גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת לאחר אות הרגעה מארגון הבריאות העולמי

אינטל זינקה אחרי הסגירה בעקבות דוחות טובים ● ארגון הבריאות העולמי: "מוקדם לדבר על אירוע חירום בריאותי ברמה בינלאומית" ● נטפליקס זינקה 7% ● נעילה שלילית בבורסות אירופה בצל החשש מהתפרצות נגיף הקורונה שגרר עד כה 17 מקרי מוות

 סוחרים בבורסתNYSE/  צילום: רויטרס  .rendan McDermid
סוחרים בבורסתNYSE/ צילום: רויטרס .rendan McDermid

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:15

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת, לאחר שהירידות שנרשמו במשך רוב יום המסחר נחלשו בעקבות הודעה מרגיעה של ארגון הבריאות העולמי. מדד דאו ג'ונס ירד בכ-0.1%, S&P 500 עלה בכ-0.1% ומדד נאסד"ק הוסיף 0.2%. מניית אינטל מזנקת לאחר המסחר בעקבות דוחות טובים לרבעון הרביעי של 2019.   

21:25

הודעת ההרגעה מארגון הבריאות העולמי, שלפיה אין לראות בהתפרצות וירוס הקורונה מצב חירום בינלאומי, ממשיכה לתת אותותיה במסחר בוול סטריט. הירידות במדד דאו ג'ונס ממשיכות להיחלש, והוא מאבד פחות מ-40 נקודות, או 0.1%. מדד S&P הצטרף לנאסד"ק ועבר גם הוא לעליות קלות. הנאסד"ק עולה בכ-0.2%.

20:55

הירידות בוול סטריט מתמתנות לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) שיכך חלק מהחששות סביב וירוס קורונה הקטלני. מדד דאו ג'ונס  מאבד פחות מ-70 נקודות, או 0.3%, לאחר שהשיל 200 נקודות מוקדם יותר. מדד S&P 500  יורד ב-0.1% ומדד נאסד"ק  רושם עלייה מינורית.

ארגון הבריאות הודיע כי "מעט מוקדם מדי להתייחס לאירוע הזה כמצב חירום בריאותי ציבורי ברמה בינלאומית".   

19:30

מנייתה של קומקאסט  מאבדת 3.5% אחרי הדוחות, יצרנית האלומיניום אלקואה  מאבדת 3.2% מערכה, קרניבל  יורדת בכ-2%, מנגד פרוקטר אנד גמבל  מזנקת ב-8.8%, נטפליקס  קופצת ב-5.7%, ג'נרל אלקטריק  עולה ב-3.2%, בואינג  מטפסת ב-2%, ואינטל  עולה ב-1.3% לפני פרסום הדוחות הכספיים הלילה לאחר נעילת המסחר.

18:40

המסחר בבורסות אירופה ננעל בטריטוריה האדומה, וזאת בצל החשש מהתפרצות נגיף הקרונה בעוד שסין הטילה סגר על העיר שממנה הופץ הווירוס. מדד הדאקס הגרמני איבד 0.9%, הקאק הצרפתי ירד ב-0.65% ומדד הפוטסי הבריטי ירד ב-0.9%. מוקדם יותר, הבנק המרכזי של אירופה (ECB) הותיר את הריבית בגוש האירו ללא שינוי, ורמז כי הריבית עשויה להיוותר ברמה זו למשך זמן.

18:00

בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה, בעוד ארה"ב הזהירה את הציבור מפני נסיעה לסין, מניותיהן של מפתחות החיסונים מזנקות. מנייתה של Novavax (סימול: NVAX) מזנקת ב-12% לאחר זינוק מטאורי של 70% השבוע; מניית Moderna (סימול: MRNA) מטפסת ב-2%; מניית NanoViricides (סימול: NNVC) מזנקת ב-33%; ומניית inovio pharmaceuticals (סימול: INO) מזנקת ב-9%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בטריטוריה האדומה על רקע המשך עונת הדוחות והחשש מהתפשטות נגיף הקורונה באסיה. מדד הנאסד"ק משיל 0.2% בפתיחה, הדאו ג'ונס יורד ב-0.5% ומדד S&P 500 מאבד 0.36%.

אמריקן איירליינס  דיווחה על תוצאות הרבעון ועקפה את תחזית הרווח למניה בפני אחד. ההכנסות עמדו בתחזיות המוקדמות של האנליסטים בשוק. החברה מסרה כי במהלך הרבעון בוטלו 10,000 טיסות כתוצאה מפרשת התקלות במטוסי בואינג מאקס 737.

מורגן סטנלי  העלה המלצה לג'נרל אלקטריק  (GE) ל'משקל יתר' והעלה את מחיר היעד למניה ל-14 דולרים.

מניותיהן של מפתחות חיסונים לשפעת, כמו NNVC ו-Novavax מזנקות ב-40% ו-11% בהתאמה.

קומקאסט  דיווחה על עלייה ברווח הנקי ל-3.16 מיליארד דולר, או 68 סנט למניה, ברבעון הרביעי, לעומת 2.51 מיליארד דולר, או 55 סנט למניה, ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם טיפס ל-79 סנט למניה, לעומת 72 סנט למניה בתקופה המקבילה בשנה הקודמת, ומעל תחזיות האנליסטים בשוק שצפו רווח של 77 סנט למניה. בשורה העליונה, ההכנסות עלו ל-28.4 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, לעומת 27.8 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומעל לתחזיות האנליסטים להכנסות של 28.2 מיליארד דולר.

15:00

הבנק המרכזי של אירופה (ECB) הותיר את הריבית בגוש האירו ללא שינוי, בהתאם לתחזיות. מדובר בהחלטה הראשונה של הבנק ב-2020.

14:30

מנייתה של פרוקטר אנד גמבל מאבדת 2.5% בטרום-מסחר בוול סטריט לאחר שהחברה פרסמה דוחות כספיים לרבעון הפיסקאלי השני של השנה. החברה פספסה את תחזית ההכנסות של האנליסטים בשוק כאשר אלו עלו בקצב נמוך מהצפוי, אך עקפה את תחזית הרווח. הרווח הנקי עלה ל-3.72 מיליארד דולר, או 1.41 דולרים למניה, לעומת 3.19 מיליארד דולר, או 1.22 דולרים למניה, בתקופה המקבילה אשתקד. לרבעון הבא החברה העלתה את התחזית לצמיחה של 

12:00

החששות בשווקים מהתפרצות הנגיף קורונה באסיה הפילו את המדדים ביבשת, ובאירופה המדדים המובילים מאבדים כ-0.5%. בוול סטריט החוזים העתידיים שומרים על יציבות בשעה זו.

לדברי אייל שני, סמנכ"ל השקעות אפסילון קרנות נאמנות: "הווירוס הסיני מעכיר את האווירה בשווקים, אך להערכתנו השפעתו תהיה קצרה ותשפיע בעיקר על מגזר חברות התעופה. תיירים ואנשי עסקים מצמצמים את הטיסות אל סין וממנה, אך התפרצות מגפת הסארס ב-2002 מלמדת שההשפעה על השווקים האסייתיים היתה קצרה וחולפת. בשבועות האחרונים ניתן להבחין בניתוק בין ביצועי מניות הצמיחה ומניות הערך בתוך מדד ה-500 S&P. בעוד שמניות הצמיחה ובפרט חברות כמו אמזון, נטפליקס וגוגל נסחרות במכפילי רווח של 30 ומעלה, מניות הערך מדשדשות סביב מכפילים של 15-16. מניות הבנקים כמו ג'י. פי מורגן, סיטי ובנק אוף אמריקה נסחרות במכפילים של 9-10 בלבד למרות הדוחות הטובים. ניתן לומר שמניות ה-FAANG דוחפות את ה-S&P למעלה ומניות הערך מושכות את המדד כלפי מטה.

"במהלך היום יפורסמו נתוני מדד מנהלי הרכש (PMI) באירופה ובארה"ב. בין מדדי ענף השירותים וענף התעשיה אמורה להיות קורולציה, אך בפועל בחצי השנה האחרונה ניכרת התנתקות בין שני המגזרים. בעוד שהמדדים בענף השירותים מצביעים על צמיחה, בענף התעשיה ניכרת האטה חריפה . למניות יצרניות הרכב ולבואינג משקל משמעותי במגזר זה", כתב שני.

לקראת פגישת הבנק האירופי המרכזי (ECB) וההכרזה של נשיאת הבנק כריסטין לגארד על בחינה כוללת של האסטרטגיה להמשך, דייויד קוהל, כלכלן המטבע הראשי של בנק יוליוס בר, אמר כי "המדיניות המוניטרית תישאר ללא שינוי לאחר סיום פגישת הבנק השבוע. הצמיחה הבינונית מהווה גורם נגד הנסיגה מהסיבוב האחרון של הקלת המדיניות, וההקלה של התנאים הפיננסיים מאפשרת ל- ECB להימנע מתכנון צעדים נוספים. ההתחלה של בחינה אסטרטגית, עליה הכריזה לגארד, צפויה לשים בפוקוס את יעדי האינפלציה של ה- ECB ולהדגיש כי שער הריבית יישאר ברמות הנוכחיות לאורך זמן". עוד מוסיף קוהל, "הנושא הלחוץ ביותר עבור ה-ECB הוא שיעור האינפלציה הנמוך והלא נוח, למרות מאמצי ה- ECB ליצור התנגדות בעזרת התרה נדיבה של המדיניות המוניטרית. ה- ECB צפוי לקבוע יעד אינפלציה של 2%. הציפיות להותרת הריבית ברמתה הנוכחית גוברות כשיעד האינפלציה גמיש יותר, רק עלייה חדה ומתמשכת באינפלציה תחייב את ה- ECB להדק את המדיניות המוניטרית".

10:15

פתיחה שלילית בבורסות אירופה, לאחר שמספר מקרי המוות של קורבנות וירוס הקורונה הגיע ל-17.

המשקיעים חוששים גם מהצהרותיו של הנשיא טראמפ שמהן עולה כי ייתכן שאירופה היא היעד הבא שלו ברשימת מלחמות הסחר.

מדד סטוקס אירופה 600  יורד ב-0.4%. מגזר המשאבים הבסיסיים צונח ב-1.4% וכמעט כל הבורסות הגדולות והמגזרים נססחרים בטריטוריה השלילית.

וירוס הקורונה הוא הנושא המרכזי של חששות המשקיעים, לאחר שמספר מקרי המוות ממשיך לעלות. 17 אנשים מתו מהווירוס והתגלו 600 מקרים של הידבקות.

ארגון הבריאות העולמי דחה אתמול את ההחלטה האם להכריז על המחלה כמקרה חירות בריאותי גלובלי. החל מהבוקר, שעון בייג'ין, נעצרה כל התחבורה הציבורית בעיר ווהאן, שם, כך מאמינים, החלה ההתפשטות.

בורסות אסיה ננעלו בירידות חדות. שנחאי איבדה 2.75% והונג קונג צנחה ב-1.5%. בורסת טוקיו איבדה 1%, 

באירופה מתמקדים המשקיעים גם בפורום העולמי בדאבוס. אתמול טלטל נשיא ארה"ב את המשקיעים בשוקי אירופה לאחר שאמר שלאיחוד האירופי "אין ברירה" אלא לשאת ולתת על הסכם סחר חדש מול ארה"ב, ואם לא, הוא ייאלץ "לנקוט צעדים", באמצעות "מכסים גבוהים מאוד על המכוניות שלהם ודברים אחרים". לדבריו אירופה היא שותפה "קשוחה מאוד" למו"מ, והיא "מנצלת" את ארה"ב.

בארה"ב נמשך משפט ההדחה של טראמפ. אתמול החלו הדמוקרטים בהליך בן שלושה ימים שבו ישטחו את טענותיהם בפני הסנאט שלפיהן יש להרשיע את טראמפ ולהדיחו מהתפקיד.

המשקיעים גם יעקבו היום אחרי החלטת המדיניות המוניטרית, הראשונה השנה, של מועצת הבנק האירופי המרכזי. לא צפוי שינוי בריבית, אולם כולם יעקבו אחר דבריה של הנגידה כריסטין לגארד בדבר הסקירה האסטרטגית הראשונה של הבנק מאז 2003, שתקיף מגוון רחב של נושאים, החל ממטבעות דיגיטליים ועד לשינויי אקלים.    

 

08:55

הירידות בשוקי אסיה ממשיכות להחריף על רקע העלייה במספר מקרי המוות בסין כתוצאה מהתפשטות הנגיף שגורם דלקת ריאות. הבורסה בשנחאי  מאבדת קרוב ל-3.5%, בעוד שהמדדים בשנזן מאבדים יותר מ-4%. בהונג קונג  נרשמות ירידות של 2.2%.

07:55

מתחזקות הירידות בבורסות אסיה. בורסת שנחאי צוללת ב-3%, ושנזן קורסת ב-3.6%. הונג קונג מאבדת 2%. 

07:00

ירידות נרשמות היום (ה') בבורסות אסיה בהובלת בורסות הונג קונג , שנחאי  ושנזן, על רקע עלייה במספר מקרי המוות כתוצאה מהתפרצות הווירוס הגורם דלקת ריאות.

המדד בשנחאי יורדת בכ-1.5%, ובשנזן נרשמות ירידות של כ-1.8%. בהונג קונג יורד מדד הנג סנג בכ-1.7%, וירידות של כ-0.9% נרשמות בטוקיו  ובקוריאה . באוסטרליה נרשמת ירידה של 0.7% במדד S&P/ASX 200 .

היום התפרסמו נתוני הסחר ביפן שהצביעו על נפילה גדולה מהצפוי ביצוא בדצמבר. היצוא היפני בדצמבר ירד ב-6.3% בהשוואה לדצמבר 2018, הרבה יותר מציפיות לירידה של 4.2%. 

באוסטרליה נרשם זינוק במספר המשרות, שהיכה את התחזיות. בניכוי עונתיות נוצרו באוסטרליה בדצמבר 28,900 מקומות עבודה, הרבה מעל לציפיות של 15,000.

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בעליות קלות שהתמתנו לקראת הסגירה של המסחר. מדד הנאסד"ק טיפס 0.2%, הדאו ג'ונס ננעל ללא שינוי מהותי וכך גם מדד S&P 500.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק ב-4.6% בנובמבר. וכמה מרוויחים בהייטק?

עפ"י הלמ"ס, השכר הממוצע למשרה של עובד ישראלי בחודש נובמבר 2025 עומד על 13,587 שקל ● בסך-הכול שוק העבודה ממשיך להיות חזק והדוק למדי, עם ביקוש ניכר לעובדים

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

למחפשי רכב חדש: האם "אפס ק"מ" מתאים לכם?

אחרי שנים של מחסור ורשימות המתנה, המלאים המצטברים של היבואנים מחזירים את השליטה אליכם ● זה מה שיעזור לכם לנצל את מלחמת המחירים בשוק הרכב

יצחק תשובה / צילום: גיל יוחנן

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל וזאת לאחר שחברת פלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל על ידי דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על ידה, אך ייתכן שהיא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

"פיטורי בינה מלאכותית הם עובדה מוגמרת, אבל אף אחד לא כותב על גיוסי העובדים"

ניטין מיטל, סמכות הבינה המלאכותית של דלויט, מסביר מדוע גל הפיטורים בענף הייעוץ והטכנולוגיה יוצר אשליה של משבר, איך ה־AI דווקא מגדילה תעסוקה בתחומים אחרים, ולמה הדיון האמיתי צריך לעבור משאלת הקיצוצים לשאלת הכישורים והצמיחה ● הוא משוכנע שישראל לא פספסה את המהפכה, אך מזהיר: "קשה לסטארט־אפים לגדול פה"

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

קרן כספית או פיקדון? הורדת הריבית מסבכת את התשובה

השילוב בין התייקרות הקרנות לירידת הריבית מחייב את חוסכי הקרנות הכספיות לחשב מסלול מחדש ● מהזדמנויות באפיק הצמוד ועד לקרנות "תאריכי יעד": אלו החלופות שעל השולחן

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

5 הערות על השנה ששברה את כל השיאים בשוק הגמל / צילום: Shutterstock

"שוק ההון התנתק מהכלכלה": האם אחרי שנה פנטסטית הגיע הזמן להקטין חשיפה למניות?

2025 הייתה השנה הכי טובה שראו החוסכים בישראל זה 16 שנה, אבל מסלול אחד פופולרי במיוחד אכזב את המשקיעים ● את טבלת התשואות הובילו שתי חברות ביטוח עם אהדה להשקעות בארץ ● ואיפה ממליצים המומחים לשים את הכסף ב־2026?

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

פאלו אלטו במגעים לרכוש את KOI הישראלית בכ־400 מיליון דולר

לגלובס נודע כי החברה מנהלת משא ומתן עם סטארט-אפ הסייבר הצעיר KOI, לקראת רכישה ראשונה בישראל בעידן שאחרי עזיבתו של המייסד ניר צוק ● KOI גייסה כ־48 מיליון דולר בלבד במהלך שני סבבים, ובין לקוחותיה נמנות הענקיות מיקרוסופט וגוגל

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025? / צילום: Shutterstock

מהי מילת השנה באנגלית שבחר מילון אוקספורד ל־2025?

מהי עיר הבירה של סומלילנד, איך קוראים למותג הגלידות שהשיק בחודש שעבר הכדורסלן דני אבדיה, ומי ניסה לפייס את שכניו בפאלו אלטו באמצעות אוזניות חוסמות רעשים? ● הטריוויה השבועית

ביונסה בהופעה בוויילס. מנהלת פורטפוליו של נכסים סינרגטיים / צילום: Reuters, INSTARimages.com

על המודל העסקי של ביונסה: המוזיקה כמצע להקמת אימפריה

ביונסה הצטרפה השבוע לרשימת המוזיקאים המיליארדרים ● באופן מפתיע, רק חלק קטן מההון שלה בפועל מהעיסוק במוזיקה ● כמו רבים היא למדה: בעולם החדש מוזיקה היא כלי שיווקי, לא מוצר כלכלי בפני עצמו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

תחזית מנהלי ההשקעות ל-2026 / צילום: Shutterstock

ת"א תעלה ב־13% והשקל יגיע לשיא חדש: שאלנו 9 גופי השקעה מה הם מעריכים שיקרה בשנת 2026

לאחר שנה יוצאת דופן בבורסה בת"א, והתרסקות של הדולר מול השקל - מעריכים בגופים הפיננסיים המקומיים כי המגמות הללו יימשכו גם ב–2026 ● בדיסקונט צופים עלייה של 16% במדד הדגל המקומי, בעוד שבמזרחי מעריכים מחצית מכך ● ומי הגוף שמהמר כי הדולר יצנח אל מתחת ל-3 שקלים

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך בתעשיית הקרנות אחרי 4 שנים: האפיק אליו נהרו המשקיעים ב־2025

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

הקרוס-אובר שמציג ממדים רחבים במחיר של 150 אלף שקל

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

שלומי בן חיים, בצלאל מכליס / צילום: ג'ייפרוג, אסף שילה/ישראל סאן

המניה הביטחונית הישראלית שזינקה בכ-45%, וזו שעלתה לשיא כל הזמנים

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● אלביט מערכות פתחה את 2026 עם עלייה לשיא חדש של כל הזמנים ● יצרנית מערכות ההגנה לרחפנים פאראזירו זינקה בכ-45%, לאחר שקיבלה הזמנה ראשונה מגוף ביטחוני ישראלי ● וג'יי פרוג סיכמה שנה עם תשואה תלת־ספרתית

מכרה הזהב פואבלו וייחו של תאגיד בריק גולד. לחברות הגדולות יש גישה למימון זול יותר / צילום: Reuters, Ricardo Rojas

אחת משיטות הזיוף העתיקות בהיסטוריה משתכללת ומאיימת על ההשקעה הלוהטת

זהב פיזי הוא נכס פופולרי בקרב משקיעים המבקשים להגן על עצמם מסיכונים מערכתיים, כולל ממשלתיים וטכנולוגיים ● מניות החברות שכורות זהב סובלות היסטורית מתנודות חריפות, אך בעת שוק שורי במתכת הזו הן מייצרות הזדמנויות חריגות ● כתבה שנייה בסדרה

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו / צילום: ap, Ariana Cubillos

המומחה שמסביר: כך ונצואלה הפכה מכלכלה מהחזקות בעולם, למוקד משבר פליטים עצום

פרופ' דני בכר מסביר בראיון לגלובס כיצד המשטר של ניקולס מדורו, הפך את ונצואלה מאחת המדינות העשירות בעולם לכישלון כלכלי עם רעב המוני ● המשבר הכלכלי הוביל למשבר הפליטים הגדול ביותר בהיסטוריה של יבשת אמריקה, ואחד הגדולים ביותר בעולם, במהלכו מיליונים מאזרחי המדינה עזבו את ונצואלה

ניקולס מדורו ודונלד טראמפ / צילום: ap

סופו של עידן בקראקס: המבצע הצבאי והתוכנית של טראמפ ליום שאחרי

לאחר מתיחות ממושכת ארה"ב תקפה אתרים אסטרטגיים בוונצואלה ● המהלך האמריקאי מסמן מעבר מאיומים ולחץ כלכלי לפעולה צבאית גלויה, על רקע ניסיון להכריע את משטר מדורו ולפגוע במקורות המימון שלו - ובראשם הנפט ● אז למה טראמפ תקף ולמה דווקא עכשיו, ומה יעלה בגורלו של מדורו? ● גלובס עושה סדר