גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'ק פוינט עקפה התחזיות: סיכמה שנה עם עלייה של 13% ברווח הנקי ועם הכנסות של 2 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר שמרה על צמיחה יציבה בשנה החולפת ● ברבעון הרביעי הסתכמו הכנסותיה ב-544 מיליון דולר ● המנכ"ל גיל שויד: "מנוע הצמיחה העיקרי הוא מנויי האבטחה. הענן, האינפיניטי והמובייל עדיין קטנים, אבל עם קצבי צמיחה יפים"

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט / צילום: רויטרס
גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט / צילום: רויטרס

חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט  מסכמת את שנת 2019 עם צמיחה של 4.1% בהכנסות, עלייה מינורית ברווח הנקי החשבונאי (GAAP) ועלייה של 7.3% ברווח הנקי Non-GAAP למניה. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים עם הכנסות שהתקרבו ל-2 מיליארד דולר (כ-1.995 מיליארד דולר), מתוכן כ-544 מיליון דולר נרשמו ברבעון הרביעי של  2019 - צמיחה של 3.5% ביחס לרבעון המקביל ב-2018.

ההכנסות ממכירת מוצרים ורישיונות של צ'ק פוינט ירדו ברבעון הרביעי ב-1.7% לכ-158 מיליון דולר, בעוד ההכנסות ממכירת מנויי אבטחה, וכן ההכנסות מעדכוני תוכנה ותחזוקה צמחו, הן ברמה הרבעונית והן ברמה השנתית.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), רשמה צ'ק פוינט ברבעון הרביעי של 2019 רווח נקי של כ-272 מיליון דולר - עלייה מכ-238 מיליון דולר ברבעון המקביל של 2018. הרווח הנקי Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, ובהם התגמולים ההוניים לעובדים, הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים ועלויות שקשורות לרכישות, הסתכם ב-299 מיליון דולר - עלייה של 13.5%.

הרווח הנקי Non-GAAP למניה צמח בשיעור גבוה יותר, של 20.2%, ל-2.02 דולרים, על רקע המשך צמצום מספר המניות של צ'ק פוינט באמצעות רכישה עצמית של מניות, שהחברה מבצעת באופן קבוע. היום מדווחת צ'ק פוינט על הרחבת התוכנית ב-2 מיליארד דולר נוספים, לרכישת מניות בהיקף שיגיע עד ל-325 מיליון דולר ברבעון. אנליסטים ציפו לרווח נקי למניה נמוך ב-3 סנטים מזה שדיווחה החברה.

בשנת 2019 כולה הסתכם הרווח הנקי GAAP בכ-826 מיליון דולר, לעומת כ-821 מיליון דולר ב-2018. הרווח הנקי Non-GAAP הגיע ל-933 מיליון דולר, לעומת 911 מיליון דולר ב-2018, והרווח הנקי למניה היה 6.13 דולרים. 

במהלך השנה ייצרה צ'ק פוינט כ-1.1 מיליארד דולר מפעילות שוטפת - מתוכם כ-246 מיליון דולר ברבעון הרביעי. בסוף השנה היו לחברה מזומנים והשקעות בהיקף כולל של כ-3.9 מיליארד דולר. במהלך הרבעון האחרון רכשה החברה מניות של עצמה תמורת 325 מיליון דולר, לפי מחיר ממוצע של כ-112 דולר למניה. המחיר הנוכחי, כ-114.3 דולר, משקף לחברה שווי שוק של כ-17.8 מיליארד דולר.

תוצאות צק פוינט לסיכום 2019

"מנוע הצמיחה העיקרי הוא מנויי האבטחה"

"סגרנו את העשור האחרון עם הכנסות שנתיות של כמעט 2 מיליארד דולר ומעל 1 מיליארד דולר רווח תפעולי Non-GAAP", מסר גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט. "בעשור האחרון השקנו את מודל ה-Security as a Service למנויים, המספק את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום הסייבר. ב-2019, ההכנסות ממנויים היו מעל 600 מיליון דולר, בזכות טכנולוגיות הענן, המובייל ומניעת האיומים. התחלנו את העשור החדש עם השקת Infinity NEXT, פלטפורמת אבטחת הסייבר המקיפה ביותר, הכוללת למעלה מ-60 טכנולוגיות שתומכות ביותר מ-50 מערכות, ענן, IoT ומובייל".

במסיבת עיתונאים שערכה החברה במטה בתל אביב, לסיכום הרבעון, השנה והעשור כולו, אמר שויד בנוגע לרבעון החולף כי "התוצאות מעל להערכות האנליסטים, ואם מסתכלים על גורמי הגידול, מנוע הצמיחה העיקרי הוא מנויי האבטחה. גם הענן, האינפיניטי והמובייל הם מנועי צמיחה - הם עדיין קטנים, אבל עם קצבי צמיחה יפים".

שויד הציג נתונים משלושת העשורים האחרונים: "בסוף העשור הראשון (1999) היו לנו מזומנים בסך 325 מיליון דולר; בסוף העשור השני היו לנו 1.8 מיליארד דולר; ובסוף העשור השלישי כמעט 4 מיליארד דולר". ברמת הרווח הנקי, לדבריו, הרווח בסוף העשור הראשון היה 95.8 מיליון דולר, בסוף העשור השני 435 מיליון דולר, וכעת בסוף העשור השלישי 933 מיליון דולר.

במקביל, ציין שויד, מחיר המניה עלה מ-12.5 דולר ל-25.9 דולר, ובסוף העשור האחרון ל-114.5 דולר. "העשור האחרון היה עשור של הרבה מאוד חדשנות בצ'ק פוינט, כניסה לטכנולוגיות חדשות ורכישות. קצב החדשנות וכמות הרכישות גדלו והלכו לאורך העשור", אמר. לדבריו, במהלך העשור האחרון ביצעה צ'ק פוינט שמונה רכישות, ומספר העובדים צמח פי 2.5, גם בישראל (מספר עובדי החברה בישראל כיום יותר מ-2,300). הוא הוסיף כי ההכנסות המצטברות בעשור האחרון היו 15.7 מיליארד דולר, והרווח הנקי היה 7.5 מיליארד דולר.

לגבי התפרצות וירוס קורונה אמר שויד כי מכירות החברה בסין גדלו יפה בשנה האחרונה, אבל הן עדיין קטנטנות ואינן חלק גדול מהביזנס של צ'ק פוינט, "אבל אם תהיה השפעה על הכלכלה העולמית, זה ישפיע עלינו".

סמנכ"לית הכספים: "עולם הסייבר הולך לקונסולידציה"

לשאלה האם צפויות רכישות נוספות, אחרי ארבע רכישות שבוצעו על ידי צ'ק פוינט מאז סוף 2018, השיב שויד: "אנחנו ממשיכים לחפש את החברות הנכונות, גם קטנות וגם גדולות".

בהקשר זה אמרה טל פיין, סמנכ"לית הכספים של צ'ק פוינט, כי "עולם הסייבר הולך לקונסולידציה. הכל מתמזג לפלטפורמות". לדבריה, לחברות סייבר קל כיום לגייס סבב השקעה ראשון, וגם סבב שני קל יחסית לגייס, אבל בסבב השלישי זה כבר קשה יותר. כתוצאה מכך נוצרות לצ'ק פוינט יותר הזדמנויות לרכוש.

שויד נשאל על שיעורי הצמיחה החד-ספרתיים של החברה, ואמר: "זה בהחלט אתגר לא קטן, שנובע מכך שמשקיעים בתחומים החדשים, שהם עדיין קטנים, ומכך שמעבירים חלקים ניכרים מהמודל העסקי למנויים. זה מאט את הקצב. אני מקווה שלקראת החצי השני של השנה נתחיל לראות את הקצב הזה משתנה, ואני חושב שאנחנו מסוגלים ליותר".

בהמשך אמר: "אני אדם מאוד אנליטי, אבל משתדל לא להתאהב במספרים, כי אז אתה מקבל החלטות כדי להשיג את המספר, ולא כדי להשיג את החלום הטכנולוגי. החלטות פיננסיות לפעמים מצליחות, הרבה פעמים לא מצליחות - וכל מה שהשגנו יכול להתאדות בקלות".

לאחר שהתקרבה ליעד ב-2019, צפויה צ'ק פוינט ב-2020 לעבור את 2 מיליארד הדולר בהכנסות, ותחזית החברה היא להכנסות של 2.0-2.1 מיליארד דולר (כשתחזית האנליסטים היא ל-2.07 מיליארד דולר), עם רווח נקי Non-GAAP של 6.25-6.65 דולרים למניה, כשאמצע טווח התחזית דומה לתחזית האנליסטים.

התחזית לרבעון הראשון של 2020 נמוכה ביחס לתחזיות האנליסטים, והיא להכנסות של 475-495 מיליון דולר, לעומת תחזית האנליסטים ל-490 מיליון דולר; ורווח נקי Non-GAAP של 1.37-1.43 דולרים למניה, לעומת תחזית של 1.46 דולרים למניה של האנליסטים. 

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד