גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דעה: טראמפ בדרך להפוך את עצמו לקדוש מעונה

אין שום ספק באיתנות סעיפי האישום נגד נשיא ארה"ב – אפילו סנאטורים רפובליקנים רבים מודים בכך – ודווקא משום כך זיכויו הוודאי בסנאט מחר יאפשר לנשיאי העתיד לחמוק מעונש על התנהלות פלילית ● התנהלות המחוקקים הרפובליקנים - התקפה ישירה על הדמוקרטיה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: Erin Scott, רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: Erin Scott, רויטרס

מחר (ד') יצביע הסנאט בוושינגטון ברוב זעום לזכות את נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, משני הסעיפים בכתב האישום נגדו שהגיש בית הנבחרים לסנאט לפני כמה שבועות. זו תהיה שעתם המכוערת ביותר של הסנאטורים הרפובליקנים (ואולי כמה עריקים דמוקרטים ממדינות עם רוב רפובליקני), שיאפשרו לטראמפ להתקרבן שוב, לצייר את עצמו כקדוש מעונה זך כבדולח, שרק בזכות תעצומות נפשו הצליח, כמו תמיד, למחוץ את דורשי רעתו.

זה דפוס חייו של הנשיא ה-45 בבית הלבן. כמו הודיני, טראמפ הוא אמן בהיחלצות ממצבי מצוקה שהוא המיט על עצמו במו ידיו. אנשים שאינם טראמפ נגררים לבית המשפט או מועלים על מוקד של בוז ציבורי בגין האשמות של תקיפת נשים, למשל. לטראמפ זה עובר בשלום.

לפני שנצלול לביצת משפטו בסנאט, בואו נבקר בכמה תחנות בחייו של הנשיא הנוכחי, שהאירועים בהן מבשרים את חרפת זיכויו הוודאי על גבעת הקפיטול כעבור שנים.  למשל, מערכת הבחירות לנשיאות ב-2016. מלשין אלמוני מצא קלטת של תוכנית רכילות הוליוודית בשם Access Hollywood מ-2005, שבה נשמע הנשיא לעתיד מספר בגאווה על התנהלותו מול נשים לא מוכרות: הוא מתנפל עליהן, מנשקן ללא הסכמתן וחופן את אברי המין שלהן. זה שערורייתי, כמובן, אך האמירה החשובה נמצאת בהמשך הקלטת: "וכאשר אתה כוכב, הן נותנות לך לעשות זאת. אתה יכול לעשות כל דבר".

זה מוטו חייו של טראמפ, כוכב הצפון שלו שמנחה את התנהלותו במשך עשרות שנותיו עלי אדמות: עוצמה מתירה לך לעשות הכל, ולעזאזל אם אתה רומס את החוק או אנשים אחרים. האמירה הזו מתארת לא רק את יחסו של טראמפ לנשים אלא לכל דבר בחיים. אם אתה עשיר, מפורסם או רב-כוח אתה יכול לעשות דברים שאנשים אחרים רק יכולים לחלום עליהם - וזה יעבור לך בשלום.

עובדה, זה מצליח לטראמפ. נשים רבות האשימו אותו בתקיפה מינית; הוא עיכב תשלומים לעובדים וקבלנים בבתי המלון שלו, על פי דיווחים בתקשורת האמריקאית; הוא ניהל אוניברסיטת דמה (ונאלץ להגיע להסדר עם הסטודנטים שתבעו אותו); הוא שילם כסף לכוכבת פורנו ולדוגמנית פלייבוי; הוא עשה דברים שהיו קוברים כל פוליטיקאי שמתמודד על ראשות עיריית אושקוש, ויסקונסין, שלא לדבר על פוליטיקאי שמתמודד על נשיאות ארה"ב. ובכל זאת, טראמפ יושב בבית הלבן. חוקי הכבידה הפוליטית כאילו אינם חלים עליו.

הסנאטורים הרפובליקנים דבוקים לטראמפ ושם דבר לא יצליח להפרידם

עכשיו מאשים אותו בית הנבחרים בניסיון ללחוץ על נשיא אוקראינה להשתתף במזימת הכפשה של ג'ו ביידן, יריבו הפוטנציאלי במערכת הבחירות לנשיאות ב-2020 - וכפי שמנבא דפוס חייו של טראמפ, גם זה יעבור לו בשלום. הסנאט עומד לזכותו. נכון אומנם שטראמפ יוצא עם אות קין של אימפיצ'מנט על מצחו, כתם שאינו מחיק, אבל לכו והשוו זאת לחרפת ההדחה מכס הנשיאות לו הסנאט היה מוצא אותו אשם.

עוד לפני השקת הליכי האימפיצ'מנט נגד טראמפ בבית הנבחרים היה ברור שהסנאט ימצא אותו זכאי. זו המציאות הפוליטית. לרפובליקנים רוב בסנאט והרוב קובע. הרוב הדמוקרטי בבית הנבחרים חש שזו חובה לאומית להוקיע נשיא שרומס את מוסד הנשיאות. היה ברור שהדחה היא מטרה בלתי מושגת, אבל אימפיצ'מנט הוא עונש דיו.

מה שמדהים - ומדאיג - היא העובדה שסנאטורים רפובליקנים רבים מודים, בחצי פה או בפה מלא, שטראמפ אשם לפחות בסעיף האישום הראשון - ניסיון לסחוט מנשיא אוקראינה הכרזה על השקת חקירה פומבית נגד ג'ו ביידן ובנו האנטר - אבל לא אכפת להם. המחוקקים הרפובליקנים מוכנים להתעלם מהעובדה שטראמפ עיכב סיוע צבאי לאוקראינה, בעיצומה של מלחמתה ברוסיה, סיוע שאישר הקונגרס, כדי ללחוץ על קייב. במילים אחרות: טראמפ השתמש בכספי ציבור כדי לנסות להפיק תועלת פוליטית לעצמו - הכפשת ביידן.

"נכון, טראמפ התנהל באופן בלתי הולם, אבל אי אפשר לומר שהתנהלותו טיפסה לרמה של בגידה או שוחד או פשע חמור אחר, ולכן אצביע לזכותו", אמר הסנאטור הרפובליקני למאר אלכסנדר. כל עמיתיו הרפובליקנים, למעט, אולי, שני צדיקים בסדום, ינהגו כמותו. המשמעות הישירה של ההצבעה העתידית הזו היא שלטראמפ ולנשיאי העתיד ניתנת יד חופשית לעבור על החוק ללא חשש מבלם מרסן של הרשות המחוקקת, קארט בלאנש עם חותם של לגיטימציה מהסנאט האמריקאי.

פוליטיקאים ופרשנים רבים בפלח הדמוקרטי של אמריקה משוכנעים שהזיכוי הוודאי של טראמפ פוער סדק במסד הדמוקרטי של ארה"ב, ושהתנהלות המחוקקים הרפובליקנים בקונגרס היא התקפה ישירה על הדמוקרטיה. רוב לא גדול של של תושבי ארה"ב - 51% מול 46% - תומך בהרשעת טראמפ ובהדחתו. אבל הסנאטורים הרפובליקנים דבוקים עתה לטראמפ ושם דבר לא יצליח להפרידם. הנשיא הוא החמצן הפוליטי שלהם.

למעשה, המחוקקים הרפובליקנים מעדיפים במופגן להתעלם מראיות שנשיא ארה"ב ניצל לרעה את העוצמה הממשלית שמקנים לו החוק והחוקה. בשבוע שעבר הם הצביעו נגד זימון עדים רלוונטיים למשפט הסנאט נגד טראמפ. העד המרכזי היה אמור להיות ג'ון בולטון, לשעבר היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, שהביע נכונות להעיד שטראמפ הורה אישית לעכב סיוע צבאי לאוקראינה.

והרי בולטון אינו קוטל קנים. הוא אינו מציע עדות מיד שנייה. הוא בגופו נכח בישיבה שבו דן טראמפ עם בכירים בממשלו כיצד לסחוט מנשיא אוקראינה את ההכרזה המבוקשת על ביידן. יותר מזה: קטעים מטיוטת ספרו של בולטון שדלפו ל"ניו יורק טיימס" מראים שטראמפ עצמו פנה ישירות לבולטון בבקשה שיסייע לו בכך. לו היה מדובר בנשיא אחר, עדות כזו הייתה מסתיימת בהדחתו. אך לא טראמפ. מלחכי פנכתו בסנאט אפילו לא התירו לעדות הזו להישמע.

הסנאט מאשש את מוטו חייו של טראמפ: כאשר אתה נשיא, מותר לך לעשות כל דבר

הייתכן? זעקו הסנאטורים הדמוקרטים. משפט ללא עדים? הרי אין תקדים לכך. בכל משפטי האימפיצ'מנט הקודמים של נשיאים ונושאי תפקידים בכירים אחרים הוזמנו עדים. זו הפעם היחידה בתולדות ארה"ב שמשפט אימפיצ'מנט יתנהל ללא שמיעת עדויות. סקרי דעת קהל הראו, שכ-70% תומכים בזימון בולטון ועדים אחרים. שום דבר לא עזר. המחוקקים הרפובליקנים נחושים להקיף את מנהיגם בחומת נאמנות פנטית.

וכך, הסנאט מאשש את הכלל שטראמפ עצמו קבע במסע הבחירות שלו ב-2016: "אני יכול לעמוד באמצע השדרה החמישית ולירות במישהו ולא אפסיד אפילו קול אחד בקלפיות". ובמילים אחרות: הסנאט סומך ידו על התיאוריה שכל דבר שעושה טראמפ בבית הלבן אינו כפוף לבחינת הציבור. הנשיא פטור מעונש על כל עבירה.

למעשה, הסנאט מאשש את מוטו חייו של טראמפ, בשינוי קל: כאשר אתה נשיא, מותר לך לעשות כל דבר. המוטו הזה הוא חלק משמעותי מקו ההגנה של פרקליטי הנשיא במשפט הסנאט. איך אפשר בכלל למתוח ביקורת על הרפובליקנים בקונגרס כאשר אלן דרשוביץ, עו"ד פולמוסן שנמנה עם צוות ההגנה במשפט, פולט את המשפט הבא: "אם נשיא עשה משהו שלדעתו יעזור לו לשוב ולהיבחר, מתוך הכרה שהמשך כהונתו עולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי, במקרה כזה אי אפשר לומר שמדובר פה בעסקת תן וקח (של הנשיא) וממילא אין מקום לאימפיצ'מנט". ובראיון עיתונאי אמר דרשוביץ: "מבחינה מסוימת, לנשיא ארה"ב יש יותר סמכויות מאשר מלך".

"זה רגע מייאש למערכת (הממשל) האמריקאית"

פרקליטי טראמפ לא היו צריכים להתאמץ מדי. הסנאט בתקופת טראמפ - בשליטת הרפובליקנים - נהפך מזרוע מחוקקת בעלת זכויות שוות לאלה של הרשות המבצעת, לאיבר רופף נטול שרירים בשירותו הבלעדי של הבית הלבן. ההתרפסות חסרת התקדים של המחוקקים הרפובליקנים לפני טראמפ היא המודוס אופרנדי של הסנאט הנוכחי.

"זה רגע מייאש למערכת הממשל האמריקאית", אומר היסטוריון מוסד הנשיאות ג'ון מיצ'ם, שצוטט ב"ושינגטון פוסט". "מפלגתו של הנשיא, במקום לשמש בלם לאימפולסיביות ולאמביציות שלו, נהפכה מכשיר לשירות הדחפים והאמביציות האלה".

הסנאטור הדמוקרטי כריס מרפי אמר, כי משפט האימפיצ'מנט חידד את ההבדל הגדול בין הדמוקרטים לרפובליקנים. "הדמוקרטים רואים בדונלד טראמפ ובמארג השחיתויות שלו איום קיומי על המדינה. הרפובליקנים, לעומתם, רואים ב'דיפ סטייט' (מנגנון הפקידות המקצועית בממשל בוושינגטון) ובמדיה הליברלית איום קיומי על אמריקה".

השאלה הגדולה היא, כמובן, מה חולל את הרפיסות האדירה של המפלגה הרפובליקנית? מה בדיוק גורם למחוקקים רפובליקנים להשתופף לפני נשיא וולגרי בעל נטיות קיסריות? הדעה הרווחת היא, שהמחוקקים האלה מבינים שכ-90% מחברי המפלגה סוגדים לטראמפ. הם אוהבים אותו, מעריצים אותו ונהנים מפרצי הוולגריות שלו. די בציוץ אחד של טראמפ כדי למוטט קריירה פוליטית של מחוקק שהצליח להרגיז אותו. הפופולריות של טראמפ בתוך המפלגה גדולה בהרבה מהפופולריות של מחוקקים ספציפיים.

רשת CBS דיווחה בדצמבר, שסנאטורים רפובליקנים קיבלו אזהרה בזו הלשון: אם תצביעו נגד טראמפ, אתם יכולים לצפות לכך שראשיכם המותזים ייתקעו על שיפודים. כמובן, השיפודים של טראמפ הם הציוצים שלו. אף מחוקק רפובליקני אינו שואף להיחשף כבוגד בטראמפ ולמצוא עצמו משופד בטוויטר.

"לא תהיה זו הפרזה לומר, שהמפלגה הרפובליקנית מתייחסת לטראמפ יותר כאל מלך ופחות כאל נשיא", אומר ההיסטוריון מיצ'ם. "אפשרות כזו הייתה מקור דאגה גדול למנסחי החוקה האמריקאית. העובדה שמפלגתם של לינקולן, אייזנהאואר, רייגן, בוש האב ובוש הבן נהפכה למפלגתו של טראמפ היא פרשה בעלת משמעות היסטורית אדירה".

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח

חשד לפיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על נצח יהודה • בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה  ● כל העדכונים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?