גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טראמפ חשף את תוכנית המאה: "ירושלים תהיה בלתי ניתנת לחלוקה. זה מאוד חשוב!"

טראמפ הציג את תוכנית המאה הכוללת את סיפוח בקעת הירדן והקמת בסיס למדינה פלסטינית ● נתניהו: "הודות להכרה היסטורית זו - ומכיוון שתוכניתך מייצרת את האיזון הנכון, הסכמתי לקבלה כבסיס למו"מ עם הפלסטינים להגעה להסכם שלום" ● גם גנץ הסכים לתוכנית כבסיס למו"מ ישיר עם הפלסטינים

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורה"מ בנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורה"מ בנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציג את תוכניתו המדינית למזרח התיכון המכונה תוכנית המאה, יותר משלוש שנים לאחר שהחל בהכנתה. במסיבת עיתונאים בבית הלבן, כשלצידו ראש הממשלה בנימין נתניהודחק הנשיא האמריקאי בצדדים לקבלה. עיקריה: קביעת גבולות ביהודה ושומרון שלפיהם שטחי ההתנחלויות ועד כ-30% מהגדה יסופחו לישראל, והיתר יהיה הבסיס להקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ומפורזת, פירוק הארגונים הפלסטיניים, לרבות חמאס, מנשקם כולל ארסנל הטילים והרקטות, ולצד זה פרק כלכלי נדיב במיוחד שמטרתו מתן בסיס איתן למדינה המתהווה. הפרק הזה הוצג לפרטיו בוועידה שהתקיימה ביוני בבחריין, אירוע שהפלסטינים החרימו.

טראמפ אמר: "היום ישראל נוקטת צעד גדול לשלום. צעירים במזרח התיכון מקווים לעתיד מלא תקווה". הנשיא התייחס לגנץ בנוסף לראש הממשלה נתניהו: "אתמול פגשתי בנתניהו ובגנץ, האיש שעובד הכי חזק במשך מערכת הבחירות הארוכה ביותר להיות ראש הממשלה". נשיא ארה"ב התייחס לביקורו בישראל: "בביקור שלי הראשון בישראל כנשיא, נדהמתי ממה שהמדינה הקטנה הזו השיגה אל מול איומים קשים. בזמן ביקורי בישראל, פגשתי גם את אבו מאזן בבית לחם. נעצבתי מן הגורל שלהם, מגיעים להם חיים טובים יותר. הם נלכדו במעגל של אלימות ועוני וניצול על ידי קיצוניים".

טראמפ הסביר על התהליך שעבר עם הכנת תוכנית המאה: "התהליך היה מתיש וארוך עד לרגע זה. ביום ראשון העברתי לנתניהו את החזון שלי לשלום, שגשוג ועתיד טוב יותר. החזון שלי עבור השלום שונה מן ההצעות הקודמות. כל ההצעות הקודמות, היו לא מספיק מפורטות. ההצעה שלנו המפורטת ביותר אי פעם".

טראמפ הוסיף כי "נתניהו הודיע לי שהוא מקבל את התוכנית כבסיס למשא-ומתן ישיר עם הפלסטינים. והגנרל (גנץ, ט' ש') גם קיבל את זה". מדובר בצעד תקדימי של ישראל לפי הנשיא האמריקאי: "זו פעם ראשונה שישראל אישרה את השחרור של המפה, ואת הוויתורים שהיא מוכנה לעשות למען השלום. נתניהו, כל הכבוד לך, מדובר בצעד אמיץ שנטלת".

טראמפ אמר כי ירושלים תישאר שלמה וישראלית: "הבירה הישראלית ירושלים תהיה בלתי ניתנת לחלוקה. זה מאוד חשוב!". הוא הוסיף בנוגע לפיגועים בעבר: "לא נרשה לחזור לימים של התפוצצות אוטובוסים ופצצות בתוך מועדוני לילה".

בהתייחסות לפלסטינים אמר טראמפ: "זה רק סביר שאני צריך לעשות הרבה מאוד עבור הפלסטינים - אחרת זה לא יהיה הוגן. זו הזדמנות היסטורית להדיע למדינה עצמאית אולי ההזדמנות האחרונה שלהם לאחר 70 שנה". טראמפ הוסיף בהתייחסות לירושלים כי "המפה תכפיל את השטח הפלסטיני ותבטיח בירה במזרח ירושלים, ושם ארה"ב תפתח שגרירות. אף פלסטיני לא יגורש מביתו". עוד הוא אמר: "ישראל תעבוד עם מלך ירדן המדהים כדי לוודא שהסטטוס קוו על הר הבית נשמר".

הנשיא האמריקאי סיפר לעיתונאים והמדינאים על החזון שלו: "נביא השקעה עצומה של 50 מיליארד דולרים. הרבה מדינות ירצו להשתתף. יווצרו מיליון עבודות עבור הפלסטינים ושיעור העוני שלהם ירד. התל"ג שלהם יוכפל". עוד אמר על הפלסטינים: "הם יפסיקו להיות תלויים בעמותו צדקה וסיוע חוץ, הם יתמודדו בעצמם, כי הם אנשים מאוד מוכשרים. אנחנו מבקשים מן הפלסטינים להתמודד עם האתגר של קיום דו צדדי בשלום - זה אומר, התמודדות עם שחיתות, עצירת פעילות החמאס והג'יהאד, הפסקת ההסתה נגד ישראל ולעצור את הפיצוי הכספי לטרוריסטים".

"שלחתי מכתב לעבאס והסברתי שהטריטוריה תישאר לארבע שנים שבמהלכה ילמדו את התוכנית לקראת הקמת המדינה", אמר טראמפ בהתייחסות ישירה לאבו מאזן, "אמריקה והמון מדינות אחרות יסייעו לכך אם תרצה להגיע לשלום".

בתום דבריו הודה הנשיא במיוחד לנתניהו, לעומאן, בחריין ואיחוד האמיריות שפעלו כל כך הרבה כדי לסייע לתוכנית. "אין עסקה קשה יותר לעשות אבל אנחנו חייבים לקיימה - חייבים זאת לאנושות".

נתניהו מתקבל על ידי טראמפ בבית הלבן / צילום: קובי גדעון, לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו עלה לנאום מיד לאחר טראמפ. "זה יום היסטורי - המזכיר את יום העצמאות ב-1948, כאשר נשיא ארה"ב טרומן היה הראשון להכיר בישראל, אז נקבע עתיד מזהיר. אני מאמין כי בעתיד כולם יזכרו את היום הזה שבו אתה הכרת בריבונות ישראל על שטחים בחיוניים לביטחוננו ולמורשתנו".

נתניהו סיפר כיצד כל תוכניות השלום נכשלו בעבר: "ישראל מאז ומתמיד חיפשה את הדרך לשלום - אבל כל התוכניות כשלו כי לא מצאו את האיזון הנכון בין צרכי הביטחון של ישראל לשאיפות העצמאות של הפלסטינים. אבל אתה הנשיא הבנת שישראל חייבת לשמר את ריבונותה בבקעת הירדן והצרכים הביטחוניים הישראליים. אזורים שיאפשרו לישראל להגן על עצמה בעצמה. יותר מדי זמן, נחשבו אזורים נרחבים בישראל ובהם בירתה כלא חוקיים במרכאות, אתה הנשיא מחקת את התפיסה הזו". נתניהו הודה לטראמפ: "הודות לך אדוני הנשיא - מקומות אלה הוכרו על ידי ארה"ב כמקומות השייכים למדינה היהודית".

נתניהו אישר את דברי טראמפ בנוגע למשא-ומתן ישיר עם הרשות הפלסטינית: "הודות להכרה היסטורית זו - ומכיוון שתוכניתך מייצרת את האיזון הנכון, הסכמתי לקבלה כבסיס למשא-ומתן עם הפלסטינים להגעה להסכם שלום". ראש הממשלה הוסיף גם מחמאה גדולה לנשיא ארה"ב: "אתה הידיד הגדול ביותר שהיה לישראל אי פעם בבית הלבן".

נתניהו קבע כי "התוכנית תחייב את הפלסטינים הכיר בישראל כמדינה יהודית ובירתה ירושלים. היא גם קובעת את הירדן כגבולה המזרחי של ישראל. קובעת שבעיית הפליטים תיפטר מחוץ לישראל וירושלים תישאר מאוחדת ותחת ריבונות ישראלית". הוא הוסיף גם דברי הרגעה: "אף אחד לא ייעקר מביתו - פלסטינים או ישראלים. אנחנו רוצים שלפלסטינים יהיה עתיד בטוח ומדינה עתידית, זה עשוי לקחת זמן עד שיגיעו לכך ואולי אפילו זמן רב להתחלת התהליך,אבל אם יעשו כן, ישראל תהיה שם ותהיה מוכנה לדון בהסכם שלום מיד".

עוד אמר נתניהו: "ישראל תשמר את הדרך הזו לשלום. בשנים הקרובות לא תהיה בנייה בשטחים המיועדים לפלסטינים". יחד עם הקריאה לשלום ציין נתניהו כי "ישראל תממש את הריבונות בשלוש השנים הקרובות על השטחים שמיועדים לה בתוכנית, קרי ההתנחלויות לרבות בקעת הירדן".

לסיכום אמר ראש הממשלה: "יהיו קשיים רבים וביקורת אבל יש לנו פתגם האומר 'אם לא עכשיו אימתי ואם לא אנחנו אז מי'. ישראל לא תפספס את ההזדמנות. דונלד - ישראל בורכה בידידותך ומנהיגותך. אלוהים יברך את כולנו".

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס

נתניהו הנחה את לשכתו להכין הצעת החלטה להחלת החוק הישראלי על ההתנחלויות. ככל הנראה, הצעת החלטה נפרדת לבקעת הירדן וצפון ים המלח להחלה מלאה של ריבונות.

לאחר מסיבת העיתונאים, הנשיא טראמפ צייץ תמונה של מתווה תוכנית המאה עם כיתוב באנגלית, ערבית ועברית. "הגיע הזמן לשלום", כתב טראמפ.

מועצת יש"ע והאירגונים הפלסטינים התנגדו עוד הרבה לפני הפרסום

עוד בטרם פירסומה, עוררה התוכנית התנגדות רבה הן בישראל והן בצד הערבי/פלסטיני. בצהריים הודיע יו"ר מועצת יש"ע דוד אלחיאני כי בשל העובדה שהתוכנית כוללת הקמה של מדינה פלסטינית, מועצת יש"ע תתנגד לה במחיר ויתור על החלת הריבונות על שטחים ביהודה ושומרון לרבות בקעת הירדן, שאלחיאני הוא ראש המועצה שלה.

לדברי אלחיאני, "אנחנו מוטרדים מאוד. לא נוכל להסכים לתוכנית שתכלול הקמתה של מדינה פלסטינית שתהווה איום על מדינת ישראל וסכנה גדולה לעתיד. אנו מצהירים כי לא נאפשר הקמת מדינה פלסטינית גם במחיר של ויתור על ריבונות במרחבי יהודה, שומרון ובקעת הירדן. אנו דורשים מראש הממשלה השרים וחברי הכנסת לא לקבל הסכם הכולל בתוכו הקמת מדינה פלסטינית בכל אופן שהוא. אני נדהם שראש הממשלה שלי מסכים להקמת מדינה פלסטינית. זה איום קיומי למדינת ישראל. זה חיסול התיישבות ביהודה ושומרון. אני מוכן לוותר על הריבונות בבקעת הירדן בתמורה להתחייבות שלא תוקם מדינה פלסטינית. צריך לעצור את זה עכשיו".

גם בצד הפלסטיני מתארגנים לקרב נגד התוכנית, יו"ר הרשות אבו מאזן הודיע על כינוס חירום הערב (ג') עם בכירים פלסטינים ובהם ראשי ארגונים אחרים, לרבות חמאס. ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמעיל הניה, כבר שוחח בטלפון עם אבו מאזן, והשניים סיכמו לתאם מהלכים נגד עסקת המאה. עוד בין המשתתפים נאסר א-דין א-שער, שהיה סגנו של אסמעיל הניה בממשלת חמאס ב-2006. הניה המשמש כיום כמנהיג חמאס, קרא לכל ראשי הארגונים הפלסטיניים להיפגש בקהיר כדי להחליט יחדיו על המשך המאבק.

מפגינים ברמאללה נגד תוכנית המאה של דונלד טראמפ / צילום: Mohamad Torokman, רויטרס

אמש (ב'), לפי מקורות פלסטיניים קרא אבו מאזן לראשי ארגון פתח להוציא להפגנות את פעילי השאביבה, ארגון הנוער והצעירים של הפתח, והנחה את זרועות הביטחון שלא למנוע קיומן של הפגנות ולא להגיע לאזורי עימות עם צה"ל. היום (ג') פורסמה הכחשה לא רשמית להנחיה כזו, אבל הדברים ככל הנראה נאמרו. גורם ביטחוני ישראלי מסר ל"גלובס" כי לפלסטינים הועברו מסרים ולפיהם צה"ל ינקוט זהירות וסבלנות, אך לא יאפשר להפגנות כאלה להתקדם מעבר לשטחי הערים והיישובים הפלסטיניים.

בעולם הערבי יש מעט מאוד תגובות רשמיות ובתקשורת הערבית פרסומים על שיחות קדחתניות בין נשיא מצרים א-סיסי, הרואה את תוכנית טראמפ באופן חיובי, לבין המלך הירדני עבדאללה, בניסיון לשכנעו כי לא יביע התנגדות פומבית לתוכנית.

בשורה התחתונה, בעיניים ישראליות תוכנית טובה בהרבה מאלה שהוצעו בעבר על ידי ממשלים אמריקאים קודמים, וגם אם תשמש רק בסיס להתדיינות, משמעה שינוי מהותי בתפיסה האמריקאית של הסכסוך. עבור הרשות הפלסטינית זו מכה, שכן תוכניות העבר נתנו להם הרבה יותר. עם זאת, הגיבוי שהרשות מקבלים היום מהעולם הערבי מצומצם מאוד, ויותר מכך, גם הרחוב הפלסטיני ספק אם יתגייס למחאה המונית, הן בשל חוסר האמון ברשות עצמה הנתפשת כמושחתת והן בשל המצב הכלכלי הסביר פלוס והחשש שמחאה אלימה תפגע בכך.

עוד כתבות

האירוע שקיימה ניקוסיה עם סטארט-אפ ניישן סנטרל / צילום: Startup Nation Central

אחת הידידות הקרובות של ישראל שואפת להעמיק עוד יותר את הקשרים

קפריסין קיימה יחד עם סטארט-אפ ניישן סנטרל את אירוע Tech Horizons of the Mediterranean ● מאות מנהלי ועובדי פלאפון ו-yes לקחו חלק בשבוע מעורבות חברתית ● התערוכה שמוצגת במודיעין בהשתתפות אמנים מכל אירופה ● וזה המנכ"ל החדש של אקוואריוס ● אירועים ומינויים

רובע שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

היתר בנייה ראשון לפרויקט דיור להשכרה בשדה דב

שיכון ובינוי מזנקת קדימה בשדה דב עם היתר בנייה ראשון ל־324 דירות להשכרה ארוכת-טווח, כשברקע ירידות ערך מתמשכות בסקטור זה ● בקיבוץ האון הסכם פשרה עם רמ"י מחזיר את פרויקט הבנייה למסלול; בין הזוכים במגרשים ששווקו - עשרות חיילי מילואים ● וקרן ספיר של רובי קפיטל משלימה מכירת קרקע בחולון ברווח של עשרות מיליוני שקלים, לאחר השבחה משמעותית ● חדשות השבוע בנדל"ן

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

החלטה מתוחה במיוחד: הפד הוריד את הריבית בפעם השלישית ברצף

הפדרל ריזרב הודיע על הפחתת ריבית של רבע אחוז, מרמה של 4% ל-3.75%, באחת ההחלטות המורכבות ביותר שנאלץ לקבל בשנים האחרונות ● כפי שאנליסטים צפו, הבנק המרכזי אותת כי צפויה הפסקה במתווה הורדות הריבית בעתיד הקרוב, וצופה הורדת ריבית אחת בלבד במהלך 2026

"צורה חדשה של אנטישמיות": למה השתנה היחס של סין כלפי יהודים?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איראן מנסה לגייס סוכנים נגד ישראל במדינות אפריקה, הביקור הסודי של סגן שר החוץ מטייוואן בישראל, האם ישראל ולבנון יכולות להשיג נורמליזציה, ולמה האנטישמיות מרימה ראש בסין ● כותרות העיתונים בעולם

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

האחים אמיר ופיני יעקובי / צילום: אריק סולטן

המניה נפלה ביותר מ-70% מאז ההנפקה. משפחת יעקובי משדרגת לעצמה את השכר

חברת התשתיות יעקובי מתכננת להעלות את שכרם של בעלי השליטה ושל חמשת קרוביהם הבכירים ● במשרדי בלוסטון LIVE NATION הושקה חברת הדיגיטל והמשפיענים החדשה MIND ● וזה המנהל החדש של בית החולים השיקומי ● אירועים ומינויים

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בונים בית פרטי? מהיום אתם חייבים לבנות מערכת סולארית על הגג

השבוע נכנסה לתוקף חובת התקנה של גגות סולאריים על בתים פרטיים ועל חלק מהמגדלים ● כמה זה יעלה, מה תרוויח המדינה ומה ירוויחו בעלי הגגות? ● גלובס עושה סדר

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך יוטיוב

ענף הפיננסים משתלט על הפסקת הפרסומות: דיסקונט הזכורה ביותר, ביטוח 9 האהובה

הפרסומת של דיסקונט היא הזכורה ביותר זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה● ביטוח 9 מחזירים לאוויר פרסומת ישנה לרגל סוף השנה ● וחברת התקשורת פרטנר מתברגת גבוה כבר בשבוע הראשון באוויר

איגודי עובדים מפגינים בלונדון / צילום: Reuters, PA Images

הבשורה מבריטניה: עובדות בגיל המעבר יוכלו לקבוע את הטמפרטורה במשרד

הממשלה הבריטית משיקה את "חוק זכויות העובדים", המוגדר כ"שדרוג המשמעותי ביותר מזה עשור" בתחום ● "סוכנות לעבודה הוגנת" תאכוף את החוקים ● בין היתר, תוענק זכות לחופשת מחלה מהיום הראשון, ותוכניות להתמודדות עם הפסקת המחזור יוצעו לנשים בגיל המעבר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

לאחר הורדת הריבית בארה"ב: וול סטריט ננעלה בירוק

הדאו ג'ונס קפץ בכ-1% ● הפד הוריד את הריבית ברבע אחוז, אך אותת כי צפויה הפסקה בהורדות הריבית בעתיד הקרוב • ענקיות הטכנולוגיה מגבירות את המרוץ שלהן בשוק בהודו - אל מיקרוסופט ואלפאבית, הצטרפה הבוקר אמזון ● אורקל תפרסם הלילה את תוצאות הרבעון, למרות הנפילה במניה, אנליסטים אופטימיים לגביה • ג'יי. פי. מורגן: הראלי בשוק צפוי להעצר לאחר הורדת הריבית

נשיא איראן לשעבר אברהים ראיסי ונשיא ונצואלה ניקולס מדורו במעמד החתימה על הסכם שיתוף הפעולה בין המדינות, 2022 / צילום: ap, Vahid Salemi

ישראל מרוצה: תקיפות ארה"ב בוונצואלה עשויות לפגוע בפעילות איראן וחיזבאללה

התקיפות האמריקאיות נגד קרטלים בוונצואלה מכוונות לנטרול אימפריית הסמים של איראן וחיזבאללה במדינה ● משטר מדורו נשען על סיוע ביטחוני וכלכלי מאיראן והסחר בסמים מממן את חיזבאללה ● עבור ישראל, הגברת לחץ על המדינה היא דרך להפחתת האיומים של ציר הרשע

מימין: יובל כספית, עומר לוי ונועה טקה / צילום: צילום מסך יוטיוב

20 המשפיעניות המצליחות ביותר בישראל, ולמה אין ברשימה גברים

שוק המשפיענים מגלגל בארץ כמעט 400 מיליון שקל בשנה, ולצד טיפוח ואופנה מתחזק בקטגוריות כמו פיננסים ובריאות, בעוד מותגי הרכב והגיימינג עדיין חלשים בתחום ● בחברת יומנז, המתמחה בכלכלת יוצרים, מצביעים גם על היציאה מהסושיאל לעבר שילוט חוצות וטלוויזיה

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

5 שנים מההנפקה, צים במרכז סערה - והשבועות הבאים יקבעו מי ינווט את ענקית הספנות

ברקע הצעות לרכישת צים, מתחמם המאבק בין בעלי מניות המבקשים למנות דירקטורים מטעמם, לבין דירקטוריון החברה ● בתווך נמצאים המנכ"ל אלי גליקמן, שהוביל את מסע ההתאוששות של ענקית הספנות וכעת מבקש לרכוש אותה; ועובדי החברה, שחוששים ממשתלט זר ואף פנו לשרת התחבורה כדי לפעול לסיכול המהלך

עוזי סופר, מנכ''ל אלפא תאו / צילום: אלפא תאו, מיכאל טולוב

חברת הביומד הישראלית שזינקה בוול סטריט בעקבות ניסוי בטיפול בסרטן המוח

הניסוי החדש הקפיץ את מניית אלפא טאו ב-21% מתחילת השבוע ● החברה עומדת להגיש את הטכנולוגיה שלה לאישור שיווק ביפן, אם יתקבל, יהיה זה המוצר המסחרי הראשון של החברה שעדיין אין לה הכנסות

רובע שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

המגדלים של לוזון וחג'ג' בשדה דב צפויים לקבל היתר בנייה מאדריכל

שני המגדלים, בני 45 קומות, צפויים לקבל היתר במסלול הרישוי העצמי החדש, בו האדריכל עושה זאת במקום הוועדה המקומית ● "זה מהלך שמסייע לכולם - לעירייה, ליזמים, וגם לרוכשי הדירות", אומרים בענף ● אז למה זה בכל זאת עדיין מורכב?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א סוגרת שבוע חיובי: ת"א 35 עלה ב-3.5%, מדד הביטוח ב-10%

מדד ת"א 35 בשיא חדש, ה-57 השנה ● השקל מתחזק מול הדולר ● מדד הביטוח זינק ב-10% השבוע ● מניות השבבים הדואליות ירדו ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב - וול סטריט ננעלה בירוק ●

המאמצים לא הניבו את התוצאות המקוות. מנהיגי אירופה באחת משיחותיהם עם נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

השבוע שבו ארה"ב לא רק נטשה את אירופה, אלא פנתה נגדה

מסמך מדיניות חדש שפרסמה ארה"ב מכריז כי אירופה "בדרך להכחדה תרבותית" בשל הגירה מוסלמית וכי על וושינגטון לעודד מפלגות ימין ● אחרי שנה של חנופה, אירופה הופתעה לגלות השבוע כי טראמפ רק מגביר את ההתקפות עליה. הקרמלין, מצידו, מברך על המסמך האמריקאי

מרכז יזמות לחרדים בירושלים (ארכיון) / צילום: יוסי זמיר

עידוד תעסוקת חרדים? ההחלטה ה"שקטה" שרחוקה מלהספיק

ברקע העיסוק הער בסוגיית השתלבות החרדים בחברה הישראלית, עברה החלטת ממשלה ששאפה לקדם את תעסוקת הגברים החרדים ● עד כמה ההחלטה הזאת מורגשת בשטח? ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מיצוי פוטנציאל תעסוקת גברים חרדים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

בנק ישראל נגד חוק הגיוס: "לוקה בחסר ולא יביא לגיוס החרדים הנדרש"

הבנק המרכזי מזהיר כי הנוסח הנוכחי של חוק הגיוס "לוקה בחסר", וזאת משום שהיעדים שקבעה הצעת החוק הם נמוכים, והתמריצים הכלכליים בעלי אפקטיביות נמוכה ● "העברת החוק במתכונתו הנוכחית עלולה לא להביא לשינוי משמעותי בהיקף הגיוס, ובכך לשמר את הנטל הכלכלי האישי והמשקי הנובע מהשימוש הנרחב באנשי מילואים"