גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקאמבק האינטרנטי של פריון: התייעלות ושינוי אסטרטגי שיקמו את אמון המשקיעים בחברה

מניית החברה כבר צללה ב-95% מהשיא, על רקע הרעה בתוצאותיה ומאבק שליטה בין בעלי המניות, אולם מינוי דורון גרסטל למנכ"ל, ההתייעלות שהוביל וכניסה אסטרטגית לשוק ניתוח קמפיינים דיגיטליים שיקמו את אמון המשקיעים

מניית חברת האינטרנט פריון נטוורק  לא עוצרת: אחרי זינוק של כ-140% במחירה בשנת 2019, מתחילת 2020 ובתוך פחות מחודש המניה קפצה ב-50% נוספים. מחיר המניה כיום הוא כ-9.4 דולרים, המהווה שיא של כ-4 שנים ומשקף לחברה שווי שוק של 246 מיליון דולר.

למעשה, רק בשלושת השבועות האחרונים נוספו לשווי החברה למעלה מ-80 מיליון דולר. בפרספקטיבה נרחבת יותר, מחיר המניה עדיין נמוך בכ- 78% מהשיא שאליו נסק ב-2013. לצורך ההשוואה, שווייה של פריון לאחר השלמת המיזוג עם חטיבת סרגלי הכלים של  קונדואיט - בתחילת  2014, עמד על למעלה מ-800 מיליון דולר. כך שלפריון של היום, למרות עלייה של 334% במניה מהשפל של אפריל 2018, יש עוד לאן לשאוף כדי לשבור את השיאים ההיסטוריים של עצמה.

כניסה אסטרטגית לשוק חם

פריון מספקת תוכנות ושירותים שנועדו לסייע למפתחי אפליקציות ותוכנות בהפצה ובמוניטיזציה, ובמקביל היא פועלת בתחום הפיתוח וההפצה של קמפיינים פרסומיים. החברה הוקמה ב-1999 והחלה את דרכה בתחום האפליקציות החינמיות לדואר אלקטרוני כשנקראה אינקרדימייל.

ב-2011 שונה השם לפריון והחברה הרחיבה את פעילותה מעבר לתחום הדואר האלקטרוני. באותה תקופה עיקר הכנסותיה היה מתחום החיפוש באינטרנט באמצעות שיתופי פעולה מנועי החיפוש גוגל ובינג של מיקרוסופט, שאליהם הייתה החברה מפנה משתמשים בתוכנות שלה. הצד השלילי בסיפור היה התלות הגדולה באותן ענקיות, ואכן שינויים שגרמו לכיווץ שוק החיפוש באינטרנט, פגעו קשות בתוצאותיה של  פריון וגרמו לצלילת המניה.

במטרה לפצות על הירידה בהכנסות מפעילותה המסורתית, החליטה פריון להרחיב את פעילותה גם לשוק הפרסום ורכשה ב-2015 את אנדרטון מארה"ב ב-180 מיליון דולר. החולשה בעסקים באה לידי ביטוי גם במחיר המניה, ובעקבות זאת החל גם מאבק שליטה: רונן שילה, ממייסדי חברת קונדואיט שהפך לבעל מניות בפריון בעסקת המיזוג של חטיבת סרגלי הכלים, יצא נגד מנכ"ל החברה דאז, ג'וזף מנדלבאום ונגד הדירקטוריון בשל אי שביעות הרצון מהתוצאות.

בסופו של דבר מנדלבאום פרש מהתפקיד, ומי שהחליף אותו היה דורון גרסטל, לשעבר מנכ"ל פאנאיה וסינרון, שנכנס לתפקיד ב-2017, על רקע המשך הצניחה במניה (שהשלימה בתחילת 2018 ירידה של 95% מהשיא).

גרסטל הוביל בחברה מהלך של התייעלות בדגש על הפחתת החוב (לאחרונה ביצעה החברה פירעון מוקדם של סדרת האג"ח שלה) וייעול ההוצאות התפעוליות. לפני כשבועיים העלתה פריון את תחזית ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) לשנת 2019 והיא מצפה להציג בדוחות הקרובים EBITDA של מעל 30 מיליון דולר, שיפור מסוים ביחס ל-2018.

בשבוע שעבר ביצעה פריון מהלך אסטרטגי והודיעה על רכישת חברת CIQ תמורת עד 73 מיליון דולר. זוהי הרכישה המשמעותית הראשונה של פריון בשנים האחרונות לאחר שבמהלך 2019 ביצעה רכישה קטנה של סטארט-אפ מאוקראינה תמורת עד 3.75 מיליון דולר.

CIQ היא חברה ישראלית-אמריקאית המספקת למפרסמים, מותגים ואתרי תוכן כלים לניתוח קמפיינים במטרה לייעל את הפרסום הדיגיטלי. העסקה מבוצעת כך ש-15 מיליון דולר משולמים עם סגירת העסקה, 11 מיליון דולר מיועדים לשימור עובדים בכירים, ויתרת הסכום, 47 מיליון דולר, תועבר בכפוף לעמידה ביעדי ביצוע: הכנסות מצרפיות של 158 מיליון דולר ו-EBITDA מצרפי של מעל 17 מיליון דולר בשנתיים הקרובות. (לשם השוואה, לפי תחזיות האנליסטים פריון אמורה לסיים את 2019, עוד לפני הרכישה, עם הכנסות של 259 מיליון דולר, וה-EBITDA הצפוי הוא כאמור 30 מיליון דולר).

מאז שהודיעה על רכישת CIQ, מניית פריון המשיכה במגמה החיובית והוסיפה לערכה כ-13%. אגב, אפשר אולי לקבל תחושה על השוק החם מהעובדה שחברה ישראלית פרטית אחרת העוסקת בתחום, AppsFlyer, הודיעה אתמול על גיוס 210 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר לפני הכסף.

מחיר יעד של 10 דולר למניה

נכון להיום, שני גופי השקעות מסקרים את מניית פריון ושניהם נוקבים במחיר יעד של 10 דולר למניה, כלומר 6.7% מעל המחיר הנוכחי. ב-Lake Street ממליצים על המניה בהמלצת "קנייה", והאנליסטים אריק מרטינוצי וריאן מייארס כתבו בתגובה לרכישה: "אנחנו אוהבים את העסקה משתי סיבות. ראשית, היא מרחיבה את ההיצע הטכנולוגי של החברה בסגמנט הפרסום, ושנית, העסקה תתרום לרווחיות (EBITDA). החברה הנרכשת הוקמה ב-2014 בישראל, יש לה 51 עובדים בניו יורק, ישראל ורומניה", ציינו האנליסטים.

לדבריהם, אנדרטון של פריון מריצה כיום 1,000 קמפיינים של פרסום לשנה עבור חברות Fortune 500, כש-38 הלקוחות הגדולים שלה מוציאים מעל מיליון דולר. "מלבד התוספת של הלקוחות הקיימים של CIQ, היא גם תסייע להעמיק את החדירה לבסיס הלקוחות של אנדרטון", מעריכים האנליסטים. "עם CIQ, הסוכנויות של פריון יוכלו להגדיל את ה-CPM (עלות עבור כל חשיפה, ש' ח' ו')". במקביל, גם כלכלני Sidoti & Company ציינו את הרכישה לחיוב והעריכו שהיא משתלבת היטב עם ה-Turnaround של פריון. להערכתם, הרכישה תחזיר את פריון בעתיד לצמיחה אורגנית בתחום הפרסום, עניין שהיה בעייתי למדי ברבעונים האחרונים; נזכיר, שאף שתחום החיפוש כבר "הוספד" ותחום הפרסום נועד לפצות על הירידה בחיפוש, דווקא ההכנסות של פריון מחיפוש צמחו בשלושת הרבעונים הראשונים של 2019 ב-32% בעוד שהפרסום ירד ב-31%.

בעלי המניות הגדולים בפריון, שנהנו מהעלייה במניה בתקופה האחרונה, כוללים את קרן בנצ'מרק עם 11.9% מהמניות וקרן EA2K עם 6.9%. מבין בעלי המניות שהגיעו לחברה בעסקת קונדואיט, נותרו כבעלי עניין רק ז'ק ואורלי רינת עם 8.4%, בעוד שרונן שילה ודרור ארז ניצלו את הגאות המחודשת במניה ומכרו חלקים מההחזקות שלהם כך שכבר אינם בעלי עניין בפריון. 

עוד כתבות

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו