גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  בארץ

פרשנות: החמימות שגילו מנהיגי העולם לא הפשירה את יחסי נתניהו-ריבלין

בערב קר רשמה ישראל הישג דיפלומטי כשהצליחה לכנס בבית הנשיא רשימה נכבדה של מנהיגים בינלאומיים ● בערב כזה אי אפשר להכחיש את כישרונו המוכח של נתניהו לדיפלומטיה בינלאומית ● למרות ההצלחה, הנוכחים בארוחה היו צריכים לגלות דיפלומטיה ביחסים עם הנשיא ורה"מ ● פרשנות

נתניהו וריבלין בעת הצילום המשותף של המנהיגים שהשתתפו בארוחת הערב בבית הנשיא / צילום: רויטרס, POOL
נתניהו וריבלין בעת הצילום המשותף של המנהיגים שהשתתפו בארוחת הערב בבית הנשיא / צילום: רויטרס, POOL

בבית הנשיא ראובן ריבלין התכנס פורום נדיר של מנהיגים מן העולם. המשכן היפהפה ברחוב הנשיא בשכונת טלביה, מעולם לא ראה מפגש כזה של מנהיגות גלובלית צפופה. החל מהנשיא הצרפתי עמנואל מקרון, דרך הנשיא הגרמני פרנק וולטר שטיינמאייר, יו"ר הקונגרס האמריקאי ננסי פלוסי, נציגי בתי המלוכה של ספרד, הולנד, בלגיה, ועוד מספר מרשים של ראשי מדינות.

מטרת "פורום השואה" היא לדון בשימור הזיכרון ההיסטורי ובהגנה מפני אנטישמיות, ולא לנהל פסגה מדינית, שייצאו ממנה הוראות הפעלה או החלטות דיפלומטיות. אבל למרות זאת, המשמעות של הכינוס גדולה מהשיח היסטורי של השואה. התייצבותם של מנהיגים ברמות הבכירות ביותר בירושלים, בהם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, סגן הנשיא האמריקאי מייק פנס ויורש העצר הבריטי הנסיך צ'רלס, מלמדת על המעמד המדיני הבכיר של ישראל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לא היה ממארגני האירוע ולא שיגר את ההזמנות. עם זאת, לקראת סיכום האירוע ראוי להדגיש שמזה 11 שנה נתניהו לוחץ ומקדם ומטפח רשתות עמוקות של קשרים בעולם. מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת. ההתייצבות הגלובלית הזו אינה מובנת מאליה, במיוחד בעת שבה ישראל נלחמת בגבול צפוני (חיזבאללה), בגבול הצפון-מזרחי (מיליציות איראניות שפועלות משטח סוריה) ובגבול הדרומי (חמאס).

ראוי לשים דגש מיוחד על הגעתו של פוטין, שנה וחצי אחרי שטיל נ"מ סורי, שניסה לפגוע במטוסים ישראלים, החמיץ ופגע במטוס אילושיין רוסי שעליו 15 אנשי צוות. כולם נהרגו. האירוע הקטלני יכול היה לחסל את הקשרים ואת התיאום הצבאי בין ישראל לרוסיה, אך נתניהו הצליח לגבור על כך. מאז ספטמבר 2015 נפגשו פוטין ונתניהו 14 פעמים. רק בחודשים האחרונים שוחח עמו בטלפון שבע פעמים.

גם שחרורה המיוחל של נעמה יששכר מלמד אותנו על עומק הקשר בין רוסיה לישראל, בין פוטין לנתניהו. לכל מי שעוקב אחר הפרשה, מובן שקשרים אישיים בין מנהיגים יכולים לפתור סבך דיפלומטי שכזה ויש מי שיאמרו, שמלכתחילה, רוסיה חרגה מן היחסים במעצר יששכר והחזקתה שם, אך את הפלונטר פותר מי שנמצא בירושלים ומדובר במשימה לא פשוטה בכלל.

הקפדה על הפרטים הקטנים

החשש הגדול בישראל הוא בשאלת המחיר והדברים לא ברורים בעת כתיבת שורות אלה. האם ישראל תשלם לרוסיה בהיבטים של מגבלות על חיל האוויר הישראלי בפעולה בלבנון ובסוריה? לאיזה הסכמות שקטות מגיע נתניהו עם פוטין בנוגע לנכסים רוסיים באיזור ירושלים, עד כדי השפעה על נתיב הרכבת הקלה בתוך ירושלים? הדברים הללו מוסתרים, לרוב, מן הציבור הישראלי ורק לאחר מכן, במסיבות עיתונאים ברוסיה, פוטין עשוי לשחרר את המידע בבוטות ובישירות.

כדי להכיל את גודל האירוע, נמתח ביום ד' אוהל אירועים לבן רחב ברחבת הכניסה לבית הנשיא. בשולי האוהל הועמדו תנורי חימום. עשרות דגלי מדינות נמתחו בהקפדה על במת צילומים רחבה. מרחבי דשא אחוריים במבנה הוסבו למטבחי קייטרינג עצומים ומאות עובדים, שומרים, מנקים, מבשלים התרוצצו שם בהכנות לארוחה החגיגית.

זה היה האירוע הכי קרוב שהגיעו אליו בישראל למוסד ה-State Dinner, שמקובל בוושינגטון ובבירות אירופיות. כאשר נכנסים לאירועים מן הסוג הזה באולם מוזהב בארמון האליזה, או בחדר האוכל הממלכתי בבית הלבן, שקירותיו שנהב והוא עטור נברשות, חשים מיד בפאר הגדול. בבית הנשיא, וטוב שכך, המראה עדיין צנוע ומקומי, עם הוויטראז'ים של האמן ראובן רובין ודלתות הארד של שרגא וייל.

מנכ"ל בית הנשיא הראל טובי, היועצת המדינית שולי דוידוביץ', הדוברת נעמי קנטל טולדנו וראשת הסגל רבקה רביץ, טרחו רבות בחודשים האחרונים כדי שאירוע זה יעבור בשלום. מדובר בפרטים קטנים: מי יושב ליד מי, היכן מצטלמים, מה יהיה בתוכנית האמנותית ומה יוגש בכיבוד. אלה פרטים חשובים.

כאשר התכנסו כל המנהיגים, ביום רביעי בערב, הטמפרטורה בחוץ צנחה לאפס מעלות. אחד מן הנוכחים שהגיע מצרפת סיפר שבפריז פחות קר. המדינה החמימה שלנו קיבלה את מנהיגי העולם באחד מהימים הקרים בשנה.

אפשר היה בקלות להבחין גם בקרירות שבין ריבלין לבין נתניהו. באוהל רחב הידיים, הנשיא קיבל את פני הנכנסים, הצטלם עם כולם והגיע לפטפט גם עם שר החוץ ישראל כ"ץ וח"כ בני גנץ, הידידים שגדלו באותו המושב, כפר-אחים. מי שאמורים להיות כיום יריבים פוליטיים נראו ביום רביעי בערב כצמד שנהנים זה מנוכחותו של זה. שניהם דור שני לניצולי שואה, בעלי היכרות מנוער, הוריהם קבורים בבית הקברות בכפר אחים, ורק החלוקה הישראלית למפלגות הציבה אותם משני צדדים של שנה פוליטית עכורה.

שיעור בפוליטיקה בלגית לנתניהו 

כתבים שניצבו במרחק של כמה מטרים מאחורי השניים, צפו בשיחה ממושכת, חיבה, נגיעות כתף. תוך שגנץ וכ"ץ ניצבים ביחד, הגיעה ראשת ממשלת דנמרק ודיברה שניהם, וכך גם אחרים.

כאשר נתניהו נכנס לאוהל קבלת הפנים, הוא לחץ רפות את ידו של גנץ, שעדיין עמד ליד כ"ץ, והמשיך פנימה לאגף האחורי של המרחב. שם שוחח ממושכות עם נשיא המועצה האירופית שארל מישל, ומי שהיה ראש ממשלת בלגיה עד מאי 2019. אולי מישל סיפק לנתניהו עצות בנושא משברים פוליטים מתמשכים. בלגיה מחזיקה בשיא המפוקפק של 541 ימים להרכבת הממשלה, אי שם בתחילת העשור הקודם. בסוף 2018, כאשר מישל היה ראש הממשלה, הוא איבד את הרוב הפוליטי, הקדים את הבחירות למאי 2019, עבר למועצה האירופית - ומאז אין לבלגיה ממשלה.

תוך כשעה לקראת סיום קבלת הפנים, נכנסו כל רמי הדרג לאולם בית הנשיא, לארוחת הערב וריבלין רץ הלוך ושוב, כדי לקבל אישית את פניו של הנשיא מקרון, שנכנס מעט באיחור. בשולחן המכובדים ישב מקרון לימינו של ריבלין. בין ריבלין לנתניהו חצץ נשיא גרמניה, פרנק וולטר-שטיינהאמר, ואחריהם בסדר האורחים ישב מלך ספרד פיליפה השישי, שגם היה הנואם המרכזי מקרב כל נציגי העולם.

האזנתי היטב לדברי הפתיחה של הנשיא ריבלין, כמו גם לדברי פרופ' באואר ולנאום מלך ספרד. נתניהו ישב שם כל העת, ולא היה אחד מבין הנואמים. עסק לא פשוט עבורו, שכן נתניהו אוהב להיות הדובר המרכזי בכל פורום שבו הוא נמצא. חדי שמיעה מצאו סגנון נאומים אחר מהמוכר לנו ב-11 השנים האחרונות, שבהן נתניהו מכהן כראש הממשלה. החיבור התמידי שעושה נתניהו בין הסיכון מאיראן לבין זוועות השמדת העם היהודי של מלחמת העולם השניה - נעדר הפעם.

ריבלין העדיף להתמקד באיזכור המחלוקות ההיסטוריות בין ראשי המדינות, תוך שהוא מתייחס בעקיפין למחלוקת בין פולין לרוסיה, על האחריות לזוועות השמדת העם היהודי. הוא ביקש בנאומו: "השאירו את המחקר ההיסטורי להיסטוריונים. תפקידם של מנהיגים ומדינאים הוא לעצב את העתיד. התכנסות זו היא ביטוי למחויבות משותפת להעברת העובדות והלקחים לדור הבא".

ההישג הגדול של משה קנטור 

יצירת כינוס פורום השואה היה מלאכת מחשבת של משה קנטור, איש עסקים רוסי, נדבן ונשיא הקונגרס היהודי האירופאי. קנטור, שהונו מוערך ב-3 מליארד דולר, הוא בעלים של חברת דשנים רוסית גדולה, אקרון, ונודע כמקורב של פוטין שנים ארוכות.

ראשי קהילות יהודיות במערב אירופה ובארה"ב מוטרדים לעיתים מן הגישה שלו, שמאשימה מדינות במערב אירופה בהתפתחויות אנטישמיות. בשנים שבהן הוא מכהן כנשיא הקונגרס, הדאגה מפני התעוררות האנטישמיות הופנתה בעיקר למדינות שפוטין רואה בהן אויבות סמויות.

קנטור בשיתוף עם יד ושם הוא גם המממן של הכנס. הכסף הגדול הגיע ממנו, באמצעות הקונגרס היהודי האירופאי. הוא משך בחוטים בהזמנת מנהיגים בכירים ובבית הנשיא הסתובב בין כל המנהיגים, מרוצה מההישג החשוב. 

להגיע בלי בני זוג?! לא אצל משפחת נתניהו

כצפוי באירוע מן הסוג הזה, אי אפשר שהכל יעבור חלק, בלי מתחים ולחצים מאחורי הקלעים. הציבור הישראלי התרגל לשמוע על התסכולים שמגיעים מהבית ברחוב בלפור, בכל פעם שיש טקס רם דרג, ובני הזוג נתניהו אינם ניצבים במרכז הבמה.

בבית הנשיא עבדו קשה מאוד כדי שהאירוע המורכב יתקתק וצלחו את המשימה בצורה מרשימה. מדובר היה במשימה לא פשוטה, צריך היה להכיל באולם אחד, קטן יחסית, מקומות ישיבה בארוחת ערב לכ-45 מנהיגים. לשכת בית הנשיא הקפידה להזמין את דרג א', שכולל את ראש הממשלה, שר החוץ, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, הרמטכ"ל אביב כוכבי, נשיאת ביהמ"ש העליון אסתר חיות, ח"כ בני גנץ (אף כי אינו נושא בתפקיד יו"ר האופוזיציה).

לפני כמה חודשים, כאשר בבית הנשיא קיבלו אישור השתתפות מכעשרה מנהיגים, תכננו את המפגש בנוכחות בנות הזוג של המנהיגים. אולם עם הצטברות התשובות חיוביות, החלו להבין שיאלצו לבקש בנימוס מהמנהיגים הזרים להגיע לארוחת הערב החגיגית בגפם. אין מספיק מקום לכולם.

במקביל פנו בבית הנשיא והודיעו לכל מוזמני דרג א' הישראלים, שגם בנות ובני הזוג של של כ"ץ, חיות, כוכבי, גנץ, אדלשטיין ואפילו נתניהו - מתבקשות ומתבקשים לא לבוא. אף אחד לא ערער על החלטת בית הנשיא, למעט לשכה אחת. לשכת ראש הממשלה.

אנשים שנכחו אתמול בבית הנשיא, ויודגש שלא מעובדי בית הנשיא, סיפרו ל"גלובס" על דרמות, מתיחות ואף צעקות בין הלשכות, שעלו לטונים רמים, עד כדי איום ממשי מצד לשכת ראש הממשלה שהארוחה החגיגית תוחרם.

הסיבה לכך הייתה הכעס בסביבת נתניהו על כך שלא אושרה השתתפותה של אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו. הדברים הגיעו עד כדי כך, שחלק מן המעורבים חשבו, שבבית הנשיא החליטו לצמצם את נוכחות בנות/בני הזוג בארוחה בכוונה, כדי שגם שרה נתניהו תהיה מחוץ להפקה.

השיח האגרסיבי הגיע עד כדי כך, שחלק מן האנשים הכינו את אנשי בית הנשיא לכך שהיא פשוט תופיע שם, צמודה לנתניהו, למרות שהיא מבינה שנשות מנהיגים אחרים התבקשו שלא לבוא. בין הלשכות נערך "משא ומתן". כדי להוריד לחצים אחד מן הצדדים הציע ששרה נתניהו תארח פורום נשות מנהיגים, שייערך במקביל לארוחת הערב. אך הדבר לא נרקם בסופו של דבר. 

עוד כתבות

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

הזיהום בשדה דב: רמ"י סיפקה תשובות מעורפלות והפלונטר המשפטי מסתבך

רמ"י דיווחה שבדיקות הזיהום בשדה דב מתקדמות, אך טרם פרסמה ממצאים או מיפוי, ולכן חלוקת הקרקעות נותרה תקועה ● בעלי זכויות מזהירים שהיעדר מידע ברור פוגע בעסקאות הנדל"ן ובוודאות סביב הפרויקט ● במקביל, רוכשי דירות מבקשים לבטל הסכמי אופציה ולהשיב כ־1.55 מיליון שקל, בטענה שלא ידעו על הזיהום בעת החתימה

השפה העיצובית החדשה של קוקה קולה / צילום: צילום מסך מיוטיוב

קוקה-קולה בסך-הכול שינתה גופן, אז למה הצרכנים מרגישים מאוימים?

ענקית המשקאות הקלים קוקה-קולה החליטה לאחרונה לרענן את העיצוב עם פונט שמזכיר את מרלבורו, יצרה חיכוך מיותר וחטפה אש מהצרכנים ● שיעור להנהלות בהבנת הצד הרגשי של הלקוח ● האלגוריתם האנושי, מדור חדש

ערן פסטרנק, מנכ''ל ומייסד שותף של פסטרנק שהם / צילום: יובל חי

בעזרת הגאות בשוק ההון: פסטרנק שהם ינסה להנפיק בת"א לפי 300 מיליון שקל

בית ההשקעות שבשליטת ערן פסטרנק ושי שהם ינסה לנצל צמיחה של פי שניים בהכנסות בשנה החולפת כדי להנפיק את מניותיו ● נהנה אשתקד מרווחיות גבוהה בפעילות הגידור בנאמנות

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר יעל הדס / צילום: עוז שכטר

"אל תבנו על הירושה": הד"ר מהרווארד שמנפצת כל מה שידעתם על הפנסיה

שיחה עם ד"ר יעל הדס, ראשת התוכניות הבינלאומיות לכלכלה ברייכמן ● על הרגע שבו הבינה שלמרות המקצוע היא לא מבינה את תלוש השכר, ועל האמת מאחורי האמונות השגויות על פרישה - שגילתה כשלמדה את התחום ● איך להתכונן לפנסיה גם בגיל 40? פרק שני בסדרה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נתקעו 10 ימים בדובאי. איזה פיצוי יקבלו מאל על?

בית המשפט איפשר לבעל קרקע למכור את חלקו למרות התנגדות השותפים, שטענו כי המתנה לתוכנית ההתחדשות תעלה את שווי הנכס ● נוסעים שטיסתם עם אל על בוטלה בשל המלחמה יקבלו החזר חלקי בלבד על הוצאותיהם בחו"ל ● ובן זוג שטען כי השקיע מאות אלפי שקלים מכספו בדירה המשותפת, לא יקבל אותם בחזרה בעת הפרידה ● 3 פסקי דין בשבוע

עבדול אל־סייד. אמר אחרי פיגוע בבית כנסת ש''אנשים פגועים פוגעים באנשים'' ועורר זעם / צילום: ap, Paul Sancya

הניצחון במישיגן הוכיח: הדמוקרטים כבר לא יכולים להתעלם מהקיצוניים במפלגה

ניצחונו של עבדול אל־סייד בפריימריז במישיגן, לצד הצלחות נוספות של האגף הפרוגרסיבי במפלגה הדמוקרטית, מוכיח שהשמאל הקיצוני כבר לא רק בשוליים ● מביטול המשטרה והסנאט ועד עצירת הסיוע הביטחוני לישראל, התנועה העולה כופה סדר יום חדש על הנהגת המפלגה - ומעמיקה את הקרע עם המצביעים והתורמים היהודים

רוכשי דירות / צילום: Shutterstock

הרוכשים שמשלמים עשרות אלפי שקלים רק כדי להיפטר מהדירה שקנו על הנייר

מהנתונים שנחשפו עולה כי רבים מרוכשי הדירות שביטלו עסקאות נקלעו לקשיי מימון, ולעתים לא שילמו דבר עד למועד הביטול ● אף שחוזי המכר כוללים לרוב פיצוי של 10% ממחיר הדירה, במקרים רבים המוכרים ויתרו על הסכום המלא והסתפקו בפיצוי חלקי

רחוב משה רבנו 1 בשכונת גני אילון בלוד / צילום: נבו טרבלסי

רווח של יותר ממיליון שקל על דירת מחיר למשתכן בלוד

הדירה, בבניין שאוכלס לפני שמונה שנים, נמכרה תמורת 2.2 מיליון שקל ● דירות 5 חדרים בפרויקט נמכרו ב-2016 ב־910 אלף שקל בממוצע

בנקים בישראל

הבנקים נגד רשות התחרות: ההכרזה עלינו כקבוצת ריכוז ניתנה בחוסר סמכות ותזיק ללקוחות

ארבעה מחמשת הבנקים הגדולים הגישו ערעור על החלטת הממונה על התחרות להכריז עליהם כקבוצת ריכוז ולהטיל עליהם הגבלות בתחום הפיקדונות ● לטענתם, רשות התחרות פעלה בחוסר סמכות ובניגוד לעמדת בנק ישראל, וכי ההתערבות דווקא עלולה לפגוע בתחרות

מלי וליאל יהלומי / צילום: שגרירות ישראל בווינה

מאחורי תוכנית ההימלטות של מלי וליאל: ההכנות שבוצעו לקראת והשיחה המסתורית לקונסוליה

שבוע לאחר שנותק עמן הקשר בווינה, מלי וליאל יהלומי אותרו בדרום אמריקה בתום מבצע מודיעיני חובק-עולם שנוהל מסביב לשעון • האם והבת תכננו את ההימלטות במשך חודש, טשטשו עקבות ומחקו איכונים - כך עולה מחקירת משטרת ישראל ● מה עמד מאחורי תוכנית הבריחה של מלי וליאל יהלומי שאותרו בארגנטינה?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בקריית מוצקין שפוצלה לשתי יחידות דיור?

דירה להשקעה בקריית מוצקין נמכרה ב־1.15 מיליון שקל לאחר ארבעה חודשים על המדף עם מחיר התחלתי של 1.35 מיליון שקל ● הדירה מפוצלת לשתי יחידות המושכרות יחד ב־4,500 שקל בחודש, ובעלי הדירות חתמו עם יזם על קידום תוכנית פינוי־בינוי ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

ארז דהבני, יו''ר בלדי, ועובדי המפעל (ארכיון) / צילום: דן פרץ

מכה לבלדי: משרד החקלאות חוזר בו - ואוסר יבוא עוף מברזיל

משרד החקלאות ביטל את אישור המפעל של בלדי בברזיל, ובשלב זה לא יאושר יבוא עופות מברזיל לישראל ● המהלך פוגע בתוכנית של בלדי, שהשקיעה 21 מיליון שקל במפעל וציפתה להגדיל משמעותית את הכנסותיה מהיבוא ● ההחלטה התקבלה על רקע התנגדות יצרני העופות בישראל

יינות דומיין דה לה רומנה–קונטי / צילום: ap, Kin Cheung

הסומלייה ובקבוק הבורגון בשווי 36 אלף דולר שנעלם

יינות דומיין דה לה רומנה קונטי הם הנחשקים ביותר בעולם ● לכן הם גם מטרה מועדפת עבור פושעים

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

השוכרים מתפשרים על איכות הדירות, ומעמד הביניים נוטש את השוק

ניתוח של מדדי הדירות ברבעון השני של 2026 מעלה כי מעמד הביניים מעדיף בימים אלה שלא לרכוש דירה, וכי שוכרים פונים לשכור דירות זולות יותר ואיכותיות פחות ● המחיר הממוצע לדירה שנרכשה ברבעון הגיע ל-2.435 מיליון שקל - שיא של כל הזמנים

אילוסטרציה: Shutterstock

איך למצוא את הנתון הכי חשוב בדוח כספי

פעם בשלושה חודשים מפרסמות החברות הציבוריות את תוצאותיהן העסקיות ומנחיתות על המשקיעים מאות עמודים של נתונים מספריים, טבלאות וניסוחים מעורפלים ● התוצאה היא בלבול שלעיתים גורם לתנודתיות במניה ● איך יודעים איזה נתון חשוב בלי לקרוא את כל הדוח, מתי שורת הרווח יכולה להטעות ולמה גם תוצאות פנומנליות עלולות לגרום לצניחת המניה? גלובס עושה סדר

מגדלי שרונה, תל אביב / צילום: Shutterstock

נתוני יד2 מגלים: אלה השכונות שבהן מחירי השכירות קפצו גבוה במיוחד

נתוני יד2 מלמדים כי בשכונת בית הכרם בירושלים ובשרונה בתל אביב המחירים עלו בשנה האחרונה בשיעור דו־ספרתי, גבוה בהרבה מהממוצע הארצי העומד על 4.4% ● בדירות שלושה חדרים העלייה חדה עוד יותר מאשר בדירות ארבעה חדרים ● ויש גם שכונות בתל אביב שבהן המחירים דווקא ירדו

מייסדי דקארט / צילום: עמית אלקיים

מיליארד דולר בשלוש שנים: כמה ירוויחו המייסדים מאקזיט הענק

עסקת הענק לרכישת הסטארט־אפ הישראלי לחברת אנתרופיק מתקדמת ● האחים לייטרסדורף ומשה שלו צפויים לשלשל לכיסם סכום, שיצרף אותם למועדון המיליארדרים בנוסף למייסדי וויז ● המדינה צפויה להרוויח ממסים על העסקה יותר מ־4 מיליארד שקל

דורון קמפל / צילום: יונתן בלום

האיש שתכנן לחסל את סדאם חוסיין - והיום רוצה להגן עליכם ברחובות

היזם הסדרתי דורון קמפל רוצה לחדור לשוק הישראלי עם חברת בונד, שמשתמשת בסוכנים דיגיטליים כדי להילחם בפשע ● מי שהיה כסגן מפקד סיירת מטכ"ל מספר בראיון בלעדי לגלובס על אבטחת מיליוני עובדים באפל ובוולמארט, האקזיטים בכ־820 מיליון דולר והאחריות שהוא נושא מאז אסון צאלים ב'

דמות הראפר הוירטואלית של חברת הביטוח ''הכשרה'' / צילום: בלאנקו

חברת הביטוח שמציגה: פרזנטור חדש מבוסס בינה מלאכותית

הקמפיין החדש של חברת הביטוח "הכשרה" מבוסס על דמות ראפר שנוצרה כולה ב-AI ● "קמרי קמעונאות" משיקה את רשת "חממה שושלת פיצוחים" ● וגם: המיתוג החדש של פנגו ● אירועים ומינויים

פרופ' יעקב חן. מנהל מרכז רפואי מאיר מקבוצת מאיר / צילום: רמי זרנגר

"היו חסרות לנו ארבע מיטות. אמרתי: אלך לאיקאה": המנכ"ל שהפך בית חולים בינוני לגדול

פרופ' יעקב חן בא משושלת של רופאים, אבל בהתחלה לא התקבל ללימודי רפואה ● הוא הצטרף לעתודה צבאית, למד רפואת שיניים ורק כעבור זמן הגיע למסלול המיוחל ● בהמשך שירת בגבעתי, השתתף בטיפול בפצועים תחת אש והגיע אפילו לצבא האמריקאי ● היום הוא עומד בראש בית החולים שהפך למעסיק הגדול באזור ומספר: "מכתב הדחייה מאז אצלי במשרד ורק מתדלק אותי"