גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצעקות על ביבי ועד "לפגוע בקובי מימון זה כמו לפגוע באח של כחלון": מה מסתתר בספרו החדש של יובל שטייניץ

"סבן התקשר אליי מלוס אנג'לס. תשובה עשה את טעות חייו כשהזמין אותי לבקר באסדת הגז. חברי הליכוד הזהירו אותי מפני משה כחלון" ● שר האנרגיה יובל שטייניץ מפרסם ספר שבו הוא מציג את גרסתו למאבקי הגז ● מה שטייניץ העדיף לשכוח, איפה הוא טועה ומתי הוא מקמץ במילים

בנימין נתניהו ויובל שטייניץ על אסדת הגז / צילום: מארק ישראל סלם - ג'רוזלם פוסט
בנימין נתניהו ויובל שטייניץ על אסדת הגז / צילום: מארק ישראל סלם - ג'רוזלם פוסט

הספר "הקרב על הגז" שכתב שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ הוא תרשומת ארוכה ומפורטת לעייפה של כל האירועים שעסקו בנושא הגז בהם היה מעורב. מהקמת ועדת ששינסקי באפריל 2010, דרך המאבק על מתווה הגז ועד לתוכניות לייצוא גז ישראלי לאירופה, שאותן הוא מנסה לקדם בימים אלה.

מדובר באירועים שטלטלו את דעת הקהל. הגרסה של שטייניץ מוכרת. רוב החידושים בספר נוגעים לתוכן של שיחות שניהל שטייניץ עם פוליטיקאים, פקידי ממשל בכירים ואנשי עסקים, דוגמת יצחק תשובה, ומהלכים נוספים שלא פורסמו במלואם, למשל סביב הלחצים בנושא ועדת ששינסקי.

שטייניץ "שוכח" להזכיר עובדה אחת לא נוחה - מס ששינסקי שהוא כה מתגאה בו לא הכניס עד היום ולו שקל אחד לקופת המדינה ממאגר תמר. כמו כן, גם לאחר קריאת הספר נותרה שאלה אחת בלתי פתורה סביב מתווה הגז: מדוע נרתם ראש הממשלה בנימין נתניהו בצורה מוחלטת כל כך לקידום המהלך? ייתכן שאת התשובה נקבל כאשר נתניהו יפרסם את זכרונותיו.

שטייניץ מודה בספר לראש הממשלה בנימין נתניהו "שנתן לי גיבוי ארטילרי בתקופת המתווה והעניק לי זכות גדולה לטפל בנושאים שכל כך קריטיים לעתידו של עם ישראל". אבל לאורך הספר חוזר הנראטיב שלפיו שטייניץ הוביל מאבקים כפויי טובה למען האינטרס הלאומי ונותר לבדו במערכה, כשכל חבריו הפוליטיקאים נוהגים בו בציניות.

שטייניץ מקדיש מקום נרחב להתחשבנויות עם עיתונאים ומצטט בהרחבה קטעים מתוך ראיונות שנתן וטורי דעה שנכתבו על פעילותו, כולל של כותב שורות אלה.

הספר של שטייניץ "הקרב על הגז" / צילום: צילום מסך

על כחלון וקובי מימון

"לא חלפו ימים רבים עד שהתחוור לי איזה טעות פוליטית עשיתי כאשר השבתי ריקם את פניו של איש העסקים קובי מימון. 'מה אתה מתאבד שיעי?', אמר לי אחד מחברי הכנסת של הליכוד. אתה לא יודע איזה כוח יש לקובי מימון במרכז הליכוד?'. 'לפגוע במימון', הסביר לי ח"כ אחר 'זה כמו לפגוע באח של משה כחלון'"

התיאור הזה של שטייניץ מתייחס לתגובות שקיבל בעת הקמת ועדת ששינסקי לבחינת המס על רווחי הגז ב-2010. הציבור שמע לראשונה ב-2015 על הקשרים בין שר האוצר כחלון לבין איש העסקים קובי מימון, בעל השליטה בישראמקו שמחזיקה ב-28.75% מהזכויות במאגר תמר.

זה קרה לאחר שכחלון הבטיח במהלך הבחירות לטפל במונופול הגז. זמן קצר לאחר מכן הוא הודיע כי היועץ המשפטי של משרד האוצר אוסר עליו לעסוק בנושא, בגלל ההיכרות עם מימון. התיאור של שטייניץ מגלה לנו כי הקשרים בין כחלון ומימון היו ידועים ומוכרים בחוגים הפנימיים בליכוד כבר חמש שנים קודם לכן.

שטייניץ אגב לא טוען שכחלון ניסה ללחוץ עליו בנושא. לצד הקשר ההדוק עם כחלון, מזכיר שטייניץ גם את חיים כץ כמקורב למימון ורומז כי כץ גרם לכך שהפסיד את תמיכתם של מתפקדי הליכוד מהתעשייה האווירית.

על חיים סבן

"'אדוני השר', נשמע הקול העמוק, 'כאן מדבר חיים סבן מלוס אנג'לס (מנין לעזאזל יש לו את המספר האישי שלי?). רציתי לומר לך שכל המהומה שמתפתחת עכשיו מסביב לוועדה הזאת - איך קוראים לה ועדת שרנסקי? עלולה לפגוע בתדמיתה של ישראל"

אחד החלקים המעניינים בספר נוגע למסכת הלחצים שהופעלה על שטייניץ בנושא ועדת ששינסקי. שטייניץ מוסיף פרטים, מעבר למה שכבר נכתב, על המכתב ששיגר לנתניהו נשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון. חיים סבן נחשב לאחד מגדולי התורמים למפלגה הדמוקרטית ולמי שהייתה לו השפעה רבה על הבית הלבן בתקופת נשיאותו של ברק אובמה.

שטייניץ מגלה שקיבל פניות מחברת קונגרס מלאס וגאס שהייתה כנראה מקורבת ליצחק תשובה, שהיה מעורב בהשקעה ענקית בעיר. תיאור מעניין אחר נוגע לוויכוח בבית הלבן שניהל שטייניץ עם פרופ' לארי סאמרס, מהכלכלנים הבולטים בעולם ואז יועצו הכלכלי הבכיר של הנשיא ברק אובמה. אם להאמין לשטייניץ, הופעתו בבית הלבן הצילה את ישראל מלחץ של הממשל.

על המגעים לאחדות

"באחת אחר חצות התעוררתי בבהלה לצלצולו של הטלפון הקווי שבביתי. מה קרה, תהיתי לעצמי. פרצה מלחמה? 'מתנצלת על השעה, ראש הממשלה מבקש לשוחח עמך', אמרה הפקידה 'איתו בחדר גם השר לוין ועו"ד שמרון'. אתם מדברים עם כבל על מתווה הגז בלי לשתף אותי? שאלתי בזעם. איך אתה יכול לעשות לי דבר שכזה, ביבי? זה לא בא בחשבון! על גופתי המתה"

האירועים שמתאר שטייניץ נגעו לניסיון לצרף לקואליציה את סיעת המחנה הציוני בראשות ח"כ יצחק הרצוג. על פי גרסת שטייניץ הוא היה זה שטרפד ברגע האחרון את המהלך שכבר סוכם. שטייניץ מצטט מזיכרונו את פרטי הסיכום שהושג עם המחנה הציוני ולפיו "שר הכלכלה כבל ושר האנרגיה שטייניץ ידונו על שינויים במתווה הגז", אם כי סוכם כי השינויים יחייבו גם את הסכמת חברות הגז. גם המעורבות העמוקה של עו"ד שמרון שמתוארת בספר מעוררת עניין.

מתיאור השיחה, על פי שטייניץ, עולה כי נתניהו הציג את הסיכום כצעד שנעשה על מנת להציל את מתווה הגז לאור דרישת בג"צ כי הכנסת תחוקק את סעיף היציבות במתווה. נתניהו לא ידע באותו זמן כי אין צורך לחוקק את סעיף היציבות אך לגרסת שטייניץ, נתניהו נסוג בו מהכוונה לצרף את המחנה הציוני לאחר ששטייניץ איים להתפטר ולהטיל על נתניהו את האחריות לפיצוץ המתווה. ייתכן שנתניהו ירד מהרעיון אחרי שהבין שאין צורך בצירוף המחנה הציוני לקואליציה לצורך השלמת מתווה הגז. בסופו של דבר, צורפה ישראל ביתנו לקואליציה - ושטייניץ זוקף לעצמו את הקרדיט על כך.

על נתניהו ודרעי

"ראש הממשלה זינק ממקומו כנשוך נחש ויצא מהחדר. אם אומר שהוא התפוצץ מכעס זה יהיה האנדרסטייטמנט הגדול בהיסטוריה. קחו בחשבון שזו כבר הייתה הפצצה השנייה שהשר דרעי השליך לעברו"

כמאמר הקלישאה על פחד ותאוות בצע שמניעים את המשקיעים בשוק ההון, כך מונעים הפוליטיקאים בישראל - על פי שטייניץ - מפחד לתדמיתם בעיני התקשורת ותאוות קרדיט בלתי נשלטת.

דרעי התלבט האם לחתום כשר הכלכלה על סעיף 52 שהיה מאפשר למתווה הגז לצאת לדרך, אך גם חושף אותו לביקורת ציבורית. לטענת שטייניץ, דרעי דרש בפגישה עם נתניהו ואיתו לקבל קרדיט מלא על הוזלת מחיר הגז ועל כל הישגי המתווה האחרים בתמורה לחתימתו. בסופו של דבר דרעי חשש יותר משלי יחימוביץ', שהזהירה אותו מפני חתימה על המתווה - והעדיף להתפטר מתפקידו.

שטייניץ מגלה כי יאיר לפיד שקל לתמוך במתווה, בתנאי שיוכנס לתוכו סעיף של תקרת מחיר שיגביל את מחיר הגז לעד 5% מעל המחיר הממוצע באירופה. לפיד הציע שהסעיף ייקרא על שם מפלגתו 'יש עתיד' - אך בסופו של דבר ההצעה לא יצאה לפועל.

על מיסוי הרווחים

"התעורר בוועדה חשש ששינויים רטרואקטיביים בתמלוגים עלולים לעורר קשיים משפטיים. לכן הוחלט שלא לגעת בתמלוגים אלא להשאירם ברמה של 12.5% כפי שנקבע בחוק הנפט מ-1952"

שטייניץ מתייחס בלאקוניות, שאינה אופינית לו בדרך כלל, להחלטה שלא להעלות את שיעור תמלוגי הגז. זאת אולי הנקודה הבעייתית ביותר במתווה ששינסקי, שהעדיף להטיל על היזמים מס רווחי יתר. בדיעבד סבורים רבים כי העלאת התמלוגים הייתה עדיפה. שטייניץ בוחר לא לציין זאת, אך מס ששינסקי לא הכניס עד היום למדינה ולו שקל אחד ממאגר תמר, שבע שנים לאחר תחילת ההזרמה.

הסיבה היא המרחב הגדול של הכרה בהוצאות שמאפשר ליזמים לדחות את התשלום בשנים ופותח פתח לתכנוני מס. הגדלת שיעור התמלוגים לעומת זאת הייתה מגדילה את ההכנסות מיד עם תחילת ההפקה ומנטרלת כמעט לגמרי את האפשרות לבצע תכנוני מס.

על יצחק תשובה

"אין לי ספק שיצחק תשובה, שהזמין אותי ברוב אדיבותו לסיור באסדה, מתחרט על כך עד היום. שמועה גונבה לאוזניי שאמר למקורביו שהזמנתו של השר שטייניץ לביקור באסדת הגז היה המשגה הגדול ביותר שעשה בחייו"

ההתפארות של שטייניץ אולי משעשעת, אך כנראה חסרת ביסוס לנוכח העובדה ששלוש שנים לאחר אותו ביקור - ולאחר ששטייניץ כבר לא היה שר אוצר - חזר תשובה והזמין שר בממשלה לביקור באסדת ההפקה - והפעם את סילבן שלום, ערב כניסתו לתפקיד שר התשתיות.

אם תשובה הצטער על הזמנתו של שטייניץ אין ספק שהתחרט לא פחות על הביקור שערך לשלום. התגובות הזועמות שהופנו אליו בעקבות הביקור, גרמו לשלום לנתק מגע עם תשובה ולא לעסוק בענייני גז, כמעט לחלוטין, לאורך כל הקדנציה שלו כשר התשתיות. 

עוד כתבות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?