גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פתאל נגד מנכ"ל משרד הבריאות: "אמירות חסרות אחריות ולא מקצועיות"

מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת עונה למשה בר סימן טוב: "אמירות חסרות אחריות ולא מקצועיות" ● ושר החקלאות מבקש לא לאשר כניסת עובדים חדשים מתאילנד

החמרת ההנחיות של משרד הבריאות שכוללות את תאילנד, יעד שבו מבקרים כ-200 אלף ישראלים בשנה, נוגעות לא רק לתחום התיירות, כי אם גם לענף החקלאות, זאת בשל העובדים הזרים מתאילנד. משרד החקלאות הוציא הבוקר (ב') בקשה להאריך את שהות העובדים שנמצאים בארץ ולא לאשר כניסת עובדים חדשים.

"לאור הנחיית משרד הבריאות לבידוד לנוסעים השבים מתאילנד, ולנוכח העובדה שבעוד שעות אמורה לצאת טיסה מתאילנד ועליה עשרות עובדים זרים למשקים חקלאיים, מבקש שר החקלאות להאריך את שהיית העובדים הזרים מתאילנד בישראל, ולא להביא חדשים במקומם", כך הודעת משרד החקלאות. הטיסה אמורה להביא לישראל עשרות עובדים זרים למשקים חקלאיים.

במהלך השבועות הקרובים מתוכננת הגעת מאות עובדים נוספים מתאילנד. השר צחי הנגבי הנחה את מנכ"ל משרדו, שלמה בן אליהו, לפנות למשרדי הבריאות, הפנים והחוץ, ולהביא בפניהם את עמדת משרדו, לפיה מן הראוי להימנע בעת הזו מהגעת עובדים חדשים. "החקלאים אינם יכולים לעמוד בהנחיות משרד הבריאות ולהבטיח כי העובדים החדשים יהיו בהשגחה מתמדת, יהיו מבודדים מן הסביבה, יעברו בדיקות רפואיות קבועות ויישארו בבידוד במקרה של חשש למחלה.

"יש בארץ מספיק עובדים זרים מתאילנד ששהו כל השנה בישראל ואמורים לצאת מן הארץ. כל עוד קיימת סכנת מחלת הקורונה, צריך להאריך את אשרת שהייתם בישראל, במקום לסכן את הציבור באמצעות הגעת עובדים חדשים", כך אמר הנגבי, שציין כי לישראל יש יחסים חמים וידידותיים עם תאילנד, ומן הראוי לגבש את המדיניות החדשה בתיאום מלא עם שלטונות תאילנד.

"אמירות חסרות אחריות ולא מקצועיות"

גם בין גורמי התיירות הנכנסת נזעקו לנוכח ההנחיות המחמירות של משרד הבריאות. במכתב ששיגר מנכ"ל לשכת מארגני התיירות הנכנסת, יוסי פתאל, למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, ציין פתאל כי אמירות לגבי חשש מקיום כנסים בישראל "גורמות נזק רב".

פתאל כתב כי למנכ"ל משרד הבריאות "החל מאתמול בערב מתפרסמים ציטוטים בשמך כי הנך בוחן מניעת כנסים בינלאומיים בישראל. עוד צוטט בשמך: 'אנשים המגיעים ממקומות שונים יכולים להוות מקור להדבקה... הנטייה שלנו היא להימנע מכנסים'.

"אנו סבורים כי אמירות מהסוג הזה, לא רק שהן חסרות אחריות ולא מקצועיות, הן גורמות נזק רב בתקופה רגישה ומבולבלת... כל אמירה ושמועה מתלקחים לממדי ענק ויוצרים גלי הדף כלכליים שאינם מחויבי המציאות. הציטוט בשמך כבר גרם לביטולים, וזאת עוד טרם החלטת בינך לבין עצמך ובינך לבין הצוותים המקצועיים אם אכן יש היגיון בהנחיה מוכוונת מבקרי כנסים בלבד.

"הניסיון לאסור כניסה לישראל לפי מטרת הביקור ולא מקור התיירים, אינו סביר. אין מדינה בעולם שהודיעה על הנחיה דומה ובוודאי שלא נתנה הד תקשורתי להתלבטויות ומחשבות בנושא.

"אומנם יועדנו להיות אור לגויים, אך כדאי שלא נגזים ונסנוור אותם, אנו מבקשים כי תפרסמו לאלתר כי טרם התקבלה החלטה, ואין שינוי מההנחיות הקיימות, בכדי שנוכל להעביר זאת לגורמים בחו"ל. ללא הודעה רשמית ימטירו עלינו גל של ביטולים לכנסים מתוכננים בחצי השנה הקרובה, וייגרם נזק כלכלי אדיר שמקורו 'במחשבה בקול רם' בלבד".

אוניית הקורונה

בתוך כך, הבאת הישראלים שנצורים באוניית הקורונה נמצאת בהליך מתקדם. משרד הבריאות ומשרד החוץ פרסמו הודעה משותפת, לפיה "פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, נפגש יחד שגרירת ישראל ביפן יפה בן ארי ועם נציגי משרד הבריאות היפניים, זאת על-מנת לסכם את מצבם ואת שחרורם של הנוסעים הישראלים בספינה 'דיימונד פרינסס' מהבידוד".

הנוסעים האמריקאים הם הראשונים שחולצו בטיסה מיוחדת שהטיסה אותם לארה"ב, כשעליה בתנאי בידוד גם הנוסעים שאובחנו כנשאי הנגיף. שלושה מתוך הישראלים אובחנו כנשאי הנגיף, הורדו מהספינה והועברו לטיפול רפואי ביפן.

עוד כתבות

הריסת בניין. ההצטרפות למסלול וולנטרית / צילום: טלי בוגדנובסקי

מינהל התכנון פותח מסלול מזורז להתחדשות עירונית: לקצר את האישור לשנה וחצי

מתווה חדש: פרויקטים של פינוי־בינוי שבהם 250 יחידות דיור חדשות לפחות, ובהם הרשות המקומית תצטרף כמגישת התוכנית, יוכלו להיכנס למסלול מקוצר של "שולחן עגול" בשיתוף הוועדה המקומית והמחוזית

תיעוד מזירה בפתח תקווה / צילום: מד''א

טיל פגע במפעל הרחפנים פחות משבוע לאחר שנרכש

ולוריקס דיווחה על נזקים למפעל הרחפנים שרכשה לפני פחות משבוע ● גם חברת וילאר מדווחת על נזקים כתוצאה מהירי האיראני שפגע באזור התעשייה בסגולה

אילוסטרציה: shutterstock

נעילה חיובית בבורסה: ת"א 35 קפץ ביותר מ-2%; טאואר זינקה

ת"א 35 זינק ב-2.2%, ת"א 125 עלה ב-1.9% ות"א 90 טיפס ב-1.1% ● מניית מיטרוניקס צנחה בחדות לאחר שפרסמה אזהרת רווח ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט ובבורסות אירופה ● מחירי הנפט זינקו בחדות ● בארה"ב ממתינים לדוח התעסוקה שעשוי לסמן את הכיוון בשווקים ● וגם: התרחיש האופטימי של גולדמן זאקס לוול סטריט ליום שאחרי המלחמה

לארי אליסון, יו''ר ומייסד אורקל / צילום: ap, Eric Risberg

אלפי עובדים קיבלו מייל: אתם מפוטרים החל מהיום

אורקל החלה בפיטורים המוניים, כך נחשף הלילה ב-Business Insider ● החברה, שסובלת מצניחה במחיר המניה, בעקבות התחייבות להשקעת עתק בבינה מלאכותית, מתכוונת לקצץ על פי הערכות 20-30 אלף משרות ● כך נראה המייל שקיבלו העובדים, ומה יהיו פיצויי הפיטורים?

מנכ''ל ריינאייר מייקל אולירי / צילום: ap, Virginia Mayo

האזהרה של מנכ"ל ריינאייר: אספקת הדלק עלולה להיפגע

מנכ"ל חברת התעופה הזהיר כי אם המלחמה עם איראן לא תסתיים החודש, קיים סיכון לשיבושים באספקת הדלק למטוסים באירופה ● וגם: חברות התעופה בעולם החלו לגלגל את העלייה במחירי הדלק לנוסעים

שלט דרושים במסעדה בארה''ב (ארכיון) / צילום: ap, Nam Y. Huh

שוק העבודה האמריקאי מפתיע: תוספת של 178 אלף משרות במרץ

הערכות בשוק היו כי המשק האמריקאי יוסיף כ-60 אלף משרות בלבד ● הדוח לא משקף את ההשפעה המלאה של המלחמה עם איראן, שתשתקף בדוח של אפריל

מטוס קרב מסוג F-15 / צילום: Associated Press

דיווח: אחד הטייסים האמריקאים שהופלו באיראן - חולץ בחיים

מטוס קרב אמריקאי הופל היום מעל שטח איראן ● כעת, מתנהל מבצע חיפוש והצלה לאיתור אנשי הצוות

AIM-9 Sidewinder. משמש את צבא ארה''ב כבר עשרות שנים / צילום: Shutterstock

הפנטגון שורף מיליארדים על יירוט כטב”מים והחברות הביטחוניות מחפשות פתרון

ארה"ב ממשיכה ליירט כטב”מים זולים באמצעות טילים שמחירם מגיע למיליוני דולרים ● חברות ביטחון מתחרות בפיתוח של טילים זולים יותר, שהם עדיין הדרך היעילה ביותר ליירט כטב"מים

פרויקט טורקיז בג'סר א־זרקא. ''בהגרלה השנייה כבר השתתפו אלפים'' / הדמיה: סטודיו לומו2

"מי שקנה בהגרלות הדיור ביישוב הזה הרוויח מיליון שקל"

בג'סר א־זרקא, לצד אחד החופים היפים בישראל, נבנה אחד הפרויקטים היחידים בחברה הערבית של תוכניות הדיור הממשלתיות המוזלות ● דירות בשוק החופשי נמכרו בו ביותר מ־4 מיליון שקל אבל רוב הדיירים אינם תושבי המקום

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

SpaceX של אילון מאסק הגישה בקשה להנפקה

חברת החלל של אילון מאסק הגישה בקשה סודית להנפקה ציבורית לרשות ניירות ערך האמריקאית, לקראת מה שעשוי להיות ה-IPO הגדול ביותר אי פעם ● הגשת המסמכים מציבה את החברה על מסלול של הנפקה אפשרית כבר ביולי

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: יח''צ

כמעט 20 מיליון דולר בשנה: שיאן השכר בבורסה

מנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס קיבל בשנה החולפת שכר בעלות של כ-66 מיליון שקל ● עלות השכר של סמנכ"ל הכספים של טבע, אלי כליף, עמדה על כמעט 7 מיליון דולר ● ומי המנכ"ל שנמצא במקום השני בטבלת השכר?

רן פרסברג, בעלים ומנכ''ל של קבוצת בולטהאופ ישראל / צילום: גיא חמוי

יזם הנדל"ן שינסה למכור פנטהאוז ב-40 מיליון שקל ביפו

רן פרסברג, בעלים ומנכ"ל של קבוצת בולטהאופ ישראל, מספר כיצד הרחיב את פעילות החברה ממטבחי יוקרה לפתרונות כוללים לעיצוב הבית ● ועל הכניסה לתחום הנדל"ן: "אנחנו מעורבים במגוון פרויקטים, הכוללים אלפי יחידות דיור"

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי הדיווח שמחק את הירידות החדות

מחירי הנפט הגבוהים הובילו לצניחה במניות חברות התעופה ● בוול סטריט נשבר רצף הפסדים של חמישה שבועות ● נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי הדיווח שמחק את הירידות החדות ● מחירי הנפט טיפסו בחדות אבל נבלמו לאחר דיווח כי איראן ועומאן מנסחות פרוטוקול ל"ניטור מעבר" דרך מיצרי הורמוז ● טראמפ בנאומו הלילה: "למדינות שנפגעו, יש לי הצעה - תקנו נפט מארה"ב, ותיקחו את מצר הורמוז"

XPENG G9 RWD / צילום: יח''צ

הרכב שנכנס לשוק במחיר נמוך מבעבר ומציע תחושת פרימיום

XPENG G9 RWD, הדור החדש של הקרוס-אובר החשמלי מבית XPENG, שומר על העיצוב הסולידי של קודמו ועל הממדים המכובדים, שתורמים לסטטוס הכביש שלו ● תא הנוסעים מפואר ומפנק ומחיר הכניסה אטרקטיבי, אך יש בפלח כלים עם טווח נסיעה גדול יותר

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת שני חדרים בלי ממ"ד וחניה בראשון לציון?

דירת שני חדרים בשטח של 50 מ"ר, עם מרפסת ובקומה רביעית מתוך שבע בראשל"צ נמכרה תמורת 1.55 מיליון שקל ● הבניין עבר התחדשות עירונית, אך לדירה אין ממ"ד וחניה • ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מנהג ''בבהילו'' בסעודת פסח, 2008 / צילום: גל חמו

מדם של עז ועד הצלפה בבצל: המנהגים הצבעוניים של פסח

עולם שלם של מנהגי פסח מפתיעים שלא הכרתם: ביהדות פרס ובוכרה מצליפים בבצל ירוק בזמן "דיינו", ביהדות הודו מטביעים טביעות יד בדם על המשקוף, ובקהילות פרוגרסיביות בארה"ב מניחים תפוז כסמל להתחדשות ולהכלה

זום גלובלי / צילום: AP

טראמפ עושה היסטוריה, ועוצר מסורת אמריקאית בת 165 שנה

קים ג'ונג און חושף טיל חדש, שעל פי הערכות, יכול להגיע עד לארה"ב • בעולם מגיבים לעליית מחירי הדלק • וטראמפ הודיע: כל שטר של 100 דולר יישא את חתימתי

עדינה זוסמן. ''אני יודעת לעבוד קשה'' / צילום: דן פרץ

"כשהמצב נהיה קשה, הבישול נהיה פשוט": עדינה זוסמן מציגה את המטבח הישראלי לאמריקה בתקופה מורכבת

עבור רבים מהקהילה היהודית בארה"ב, הבשלנית האמריקאית–ישראלית עדינה זוסמן היא חזית ההסברה: ממנה הם מבינים מה זה ממ"ד ואזעקות ובעיקר מהו אוכל ישראלי טוב ● החודש ייצא בארה"ב ספרה "זריז", ובו מתכונים קלים שנשענים על המטבח המקומי: "אני סוג של שגרירה"

עשרות שכונות ישנות צפויות לגדול משמעותית בשנים הקרובות / אילוסטרציה: Shutterstock

מפת השכירות של ישראל משתנה: השכונות החדשות שמושכות את המשקיעים

מאז התחילה המלחמה לפני כשנתיים וחצי, שכונות מסוימות שינו את פניהן והפכו לאזורים עם דומיננטיות גבוהה של שוכרים ● איזו שכונה חוותה את הקפיצה הגדולה ביותר, איפה מספר הדירות המושכרות הוכפל ואף יותר ואיפה משיגים המשקיעים את התשואה הטובה ביותר?

סיגל קנוטופסקי / צילום: מעין טואף

מהמסע המפרך לישראל בגיל 3 ועד לעמדה הבכירה בבית הנשיא: "האמנתי שאני אצולה"

היא עלתה לישראל במסע רגלי של שנתיים ובדרך איבדה את אחיה, נלחמה כדי להתגייס לצה"ל ("הפכתי שולחנות") ואז חזרה לאתיופיה לטיול שורשים: "רציתי לגבש את הזהות שלי" ● מאז בנתה קריירה מפוארת - עד לתפקיד ראשת מערך אסטרטגיה בבית הנשיא ● שיחה קצרה עם סיגל קנוטופסקי