גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארז נץ עזב נוחות וכסף בשביל הרוקנרול

ארז נץ, כבר בן 62 ובלי קוקו, סוגר מעגל עם שלום חנוך כגיטריסט שלו, מופיע בעולם עם "אינפקטד משרום", ובארץ במופע שורשים, וגם מספיק להיות מורה לגיטרה נחשק

ארז נץ / צילום: כפיר זיו
ארז נץ / צילום: כפיר זיו

ארז נץ היה הגיטריסט הקבוע של שלום חנוך ועבר איתו חתיכת דרך, כולל במופע "מחכים למשיח", שהיה להיט היסטרי. הרומן המוזיקלי הזה נקטע כשחנוך התחיל לעבוד על המופע "רק בן אדם", פנה ל"נצי" כרגיל כדי שינגן איתו, אבל נץ כבר היה סגור לסיבוב עם ריטה ונאלץ לסרב. הציעו לחנוך לחפש גיטריסט מאמריקה, והוא הגיע לרוני פיטרסון ואחיו, שמאותו הרגע תפסו את מקומו הקבוע של נץ. לעיתים רחוקות הוקפץ כסוג של ממלא מקום, בפעם האחרונה לפני 19 שנים.

"זה מאוד החמיא לי אז", אומר נץ, מינוס הקוקו שהיה הסמל המסחרי שלו שנים, והרבה יותר מתון, מפרגן ומכיל. "בדיעבד, זה לא הרס לי אלא דווקא העלה את המחיר. האיגוד כעס על יבוא נגנים זרים על חשבון ישראלים. אם היו מביאים אמריקאים בלי לפנות אליי ולתת לי הצעה, הייתי מאוד נעלב. אבל הציעו, ולא יכולתי".

אחרי שרוני פיטרסון ז"ל נפטר במפתיע, חנוך ביקש מנץ לחזור להרכב. לפני חודש הם חזרו לעבוד ביחד, ונץ הרגיש שחזר הביתה: "זה היה הכי טבעי והכי שמח. זאת שפיות אמנותית, השירים הכי טובים שנכתבו עם האמן הכי משמעותי. תחשבי על אריק איינשטיין בלי השירים של שלום".

לא כעסת על פיטרסון שתפס לך את המקום?

"אני זה שפרגן לרוני לאורך השנים. המשקע היחיד שאני סוחב זה שרוני לא בחיים. זה כואב".

אז עכשיו הוא מופיע עם חנוך וסוגר מעגל של עשרות שנים, וחנוך מתארח מדי פעם במופע שלו "שלאחו", מסע מוזיקלי-ביוגרפי שמתחיל בנדודי משפחתו הבלקנית, דרך ישראל והרוקנרול של שנות ה-70 וה-80, ועד הופעותיו בעולם. "שלאחו" יעלה בהופעה חגיגית בפסטיבל הגיטרה הראשון שיתקיים באילת במשך שלושה ימים ב-13 בפברואר, ובנוסף לנץ, שיארח את חיים רומנו ואת שמוליק בודגוב, ישתתפו בו גם ברי סחרוף, יהודה קיסר, מיכה שטרית, שלמה יידוב, אבי סינגולדה, אלון אולארצ’יק ואהוד בנאי.

"היו אירועי גיטרות בעבר, לחלקם גם קראו פסטיבלים, אבל זאת הפעם הראשונה שמתקיים פסטיבל גיטרה רשמי. אני מביא לשם את 'שלאחו', שמו של ריקוד חתונה גרוזיני, שרץ כבר שנתיים והוא פסיפס מוזיקלי של סיפור הנדודים של סבא שלי, נצר למשפחת חכמוב, אנשי עסקים מאוד מכובדים ברוסיה, שחלקם עשו עסקים עם הצאר ניקולאי. אנחנו שייכים ל'נאש דידן' - קהילה של יהודים במשולש שבין איראן, טורקיה ואזרביג'אן ופירושה: 'האנשים שלנו'. הקהילה הוקמה אחרי גלות בבל ודיברה ארמית ונחשבת לקהילה היהודית העתיקה בעולם.

"מיקי גבריאלוב הוא נאש דידן, שמוליק בודגוב, משה לוי והמסעדן חיים כהן. יש לנו קבוצה של הנאש דידנים הרעבים ופעם בחודש אנחנו עושים ארוחה בחצר של יאיר ניצני, שגם אשתו דרורית היא בת הקהילה, עם המון בשר ותבשילים שמנים שמתאימים למזג האוויר הקר שבחבל הקווקז".

הוא כבר לא ילד, בן 62, גיל שבו רוב האמנים הישראלים מנסים לתחזק בכוח את הקריירה. לו היה מזל יוצא דופן. לפני 16 שנים הציעו לו עמית דובדבני וארז אייזן מ"אינפקטד משרום" - הרכב טראנס פסיכדלי וטכנו שנחשב ללהקה הישראלית המצליחה ביותר בעולם, להצטרף אליהם, ומאז הוא טס איתם להופעות. יש לו מעריצים אדוקים, כולל בונה הגיטרות הכי גדול בדרום אמריקה שבנה שלוש גיטרות על שמו, אחת מהן קיבל מתנה ושכח במלון, והשתיים האחרות נמכרו והכסף הועבר לילדי הפאבלות. גם באוקראינה יש ליין גיטרות על שמו.

"יום אחד ישבתי עם ברי סחרוף בחומוס בכרם התימנים והוא אומר לי, 'נצי, אתה הולך לקבל טלפון מטורף'. ברי ואני חברים שנים, היינו בבקו"ם יחד. חשבתי, מי זה יכול להיות. עשיתי את שלום חנוך, ריטה, גידי גוב, אפילו ארצי פנה אליי וכבר הייתי סגור על הופעות קדימה, והוא אומר לי 'אינפקטד משרום'. הם בדיוק עשו איתו את 'יום הולדת' והפכו את השיר ללהיט.

"'מה זה? די.ג'יי?', שאלתי. באמת שלא היה לי מושג במי מדובר, והוא צחק, זאת להקת הטראנס הכי חזקה בעולם. ובאמת, ארז אייזן התקשר אליי. תראי, אני מאוד נועז בקריירה שלי. לפני 30 שנים עזבתי את הכול לקריירת סולו, חשבו שהשתגעתי ומנהל הבנק אז לא אהב את זה. לקחתי במהלך השנים החלטות לא כלכליות, שמבחינה אמנותית השתלמו בסופו של דבר.

"דיברתי עם ארז, סגרנו תנאים והוא אמר לי, 'סע לבן יהודה לאסוף כרטיס, עוד יומיים טסים ליפן להופעה הכי גדולה בסצנה האלקטרונית'. ביקשו ממני להתכונן לשלושה שירים כאורח. כשהגענו לשם, הייתי בשוק. שלוש בבוקר, קרועים מעייפות, ודובדבני אומר לי 'בוא תראה את הבמה'. יצאנו ממלון הסקי בהרי הפוג'י ונכנסנו למסיבה, לפסטיבל שנחשב הוודסטוק שלהם. 15 אלף יפנים בטירוף, סגידה, הערצה לדי.ג'יי. כולם רוקדים בטירוף".

איך גיטריסט שבא מעולמות של רוקנרול, פופ וג’ז, מצליח להשתלב בטכנו וטראנס?

"אני בא מהעולם הקונצרטנטי. אנשים באים לשמוע, צופים ואולי קצת נעים במקום. הייתי בהלם. הרגשתי שחזרתי לרוקנרול ואני הכי רוקנרול בארץ. עזבתי את הנוחות והכסף בשביל הרוקנרול, כששאר האנשים שסביבי בחרו ללכת על בטוח. החיבור בינינו היה מטורף. בהופעה השנייה בנמל בחיפה הלך המחשב. 20 אלף איש. ארז ועמית בלחץ. אמרתי, יש לי גיטרה, אני אנגן. פתחתי, ניגנתי, שיתפתי את הקהל והם היו מאחורה. מאז, בכל הופעה אני עושה פתיח עם הגיטרה, לוליינות מוזיקלית, מתפרע".

אתה נמצא הרבה במטוסים.

"ל'אינפקטד' יש כמה מוצרים, לזה שאני שותף בו קוראים 'אינפקטד משרום לייב בנד', המוצר הכי יקר של הלהקה. יותר קל למכור הופעה עם די.ג'יי סט, כך שאני טס בממוצע לארבע הופעות בחודש. בחודש הבא יש לנו סיבוב הופעות בגרמניה. ויתרתי על סיבוב הופעות באוסטרליה כי עשיתי את זה חמש פעמים וחזרתי שבור. הם צעירים ממני בעשרים שנה וגם להם זה לא קל. שבע הופעות בשבועיים, שלוש טיסות ארוכות. הפעם שמרנו על בריאותי".

אז זאת עיקר הפרנסה?

"המופעים שלי מפרנסים אותי. יש לי הופעות סגורות עם להקה שמבקשים ממני לנגן להיטים גדולים, 'שלאחו', ו'אינפקטד', ואני המורה הכי מבוקש לגיטרה, ויש את ההופעות עם שלום חנוך. אני מלכלך על עצמי שאני לא גאון כלכלי ותמים באופי האמנותי שלי, 90% מההחלטות שלי היו מהלב ולא מהמוח. גם 'שלאחו' הוא החלטה לא כלכלית לכאורה, כי זה מופע שעשיתי מהלב. לך תביא 370 איש לזאפה ותתחיל לדבר איתם על הקווקז, איראן, טורקיה ואל.איי. זה לא משהו שמפתה קהל, ובכל זאת זה עובד. הרבה יותר קל למכור 'ארז נץ והלהיטים הגדולים'".

סוף־סוף אתה מקבל את ההכרה שמגיעה לך.

"אני מרגיש מתוגמל באהבה שאני מקבל מהקהל ומהיומן שתמיד היה מלא כי ליוויתי את כל האמנים הגדולים".

ובכל זאת, לא מיתגת את עצמך כמו סינגולדה למשל, שהפך שם גנרי לנגן גיטרה.

"סינגולדה מאוד אהוב ומופיע 10-15 פעמים בחודש עם האמן הכי מוכר בארץ, שלמה ארצי, אז ברור שהוא מוכר יותר ממני. אבל אני מרגיש את פירות החזרה שלי לשלום חנוך כי זה לשחק במגרש שבו כולם משחקים. שלמה ושלום זה בלומפילד. 'אינפקטד' זה הבלומפילד של בני 20 שלא מכירים את שלום. אני גאה בבחירות שעשיתי וכן, כשהייתי צריך כסף, ניגנתי להיטים".

גם אתה התפשרת כשהיית צריך, זו לא בושה.

"אבל זאת לא הייתה פשרה אלא דלקה. למשל, טריביוט ללד זפלין זאת לא פשרה. עשינו מלא כסף. בגיל 62 אני מתחיל מעגל. ביבי קינג עדיין הופיע בגיל 82, אז יש לי לאן לשאוף". 

עוד כתבות

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

חברת נדל"ן נוספת מגיעה לבורסה: אמיד יזמות ונדל"ן של דוד אזולאי מנפיקה אג"ח לראשונה

היקף ההנפקה עומד על 85 מיליון שקלים, והריבית השנתית תהיה 7.5% לכל היותר ● בעל השליטה, דוד אזולאי, יזכה לדמי ניהול חודשיים של 80 אלף שקל – שיעלו ל־95 אלף שקל בחודש מיולי הקרוב

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

דוחות שופרסל: המכירות בחנויות זהות נפלו בחדות

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי, ירידה של 9% בתוך שנה ● הרווח הנקי של שופרסל ירד ברבעון השלישי ב-36% ל-168 מיליון שקל, אך בנטרול מכירת ההחזקה בפייבוקס ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הנקי עלה בכ-4.5%

איראן מנסה לשכנע את המדינה הגרעינית: תתמכי בנו מול ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בעולם חושבים שהפסקות האש בלבנון ועזה עלולות לקרוס, איראן רוצה להבטיח שפקיסטן תפעל איתה נגד ישראל אבל לא בטוח שזה יקרה, מה ישראל רוצה בסוריה, ואיך נשיא סוריה עוזר לסכל הברחות נשק של חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בתל אביב; דוראל זינקה ב-17%, אל על ושופרסל נפלו

ת"א 35 הוסיף 0.5% ות"א 90 עלה ב-0.9%  ● אל על נפלה על רקע ההתקדמות להקמת בסיס ווייזאייר בישראל ● דוראל זינקה לאחר הדוחות, ושופרסל נפלה ● אנבידיה עלתה במסחר אתמול, ואלפאבית ירדה, אך עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● וגם: האנליסט שצופה לאורקל אפסייד של 90%

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

בנקי השקעות בארה"ב ובעולם מפרסמים את תחזיותיהם העדכניות למדד הדגל האמריקאי - ורבות מהן חיוביות באופן ניכר ● בג'יי. פי. מורגן מאמינים כי ייתכן שה-S&P 500 יחצה את רף 8,000 הנקודות - מה שישקף עבורו אפסייד של מעל 17% ● מנגד, בבנק אוף אמריקה צופים "תשואות צנועות" ומזהירים מפני "כיס אוויר" בתחום ה-AI

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אחד האנליסטים המשפיעים בוול סטריט ממליץ על 10 מניות ומשוכנע: חברות ה־AI עוד יזנקו

בעוד דמויות בולטות כמו סם אלטמן וריי דליו מזהירות מבועה בענף ה-AI, האנליסט דן איבס מציג תמונה אחרת ואופטימית ● בראיון ל-Yahoo Finance העריך שההשקעות בתחום יזנקו למעל חצי טריליון דולר בתוך שנתיים, המליץ על 10 מניות טכנולוגיה מועדפות, וקבע: אין בועת AI

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

כשהמטפלת הופכת ליורשת: שני פסקי דין חדשים חושפים טפח מתופעת ניצול הקשישים

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה

יו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן / צילום: Associated Press, Jade Gao

הכלכלה הפלסטינית ביהודה ושומרון ספגה פגיעה אנושה - ויש ריקושטים גם בישראל

בעקבות המלחמה, יהודה ושומרון חווה צניחה כלכלית חסרת תקדים: עסקים נסגרים ו־43% מתקשים לרכוש מזון ● ברמאללה מנסים למתוח את התקציב - אך עדיין משלמים משכורות למחבלים ● במקביל, חמאס והג'יהאד האסלאמי מנצלים את המשבר לחיזוק זרועות ארגוני הטרור

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מוצרי סוגת בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנפקת סוגת מתקרבת: תגייס 300 מיליון שקל, לפי שווי של 850 מיליון שקל

חברת המזון, שבשליטת פורטיסימו, ממשיכה לקדם את הנפקתה שצפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● הנהלת סוגת, בראשות המנכ"ל גיא פרופר, תחזיק מניות בהיקף של כ-28 מיליון שקל

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

פיצה / צילום: איל כהן

מהלול המשפחתי לפיצרייה מצליחה: מסעדה שהיא סיפור אהבה לאדמה

הפיצות הן הלב של העסק הנעים והטעים הזה במודיעין, ומלבדן יש פה ביסים פשוטים וטובים שמגיעים בעיקר מחומרי הגלם של האזור

אנה זק ואילנית בקמפיין דיסקונט / צילום: צילום מסך

יד ביד עם הארנק הירוק, הפרסומת של דיסקונט מתברגת במקום הראשון בזכירות

הפרסומת של ביטוח 9 מתברגת במקום הראשון באהדה זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אחרי כוכבה, רמזי ואחרים, גם ניסים מ"קופה ראשית" מקבל קמפיין - עם חברת הביטוח מגדל