גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דור ביניים חביב: הקרוס-אובר של אופל הוא רק שלב בדרך לדגמי 2020

הקרוס-אובר של אופל שנחת בישראל בסוף 2019 שומר על עיצוב אטרקטיבי ותא נוסעים שימושי בתוספת של מערכת הנעה חסכונית, אם תמצאו סולר מוזל

החודש מונה מנכ"ל חדש לחברת אופל, אנדראס מרקס, ולמרות שאופל הציגה השנה רווח תפעולי ראשון של כ-849 מיליון אירו אחרי 20 שנה של הפסדים רצופים, ספק אם מישהו היה רוצה להיכנס לנעליו.

לא רק שתעשיית הרכב, ובמיוחד הגרמנית, נמצאת בנסיגה ונדרשת להשקעות עתק כדי לעמוד ביעדים סביבתיים מחמירים, המינוי מתבצע ערב המיזוג בין קבוצת PSA, שאופל היא חלק ממנה, לבין קבוצת פיאט קרייזלר. אופל תהיה בקרוב חלק ממשפחה שכוללת 13 מותגי רכב.

לפיכך המנכ"ל החדש יצטרך להיאבק על הקצאת משאבים, להתמודד עם ועדי עובדים לנוכח צעדי ייעול ולשמור על בידול המותג בבליל של מותגים מצרפת, מאיטליה, מבריטניה ומארה"ב.

אופל יכולה להתנחם בכך שיש לה ליין די רחב של דגמי קרוס-אובר עדכניים, שפותחו בשיתוף PSA. הליין יכלול בקרוב לא מעט גרסאות מחושמלות, אך בינתיים צריך להפיק את המיטב מדגמי הבנזין והדיזל.

אחד מהם הוא אופל גרנדלנד X, שהגיע אלינו בסוף 2019. הרכב מבוסס על פלטפורמת פיג’ו 3008 וחולק עימה מכללים מרכזיים אבל יש לו עיצוב שונה. ומודל 2020 מציג את כל הסממנים האופנתיים בפלח כולל גג "צף" עם אופציה לצבעים ניגודיים, קשתות גלגלים מודגשות, פנסי LED בחזית, ובגרסה הבכירה גם חישוקים ומעוצבים. בקיצור, כדי לזהות את הקשר לאחות הצרפתית צריך לעיין בוויקיפדיה.

גם עיצוב תא הנוסעים פונה 180 מעלות מהאוונגרד המוחצן של ה-3008. לוח המחוונים אנלוגי, ההגה בגודל רגיל, מערך המתגים שמרני ועמדת הפיקוד עטופה בחומרי דיפון איכותיים ובקווים מוצקים. יש גם מערכת מולטימדיה יעילה והכל קל לתפעול גם למי שאינו היפסטר שגר ברובע ה-13 בפריז.

הדגם מציע הרבה מרחב רגליים וכתפיים לנוסעים גדולים מהממוצע ויש תא מטען מכובד של 514 ליטר. האבזור התקני הבסיסי תואם את המקובל בפלח, ורמת אבזור נדיבה באמת, גג פנורמי, התנעה בלחיצה וכו’, תעלה כ-13 אלף שקל. עם זאת, גם גרסת הבסיס זכתה לשדרוג, כולל תוספת בקרת שיוט מתוחכמת.

החידוש המרכזי הוא תוספת של מנוע טורבו-דיזל בנפח 1.5 ליטר מבית PSA, שמשודך לתיבה אוטומטית יפנית בת שמונה מהירויות. מנועי טורבו-דיזל פופולריים כיום בישראל בערך כמו חתולים כחולים, אבל הקבוצה הצרפתית היא מעצמת דיזל וגם מערכת ההנעה של הגרנדלנד ממלאת היטב את ייעודה. אחרי התנעה, די רועשת, טרטור הדיזל של המנוע נרגע והתיבה האוטומטית המצוינת מאפשרת למצות היטב את המומנט של כ-30 ק"ג למטר, שזמין במספר די נמוך של סיבובים לדקה, ולהרגיע את המנוע בשיוט.

התאוצה ממצב עמידה לא מרשימה במיוחד בהשוואה לטורבו-בנזין - כ-12.3 שניות מאפס ל-100 קמ"ש - ותגובת הדוושה ללחיצה די עצלה. אבל אחרי שהמומנט נצבר אין בעיה לשמור על תנופה מכובדת בעליות תלולות, גם עם חמישה נוסעים, או לשייט למרחקים ארוכים במהירויות של כביש 6 פלוס 20%.

הבונוס העיקרי של הדיזלים הקטנים והמודרניים הוא צריכת דלק מרשימה, ולמרות שממוצע של כ-24 קילומטרים לליטר שעליו מצהירה אופל הוא קצת אופטימי, גם צריכה ריאלית של 19 קילומטר לליטר וטווח נסיעה של מעל 750 קילומטרים על מיכל ירשימו את חשב החברה - בתנאי שתדעו לאתר תחנות דלק שמוכרות סולר מוזל.

ניכר שמהנדסי החברה עמלו לנטרל כמה באגים של שלדת הדור הראשון. אפילו עם חישוקים גדולים הגרנדלנד דור 1.5 מגהץ מהמורות עירוניות עמוקות עם נוחות נסיעה משופרת, היציבות הכיוונית על הכביש המהיר טובה, בקרת תנודות הגוף שודרגה ורק ההיגוי עדיין מרגיש מעורפל, בעיקר כשמערכת הסיוע האקטיבית מופעלת. המחיר מתחיל ב-155 אלף שקל, כ-3,000 שקל יותר מגרסת הטורבו-בנזין. עם צריכת דלק בליגה של היברידיות, עיצוב נאה ותא נוסעים ידידותי למשפחות הגרסה הזו עשויה להיות חביבה במיוחד על ציי רכב. אבל בראייה כוללת זו כנראה רק תחנת ביניים עד להגעת דגמי הפלאג-אין והדגמים החשמליים של אופל בשנה הבאה.

עוד כתבות

רחוב רבי עקיבא בבני ברק / צילום: Shutterstock

גן ילדים בבני ברק שביהמ"ש הורה לפנותו ממשיך לפעול ונאבק נגד תשלום שכירות

כמה שופטים קבעו בשורה של החלטות כי על הגן שהוקם על חלק מגג שבבעלות פרטית להתפנות, ובינתיים לשלם דמי שכירות - אך החברות המפעילות את הגן סירבו להתפנות ● מפעילי הגן: "מדובר בהחלטות טכניות, אנחנו פועלים בהתאם לפסקי הדין"

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

בג"צ: ICL תשלם קנס של 16 מיליון על מחסור בסולר לחירום, פחות מהקנס המקורי

הקנס מהווה תקדים חשוב עבור רשות החשמל, ששואפת להרתיע מפני אי החזקת סולר לחירום, ששימש רק היום בתקלה במספר אסדות גז ● לאחר פשרה, איי.סי.אל תשלם קנס, אך הופחתו ממנו 18%

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

איור: Shutterstock

פס הייצור של עו"ד ספורי: כך הפכו התביעות הייצוגיות למנגנון שכר טרחה

עמותת "היבה" הוקמה כדי לסייע למשפחות במצוקה, אך בית המשפט העליון קבע כי נעשה בה "שימוש פיקטיבי" לתביעות ייצוגיות של עו"ד מוחמד ספורי ● כעת מתנהלת נגדו קובלנה משמעתית של ועדת האתיקה ● מודל הפעולה: הגשת עשרות הליכים, הסתלקות שיטתית מוסכמת וקבלת שכר טרחה - בלי דיון מהותי ובלי פיצוי לציבור ● ספורי בתגובה: "אין שחר לטענות, זה ניסיון ניגוח"

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ: "האיראנים מנהלים משא ומתן ברצינות"

מהדיווחים על פיצוצים מסתוריים - ועד המגעים להתקדמות במו"מ: הסופ"ש המתוח באיראן, והדריכות בישראל ● חמאס מגנה את המשך התקיפות של צה"ל ברצועה וטוען כי ישראל נושאת באחריות לאי-הגעה לפתרון בסוגיית המחבלים שנצורים ברפיח ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

מדוע הודיע טראמפ שלא יגיע לסופרבול 2026?

כיצד הפך פופקורן לחטיף הרשמי של בתי הקולנוע, מתי ביטלה סין את מדיניות הילד היחיד, ומה פירוש שם המועצה המקומית דיר אל־אסד? ● הטריוויה השבועית

בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין / צילום: הילה דגן

"עדיין שוק של קונים": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים שזקוקה לשיפוץ במודיעין?

דירת 4 חדרים בשטח של 87 מ"ר עם מרפסת נמכרה תמורת 2.39 מיליון, לאחר שמחיר השיווק עמד על 2.79 ● "מרגישים שינוי בעקבות ירידת הריבית. יש יותר פניות וגם נסגרות יותר עסקאות", אומרת זכיינית רימקס יוניק ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

ג'יימס נסביט ב''הבריחה''. קשר חזק / צילום: Ben Blackall/Netflix

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן, הפעם עם סדרה על בנות, אבות ואשמה

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן והפעם עם סדרת המתח "הבריחה", שמגוללת את סיפורה של משפחת גרין שנראית מושלמת, עד שהבת הבכורה פייג’ נעלמת ● האב יוצא לחפש אותה בכל מחיר ובדרך חושף את הסיבה לבריחה

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

מה מביא לירידות בשוק הקריפטו? / צילום: Shutterstock

111 מיליארד דולר נמחקו ביממה: מה עומד מאחורי הירידות החדות בקריפטו?

הביטקוין צנח מתחת ל-80 אלף דולר, הרמה הנמוכה שלו מאז אפריל ● גם יתר המטבעות רושמים ירידות חדות ● בין הסיבות: נזילות נמוכה ואכזבה מכך שהתחום לא מתפקד כ״מקלט בטוח״ כמו בעבר

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות השמונים, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הבטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

השבוע. לנצח את הפחד עבור מעסיק / צילום: באדיבות נטפליקס Skyscraper Live

איך סיכון חיים הפך לפורמט

השבוע נטפליקס שידרה אתגר אקסטרים: המטפס אלכס הונולד טיפס בלייב וללא אמצעי הגנה על מגדל טאייפי 101 שבטיוואן ● הקהל צפה מרותק, אבל מהקריינות ומהספונסרים עבר מסר אחר - לא מדובר בתיעוד של הישג, אלא הפקה שממירה סיכון לפורמט ● בעידן שבו AI יכולה לייצר כל פעלול בצורה מושלמת, נטפליקס מהמרת על הדבר היחיד שעדיין לא ניתן לשכפול: האפשרות לאסון מול המצלמה

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות