גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

35 דולר לשעתיים בניו יורק: כמה משלמים בעולם על חניה

בדיקה של מחירי החניה בעולם שנערכה ע"י אפליקציית Parkopedia מגלה כי בראש הדירוג נמצאות ניו יורק וערים גדולות באוסטרליה ● היכן ממוקמת ישראל ביחס לעולם, ואיך הגיע מחיר חודשי ממוצע של שכירת חניה בחניון בישראל ל-202 דולר?

חניון בתל אביב / צילום: איל יצהר
חניון בתל אביב / צילום: איל יצהר

מהי העיר היקרה ביותר לחניה בעולם? היכן עומדת ישראל, בתמונת החניה העולמית? עבודה משווה, שנערכה באחרונה על ידי בעלי אפליקציית החניה Parkopedia, ואשר כללה לראשונה את ישראל, הכתירה את ניו יורק ואת הערים הגדולות של אוסטרליה כערים שבהן החניות הן היקרות ביותר בעולם.

ישראל נכללה בעבודה כמקשה אחת ותוצאות המחקר לא כללו פירוט על מחירי החניה בערים השונות. אבל אפילו מחירי החניה הנהוגים בעיר היקרה ביותר בישראל, תל אביב, אינם נחשבים לגבוהים ברמות עולמיות. ישראל נמצאת במקומות בינוניים בשתי בדיקות של האפליקציה (חניה יומית ושעתית), וברמות המחירים החודשיים לחניה בחניון, הגענו למקום התשיעי בעולם.

Parkopedia היא חברה למתן שירותים דיגיטליים לחניה, שהתוצר המוכר ביותר שלה הוא אפליקציה לאיתור מקומות חניה. היא מוציאה מעת לעת פרסומים משווים על חניות, בהם מדד עולמי משווה לעלויות חניה, Global parking index, שהוצא באחרונה לאור.

הדירוג כולל השוואת מחירי חניה בין ערים ומדינות, והוא מבוסס על מחירי 70 מיליון מקומות חניה ב-115 אלף ערים ב-89 מדינות. מחיר החניה נמדד למשך שעתיים בימי רביעי בין השעות 11:00 ל-13:00; למשך שמונה שעות (חניה יומית) בין 09:30 ל-17:30; וחניה חודשית. הנתונים נאספו בין אפריל ליולי 2019, והם חולקו לשני סוגי חניות: חניות ברחובות (on street) וחניות בחניונים (off street).

כמה עולה חניה לחודש

כשמדובר בחניות לשעתיים בחניון, ניו יורק היא היקרה בעולם, עם מחיר ממוצע של 34.94 דולר לשעתיים; אחריה הערים האוסטרליות סידני (27.37 דולר לשעתיים) ובריזביין (20.55); במקום הרביעי שיקגו (20.08 דולר), אחריה עוד עיר אוסטרלית - מלבורן (19.87), במקום השישי בוסטון (18.36 דולר) וחותמת את הצמרת לונדון, שבה מחיר חניה בחניון מגיע ל-16.92 דולר בממוצע לשעתיים.

ישראל רחוקה מאוד מרמת התעריפים הללו. תעריפי החניות בחניוני אחוזות החוף בתל אביב מגיעים ל-32 שקל לשעתיים (כ-9.15 דולר); חניונים פרטיים יקרים יכולים להגיע ל-50 שקל לשעתיים (כ-14.3 דולר), כך שלפי המדד, תל אביב יכולה להגיע לסביבות המקום ה-15 בעולם, מבחינה זו.

"עוד השפעה על יוקר המחיה בישראל"

אז האם מחיר חניה בישראל יכול להיחשב להוגן, אם אלה הממצאים? גיל מעין, מנכ"ל חברת הניהול מיקדן המנהלת נכסים בישראל ובאירופה, וביניהם חניונים במגדלי משרדים ובמבני ציבור, אינו סבור כך. "ישראל נמצאת בעשירייה הפותחת של יוקר בחניה החודשית בחניונים וברשימה בינלאומית של מדינות - זו לא בהכרח מחמאה.

גיל מעין, שמאי מקרקעין ומנכ"ל חברת הניהול מיקדן / צילום: אילן ספירא

"כפי שכולנו חשים, מחירי החניה בישראל יקרים ועובדה זו מצטרפת לעלות היקרה מלכתחילה של החזקת רכב פרטי - מיסוי גבוה, דלק יקר, ביטוח ותחזוקה, והיעדר החלופה הממשית לכך - גורם המשפיע באופן ישיר על יוקר המחיה ועל הרווחה של רבים מאזרחי המדינה".

בהתייחס לתל אביב מעיר מעין כי אף שאינה כלולה בטבלה המשווה, מחירי החניות באזורים החמים של תל אביב, יכולים להגיע לשכירות חודשית של 1,500 שקל לחודש ואפילו ליותר. "זאת ככל הנראה בשל העובדה שעד שהקטינו את תקן החניה בשנים האחרונות, נבנו לכל בניין מרתפי ענק לחניה אשר אפשרו היצע משמעותי כמענה לביקוש הקיים".

עמית קדם, מנכ"ל חברת סנטרל פארק, המנהלת, מפעילה ומתכננת עשרות חניונים בישראל, אומר כי "מחקרים מראים כי 30% מזמן התנועה של רכב בתוך העיר הוא עבור חיפוש חניה. מי שכיום מממן את החניה והסבסוד שלה - למשל באמצעות חניה חינם לתושבי תל אביב בכחול לבן - הם התושבים והצרכנים החלשים והעניים ביותר, ואלה שבדרך כלל אין להם רכב. החניה בחינם בכחול לבן לתושבים באה על חשבון דברים אחרים שיכלו לשרת את הציבור כמו פארקים, ווייפיי חינם בכל העיר ואפילו דיור ציבורי.

"מחירי החניות בישראל נמוכים יחסית בגלל רמת מינוע נמוכה ביחס לאירופה וארה"ב, אבל נמצאים בעלייה בשל עלייה ברמת המינוע וכן בשל גידול באוכלוסייה. המחקר מראה אומנם כי מחירי החניה ברחוב גבוהים יותר באופן יחסי אבל בעתיד אני צופה שנראה תמונה שונה משמעותית - החניות במגרשי החניה ברחובות ייעלמו לחלוטין, ואילו בחניונים ולאורך המדרכות יהיה צורך לקבוע תעריף מבוסס ביקוש, כך שתמיד יהיה מקום חניה פנוי בכל בלוק. המחיר יעודכן אחת לרבעון לפי התפוסה".

לסיכום מעריך מעין כי בעתיד, תחילת השימוש בתחבורה אוטונומית והשיפור בתחבורה ציבורית יביאו לכך שחלק גדול מהחניונים במרכזי הערים יהפכו לפילים לבנים. השאלה, כמובן, מתי העתיד הזה יגיע. 

חניה בחניונים: ישראל במקום התשיעי בעולם

כשערכו ב-Parkopedia ממוצע כלל מדינתי לגבי תעריפי חניה לשעתיים בחניונים, ישראל הגיעה למקום ה-19, עם תעריף ממוצע של 4.34 דולר. המדינה היקרה ביותר מבחינת תעריפי החניה ברמה הלאומית היא אוסטרליה, שבה על שעתיים חניה בחניון תצטרכו להיפרד מ-15.65 דולר (כמעט 55 שקל); במקום השני נמצאת ארה"ב עם תעריף ממוצע של 9.68 דולר לשעתיים, במקום השלישי ניו זילנד, שם מחיר שעתיים חניה בחניון מגיע ל-8.16 דולר בממוצע ובמקום הרביעי יפן - עם 7.54 דולר.

כשמחיר החניה נמדד לתקופה של שמונה שעות, אוסטרליה ממשיכה לעמוד בראש עם מחיר של 29.71 דולר; אחריה שווייץ עם מחיר יומי ממוצע של 25.55 דולר; הונג קונג במקום השלישי עם מחיר חניה יומית שמגיע ל-24.69 דולר; מונקו רביעית עם מחיר חניה שמגיע ל-24.25 דולר; ובמקום החמישי נמצאת נורבגיה, עם מחיר של 24.11 דולר. ישראל מגיעה למקום ה-24 עם מחיר ממוצע שהוא חצי מזה הנהוג בנורבגיה - 12.03 דולר.

כשמדובר במחירי החניה החודשית בחניון - ישראל במקום התשיעי בעולם. מחיר ממוצע של חניה חודשית בחניון בישראל עומד על 202 דולר. זאת בעוד שבמקומות הראשונים במחירי חניה חודשית נמצאות הונג קונג, הולנד ושווייץ עם מחיר חניה חודשית של 340, 328 ו-312 דולר בהתאמה.

במחירי חניה ברחוב (כחול-לבן) נמצאת ישראל במקום ה-12 בעולם במדידה הדו־ שעתית, עם מחיר ממוצע של 3.14 דולרים לשעתיים, כחצי מחיר מהמדינה המובילה בקטגוריה זו, הולנד (6.94 דולר). 

עוד כתבות

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

ארכיון / צילום: Shutterstock

כוננות לסופת "ביירון": צפי לכמויות גשמים גדולות והצפות

יחד עם כמות המשקעים צפויים להיות גם פרצי רוח של עד 80 קמ"ש ● בארגוני החירום מזהירים כי אין לחצות שיטפונות או אזורי הצפה בכביש, גם אם נראה שהדבר אפשרי, ולא לטייל באפיקי נחל ● בחברת החשמל תגברו את צוותי השטח

ג'ארד קושנר / צילום: Shutterstock, Alex Brandon

ג'ארד קושנר מצטרף למאבק על האחים וורנר. האם עסקת נטפליקס בסכנה?

במהלך שעשוי לאיים על עסקת נטפליקס לרכישת האחים וורנר שאושרה לאחרונה, פרמאונט מגישה הצעה נגדית ומביאה עימה חיזוק בלתי צפוי - קרן Affinity Partners שבה שותף ג'ארד קושנר ● ברקע: הסתייגות הנשיא טראמפ מהכוח הרב שהרכישה עשויה להביא לנטפליקס

מונית שעובדת עם TAXIGO / צילום: טקסיגו

המיזם החדש שמאיים על נתח השוק של גט טקסי

פלטפורמת המוניות והשירותים החדשה TAXIGO יוצאת לדרך וכבר גייסה 4,000 נהגים ● בשיבא מוקמת חטיבת חדשנות ע"ש איל מאיר ברקוביץ וגל מאיר איזנקוט שנפלו בעזה, המשלבת סטארט־אפים וצוותים קליניים ● אוני' רייכמן פתחה קליניקה משפטית חדשה לייצוג וסיוע לנכי צה"ל ● וגם: עשרות דיפלומטים ובכירים בתעשייה נפגשו באירוע שהוקדש לכלכלה הישראלית ● אירועים ומינויים

כמה עלו מבצעי המימון ליזמי הנדל''ן? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המרוץ אחרי קונים: הדוחות חושפים את המשקולת של מבצעי המימון על היזמים

דוחות חברות הנדל"ן חושפים כי גל מבצעי המימון גובה מהיזמים עלויות כבדות של הצטמקות ההכנסות, זינוק בהוצאות המימון ופגיעה בתזרים ● למרות כל זאת מכירות הדירות ממשיכות לדשדש, והחברות חוששות מהורדת מחיר רשמית, שתגרום לקונים לחכות ולמכירות לרדת עוד

השכר במגזר העסקי מטפס במהירות / צילום: Shutterstock

למה כל כך הרבה עובדים דורשים העלאה, ומה התוספת שיקבלו עובדי המגזר הציבורי בינואר?

עליית השכר במגזר העסקי האיצה בחודשים האחרונים, והגיעה לקצב שנתי של 5%, לאחר שבמחצית הראשונה של 2025 נרשמה התמתנות ● בין הסיבות: מחסור בעובדים, היקף המילואים, יוקר המחיה ושינויים בהייטק ● המגזר הציבורי נותר מאחור, אך שם צפוי שיפור כבר בינואר ● המשך המגמה עלול להשפיע לרעה על האינפלציה

אוניברסיטאות העילית האמריקאיות שקיבלו ציון נכשל בהתמודדות עם אנטישמיות

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: חמאס ממשיך להתחזק בעזה, ניתוח חדש של האו"ם קובע כי "בעזה יש 68 טון של פסולת בניין", והדוח שמעניק ציונים למוסדות אקדמיים בארה"ב על התמודדות עם אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

טעינת כלי רכב חשמליים / צילום: ap, David Zalubowski

ועדת הכספים דחתה את מתווה מיסוי הרכב של האוצר לשנת 2026

ועדת הכספים דחתה את מתווה מיסוי הרכב של האוצר לשנת 2026, ודרשה ממשרדי הממשלה לשוב עם תכנית שתעודד את החדרת הרכבים הירוקים לשוק ● ללא הסכמה עד סוף החודש - המסים יזנקו אוטומטית בתחילת ינואר

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

מאז הודעת המיזוג: מניות מטריקס ומג'יק השאירו אבק למדד ת"א 125

בעלי המניות יצביעו השבוע על המיזוג שייצר חברת ענק בשווי 3.5 מיליארד דולר ● לידר: "השווי המצרפי ממקם את השתיים במקום השמיני בין חברות ה־IT הציבוריות בארה"ב, ובמקום השלישי באירופה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; ברודקום קפצה, לצד מניות שבבים נוספות

הנאסד"ק ירד בכ-0.1% ● IBM רוכשת חברת דאטה ב-11 מיליארד דולר ● תשואות האג"ח בארה"ב רשמו עליות לקראת החלטת הריבית ביום רביעי ● מנהל ההשקעות של ברקשייר האת'וויי עובר לג'יי.פי.מורגן ● מגנום, שפוצלה מיוניליבר החלה להיסחר הבוקר באירופה • טראמפ על עסקת נטפליקס - וורנר ברדרס: "זה בעייתי" • בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון

חבילות מחו''ל בדואר ישראל / צילום: מיכל רז חיימוביץ

לקראת הכפלת הפטור ממע"מ בינואר: מי ירוויח ומי יפסיד מהמהלך?

עו"ד רז נזרי נשכר על ידי הסוחרים להגשת עתירה לבג"ץ נגד החלטת שר האוצר להכפלת הפטור ליבוא מוצרים ● במקביל, השחקנים המרכזיים בתחומי השילוח והקליטה כבר מתכוננים להסתערות של הצרכן הישראלי ● גלובס בדק כיצד ייראה שוק האונליין לאחר השינוי

מהפכת ה-AI בפירמות עורכי דין / צילום: Shutterstock

תפקיד חדש נולד: פירמות עוה"ד כבר מרגישות את השפעות מהפכת ה־AI

למרות אזהרות של בתי המשפט משימוש לא מפוקח בבינה מלאכותית, פירמות עורכי הדין בישראל לא חוששות להטמיע כלי AI ● עוה"ד מסבירים כיצד משתמשים בכלים, מה הם מחפשים בעובדים בעידן החדש, ולמה עדיין מוקדם להספיד את התחום

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל קבוצת פוקס / צילום: כדיה לוי

הראל ויזל ואדם אדרי רכשו קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן

קבוצת משקיעים בראשות הראל ויזל ואדם אדרי רכשה קרקע ב-140 מיליון שקל למרכז מסחרי בקדימה צורן ● התוכנית לקרקע כוללת הקמת מרכז בילוי, פנאי ומסחר, משרדים ושירותים קהילתיים, בשטח בנוי של כ-30 אלף מ"ר ובהשקעה מוערכת של 600 מיליון שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: ap, Susan Walsh

טראמפ מתיר לאנבידיה למכור שבבים מתקדמים לסין עבור רבע מההכנסות

טראמפ הודיע כי ממשלו יאפשר לאנבידיה למכור את שבבי הבינה המלאכותית H200 ללקוחות מאושרים בסין ובמדינות נוספות, בתנאי ש-25% מהכנסות המכירה יועברו לממשל הפדרלי ● למרות האישור, המאמץ של בייג'ינג לצמצם תלות בטכנולוגיה האמריקאית לא פוחת

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

אלקטרה זכתה במכרז להקמת מערך מס הגודש בגוש דן

הפרויקט נועד לעודד מעבר לתחבורה ציבורית ולצמצם את עומסי התנועה בכניסה לתל אביב ובצירים המרכזיים ● הטמעת מס הגודש בישראל צפויה להניב לקופת המדינה 1.3 מיליארד שקל מדי שנה, ומיועדת למימון פרויקטים של תחבורה ציבורית, כולל פרויקט המטרו

שלושת השרים התנגדו להצעת האוצר. מימין: מירי רגב, דוד אמסלם ואלי כהן / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הקלעים של ליל התקציב: כך נעצרה היוזמה להקמת נמלים חדשים

הצעת האוצר להקים נמלים פרטיים חדשים נעצרה לאחר נסיגת שרים מרכזיים ברגע האחרון ● גורמים שונים טענו כי הופעלו לחצים כבדים מצד יו"ר ועד נמל אשדוד עמית שרף - טענות שהוא מכחיש ● במקום מהלך נרחב שהיה מחזק את התחרות, הוחלט להקים צוות בחינה בלבד

אילוסטרציה: Shutterstock

המדינה תאסוף דאטה על עובדים ישירות מהמעסיקים. כך זה יעבוד

לפי סעיף חדש בחוק ההסדרים, לטופס 100 שהמעסיקים מגישים למדינה מדי חודש יתווסף סעיף חדש - עיסוק העובד ● לפיכך, המדינה תחזיק לראשונה בנתוני אמת על כל המועסקים במשק ● הוספת הסעיף נועדה לאפשר קבלת החלטות מבוססות יותר ולפתח מענים תעסוקתיים מדויקים ומותאמים לצרכים בשגרה ובמשבר

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף בחברת OMD , הנציגה הישראלית של תאגיד הפרסום הגדול בעולם, אומניקום ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצר, שאטרסטוק

הפערים בנתונים ומי משלם הכי הרבה: 3 גרפים על שיטת המיסוי בישראל

מחקר חדש של רשות המסים חושף פערים ביחס לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בכל הנוגע להכנסות לפי עשירונים ● ממה נובעים הפערים, איזה עשירון נושא ברוב נטל המס ומי מצליח "להתחמק" ממנו?

מייסדי Safebooks. מימין: בועז אבידן, אחיקם קאופמן וגיא בר-גיל / צילום: Safebooks

ה-AI יחליף את רואי החשבון? "יש תפקידי כספים שייעלמו אבל חייבים אדם בתמונה"

סייפבוקס של היזם הסדרתי אחיקם קאופמן גייסה 15 מיליון דולר כדי לחסוך עבודה ידנית לסמנכ"ל הכספים ● "היא לא תייתר את עבודת ה-CFO אבל בהחלט תייתר בטווח הארוך כמה משרות במחלקות הכספים"