גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טראמפ חשף את תוכנית המאה: "ירושלים תהיה בלתי ניתנת לחלוקה. זה מאוד חשוב!"

טראמפ הציג את תוכנית המאה הכוללת את סיפוח בקעת הירדן והקמת בסיס למדינה פלסטינית ● נתניהו: "הודות להכרה היסטורית זו - ומכיוון שתוכניתך מייצרת את האיזון הנכון, הסכמתי לקבלה כבסיס למו"מ עם הפלסטינים להגעה להסכם שלום" ● גם גנץ הסכים לתוכנית כבסיס למו"מ ישיר עם הפלסטינים

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורה"מ בנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורה"מ בנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הציג את תוכניתו המדינית למזרח התיכון המכונה תוכנית המאה, יותר משלוש שנים לאחר שהחל בהכנתה. במסיבת עיתונאים בבית הלבן, כשלצידו ראש הממשלה בנימין נתניהודחק הנשיא האמריקאי בצדדים לקבלה. עיקריה: קביעת גבולות ביהודה ושומרון שלפיהם שטחי ההתנחלויות ועד כ-30% מהגדה יסופחו לישראל, והיתר יהיה הבסיס להקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית ומפורזת, פירוק הארגונים הפלסטיניים, לרבות חמאס, מנשקם כולל ארסנל הטילים והרקטות, ולצד זה פרק כלכלי נדיב במיוחד שמטרתו מתן בסיס איתן למדינה המתהווה. הפרק הזה הוצג לפרטיו בוועידה שהתקיימה ביוני בבחריין, אירוע שהפלסטינים החרימו.

טראמפ אמר: "היום ישראל נוקטת צעד גדול לשלום. צעירים במזרח התיכון מקווים לעתיד מלא תקווה". הנשיא התייחס לגנץ בנוסף לראש הממשלה נתניהו: "אתמול פגשתי בנתניהו ובגנץ, האיש שעובד הכי חזק במשך מערכת הבחירות הארוכה ביותר להיות ראש הממשלה". נשיא ארה"ב התייחס לביקורו בישראל: "בביקור שלי הראשון בישראל כנשיא, נדהמתי ממה שהמדינה הקטנה הזו השיגה אל מול איומים קשים. בזמן ביקורי בישראל, פגשתי גם את אבו מאזן בבית לחם. נעצבתי מן הגורל שלהם, מגיעים להם חיים טובים יותר. הם נלכדו במעגל של אלימות ועוני וניצול על ידי קיצוניים".

טראמפ הסביר על התהליך שעבר עם הכנת תוכנית המאה: "התהליך היה מתיש וארוך עד לרגע זה. ביום ראשון העברתי לנתניהו את החזון שלי לשלום, שגשוג ועתיד טוב יותר. החזון שלי עבור השלום שונה מן ההצעות הקודמות. כל ההצעות הקודמות, היו לא מספיק מפורטות. ההצעה שלנו המפורטת ביותר אי פעם".

טראמפ הוסיף כי "נתניהו הודיע לי שהוא מקבל את התוכנית כבסיס למשא-ומתן ישיר עם הפלסטינים. והגנרל (גנץ, ט' ש') גם קיבל את זה". מדובר בצעד תקדימי של ישראל לפי הנשיא האמריקאי: "זו פעם ראשונה שישראל אישרה את השחרור של המפה, ואת הוויתורים שהיא מוכנה לעשות למען השלום. נתניהו, כל הכבוד לך, מדובר בצעד אמיץ שנטלת".

טראמפ אמר כי ירושלים תישאר שלמה וישראלית: "הבירה הישראלית ירושלים תהיה בלתי ניתנת לחלוקה. זה מאוד חשוב!". הוא הוסיף בנוגע לפיגועים בעבר: "לא נרשה לחזור לימים של התפוצצות אוטובוסים ופצצות בתוך מועדוני לילה".

בהתייחסות לפלסטינים אמר טראמפ: "זה רק סביר שאני צריך לעשות הרבה מאוד עבור הפלסטינים - אחרת זה לא יהיה הוגן. זו הזדמנות היסטורית להדיע למדינה עצמאית אולי ההזדמנות האחרונה שלהם לאחר 70 שנה". טראמפ הוסיף בהתייחסות לירושלים כי "המפה תכפיל את השטח הפלסטיני ותבטיח בירה במזרח ירושלים, ושם ארה"ב תפתח שגרירות. אף פלסטיני לא יגורש מביתו". עוד הוא אמר: "ישראל תעבוד עם מלך ירדן המדהים כדי לוודא שהסטטוס קוו על הר הבית נשמר".

הנשיא האמריקאי סיפר לעיתונאים והמדינאים על החזון שלו: "נביא השקעה עצומה של 50 מיליארד דולרים. הרבה מדינות ירצו להשתתף. יווצרו מיליון עבודות עבור הפלסטינים ושיעור העוני שלהם ירד. התל"ג שלהם יוכפל". עוד אמר על הפלסטינים: "הם יפסיקו להיות תלויים בעמותו צדקה וסיוע חוץ, הם יתמודדו בעצמם, כי הם אנשים מאוד מוכשרים. אנחנו מבקשים מן הפלסטינים להתמודד עם האתגר של קיום דו צדדי בשלום - זה אומר, התמודדות עם שחיתות, עצירת פעילות החמאס והג'יהאד, הפסקת ההסתה נגד ישראל ולעצור את הפיצוי הכספי לטרוריסטים".

"שלחתי מכתב לעבאס והסברתי שהטריטוריה תישאר לארבע שנים שבמהלכה ילמדו את התוכנית לקראת הקמת המדינה", אמר טראמפ בהתייחסות ישירה לאבו מאזן, "אמריקה והמון מדינות אחרות יסייעו לכך אם תרצה להגיע לשלום".

בתום דבריו הודה הנשיא במיוחד לנתניהו, לעומאן, בחריין ואיחוד האמיריות שפעלו כל כך הרבה כדי לסייע לתוכנית. "אין עסקה קשה יותר לעשות אבל אנחנו חייבים לקיימה - חייבים זאת לאנושות".

נתניהו מתקבל על ידי טראמפ בבית הלבן / צילום: קובי גדעון, לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו עלה לנאום מיד לאחר טראמפ. "זה יום היסטורי - המזכיר את יום העצמאות ב-1948, כאשר נשיא ארה"ב טרומן היה הראשון להכיר בישראל, אז נקבע עתיד מזהיר. אני מאמין כי בעתיד כולם יזכרו את היום הזה שבו אתה הכרת בריבונות ישראל על שטחים בחיוניים לביטחוננו ולמורשתנו".

נתניהו סיפר כיצד כל תוכניות השלום נכשלו בעבר: "ישראל מאז ומתמיד חיפשה את הדרך לשלום - אבל כל התוכניות כשלו כי לא מצאו את האיזון הנכון בין צרכי הביטחון של ישראל לשאיפות העצמאות של הפלסטינים. אבל אתה הנשיא הבנת שישראל חייבת לשמר את ריבונותה בבקעת הירדן והצרכים הביטחוניים הישראליים. אזורים שיאפשרו לישראל להגן על עצמה בעצמה. יותר מדי זמן, נחשבו אזורים נרחבים בישראל ובהם בירתה כלא חוקיים במרכאות, אתה הנשיא מחקת את התפיסה הזו". נתניהו הודה לטראמפ: "הודות לך אדוני הנשיא - מקומות אלה הוכרו על ידי ארה"ב כמקומות השייכים למדינה היהודית".

נתניהו אישר את דברי טראמפ בנוגע למשא-ומתן ישיר עם הרשות הפלסטינית: "הודות להכרה היסטורית זו - ומכיוון שתוכניתך מייצרת את האיזון הנכון, הסכמתי לקבלה כבסיס למשא-ומתן עם הפלסטינים להגעה להסכם שלום". ראש הממשלה הוסיף גם מחמאה גדולה לנשיא ארה"ב: "אתה הידיד הגדול ביותר שהיה לישראל אי פעם בבית הלבן".

נתניהו קבע כי "התוכנית תחייב את הפלסטינים הכיר בישראל כמדינה יהודית ובירתה ירושלים. היא גם קובעת את הירדן כגבולה המזרחי של ישראל. קובעת שבעיית הפליטים תיפטר מחוץ לישראל וירושלים תישאר מאוחדת ותחת ריבונות ישראלית". הוא הוסיף גם דברי הרגעה: "אף אחד לא ייעקר מביתו - פלסטינים או ישראלים. אנחנו רוצים שלפלסטינים יהיה עתיד בטוח ומדינה עתידית, זה עשוי לקחת זמן עד שיגיעו לכך ואולי אפילו זמן רב להתחלת התהליך,אבל אם יעשו כן, ישראל תהיה שם ותהיה מוכנה לדון בהסכם שלום מיד".

עוד אמר נתניהו: "ישראל תשמר את הדרך הזו לשלום. בשנים הקרובות לא תהיה בנייה בשטחים המיועדים לפלסטינים". יחד עם הקריאה לשלום ציין נתניהו כי "ישראל תממש את הריבונות בשלוש השנים הקרובות על השטחים שמיועדים לה בתוכנית, קרי ההתנחלויות לרבות בקעת הירדן".

לסיכום אמר ראש הממשלה: "יהיו קשיים רבים וביקורת אבל יש לנו פתגם האומר 'אם לא עכשיו אימתי ואם לא אנחנו אז מי'. ישראל לא תפספס את ההזדמנות. דונלד - ישראל בורכה בידידותך ומנהיגותך. אלוהים יברך את כולנו".

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו / צילום: Joshua Roberts, רויטרס

נתניהו הנחה את לשכתו להכין הצעת החלטה להחלת החוק הישראלי על ההתנחלויות. ככל הנראה, הצעת החלטה נפרדת לבקעת הירדן וצפון ים המלח להחלה מלאה של ריבונות.

לאחר מסיבת העיתונאים, הנשיא טראמפ צייץ תמונה של מתווה תוכנית המאה עם כיתוב באנגלית, ערבית ועברית. "הגיע הזמן לשלום", כתב טראמפ.

מועצת יש"ע והאירגונים הפלסטינים התנגדו עוד הרבה לפני הפרסום

עוד בטרם פירסומה, עוררה התוכנית התנגדות רבה הן בישראל והן בצד הערבי/פלסטיני. בצהריים הודיע יו"ר מועצת יש"ע דוד אלחיאני כי בשל העובדה שהתוכנית כוללת הקמה של מדינה פלסטינית, מועצת יש"ע תתנגד לה במחיר ויתור על החלת הריבונות על שטחים ביהודה ושומרון לרבות בקעת הירדן, שאלחיאני הוא ראש המועצה שלה.

לדברי אלחיאני, "אנחנו מוטרדים מאוד. לא נוכל להסכים לתוכנית שתכלול הקמתה של מדינה פלסטינית שתהווה איום על מדינת ישראל וסכנה גדולה לעתיד. אנו מצהירים כי לא נאפשר הקמת מדינה פלסטינית גם במחיר של ויתור על ריבונות במרחבי יהודה, שומרון ובקעת הירדן. אנו דורשים מראש הממשלה השרים וחברי הכנסת לא לקבל הסכם הכולל בתוכו הקמת מדינה פלסטינית בכל אופן שהוא. אני נדהם שראש הממשלה שלי מסכים להקמת מדינה פלסטינית. זה איום קיומי למדינת ישראל. זה חיסול התיישבות ביהודה ושומרון. אני מוכן לוותר על הריבונות בבקעת הירדן בתמורה להתחייבות שלא תוקם מדינה פלסטינית. צריך לעצור את זה עכשיו".

גם בצד הפלסטיני מתארגנים לקרב נגד התוכנית, יו"ר הרשות אבו מאזן הודיע על כינוס חירום הערב (ג') עם בכירים פלסטינים ובהם ראשי ארגונים אחרים, לרבות חמאס. ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמעיל הניה, כבר שוחח בטלפון עם אבו מאזן, והשניים סיכמו לתאם מהלכים נגד עסקת המאה. עוד בין המשתתפים נאסר א-דין א-שער, שהיה סגנו של אסמעיל הניה בממשלת חמאס ב-2006. הניה המשמש כיום כמנהיג חמאס, קרא לכל ראשי הארגונים הפלסטיניים להיפגש בקהיר כדי להחליט יחדיו על המשך המאבק.

מפגינים ברמאללה נגד תוכנית המאה של דונלד טראמפ / צילום: Mohamad Torokman, רויטרס

אמש (ב'), לפי מקורות פלסטיניים קרא אבו מאזן לראשי ארגון פתח להוציא להפגנות את פעילי השאביבה, ארגון הנוער והצעירים של הפתח, והנחה את זרועות הביטחון שלא למנוע קיומן של הפגנות ולא להגיע לאזורי עימות עם צה"ל. היום (ג') פורסמה הכחשה לא רשמית להנחיה כזו, אבל הדברים ככל הנראה נאמרו. גורם ביטחוני ישראלי מסר ל"גלובס" כי לפלסטינים הועברו מסרים ולפיהם צה"ל ינקוט זהירות וסבלנות, אך לא יאפשר להפגנות כאלה להתקדם מעבר לשטחי הערים והיישובים הפלסטיניים.

בעולם הערבי יש מעט מאוד תגובות רשמיות ובתקשורת הערבית פרסומים על שיחות קדחתניות בין נשיא מצרים א-סיסי, הרואה את תוכנית טראמפ באופן חיובי, לבין המלך הירדני עבדאללה, בניסיון לשכנעו כי לא יביע התנגדות פומבית לתוכנית.

בשורה התחתונה, בעיניים ישראליות תוכנית טובה בהרבה מאלה שהוצעו בעבר על ידי ממשלים אמריקאים קודמים, וגם אם תשמש רק בסיס להתדיינות, משמעה שינוי מהותי בתפיסה האמריקאית של הסכסוך. עבור הרשות הפלסטינית זו מכה, שכן תוכניות העבר נתנו להם הרבה יותר. עם זאת, הגיבוי שהרשות מקבלים היום מהעולם הערבי מצומצם מאוד, ויותר מכך, גם הרחוב הפלסטיני ספק אם יתגייס למחאה המונית, הן בשל חוסר האמון ברשות עצמה הנתפשת כמושחתת והן בשל המצב הכלכלי הסביר פלוס והחשש שמחאה אלימה תפגע בכך.

עוד כתבות

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת־רוחה של טורקיה

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

עסקת הגז עם מצרים יוצאת לדרך / עיצוב: אלישע נדב

הסכם הגז עם מצרים: מיליארדים למדינה או שנשלם על זה ביוקר?

בשנה הקרובה תחל ישראל לספק גז טבעי למצרים - בהסכם היצוא הגדול ביותר שנחתם כאן ● המהלך צפוי להכניס למדינה 58 מיליארד שקל עד 2040, להמריץ את הרחבת החיפושים בים התיכון ולהפחית את המחיר המקומי ● אבל הוא גם פוגע דרמטית בעתודות, וכשתגיע העת לייבא, זה יעלה לנו יותר ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל וזאת לקראת תחילת פעילותה, אשר צפוי כבר ברבעון הראשון של 2026

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

שיקום יערות, ריטריט לגיל המעבר או אמנות בחשכה: החופשות שלא חשבתם עליהן

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

שר הכלכלה ניר ברקת ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

המאבק הבא בין סמוטריץ' לברקת: הגדלת מכסת עובדים זרים

שר הכלכלה הציע להגדיל את מכסת העובדים הזרים במשק ולבטל את האגרות בגין העסקתם ● אלא שבאוצר טוענים: המכסות הקיימות טרם מולאו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

זירת הפיגוע סמוך לעין חרוד / צילום: תיעוד מבצעי מד''א

מחבל דרס למוות בן 68, רצח בדקירות בת 19 - ונוטרל

שמשון מרדכי ואביב מאור נרצחו בפיגוע בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים וטורקיה גינו ● החל מ-1.1: ההנחיות החדשות של צה"ל למשרתי המילואים ● המאמצים לאיתור רן גואילי והמסר הישראלי למתווכות ● עדכונים שוטפים