גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יבוא יום, בעזרת השם, שכל אמא יהודייה תרצה שהבן שלה ילך לעבוד בבניין"

אחמד עמלה ואיסמעיל ושאחי החלו כקבלני ביצוע, והוסיפו לפעילות הענפה שלהם גם ייזום בנייה, כולל פרויקטים של מחיר למשתכן ● הם לא שותפים לביקורת החריפה על התוכנית, אבל חושבים שמע"מ 0 הייתה יכולה להיות טובה יותר, ובטוחים שהביקוש לדירות צפוי רק לעלות

אחמד עמלה ואיסמעיל ושאחי  / צילום: איל יצהר, גלובס
אחמד עמלה ואיסמעיל ושאחי / צילום: איל יצהר, גלובס

אחמד עמלה מבית חנינא ואיסמעיל ושאחי ממבשרת היו שני קבלני ביצוע, שעבדו כל אחד בנפרד. כשאיחדו כוחות, ב-2014, החליטו להיכנס גם ליזמות, שם לדבריהם מתח הרווחים גבוה בהרבה: 18% לעומת 5%-6% בביצוע. "לא צריך את ה'מתווכים' - החברות היזמיות שיושבות במגדלים בתל אביב", אומר עמלה. "אנחנו בונים לכל החברות הגדולות במשק, אבל אנחנו אלה שמוסרים את הדירות לדיירים, מביאים את העובדים, ואנחנו הקשר של הדיירים. אז החלטנו להיכנס לשוק הזה - בתחילה למשש את הדופק, ואח"כ עשינו כמה שותפויות טובות. היום אנו יכולים להגיד שאנו יודעים לתת את המוצר מיד ראשונה לצרכן".

וכך, בצד פרויקטים לאזורים (דירות יוקרה במוצא עלית), בליליוס (תלפיות), וקנין עמרם (במודיעין), ושיכון ובינוי (צור הדסה), יש להם גם פרויקטים יזמיים: פרויקט נופי ארגמן בשכונת מורשת במודיעין, הכולל בניינים בני 13 קומות ואחרים בני 9 קומות, ופרויקט טופיה בצור הדסה, הכולל שבעה בניינים, מרביתם מדורגים, ומתחם וילות דו משפחתיות. "כשיש בפרויקט קבלן ויזם בנפרד", אומר ושאחי, "לקבלן יש המערכת שלו וליזם יש המערכת שלו, וכל אחד מהם מנסה לגלגל את האחריות על האחר, והדייר משלם על זה. לעומת זאת, כשהקבלן הוא קבלן יזם, אין לו לאן לברוח, הוא ישירות מול הדייר ויש לו מחויבות כלפיו, כך שמבחינת הרוכשים, עדיף להם פרויקטים שבהם היזם הוא גם הקבלן.

"נקודה נוספת היא שמבחינת קבלן הביצוע, הרווח שלו מאוד נמוך, כמעט ולא קיים, אז הוא ירצה לחפף. לעומת זאת, כשיש לי הכובע גם של היזם וגם של הקבלן, אני מרוויח בשני הכובעים ויש לי מאיפה לתת, וכך גם הדירה שהדייר מקבל טובה יותר, כי לי כיזם יש רווח גם מהביצוע וגם מהיזמות. אם היום הבן שלי ילך לקנות דירה, אני אגיד לו: תחפש קבלן יזם, שתקנה ממנו, ולא מ'חברות שרשרת': חברה יזמית שלוקחת קבלן ביצוע שעובד לפי מיזמים".

"אפשר להרוויח כסף גם במחיר למשתכן"

במורשת במודיעין זכתה חברת ושאחי את עמלה גם בשני פרויקטים של מחיר למשתכן, ובניגוד לרבים בענף, הם דווקא חושבים שהתוכנית טובה. "הכול מתחיל ונגמר במחיר", אומר ושאחי, "והמחיר נגזר מהמיקום. בבית שמש יכולים למכור מ"ר ב-7,000 שקל, בדרום בפחות, בצפון בפחות, במודיעין קצת יותר מכפול, ולכן הכול שאלה של המיקום. במודיעין המחירים עדיין טובים וניתן להרוויח כסף.

"מה שכן, זה יוצר הפליה בין הזוכים: אם אחותך זכתה במחיר למשתכן בחריש, ואת במודיעין, ההטבה שאת מקבלת היא הרבה יותר גדולה מאשר ההטבה שמקבלת אחותך. את מקבלת דירה בהטבה של 800 אלף שקל, והיא בהרבה פחות. אני דווקא הייתי הולך על מחיר ללא מע"מ של יאיר לפיד, אני חושב שזה נכון יותר לעשות, כי זה לא יוצר הפליה".

"אנחנו רגילים להרוויח בביצוע מעט", מסביר עמלה את הרציונל שלהם להשתתף בהגרלות, "ואנו מוכנים להסתפק במעט (לטענתם, שיעור הרווחית במחיר למשתכן עומד על 10%-12% לעומת כאמור, 18% ביזמות רגילה - ה"מ), כי אנו מבינים שהיום זה אינטרס לאומי להוציא דירות לשוק".

הייתה הרבה ביקורת על זה שהתוכנית לא משיגה את המטרה. אחת המטרות שלה הייתה לחזק את הפריפריה, ואנו רואים שמי שזוכה במחיר למשתכן בפריפריה, משכיר את הדירות והולך לשכור דירה במרכז.

"אצלנו היהודים", אומר עמלה בבדיחות, "יש פתגם: נותנים לך - תיקח, מרביצים לך - תברח. אני אומר דבר כזה: עצם זה שקיבלת מתנה, זה דבר חיובי. אי אפשר לזלזל בזה, אם המתנה הזו חולקה באופן שווה או לא, זו שאלה שתיבדק.

"אני חושב שמה שחשוב זה שהזוגות הצעירים מקבלים דירות בהנחה. זה שיש לזוג הצעיר דירה, ולא משנה איפה היא, זה מה שחשוב. אם הם החליטו לגור במקום אחר, זה עניין שלהם. עדיין הדירה בחריש או בנהריה היא רכוש שאפשר להסתמך עליו. אנשים היום קונים דירות באיסטנבול ומשכירים אותן כדי שיהיה להם נכס. אז ברגע שיש להם דירה, יש להם חיסכון.

"דבר שני: הניסיון שלנו מלמד, שיכול להיות שהכול יירד, אך מחיר הנדל"ן רק יעלה, כך שהדירה בחריש שהיום היא במחיר נמוך, תעלה את ערכה. כמעט בכל הקטגוריות, חריש הכפילה את עצמה. דירה שהייתה שווה 700 אלף, היום מוכרים אותה ב-1.4 מיליון שקל".

אבל תיקח למשל את גליל ים. ילדי עשירים מהרצליה פיתוח קנו שם דירות במחיר למשתכן.

"קודם כול, בגליל ים נרשמו עשרת אלפים אנשים על 100 דירות. זו הגרלה. שנית, ההיסטוריה תשפוט את כחלון, אם עשה מעשה טוב במחיר למשתכן. אני אמור להיות נגד התוכנית, כי זה נגס לי ברווח, אבל כאזרח וכאבא לילדים, אני חושב שזה דבר טוב. זה נותן סיכוי היום לילד שלי שיזכה".

במבחן המציאות, פרויקט מחיר למשתכן הוא באמת בגדר הטבה?

"במיליון אחוז יש פה הטבה, שאני כקבלן סופג חלק ממנה, אך מי שסופג בעיקר זו המדינה, כי הקבלנים לא משלמים על הקרקע. היו יכולים לקבל עוד 7-8 מיליארד שקל על הקרקע, אבל כל צד עושה לו את השיקולים שלו".

"אלה שבתיכון היום ירצו דירות בעוד עשור"

אחד משני הפרויקטים של מחיר למשתכן שיש לחברה במודיעין (30% מהדירות מיועדות למכירה בשוק החופשי), כולל 112 יח"ד, שנחטפו, הם אומרים, בתוך שלושה חודשים. למרות הבנייה המסיבית במודיעין, אין להם ספק שהצורך ביח"ד רק יילך ויגדל.

"צריך להביא בחשבון", אומר עמלה, "שבכל 20 שנה, האוכלוסייה מכפילה את עצמה. יכולת הבנייה של ישראל היא בין 35 ל-40 אלף יח"ד בשנה. אם ניקח את שכבת התלמידים בתיכון, בעוד עשור הם גם ירצו דירות, כך שצריך להכפיל את כמות הדירות שאנו בונים היום, כדי לענות על הגידול הטבעי, ואני לא חושב שיש מישהו שחושב כיום בצורה אסטרטגית איך לספק את הביקוש, וזו הסיבה שכל דירה שתיבנה, תימכר, והמחיר רק ימשיך לזנק ולעלות".

"ירידה במחירי הנדל"ן", אומר ושאחי, "תקרה כשיהיו הרבה דירות, ואם המדינה תחליט להוציא 100 מגרשים למכרזים, זה ישפיע. אבל אם המצב יישאר, ההיצע לעולם לא ידביק את הביקוש, וזה לא יספק את כולם".

2019 הייתה שנת שיא מבחינת לקיחת משכנתאות. אתם חושבים שזה בגלל מחיר למשתכן?

"אני זוכר כשנתניהו היה שר האוצר", אומר עמלה. "הוא בא אלינו ואמר: אני מעוניין בשוק חופשי ליברלי פתוח, לא להתערב, לפתוח הכול. ופתאום היום יש נסיגות מהמדיניות הזו, עם מחיר למשתכן. מי שמתווה את המדיניות זה ראש הממשלה ושר האוצר. אנחנו כקבלנים יזמים, גם כאזרחים, מנסים ללכת ולהיבנות על מה שהם מציעים, על כל בסיס שהם מציעים. אם תשאלי אותי היום, אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה הכיוון. אנו זוכרים את מחיר מטרה, מע"מ אפס, שוק חופשי של נתניהו, מחיר למשתכן. נחכה לשר החדש וננסה לכוון את האמצעים והיכולת שלנו לפי המדיניות שלו. אבל כולנו מסכימים שיש מצוקת דיור והמחירים לא הגיוניים. מה שאנחנו הצלחנו לעשות (לרכוש דירה), הילדים שלנו יתקשו, ויש צורך לשחרר חסמים. השאלה מי יעשה את זה ואיך יעשו את זה".

זה נכון שהמשכורות בבנייה מאוד גבוהות?

"יבוא יום, בעזרת השם, שכל אמא יהודייה תרצה שהבן שלה יילך לעבוד בבניין. לנו יש כ-250 עובדים, ואנו מנצלים את העובדה שיש לנו את השפה והמנטליות הערבית, וגם העברית, ואנו יודעים לחבר בין שני האגפים. בשנה רגילה בנינו בין 25-30 אלף יחידות דיור, עכשיו 40 אלף. אם היקף הבנייה יגדל, יידרשו עוד פועלים, ולפי המכרזים, אני צופה שהמחסור יגדל".

אגב, מה קורה במגזר הערבי מבחינת מצוקת בנייה?

"בערים המעורבות יש מצוקה קשה, בכפרים הקטנים פחות, אבל יש מצוקה אחרת, של היתרי בנייה. התוצאה היא שיש בנייה לא חוקית.

"בעוד שמצוקת הדיור במגזר היהודי התעצמה בגלל חוסר טיפול או רשלנות בטיפול, בעיית הדיור במגזר הערבי היא מצוקה שהמדינה יוזמת אותה. היא לא מפשירה קרקעות, לא מוסיפה קרקעות לערים, ואין שום תוכניות בנייה.

"ב-20 השנים האחרונות, אף עיר ערבית לא עברה תב"ע חדשה. אם יפשירו קרקעות ויכינו תב"עות והיתרי בנייה, הבעיה תיפתר". 

"עד שלא יתפסו את המנכ"ל הבכיר ביותר לא יקרה כלום"

כשאני מגיעה לדבר איתם על הנושא הבוער של תאונות העבודה בענף הבנייה, לוושאחי ולעמלה יש הרבה מה לומר, ודברים לא קלים: "היום, בשביל להוציא רישיון נהיגה", אומר עמלה, "אתה צריך לעבור הכשרה, ובעצם בשביל כל רישיון אתה צריך לעבור לימוד כלשהו. לצערי הרב, משום שרוב העובדים בענף הבנייה הם זרים או ערבים מהשטחים, פחות חשוב לגורמים השונים להכשיר אותם, כי אלה האנשים השקופים. אנו מכירים אותם רק במספרים, את השמות אנו לא מזכירים ("גלובס" מפרסם במוסף הנדל"ן בכל שבוע את שמותיהם של הנספים בתאונות אלו - ה"מ).

"משרד האוצר גובה כל כך הרבה על העובדים הפלסטינים - כל אישור שמונפק לעובד עולה כסף (1,600-2,000 שקל), שיותר ממחצית הולך לרשות הפלסטינית ולאוצר. אם האוצר וארגון הקבלנים יקימו איזה ארבע-חמש סדנאות במחסומים בקו התפר, אפשר למנוע מצב שאנשים יקבלו אישור לעבוד בבנייה, לפני שהם עברו הכשרה".

מה אתם עושים כדי למנוע תאונות בנייה?

"יש לנו קשר קרוב עם העובדים שלנו והמשפחות שלהם, ולכן חשוב לנו מאוד שהעובדים יחזרו לביתם שלמים. לצורך זה, אנו מחזיקים במשרה מלאה שני ממוני בטיחות שעושים הדרכות. אנו עושים בקרה פנימית אצלנו בחברה. הם שניהם כפופים ישירות לאיסמעיל, לא לשום מהנדס ולא לאף אחד בדרך, ויש להם סמכות לעצור כל פרויקט בכל רגע נתון, וגם לסגור את האתר, אם הם מגלים עבירת בטיחות".

היו לכם מקרים כאלה?

"לא הייתה שום תאונה קטלנית. אם קרו תאונות, אלה תאונות קטנות שהסתיימו בפציעות, ואני יכול לומר היום שאין אחד שהפסיק לעבוד עקב פציעה בעבודה".

"אני חבר הנהלה בהתאחדות הקבלנים הארצית", מוסיף ושאחי. "כשיש תאונה בצבא או במשטרה, הולכים לקצינים הבכירים ביותר, מתחקרים אותם ומענישים אותם או מפטרים אותם. בתחום הבנייה, הולכים לש"ג: הולכים לקבלן, שלוקח קבלן משנה, ובסוף זה מתגלגל למנהל העבודה המסכן. כל עוד זה לא ישונה ולא יתפסו את המנכ"ל הבכיר, לא יקרה כלום. שוט כזה יוריד את ההוראה לדרגים היותר נמוכים והם יודעים שאם תהיה פאשלה, כולם משלמים. כיום, החברות לוחצות את הפועלים להביא תפוקה וכשרוצים להשיג תפוקה גבוהה, אין להם אמצעי בטיחות. כשהמנכ"ל יידע שאם קורה משהו, הוא נכנס לכלא, הדברים האלה ישתנו, חד וחלק. אבל אף אחד לא מעז לעשות את זה, כי לכל החברות הגדולות יש לובי". 

עוד כתבות

הבכירה הבריטית שרוצה להשקיע במערכות הגנה: "תלמדו מישראל"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 יורד בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ות"א 90 מאבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות, בנימוק כי הבורר סבור כי הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם