גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסמסים המביכים של כחלון הם רק סימפטום להתנהלות הבעייתית של הוועדה למינוי שופטים

הברית שנרקמה בין איילת שקד ואפי נוה עם כניסתה למשרד המשפטים היא זו שחיזקה את יו"ר לשכת עוה"ד והובילה לשורת אירועים על רקע אישי סביב מינוי שופטים ● זה לא התחיל שם: סיפור ההתכתבות בין משה כחלון והשופטת אתי כרייף הוא רק נדבך נוסף ועסיסי לכשלים ארוכי-שנים של הוועדה

איילת שקד, משה כחלון, אתי כרייף, אפי נוה / צילומים: כדיה לוי יוסי זמיר, רפי קוץ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי
איילת שקד, משה כחלון, אתי כרייף, אפי נוה / צילומים: כדיה לוי יוסי זמיר, רפי קוץ; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אי אפשר לנתק בין הכניסה של איילת שקד במאי 2015 לתפקיד שרת המשפטים, לבין הכותרות שהגיעו ומגיעות בימים האחרונים משולחן הוועדה למינוי שופטים. שקד אומנם הצהירה השכם והערב שברצונה לגוון את מערכת המשפט ולזכותה יאמר שבתקופתה אכן פעלה וקידמה דברים אלה. אבל לצידם, הייתה גם הברית שכרתה שקד עם אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין באותה תקופה. אם תרצו, זהו החטא הקדמון שהוביל גם לכשלים בעבודת הוועדה למינוי שופטים.

ההתכתבות שנחשפה בין שר האוצר משה כחלון לבין השופטת אתי כרייף מספקת הצצה נוספת לכשלים בעבודת הוועדה. כפי שפורסם, כחלון שישב בוועדה למינוי שופטים מתוקף היותו שר בממשלה, ניהל התכתבויות על רקע אישי עם כרייף, שמונתה בסופו של דבר על ידי הוועדה לשופטת.

יודגש כי נגד כחלון אין ולא היה חשד לביצוע עבירות פליליות וכי ההתכתבויות בינו לבין כרייף נעשו לאחר שהיא כבר נבחרה לשופטת. אבל זו בעיקר היריעה שהולכת ומתרחבת. אם עד לפני זמן הסיפורים התמקדו באפי נוה, ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, שאחראי להשחתת עבודת הוועדה בפרט וההליכים לקידום ומינוי שופטים בכלל - לאט לאט אנו עדים לכך שהתנהלות בעייתית קיימת באופן נרחב ומקיף בכל הנוגע למינוי וקידום שופטים ושופטות בישראל.

וכמו כל מחלה מדבקת, התסמינים הראשונים נראים כדבר שגרתי, כמעט פעוט ערך. במקרה הנדון זה התחיל בגילויים על קלקולים, לכאורה כמעט חסרי חשיבות, ביחסים בין שופטים לבין מי שעתידם המקצועי תלוי בו. לדוגמה, ששופטים שהשתתפו בכנסים של לשכת עורכי הדין באילת, שהו במלונות בעיר הדרומית על חשבון הלשכה. לאורך שנים, הלשכה מימנה טיסות ולינות לשופטים וגם דאגה לשדרוגים עבור חלק מהאורחים, ובהם גם שופטים.

תסמינים יותר רציניים למחלה נחשפו בתוכנית "עובדה", ששודרה בנובמבר 2017. אז התברר שאת השהות בכנס הלשכה באילת ניצלו חלק מהשופטים לא רק לצרכים מקצועיים או לנופש, אלא גם כדי ללחוש על אוזנו של נוה, ולהתחנף אליו, במטרה שידאג לקידומם. זאת, למרות שכללי האתיקה לשופטים אוסרים עליהם לעשות לובינג באופן הזה. בעקבות שידור הכתבה התריעה נשיאת העליון, אסתר חיות, כי "התוכנית בהחלט מעוררת דאגה, לפחות בשני מישורים. האחד - נוגע לסכנת הפוליטיזציה של מערכת המשפט. השני - נוגע לאינטראקציה בין שופטים, גורמים פוליטיים ואנשי לשכת עורכי הדין".

חיות לא שיערה אז את שעוד מחכה לה ולמערכת שהיא עומדת בראשה. הפיצוץ הגדול של פרשת "מין תמורת מינוי", שבמרכזה מערכת היחסים בין נוה לבין שופטת בית משפט השלום בנתניה, אתי כרייף, התרחש בינואר 2019. נוה וכרייף מואשמים, בכפוף להליך שימוע, בקבלת ובמתן שוחד, בהתאמה בכך שבד בבד לקשר אינטימי שניהלו השניים, ניצל נוה את מעמדו כראש הלשכה ופעל בעניינה של כרייף באופן מהותי במספר רב של הזדמנויות מול חברי הוועדה לבחירת שופטים וגורמים רלוונטיים אחרים. זאת, כשנוה מצוי לפי החשד בניגוד עניינים חריף נוכח קשר אינטימי ביניהם, שהלך והתעצם במהלך הליך המינוי, ובלי שדיווח על כך לגורמים שפעל מולם.

בינואר 2019 השתרבב גם שמו של נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב איתן אורנשטיין להתנהלות הבעייתית במינוי וקידום שופטים. אז התברר כי ערב קידומו של אורנשטיין לתפקיד נשיא המחוזי, הוא ניהל תכתובת אישית ובעייתית לכאורה עם אפי נוה, שכראש הלשכה המליץ על קידומו בפני ועדת האיתור.

חילופי הדברים בין אורנשטיין לנוה התרחשו ב-8 באפריל 2016. במסגרת ההתכתבות כתב נוה לאורנשטיין כי "השבוע אני אצל ועדת האיתור" (לבחירת נשיא המחוזי. ח'מ'). אח"כ הגיע החלק הבעייתי יותר בהתכתבות, כשנוה לכאורה התנה את התמיכה בבחירת אורנשטיין לנשיא המחוזי, בכך שאורנשטיין יקיים התחייבות שנתן לו קודם לכן. נוה כתב: "אתה תצטרך רק לקיים את ההתחייבות היחידה שסיכמנו..."; ואז נוה, שמשרדו הפרטי עוסק בנזיקין, שלח לאורנשטיין הודעה נוספת: "לטובת ציבור הנזיקיסטים".

ואם אלה לא מספיקים, את הדוגמה האחרונה לבעייתיות בהליכי מינוי שופטים קיבלנו, כאמור, כעת - החשיפה של "המקום הכי חם בגינהום" ו"חדשות 13" על כך שהמשטרה חקרה חשד כי גם שר האוצר כחלון היה בקשר קרוב מאוד, ספק אינטימי, עם השופטת כרייף.

השינוי: כך נולדה הברית שקד-נוה

כאמור, החריש שהכין את הקרקע לשורת הכשלים במינוי וקידום שופטים היה הברית שכרתו שרת המשפטים לשעבר איילת שקד, שעמדה בראש הוועדה לבחירת שופטים, ויו"ר הלשכה לשעבר נוה. לנוה הייתה השפעה רבה על הנעשה בוועדה גם כשלא היה חבר בה, באמצעות שני נציגי לשכת עורכי הדין שסרו למרותו.

כדי להבין את עוצמת הברית והשפעתה צריך לדון בהרכב הוועדה לבחירת שופטים. על-פי החוק, בוועדה יושבים תשעה חברים. בראשה יושב שר/ת המשפטים, וחברים בה שלושה פוליטיקאים נוספים: שר נוסף, ועוד שני חברי כנסת (שאחד מהם הוא נציג האופוזיציה). עוד מכהנים בוועדה נשיא/ת בית המשפט העליון ושני שופטים נוספים של העליון וכן שני עורכי דין, נציגי לשכת עורכי הדין.

7 מתוך 9: הרוב הנדרש בוועדה לאישור מועמד

בעבר מקובל היה ששני נציגי לשכת עורכי הדין "מיישרים קו" עם שלושת שופטי העליון, ובאופן זה היה מתגבש כמעט תמיד רוב, שהלכה למעשה איפשר לנשיאי בית המשפט העליון לקבוע מי יכהנו לצדם בערכאה העליונה וגם בשאר בתי המשפט. אבל שקד ונוה הביאו לסוף העידן הזה. הם לקחו מידי השופטים את האפשרות לשלוט במינויים.

המטרה של שקד הייתה, לפחות בחלקה, ראויה. שקד הצהירה השכם והערב שברצונה לגוון את מערכת המשפט. ובתקופתה, ובגיבוי חברי הוועדה הנוספים בהם נשיאת העליון מרים נאור, מונו לראשונה שופטת חרדית, ושופטות ממוצא אתיופי. אבל הברית של שקד עם נוה גם שימשה את שרת המשפטים לשעבר למטרות אחרות. בין היתר (באופן מוצהר) כדי לרסן את עוצמתו של העליון.

אל הניסיון של שקד "לשמרן" את בית המשפט אפשר להתייחס כחלק לגיטימי מכללי המשחק הדמוקרטיים. אבל הברית בינה לבין שקד שימשה אותה גם למטרות פוליטיות צרות הרבה יותר, למשל - הפרסום בתקשורת על כך שנוה פעל בשנים האחרונות כדי לפקוד מאות עורכי דין למפלגת "הבית היהודי" של שקד, בידיעת שקד.

וכך, הברית בין שקד לנוה העניקה לאחרון עוצמה אדירה והיא שהכינה את הקרקע לפעולותיו של יו"ר הלשכה.

ההיסטוריה: נפוטיזם ומינוי מקורבים

ובכל זאת, למרות הכשלים והבעיות הקשים במינוי וקידום שופטים חשוב לציין כי המחלה לא הפכה למגיפה. רוב המינויים לשיפוט גם בשנים האחרונות היו מינויים מקצועיים בעיקרם והרוב הגדול של שופטי ישראלים הם משפטנים טובים ואנשים הגונים. גם רבים מחברי הוועדה לבחירת שופטים בשנים האחרונות, פעלו באופן תקין ובאופן שתאם לכללי המשחק ולמערכות היחסים בתוך הוועדה.

הדבר השני שחשוב להזכיר הוא, שלמרות שבשנים האחרונות התגלו שורה של כשלים וקלקולים בבחירת ומינוי שופטים וביחסים בין שופטים, לשכת עורכי הדין והפוליטיקאים - הרי שגם העבר דוגמאות לכשלים ובעיות בהליכי המינוי והקידום של שופטים.

השליטה של שופטי העליון בוועדה לבחירת שופטים בעבר הביאה לעתים גם היא לקלקולים משמעותיים. הכוח שהיה בידי השופטים, בגיבוי שני נציגי לשכת עורכי הדין, היה כה רב - עד שהם מינו לשיפוט וקידמו את חבריהם הקרובים ולעתים אפילו את קרובי משפחתם. הנה כמה דוגמאות: אלישבע ברק, אשתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק, כיהנה כשופטת בבית הדין הארצי לעבודה; אשתו של שופט העליון לשעבר, תיאודור אור, מיכאלה שידלובסקי-אור, כיהנה כשופטת בית המשפט המחוזי בירושלים ועד פרישתו של בעלה משיפוט בעליון, במרץ 2004, דנו עמיתיו בערעורים על פסיקותיה; וב-2002 התחוללה סערה ציבורית בשל מינוי אילונה לינדנשטראוס-אריאלי לרשמת בית משפט השלום בצפון, בזמן שאביה, מיכה לינדנשטראוס ז"ל - שאחר כך היה מבקר המדינה - כיהן כנשיא המחוזי בחיפה.

מה אם כן יותר גרוע - נפוטיזם ומינוי וקידום של מקורבים לשופטי העליון שנעשה בגלוי כפי שהיה בעבר? או קידום מועמדות לשיפוט, על רקע יחסים אישיים או יחסים אינטימיים שיש להם עם חברי הוועדה?

העתיד: כללים חדשים ורלוונטיים

השאלה מכאן היא איך משפרים את הליכי המינוי והקידום של שופטים וממגרים את השחיתות. כמו תמיד, הדרכים הן מגוונות. בין היתר, באמצעות טיפול של המשטרה והפרקליטות ובאמצעות עיתונות שחושפת את הכשלים וציבור שמתקומם נגדם. אבל הטיפול צריך להיעשות גם באמצעות קביעת כללים חדשים, שימנעו מצבים שבהם נציגי הציבור ידונו בענייניהם של מועמדים לשפיטה ושל שופטים שיש להם קשרים אישיים איתם או אינטרס אישי בקידומם.

כיום, חלים על חברי הוועדה לבחירת שופטים הסדרי ניגוד עניינים כלליים שחלים על כל איש ציבור. אם הם מפרים אותם, כפי שנעשה על פי החשד על ידי אפי נוה, הם נחקרים בחשד להפרת אמונים או לשוחד. ואולם, חברי הוועדה לבחירת שופטים לא נדרשים לחתום על הסדרי ניגוד עניינים ספציפיים שנוגעים לעבודת הוועדה.

בדצמבר 2015 הודיעה הוועדה לבחירת שופטים בראשות שקד, על נוהל שלפיו לא תמליץ הוועדה על מינוי מועמד שהוא בן משפחה של שופט. כמו כן, הוחלט כי ילדיהם של שופטי בית המשפט העליון לא יוכלו להיבחר לשפיטה כל עוד הוריהם מכהנים בעליון.

באופן דומה, צריך לקבוע נוהל שהוועדה לבחירת שופטים לא תמליץ על מינוי או קידום מועמדים שיש להם קשרים חבריים קרובים עם חברי הוועדה. ולצד זאת, כאמור, גם להטיל על חברי הוועדה חובה לחשוף במסגרת הסדר ספציפי, את כל הקשרים שלהם עם מועמדים שעניינם נדון בוועדה. 

***חזקת החפות: אפי נוה ואסתר כרייף הם בגדר חשודים בלבד. הם מכחישים את החשדות נגדם, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

אלישע מדן. החברים / צילום: פרטי

"בזכות החברים": למרות שאיבד את שתי רגליו בעזה, אלישע מדן יצא לטייל בערבה

אלישע מדן נפצע אנוש בעזה ● בשבוע שעבר החברים שלו סחבו אותו כדי שיוכלו לטייל יחד בערבה: "אני יודע שאוכל לחזור להיות יותר ממה שהייתי" ● פרויקט מיוחד

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

הסעיף "הקטן" בעסקת נדל"ן שיתחיל לסבך אתכם עם רשות המסים

באילו מקרים השחקנים בשוק הנדל"ן "בני חורין" מהקשר שנכפה עליהם ככלל עם רשות המסים? ● גלובס עושה סדר בזכויות החוזיות והתנאים שמשחררים אתכם מחובת הדיווח לרשויות המס, לפחות בשלב עריכת החוזה

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה