גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דעה: שקר הגז והבל השקט בדרום הארץ

הגיע הזמן שיקומו אמיצים מבין נבחרי הציבור וידרשו להקים ועדת חקירה ממלכתית שתבדוק איך האסון של אזרחי ישראל הופך ע"י הממשלה ליום ששון בארגון חמאס • מאמר דעה מאת אחיו של הדר גולדין בעקבות הפרסומים שישראל הסכימה להניח צינור גז לעזה

שריפה בצד הישראלי ליד גבול עזה במאי האחרון / צילום: אמיר כהן, רויטרס
שריפה בצד הישראלי ליד גבול עזה במאי האחרון / צילום: אמיר כהן, רויטרס

לאחרונה פורסם כי ממשלת ישראל החליטה לקדם את הנחת התקנת קו צינור הגז לעזה, לאחר שהולנד הסכימה לממן את העלויות שלו. על פניו נראה שאספקת גז מישראל לרצועה היא בשורה חיובית עבור היציבות האזורית. אבל מדובר גם בתאוות בצע, נטישת ביטחון המדינה, ובהפקרת תושביה של מדינת ישראל.

לפני כחמש וחצי שנים, בשנת 2014, הסתיים מבצע "צוק איתן", שגבה 68 חללי צה"ל, שישה אזרחים נרצחים, 1,433 חיילים פצועים ו-837 אזרחים פצועים גופנית. שני חללי צה"ל שבויים, ולימים נוספו גם שני אזרחים ששבה חמאס.

חצי שנה לאחר "צוק איתן", במרץ 2015, התקיימה מערכת הבחירות לכנסת ה-20 שהתנהלה בצל אירועי ותוצאות המבצע. כדי לקנות "שקט" החליטה הממשלה לתת שי צנוע לרשות הפלסטינית: קידום תשתית להעברת גז מחברות בישראל לעזה. ככה זה, כשמתקיימת מערכת בחירות, הממשלה צריכה שקט מעזה, יהיה המחיר אשר יהיה.

משנת 2017 חל שינוי במצב הביטחוני מול עזה. לראשונה מאז "צוק איתן" חזרו חמאס וג'יהאד אסלאמי לשגר רקטות לעוטף. אבל על רקע הכמיהה לשקט, החליטה הממשלה להתעלם מ-46 טילים שנורו על היישובים באשכול, שער הנגב, אשקלון, שדרות וחוף אשקלון.

באפריל 2017 החליטה הממשלה להתניע מחדש את תוכנית קידום תשתית הגז לטובת הרשות הפלסטינית בעזה. לממשלה לא היה אכפת שההחלטה הייתה מול הרשות הפלסטינית, ולטובת חמאס. הממשלה גם טמנה את ראשה בחול והתעלמה מהפיצוצים בדרום.

כנראה, לממשלה זה לא היה אכפת, גם לא לוועדת התכנון שהוקמה, וגם לא לחברת הממשלתית "נתיבי הגז לישראל" שקיבלה כספים על תכנון הפרויקט.

ועוד נתון מעניין: התוכנית שנתבקשו מוסדות ישראל לתכנן עבור חמאס הייתה, בנוסף להנחת תשתית גז, מסדרון תשתיות מלא לחמאס. התכנון גם הבהיר בכתב (!), שאין צורך בתשתיות בדרום, ולכן כל התוכניות - לרבות הקרקעות שיופקעו מהאזרחים, הטבע שייהרס - יהיו לטובת חמאס. ומה עם התשתית התכנונית ליישובי הדרום? שאלה טובה.

בחודש מרץ 2018, המשיך להידרדר המצב הביטחוני מול עזה. חמאס אירגן וקיים תהלוכות והפגנות על הגדר, והקים יחידות לשיגור עפיפונים ובלונים שישרפו את שדות העוטף. מספר חודשים אחר כך אמר האחראי מטעם הרשות להגנת הסביבה בדיונים על הנחת תשתית הגז, כי הקושי התכנוני שהיה קיים בעבר בגלל העצים הנטועים באזור המתוכנן לסלילת מסדרון תשתיות, כבר נפתר. כי חמאס שרף את העצים. לקרוא ולבכות. ככה זה כשרוצים לקנות "שקט יחסי" מעזה.

בשנת 2018 לא הפסיקו לקדם בישראל את התוכנית, וחמאס - המשיך לירות בנו מעזה. 1,119 אירועי ירי היו מעזה לישראל. "עוטף ישראל" בער וילדי היישובים בעוטף חדלו לישון בלילות.

בשנת 2019, הסלים המצב הביטחוני מול עזה, והידרדר לסף מלחמה. במהלך הסבבים שוגרו מאות רקטות מעזה לישראל, ולראשונה נכנס גם אזור השרון למעגל האיום. בשנה זו נרצחו ארבעה ישראלים ונפצעו 138. אבל גם ב-2019 היה לממשלת ישראל חשוב לנסות ולשמור על "השקט היחסי" מול עזה. כי במקביל התנהלו מערכות בחירות.

וכעת, שוב קצת לפני שישראל תלך לבחור, אנחנו מדווחים שחמאס, שמחזיק ארבעה שבויים בעזה ו-65,000 שבויים בעוטף ישראל, קיבל מנתניהו ומממשלת ישראל מסדרון תשתיות מלא. דמם של עשרות אלפי שבויי חמאס בעזה ובישראל אינם הפקר, בשביל שקט שלפני בחירות.

הגיע הזמן שיקומו אמיצים מבין נבחרי הציבור וידרשו להקים ועדת חקירה ממלכתית שתבדוק איך האסון של אזרחי ישראל הופך על ידי הממשלה ליום ששון בארגון חמאס. 

הכותב משמש כמנהל יחידת המידע ומיצוי הזכויות בארגון "קשר" - הבית של המשפחות המיוחדות, והוא אחיו של סגן הדר גולדין, שגופתו מוחזקת בידי חמאס בעזה

עוד כתבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אם ערכה חמש צוואות שונות. איזו מהן תקפה בביהמ"ש?

יורשי חוכר מקרקעין נאלצו לפנות נכס אחרי 20 שנה ו-200 אלף שקל שקיבלו מדי חודש ● ביהמ"ש ביטל שתי צוואות שבני משפחת המנוחה ביקשו לקיים, וקבע כי דווקא הצוואה שאף אחד לא רוצה לקיימה - היא זו שתהיה בתוקף ● והאם המונח "פרידה" כולל גם את המוות? ● 3 פסקי דין בשבוע

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה