גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הורשע עו"ד שהעלים הכנסות בסך 1.7 מיליון שקל מהשכרת שמונה דירות

ביהמ"ש קבע כי "עו"ד שמואל אריאלי העלים את ההכנסות מהשכרת הדירות במרמה, תוך שימוש פסול בפרטיהם של קרובי משפחתו, כדי לפטור עצמו מהצורך לדווח על הכנסותיו ולשלם מסים כדין" ● "הנאשם עשה שימוש יצירתי במיוחד – אם להשתמש במילים עדינות – בידע המשפטי שברשותו"

דירה להשכרה / צילום:  תמר מצפי
דירה להשכרה / צילום: תמר מצפי

עורך דין, בעל חברה העוסקת בהשכרת נדל"ן, שהעלים הכנסות בסך 1.7 מיליון שקל מהשכרת דירות בתל-אביב, בהרצליה ובנתניה, הורשע בעבירות מרמה לפי פקודת מס הכנסה וחוק מע"מ, בהגשת הצהרת הון כוזבת וכן בעבירות מע"מ בגובה מאות אלפי שקלים. זאת לאחר שדרש החזרי פחת ומס תשומות על דירת מגורים שהוצגה בכזב כנכס עסקי.

השופט שאול אבינור מבית משפט השלום בתל-אביב קבע בהכרעת הדין כי עורך הדין "העלים את ההכנסות מהשכרת הדירות במרמה, תוך שימוש פסול בפרטיהם של קרובי משפחתו, על-מנת לפטור את עצמו מהצורך לדווח על הכנסותיו ולשלם מסים כדין".

בהקשר זה נקבע כי עורך הדין הציג סדרה של הסכמי שכירות, שבכולם יש כדי להסוות את זכויותיו הקנייניות בנכס, כאשר בנסיבות העניין לא ניתן לקבל את הטענות שהעלה עורך הדין, לפיהן מדובר כביכול באי-דיוקים או בטעויות שבהיסח דעת.

הכרעת הדין ניתנה בעניינו של עו"ד שמואל אריאלי, בעל חברת אר-שח נכסים בע"מ, שנעצר על-ידי פקיד שומה חקירות מרכז ברשות המסים במאי 2012, בחשד כי לא דיווח כלל על הכנסותיו משכר דירה בגין 8 דירות בבעלותו.

רשימת הדירות שהיו בבעלות כללה דירה ברחוב פינסקר 2 בהרצליה; דירה ברחוב בית צורי 30 בתל-אביב; דירה ברחוב בוגרשוב 92 בתל-אביב; דירה ברחוב בר-אילן 11 בנתניה; דירה בשדרות בנימין 2 בנתניה; דירה ברחוב עמיחי פגלין 9 בתל-אביב; בית ברחוב הפלמ"ח 14 בנתניה; ודירה ברחוב שמואל שניצר 4 בתל-אביב.

פעל בתחכום ובמרמה על-מנת להסוות את היותו בעלים ומשכיר 8 נכסים שונים

מבדיקה ראשונית של חוזי השכירות שהיו בידי אריאלי עלה כי הכנסותיו משכירות עמדו על כ-18 אלף שקל בחודש - הכנסות של למעלה מ-2 מיליון שקל בעשור, עליהם לא דיווח לרשות המסים. לפי החשד, אריאלי ערך את חוזי השכירות של חלק מהדירות על שמות בני משפחתו והחברה שבבעלותו, בכדי להסוות את הכנסותיו משכירות ולהפחית את שיעורי המס.

בכתב האישום שהוגש נגד אריאלי על-ידי עו"ד רינת ברנדל מפרקליטות מיסוי וכלכלה, נטען כי במשך כעשור הוא פעל בתחכום ובמרמה על-מנת להסוות את היותו בעלים ומשכיר 8 נכסים שונים בתל-אביב, בהרצליה ובנתניה. זאת, כדי שיוכל להעלים מהרשויות את ההכנסות משכר דירה, וכן בכדי לדרוש בכזב החזרי תשומות ופחת בגובה מאות אלפי שקלים על דירת מגוריו שהוצגה בכזב לרשויות כנכס עסקי.

על-פי האישום, בכל אחת משנות המס 2003-2012 הגיש אריאלי דוחות כוזבים לפקיד השומה, תוך השמטת הכנסות בסך כ-1.7 מיליון שקל.

עוד נטען כי בשנים 2005-2008 יצר אריאלי מצג כוזב, לפיו המשכירה של נכס מקרקעין שבבעלותו בנתניה היא החברה שבבעלותו. זאת, על-ידי כך שהוציא לשוכרים חשבוניות של החברה בגין הכנסות שהפיק מהשכרת הנכס, ועל-ידי כך שרשם אותן בכזב כהכנסות החברה. בשנים 2005-2007 הייתה החברה בהפסדים, וכך, כתוצאה מהרישום הכוזב של ההכנסות בשנים אלה כהכנסותיה, קיזזה החברה הכנסות אלה מהפסדיה ולא שילמה עליהן מס.

בנוסף נטען כי אריאלי רכש, יחד עם אשתו, דירה ברחוב שמואל שניצר בתל-אביב לצורך מגוריהם, אך יצר מצג כוזב כלפי הרשויות באמצעות הסכם נאמנות חסר פשר שערך בעצמו, שלפיו הנכס נרכש לכאורה על שם החברה. בהמשך לכך, בשנת 2003 הוא דרש וקיבל בכזב החזר מס תשומות בשם החברה על דירת מגוריו בגובה של מאות אלפי שקלים.

בית המשפט התייחס בהכרעת הדין לחוזים שערך אריאלי כיצירתיים - במובן הלא חיובי - וקבע כי "הנאשם עשה שימוש יצירתי במיוחד - אם להשתמש במילים עדינות - בידע המשפטי הרב שברשותו, בין השאר בכך שערך ייפוי-כוח אבסורדי מבתו לדירה שבבעלותו (הדירה בבית צורי), ובכך שיצר נאמנות חסרת פשר, שאינה כדין, בקשר לדירת מגוריו בשניצר. בשני המקרים מדובר בשימוש פסול באמצעים משפטיים, המוכיח כשלעצמו כוונת מרמה".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ הודיע רשמית: זה יהיה יו"ר הפד הבא

הנשיא דונלנד טראמפ הודיע רשמית שקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים, יהיה יו"ר הפד הבא ● יחליף את ג'רום פאוול שיסיים את תפקידו במאי

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים

השבוע. לנצח את הפחד עבור מעסיק / צילום: באדיבות נטפליקס Skyscraper Live

איך סיכון חיים הפך לפורמט

השבוע נטפליקס שידרה אתגר אקסטרים: המטפס אלכס הונולד טיפס בלייב וללא אמצעי הגנה על מגדל טאייפי 101 שבטיוואן ● הקהל צפה מרותק, אבל מהקריינות ומהספונסרים עבר מסר אחר - לא מדובר בתיעוד של הישג, אלא הפקה שממירה סיכון לפורמט ● בעידן שבו AI יכולה לייצר כל פעלול בצורה מושלמת, נטפליקס מהמרת על הדבר היחיד שעדיין לא ניתן לשכפול: האפשרות לאסון מול המצלמה

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

החשמל בנוהל חירום: מאגרי לוויתן ואנרג'יאן הושבתו בזמן שתמר בתחזוקה

בלוויתן מדובר בחיישן תקול, ובאנרג'יאן מקור התקלה עוד לא ברור ● כמה שעות אחרי תחילת התקלה, בלוויתן מדווחים על סיומה

ג'יימס נסביט ב''הבריחה''. קשר חזק / צילום: Ben Blackall/Netflix

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן, הפעם עם סדרה על בנות, אבות ואשמה

נטפליקס שוב פותחת עונה עם הרלן קובן והפעם עם סדרת המתח "הבריחה", שמגוללת את סיפורה של משפחת גרין שנראית מושלמת, עד שהבת הבכורה פייג’ נעלמת ● האב יוצא לחפש אותה בכל מחיר ובדרך חושף את הסיבה לבריחה

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; הכסף צנח בכמעט 30%, מחיר הזהב בירידה

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי נגד המנכ"לים שלו לשעבר: הקמת החברה החדשה – "הפרת חוזה"

בעל השליטה בנופר אנרג'י דורש לעצור את הכניסה לבורסה של החברה החדשה של נדב טנא ושחר גרשון , שניהלו עד לפני חצי שנה את החברה בבעלותו, אותה עזבו כשבכיסם הון עתק ● גרשון וטנא: "הטענות מופרכות, נעדרות בסיס משפטי, ומשקפות ניסיון שקוף ובלתי ראוי להפעיל לחץ "

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

בג"צ: ICL תשלם קנס של 16 מיליון על מחסור בסולר לחירום, פחות מהקנס המקורי

הקנס מהווה תקדים חשוב עבור רשות החשמל, ששואפת להרתיע מפני אי החזקת סולר לחירום, ששימש רק היום בתקלה במספר אסדות גז ● לאחר פשרה, איי.סי.אל תשלם קנס, אך הופחתו ממנו 18%

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו