גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  רכב ותחבורה

העולם דוהר לכיוון הרכב החשמלי, אז למה ישראל מתעקשת להישאר מאחור?

רוכשי רכב חשמלי בגרמניה יקבלו בונוס מוגדל, בדרום קוריאה מקצים מאות מיליוני אירו לפריסת עמדות טעינה ובאנגליה טוענים ש"המכוניות החשמליות צריכות להיות הנורמה החדשה" ● הטרנד העולמי הזה פוסח על הרגולטור הישראלי שדווקא מכביד את המס על רכבים ירוקים

עמדת הטענה של רכב  חשמלי בגרמניה /  צילום: רויטרס, Ralph Orlowski
עמדת הטענה של רכב חשמלי בגרמניה / צילום: רויטרס, Ralph Orlowski

שנת 2020 רק החלה אבל כבר יש מי שקורא לה שנת הרכב החשמלי בעולם. את מירב הכותרות מייצרת כמובן טסלה, עם שווי שוק שנסק לכ-145 מיליארד דולר ומשקף כיום רמה כמעט חריגה של ציפיות מביצועי החברה בשנים הקרובות ומהביצועים של שוק הרכב החשמלי העולמי בכלל בעתיד הנראה לעין.

אבל, זה לא מוקד הרעש היחיד של הרכב החשמלי. בשבועות האחרונים לוחצים הרגולטורים בעולם על דוושת הגז ומקדמים את אימוץ הרכב החשמלי. בעיקר על חשבון כלי רכב, שמונעים בדלקים מקובלים. חלקם עושים זאת באמצעות תמריצי מס אגרסיביים לרכב חשמלי, אחרים באמצעות קנסות מוגדלים על כלי רכב מזהמים או הרחבת הסבסוד של תשתיות טעינה או הענקת תמריצים לייצור רכב חשמלי וסוללות.

מי שעדיין לא מפגין צעדים מעשיים להמרצת אימוץ הרכב החשמלי הן כמה מדינות מתפתחות, שטרודות בעניינים קיומיים בוערים, וגם מדינה מזרח-תיכונית מפותחת אחת שקוראים לה ישראל.

לא מחכים לעתיד

העולם מתחשמל במרץ

בטרם נגיע לשוק המקומי, הנה תקציר מזורז של אירועי השבועות האחרונים בזירת הרגולציה העולמית של הרכב החשמלי.

בגרמניה קיבלה החודש (פברואר) הממשלה הפדרלית אור ירוק מנציבות השוק האירופאי להעלות את הבונוס הממשלתי לרכישת רכב חשמלי. כלי רכב, שנרשמו במדינה לתנועה החל מנובמבר 2019 ומחירם לצרכן עד 40 אלף אירו, זכאים כעת להטבה של 6,000 אירו מהמחיר לצרכן, תוספת של 2,000 אירו להטבה עד כה. כלי רכב חשמליים שמחירם עד 65 אלף אירו זכאים כעת להטבה מוגדלת של 5,000 אירו.

הבונוס על רכבי פלאג-אין צמח לכ-4,500 אירו על דגמי רכב שמחירם לצרכן עד כ-40 אלף אירו ובסך הכול הקצתה ממשלת גרמניה סכום מרשים של כ-2.09 מיליארד אירו להגדלת סובסידיות הרכב החשמלי השנה.

גם צרפת הודיעה בחודש שעבר על אימוץ מיסוי ירוק חדש בשיטת פרס/קנס, שבמרכזו הגדלה של אלפי אירו להטבה שמקבלים רוכשי רכב חשמלי, שמחירו לצרכן עד 40 אלף אירו. במקביל הודיעה צרפת על הטלת מס זיהום בגובה עד 12 אלף אירו על כלי רכב עם רמת פליטה חריגה במיוחד. חלק מיצרני הרכב הרלוונטיים בשתי המדינות הללו כבר הודיעו כי לא ימתינו עד ההסדרה הרשמית של המהלך והם מעניקים כבר מפברואר את מלוא ההטבה הממשלתית המובטחת פלוס הנחות עצמיות נוספות, שנעות סביב 1,500-2,000 אירו לרוכשים של כלי רכב חשמליים מתוצרתם.

באנגליה, שעוד לפני 2020 נחשבה לאחת המדינות המובילות והמתקדמות בקידום רכב חשמלי, החליטה הממשלה בינואר להכפיל את התקציב להתקנת נקודות טעינה באזורי מגורים לכ-12 מיליון אירו. במעמד ההכרזה אמר שר התחבורה הבריטי כי "המכוניות החשמליות צריכות להיות הנורמה החדשה".

דרום קוריאה הודיעה בשלהי ינואר כי היא מקצה לשנת 2020 סכום של כ-627 מיליון אירו לסבסוד כלי רכב חשמליים ולהרחבת הפריסה של רשת עמדות הטעינה במדינה. מדובר בתקציב שגדול ב-60% מהתקציב המקביל בשנה שעברה. דרום קוריאה הקצתה בנפרד כ-100 מיליון אירו לפיתוח טכנולוגיית רכב עם הנעת תאי דלק (מימן) לשנה הקרובה וקבעה יעד של הוספת כ-100 אלף כלי רכב חשמליים לכבישי דרום קוריאה ב-2020 וכ-15 אלף כלי רכב מונעי מימן. בארצות-הברית אישר הממשל הפדרלי למספר מדינות להגדיל את הסבסוד לכלי רכב חשמליים ואלה רק כמה דוגמאות.

האוצר מוריד את השאלטר

גם ישראל פתחה את 2020 עם רגולציית מס חדשה לרכב חשמלי אבל הכיוון הפוך. החל מינואר 2020 מוצבת תקרה של 75 אלף שקל על הטבת המס לרכב חשמלי, שעד כה הייתה לא מוגבלת. המהלך כבר הביא להתייקרות של עשרות אלפי שקלים במחיר של דגמים חשמליים יוקרתיים ולעיכוב בתוכנית החדירה של טסלה לשוק הישראלי.

במקביל הוצב אופק תכנון ברור, שבמסגרתו מס הקנייה על רכב חשמלי צפוי לשלש את עצמו עד 2024 במקביל להקטנה מדורגת של תקרת הטבת מס הקנייה על כלי רכב כאלה ל-50 אלף שקל בלבד בעוד שלוש שנים.

באוצר טוענים, שכלי הרכב החשמליים עדיין זוכים בישראל להטבת מס נדיבה ביחס לרכב נורמלי - 10% במקום 82% ברכב רגיל. אבל כרגיל זו רק אמת חלקית. נכון להיום עלות הסוללות מהווה חלק דומיננטי בעלות הכוללת של כל דגמי הרכב החשמלי הנמכרים בארץ. מכיוון שהסוללות לכלי הרכב הללו, כולל אלה של דגמים אירופאים, מיוצרות בעיקר בדרום קוריאה ובסין - שתי מדינות שעל יבוא מהן מוטל מכס של 7% - רוב דגמי הרכב החשמלי שמיובאים כיום לארץ סופגים גם את המכס.

חישוב מזורז מראה, שנטל המס הכולל על רכב חשמלי טיפוסי, שמיובא כיום לארץ, מצטבר ל-34% (10% מס קנייה, 17% מע"מ ו-7% מכס). וברכבי יוקרה חשמליים עם סוללות גדולות, שעליהם התקרה של 75 אלף להטבת המס משמעותית מאוד, נטל המס המצטבר חוצה את רף ה-50%. בקיצור, יותר משתלם לייבא רכבי בנזין ודיזל.

ההגינות מחייבת לציין, שלא כל הרגולטורים בישראל מפגינים חזית אחידה בנושא. משרד האנרגיה, למשל, ממשיך לקדם ולתמרץ ככל יכולתו את החדרת הרכב החשמלי לארץ ומפגין אופטימיות לגבי עתידו. בימים אלה מושק פיילוט להקמת צי של רכב סיור עירוניים על בסיס רכב חשמלי.

אבל כפי שאמרנו לא פעם בעבר, במדינה בעלת תלות קריטית בהכנסות ממיסוי רכב ודלק, כמו ישראל, האוצר הוא זה, שמכתיב וימשיך להכתיב בעתיד את קצב החדירה בפועל של רכב חשמלי לישראל. כל שאר משרדי הממשלה יסתפקו ביחסי ציבור.

קידום תחבורה חשמלית

כוונות טובות יש לא רק בזירת הרגולציה אלא גם במגזר הפרטי. השבוע, למשל, נתקלנו בטיוטה מעודכנת של "התוכנית לחילוץ ישראל מהפקקים" שניסחה פיוצ'ר מוביליטי, בהובלת אורי יוגב, ובה פרק נפרד שמוקדש להצעות לקידום תחבורה חשמלית בישראל.

בפרק מופיעים כמה רעיונות ותיקים ומוכרים, שעברו רענון. כך למשל, ממליץ המסמך למדינה לפעול לחישמול מואץ של מערך התחבורה הציבורית בישראל, כולל הגדלה מדורגת של צי האוטובוסים החשמליים בישראל ל-100% עד שנת 2030 - מהלך שמן הסתם לא יתקבל בברכה על ידי חלק גדול מיבואני האוטובוסים.

יש גם הצעה לדרישת חובה לתמהיל של לפחות 50% כלי רכב חשמליים במכרזים עתידיים להפעלת מוניות שירות; מתן הטבה בגובה כ-20 אלף שקל לרכישת מוניות חשמליות על ידי בעלי "מספר ירוק" קיים; מתן הנחה של 50% למוניות חשמליות בעת רכישת רישיון חדש להפעלת מונית; וקביעת גיל מקסימלי להורדה מהכביש של מוניות עם הנעה מזהמת. בהתחשב בכוח הרב שיש למפעילי התחבורה הציבורית במוסדות השלטון, ובהשפעה התחרותית על השוק - ספק אם רפורמה כזו תהיה ריאלית.

לא מחכים לעתיד

הרעיונות היותר מקוריים בפרק הזה נוגעים למיסוי ואכיפה של יבוא כלי רכב ירוקים. כך למשל מצאנו שם המלצה להפעיל לחץ רגולטורי על יבואני הרכב לייבא ארצה מגוון של דגמים חשמליים באמצעות "קביעת יעדי פליטות ליבואני הרכב והטלת קנס על חריגות, כמקובל באירופה - ממוצע שנתי לפליטת CO2 מרכבים, מדידתו באופן שיקבע המשרד להגנת הסביבה וקניסת יבואני הרכב על חריגה ממנו לפי מתווה קנסות מאושר מראש. בתוך שלוש שנים יעדי הפליטות יהיו זהים ליעדי הפליטות המקובלים באירופה".

זו גישה מעניינת של הוספת מרכיב קנס, ולא רק פרס, על כלי רכב מזהמים, אבל ספק אם היא ריאלית. בשוק קיימת שונות גדולה בהיצע כלי רכב מחושמלים בין היבואנים בשל שונות בהיצע של יצרני הרכב עצמם. לפיכך דרישה כזו תהווה פגיעה בתחרות החופשית. יתר על כן, ספק אם ניתן יהיה להחריג מרגולציה כזו את המוני היבואנים הזעירים והמקבילים, שמתמחים בעיקר ברכבי יוקרה.

לבסוף מצאנו שם הצעות לשינוי מתווה המס העדכני על כלי רכב מחושמלים. המתווה המוצע כולל קיבוע ההטבה הנוכחית לרכבי פלאג אין והעלאה מדורגת החל משנת 2022 וקיבוע ההטבה הנוכחית לרכבים חשמליים והעלאה מדורגת רק החל משנת 2025. עוד הצעה מעניינת היא להגדיל את הטבת שווי השימוש על רכב חשמלי מ-1,000 שקל בחודש כיום ל-2,000 שקל. לטענת המציעים "פער כזה יכול ליצור שינוי בהעדפת הרכב החשמלי על ידי העובד".

זו יוזמה בהחלט מבורכת אבל אם היינו צריכים להעריך את הסיכויים, שהאוצר יאמץ את ההצעות הללו, או את מקצתן, היינו אומרים שההסתברות נעה על הטווח שבין אפס להצחקתם אותנו.

מס שווי השימוש לבדו, שנכלל בהכנסות ממס הכנסה, מכניס למדינת ישראל כ-5 מיליארד שקל בשנה, ושאר המיסים בסביבות 38 מיליארד שקל בשנה. לכסף הזה, או אפילו למקצתו, אין כיום מקורות תחליפיים ולפיכך אפשר להמר שאם האוצר יכניס בשנים הקרובות שינוי במתווה המס של רכב חשמלי הוא יהיה בכיוון ההפוך. אם החדירה של כלי רכב כאלה תצליח מעל המצופה, עד כדי פגיעה בהכנסות המדינה, אפשר לצפות להאצת העלאת מס הקנייה, להקטנת הטבת שווי השימוש ואולי גם להטלת מס יחסי על השימוש ברכב חשמלי בתור פיצוי על אובדן ההכנסות מבלו דלק.

נכון לרגע זה, לישראל יש מספיק זמן לעשות חושבים בנושא. המשבר בסין צפוי להקטין כבר עתה את תפוקת סוללות הרכב של סין ב-10% לפחות ביחס לתחזיות, היצרנים הקוריאנים, בעיקר LG, מתקשים לעמוד בביקוש ואם יימשך המשבר בסין לוח הזמנים לחדירת הרכב החשמלי בעולם, ובישראל בפרט, עלול להידחות בשנה שנתיים. באוצר, יש להניח, נושמים לרווחה.

עוד כתבות

דיון ועדת הכספים בכנסת (ארכיון) / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

עימות חריף בין יועמ"שית הכנסת לאגף התקציבים סביב אישור העברות תקציביות בדיעבד

יועמ"שית הכנסת, שגית אפק, מאשימה את אגף התקציבים כי עיכב תקציבים למשרד ממשלתי בניסיון להפעיל לחץ לאישור העברה שכבר בוצעה, בניגוד לחוק ● באוצר דוחים את הטענות בחריפות ומדגישים כי מדובר בניסיון לכסות חריגה תקציבית חריגה ונקודתית של 7 מיליון שקל

רכב קרוס-אובר טיגו מתוצרת צ'רי מוטורס / צילום: יח''צ

דרך יבואנים שונים: קבוצת הרכב שהשתלטה על השוק הישראלי

נתוני מחצית 2026 מראים שהמותגים הסיניים זינקו ל-43% ממסירות הרכב, אך צלילה לעומק מגלה כי קבוצת צ'רי לבדה אחראית ליותר ממחצית מהחגיגה ● איך הצליח יצרן אחד, עם מותגים כמו צ'רי, ג'אקו ואומודה, לעשות בשלוש שנים מה שלקח לקוריאניות שני עשורים, ואיך היבואנים הישראלים הפכו לראש החץ שלו באירופה?

אראל מרגלית, מייסד קרן JVP ומרגלית סטארטאפ סיטי / צילום: שחר עזרן

המנכ"ל לשעבר תובע מיליונים מאראל מרגלית והחברה: "הפרו את הסכם הפרישה"

מארק גזית, שכיהן כמנכ"ל תטא ריי במשך עשור, דורש כ־4.5 מיליון שקל בטענה שהחברה וחברת הבת האמריקאית לא קיימו התחייבויות שנקבעו בהסכם פרישתו ● בתביעה נטען גם כי מרגלית, יו"ר החברה הוביל באופן אישי מהלכים שנועדו לסכל את מימוש ההסכמות ● גורם בסביבת החברה: "גזית פוטר משיקולים מקצועיים. פועל בשיטת מצליח לקבל תשלום נוסף על עבודה שלא עשה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שלומי יוסף, CANDO, Shutterstock

שתי חברות קטנות ומפסידות הנפיקו בתל אביב. מה לגבי היתר?

ירידות השערים בבורסה בחודש החולף קיררו את שוק ההנפקות הלוהט ושלחו חברות שכבר הגישו תשקיפים לבחון את צעדיהן מחדש (אביסרור, רפא, קיסו ועוד) ● למרות ההתקררות, שתי חברות קטנות שעדיין רושמות הפסדים השלימו לאחרונה הנפקה בת"א

חייל אוקראיני מתכונן לתקיפה בגבול רוסיה / צילום: ap, Evgeniy Maloletka

דרך לחימה חדשה מתגבשת. האם מדובר באבולוציה או במהפכה?

צבאות ברחבי העולם מתמודדים עם קצב מסחרר של התפתחויות טכנולוגיות ועם הלקחים ממלחמת אוקראינה ומהמלחמה במפרץ הפרסי

מטה סמסונג בקוריאה הדרומית / צילום: Shutterstock, SUNG YOON JO

בתוך יממה אחת, שני אירועים מהמזרח הנחיתו מכה על מניות השבבים

דוחות ענקית הטכנולוגיה סמסונג לא עמדו בציפיות הגבוהות, ובמקביל דווח כי דיפסיק הסינית מפתחת שבב עצמאי כדי להפחית את התלות באנבידיה ● שני האירועים הציתו גל מימושים בסקטור, שהפך רגיש במיוחד ברמות השיא שלו, וגלי ההדף הורגשו היטב גם בבורסה בתל אביב

עבירות מס | אילוסטרציה

עורך דין חשוד בהעלמת 10 מיליון שקל. אחרי חצי שנה הותר שמו לפרסום

לאחר חצי שנה שחל צו איסור פרסום, ביהמ"ש התיר לפרסם את שמו של עו"ד אחיקם גריידי, שנחקר ע"י רשות המסים בחשד כי לא דיווח על מלוא הכנסותיו ממתן שירותים משפטיים, השמיט נכסי נדל"ן בבעלותו מהצהרת הון שהגיש ואף התחמק מתשלומי מס רכישה תוך מרמה והעברת נכסים על שם בני משפחתו

משרדי SK hynix / צילום: Shutterstock

מהגדולות בהיסטוריה: יצרנית השבבים הדרום־קוריאנית מנפיקה בנאסד"ק

SK Hynix, יצרנית שבבי הזיכרון הדרום־קוריאנית, מתכוננת להנפקת ענק בנאסד"ק: החברה מבקשת לגייס 28.1 מיליארד דולר לפי שווי של כ־1.2 טריליון דולר ● המסחר במניה צפוי להתחיל ביום שישי הקרוב במה שעשוי להפוך לאחת מהנפקות הטכנולוגיה הגדולות בהיסטוריה

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

לקראת כריית המנהרות: זה הצעד שיקרה בחודש הבא במטרו

לאחר שנים של תכנון והיערכות, פרויקט המטרו עולה שלב: בחודש הבא תחל הקמת פיר השילוח הראשון שממנו תשוגר מכונת ה-TBM לחפירת מנהרות קו M2 ● הקו יחבר בין פתח תקווה, גבעת שמואל, בני ברק, גבעתיים, תל אביב וחולון, וצפוי לשרת יותר מחצי מיליון נוסעים מדי יום

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי קבוצת הנדל''ן אאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

אאורה חושפת כמה דירות מכרה במחצית הראשונה

אאורה מכרה 291 דירות במחצית הראשונה של השנה, רחוק מהקצב הנדרש לעמידה ביעד השנתי של 1,200 דירות • יחד עם זאת, אטרקצ'י מסביר כי באופן מסורתי החברה מוכרת יותר במחצית השנייה וטוען כי מדובר בהישג ביחס לחודשי מלחמה ● בנוסף, הנתונים מצביעים על תלות במכירות בפרויקטים במסגרת תוכניות סבסוד ממשלתיות כמו "מחיר למשתכן" ו"דירה בהנחה"

בורסת דרום קוריאה / צילום: Reuters, Chris Jung/NurPhoto

אחרי עליות של מעל 220%: מה עובר על הבורסה "הטובה בעולם"

המדד הקוריאני קפץ ב־220% בשנה וחצי "הודות" לריכוזיות חריגה: שתי מניות מתחום שבבי הזיכרון, סמסונג ו־SK Hynix, מהוות מעל למחצית משוויו, אלא שלאחרונה התמונה התהפכה ● לאומי: "הריכוזיות מובילה לתנודתיות גבוהה, ולא נדיר לראות במדד תנודות יומיות של 5%-8%"

כריכת הספר ''לא סקיצה''

הדרך להצלחה של אנדי וורהול הישראלי

גדעון עמיחי הוא ללא ספק הקריאייטיב הגדול והמוכשר ביותר שהוציא מקרבו ענף הפרסום בישראל ● ספרו החדש מציג סקיצות ששלח למגזין הנודע "ניו יורקר" בעת שהותו בארה"ב, לאחר שהשלים בהצטיינות את לימודיו בבצלאל - ושלא התקבלו

מחלף גלילות / צילום: אלבטרוס

גלילות, הרצליה ופתח תקווה: זיהום הקרקע שמאיים על אלפי דירות חדשות במרכז

המדינה מודה כי באינספור מתחמים המיועדים לבנייה, כמו גלילות, סירקין ועוד, עלולות להימצא תרכובות מסוכנות בקרקע ● רשות מקרקעי ישראל: "מספיק ש־5% ממתחם מזוהם, כדי שהוא יוכרז חשוד. לא נאשר בנייה לפני שקרקע תהיה מטוהרת"

המרוויחות והמפסידות של גל ההנפקות בת''א עד כה / אילוסטרציה: Shutterstock

בצהרי היום התפרסם נתון שגרם למשקיעים בת"א לחייך והרגיע את תופי המלחמה

הצהרות הנשיא טראמפ שלחו גלי הדף ברחבי הכלכלה העולמית והקפיצו את מחירי הנפט, אך בבורסה המקומית נרשמת תגובה יחסית מתונה ● כלכלנים ואנליסטים מציינים כי בעוד שבישראל ישנם גורמים שממתנים את ההשפעה השלילית, השווקים צריכים להיות ערוכים לתנודתיות רבה בהמשך הדרך ● וגם: למה מדד הבנקים עולה בניגוד לרוב השוק?

סקוט ראסל / צילום: NiCE

"אני לא אפסיד": מנכ"ל נייס מדבר לראשונה על צניחת המניה, מהפכת ה־AI והעתיד של ענקית התוכנה

סקוט ראסל, מנכ"ל נייס, קיבל את החברה בתקופה מאתגרת במיוחד, שבה נדרש להמציא אותה מחדש בעולם ה־AI, בזמן שהמניה צוללת ב־70% ● בראיון ראשון הוא מספר על הטמעת הבינה המלאכותית: "אנחנו מקדימים את התוכניות בחצי שנה", ובטוח שלחברה יש יתרון תחרותי" ● ויש לו גם מסר למשקיעים: "התאוששות המניה תגיע"

אסף רפפורט / צילום: עומר הכהן

עמוד אינסטגרם בשווי 80 מיליון שקל: אסף רפפורט השלים את רכישת ישראל בידור

העסקה הבאה של אסף רפפורט בתחום המדיה: קרן מריט, שמובילה גם את עסקת רשת 13, רוכשת 60% מחברת-האם של ישראל בידור, Z Platform, לפי שווי של 80 מיליון שקל ● מייסדי ישראל בידור, האחים דוד ושלמה סער, ימשיכו לנהל באופן עצמאי את הקבוצה, הכוללת מספר ערוצי אינסטגרם וטיקטוק מסחריים מהמובילים בישראל

סניף של רשת פריימרק / צילום: Reuters

שמלה ב-16 דולר לשטיח האדום: כך מתכננת פריימרק לכבוש את אמריקה

רשת האופנה הזולה מאירלנד פותחת עשרות סניפים בארה"ב, ורק החודש מתוכננים עוד שניים ● אפילו שרה ג'סיקה פרקר גויסה לביסוס הפעילות, אך האם זה יפצה על ההיחלשות באירופה?

דונלד טראמפ ורג'פ טאיפ ארדואן במפגש באנקרה / צילום: Reuters, Umit Bektas

היממה הדרמטית הזכירה לעולם: המלחמה במזרח התיכון לא קרובה לסיום

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיע לפסגת נאט"ו באנקרה ופתח ביממה שהחזירה את המלחמה באיראן למרכז הבמה ● במפרץ, האמירות של טראמפ הופכות למעשים: רצף הפצצות סגרו פעם נוספת את מצר הורמוז, והקפיצו את מחירי הנפט ● לאן הולכים מכאן?

דונלד טראמפ בשיחות בפסגת נאט''ו / צילום: ap, Filip Singer

טראמפ תוקף מדינה מפתיעה: "שותפה נוראית, אנשים רעים, אל תדברו איתם"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מחריף את הטון בפסגת נאט"ו באנקרה, תוקף את ספרד וקורא לנתק את כל הסחר איתה, שב על דרישתו לקבל את גרינלנד ומשבח את טורקיה על רקע המלחמה באיראן ● נשיא טורקיה ארדואן שיבח בדבריו את טראמפ ואת הרצון שלו "להשכין שלום"

שרגא ברוש / צילום: תמר מצפי

הנשיא הרצוג העניק חנינה לשרגא ברוש: שוחרר אחרי חודש וחצי במאסר

בעקבות חנינה שקיבל מהנשיא יצחק הרצוג, שוחרר שרגא ברוש מהכלא לאחר חודש וחצי של מאסר בלבד ● ברוש הורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה וזיוף מסמך, נידון לשנת מאסר בפועל