנועה כשנה יוצאת דופן בתשואות שהיא הניבה למשקיעים. שינוי קיצוני של תוואי הריבית ע"י הפד (בתחילת 2019 הייתה התחזית ל-2-3 העלאות ריבית, כאשר בפועל הריבית ירדה 3 פעמים במהלך השנה), שינוי הרכב מאזנו (מצמצום ב-2018 להרחבה ב-2019) וקשקשת אין סופית בנוגע לחזית הסחר בין ארה"ב לסין, תרמו לשינוי קיצוני בהלכי הרוח במהלך השנה.

"בעיניי, כוחם היחסי של אנליסטים הולך ופוחת עם השנים, לא כי איכותם הולכת ויורדת, אלא משום שאנו נמצאים בתחילתה של מהפכה טכנולוגית שמעט מאוד אנליסטים בעולם צברו מספיק שעות מנוע כדי להרגיש מספיק מנוסים ובטוחים בעמדתם. וורן באפט טען כבר לפני שנים רבות שאנליסט הוא אדם מלומד ומשכיל, שיודע לכתוב יפה ולכן קראו את סקירותיו, אך הסיקו מסקנה בעצמכם בנוגע למסוקר", כך אומר קובי אלפי מבית ההשקעות אלפי בנדק, בריאיון ל"גלובס".

את בית ההשקעות אלפי בנדק הקימו רו"ח יונה בנדק וקובי אלפי ב-2011. בחודש יוני האחרון חצה אלפי בנדק את רף מספר הלקוחות שמגדיר את החברה כחברת ניהול תיקים גדולה ומצטרף למועדון שמנה בסוף 2019 כ-17 חברות לניהול תיקי השקעות (מתוך 124 חברות פעילות).

לדברי אלפי, "אנו חיים כיום בעידן בו כולם חשופים להכול. אם בעבר הזמינות למידע הייתה שווה כסף עבור המשקיע, היום כל משקיע ממוצע יכול לקבל, לעתים באון ליין ואף ללא עלות, את כל הנתונים הרלוונטיים לקבלת החלטה מושכלת. הבעייתיות כיום היא היכולת לסנן באופן נכון את המידע הקיים, כדי להצליח להוציא "את המוץ מן התבן". עודף המידע לעתים מפריע למשקיע וגורם לא פעם לטעויות רבות הפוגעות בתוחלת תשואת התיק שלו".

"רבות מהתיאוריות הכלכליות ומהקורסים הנלמדים באוניברסיטאות כלל לא רלוונטיים בעולם של ריביות נמוכות-אפסיות. לפסיכולוגיה של הכלכלה משקל סגולי גבוה בסביבת ריבית נמוכה וכדי להימנע מטעויות קריטיות, יש צורך במשמעת חזקה מתמיד. משמעת חזקה משמעותה, היכולת לשמור על אסטרטגיית ההשקעות מחד, לצד ביצוע התאמות בתיק ההשקעות, בהתחשב בשינויים הטכנולוגיים המתרחשים בתכיפות גבוהה יחסית בשנים אלה, מנגד".

יש היום בכלל צורך במנהלי תיקים? לא עדיפה השקעה פסיבית?

אלפי: "אני בעד קדמה וטכנולוגיות שיכולות לייעל ולהנגיש את תחום ניהול ההשקעות בישראל. עם זאת, אני מאמין שתמיד יידרש קברניט שיתווה את הדרך, ייתן מענה והכוונה אישית שכל כך נחוצה עבור הלקוח בתנאי שוק דינאמים ומשתנים. אני לא שולל שילוב של חלק מתיק השקעות הלקוח במוצרים תחליפיים כגון פוליסות החיסכון. יחד עם זאת, אני חושב שעבור המשקיע נכון יותר יהיה לנהל את החלק הארי של השקעותיו בניהול ויחס אישי ולא בתוך מוצר המוני שלא באמת מסוגל לאפיין צרכים ייחודיים של משקיע ובוודאי שלא מסוגל לבצע התאמות ברמת הלקוח הבודד".

אלפי מוסיף "אני מאמין שיש יתרון ברור לחברות השקעות שהבעלים שלהן מגיעים מידי בוקר למשרד ומפקחים מקרוב על ההשקעות. זה ממש לא מקרה שכל סיפורי ההצלחה בשוק ההון, בארבעת העשורים האחרונים, הם של חברות שבעליהם הם הרוח החיה והאקטיבית המעורבת בניהול החברה באופן שוטף. תשואות טובות הן בהחלט תוצאה של מקצועיות ומשמעת בקבלת החלטות. הסיכון הגדול ביותר שקיים עבור לקוח בהקשר זה הוא בכלל ההיבט הפסיכולוגי החזק, שכבר אותר כגורם מרכזי לפגיעה מהותית בתשואת התיק. כדי שמשקיע יוכל להימנע מטעויות קריטיות נפוצות בתקופות רועשות בשווקים, מחובתו לאתר איש מקצוע שיתאים את תיק ההשקעות ליכולת ספיגת ההפסדים שלו ושיאיר את עיניו בתקופות פחות טובות של השווקים. הלקוחות היום הרבה יותר מעורים ומעורבים מבעבר מדובר בתופעה בלתי נמנעת הנובעת מהזמינות למקורות ומאגרי מידע בעקבות הקדמה הטכנולוגית. לקוחות מתוחכמים כבר לא מסתפקים בניהול פאסיבי בתוך קופה בה מנהלים עבור עשרות אלפי לקוחות את אותו תיק השקעות. גם הם מבינים היטב שמה שמתאים לאדם צעיר בן 30 עם 40 שנות עבודה לפניו, אינו בהכרח מתאים לפנסיונר".

אז מה אתה צופה לגבי 2020? השוק לא מפחיד אותך?

"מחד, רמת המכפילים כיום בוול סטריט גבוהה בכ-20% מרמת התמחור הממוצעת בראיה רב שנתית ומשקפת מכפילים של 20 ואף גבוהים מכך עבור מדדים מסוימים, כגון סקטור הטכנולוגיה המגלם עדיין ציפייה לצמיחה מואצת של החברות. מנגד, סביבת תמחור הכסף מאוד נמוכה ונוחה למגזר העסקי. השוק הספיק להפנים במהלך השנה החולפת שהריבית נמצאת בשליטה ואינה צפויה לעלות בקרוב. הריבית הנמוכה מאפשרת לחברות למחזר ולגייס חוב בעלויות מימון נמוכות ובכך להזרים חמצן נוסף למחזור החיים העסקי. לאחר ירידת התשואות הדרמטית באג"ח הממשלתי בשנה החולפת ובהעדר מרווחי סיכון הולמים באפיק הקונצרני, על דירוגיו השונים, ניתן לומר שעל-אף שלכולם ברור ששוק המניות לכל הפחות אינו זול, הוא עדיין מצדיק את משוואת הסיכוי-סיכון בו לשנה הקרובה".

"במבט קדימה, ניתן לומר שלשווקים נוספו לא מעט סיכונים ביחס לשנה הקודמת. לא די בכך שהשווקים עלו בכ-20% בממוצע בשנה שעברה, וכפי שניתן לראות בדוחות הכספיים, הם לא עלו בהכרח מהסיבות הנכונות של שיפור ממשי בתוצאות העסקיות, אל מהתרחבות המכפילים, שמקורה בהפחתת עלות הכסף הבסיסית ובהרחבות כמותיות נוספות עבור המערכת הבנקאית בארה"ב. אנו נמצאים בפתחה של תקופת מסחר חדשה עבור כלכלת גוש האירו כולה, לאחר שבריטניה החליטה לצאת באופן רשמי מהסכמי הסחר מול מדינות הגוש. הבחירות בארה"ב שצפויות להתקיים לקראת סוף השנה, בוודאי שאינן צפויות להכניס רוגע וודאות לשווקים ולפיכך אנו צופים שנה תנודתית יותר ביחס לשנה החולפת".

איזה סקטורים נראים לכם אטרקטיביים להשקעה כיום?

"ביטחון ותעשיית חלל. זה סקטור שנמצא בעיצומה של מהפכה גדולה, תוך שהוא נהנה מתקציבי ענק ההולכים וגדלים משנה לשנה וצפוי להמשיך ולצמוח בשנים הקרובות. תחום הביטחון ותעשיית החלל נהנה מפירותיה של השקעה אדירה במו"פ ובתקציבי ביטחון, המופנים באופן ישיר ועקיף למיזמים משותפים בין חברות למדינות, המהווים מנוע צמיחה חזק ביותר עבור חברות אלה לשנים הבאות. למעשה, אנו מעריכים כי מדובר באחד הסקטורים הבודדים שיכול להצדיק מכפילי רווח כה גבוהים כפי שמשתקפים מרמת התמחור של החברות בתחום כיום.

ניתן להיחשף לסקטור זה ע"י תעודות סל דוגמת ITA ו-XAR. עבור המשקיע שמחפש השקעה ישירה בחברות, אנו מעניקים משקל יתר למניית רייתאון (RTN ) ולאלביט מערכות, שנהנות כיום ממומנטום עסקי יוצא מן הכלל בעקבות קדמה טכנולוגית וחסמי כניסה גבוהים לתחום".

מה עוד?

"תחום נוסף שעובר מהפכה רגולטורית ועסקית גדולה בשנים האחרונות, אשר צפוי לצמוח בשיעור של עשרות אחוזים בעולם בכל אחת מהשנים הבאות, הוא האנרגיות המתחדשות. על אף הנסיקה המטאורית של מספר חברות בתחום עליהן המלצנו בעבר, דוגמת אנלייט ואנרג'יקס, אנו ממליצים לנצל תיקונים אפשריים במניות אלה, לטובת הגדלת חשיפה לתחום".

"גם בתחום הבינה מלאכותית יש מניות אטרקטיביות - חברות טכנולוגיות קטנות כגדולות, מצביעות על תחום זה כמנוע צמיחה מרכזי השזור בליבת הפעילות העסקית שלהן בעשור הקרוב. קשה למצוא כיום חברות בתחום שלא מציינות כי בכוונתן להשקיע חלק מרכזי מתקציבי המחקר והפיתוח העסקי שלהן בלמידת המכונה (Machine Learning) ובניתוח נתוני עתק (Big Data). אנו ממליצים להיחשף לתחום זה באמצעות סלים דוגמת ROBO (מפוזרת ויקרה יותר) ו-BOTZ, ולא ע"י חשיפה ישירה לחברות בתחום, לאור הקושי היחסי לאתר את "הסוסים המנצחים" מבעוד מועד בתחום חדשני הנמצא בתחילת מחזור חייו העסקיים".

מה אתם חושבים על הבורסה בארץ?

"השוק המקומי ממשיך להיות זול ואטרקטיבי ביחס לרמת התמחור של שוק המניות העולמי ככלל והאמריקאי בפרט. לפחות על בסיס היסטורי, השוק בישראל יורד פחות משוק המניות העולמי בתקופת ירידות שערים ונחשב כדפנסיבי באופן יחסי. בהעדר ממשלה וודאות תקציבית, קשה לראות את השוק בארץ (מניות השורה הראשונה והשנייה), מצמצם פערים מול ארה"ב. עבור מי שחושב שבמהרה בימינו תיכון ממשלה יציבה, היינו ממליצים להגדיל חשיפה לשוק המקומי".

יש מניות מומלצות?

"כן. כמו שציינתי מקודם אנחנו אוהבים את אלביט מערכות, אנרג'יקס ואנלייט. בנוסף, רוטשטיין נדל"ן, חברה העוסקת בייזום הקמה ושיווק של נדל"ן למגורים בישראל. מדובר בחברה ותיקה שביססה עצמה בשנים האחרונות כחברה מובילה בישראל, לה 3,500 יחידות דיור בביצוע ובשיווק במרכז הארץ. החברה מציגה צפי הכנסות של 2.5 מיליארד שקל בשלוש השנים הקרובות. שילוב של ביקושים גבוהים בישראל והתחלות בנייה נמוכות מנגד, תומכים בסקטור כולו בשנים הבאות. גם מטריקס מעניינת. מדובר בחברה מובילה בישראל בתחום טכנולוגיות מידע. למטריקס 5 מגזרי פעילות השלובים למעשה אחד בשני (שיווק תוכנה וחומרה, הדרכה, תשתיות ואינטגרציה, שרותי ייעוץ וטכנולוגיות מידע בישראל, טכנולוגיות מידע בארה"ב). מטריקס הוכיחה בשנים האחרונות עקביות בתוצאות הפיננסיות, במקביל לצמיחה בטריטוריות זרות (ארה"ב ) ולגידול בפעילות עם כניסת הענן לחברות בהן היא פעילה. הסקטור מאופיין ברווחיות עולה ובצמיחה עקבית".

"חברה נוספת היא אזורים, הנחשבת לאחת החברות הגדולות בישראל, עם צבר קרקעות ודירות בשיווק העולה על 8,000 יחידות דיור בחמש השנים הקרובות. החברה השקיעה רבות בתחום הדיור למשתכן ונחשבת לגדולה בתחום, דבר המקנה לה שקיפות וודאות בנוגע לשיווק דירות ותקבולים (דירות בהנחה גבוהה על מחירי שוק שיש בהם מרכיב וודאי למכירות). על רקע ביקושים גבוהים לסקטור כולו, לצד היצע קרקעות והתחלות בנייה נמוכות, אנו ממליצים על חשיפת יתר לחברה".

עוד כתבות

כידן דהרי וירון אדיב, בעלי ישפרו־תנופורט / צילום: רמי זרנגר

השותף החדש בעסקת ג'י סיטי עוקץ את כצמן ומסמן את היעד: "נהיה אימפריה"

ישפרו של ירון אדיב וכידן דהרי תצטרף לצחי אבו ברכישת השליטה בג'י סיטי מחיים כצמן ● דהרי: "ג'י סיטי התרכזה במהלכים פיננסיים, נחזיר אותה להיות חברת נדל"ן מובילה" ● צחי אבו, שספג ירידה במניית ארי נדל"ן בשל העסקה: "החבר'ה האלה מזכירים לי את הרעב שלי"

מנכ''ל סופרגז פאוור, דניאל ספיר / צילום: ענבל מרמרי

חברת הגז הגדולה תחזיר ללקוחות 36 מיליון שקל. מי זכאי?

סופרגז פאוור הגישה לאישור בית המשפט הסדר פשרה בתביעה ייצוגית ● הפיצוי יינתן ללקוחות שצרכו גז ביתי באמצעות מערכת גז מרכזית מ-1 בינואר 2017 ואילך ● החברה התחייבה גם להשוות למשך ארבע שנים את מחיר הגז למחיר הנמוך ביותר באותה מערכת גז מרכזית

המוסדיים מקטינים חשיפה לדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל בשפל של מעל שלושה חודשים מול הדולר - אלו הסיבות

השקל ממשיך במגמת ההיחלשות שלו מול הדולר, ושערו עומד על 3.06 שקלים - רמה שנראתה לאחרונה רק בתחילת אפריל האחרון ● יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות, הצביע על התנודתיות בוול סטריט כמניע מרכזי לפיחות בשקל: "המתאם השלילי בין שוק המניות לדולר-שקל עלה לאזור ה-60% מול ה-S&P 500"

צדיק בינו, בעל השליטה בבנק הבינלאומי; דקלה קריץ, יו''ר ועד ארגון המנהלים ומורשי החתימה בבנק; אלי כהן, מנכ''ל הבנק / איור: גיל ג'יבלי

עשרות מנהלים בבינלאומי בדרך החוצה - והוא לא הבנק היחיד שמצמצם עובדים

לגלובס נודע כי כמעט 60 מנהלים בדרג ביניים ומורשי חתימה צפויים לצאת לפרישה מרצון עד סוף השנה, כחלק מתוכנית שתיפרד מכ־15% נוספים ● לפי הערכות, הרקע למהלך הוא לחצי התייעלות בבנק ומתח מול הוועד ● המהלך מצטרף למגמה רחבה במערכת הבנקאית בחודשים האחרונים ● בבינלאומי טוענים: "אין מספרים סופיים"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל אלפאבית (גוגל) / צילום: Reuters, Mateusz Wlodarczyk

אלפאבית הכתה את התחזית עם הכנסות של 119 מיליארד דולר, והנתון המסקרן שמסתתר בדוחות

הן ההכנסות הכוללות והן ההכנסות מענן עקפו את הצפי - 116.5 ו-24.5 מיליארד דולר בהתאמה ● ההכנסות מפרסום אכזבו

סיגריות אלקטרוניות / צילום: באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

רשות המסים ציפתה לגבות מאות מיליוני שקלים. התוצאה רחוקה משם

רשות המסים כמעט שלא הצליחה לגבות מס על סיגריות אלקטרוניות מאז כניסתו לתוקף, בשל התחמקות רחבה מתשלום והתרחבות השוק השחור ● חקיקה להגברת האכיפה נתקעה בכנסת בעקבות מחלוקות והתפזרות הכנסת, ולכן לא הושלמה ● ברשות המסים מסרבים לקדם שינוי במס ללא אישור חבילת החקיקה המלאה, וממתינים לכינון הכנסת הבאה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; אנבידיה עלתה ב-2%, סופר מיקרו ב-20%

המדדים נעו בתנודתיות לקראת דוחות אלפאבית וטסלה לאחר הנעילה ● מניית סופר מיקרו זינקה בכ-20%, דל ב-10% ● AMD תשקיע עד 5 מיליארד דולר באנתרופיק ● אמזון מפטרת מחטיבת הבינה המלאכותית ● פרמאונט סקיידנס קיבלה אישור אירופי לרכישת וורנר ברדרס ● מאנדיי מפטרת כ-20% מהעובדים

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

“מלכודת מס”: תביעה חוזרת בסכסוך המיליונים של מנכ"ל וויקס

לאחר שתביעה קודמת נמחקה בטענה כי הנזק טרם התגבש, אבישי אברהמי שב לבית המשפט ודורש פיצוי בגין ייעוץ מס שלטענתו הוביל לחבות מס של עשרות מיליוני שקלים ● רואה החשבון גיל סולטן מכחיש את הטענות וטוען כי לא נתן ייעוץ מס

חוות שרתים / צילום: Shutterstock

מעבר מואץ לפריפריה או מכסות נוקשות: איך ייראו חוות השרתים בעוד 140 ימים

החלטת רשות החשמל להקפיא את חיבורי החוות, עקב דרישות שהגיעו לפי שלושה מהצריכה בישראל, האיצה את המאמץ להסדרת הענף ● מסמכי מדיניות ממשלתיים מסמנים את הכיוונים החדשים ● מהרחקה לפריפריה ודרישה לייצור עצמי - ועד להגבלת הקמת חוות חדשות

ג'ניפר אניסטון, רוברט קנדי ג'וניור, ובקבוק פפטידים ברקע / צילומים: רויטרס - Sipa USA, AP - Jose Luis Magana

​ג'ניפר אניסטון "נשבעת" בהם, שר הבריאות בארה"ב בעד: מה עומד מאחורי שיגעון הפפטידים

פפטידים הפכו ללהיט של קליניקות לונג'ביטי, סלבס ומשפיענים, אבל רבים מהשימושים בהם עדיין אינם מאושרים ● רגע לפני דיון מיוחד ב־FDA על הקלות רגולטוריות, בדקנו מה באמת ידוע על ההבטחות, הסיכונים והאינטרסים שמאחורי הטרנד ● וגם: מהם החומרים שהכי מסעירים את השוק • מדעי אריכות החיים, מדור חדש 

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

במאנדיי התעקשו שאין צורך בפיטורים נרחבים. פתאום הכול השתנה

בחודשים האחרונים הסביר המנכ"ל המשותף, ערן זינמן, כי AI רק יגדיל את מצבת העובדים, דחה את מודל הפיטורים של וויקס והבטיח שמאנדיי אינה מחליפה כוח אדם ● כעת, פחות מחודשיים לאחר מכן, החברה מפטרת כ־620 עובדים, כ־20% מכוח האדם שלה, וממשיכה לטעון כי לא מדובר במהלך של התייעלות

סמארטפון Fold Ultra של סמסונג

סמסונג חושפת מתקפלים חדשים ומשקפיים חכמים מפתיעים. כמה הם יעלו בישראל?

ענקית הטכנולוגיה הקוריאנית הכריזה באירוע בלונדון על הדור הבא של מכשירי הסמארטפון המתקפלים שלה, על משקפיים חכמים מפתיעים ועל שעון חכם חדש ● מה יש במוצרים החדשים של סמסונג, וכמה הם יעלו לכם?

מכלית נפט נערכת לפריקה במחוז שאנדונג, סין / צילום: Reuters, CFOTO

לא סעודיה: זאת המדינה שקובעת את מחירי הנפט

בתחילת המלחמה כלכלנים חששו שמחירי הנפט יגיעו ל־150 דולר לחבית ● בגלל עצירת יבוא הנפט של סין, תחזית האימים לא התגשמה ● מה האינטרס של המעצמה בשמירה על מחירים נמוכים?

צילום מסך מתוך אתר מכרז הדירות הגדול של פרשקובסקי

פרשקובסקי משיקה מכרז דיגיטלי למכירת דירות: מה גובה ההנחות?

חברת פרשקובסקי משיקה מכרז דיגיטלי למכירת דירות, עם מחירי מינימום שנמוכים ביותר מ־10% ממחיר המחירון ● במתחם ביג גלילות אושרה תוכנית להקמת מגדל משולב של דיור מוגן ומשרדים ● תוכנית להכפלת גודלו של בית החולים שיבא עד שנת 2045, לצד הרחבת תשתיות ● וגם: נכנסה לתוקף רפורמה לקיצור ההליכים בהשגות על שומות רמ"י ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ חותם על המכסים / צילום: Reuters, Aaron Schwartz

המכסים של טראמפ חוזרים, והם לא האיום היחיד על יציבות השווקים

בממשל טראמפ רומזים על הטלת מכסים חדשים כבר ביום שישי, והשווקים בעולם הזכירו איך נראית מציאות עם תנודתיות גבוהה וחוסר ביטחון ● טראמפ בנתיים כבר החל בהטלת מכסים חדשים על ברזיל, קנדה, ותרופות מיובאות

מסך של VIDAA / צילום: Teads

טידס תנהל את הפרסום בטלוויזיות החכמות של הייסנס וטושיבה

לאחר שיתופי פעולה עם גוגל, סמסונג ו-LG, חברת Teads מרחיבה את פעילותה בישראל ותנהל את הפרסום בטלוויזיות החכמות של הייסנס וטושיבה, המונות כ-350 אלף מסכים בארץ ● בחברה מציינים כי המונדיאל תרם לזינוק בצפייה במסכים הביתיים ולהאצת שוק הפרסום בטלוויזיות החכמות

מיכאל מירילשוילי ורמי לוי / צילומים: יונתן בלום

הסכמים, הלוואה ובקשת חדלות פירעון: החזית שנפתחה בין רמי לוי למירילשווילי

שיתוף־פעולה מבטיח בין רשת רמי לוי לבין סטארט־אפ השייך לחברה שבבעלות מיכאל מירילשווילי התדרדר לסכסוך משפטי, הכולל טענות הדדיות ומאבק על מיליוני שקלים ● במוקד: תביעה על הלוואה של מיליוני שקלים ובקשת פירוק שנבלמה בבית המשפט

זירת קריסת המרפסת בירושלים / צילום: כבאות והצלה לישראל

האם ניתן היה למנוע את אסון קריסת המרפסת, ומי יישא באחריות?

מרפסת בבניין ישן בירושלים קרסה, וגרמה למותו של גבר בן 80 ולפציעת כמה בני אדם ● לפי מומחים, הקריסה נגרמה ככל הנראה מבלאי ממושך לאחר שנים של חשיפה למזג האוויר ● הפיצוי לדיירים ולבעלי העסקים צפוי להגיע בעיקר מחברות הביטוח ● שאלת השעה

אנדי ברנהאם, רה''מ הנכנס של בריטניה / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

"מאיפה הכסף?": רה"מ הבריטי מדאיג את המשקיעים שכל מנהיג בעולם מפחד מהם

ראש ממשלת בריטניה החדש יוצא במהלכים להקל על יוקר המחיה ובשוק חוששים מניפוח הגירעון ● תשואות האג"ח זינקו לשיא

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

i24NEWS מצטרף למאבק המשפטי לטובת חוק התקשורת של קרעי

ערוץ החדשות מבקש להצטרף כמשיב לעתירות נגד חוק התקשורת, בטענה כי הקפאת החוק פוגעת בו באופן ישיר ● בבקשה שהגיש לבג"ץ נטען כי הרפורמה נועדה להגביר את התחרות בשוק ולהסיר חסמים רגולטוריים ● עורכי הדין שהגישו את הבקשה מטעם הערוץ מייצגים את קרעי בבג"ץ בעתירות על הרחבת אזורי השידור של תחנות הרדיו האזוריות