גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התחזית ל-2020: שטף המשכנתאות צפוי להתחזק והמחירים ימשיכו לעלות

תוכנית מחיר למשתכן הגיעה סוף סוף לשלב שבו העסקאות נחתמות בפועל, והזוכים חותמים על חוזים ובאים לקחת משכנתא ● האם לצדם גם משפרי הדיור והמשקיעים יחזרו לשוק בשנה הקרובה?

בנייה בראש העין / צילום: איל יצהר
בנייה בראש העין / צילום: איל יצהר

האם שוק הנדל"ן יצא מהקיפאון של השנים האחרונות? 2020 צפויה לשבור את שיא המשכנתאות שנרשם בשנת 2019 ותתאפיין בגידול בהיקפי העסקאות ובעליות מחירים - כך צופים בבנקים למשכנתאות. הסיבה: פרויקט מחיר למשתכן והתעוררות בשוק החופשי.

ביצועי המשכנתאות בשנת 2019 צמחו ב-13.8% לעומת 2018 והן הסתכמו ב-67.6 מיליארד שקל. בהשוואה לשנת 2015, שנת השיא הקודמת של המשכנתאות, נרשם גידול של 4.6%.

ואולם בעוד שב-2015 נרשם שיא במספר עסקאות, שהגיעו לכ-120 אלף רכישות של דירות, ומיליארדי שקלים של משכנתאות של זכאי משרד השיכון מוחזרו באותה שנה, ב-2019 מספר העסקאות היה קטן בכ-10%. המשמעות היא שגובה המשכנתאות שנלקחו בשנה זו היה גבוה יותר, בממוצע.

המשכנתאות החדשות והריבית המשוקללת

תוכנית מחיר למשתכן היא הסיבה העיקרית: מסה גדולה של עסקאות שנחתמו במסגרת התוכנית הממשלתית הקפיצה את ביצועי המשכנתאות. ממרץ 2019, סך העסקאות במסגרת דירה במחיר מופחת (מחיר למשתכן ומעט דירות שנמכרו במסגרת תוכנית מחיר מטרה) היוו כ-17% מסך העסקאות, ו-12% מסך הסכום (כ-7 מיליארד שקל) שניתן באשראי לדיור.

מכירת דירות מחיר למשתכן

"יש שלושה גורמים עיקריים שמשפיעים על הגאות בשוק", אומר ראש מערך משכנתאות בבנק לאומי, טל בראל. "הראשון הוא הבשלה של פרויקטים במחיר למשתכן, שהביאה את הלקוחות לבנקים למשכנתאות לצורך קבלת מימון, לצורך סגירת העסקאות מול היזמים. הדבר השני זה שיעור הריבית הנמוכה בשוק, שירדה לאורך השנה בחצי אחוז, מה שנתן רוח גבית לרוכשים להיכנס לשוק, והדבר השלישי הוא שילוב של הדברים הללו ביחד: לא מעט זוגות צעירים ישבו על הגדר וקיוו לזכות בהגרלות. לאור העובדה שהבינו שתוכנית מחיר למשתכן מצטמצמת, שכחלון כבר לא יהיה שר אוצר ויש גירעון שצריך לטפל בו, הם עשו את החשבון שלהם והבינו שאין טעם להמתין להגרלות".

מחיר למשתכן: סוף סוף הגיעו לחתום על החוזה

"אני קורא ל-2019 'שנת ההתפכחות'. יותר ויותר לקוחות שמגיעים לבשלות של חתימה על עסקה במסגרת מחיר למשתכן. מתוך 65 אלף זוכים בהגרלות, היו כבר 31 אלף עסקאות, שהגיעו בסופו של דבר אל הבנקים. זה אומר שהיתרה תגיע בשנה הקרובה ובשנה שאחריה", אומר מנהל פעילות המשכנתאות בבנק מזרחי טפחות, אורי יוניסי. "מי שנמצא במסלול הזה, ממשיך בדרך אל הבנקים.

אורי יוניסי /צילום: יוסי אזולאי

"מצד שני יש להביא בחשבון שבכל שנה מיתוספים למדינה 50 אלף בתי אב והם גם מחפשים פתרונות דיור ועדיין חסרות במדינה 106 אלף יחידות דיור.

"יש לא מעט שזכו בהגרלה במחיר למשתכן, ואז נוכחו לדעת שלפרויקט אין היתר והם ממשיכים לחפש בשוק. אם הם מוצאים עסקה שנראית להם טובה יותר - הם מוותרים והולכים עליה. זו ההתפכחות הראשונה של אלה שהחליטו שלא לממש את הזכייה ולבצע עסקה בשוק החופשי.

"ההתפכחות השנייה הגיעה מצד אלה שחשבו בשנים האחרונות שהצעדים הממשלתיים ישפיעו על השוק כולו ומחירי הדיור יירדו, ואז החליטו להמתין מתוך תקווה למצוא עסקאות טובות יותר בעוד חצי שנה-שנה. הם ישבו על הגדר. והנה הם רואים שאנחנו נמצאים במצב פוליטי לא ברור, אבל מה שברור הוא שהתוכנית הזו לאתוריד כנראה את המחירים. ואז גם הם עברו תהליך של התפכחות והחלו לבצע עסקאות".

משפרי הדיור: שרשרת ההיצע הצטמצמה

אם רוב השוק הוא של רוכשי דירה ראשונה, מה חלקם של משפרי הדיור? על פי נתוני הכלכלנית הראשית באוצר, קצב רכישת הדירות שלהם בשנה שעברה הגיע לממוצע חודשי של כ-3,400 דירות, לעומת קצב של 3,000 דירות בחודש ב-2018, ו-3,100 דירות ב-2017. כלומר יש גידול של 10% ויותר ברכישת דירות של פלח זה של הרוכשים, ואולם הפלח הזה, שהוא אחד מהמנועים הגדולים של השוק, עדיין לא מגיע למספרים שמאפיינים אותו בדרך כלל, שעומדים על 3,500 דירות בחודש ומעלה.

בראל רואה את הבעיה שלהם במצוקה שאליה הם נקלעו שעה שהממשלה דחפה את הזוגות הצעירים לרכוש דירות חדשות במחיר למשתכן, ואת המשקיעים דחקה החוצה - מה שגרם לירידה בביקושים לדירות יד שנייה, ולמשפרי הדירות להישאר בדירות שלהם.

"כשזוגות צעירים יחזרו לשוק החופשי וירכשו דירות, גם משפרי הדיור יגדילו את הביקושים שלהם. אנחנו מסתכלים ובוחנים את זה כל הזמן. עדיין אין מגמה כזו", הוא אומר.

יוניסי סבור אחרת: "הלחץ של משפרי הדיור נובע מהמחסור בהיצע. למעלה מ-90% מהקרקעות שמשווקת רמ"י מופנות למחיר למשתכן, וכתוצאה מזה, אין מספיק היצע של דירות יד ראשונה למשפרי דיור. ולמשפר דיור, כל עוד אין עסקת רכישה, הוא חושש למכור את הדירה שלו. ואם למשפר דיור יש דירה ששווה 2.5 מיליון שקל, הוא מחליט לתת לה תג מחיר של 2.8 מיליון, והוא אומר, נראה אם יגיע מישהו שייתן לי. אין להם אינטרס להאיץ את התהליך, כי התהליך נתקע מלמעלה. שר האוצר קיבל החלטה להקצות כל כך הרבה קרקעות למחיר למשתכן, וזה אומר שכל שרשרת היצע הדירות שמוצעות למשפרי הדיור מצטמצמת והולכת ולכן גם המחירים עולים".

המשקיעים: הורידו הילוך אבל לא יצאו מהשוק

בדצמבר 2019 נקבע שיא חודשי של משכנתאות, שעה שניתנו למעלה מ-10,000 משכנתאות, מהן 1,434 לצורכי רכישת דירות להשקעה. זהו המספר הגבוה ביותר מאז דצמבר 2014. האם המשקיעים שבים לרכוש דירות, על אף נטל המס הגבוה שכחלון הטיל עליהם מאז 2015? לבנקאים אין הסבר נקודתי לגבי דצמבר, אבל יש להם הערכות קצת שונות בנוגע להתנהלות המשקיעים: "אנחנו רואים שהיקף רכישות המשקיעים, שהיה ברמה של 22%-23% מכלל השוק ערב העלאת המיסוי ב-2015, ירד ל-13%-14%. אז המשקיעים לא יצאו מהמשחק, פשוט כי אין להם השקעה אלטרנטיבית טובה יותר. יש לא מעטים שמוכנים לשלם מס רכישה בגובה 8% והם מעדיפים ללכת לאזורים שבהם התשואה תהיה של 5%-6%", אומר יוניסי.
בראל מנגד אומר, שבלאומי עוד לא מזהים תנועה חזרה של המשקיעים: "אנחנו לא רואים אותם חוזרים לשוק. עדיין יש גירעון בכמות המשקיעים - יותר משקיעים יוצאים מאשר נכנסים", הוא אומר.

בנקודה אחת שניהם מסכימים, והיא שהשנה קיים סיכוי סביר שהמצב ישתנה: "אני חושב שבמהלך 2020 הם יחזרו לשוק, כי מחירי הדירות בטווח הבינוני והארוך יעלו. הם יעלו כתוצאה ממחסור בדירות שנוצר כתוצאה משיווק קרקעות בשנתיים-שלוש האחרונות רק לתוכנית מחיר למשתכן ודירות בשוק החופשי, ועבור דירות בשוק החופשי יש ירידות בהתחלות בנייה. לכן הם יעשו את החישוב שלהם ולמרות המיסוי הגבוה, יבחנו מחדש את ההשקעות בנדל"ן", אומר בראל.

"אנחנו בין מערכות בחירות ואנחנו בסוג של אי ודאות. הבורסה בשיא כל הזמנים אז כנראה הנכונות לגשת לשוק ההון כנראה נמוכה יותר והריבית על פיקדונות שמקבלים בבנקים נמוכה מאוד, אז לקוחות בבנקים כנראה עושים את החשבון שלהם. ייתכן שמשקיעים התפכחו, והבינו שמחיר למשתכן עתידה להסתיים בסיכויים הולכים וגוברים והם אומרים - המחירים לא יירדו, ולכן הם מתחילים לחזור אל השוק. זו סברה אישית שלי", אומר יוניסי.

הממנפים הגדולים: עלייה בשיעור המימון

השיא בהיקפי המשכנתאות נרשם כתוצאה ישירה מחלקן הגבוה של ההלוואות בשיעור מימון גבוה, כלומר שיעור (LTV (Loan To Value בגובה 60% ומעלה משווי הנכס.

"העלייה בהלוואות עם שיעור מימון גבוה קשורה לתמהיל של מחיר למשתכן שהולך וגדל בקרב רוכשי הדירות, משום שהם זוכים להקלות והטבות מבחינת שיעורי מימון", אומר בראל. "לפי ההנחיות של בנק ישראל, אנחנו מונחים לתת משכנתאות בשיעור של עד 75% מערך הדירה לפי הערכת שמאי, אולם בפרויקטים של מחיר למשתכן, שבהם יש הנחה על הדירה, לא מביאים בחשבון את ההנחה בחישוב ערך הדירה, כך שהרוכשים יכולים לקחת משכנתה של 80% או 85% ממחיר הדירה. זו הקלה גדולה לזוגות הצעירים שיכולים להביא הון עצמי נמוך יותר".

יוניסי מדגיש כי "דווקא בפרמטרים של שיעור המימון, ההחלטות רגולטיביות של בנק ישראל, הביאו למצב שכיום שיעור המימון בשוק מגיע לממוצע כולל של 52%-53%, וזה פחות ממה שהיה בעבר. לפני ההחלטות של בנק ישראל היינו במצב של 65% ויותר".

תושבי חוץ: "שולחים קודם ילד אחד כשליח"

נושא אחר ששני הבנקאים חלוקים אודותיו הוא מידת השתתפותם של תושבי החוץ בשוק. יוניסי מספר, כי בתקופה האחרונה חשים בבנק מזרחי טפחות מגמה חזקה של יהודים מחו"ל לרכוש דירות בישראל, על רקע ההתפרצויות האנטישמיות ברחבי העולם, שהולכות ומתרבות.

"אנחנו גם רואים תוספת של ביקושים של תושבי חוץ, בעיקר מצרפת וגם מבריטניה שחושבים לעשות עלייה. הם שולחים ילד אחד כשליח, ודבר ראשון הם רוצים להיות מסודרים עם דירה, וכך הם מתחילים את המסע וההתארגנות שלהם, בדרך לקבוע את משכנם בישראל. הדירות שהם קונים הן לא דירות זולות יותר", אומר יוניסי. להערכתו, הגידול ברוכשי הדירות תושבי החוץ שהגיעו לבנק שלו הגיע ל-25% בשנתיים האחרונות.
בראל, לעומת זאת, אומר כי בלאומי לא הבחינו בתנועה יוצאת דופן של תושבי חוץ.

2020: "לפחות כמו 2019 ואולי יותר"

כיצד תיראה השנה הנוכחית? כאן שני הבכירים תמימי דעים ש-2019 לא הייתה אירוע נקודתי, וש-2020 אף תאפיל עליה.

"2020 תהיה טובה מ-2019 ב-5%-10%, כי ב-2019 המחצית הראשונה הייתה חלשה יותר, ומיולי ראינו את הגאות, שהולכת ומתחזקת מחודש לחודש וגם בינואר 2020 לא ראינו שינוי במגמה. ההיקפים גדלים והולכים, כי כל התהליכים שהחלו ב-2019 יימשכו ב-2020. אם אנחנו מסתכלים על שנה שלמה, ובהנחה שלא יהיו דרמות בשוק מבחינה כלכלית ומבחינה פוליטית, סביר להניח שנראה שנת שיא נוספת בסוף 2020", אומר יוניסי. "השוק נמצא במגמה חד כיוונית. אני לא רואה כרגע שום מגמה שתעצור את הביקושים שיאמירו מחודש לחודש".

בראל מסכים: "קיים סיכוי סביר ש-2020 תהיה חזקה יותר מ-2019, כי כשאנחנו מסתכלים על כל אותם גורמים שהשפיעו על 2019, הם עדיין איתנו כאן. אני חושב שמבחינת תוכנית מחיר למשתכן, פרויקטים ממשיכים להבשיל וכמויות גדולות יותר של לקוחות מגיעים אלינו לקבל מימון; הריבית נמוכה והצפי שתישאר נמוכה גם השנה ימשוך לשוק גם זוגות צעירים שמבינים שמחיר למשתכן הולכת ומסתיימת והם יחזרו לשוק החופשי לנצל את הריביות הנמוכות. לכן 2020 תהיה לפחות בקצב של 2019 ואולי אפילו חזקה יותר".
גם המחלקות הכלכליות של הבנקים סבורות ש-2020 תהיה שנה עם נפח עסקאות גדול יותר מאשר ב-2019, וכנראה שגם תלווה בעליות מחירים.

"ראשית, בשנה הקרובה צפוי היקף המשכנתאות הנלקחות במסגרת תוכנית מחיר למשתכן להישאר משמעותי, ברמה דומה ואולי אף גבוהה יותר מזו של שנת 2019, שכן מרבית הדירות שהוגרלו במסגרת התוכנית טרם נמכרו לזכאים", כתבו אנשי אגף הכלכלה בחטיבת שוקי הון של לאומי, בראשות ד"ר גיל מיכאל בפמן.

"שנית, רמתה הנמוכה של ריבית המשכנתאות צפויה גם בחודשים הקרובים להשפיע לחיוב על רכישת הדירות ועל מחזורי משכנתאות;

"בהמשך השנה, מגמת מכירת הדירות בשוק החופשי תושפע במידה רבה ממדיניות הדיור שתתווה הממשלה החדשה, לכשתוקם".

המחלקה הכלכלית של הפועלים סבורה כי "שוק הנדל"ן יהיה מנוע צמיחה מרכזי ב-2020". בהפועלים הסבירו כי גם אם מנטרלים את עסקאות מחיר למשתכן, ניכרת עלייה בנפח העסקאות שנסגרות בחודשים האחרונים, כך שניתן להסיק, שהשוק התעורר לחלוטין מהקפאון שאיפיין אותו ב-2017 וב-2018.

והלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), אומרת את שלה כבר זמן רב: מחירי הדירות שבו לעלות. 

עוד כתבות

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?