גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אוסקר 2020: איך זכה הסרט הקטן מדרום קוריאה בפרס הגדול מכולם?

טקס האוסקר שנערך אמש נגמר בהיסטוריה, כאשר לראשונה סרט שאינו דובר אנגלית זכה בפרס הסרט הטוב ביותר ● האם האקדמיה שינתה את פניה בין-לילה, ואיך דווקא "פרזיטים" הצליח איפה ש"רומא" נכשל? ● ניתוח

בונג ג'ון הו והאן ג'ין וון אחרי הזכייה בפרס התסריט הטוב ביותר בטקס האוסקר עבור הסרט "פרזיטים" / צילום: כריס פיזלו, AP
בונג ג'ון הו והאן ג'ין וון אחרי הזכייה בפרס התסריט הטוב ביותר בטקס האוסקר עבור הסרט "פרזיטים" / צילום: כריס פיזלו, AP

טקס האוסקר של השנה היה הנגטיב של הטקס הקודם: בעוד שבשנה שעברה כולם ציפו שהסרט הזר "רומא" יעשה היסטוריה וייקח את פרס הסרט הטוב ביותר, ואז התאכזבו כשזכה בסוף סרט "בטוח" יותר ("הספר הירוק") - השנה כולם למדו לקח והימרו על הסרט "לכולם", סרט המלחמה "1917" שעשוי בתנופה קולנועית שאין שני לה, אלא שבסוף זכה דווקא הסרט הקוריאני הקטן "פרזיטים", וזכה בגדול - עם פרסים לסרט הבינלאומי הטוב ביותר, התסריט הטוב ביותר, הבמאי הטוב ביותר ופרס הסרט הטוב ביותר.

לפני שניכנס למשמעות של הנושא בפני עצמו, מדובר בחגיגה. "פרזיטים" הוכיח השנה בכל ניצחון שלו שהוא בהחלט ראוי להיקרא סרט השנה. הוא עשה היסטוריה כבר במאי, כשזכה בפסטיבל קאן והיה הסרט הדרום-קוריאני הראשון שעשה כך, המשיך לעשות היסטוריה כשנהפך ללהיט גלובלי בצורה מפתיעה, וכאשר הוא הופיע בכל עונת הפרסים בכל מקום, כולל זכייה בגילדת השחקנים האמריקאית (שגם היא הייתה תקדים היסטורי) וכמובן - הזכייה באוסקר, לראשונה לסרט שאינו דובר בשפה האנגלית, לראשונה לסרט שזכה גם בפרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר, ולראשונה זה 60 שנה לסרט שגם זכה בפרס הגדול בפסטיבל קאן.

צעד אחרי צעד: איך זכה הסרט הקטן בדרום קוריאה בפרס הגדול מכולם?

החדשות שלחו את קהל חובבי הקולנוע לאקסטזה, ובצדק, כי מעבר לכך שמדובר בזוכה ראוי, מדובר בזוכה ראוי ומפתיע. גם אם "פרזיטים" היה סרט בשפה האנגלית, היו כמה וכמה פקטורים שעבדו נגדו - האקדמיה לא ממש זורמת עם הומור שחור ואלימות, דבר שיש ב"פרזיטים" למכביר, הוא הופץ על-ידי מפיץ קטן שלא מיומן במשחק האוסקרים, ולא היה לו אף כוכב קולנוע גדול בצוות השחקנים. כשמוסיפים לכך שהוא לא בשפה האנגלית, ההפתעה מתעצמת.

הדרך של "פרזיטים" הייתה מפתיעה לאורך כל הדרך, כמו שפורט למעלה, והשאלה "למה דווקא הוא" היא מורכבת. בניגוד לפסטיבלים, שם יש צוות שיפוט מצומצם, כאן "פרזיטים" היה צריך לזכות בקולם של אלפי אנשים בשיטת הצבעה מסורבלת, ולעשות את מה שסרטים אחרים עם באזז אדיר לא הצליחו לעשות. אז מה הסוד שלו?

מדובר בכמה גורמים שונים. גורם אחד הוא התחרות שהייתה השנה קצת "לבנה" מדי - ב-"SNL" צחקו על הסרטים המועמדים שכולם "white male rage" ("זעמו של הגבר הלבן"), והעיתונות הייתה מלאה במאמרים שמסבירים למה ניצחון של סרטים כמו "1917", "האירי" ו"היו זמנים בהוליווד" הוא המשך קיעקוע מעמדה של האקדמיה כמיושנת ומנותקת. אלא שאותם טיעונים הושמעו גם בשנה שעברה נגד "הספר הירוק", ועובדה שהוא כן זכה, למרות המקטרגים.

זה ש"פרזיטים" הצליח להגיע להישגים שאליהם הוא הגיע עוד לפני האוסקר זה עוד פקטור, אבל לא כזה שמצדיק זכייה - הרי הוא בכיף היה יכול להסתפק ב"פרס הסרט הבינלאומי" הטוב ביותר ו"וואו איזה כבוד, סוף-סוף דרום קוריאה מקבלת אוסקר". בנוסף, בשיטת ההצבעה החדשה והמסורבלת של האקדמיה עוזר גם שאף אחד לא שנא את הסרט, והוא היה נקי מרבב או מהשמצות.

בונג ג'ון-הו, במאי "פרזיטים" מקבל את האוסקר לסרט הטוב ביותר / צילום: כריס פיזלו, AP

אבל בסופו של דבר, הסיבה שהוא זכה זו אותה סיבה שכל הסרטים זכו: שילוב של היותו סרט אהוב ממש, ופוליטיקה הוליוודית. במאי הסרט, בונג ג'ון הו, הופיע בכל מקום בעונת הפרסים, ובכל מקום שהוא היה הוא היה מסמר הערב - ביחד עם המתורגמנית שלו, הוא היה מלא ענווה, אהבה, הומור וקסם אישי שפשוט קשה לעמוד בפניו. הוא לא דיבר על סרטו כסרט הכי חשוב והכי משמעותי, אלא דיבר ממקום של אהבת סרטים כנה.

כשהמצביעים נחשפו אליו שוב ושוב וראו איזה אדם מקסים הוא - זה בהחלט מזיז כמה אצבעות מסרט אחר שהם אהבו באותה מידה לכיוונו של הבמאי המקסים והצנוע. בסופו של דבר, כמו הרבה דברים, האוסקרים זה משחק של לחיצת ידיים לאנשים הנכונים, ובונג במהלך הטקסים של חודש ינואר פשוט לחץ מספיק ידיים לאנשים הנכונים.

האקדמיה לא השתנתה בין לילה

ועכשיו, רגע אחרי שהחגיגה מסתיימת, צריך לזכור שעם כמה שהרגע הזה הוא ניצחון, הוא כנראה הניצחון הכי גדול שיהיה בעשור הקרוב, ושבשנים הקרובות יותר סביר שלא נראה דבר כזה, מאשר שעכשיו כל שנה יזכה סרט ממדינה זרה אחרת.

הרי כבר היינו בסרט הזה - ב-2009 זכה לראשונה סרט של במאית בפרס הסרט הטוב ביותר ("מטען הכאב" בבימויה של קתרין ביגלו), האקדמיה טופחת לעצמה על השכם שהיא ניצחה את הסקסיזם, ואז למשך עשור יש בדיוק חמישה סרטים של במאיות שמועמדים לפרס הסרט הטוב ביותר מתוך עשרות סרטים ובדיוק במאית אחת שהייתה מועמדת כל העשור על בימוי.

כי האקדמיה, והתחום שמסקר אותה, מצליח להחזיק כל פעם כדור אחד באוויר, ובשנייה שהם שוכחים לשים לב במיוחד לסרטים של במאיות, אז הן פשוט נעלמות מהראדר. ואחרי שהשנה הודגשה בטקס שוב ושוב הפאשלה של האוסקר שהם לא העמידו אף אישה השנה על בימוי, נראה כי בשנה הבאה וכנראה גם כמה שנים לאחר מכן יהיו בסימן "לשים לב לסרטים של נשים ולדחוף אותם כמה שיותר", וסרטים בינלאומיים, ייתכן, יידחקו הצידה - גם אם הם יהיו ברמה של "רומא" או "פרזיטים".

אפשר לשים לב לזה בפרסי המשחק - פרסים ראויים בסך-הכול, אבל משעממים, צפויים ולא ממש "הרפתקנים". רנה זלווגר זכתה הן בגלל שהיא גילמה את סוג התפקידים שהאקדמיה אוהבת (גילום של דמות אמיתית ברגעי משבר והתמודדות עם אלכוהוליזם), וגם כדי לתגמל את ג'ודי גארלנד בדיעבד על כך שהיא אף פעם לא קיבלה אוסקר "אמיתי"; והאקדמיה העניקה אוסקרים לשלישיית לורה דרן, בראד פיט וחואקין פיניקס על הופעות טובות מאוד בסרטים "בטוחים", ובעיקר על כך שהיא ממש מחבבת אותם ואת הקריירה הקולנועית שלהם.

השמרנות של האקדמיה הציצה בצורה בולטת יותר בפרס סרט האנימציה הטוב ביותר - שם התמודדו סרטים מקוריים שנעשו באהבה ובתשומת-לב של מלאכת אומן, והפסידו לפרק מספר 4 בזיכיון מוכר של פיקסאר (שאומנם רחוק מלהיות רק מסחטת כסף, אבל לא מספיק רחוק), כי ככה זה - קטגוריית האנימציה היא קטגוריית הבית של דיסני ופיקסאר, ולא משנה מי המתמודדים.

ומדי פעם להגדרות כמו שמרנות או קידמה אין משמעות - האם הזכייה של "ג'וג'ו ראביט" על פני "נשים קטנות" היא הוכחה לכך שהאקדמיה מעדיפה גברים על פני נשים שוב פעם, או ניצחון של סאטירה חתרנית שמציגה ילד נאצי קטן כגיבור ואת היטלר כחבר הדמיוני שלו, על פני דרמה תקופתית שהיא סרט לכל המשפחה? אם גרוויג הייתה זוכה, האם הסיפור היה ששוב פעם מועמד לבן ניצח מועמד בן מיעוטים? בקרבות השמרנות נגד הקידמה, הרבה פעמים אין באמת מנצח ברור.

בסופו של דבר, יש אנשים שיושבים, רואים סרטים ונהנים מהם 

הטקס עצמו גם ביטא את חוסר ההחלטיות של האקדמיה בנושאים האלה, ובעיקר - את הפחדנות לקחת עמדה חד-משמעית בתקופה שכזאת. פרט למונולוג הפתיחה של כריס רוק וסטיב מרטין שנמשך דקות ספורות, נראה כי טקסי המעבר נועדו להיות כמה שפחות מעוררי מחלוקת - בלי עקיצות לאקדמיה, בלי מתקפות פוליטיות, רק הומור חביב ושטותי על עסקי הקולנוע שתצטרך להתאמץ קשה מאוד כדי להיעלב ממנו. האם זה מבטא את ההתיישרות של האקדמיה עם מסרי הפוליטקלי קורקט או את חוסר האומץ של האקדמיה לקחת צעדים משמעותיים רציניים ולצאת עם אמירה חזקה בתקופה שכזאת? התשובה היא, ככל הנראה, בעיניי המתבונן.

הרי מי שיכריז היום שהאקדמיה בעצם כן פתוחה ומגוונת, הם אותם האנשים שבכו והספידו את האקדמיה כמחוז שמרני לפני שנה על הבחירה ב"ספר הירוק". ומה לעשות, האקדמיה לא משנה את כל פניה בשנה אחת. ייתכן כי בשנה הבאה יזכה שוב מועמד "שמרני" בעיני המבקרים והצופים, או כזה שלא מספיק אמיץ, כי למרות שהשיח סביב האוסקר הוא תמיד פוליטי, צריך לזכור שהמשחק הוא לא רק כזה. זה ש"1917" נדחק לפרסים "הטכניים" (צילום, מיקס סאונד, ואפקטים מיוחדים) במקום לזכות בפרסי הבימוי והסרט הטוב ביותר, וזה ש"האירי" יצא מהטקס בידיים ריקות, זה לא עניין של דילוג על סרטים שמרנים מדי והתכחשות והתעלמות גורפת מ"סרטים של גברים לבנים זקנים", כי אחרת הם לא היו מעמידים אותם מלכתחילה. 

בסופו של דבר, יש אנשים שיושבים, רואים סרטים, נהנים מהם (או שלא) ומצביעים בעדם (או שלא). "הספר הירוק" היה להיט לא קטן, ורוב האנשים ששנאו אותו היו בעמדות קולניות, אבל יותר מהם היו האנשים ששתקו ולמרות המתלוננים, אהבו אותו. "פרזיטים" היה להיט לא קטן, והפעם גם האנשים הרועשים וגם האנשים השותקים מתו עליו.

בשנה הבאה אולי המטוטלת שוב תחזור לבחירות "בטוחות" יותר. ואם זה יקרה, נתנחם ברגע המתוק והמקסים שבו הוכרז ש"פרזיטים" זכה כסרט הטוב ביותר, וצפינו בהיסטוריה של האוסקר ברגעי אמת.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, XanderSt

בעקבות בג"ץ גיוס הציבור החרדי: יוקפאו הגרלות "מחיר מטרה"

בתחילת השבוע קבע בג"ץ כי יש לשלול מהציבור החרדי הטבות שונות שניתנו לו, כל עוד לא מיושם פסק הדין שחייב את המדינה לממש את חוק הגיוס ● בעקבות זאת, בתוך כשבועיים וחצי תצטרך מועצת מקרקעי ישראל להחליט באיזה אופן יותנו ההנחות בדיור לציבור החרדי אל מול הסדרת המצב החוקי מול צה"ל

שר החינוך יואב קיש. פרסום ברשת איקס, 12.04.26 / צילום: דוברות הכנסת - עדינה ולמן

האם קרן טרנר הייתה בכירה ב"אחים לנשק"?

בקואליציה טוענים כי המצטרפת החדשה למפלגה של נפתלי בנט כיהנה כבכירה ב"אחים לנשק" ● אבל קרן טרנר הצטרפה לארגון של סיוע אזרחי, ורק אחרי שהוא התפצל מ"אחים לנשק" ● המשרוקית של גלובס

השופטת רות רונן / צילום: ענבל מרמרי

הסוף להפקרות בתביעות ייצוגיות? מאחורי המהלך הדרמטי של העליון

אחרי שביהמ"ש העליון הזיז את המטוטלת, השוק והאקדמיה מנסים להבין: האם עידן ההגנה האוטומטית על התובע הייצוגי מסתיים? ● עם נתון של 78% מההליכים שמסתיימים ללא תועלת לציבור ותקדים שמאפשר להשית הוצאות עתק על תובע, המאזן מול התאגידים עשוי להשתנות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

תשכחו מכל מה שידעתם על חודש מאי בשווקים

אסטרטגיית ההשקעות הוותיקה של וול סטריט קוראת לצאת מהשווקים במאי לקראת חולשה מתמשכת שתועדה עד אוקטובר ● אך יש מי שמאמינים שהפעם השווקים דווקא בדרך לעליות, ואלה הסיבות

וול סטריט התאוששה מהר מהצפוי מהמלחמה עם איראן / צילום: Shutterstock, Christopher Penler

עצת הזהב שלא הכזיבה והזינוק במניות שהכה את הסטטיסטיקה

הירידות בתחילת המלחמה התחלפו בתוך זמן קצר באופטימיות ושיאים חדשים - בהתאם לסטטיסטיקה ההיסטורית ● ה־"V" המפורסם בשווקים התרחש דווקא לאחר שמדד הפחד זינק והכותרות בישרו על קטסטרופה ● וגם: עצת הזהב שכדאי לשנן ומה אומרת הסטטיסטיקה על ההמשך?

מוחמד בן זאיד, נשיא איחוד האמירויות / צילום: Reuters, Abd Rabbo Ammar

אחרי כמעט 60 שנה: מה עומד מאחורי הודעת הפרישה של איחוד האמירויות מאופ"ק?

ההודעה נמסרה ערב פגישת הקרטל בוינה, בעיצומו של משבר היצע חריג על רקע המלחמה באיראן ● כעת, באבו דאבי מבקשים להשתחרר מהמכסות שמכתיבה ערב הסעודית, ולפלס דרך עצמאית שתאפשר להגביר את היצוא ● שאלת השעה

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

משרד התחבורה יתקפל? מוכנים לסגת מהדרישה שוויזאייר תטוס גם בשעת חירום בשביל בייס בישראל

שרת התחבורה ביקשה מוויזאייר להקדים את החזרה לישראל, גם אם בהדרגה ● למרות המשך ביטולי הטיסות, הקמת הבייס של וויזאייר בישראל עדיין על השולחן ● במשרד התחבורה לא שוללים שכדי להביא את החברה לשוק המקומי יאלצו לוותר על הדרישה מהחברה להפעיל טיסות בשעת חירום

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

בג"ץ לממשלה: גבשו מתווה לחקירת ה-7 באוקטובר עד 1 ביולי

בג"ץ הודיע כי יאפשר לממשלה שהות נוספת של כחודשיים למצוא מתווה ראוי לחקור את אירועי טבח ה-7 באוקטובר - "מתוך תקווה שיימצא בקרוב מתווה ראוי לחקר האירועים אשר יזכה להסכמה ציבורית רחבה"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מעסיקים של משרתי מילואים? שימו לב לתיקון החוק שעבר במליאה

מליאת הכנסת אישרה היום (ב') תיקון לחוק הביטוח הלאומי, לפיו מעסיקים של משרתי מילואים יקבלו שיפוי באופן קבוע בגין ימי השירות של עובדיהם ● שר האוצר סמוטריץ': "קיבוע השיפוי כהוראת קבע מייצר ודאות עסקית ומבסס מחויבות ארוכת טווח בין המדינה למגזר העסקי"

כותרות העיתונים בעולם

שיתוף הפעולה המפתיע של ישראל נגד חיזבאללה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: סוריה וישראל נאבקות בחיזבאללה כתף אל כתף, החשש משיבושים במסדרון הסחר העמוס בעולם ורשת הריגול של משמרות המהפכה שנחשפה • כותרות העיתונים בעולם

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס; נבות בר, מנכ''ל קיסטון; אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: סטודיו דינו, דודי מוסקוביץ', יח''צ

הדד-ליין לעסקת הוט מובייל מתקרב: מור בחוץ, קיסטון במגעים להיכנס

מזכר ההבנות לרכישת הוט מובייל ב-1.88 מיליארד שקל צפוי לפקוע בסוף השבוע, וברקע מסתמן שינוי דרמטי בהרכב הקבוצה הרוכשת שמובילה דלק ישראל ● בפלאפון עוד מקווים לחזור לתמונה

גדי איזנקוט ושאול מרידור / צילום: דוברות מפלגת ישר!

שאול מרידור מצטרף לגדי איזנקוט: "עמד במשך שנים מול ניסיונות לפגוע בכלכלה"

מרידור, בן 49 מירושלים, נשוי ואב ל-4, הוא כלכלן בכיר ששימש במהלך דרכו המקצועית גם כמנכ"ל משרד האנרגיה • ממפלגת ישר! נמסר כי "מרידור לקח חלק מרכזי בגיבוש המדיניות הכלכלית של המפלגה לבחירות הקרובות" • איזנקוט בירך על הצטרפותו לרשימה: "מכיר לעומק את הכשלים שנבנו בכלכלה הישראלית" • מרידור מסר: "המשימה שלפנינו ברורה - לשקם את המדינה ולהפיח תקווה"

צילום: Shutterstock

"עקבו אחר המנצחים": המלצת ההשקעה של הבנק הגדול בעולם

בבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן מסמנים את סקטור הטכנולוגיה וממליצים למשקיעים ללכת עם המומנטום בשוק המניות האמריקאי ● בעוד שחלק מהאנליסטים רואים את הראלי בוול סטריט כטבעי, לנוכח תחזיות הרווחים החזקות - יש גם מי שמהמרים שהוא לא יימשך, ואף תוהים האם לא מתנפחת שוב בועה מסוכנת

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

החוב למיקרוסופט שהביא להשבתת מערכת המחשוב של בתי הדין הרבניים

ההשבתה, שנמשכה יומיים, כללה חסימה של האפשרות לגשת לתכתובות מיילים, ליומנים ממוחשבים ולמאגרי המידע של בתי הדין הרבניים ● מדובר בחוב בסך 700 אלף שקל שטרם שולם, ועפ"י בתי הדין, הוא ישולם בימים הקרובים

פרופ׳ אמנון שעשוע, אלי ברקת יו''ר BRM, יוני חפץ מלייטספיד, אדם פישר מ־Bessemer Venture Partners, ואייל ניב שותף מנהל בפיטנגו / צילום: אסי אפרתי

היוניקורן של אמנון שעשוע יוצא לחגוג, והקשר לאנבידיה

פרופ' אמנון שעשוע ופרופ' שי שלו שורץ ערכו אירוע מיוחד ליוניקורן הבינה המלאכותית שלהם doubleAI, בהשתתפות המשקיעים הבכירים ● אחרי כ-15 שנים בבנק ברקליס הבריטי, האנליסט הבכיר טבי רוזנר עובר לבנק ההשקעות ג'פריס ● אירועים ומינויים

סקר הסקרים: מה עושה איחוד בנט ולפיד למפה הפוליטית?

חצי שנה לבחירות, המשרוקית של גלובס מציגה את הממוצע של הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בים המחנות? ● והפעם: הסקרים הראשונים לאחר האיחוד של בנט ולפיד

צילומים: יח''צ

התחרות בשוק כרטיסי האשראי מתחממת: איפה הכי משתלם לצבור נקודות לטיסה?

המעבר הדרמטי של אל על ומועדון פליי קארד מכאל לישראכרט טלטל את שוק כרטיסי האשראי החוץ-בנקאיים - שמתחרים על צבירת נקודות לטיסות לחו"ל, קאשבק ועוד ● במקס ניתן לרכוש כרטיס אל על זול יותר מאשר באתר חברת התעופה, ובקאשכאל פרו צוברים הכי הרבה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הכנסות מאכזבות של OpenAI מפילות את נאסד"ק במעל 1%

נאסד"ק נפתח בירידה של מעל 1%, לאחר שעלה אתמול לשיא ● OpenAI לא עומדת ביעדי ההכנסות ובמספר המשתמשים, מנויים נוטשים, כך לפי וול סטריט ג'ורנל ● מחירי הנפט מזנקים לאחר שאיחוד האמירויות הודיעה על פרישה מ-OPEC

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

דוברת הבית הלבן במסיבת עיתונאים: "דנים בהצעה האיראנית"

מרקו רוביו: "למרבה הצער, הקיצוניים בעלי החזון האפוקליפטי הם אלה שמחזיקים בכוח באיראן" ● בירושלים העבירו מסרים לוושינגטון שהקלה במצור בהורמוז לא תקדם את המו"מ ● שר החוץ האיראני בפגישתו עם פוטין: "ההרגלים ההרסניים של ארה"ב גורמים לעיכוב בהתקדמות הדיפלומטיה" ● 4 לוחמי צה"ל נפצעו בתאונה מבצעית בבסיס בדרום הארץ, אחד מהם קשה ואחד בינוני ● עדכונים שוטפים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Luis M. Alvarez

טראמפ: "איראן הודיעה שהיא בקריסה, רוצה שנפתח את הורמוז"

גורם אמריקאי: טראמפ אינו מרוצה מההצעה האיראנית; דוברת הבית הלבן: "הנשיא ייתן את תשובתו בקרוב" ● ההצעה שבוחנים בוושינגטון מבקשת לדחות את הדיון בסוגיית הגרעין - ולהתמקד תחילה בהסרת המצור הימי ● הערכה: הכלכלה האיראנית לא תחזיק מעמד יותר מ-8 שבועות תחת מצור ● שר האוצר האמריקאי: גורמים שיקיימו קשרים עם חברות תעופה איראניות - מסתכנים בחשיפה לסנקציות ● שני לוחמי צה"ל נפצעו אתמול קשה וקל מרחפן נפץ בדרום לבנון ● דיווחים שוטפים