גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרקליטות תתקן את כתב האישום נגד ראש הממשלה נתניהו

"גלובס" חשף לאחרונה כי ציטוט בכתב האישום בנוגע ליחס השונה של "דה מרקר" ו"וואלה" כלפי דרישות של יאיר נתניהו - הוצא מהקשרו • בהתאם לכך הפרקליטות צפויה לתקן את כתב האישום נגד רה"מ נתניהו בתיק 4000 • ומדוע זה לא קרה עד כה?

יאיר נתניהו וניר חפץ / צילום: שלומי יוסף
יאיר נתניהו וניר חפץ / צילום: שלומי יוסף

כתב האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לעבור תיקון והבהרה על-ידי פרקליטות המדינה. התיקון נוגע לסעיפים 34-35 בנספח א' של תיק 4000 (פרשת בזק-וואלה). התיקון נוגע לשיחה בין יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, לבין ניר חפץ, אז יועץ התקשורת של משפחת נתניהו וכיום עד מדינה בתיקי נתניהו. לפי הגרסה הנוכחית של כתב האישום, נתניהו-הבן דרש מחפץ לפנות לאתרים "וואלה" ו"דה מרקר" כדי שיסירו פרסום הנוגע לחייו האישיים. מתוך כתב האישום המקורי ניתן להבין, כי ראשי "וואלה" הסכימו להסיר את הפרסום, ואילו ראשי "דה מרקר" סירבו.

אולם מתמליל השיחה עולה כי נתניהו-הבן לא דרש שאתר "וואלה" יסיר פרסום קיים, אלא דרש לפרסם כתבות הבהרה בעניין. כמו כן, בפועל - בניגוד למשתמע מכתב האישום - "דה מרקר" הסכימו להסיר את הפרסום שפורסם אז באתר הבלוגים של דה מרקר, "וואלה" פרסמו כתבות הבהרה, וחפץ אמר ליאיר נתניהו בהקשר זה כי אין טעם לדרוש מ"דה מרקר" לפרסם כתבה מבהירה, כיוון שהם - בניגוד לאלוביץ - לא מפחדים ממנו. כתב האישום צפוי להיות מתוקן בהתאם לכך.

בפרקליטות סבורים כי מדובר בתיקון ניסוחי בלבד שאיננו משנה מהותית את הנטען בכתב האישום המקורי, שלפיו ראש הממשלה נתניהו ובעל השליטה לשעבר בבזק שאול אלוביץ ורעייתו איריס קיימו מערכת יחסים שוחדית, שבמסגרתה ביקש נתניהו, וקיבל, מאתר "וואלה" שמקבוצת בזק סיקור חיובי, ובתמורה אישר הטבות רגולטוריות לבזק.

לטענת הפרקליטות, היענות אתר "וואלה" לדרישת נתניהו-הבן - בין שמדובר בדרישה לפרסם כתבות הבהרה ובין שמדובר בדרישה להסרת פרסום - היא ראיה אחת מיני רבות לכך שמשפחת אלוביץ' התמסרה באופן חריג לדרישות הסיקור באתר "וואלה" של משפחת נתניהו, כחלק מעסקת שוחד לא פורמלית בין נתניהו לזוג אלוביץ.

לפי סעיף 91 לחוק סדר הדין הפלילי, הפרקליטות רשאית לתקן את כתב האישום עד לתחילת המשפט. לשון הסעיף אומרת כי "התובע רשאי, בכל עת עד לתחילת המשפט, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, במסירת הודעה לבית המשפט המפרטת את השינוי; בית המשפט ימציא העתק מן ההודעה לנאשם".

לדברי שני גורמים בפרקליטות, הצורך בתיקון התגלה לפני הגשת כתב האישום לבית המשפט, אולם הוחלט להגישו כמות שהוא ללא שינוי ולתקנו בהמשך. זאת, כדי שיהיה זהה לכתב האישום שנמסר ליו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין. לטענת אחד הגורמים, המטרה באי-תיקון כתב האישום במועד הגשתו לבית המשפט הייתה למנוע פתחון פה, שתיקון כתב האישום מצריך מסירה מחודשת ליו"ר הכנסת, וממילא ניהול הליך בקשת החסינות מחדש.

"הם לא מפחדים ממך"

בגרסה הנוכחית של כתב האישום נכתב כי "ביום 10.5.2015 התקיימה בין ניר חפץ (יועץ התקשורת של משפחת נתניהו באותה עת) לבין יאיר נתניהו שיחה שנסבה על פרסומים שעסקו בעניינים אישיים של יאיר נתניהו. בעקבות הפרסומים בעניינו, התקשר יאיר נתניהו לחפץ והורה לו לפנות ל'וואלה' בבקשה להסיר את הפרסום העוסק בו (בנתניהו-הבן). חפץ עדכן את יאיר נתניהו כי העביר את הדרישה לישועה (אילן ישועה, אז מנכ"ל 'וואלה')".

בתגובה, הנחה אותו יאיר נתניהו לפנות ישירות לנאשם שאול אלוביץ' (בעל השליטה בבזק ובאתר "וואלה" באותה עת). השניים אף דנו באפשרות שיאיר נתניהו יתקשר בעצמו לנאשם אלוביץ'. לאחר מכן דרש יאיר נתניהו מחפץ להנחות גם את אתר "דה מרקר" להסיר פרסומים דומים; ובתגובה השיב לו חפץ: "'דה מרקר' זה לא שאול (אלוביץ'), הם לא מפחדים ממך... הם לא סופרים אף אחד, לא ראש ממשלה ולא בן של ראש ממשלה".

כפי שפורסם ב"גלובס" לפני כשבועיים, תמליל השיחה המלא בין יאיר נתניהו לבין ניר חפץ מספר סיפור אחר לגמרי, שלפיו "דה מרקר" דווקא נעתר לפניית משפחת נתניהו והסכים להסיר את הפרסום המדובר, בשעה שמנכ"ל וואלה דאז סירב להתערב.

ובכן, יאיר נתניהו לא דרש כי "וואלה" יסירו את הפרסום, אלא שיפרסמו הבהרה בנוגע לאייטם רכילות שפורסם באפריל 2015 במדור "וואלה סלבס" באתר "וואלה" הנוגע לחייו האישיים. הדברים פורסמו ברמז עבה ב"ידיעות אחרונות" ובפירוש - באתר הבלוגים של "דה מרקר" וברחבי הרשת.

משפחת נתניהו זעמה על הפרסומים וטענה כי מדובר בשקר גס, וכי לנתניהו-הבן יש חברה. המשפחה סברה כי גל הפרסומים הללו נובע מהפרסום ב"וואלה סלבס" באפריל ובייחוס שגוי של הסיפור ליאיר ולשרה נתניהו. בעקבות כך פנה יאיר נתניהו ודרש כי תפורסם כתבה המבהירה כי האייטם מאפריל לא עסק בו אלא באדם אחר. מנכ"ל "וואלה" דאז, אילן ישועה, התנגד לפרסום ההבהרה בטענה כי פרסום כזה רק יגרום נזק למשפחת נתניהו.

דיון ממושך על הנוסח המדויק

בתמליל השיחה בין יאיר נתניהו לחפץ, "התפוצץ" הראשון מכעס על תגובת ישועה. "איזו חוצפה... אתה יודע מה, תגיד לו... אני מוכן לקחת את הסיכון שזה יפגע בנו. כל המדינה מדברת על זה, ולוקחים את הסיפור הזה ב'וואלה' בתור הוכחה", אמר נתניהו-הבן לחפץ. "הם לא יגידו לי מה טוב בשבילי. שלא יבלבל את המוח, שיגיד 'אני לא רוצה...' אין בעיה, ואז אנחנו נקיים מלחמה עם 'וואלה' ושאול אלוביץ'. פתחת איתנו חזית, ואתה נוני מוזס (ארנון מוזס, מו"ל 'ידיעות אחרונות', א' ג') מבחינתנו..., זה מה שהוא רוצה, אז סבבה, זה מה שיהיה, אבל שלא יבלבלו את המוח 'אני רוצה בטובתכם'. אני יודע יותר טוב את טובתי מאשר האנשים ב'וואלה', אוקיי?".

בהמשך, נכנס לתמונה גם ראש הממשלה נתניהו ודרש מחפץ שידאג לכתבה המבהירה ב"וואלה". בסופו של דבר, ולאחר דיונים ארוכים על הניסוחים בין משפחת נתניהו לבין ישועה ואלוביץ, הסכימו השניים, תוך הבעת כעס רב ולאחר דיון ממושך על הניסוח המדויק, לפרסם את הכתבה המדוברת.

ב-12 במאי פורסמה ב"וואלה סלבס" כתבה שכותרתה "החברה החדשה של יאיר נתניהו". שם נכתב כי "לא קל להיות בן של איש חשוב כמו ראש ממשלה, בטח ובטח לא של ראש ממשלת ישראל. רק תשאלו את יאיר נתניהו, שהיה קורבן אתמול לגל של חרושת שמועות לגבי נטייתו המינית. אז אחרי שברשת הפריחו רמזים על נתניהו ג'וניור, ואחרי שחלקם גם התנצלו - הגיע גם תורה של הגברת הראשונה של עולם הרכילות להבהיר דבר או שניים. בתאריך 3 באפריל פורסמה במדור 'שאלת השבוע' חידה אנונימית על אשת פוליטיקאי בכיר שאיימה על החבר של בנה. ל'וואלה סלבס' צר לאכזב אתכם - אך האייטם אינו קשור בשום צורה למשפחה המלכותית".

הכתבה ממשיכה ומספרת כי "יתרה מכך, ל'וואלה סלבס' נודע כי בנו של ראש הממשלה אוחז לאחרונה בחברה חדשה. הגברת הצעירה נמצאת במהלך שירות צבאי ומעדיפה שלא להיחשף כרגע אל התקשורת. פייר? צודקת".

למחרת פורסמה כתבה נוספת, "יאיר נתניהו מציג את החברה החדשה", שתואמה לחלוטין עם משפחת נתניהו. הכתבה מצטיירת כתמונת פפארצי, בעוד שבפועל מדובר בכתבה שהוזמנה לפרטיה על-ידי משפחת נתניהו. עבר יום, וכתבה נוספת מתפרסמת ב"וואלה סלבס". כותרת הכתבה היא "הרשימה: הבחורה שכבשה את משכן ראש הממשלה". בכתבה סופר כי "במקום הראשון נמצא עוד גברבר שידוע במערכות היחסים הקצרצרות שלו, אלא שהפעם מדובר באחד עם ייחוס משפחתי שווה במיוחד. יאיר נתניהו עם הנורבגית? יאיר נתניהו עם לי לוי? רגע, יאיר נתניהו יוצא עם גברים? לא! תירגעו, זו סתם חרושת שמועות לא נעימה. כי לגבר הלוהט מבית ראש הממשלה יש חברה חדשה. קוראים לה רומי שטיקר, היא רק בת 20, וכשהיא לא אוחזת ידיים עם נתניהו ג'וניור, היא משרתת בצבא ההגנה לישראל. פטריוטית משהו".

כך התנהל אתר "וואלה", בניגוד ל"דה מרקר", שאומנם הסכים להסיר את הפרסום בבלוג "דה מרקר קפה", אך לטענת ניר חפץ, "דה מרקר" לא יסכים לפרסם "הבהרות" שיש ליאיר נתניהו חברה. הסיבה לכך נעוצה, לדברי חפץ (כפי שמופיע בתמליל השיחה), בכך ש"'דה מרקר' זה לא שאול. הם לא מפחדים ממך. הם לא מפחדים ממך. יאיר, הם לא סופרים אף אחד, לא ראש ממשלה ולא בן של ראש ממשלה".

*** חזקת החפות: יודגש כי גם לאחר ההחלטה להגיש כתב אישום נגדם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושאול ואיריס אלוביץ' מכחישים את המיוחס להם, לא הורשעו בביצוע עבירה, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, ומניית השכרת הרכב שצוללת

נאסד"ק יורד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר מזנקת לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?