גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אובר עוד לא כאן, אבל הרגולטרים כבר מתכוננים: רשות התחרות מקדמת הטבות מיסוי לנהגים בתחבורה שיתופית

ראש רשות התחרות מיכל הלפרין ומנהל רשות המסים ערן יעקב נפגשו כדי לדון במיסוי תחבורה שיתופית ● הלפרין תומכת בפטור ממס על נהגים שמבצעים נסיעות ● גורם ברשות המסים: "הנהגים הללו אינם שונים מבעלי עסק אחר. אין הצדקה עניינית או מוסרית לפטור דווקא אותם ממס"

מנהל רשות המסים ערן יעקב וראש רשות התחרות מיכל הלפרין / צילומים: תמר מצפי, כדיה לוי; עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי
מנהל רשות המסים ערן יעקב וראש רשות התחרות מיכל הלפרין / צילומים: תמר מצפי, כדיה לוי; עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי

רשות התחרות שמובילה מיכל הלפרין ורשות המסים שמנהל ערן יעקב מנהלות בימים אלה דיונים לגבי מיסוי הכנסות מיוזמות תחבורה שיתופית. כך נודע ל"גלובס".

במסגרת הדיונים הציעה ראשת רשות התחרות לקדם מהלך של הענקת פטור ממס על הכנסות של נהגים שמבצעים נסיעות שיתופית, עד גובה הכנסה מסוים ובכפוף לתנאים שונים. למנהל רשות המסים, ערן יעקב, יש גישה אחרת לנושא, שעיקרה מיסוי מלא על הכנסות הנהגים השיתופיים, ופתרון כולל למיסוי ההכנסות מ"כלכלת החלטורה" (Gig Economy). נציין שהנושא יקודם רק לאחר הקמת ממשלה חדשה.

ממידע שהגיע ל"גלובס" עולה כי יעקב נפגש עם הלפרין בשבוע שעבר, על מנת לדון במיסוי הנסיעות השיתופיות. במהלך הפגישה אמר יעקב כי סלילת הדרך לתחבורה השיתופית בארץ לא יכולה לבוא על חשבון גביית המס המלא מנהגים שהופכים למסיעים מקצועיים-עסקיים.

קצת רקע: המונח תחבורה שיתופית מתייחס בעיקר לשני מצבים: הראשון - מצב שבו נהג הופך את רכבו למעין מונית, וגובה תשלום בעבור נסיעות שהוא עושה במיוחד עבור נוסע מסוים, בדומה לפורמט של אובר בחו"ל; במצב השני בעל רכב שמתכנן נסיעה מזמין לרכבו נוסעים נוספים באותו כיוון, ומבקש מהם להשתתף, באופן סמלי, בהוצאות הנסיעה. הפורמט השני זמין במסגרת שירותי קארפול של האפליקציות ווייז ומוביט. מדובר בהסעות "על הדרך" בתמורה להשתתפות בעלויות הדלק.

מאז מינויה לתפקיד, בראשית 2016, הכריזה הלפרין, כי אחת האג'נדות המרכזיות שלה היא קידום התחרות בתחום התחבורה הציבורית, בעיקר על ידי סלילת הדרך עבור אפליקציות שמציעות שירותי תחבורה שיתופית. בשנים האחרונות הכריזה הלפרין מעל כל במה - בכנסת, בימי עיון, בכנסים ובניירות עמדה ובדוחות של הרשות - כי טובת הצרכן בישראל מחייבת פתיחת השוק לתחבורה שיתופית, הסרת חסמים העומדים בפני הטמעת אמצעי תחבורה שיתופית והפחתת נטל הרגולציה הקיים על המוניות המסורתיות, עד למינימום ההכרחי.

ב-2017 פרסמה רשות התחרות דוח בנושא התחבורה המשותפת להערות הציבור. בדוח הומלץ למשרד ראש הממשלה, למשרד התחבורה והבטיחות בדרכים ולמשרד האוצר, לפעול להסרת חסמים שמונעים לטענת רשות התחרות שימוש רחב יותר בתחבורה ציבורית.

בדוח נכתב כי "האסדרה הנוהגת בתחום שירותי התחבורה מגבילה את כמות ומגוון שירותי התחבורה, ופוגעת בתחרות בענף", וכי "הגבלת התחרות פוגעת בנוסעים בכמה מישורים - עלות התחבורה גבוהה יותר, ובנוסף, הזמינות, איכות ומגוון השירותים המוצעים מצטמצמים. לרבים מהנוסעים אין ברירה אלא לכלות זמן רב בנסיעה בדרכים עמוסות ופקוקות, תוך הוצאה כספית בלתי מבוטלת. אחרים, אשר שירותי התחבורה הציבורית באזורם מתאפיינים בתדירות נמוכה ובקישור למספר יעדים מצומצם, ואשר אין ידם משגת רכב פרטי, עלולים למצוא עצמם מוותרים על עבודה במקומות מרוחקים, יציאה לקניות או למקומות בילוי שאינם סמוכים למקום מגוריהם. מעבר למטרד האישי, היעדר שירותי תחבורה מתקדמים פוגע גם במשק: החל מפגיעה קשה בתוצר בשל אובדן שעות עבודה וכלה בהגברת זיהום האוויר".

"לא צריך פטור ממס"

במקביל, גם מנהל רשות המסים, ערן יעקב, דיבר בשנים האחרונות לא מעט על הכלכלה השיתופית, ובתוכה התחבורה השיתופית. זווית הראייה של יעקב שונה מזאת של רשות התחרות ומתייחסת, מטבע הדברים, להיבטי המיסוי של התופעה. את יעקב מטרידה השאלה איך ימוסו הרווחים שעושים אנשים פרטיים שמחליטים להגדיל את הכנסותיהם באמצעות "כלכלת החלטורה".

לאחרונה החליטה גם ראשת התחרות לבחון את הזווית של מיסוי התחבורה השיתופית, ובעיקר לבחון את השאלה האם היבטי מס מהווים חסם בפני גורמים שרוצים לפעול בתחום.

הלפרין הקימה ועדה שבחנה את החסמים שעומדים בפני התחבורה השיתופית בישראל. אחת המסקנות של הוועדה היא שאחד החסמים המונעים מהחברות המפעילות תחבורה שיתופית להיכנס לישראל קשור למס. רשות התחרות אף גיבשה המלצה איך ניתן להסיר את חסם המס. לגישת רשות התחרות, כיוון שבמקרים רבים אין לנהגים הפועלים בתחום הכנסות גבוהות, ויש גם הוצאות שעל פי חוקי המס יותרו בניכוי אם הרשות תגבה מס מהנהגים, הדרך הנכונה לפתוח את התחום היא הענקת פטור ממס לנהגים בכפוף לתנאים שונים - למשל תקרת הכנסה או מספר נסיעות בחודש. ההצעה הזאת הועלתה בפגישה שנערכה בין מנהל רשות המסים לראשת רשות התחרות, אך מנהל רשות המסים התנגד לה.

לדברי גורמים בשתי הרשויות, בין יעקב לבין הלפרין יש שותפות מחשבה לגבי הצורך לאפשר את הנסיעות השיתופית, כתפיסה, אך ההבדל בין הגישות סובב סביב שאלת המיסוי. מכיוון שיעקב אמון על עולם המס, הגישה שלו היא הגישה הרלוונטית לעולם זה - והיא שוללת הענקת פטור לנהגים הפועלים בזירת הנסיעות השיתופיות.

לדברי גורם ברשות המסים, "הלפרין הגיעה כדי להתייעץ על הרעיונות שעלו ברשות התחרות, בהם הפטור ממס, אך הוסבר כי לא ניתן לתת פטור ממס לנהגים שהופכים את הנסיעות הללו לעסק. ברשות סבורים כי הנהגים הללו אינם שונים מכל בעלי עסק אחר, שמשתכרים ומשלמים מס ואין כל הצדקה עניינית או מוסרית לפטור דווקא אותם ממס".

לדברי אותו גורם, "אותו אדם שעושה נסיעה שיתופית יכול להיות שהוא מרוויח 20 אלף שקל ברוטו בחודש, כי יש לו עוד מקצוע, והנסיעות השיתופיות זו תוספת להכנסות קיימות. זה עוד עסק שלו, בנוסף לדיי ג'וב. למה שלא ניתן פטור עד הכנסות מסוימות גם לקוסמטיקאיות או לאינסטלטורים? למה לא לתת פטור ממע"מ למשל על תרופות מצילות חיים? יש מקומות שבהם לפטור ממס יש הצדקה מוסרית ואנחנו בכל זאת לא יכולים לתת את הפטור, כי עולם המס הוא לא הפתרון לכל הבעיות במדינה. יש פתרונות אחרים שלא קשורים לעולם המס, כמו הכנסת תרופות לסל הבריאות ופתרונות נוספים. יש פטורים יותר חשובים ויותר ערכיים מהפטור הזה, אבל המדינה צריכה להירתם לפתור את הבעיות הללו במישורים שהם לא מישורי המס. גם בתחבורה השיתופית לא צריך לתת פטור ממס".

הגורם הוסיף כי "הלפרין מדברת על קידום התחבורה הציבורית לא מעט זמן. היא ביקשה את עזרת רשות המסים בעניין הזה, לגבש פתרון שייתן מענה לתחבורה השיתופית, אבל עולם המס הוא לא חזות הכול ולא ניתן לעשות בו מניפולציות שלא תואמות את כללי המס. רשות התחרות לא אמונה על עולם המס, ולכן הם לא שוקלים את כלל השיקולים בהקשר הזה. ברשות המסים כן שוקלים".

מעבר לכך, יעקב ידוע כמי שמעוניין לבטל את הפטורים הקיימים בחוקי המס, והרעיון לתת פטור לתחבורה השיתופית לא עולה בקנה אחד עם האג'נדה שלו. יעקב הצהיר לא פעם על כוונתו לפעול לביטול הפטור ממס על השכרות דירות מגורים, ביטול הפטור ממע"מ על פירות וירקות ועוד. "החסם לתחבורה שיתופית הוא לא חסם מס. מסים זה חסם רק למי שרוצה להעלים מס, והפתרון הוא לא בלתת פטורים ממס", אומר הגורם ברשות.

פתרון גנרי לכלכלה השיתופית

אז מה מנהל רשות המסים מתכנן לעשות? בתקופה האחרונה מדבר יעקב לא מעט על מיסוי ההכנסות מהכלכלה הדיגיטלית וכלכלת החלטורות, ומבהיר כי ברשות המסים מגבשים פתרון כולל, כזה שצריך לעבור בחקיקה, כדי להסדיר את אופן גביית המס מהשחקנים בתחומים אלה. אחד הפתרונות המרכזיים שיעקב מדבר עליהם הוא ניכוי מס במקור מהחברות, האפליקציות והאתרים המעניקים את השירותים.

הפתרון הזה אמור לחול על Airbnb ואתרים שמאפשרים השכרת דירות לטווח קצר כתחליף לאירוח בבית מלון, ובאותה מידה גם על אפליקציות כמו ווייז ומוביט שמחברות בין נהגים לבין טרמפיסטים.

ניכוי מס במקור יאפשר לגבות מס מהנהגים בזירה השיתופית, באופן אוטומטי, דרך האתרים והאפליקציות שמהם הוזמן השירות, על פי אותו מנגנון של ניכוי מס הכנסה ממשכורות של שכירים או מס רווחי הון משוק ההון. בדרך זו, הסכום שישולם לנהגים יהיה התשלום שנגבה מהנוסע, לאחר שכבר נוכה המס.

עם זאת, במסגרת הדיונים בנוגע לתחבורה השיתופית שוקלים ברשות המסים קביעת רף ממנו יתחילו לגבות את המס. ברשות המסים לא מעוניינים לתפוס את הנהגים הפרטיים שעושים נסיעה שיתופית בעלת אופי פרטי, למשל מסיעים חברים לעבודה שמשתתפים בהוצאות הדלק.

ברשות מבקשים ללכוד ברשת המס את הנהגים שהפכו את הנסיעות השיתופיות לעסק. ברשות שוקלים להוציא מהכלל את העולם הפרטי באמצעות קביעת מבחנים או כללים לגבי מתי הנסיעות הופכות לעסק, בדומה למבחנים הנהוגים בנוגע להשכרת דירות פרטיות.

לדברי גורם ברשות, "זה לא מעניין אותנו שאדם עושה נסיעה פעם בהרבה זמן או מסיע חבר לעבודה ומקבל סכום מזערי של השתתפות בהוצאות. מעניין אותנו כשזה מגיע לידי עסק. זה נכון לכל הפעילות בכלכלה השיתופית. אנחנו נגבש פתרון גנרי שיכלול את כל האתגרים של מיסוי ההכנסות מהכלכלה השיתופית".

מרשות המסים נמסר בתגובה: "גביית תשלום בתמורה להסעה, הגם שנעשית במסגרת פלטפורמה שיתופית, איננה משנה את המהות הכלכלית והמהות לצורכי מס - בדיוק כפי שהשכרת דירה באמצעות פלטפורמה שיתופית איננה פטורה ממס. כמובן שיש לקחת בחשבון את ההוצאות, ואף ייתכן כי במקרים מסוימים כדוגמת נסיעה שיתופית הרי שלא יהא בסופו של יום חיוב במס.

"לאור האמור, נושא גביית מס אמת, שוויון בגבייתו ואי-העדפת שירות כזה או אחר לצורכי מס הם בראש מעייניה של רשות המסים. משכך, רשות המסים פועלת זה מכבר ובשיתוף שאר המשרדים הנוגעים בדבר, לרבות בשיח מול רשות התחרות, במציאת פתרונות להתמודדות עם הכלכלה השיתופית, תוך בחינה של החסמים האמיתיים לכך. 

"עמדתנו היא כי החסם, ככל שישנו, אינו עצם חבות מס, אלא הממשק מול רשות המסים בנושא. ולכן, ברשות עמלים על מציאת פתרונות תפעוליים לנושא אשר יהיו מתאימים לכלל הכלכלה השיתופית, זאת על מנת להפחית חיכוך מול ציבור המשתמשים בכלכלה שיתופית מחד, ולגביית מס אמת ואי עיוות מדיניות המס ושוויונותו מאידך. המלצות כאמור יוגשו לשר האוצר עת תוקם ממשלה.

"חשוב לציין כי אמירה שתשלום מס מהווה חסם אינה עומדת לבדה שכן אחריותנו ומחויבותנו כלפי ציבור משלמי המסים לייצר שוויוניות והיעדר אפליה, ובטח שלא הענקת פטור גורף תגרום לכך".

מרשות התחרות נמסר בתגובה: "מדובר בשיח פנים ממשלתי, ואנחנו לא מגיבים על דברים שנאמרים בתוך הממשלה". 

עוד כתבות

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

רשא חולי, מנכ''לית חברת הביומד מדיפלסט / צילום: יונתן בלום

המנכ"לית שנוסעת 5 שעות ביום כדי להגיע לעבודה: "חיה באוטו"

רשא חולי, מנכ"לית חברת הביומד מדיפלסט, תמיד ידעה שהיא רוצה לנהל מפעל ייצור ● היום היא אחת המנכ"ליות הערביות היחידות בישראל, ובכל יום נוסעת חמש שעות למשרד ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר