גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סופית: עינת פלד-שפירא מונתה לתפקיד מנכ"לית חברת וילי פוד

וגם: בכירי סולאראדג' נהנים מהשיא - מימשו אופציות ומכרו מניות ברווח

עינת פלד־שפירא. מונתה למנכ"לית וילי פוד / צילום: אופיר שקד
עינת פלד־שפירא. מונתה למנכ"לית וילי פוד / צילום: אופיר שקד

עכשיו זה רשמי: עינת פלד-שפירא מונתה לתפקיד מנכ"לית חברת וילי פוד שבשליטת האחים צביקה ויוסי ויליגר. פלד-שפירא תיכנס לנעליים הגדולות שהשאיר אחריו מיכאל לובושיץ שניהל את החברה במהלך השנתיים האחרונות. פלד-שפירא שימשה שנה וחצי כמנכ"לית פעילות בונז'ור של חברת אסם-נסטלה, וקודם לכן שימשה כמנהלת השיווק של בונז'ור במשך כ-4.5 שנים, זאת מתוך תקופה של כ-14 שנים בתפקידים שונים בקבוצה. היא תידרש להתמודד עם שורת אתגרים, ביניהם עמידה בקצב הצמיחה הגבוה שהציגה הקבוצה בשנה החולפת, ומערכת היחסים הרגישה עם בעלי השליטה.

עד למינויו של לובושיץ, חוותה וילי פוד רצף טלטלות בשדרת ההנהלה מאז שינוי הבעלות בה. לפני לובושיץ מונה לתפקיד טים קרנקו, שכיהן בו במשך חודשים ספורים. לפניו ניהל את החברה במשך תקופה של יציבות אירם גרייבר, והחברה הציגה תוצאות חיוביות, אולם זמן קצר לאחר שינוי הבעלות - כשהאחים ויליגר השתלטו על החברה מחדש - גרייבר סיים את דרכו.

וילי פוד היא מיבואניות המזון הגדולות בישראל, והיא נסחרת בבורסה בתל אביב ובנאסד"ק. וילי פוד השקעות, חברת-האם, נסחרת בישראל לפי שווי שוק של 400.5 מיליון שקל. מאז כניסת לובושיץ לתפקיד עלה שוויה של וילי פוד בכ-70%. בתשעת החודשים הראשונים של 2019 הכנסות החברה עלו ב-15% ל-293 מיליון שקל, והרווח הנקי קפץ ב-31% ל-22 מיליון שקל. את 2019 סיכמה וילי פוד כספקית הצומחת ביותר בשוק המזון: לפי נתוני סטורנקסט, החברה סיכמה את שנת 2019 עם גידול של למעלה מ-30% בשוק הקמעונאות.

שני מוזס

בכירי סולאראדג' נהנים מהשיא: מימשו אופציות ומכרו מניות ברווח

מניית סולאראדג' נסחרת בשיא של כל הזמנים, וגם בכירי החברה נהנים מכך. במהלך ימי המסחר האחרונים מימשו חלק מהבכירים אופציות לרכישת מניות ומכרו מניות בשוק הפתוח ברווח. המימושים בוצעו במסגרת תוכנית מכירה עיוורת - כלומר מכירת מספר מניות שנקבע מראש במועדים שנקבעו מראש.

כך למשל, מדיווח שהועבר בשבוע שעבר ל-SEC - רשות ניירות הערך של ארה"ב, עולה כי המנכ"ל בפועל וסגן הנשיא למכירות, צבי לנדאו, מימש אופציות שקיבל בשנים 2014-2016 לרכישת מניות סולאראדג', כשמחיר המימוש נע בין 5.01 דולר ל-25.09 דולר למניה - זאת בזמן שמחיר המניה הנוכחי של סולאראדג' הוא כ-110 דולר. בסך הכול מימש לנדאו אופציות לרכישת כ-15 אלף מניות תמורת כ-262 אלף דולר. במקביל, לנדאו מכר קרוב ל-29 אלף מניות במחירים שנעו בין 101-105 דולר למניה, ובתמורה כוללת של 2.9 מיליון דולר. לאחר העסקאות, נותרו בידי לנדאו כ-79 אלף מניות, שהשווי הנוכחי שלהן עומד על 8.7 מיליון דולר.

בכירים אחרים בחברה שדיווחו על מכירת מניות כוללים את רייצ'ל פרישקולניק, היועצת המשפטית, שמימשה אופציות לרכישת מעל 3,000 מניות במחיר מימוש של 14.85 דולר, ומכרה כ-7,800 מניות תמורת כ-802 אלף דולר. ליאור הנדלסמן, ממייסדי החברה וסגן הנשיא לשיווק ואסטרטגיה, מימש אופציות לרכישת 933 מניות במחיר מימוש של 2.46 דולר (שניתנו לו עוד ב-2012) ומכר את כולן תמורת קרוב ל-100 אלף דולר; זאת, מספר ימים לאחר שמימש אופציות לרכישת 223 מניות במחיר מימוש זהה, ומכר אותן תמורת מעל 23 אלף דולר. גם יואב גלין, ממייסדי החברה וסגן נשיא למו"פ, מכר בימים האחרונים מניות בתמורה כוללת של כ-439 אלף דולר.

סולאראדג' מפתחת ומשווקת מערכות לניטור ואופטימיזציה של אנרגיה סולארית, ובשנים האחרונות נכנסה גם לשווקים משיקים, של אגירת אנרגיה, פתרונות לרכב חשמלי ומערכות אל-פסק. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 5.4 מיליארד דולר, אחרי זינוק של למעלה מ-170% במחיר המניה שלה בשנת 2019, ועלייה נוספת של כ-16% מתחילת 2020. במהלך 2019 איבדה החברה את המנכ"ל ואחד ממייסדיה, גיא סלע, שנפטר בקיץ האחרון בגיל 55.

שירי חביב ולדהורן

עוד כתבות

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א שעיכבה פרויקט תשלם פיצוי של כ־60 אלף שקל

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

ארבע רפורמות נכנסו לתוקף, אולם צווארי הבקבוק בתכנון וברישוי נשארו

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א