גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  רכב ותחבורה

העולם דוהר לכיוון הרכב החשמלי, אז למה ישראל מתעקשת להישאר מאחור?

רוכשי רכב חשמלי בגרמניה יקבלו בונוס מוגדל, בדרום קוריאה מקצים מאות מיליוני אירו לפריסת עמדות טעינה ובאנגליה טוענים ש"המכוניות החשמליות צריכות להיות הנורמה החדשה" ● הטרנד העולמי הזה פוסח על הרגולטור הישראלי שדווקא מכביד את המס על רכבים ירוקים

עמדת הטענה של רכב  חשמלי בגרמניה /  צילום: רויטרס, Ralph Orlowski
עמדת הטענה של רכב חשמלי בגרמניה / צילום: רויטרס, Ralph Orlowski

שנת 2020 רק החלה אבל כבר יש מי שקורא לה שנת הרכב החשמלי בעולם. את מירב הכותרות מייצרת כמובן טסלה, עם שווי שוק שנסק לכ-145 מיליארד דולר ומשקף כיום רמה כמעט חריגה של ציפיות מביצועי החברה בשנים הקרובות ומהביצועים של שוק הרכב החשמלי העולמי בכלל בעתיד הנראה לעין.

אבל, זה לא מוקד הרעש היחיד של הרכב החשמלי. בשבועות האחרונים לוחצים הרגולטורים בעולם על דוושת הגז ומקדמים את אימוץ הרכב החשמלי. בעיקר על חשבון כלי רכב, שמונעים בדלקים מקובלים. חלקם עושים זאת באמצעות תמריצי מס אגרסיביים לרכב חשמלי, אחרים באמצעות קנסות מוגדלים על כלי רכב מזהמים או הרחבת הסבסוד של תשתיות טעינה או הענקת תמריצים לייצור רכב חשמלי וסוללות.

מי שעדיין לא מפגין צעדים מעשיים להמרצת אימוץ הרכב החשמלי הן כמה מדינות מתפתחות, שטרודות בעניינים קיומיים בוערים, וגם מדינה מזרח-תיכונית מפותחת אחת שקוראים לה ישראל.

לא מחכים לעתיד

העולם מתחשמל במרץ

בטרם נגיע לשוק המקומי, הנה תקציר מזורז של אירועי השבועות האחרונים בזירת הרגולציה העולמית של הרכב החשמלי.

בגרמניה קיבלה החודש (פברואר) הממשלה הפדרלית אור ירוק מנציבות השוק האירופאי להעלות את הבונוס הממשלתי לרכישת רכב חשמלי. כלי רכב, שנרשמו במדינה לתנועה החל מנובמבר 2019 ומחירם לצרכן עד 40 אלף אירו, זכאים כעת להטבה של 6,000 אירו מהמחיר לצרכן, תוספת של 2,000 אירו להטבה עד כה. כלי רכב חשמליים שמחירם עד 65 אלף אירו זכאים כעת להטבה מוגדלת של 5,000 אירו.

הבונוס על רכבי פלאג-אין צמח לכ-4,500 אירו על דגמי רכב שמחירם לצרכן עד כ-40 אלף אירו ובסך הכול הקצתה ממשלת גרמניה סכום מרשים של כ-2.09 מיליארד אירו להגדלת סובסידיות הרכב החשמלי השנה.

גם צרפת הודיעה בחודש שעבר על אימוץ מיסוי ירוק חדש בשיטת פרס/קנס, שבמרכזו הגדלה של אלפי אירו להטבה שמקבלים רוכשי רכב חשמלי, שמחירו לצרכן עד 40 אלף אירו. במקביל הודיעה צרפת על הטלת מס זיהום בגובה עד 12 אלף אירו על כלי רכב עם רמת פליטה חריגה במיוחד. חלק מיצרני הרכב הרלוונטיים בשתי המדינות הללו כבר הודיעו כי לא ימתינו עד ההסדרה הרשמית של המהלך והם מעניקים כבר מפברואר את מלוא ההטבה הממשלתית המובטחת פלוס הנחות עצמיות נוספות, שנעות סביב 1,500-2,000 אירו לרוכשים של כלי רכב חשמליים מתוצרתם.

באנגליה, שעוד לפני 2020 נחשבה לאחת המדינות המובילות והמתקדמות בקידום רכב חשמלי, החליטה הממשלה בינואר להכפיל את התקציב להתקנת נקודות טעינה באזורי מגורים לכ-12 מיליון אירו. במעמד ההכרזה אמר שר התחבורה הבריטי כי "המכוניות החשמליות צריכות להיות הנורמה החדשה".

דרום קוריאה הודיעה בשלהי ינואר כי היא מקצה לשנת 2020 סכום של כ-627 מיליון אירו לסבסוד כלי רכב חשמליים ולהרחבת הפריסה של רשת עמדות הטעינה במדינה. מדובר בתקציב שגדול ב-60% מהתקציב המקביל בשנה שעברה. דרום קוריאה הקצתה בנפרד כ-100 מיליון אירו לפיתוח טכנולוגיית רכב עם הנעת תאי דלק (מימן) לשנה הקרובה וקבעה יעד של הוספת כ-100 אלף כלי רכב חשמליים לכבישי דרום קוריאה ב-2020 וכ-15 אלף כלי רכב מונעי מימן. בארצות-הברית אישר הממשל הפדרלי למספר מדינות להגדיל את הסבסוד לכלי רכב חשמליים ואלה רק כמה דוגמאות.

האוצר מוריד את השאלטר

גם ישראל פתחה את 2020 עם רגולציית מס חדשה לרכב חשמלי אבל הכיוון הפוך. החל מינואר 2020 מוצבת תקרה של 75 אלף שקל על הטבת המס לרכב חשמלי, שעד כה הייתה לא מוגבלת. המהלך כבר הביא להתייקרות של עשרות אלפי שקלים במחיר של דגמים חשמליים יוקרתיים ולעיכוב בתוכנית החדירה של טסלה לשוק הישראלי.

במקביל הוצב אופק תכנון ברור, שבמסגרתו מס הקנייה על רכב חשמלי צפוי לשלש את עצמו עד 2024 במקביל להקטנה מדורגת של תקרת הטבת מס הקנייה על כלי רכב כאלה ל-50 אלף שקל בלבד בעוד שלוש שנים.

באוצר טוענים, שכלי הרכב החשמליים עדיין זוכים בישראל להטבת מס נדיבה ביחס לרכב נורמלי - 10% במקום 82% ברכב רגיל. אבל כרגיל זו רק אמת חלקית. נכון להיום עלות הסוללות מהווה חלק דומיננטי בעלות הכוללת של כל דגמי הרכב החשמלי הנמכרים בארץ. מכיוון שהסוללות לכלי הרכב הללו, כולל אלה של דגמים אירופאים, מיוצרות בעיקר בדרום קוריאה ובסין - שתי מדינות שעל יבוא מהן מוטל מכס של 7% - רוב דגמי הרכב החשמלי שמיובאים כיום לארץ סופגים גם את המכס.

חישוב מזורז מראה, שנטל המס הכולל על רכב חשמלי טיפוסי, שמיובא כיום לארץ, מצטבר ל-34% (10% מס קנייה, 17% מע"מ ו-7% מכס). וברכבי יוקרה חשמליים עם סוללות גדולות, שעליהם התקרה של 75 אלף להטבת המס משמעותית מאוד, נטל המס המצטבר חוצה את רף ה-50%. בקיצור, יותר משתלם לייבא רכבי בנזין ודיזל.

ההגינות מחייבת לציין, שלא כל הרגולטורים בישראל מפגינים חזית אחידה בנושא. משרד האנרגיה, למשל, ממשיך לקדם ולתמרץ ככל יכולתו את החדרת הרכב החשמלי לארץ ומפגין אופטימיות לגבי עתידו. בימים אלה מושק פיילוט להקמת צי של רכב סיור עירוניים על בסיס רכב חשמלי.

אבל כפי שאמרנו לא פעם בעבר, במדינה בעלת תלות קריטית בהכנסות ממיסוי רכב ודלק, כמו ישראל, האוצר הוא זה, שמכתיב וימשיך להכתיב בעתיד את קצב החדירה בפועל של רכב חשמלי לישראל. כל שאר משרדי הממשלה יסתפקו ביחסי ציבור.

קידום תחבורה חשמלית

כוונות טובות יש לא רק בזירת הרגולציה אלא גם במגזר הפרטי. השבוע, למשל, נתקלנו בטיוטה מעודכנת של "התוכנית לחילוץ ישראל מהפקקים" שניסחה פיוצ'ר מוביליטי, בהובלת אורי יוגב, ובה פרק נפרד שמוקדש להצעות לקידום תחבורה חשמלית בישראל.

בפרק מופיעים כמה רעיונות ותיקים ומוכרים, שעברו רענון. כך למשל, ממליץ המסמך למדינה לפעול לחישמול מואץ של מערך התחבורה הציבורית בישראל, כולל הגדלה מדורגת של צי האוטובוסים החשמליים בישראל ל-100% עד שנת 2030 - מהלך שמן הסתם לא יתקבל בברכה על ידי חלק גדול מיבואני האוטובוסים.

יש גם הצעה לדרישת חובה לתמהיל של לפחות 50% כלי רכב חשמליים במכרזים עתידיים להפעלת מוניות שירות; מתן הטבה בגובה כ-20 אלף שקל לרכישת מוניות חשמליות על ידי בעלי "מספר ירוק" קיים; מתן הנחה של 50% למוניות חשמליות בעת רכישת רישיון חדש להפעלת מונית; וקביעת גיל מקסימלי להורדה מהכביש של מוניות עם הנעה מזהמת. בהתחשב בכוח הרב שיש למפעילי התחבורה הציבורית במוסדות השלטון, ובהשפעה התחרותית על השוק - ספק אם רפורמה כזו תהיה ריאלית.

לא מחכים לעתיד

הרעיונות היותר מקוריים בפרק הזה נוגעים למיסוי ואכיפה של יבוא כלי רכב ירוקים. כך למשל מצאנו שם המלצה להפעיל לחץ רגולטורי על יבואני הרכב לייבא ארצה מגוון של דגמים חשמליים באמצעות "קביעת יעדי פליטות ליבואני הרכב והטלת קנס על חריגות, כמקובל באירופה - ממוצע שנתי לפליטת CO2 מרכבים, מדידתו באופן שיקבע המשרד להגנת הסביבה וקניסת יבואני הרכב על חריגה ממנו לפי מתווה קנסות מאושר מראש. בתוך שלוש שנים יעדי הפליטות יהיו זהים ליעדי הפליטות המקובלים באירופה".

זו גישה מעניינת של הוספת מרכיב קנס, ולא רק פרס, על כלי רכב מזהמים, אבל ספק אם היא ריאלית. בשוק קיימת שונות גדולה בהיצע כלי רכב מחושמלים בין היבואנים בשל שונות בהיצע של יצרני הרכב עצמם. לפיכך דרישה כזו תהווה פגיעה בתחרות החופשית. יתר על כן, ספק אם ניתן יהיה להחריג מרגולציה כזו את המוני היבואנים הזעירים והמקבילים, שמתמחים בעיקר ברכבי יוקרה.

לבסוף מצאנו שם הצעות לשינוי מתווה המס העדכני על כלי רכב מחושמלים. המתווה המוצע כולל קיבוע ההטבה הנוכחית לרכבי פלאג אין והעלאה מדורגת החל משנת 2022 וקיבוע ההטבה הנוכחית לרכבים חשמליים והעלאה מדורגת רק החל משנת 2025. עוד הצעה מעניינת היא להגדיל את הטבת שווי השימוש על רכב חשמלי מ-1,000 שקל בחודש כיום ל-2,000 שקל. לטענת המציעים "פער כזה יכול ליצור שינוי בהעדפת הרכב החשמלי על ידי העובד".

זו יוזמה בהחלט מבורכת אבל אם היינו צריכים להעריך את הסיכויים, שהאוצר יאמץ את ההצעות הללו, או את מקצתן, היינו אומרים שההסתברות נעה על הטווח שבין אפס להצחקתם אותנו.

מס שווי השימוש לבדו, שנכלל בהכנסות ממס הכנסה, מכניס למדינת ישראל כ-5 מיליארד שקל בשנה, ושאר המיסים בסביבות 38 מיליארד שקל בשנה. לכסף הזה, או אפילו למקצתו, אין כיום מקורות תחליפיים ולפיכך אפשר להמר שאם האוצר יכניס בשנים הקרובות שינוי במתווה המס של רכב חשמלי הוא יהיה בכיוון ההפוך. אם החדירה של כלי רכב כאלה תצליח מעל המצופה, עד כדי פגיעה בהכנסות המדינה, אפשר לצפות להאצת העלאת מס הקנייה, להקטנת הטבת שווי השימוש ואולי גם להטלת מס יחסי על השימוש ברכב חשמלי בתור פיצוי על אובדן ההכנסות מבלו דלק.

נכון לרגע זה, לישראל יש מספיק זמן לעשות חושבים בנושא. המשבר בסין צפוי להקטין כבר עתה את תפוקת סוללות הרכב של סין ב-10% לפחות ביחס לתחזיות, היצרנים הקוריאנים, בעיקר LG, מתקשים לעמוד בביקוש ואם יימשך המשבר בסין לוח הזמנים לחדירת הרכב החשמלי בעולם, ובישראל בפרט, עלול להידחות בשנה שנתיים. באוצר, יש להניח, נושמים לרווחה.

עוד כתבות

ASOS / צילום: יח''צ

הודעה חריגה באפליקציית ASOS: האקרים טוענים כי פרצו למאגרי החברה

לקוחות של ענקית האופנה המקוונת ASOS קיבלו היום התראה חריגה באפליקציה, שבה נטען כי האקרים הצליחו לחדור למערכות המידע של החברה ● ASOS טרם אישרה שהתרחשה פריצה למאגרי המידע שלה, בשלב זה לא ברור איזה מידע, אם בכלל, הגיע לידי התוקפים

ספינות במצר הומרוז ליד חופי איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

ניסיון הפיגוע בפליי דובאי עלול לעלות לדובאי ביוקר

כותרות העיתונים בעולם: החשדות סביב דמי המעבר המסתוריים במצר הורמוז, מלחמת ההתשה הדיפלומטית שבה מתבצרת איראן מול הלחץ של טראמפ ובעולם מזהירים שניסיון הפיגוע בפליי דובאי צפוי לפגוע בתיירות למדינה • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

איך נקבע יום הזיכרון הרשמי של ה־7 באוקטובר?

טקסי יום הזיכרון לטבח ה־7 באוקטובר מצוינים השבוע בישראל, כשמועד הציון עדיין נתון במחלוקת  כיצד נקבעים ימי זיכרון? ● המשרוקית מסבירה

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

למרות התנגדות המשרד להגנת הסביבה: הממשלה החליטה לקדם תחנת כוח במתחם בז”א

הממשלה אישרה לקדם הקמת תחנת כוח בהספק של 800 מגהוואט במתחם בית הזיקוק באשדוד, שתספק חשמל למשק ● המשרד להגנת הסביבה מתנגד למהלך ומזהיר מהגברת הזיהום באזור שכבר כולל כמה מתקני ייצור חשמל ● במשרד האנרגיה מבהירים כי מדובר בשלב תכנוני ראשוני בלבד

ליסיה בכר מנוח, יו''ר אלרון / צילום: באדיבות אלרון

הסכסוך בצמרת אלרון: בעלי השליטה החזירו להפניקס בית השקעות "סכום נכבד"

בצל הסכסוך בין חברי קבוצת אריאלי השולטת באלרון, מדווחת החברה כי אריאלי שילמה חלק מהחוב להפניקס, שמימן עבורה את רכישת השליטה, וקיבלה דחייה בפירעון החוב

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בניגוד למגמה העולמית, תל אביב ננעלה בירידות שערים בהובלת הביטחוניות

ת"א 90 צנח ב-1.7% ונסחר בשפל של 11 חודשים, ת"א 35 ירד ב-0.4% ● רק אקרשטיין זינקה אחרי מכירת פעילותה בארה"ב ● מניית טאואר קפצה עם פתיחת המסחר בוול סטריט ● יצרנית המצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן נופלת אחרי מימוש הענק של פידליטי ● נאייקס נכנסת לשוק התשלומים בתחנות הדלק בארה"ב ● ענקיות הטק הובילו את הנאסד"ק לשיא חדש, ויש מי שמצביע על כך שהפכו לנכסי המקלט הבטוח החדשים

אסף נחמני, מנהל חטיבת השקעות, רשות שוק ההון / צילום: דרור סיתהכל

300 מיליארד שקל בפנסיה מנוהלים ללא פיקוח. ברשות שוק ההון מתכוונים לשנות את המצב

כשהיקף ההשקעות האלטרנטיביות בידי המוסדיים כבר עומד על מאות מיליארדי שקלים, ברשות פועלים להפוך את חובת ביצוע הערכת השווי לנכסים משנתית לרבעונית ● סגן הממונה על שוק ההון הזהיר את המוסדיים בכנס השקעות של משרד ארנון שגב ופנתיאון: "בלי שיערוך רבעוני, תבחנו כדאיות ההשקעה בקרן פרטית"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

ירידות באירופה; מחירי הנפט ותשואות האג"ח בארה"ב מטפסים

בורסת פרנקפורט יורדת בכ-0.5% ● בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת, הקוספי נפל בכ-2% ● וול סטריט טיפסה אמש לשיאים חדשים ● דיווח של בלומברג על התגברות התקיפות האיראניות על מכליות בהורמוז דוחף מעלה את מחירי הנפט ● וגם: למרות השיאים בניו יורק, בגולדמן זאקס מזהירים: ה-S&P 500 כבר לא משקף את מצבו האמיתי של השוק

אילוסטרציה: Shutterstock

סכסוך הירושה חוצה דורות: העליון אישר עיקולים של 30 מיליון שקל

יותר מ־50 שנה אחרי הנישואים, המאבק על נכסי נדל"ן וחברות בשווי מיליונים ממשיך בין יורשי בני הזוג המנוחים ● לאחר שמניות אחת החברות נמכרו לצד שלישי במהלך ההתדיינות, הותיר העליון על כנו עיקול של עד 30 מיליון שקל להבטחת זכויות יורשי האישה

עו''ד מיכל כהן, הממונה על התחרות; ניב סרנה, מנכ''ל ניו-מד אנרג'י; עובד דבי, מנכ''ל דליה חברות אנרגיה / צילום: כדיה לוי, ענבל מרמרי, אורי שדה

ניו-מד איימה לבטל את עסקת הענק ורשות התחרות חזרה בה

רשות התחרות הסירה את התנגדותה לעסקת הענק עליה חתמו שותפות לווייתן ניו-מד ורציו עם תחנות הכוח החדשות של דליה, בהיקף של 6.7 מיליארד דולר

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

אושרה ייצוגית נגד רמי לוי בגין ניכוי חוסרים משכר הקופאים

בית הדין לעבודה בירושלים אישר לנהל תביעה ייצוגית נגד רשת רמי לוי בטענה כי היא מנכה משכר הקופאים חוסרים שהתגלו בקופות ● הרשת טענה כי העובדים הסכימו לניכוי, אך בית הדין קבע כי חוסר בקופה אינו בגדר "חוב" ואסור לנכותו משכר העובד

מלי וליאל יהלומי / צילום: שגרירות ישראל בווינה

המשטרה: העצורות בנמיביה אינן מלי וליאל יהלומי – אלא מתחזות איראניות

במהלך הלילה התקבל דיווח במשטרת ישראל שלפיו האם ובתה נעצרו בנמיביה עם דרכונים מזויפים ● נציג המשטרה בחו"ל חבר לרשויות המקומיות, קיבל לידיו תמונות של העצורות – ואז התברר כי נפלה טעות בזיהוי  ● במשטרה מבהירים: מדובר במתחזות איראניות

רובע שדה דב, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

התקדמות בבדיקות הזיהום בגוש הגדול בשדה דב: רמ"י השלימה קידוחים ברוב המגרשים

כעת ממתינים לתוצאות המעבדה ● רמ"י צופה לקבל את התוצאות בתוך עד 30 יום, והן יקבעו את היקף הזיהום והשלכותיו ● לאחר השלמת הבדיקות ניתן יהיה לקדם את הגרלת המגרשים לכ־1,700 בעלי הזכויות בגוש הגדול

בנק דיסקונט / צילום: מץ 76

דיסקונט יתמזג עם מרכנתיל: הערכה - עד 550 עובדים יפרשו וסניפים ימוזגו

דיסקונט מתכנן להשלים את מהלך המיזוג, ככל שיתקבלו האישורים הנדרשים, כבר במהלך 2027 ● המהלך יכלול בטווח הארוך פרידה ממאות עובדים, מרכנתיל יישמר כמותג בנקאי ● לאחר נפילת עסקת כאל, התעניינות מחודשת ברכישתה ע"י גורמים מישראל

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock

חשד לניגוד עניינים: המשטרה בודקת את הבכירים במשרד התחבורה

לאחר סערת פליי דובאי והפרסומים על העבודות הנוספות של הבכירים במשרד התחבורה, המשטרה החלה לבדוק את הנושא בחשד לניגוד עניינים ● במוקד החקירה: אברי כהן, ראש אגף הביטחון במשרד התחבורה, ודביר רובינשטיין, המספק שירותים למשרד במיקור חוץ ואחראי על בטיחות התעופה

מיצב שבעה באוקטובר במשרדי פלייטיקה / צילום: באדיבות פלייטיקה

ממרוץ, דרך קסדות ללוחמים ועד הנצחה מוזיקלית: יוזמות ה–7 באוקטובר

ריצות, מוזיקה ומיצגי זיכרון הם רק חלק מיוזמות הנצחה ברחבי הארץ לנופלי 7 באוקטובר ● קמפיין לגיוס תמיכה ליתומי המלחמה להענקת סיוע כלכלי, רגשי וחינוכי ● וגם מיזמים המסייעים לנפגעי פוסט־טראומה ומספקים ללוחמים ציוד מתקדם ● אירועים ומינויים 

מטוסים של בריטיש איירווייז / צילום: Shutterstock

אחרי יותר מחצי שנה: חברת התעופה הבריטית חוזרת לארץ

בריטיש איירווייז הודיעה כי תחדש את טיסותיה לישראל ב-25 באוקטובר ותפעיל טיסה יומית אחת בקו תל אביב-לונדון ● בכך היא מצטרפת לשורה של חברות תעופה זרות שהודיעו על כוונתן לחזור לפעילות בארץ

דיסוננס בשוק המניות הישראלי / צילומים: שגיא מורן, Shutterstock, שלומי יוסף, משרד הביטחון

פרדוקס בבורסה: מדד ת"א 125 עלה יפה השנה, אבל רוב המניות בו דווקא ירדו

למרות שאחד ממדדי הדגל של ת"א עלה בשיעור דו־ספרתי, רוב המניות הכלולות בו רשמו תשואה שלילית ומספר המניות שירדו בבורסה מתחילת השנה כפול מאלו שעלו ● המומחים חלוקים בפרשנות לתופעה, בין "עדות לשבריריות השוק" לבין "היופי בשוק שיש בו סלקטיביות"

ג'נסן הואנג מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

עובדי חברת השבבים שנמכרה לאנבידיה במיליארדים טוענים: העסקה לא חוקית - ויש גם זווית ישראלית

שני עובדי גרוק לשעבר, שמחזיקים במניות החברה, טוענים כי החברה נמכרה בהליך לא חוקי ● לטענת התובעים, גרוק נמכרה ללא הצבעת בעלי מניות כנדרש, וללא תהליך תחרותי שהיה יכול להעלות את מחיר החברה ● כך עובדת השיטה החדשה בעמק הסיליקון

ג'יי-די ואנס סגן נשיא ארה''ב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

סגן נשיא ארה"ב חשף את התנאי לסיום המלחמה: "איראן חייבת לצמצם משמעותית את יכולות ההעשרה"

סגן נשיא ארה"ב פיקפק בכוונות האמיתיות של משטר האייתוללות: "אם אתם לא רוצים נשק גרעיני - אז למה אתם צריכים דלק מועשר ב-60%?!" • החות'ים טוענים: תקפנו בסיס סעודי שבו מוחזקים טילים בליסטיים ורחפנים ● עדכונים שוטפים