גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בזכות הגז: כך השתלט עידן עופר בתוך חודשיים על שוק תחנות הכוח הקטנות

חודשיים חלפו מאז יצא לדרך המהלך שנועד לקדם הקמת תחנות כוח פרטיות, והקרב בין היזמים בשיאו • עידן עופר הולך וכובש נתחי שוק בזכות המחיר הזול שישלם על הגז ממאגרי תנין וכריש • המתחרים טוענים כי מדובר ביתרון לא לגיטימי • OPC: אנו מגישים ללקוחותינו את ההצעה התחרותית ביותר

עידן עופר ותחנת כוח של OPC במישור רותם / צילומים: איל יצהר, רפי קוץ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי
עידן עופר ותחנת כוח של OPC במישור רותם / צילומים: איל יצהר, רפי קוץ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בתוך חודשיים בלבד הפכה חברת OPC שבשליטת איש העסקים עידן עופר לשחקן הדומיננטי בשוק תחנות הכוח הקטנות, כך עולה מבדיקת "גלובס". מבחינת עופר מדובר בצעד חשוב בדרך להגשמת החזון האסטרטגי הישן: להקים את יצרנית החשמל הפרטית הגדולה בישראל.

את הדרך לדומיננטיות המדוברת עושה עופר בתוך חודשיים בלבד, מאז יצא לדרך המהלך הממשלתי לקדם את הקמתן של עשרות תחנות כוח קטנות ברחבי ישראל.

איך הצליח עופר - שמחזיק בנכסים משמעותיים כמו מפעלי ים המלח ובתי הזיקוק בחיפה - להשתלט על כרבע משוק תחנות הכוח בתוך זמן קצר? והאם יש למתחרים סיכוי לשכנע את הרגולטור כי יש מקום להתערב?

כולם רוצים תחנות: מרפאל ועד בילינסון

למדינת ישראל ישנו אינטרס ברור לעודד הקמת תחנות כוח קטנות. הן חוסכות למדינה משאבים רבים בהקמת רשתות הולכת חשמל, ומבטיחות רציפות תפקודית למשק בשעת חירום במקרה של קריסת רשת החשמל הארצית. מדובר בתחנות כוח יעילות מאוד, שיכולות להוזיל את מחיר החשמל לתעשייה ולשפר את התחרותיות של הייצוא הישראלי.

בנוסף, הקמת תחנת כוח יוצרת תמריץ לזרז את חיבור אזורי התעשייה לצנרת הגז הטבעי - ובכך מטפלת באחד המחדלים הגדולים ביותר של השנים האחרונות.

עד היום הוקמו בישראל תחנות כוח קטנות ספורות, אבל הרפורמה במשק החשמל הסירה חסמים ואפשרה לכל יזם המעוניין בכך לפנות לרשות החשמל ולקבל היתר להקמת תחנת כוח קטנה בסיוע נדיב של המדינה. לפני כחודשיים, פרסמה רשות החשמל מכרז למכסת ייצור יעודית לתחנות קטנות, בהיקף כולל של 450 מגה-וואט. מדובר בתחנות שרובן בהספק של 3 עד 5 מגה-וואט המופעלות בגז (ובסולר כדלק לגיבוי) ומסוגלות לספק לא רק חשמל, אלא גם קיטור היכול לשמש לחימום או להפעלת צ'ילרים לקירור.

המחסום העיקרי בבניית תחנות אלו היא העלות. ההשקעה בהקמת תחנה ממוצעת נעה בין 10 ל-30 מיליון שקל, על פי המפתח הבא: כל 1 מגה-וואט שמיוצר, עולה מבחינת בנייה כארבעה מיליון שקל. כדי לעודד יזמים להשקיע, מבטיחה המדינה לכל מי שיקבל היתר במסגרת המכסה, מימון של כ-80% מההשקעה. ההשתתפות של המדינה נינת באמצעות מענק שיתפרס על-פני עשר שנים, זאת בתנאי שהקמת התחנה תסתיים בתוך ארבע שנים ממועד הזכייה.

מאות יזמים השתתפו במכרז שפרסמה רשות החשמל, ובסיומו חולקו היתרים למעל 150 פרויקטים. ברשימת הזוכים נמצאים רבים מצרכני החשמל הגדולים בישראל - מפעלי תעשייה כמו כתר פלסטיק, פניציה, טמפו וישקר; בתי החולים תל השומר וסורוקה; נמל אשדוד; המרכזים הרפואיים של קופת חולים כללית; חברת רפאל, מקורות, בסיסי צה"ל ומתקנים של משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה, ועוד.

לאחר הזכייה במכרז עומדת בפני הזוכים בחירה קשה: הם יכולים להקים את התחנה בעצמם או לתת ליזם להקים את התחנה תמורת התחייבות לרכוש ממנו את כל החשמל שיופק ממנה למשך 25 שנה. מאחר שלגופים רבים אין ניסיון בהקמת תחנות כוח ולעתים קרובות אין להם גם את האיתנות הפיננסית הדרושה - הם מעדיפים להתקשר בהסכם BOO עם יזם המתמחה בכך.
כאן גם נכנס לתמונה עידן עופר.

המתחרים: "המדינה שוב מייצרת מפלצת"

בשוק פועלות כיום כ-10 חברות המציעות שירותי הקמה והפעלה של תחנות כוח ומתחרות ביניהן על השוק החדש, ביניהן: טלמניע, רימון, זוקו שמרלינג, גלובל פאוור, AB וסופרגז. אחת החברות המתחרות היא אנרג'י, של נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש.
בתחרות הזו מסתמנת מנצחת ברורה: חברת OPC מקבוצת קנון של עידן עופר. החברה דיווחה ברבעון השלישי כי בידיה צבר "הסכמות מסחריות" עם צרכני חשמל בהיקף כולל של 65 מגה-וואט להקמת תחנות כוח קטנות. מדובר על כרבע מכלל הפרויקטים שיצאו ליזמים בשוק.

איך זכתה OPC של עידן עופר בבכל כך הרבה חוזים, וביתרון גדול על פני המתחרות? ובכן, מאחר שהתחרות היא על מחיר החשמל ללקוח, יש חשיבות קריטית למחיר הגז המשמש להפעלת התחנה. על-פי גורמים בשוק, עלות הגז מהווה כ-80% מהעלות הכוללת של ההצעה (כשהקמת התחנה ממומנת כאמור במענק מדינה).

חברת OPC מתבססת על גז שנרכש בשעתו בהסכם בין קבוצת החברה לישראל לקנון מול חברת אנרג'יאן המפעילה את מאגרי כריש ותנין. בנוסף ל-OPC, ההסכם כולל גם רכישת גז לתחנת הכוח של כיל במפעלי ים המלח ולבתי הזיקוק של בזן במפרץ חיפה. מחיר הגז בהסכם שנחתם בדצמבר 2017 נחשב לנמוך ביותר שהושג עד היום בישראל, ועומד לפי הערכות על בין 4 ל-4.2 דולר ליחידת חום.

החוזה עם החברה לישראל, נזכיר, היה חוזה עוגן ובזכותו הצליחה אנרג'יאן לקבל את המימון לפיתוח מאגרי הגז שלה.
כהשוואה, מתחרותיה של OPC רוכשות את הגז מחברות השיווק במחיר שבין 4.9 ל-5 דולר ליחידת חום. למרות שמחירי הגז ירדו לאחרונה משמעותית (לאחר שהגיעו בשיא ל-7 דולר), מדובר עדיין בפער דרמטי של כמעט דולר לכל יחידת חום.
מחיר הגז הנמוך מאפשר ל-OPC "לשבור את השוק" ולהציע ללקוחות הפוטנציאליים הנחה של עד 15% על תעריף החשמל, בעוד שהצעות המתחרים נעות בין 8% ל-10%. את האומדן הזה קשה לאמת משום שמדובר בנתונים מסחריים מסווגים, אך ב-OPC לא סתרו את ההערכה הזו.

מבחינת הלקוחות, ובהם הגופים הגדולים בישראל כמו משרד הביטחון ובתי החולים, עופר מציע חשמל במחיר אטרקטיבי. אלא שהמתחרים של עופר כמובן זועמים, וטוענים כי עופר מנצל את הכוח של הקבוצה שבבעלותו כדי להציע מחירים שאף אחד לא יכול להתמודד איתם. "המדינה שוב מייצרת מפלצת שתשלוט בשוק, ובעוד חמש שנים ישאלו איך זה קרה לנו", אומר מנכ"ל של אחת החברות המתחרות ב-OPC.

ב-OPC מודים: נכון שיש לנו יתרון

ב-OPC לא מנסים להסתיר את העובדה, כי הם מנצלים את מחיר הגז הזול שהושג בין היתר בזכות יתרון הגודל של הקבוצה - אך טוענים כי מדובר ביתרון מסחרי לגיטימי. לדברי גורמים הקשורים לחברה, "זה נכון שהעובדה שיש לחברה את מחיר הגז הטוב ביותר נותנת לה יתרון, אבל בסך הכול זה טוב לכולם. החברה הרי הייתה יכולה לספק את החשמל למפעלים ישירות מתחנות הכוח הגדולות שלה - אז במקום לעשות את זה, היא מקימה תחנות כוח קטנות ובעצם מתחלקת בהנחה על מחיר הגז עם הלקוחות שלה. בכך גם OPC, גם הלקוחות וגם המשק הישראלי כולו - נהנים. כך שלא ברור על מה המתחרים מלינים".

ארנון רונד מחברת הלוי דוויק, שמשמש יועץ כלכלי וטכני בתחום הגז הטבעי, סבור כי היתרון של OPC בתחום מחיר הגז הוא אכן משמעותי. עם זאת, לדבריו עדיין מורגשת בשוק תחרות אמיתית. "באופן כללי ומבלי להתייחס לגורם ספציפי, ניתן לומר שיש יתרון ליצרני החשמל הפרטיים (היח"פים) כיון שהם קונים את הגז בזול ויש להם אפשרות לסחור בו", אומר רונד ל"גלובס". "אך צריך לזכור שגם למשווקים יש יתרון על פני שחקנים אחרים ושיש שיקולים נוספים מעבר למחיר, כמו למשל - מחיר הציוד, טיב השירות והמקצועיות בשלב התחזוקה (O&M) שהוא בעל חשיבות רבה לאור תקופת הפעילות הממושכת של התחנות. כמו כן, ישנם לקוחות רבים שבוחרים במסלול של EPC ומבצעים את הקמת התחנה והפעלתה בעצמם ולא באמצעות יזם".

תגובת OPC אנרגיה: "חברת OPC אנרגיה הינה חלוצה בתחום ייצור חשמל פרטי ואספקה לצרכני קצה. ככזו, פועלת החברה להרחיב את פעילותה בתחום ייצור חשמל מבוזר אשר לו יתרונות רבים למשק. להקמת תחנות כוח קטנות בחצרות מפעלים יתרון בהפחתת העומס על מערכת ההולכה, הקטנת פליטות וסיוע בחיבור מפעלים לרשת הגז הטבעי. בתוך כך, OPC פועלת בהתאם לאמצעים העומדים לרשותה על מנת ליתן ללקוחותיה את ההצעה התחרותית ביותר".

הכניסה של עופר לייצור חשמל פרטי

תוכניותיו של עידן עופר להפוך ליצרן החשמל הפרטי הגדול בישראל מתקדמות כיום בקצב מהיר, לאחר שידעו במהלך השנים עיכובים רבים. זמן קצר לאחר שהחל להפעיל את תחנת הכוח הפרטית הראשונה בישראל ב-2013, במישור רותם, ביקש עופר להכפיל את הספק התחנה את בקשתו נתקלה בהתנגדות מצד חברת החשמל בשל מגבלות רשת ההולכה.

מכה נוספת הנחיתה על עופר הוועדה למניעת הריכוזיות: זו המליצה באוגוסט 2017 לרשות החשמל שלא להקצות לחברת צומת אנרגיה שנרכשה על-ידי עידן עופר, רישיון מותנה לייצור חשמל משיקולים של ריכוזיות כלל-משקית.

אולם בינואר 2019 הגיע עופר להסכם עם ועדת הריכוזיות שבמסגרתו התחייב למכור את מלוא זכויותיו ברשת, והתחייב שלא להחזיק החזקה כלשהי בתחום התקשורת ב-25 השנים הבאות. הוועדה הסכימה כי לאחר השלמת המכירה לא תהיה מניעה מטעמים של ריכוזיות, להתפתחות הקבוצה בתחום ייצור החשמל.

חברת OPC של עידן עופר, שמנייתה זינקה בשנה האחרונה בבורסה של ת"א ביותר מ-40%, נחשבת לאחת השחקניות הבולטות בתחום ייצור החשמל הפרטי. לצד תחנת כוח במישור רותם, החברה תתחיל בקרוב בהפעלת תחנת כוח בחדרה ומקדמת הקמת תחנת כוח שלישית בצומת פלוגות.

החברה בניהולו של גיורא אלמוגי הייתה חלק מקבוצת החברה לישראל, אך בעקבות השינוי הארגוני בעסקיו של עופר עברה במרץ 2016 לבעלותה המלאה של קנון, חברת ההחזקות החדשה שהקים עופר.

תחנת הכוח שהקימה OPC במישור רותם היא בעלת הספק של 446 מגה-וואט, והייתה הראשונה לפעול בשק החשמל. היא מספקת חשמל לכמה מהלקוחות העסקיים הגדולים בישראל, ביניהם מפעל אינטל בקריית גת ובתי הזיקוק של בזן במפרץ חיפה השייכים לקבוצת החברה לישראל.

הדרך הסלולה של עידן עופר להשתלטות על שוק תחנות הכוח הקטנות

1. פרויקט תחנות הכוח

המדינה הוציאה לדרך בנובמבר 2019 אסדרה שמעודדת הקמה של תחנות כוח קטנות, במסגרתה תממן המדינה עד 80% מעלות הקמת התחנות

2. מי מעוניין בתחנות

מדובר ב־160 פרויקטים ברחבי הארץ שקיבלו היתר לבניית תחנת כוח, ביניהם: משרד ראש הממשלה, בסיסי צה"ל, בתי החולים תל השומר, בילינסון ושערי צדק, מפעל כתר פלסטיק ועוד

3. עלות ההקמה

כל 1 מגה־וואט שיוצא מתחנת כוח - שקול לעלות בנייה של 1 מיליון אירו; התחנות הגדולות מספקות 16 מגה־וואט (16 מיליון אירו עלות הקמה)

4. מי ייבנה את התחנות

התחנות עובדות על גז, והלקוח מעוניין להתקשר עם החברה שתבטיח לו את מחיר הגז הזול ביותר

היתרון של עידן עופר

חברת OPC שבשליטת החברה לישראל של עידן עופר כבר סגרה חוזים בהיקף של כרבע מהשוק. איך? בזכות הגודל של הקבוצה הם השיגו ממאגרי כריש ותנין את מחיר הגז הנמוך בשוק, ולכן הם יכולים להציע ללקוחות שמעוניינים בתחנות הכוח מחיר חשמל נמוך, שהמתחרים לא מסוגלים לעמוד בו

עוד כתבות

כנסת ישראל / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

עד כמה חברי הכנסת חסינים מהעמדה לדין?

היועמ"שית הגישה כתב אישום, וח"כ טלי גוטליב התחילה את המסע להשגת חסינות ● איך זה עובד? ● המשרוקית מסבירה

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

כ"ץ מאשר: ראש הזרוע הצבאית החדש של חמאס חוסל בעיר עזה

מוחמד עודה נבחר לתפקיד לפני כשבוע בלבד, לאחר שהחליף את עז א-דין אל-חדאד שחוסל לפני כ-10 ימים ● ירי לילי מלבנון: אזעקות הופעלו ביישובים רבים בגליל; לראשונה: התושבים קיבלו על כך התרעה מקדימה ● סנאטור המקורב לטראמפ תוקף את המתווכת בשיחות עם איראן: "אי-אפשר להתעלם מכך שמטוסים איראניים מאוחסנים בבסיסים של פקיסטן" ● ישיבת הקבינט אמש הסתיימה אחרי שעתיים וחצי; טראמפ ונתניהו שוחחו • עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

אחרי התקיפה האמריקאית הבוקר באיראן: מה יעלה כעת בגורל המו"מ?

האמריקאים תקפו לפנות בוקר תשתיות טילים וספינות שפעלו לפריסת מוקשים ימיים, בנמל בנדר עבאס ובאי קשם באיראן. כיצד הדבר ישפיע על המגעים לסיום המלחמה? ● מומחה לאיראן: "הבעיה היא שההנהגה החדשה של איראן מתנהגת כמו ההנהגה לאחר המהפכה; הם מתנהלים אידאולוגית, לא פרגמטית"

טקס החתימה על הסכמי אברהם בוושינגטון בספטמבר 20' / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ דוחק במדינות המפרץ להצטרף להסכמי אברהם. בנתיים הן לא ממהרות

לטראמפ נותר עד סוף הקדנציה ב־2029 לרשום הישג גיאו־פוליטי היסטורי ● כעת נראה שהוא מנסה, דרך הפסקת האש עם איראן, לצרף את מדינות ערב להסכמי אברהם ● אבל מומחים מסבירים: בלב הסירוב שלהן להצטרף עומדת סוגיה, שהסכם עם איראן לא יפתור

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

המנהלים של עופר ינאי התפטרו בסערה, אלא שמאז המניה רק עולה

חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי זוכה לרוח גבית מהייפ חוות השרתים, לצד שורה של מהלכים פיננסים ועסקיים שנקט בעל השליטה מאז שהפך גם למנכ"ל ● כשהיא נסחרת בשווי של כמעט 9 מיליארד שקל, מתקרבת נופר לרף שעשוי להקנות לינאי תגמול חסר תקדים

שליחי תן ביס / צילום: שלומי יוסף

פנגו רצתה לרכוש את תן ביס, למה זה לא קרה?

לגלובס נודע כי פנגו בחנה בתקופה האחרונה רכישה של פלטפורמת המשלוחים תן ביס, אך החליטה שלא להתקדם לעסקה לאחר הליך בדיקת נאותות ● בתן ביס מכחישים את קיום המגעים: "לא היו דברים מעולם"

עמית גל, יו''ר רשות שוק ההון ודני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים / צילום: מארק ניימן (לעמ), יוסי כהן

יותר שקיפות ויותר תחרות: כך התחזק מעמד השירות בקרב הגופים הפיננסיים

מדד השירות של רשות שוק ההון וסקר בנק ישראל מלמדים על שביעות-רצון הלקוחות מהשירות שהם מקבלים ● מי מוביל בכל תחום, ומי השתפר לעומת השנה הקודמת?

רחפנים של חברת ROM360 / צילום: באדיבות ROM360

חברת רחפנים תגן על פרויקט סולארי בסמוך לג'נין

חברת רום 360 תספק את שירותי הרחפנים האוטונומיים עבור חברת האנרגיה טראלייט, ויהיו מוכנים להכווין את אבטחת המתקן ואת גורמי הבטחון במקרי חירום ● מדובר בשכבה משלימה למערך האבטחה הקרקעי, כשהדגש הוא יכולת הגנה עצמאית של האתר אל מול האיומים שבמרחב

ארז בלשה, מנכ''ל ג'נריישן קפיטל / צילום: כדיה לוי

חברת האוטובוסים שהקפיצה את רווחי קרן התשתיות ב-165 מיליון שקל

ג’נריישן נהנית מקפיצה חדה ברווח ברבעון הראשון, אך עיקרו חשבונאי בשל עלייה משמעותית בשווי חברת ההסעות בון תור ● הקרן דיווחה על התקדמות בפרויקטים של תחנות כוח, כשמקביל עדיין ממתינה לאישור רכישת הענק של שיכון ובינוי אנרגיה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Go Nakamura/Pool Photo via AP

מנכ"ל אנבידיה בטוח: אלו המקצועות שיישארו חסינים מ-AI

ג'נסן הואנג עורר סערה בעבר לאחר שטען כי רק מקצועות כפיים יהיו חסינים מפני מהפכת ה-AI, אך כעת בראיון חדש הוא מרגיע ● "כל הדברים שהיו חשובים עד היום יישארו חשובים בעתיד", אמר ● לאילו מקצועות בכל זאת יהיה יתרון על הבינה המלאכותית?

איתי ברנע, מנכ''ל ביופרוטקט / צילום: Dezember Photography

"שתי ענקיות בנו לנו את השוק": החברה הישראלית שנמכרת ב-270 מיליון דולר

התאגיד היפני אולימפוס קונה ב-270 מיליון דולר את חברת ביופרוטקט הישראלית, המפתחת מכשיר רפואי להגנה מפני תופעות לוואי בטיפול בסרטן הערמונית ● המנכ"ל איתי ברנע, שניהל ספין-אוף של החברה, מכר אותו וחזר לנהל ולמכור את החברה-האם, אומר: "שתי ענקיות בנו לנו את השוק, ורק אחר-כך תפסנו בו את מקומנו עם מוצר טוב יותר"

החברות שפיצחו את השיטה: כנס השירות של ישראל 2026

כנס השירות של ישראל, שנערך בשיתוף בנק מזרחי טפחות, עוסק במגמות ובמחקרים העדכניים בתחום השירות ● בכנס יפרסמו תוצאות של סקר חדשני, הנערך בידי גלובס, שיחשוף את החברות הטובות ביותר בשירות

רומן גופמן / צילום: דובר צה''ל

בניגוד לעמדת גרוניס: הוועדה למינוי בכירים אישרה שוב את מינוי רומן גופמן לראש המוסד

הוועדה קבעה ברוב דעות - מול דעתו החולקת של נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס - כי לא נפל דופי בטוהר המידות של האלוף גופמן ● לאחר החלטה זו, שופטי בג"ץ יחליטו אם להתערב בהחלטת ראש הממשלה בנושא מינויו של גופמן

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

"ליקויים משמעותיים": מבקר המדינה מזהיר מבעיות בהיערכות למתקפות סייבר במשרדי הממשלה

דוח המבקר מצביע על שלל מחדלים בעולמות הסייבר ואבטחת המידע במשרדי הממשלה ● בין היתר נמצאו חולשות בתשתית העבודה מרחוק של עובדי המגזר הציבורי ● במשרד החוץ לא קיימו תהליכי ניהול סיכונים ולא דיווחו כראוי על אירועי סייבר חריגים ● ובמשרד הבינוי והשיכון מדיניות הסייבר לא עודכנה כבר שנים

בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ''ל אלביט / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אלביט מודה: משרד הביטחון לא משלם לנו; המניה קופצת לאחר דוחות חזקים ועסקה חדשה

החברה הביטחונית דיווחה לצד פרסום הדוחות על עסקה בהיקף כ-1.4 מיליארד דולר עם לקוח אירופי ● צבר ההזמנות של החברה זינק מעל ל-30 מיליארד דולר ברבעון ● המנכ"ל בצלאל מכליס התייחס להיקף החובות הגדול של משרד הביטחון לחברה: "עם הגידול בחו"ל אנחנו יכולים לאזן, אבל אני בהחלט מקווה שזה ייפתר"

שר המשפטים הצרפתי, ז'ראלד דרמנין / צילום: Reuters

"צרפת הגיעה לקצה": שר המשפטים מציע להקפיא הגירה לשלוש שנים

על רקע עלייה במספר אישורי התושבות ותמיכה ציבורית בצמצום ההגירה, שר המשפטים הצרפתי מציע להכריז על מצב חירום ולהקפיא חלק ניכר ממסלולי הכניסה למדינה לשלוש שנים ● המהלך מגיע לאחר צעדים דומים שננקטים בגרמניה וכתגובה לשיח הולך ומתרחב בצרפת ובאירופה סביב הידוק מדיניות ההגירה והפיקוח על גבולות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

ת"א ננעלה בירידות, בהובלת מניות הבנקים; אלביט ואנלייט זינקו

מדד ת"א 35 ירד בכ-1%, מדד ת"א 90 נפל בכ-1.5% ● מניית מנועי בית שמש זינקה בעקבות הדוח הרבעוני ● פוקס ירדה בעקבות הדוח, רייטיילורס, החברה שבשליטתה זינקה ● למרות הורדת הריבית אתמול, שער הדולר-שקל יורד לרמה של 2.84 שקלים

שי אהרונוביץ', מנכ''ל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

"אללה איסטור כמה מסים שילמתי": הייטקיסטים מגיבים לתוכנית הדרמטית של רשות המסים

חשיפת גלובס, לפיה רשות המסים מקדמת הצעת חוק לחייב בוגרי יחידות עילית של צה"ל לרשום חברות בארץ ולשלם בישראל מס במשך עשור, הציתה ביקורת בהייטק ● בכירים בענף מזהירים כי המהלך יוביל לבריחת יזמים לצמיתות מהארץ, אך לצד זאת נשמעים גם קולות התומכים ביוזמה ● ברשות מתעקשים שמדובר ב"משאב טבע לאומי"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל חברת Wix / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס מתנצל בפני העובדים בדרך לפיטורים הדרמטיים. זו הסיבה

לאחר חשיפת גלובס על פיטורי הענק הצפויים בוויקס, פנה מנכ"ל ומייסד החברה אבישי אברהמי לעובדים במכתב שבו ניסה להרגיע את הרוחות ● "לא אעמיד פנים שאנחנו לא בוחנים שינויים פוטנציאליים", ציין

זירת נפילת הטיל האיראני בבית החולים סורוקה בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

אושרה התוכנית שתחדש את בית החולים סורוקה. זה מה שצפוי

התוכנית גובשה בין היתר בעקבות פגיעת הטיל ההרסנית בבניין האשפוז הכירורגי בביה"ח • הבינוי המתוכנן כולל גם 80 חדרי מלון וכ־300 יח"ד לצוות הרפואי • לפני כחצי שנה הקצתה הממשלה 360 מיליון שקל לחיזוק מערך האשפוז הציבורי בנגב ומיגון בית החולים