גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

35 דולר לשעתיים בניו יורק: כמה משלמים בעולם על חניה

בדיקה של מחירי החניה בעולם שנערכה ע"י אפליקציית Parkopedia מגלה כי בראש הדירוג נמצאות ניו יורק וערים גדולות באוסטרליה ● היכן ממוקמת ישראל ביחס לעולם, ואיך הגיע מחיר חודשי ממוצע של שכירת חניה בחניון בישראל ל-202 דולר?

חניון בתל אביב / צילום: איל יצהר
חניון בתל אביב / צילום: איל יצהר

מהי העיר היקרה ביותר לחניה בעולם? היכן עומדת ישראל, בתמונת החניה העולמית? עבודה משווה, שנערכה באחרונה על ידי בעלי אפליקציית החניה Parkopedia, ואשר כללה לראשונה את ישראל, הכתירה את ניו יורק ואת הערים הגדולות של אוסטרליה כערים שבהן החניות הן היקרות ביותר בעולם.

ישראל נכללה בעבודה כמקשה אחת ותוצאות המחקר לא כללו פירוט על מחירי החניה בערים השונות. אבל אפילו מחירי החניה הנהוגים בעיר היקרה ביותר בישראל, תל אביב, אינם נחשבים לגבוהים ברמות עולמיות. ישראל נמצאת במקומות בינוניים בשתי בדיקות של האפליקציה (חניה יומית ושעתית), וברמות המחירים החודשיים לחניה בחניון, הגענו למקום התשיעי בעולם.

Parkopedia היא חברה למתן שירותים דיגיטליים לחניה, שהתוצר המוכר ביותר שלה הוא אפליקציה לאיתור מקומות חניה. היא מוציאה מעת לעת פרסומים משווים על חניות, בהם מדד עולמי משווה לעלויות חניה, Global parking index, שהוצא באחרונה לאור.

הדירוג כולל השוואת מחירי חניה בין ערים ומדינות, והוא מבוסס על מחירי 70 מיליון מקומות חניה ב-115 אלף ערים ב-89 מדינות. מחיר החניה נמדד למשך שעתיים בימי רביעי בין השעות 11:00 ל-13:00; למשך שמונה שעות (חניה יומית) בין 09:30 ל-17:30; וחניה חודשית. הנתונים נאספו בין אפריל ליולי 2019, והם חולקו לשני סוגי חניות: חניות ברחובות (on street) וחניות בחניונים (off street).

כמה עולה חניה לחודש

כשמדובר בחניות לשעתיים בחניון, ניו יורק היא היקרה בעולם, עם מחיר ממוצע של 34.94 דולר לשעתיים; אחריה הערים האוסטרליות סידני (27.37 דולר לשעתיים) ובריזביין (20.55); במקום הרביעי שיקגו (20.08 דולר), אחריה עוד עיר אוסטרלית - מלבורן (19.87), במקום השישי בוסטון (18.36 דולר) וחותמת את הצמרת לונדון, שבה מחיר חניה בחניון מגיע ל-16.92 דולר בממוצע לשעתיים.

ישראל רחוקה מאוד מרמת התעריפים הללו. תעריפי החניות בחניוני אחוזות החוף בתל אביב מגיעים ל-32 שקל לשעתיים (כ-9.15 דולר); חניונים פרטיים יקרים יכולים להגיע ל-50 שקל לשעתיים (כ-14.3 דולר), כך שלפי המדד, תל אביב יכולה להגיע לסביבות המקום ה-15 בעולם, מבחינה זו.

"עוד השפעה על יוקר המחיה בישראל"

אז האם מחיר חניה בישראל יכול להיחשב להוגן, אם אלה הממצאים? גיל מעין, מנכ"ל חברת הניהול מיקדן המנהלת נכסים בישראל ובאירופה, וביניהם חניונים במגדלי משרדים ובמבני ציבור, אינו סבור כך. "ישראל נמצאת בעשירייה הפותחת של יוקר בחניה החודשית בחניונים וברשימה בינלאומית של מדינות - זו לא בהכרח מחמאה.

גיל מעין, שמאי מקרקעין ומנכ"ל חברת הניהול מיקדן / צילום: אילן ספירא

"כפי שכולנו חשים, מחירי החניה בישראל יקרים ועובדה זו מצטרפת לעלות היקרה מלכתחילה של החזקת רכב פרטי - מיסוי גבוה, דלק יקר, ביטוח ותחזוקה, והיעדר החלופה הממשית לכך - גורם המשפיע באופן ישיר על יוקר המחיה ועל הרווחה של רבים מאזרחי המדינה".

בהתייחס לתל אביב מעיר מעין כי אף שאינה כלולה בטבלה המשווה, מחירי החניות באזורים החמים של תל אביב, יכולים להגיע לשכירות חודשית של 1,500 שקל לחודש ואפילו ליותר. "זאת ככל הנראה בשל העובדה שעד שהקטינו את תקן החניה בשנים האחרונות, נבנו לכל בניין מרתפי ענק לחניה אשר אפשרו היצע משמעותי כמענה לביקוש הקיים".

עמית קדם, מנכ"ל חברת סנטרל פארק, המנהלת, מפעילה ומתכננת עשרות חניונים בישראל, אומר כי "מחקרים מראים כי 30% מזמן התנועה של רכב בתוך העיר הוא עבור חיפוש חניה. מי שכיום מממן את החניה והסבסוד שלה - למשל באמצעות חניה חינם לתושבי תל אביב בכחול לבן - הם התושבים והצרכנים החלשים והעניים ביותר, ואלה שבדרך כלל אין להם רכב. החניה בחינם בכחול לבן לתושבים באה על חשבון דברים אחרים שיכלו לשרת את הציבור כמו פארקים, ווייפיי חינם בכל העיר ואפילו דיור ציבורי.

"מחירי החניות בישראל נמוכים יחסית בגלל רמת מינוע נמוכה ביחס לאירופה וארה"ב, אבל נמצאים בעלייה בשל עלייה ברמת המינוע וכן בשל גידול באוכלוסייה. המחקר מראה אומנם כי מחירי החניה ברחוב גבוהים יותר באופן יחסי אבל בעתיד אני צופה שנראה תמונה שונה משמעותית - החניות במגרשי החניה ברחובות ייעלמו לחלוטין, ואילו בחניונים ולאורך המדרכות יהיה צורך לקבוע תעריף מבוסס ביקוש, כך שתמיד יהיה מקום חניה פנוי בכל בלוק. המחיר יעודכן אחת לרבעון לפי התפוסה".

לסיכום מעריך מעין כי בעתיד, תחילת השימוש בתחבורה אוטונומית והשיפור בתחבורה ציבורית יביאו לכך שחלק גדול מהחניונים במרכזי הערים יהפכו לפילים לבנים. השאלה, כמובן, מתי העתיד הזה יגיע.

חניה בחניונים: ישראל במקום התשיעי בעולם

כשערכו ב-Parkopedia ממוצע כלל מדינתי לגבי תעריפי חניה לשעתיים בחניונים, ישראל הגיעה למקום ה-19, עם תעריף ממוצע של 4.34 דולר. המדינה היקרה ביותר מבחינת תעריפי החניה ברמה הלאומית היא אוסטרליה, שבה על שעתיים חניה בחניון תצטרכו להיפרד מ-15.65 דולר (כמעט 55 שקל); במקום השני נמצאת ארה"ב עם תעריף ממוצע של 9.68 דולר לשעתיים, במקום השלישי ניו זילנד, שם מחיר שעתיים חניה בחניון מגיע ל-8.16 דולר בממוצע ובמקום הרביעי יפן - עם 7.54 דולר.

כשמחיר החניה נמדד לתקופה של שמונה שעות, אוסטרליה ממשיכה לעמוד בראש עם מחיר של 29.71 דולר; אחריה שווייץ עם מחיר יומי ממוצע של 25.55 דולר; הונג קונג במקום השלישי עם מחיר חניה יומית שמגיע ל-24.69 דולר; מונקו רביעית עם מחיר חניה שמגיע ל-24.25 דולר; ובמקום החמישי נמצאת נורבגיה, עם מחיר של 24.11 דולר. ישראל מגיעה למקום ה-24 עם מחיר ממוצע שהוא חצי מזה הנהוג בנורבגיה - 12.03 דולר.

כשמדובר במחירי החניה החודשית בחניון - ישראל במקום התשיעי בעולם. מחיר ממוצע של חניה חודשית בחניון בישראל עומד על 202 דולר. זאת בעוד שבמקומות הראשונים במחירי חניה חודשית נמצאות הונג קונג, הולנד ושווייץ עם מחיר חניה חודשית של 340, 328 ו-312 דולר בהתאמה.

במחירי חניה ברחוב (כחול-לבן) נמצאת ישראל במקום ה-12 בעולם במדידה הדו־ שעתית, עם מחיר ממוצע של 3.14 דולרים לשעתיים, כחצי מחיר מהמדינה המובילה בקטגוריה זו, הולנד (6.94 דולר).

עוד כתבות

כביש 6 חוצה צפון / צילום: באדיבות כביש 6

מקטע באורך 22 ק"מ: אלו הקבוצות שמשתתפות במכרז להארכת כביש 6

המכרז כולל הפעלה ותחזוקה של המקטע הצפוני החדש של כביש 6, בין מחלף סומך לבית העמק ● המקטע החדש נועד לתת מענה לעומסי תנועה בכבישים 4, 70 ו־22, ולשפר את הקישוריות התחבורתית בין אזור הצפון למרכז הארץ ● נהגים פרטיים שיבצעו שימוש קבוע במקטע החדש יהיו זכאים להנחה של כ־40% באגרת הנסיעה

צורי דבוש, יו''ר קליל, ושחף שרגר, מנכ''ל הייפר גלובל / צילום: ענת קזולה, כדיה לוי

ביום האחרון של השנה: שתי החברות בבורסה שהודיעו על רכישות

קליל והייפר גלובל יוצאות לשתי עסקאות רכישה במקביל: קליל משלמת עד 44.6 מיליון שקל עבור רכישת השליטה בחברת גולן צח ומרחיבה את פעילותה בענף האלומיניום, בעוד הייפר גלובל מרחיבה את פעילותה ורוכשת חברה אירופית בעסקה של 20 מיליון דולר

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

"משוגע לגמרי" או הולך לגרוף מיליונים מהנפילה של ענקיות ה-AI: ההימור המסקרן של מייקל ברי

השורטיסט הסדרתי מייקל ברי לא נבהל מטעויות עבר ומהמר בגדול נגד יקירות וול סטריט - ענקיות הבינה המלאכותית אנבידיה ופלנטיר ● האם הוא מקדים את זמנו, כמו בזיהוי בועות קודמות, או יצחק אחרון למול עדת המשמיצים והלועגים ברשתות החברתיות

"ארטילריה לטווח ארוך ומטוסי קרב": סין ערכה תרגיל צבאי מול טייוואן

סין מחריפה את רמת המוכנות הצבאית שלה לעימות אפשרי עם טייוואן ● בים, באוויר וביבשה תרגלו כוחות סינים ספינות קרב, מטוסים ויחידות ארטילריה ● התרגילים לוו ברטוריקה לוחמנית ובפרסום סרטונים צבאיים ברשתות החברתיות

מייסדי AI21, אורי גושן, פרופ' אמנון שעשוע, פרופ' יואב שוהם / צילום: איל יצהר

היו לה 200 טאלנטים ומודל שפה חדשני. אז למה AI21 מחפשת אקזיט?

סטארט־אפ הבינה המלאכותית מכוון למחיר של לפחות 2 מיליארד דולר, למרות הכנסות צנועות וקושי בחדירה לשוק הארגוני ● ברקע: המייסד פרופ' אמנון שעשוע מקים בנפרד את חברת AAI

נשיא לשכת רואי החשבון, רו''ח חן שרייבר / צילום: גיל אייסנמן

נבלמה כוונת נשיא לשכת רואי החשבון לקבוע כהונה בלתי מוגבלת לנשיא הלשכה

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, ביקש לבטל את הסעיף המגביל את כהונתו כנשיא – ונחסם ● המשמעות היא ששרייבר לא יוכל להתמודד בבחירות הבאות בלשכה בעוד כשנתיים, שכן הוא מכהן כעת בקדנציה השנייה שלו כנשיא

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

סיכום שנה בוולט: כ-30% מהישראלים מזמינים אוכל על בסיס קבוע

סקר שערכה וולט על הרגלי צריכת האונליין של הישראלים בכלל תחומי החיים מצייר תמונה של שוק בוגר ומחושב: 72% בודקים חוות-דעת לפני כל רכישה, 56% משווים מחירים באתרים נוספים ● ומה אנחנו מזמינים הכי הרבה?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

היום השלישי ברציפות: וול סטריט ננעלה בירידות קלות

פרוטוקול הפד מראה כי הבכירים היו חלוקים בדעתם באופן צמוד סביב הורדת הריבית בדצמבר ● מספר המסירות של טסלה ברבעון הרביעי צפוי לרדת בחדות ● אנבידיה השלימה את ההשקעה באינטל ● למרות ערבות אישית של לארי אליסון - וורנר ברדרס צפויה להעדיף את הצעת נטפליקס ● מחיר אונקיית כסף זינק ב-8% לאחר הנפילה החדה אתמול

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו במאר-א-לאגו בפלורידה, אמש / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

נתניהו וטראמפ סיכמו: מעבר לשלב ב' בשטח הקו הצהוב

ועדה בראשות האלוף במיל' מוטי אלמוז פרסמה את מסקנותיה בנוגע לחיילים שהתאבדו אחרי שחרורם: צה"ל יכיר בהם, אך לא כחללים ● נתניהו ורטאמפ סיכמו אתמול על המעבר לשלב השני של ההסכם לסיום המלחמה בעזה ● טראמפ: "אם חמאס לא יתפרק מנשקו, ייפתחו שערי הגיהינום" ● עוד אמר נשיא ארה"ב: "נתמוך בתקיפה באיראן אם תתקדם בתוכנית הטילים"; נשיא איראן בתגובה: "התגובה לכל מעשה תוקפנות תהיה קשה ומצערת" ● טראמפ ויועציו ביקשו מנתניהו לשנות מדיניות בגדה המערבית ● דיווחים שוטפים

בניין להב 433 / צילום: גלובס

פרשת ההסתדרות: המשטרה פשטה על משרדי מנורה, בכירים נחקרו באזהרה

לפי הודעת מנורה, החוקרים הגיעו הבוקר וביקשו מסמכים במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות ● שלושה מבכירי חברת הביטוח נחקרו באזהרה ושוחררו בתנאים מגבילים ● המשטרה: "החקירה היא בחשד לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

השקל בשיא של 4 שנים. האם התחנה הבאה תהיה 3 שקלים?

שער הדולר־שקל ירד ביום המסחר האחרון מתחת ל־3.17 שקלים - רף שלא נראה מאז 2021 ● מומחים מעריכים שהתחנה הבאה עשויה להיות שלושה שקלים ● למרות שזה גורם שממתן את האינפלציה, בשוק צופים שהשיקולים להותיר את הריבית על כנה בשבוע הבא - יכריעו

המאבק על הרווחים הכלואים / אילוסטרציה: גלובס

עד מחר בחצות: בעלי חברות ארנק יכולים לחתום על הסכמי פירוק חברה ולהתחמק מהמס

הזדמנות אחרונה לבעלי חברות הארנק להתחמק מהמסים במסגרת רפורמת הרווחים הכלואים ● כל עוד ההחלטה על פירוק החברה תתקבל עד 31 בדצמבר, רשות המסים מתגמשת ומאפשרת הגשה מאוחרת של בקשות פירוק עד 31 בינואר 2026

דניאל בראל, מייסד ומנכ''ל REE / צילום: שלומי יוסף

REE מזהירה: בלי מימון חדש, הכסף שיש לה יספיק רק עד הרבעון השני של 2026

חברת האוטוטק הישראלית פרסמה את דוחותיה הכספיים לסיכום המחצית הראשונה של השנה וצירפה להם הערת "עסק חי" ● החברה הצליחה להפחית את ההוצאות התפעוליות שלה בשיעור משמעותי, אך קופת המזומנים שלה המשיכה להצטמצם ● הנהלת הנאסד"ק הזהירה לאחרונה את החברה באשר לכך שאינה עומדת בתנאי הסף להמשך מסחר

יו''ר ועדת הכספים, ח''כ חנוך מילביצקי / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בגלל איחור באוצר והתנגדות האופוזיציה: חשש לבעיות תזרים קשות ברשויות המקומיות

המענקים לרשויות המקומיות מועברים בסוף כל שנה לכיסוי גירעונות ● אלא שהשנה, בשל מאבקים עם הייעוץ המשפטי לממשלה, האוצר הגיש את הפנייה לוועדת הכספים רק אתמול - והמשמעות היא שהדיון יתקיים כבר ב-2026 ● איחור של יום כעת הוא קריטי, כי הכסף נדרש לכיסוי הוצאות הרשויות ב-2025, ולא ניתן להעבירו אחרי שנת התקציב

בת ים / צילום: Shutterstock

עיריית בת ים הכריזה על סגירת תוכנית פינוי בינוי בשער יוספטל

זהו מקרה חריג בו לראשונה עירייה מחליטה לסגור תוכנית פינוי בינוי ● לטענת העירייה, סגירת התוכנית נובעת מהחלטת הוועדה המחוזית להוסיף עוד מאות יח"ד לפרויקט ללא תיאום - ובניגוד להסכמים קודמים

צילום: המשרוקית מסבירה. פרס ישראל

פרס ישראל: למי נותנים, ומה החידושים?

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התבשר שהוא יקבל את הפרס היוקרתי, למרות שאינו אזרח מדינת ישראל. כיצד זה אפשרי? ● המשרוקית של גלובס

מאחורי המבצעים / צילום: מתוך אתר החברה

מה עומד מאחורי ההצעה לשלם את המשכנתא בעוד שש שנים

חברת רוטשטיין מציעה מבצע סוף שנה שמאפשר לרוכשים לשים מקדמה של 15% בלבד, ולקבל הלוואה ללא ריבית לחמש שנים ● המבצע מעניק לרוכשים הטבה של כ־15% על דירה במחיר של 2 מיליון שקל

מטוס בואינג F-15 בתצורת חמקן / צילום: יח''צ

היתרון של F-15 והאפשרות לסיוע אמריקאי אחר: המשמעות של עסקת המיליארדים לישראל

ביקור נתניהו בארה"ב בימים אלה מלווה בהודעה על אישור מכירת מטוסי 15־F לישראל ואופציה להרחבה עתידית ● במקביל, מועד תום מזכר ההבנות הנוכחי עם ארה"ב קרב ונבחנות חלופות חדשות

"ישראל תצטרך להיות יצירתית": מה מתכנן טראמפ לשנת 2026?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה טראמפ מתכנן למזרח התיכון ב-2026, האם המפלגה הרפובליקאית תשנה את היחס שלה לישראל, ומה קורה לפלסטינים שמשתפים פעולה עם גופי המודיעין הישראליים ונתפסים • כותרות העיתונים בעולם

גיל פלדמן ויוני חנציס / צילום: יונתן בלום

רק לפני שנה הם נכנסו לנבחרת היוקרתית וכבר מונו לתפקידים בכירים

ההרשמה לפרויקט 40 עד 40 של גלובס מסתיימת מחר בחצות ● חזרנו לשניים מנבחרי השנה הקודמת שכבר זכו לשדרוג קריירה