גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש חברות סייבר מדהימות בישראל, צ'ק פוינט היא לא אחת מהן"

ניר צוק, מייסד חברת פאלו אלטו נטוורקס, החל את דרכו המקצועית בצ'ק פוינט ועזב אותה לטובת הקמת חברות מתחרות • בראיון ל"גלובס" הוא מסביר למה האסטרטגיה של פאלו אלטו טובה יותר משל המתחרות, ועוקץ גם את מיקרוסופט: "הסתכלתי על החברות שהם רכשו ומצאתי דברים חסרי ערך"

ניר צוק, מנכ"ל פאלו אלטו  / צילום: תמר מצפי
ניר צוק, מנכ"ל פאלו אלטו / צילום: תמר מצפי

ניר צוק (48) אמנם גר בקליפורניה כבר מעל 20 שנה, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לגורם משמעותי בתעשיית הסייבר הישראלית. מרכז הפיתוח של החברה בישראל צמח בתוך כמה שנים לכ-500 עובדים, פאלו אלטו נחשבת לרוכשת אקטיבית מאוד בישראל עם שש רכישות בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר, והחברה היא גם המתחרה הגדולה של צ'ק פוינט.

בראיון עם "גלובס" מציג צוק את התפיסה שלו לגבי ענף הסייבר ("יש יותר מדי סטארט-אפים"), מציג את ההזדמנות של פאלו אלטו ("אנחנו החברה הכי גדולה ועדיין נתח השוק שלנו קטן") ומדבר גם על אסטרטגיית הרכישות ("התחרות בישראל ובעמק הסיליקון דומה"). אולם יותר מהכל, לכל אורך השיחה מטפטף צוק את ההבדלים בין פאלו אלטו לצ'ק פוינט. זה לא דבר חדש, צוק הסתובב בעבר בקליפורניה עם לוחית רישוי שכתוב עליה צ'ק פוינט קילר, ונהג לעקוץ אותה בהזדמנויות שונות. 

צוק מכיר את צ'ק פוינט מקרוב, והוא עבד בה במשך כמה שנים בשנות ה-90. את שניים ממייסדיה - גיל שויד ושלמה קרמר (השלישי זה מריוס נכט) - הוא הכיר מהצבא. ועדיין, בשנים האחרונות היה נראה שצוק נרגע, אולי מכיוון שפאלו אלטו, שהוקמה 14 שנה לאחר המתחרה הוותיקה, הצליחה לעקוף אותה בשווי השוק ובהיקף ההכנסות. פאלו אלטו נסחרת לפי שווי שוק של 24 מיליארד דולר עם הכנסות של 3 מיליארד דולר, ואילו צ'ק פוינט נסחרת בשווי שוק של 18 מיליארד דולר עם הכנסות של 2 מיליארד דולר.

שתי החברות מחזיקות בגישה שונה - צ'ק פוינט צומחת בקצב איטי אבל מאוד רווחית, ואתם צומחים מהר יותר אבל שיעורי הרווחיות שלכם נמוכים משמעותית.

"אנחנו החברה הגדולה בשוק אבטחת הסייבר שגודלו 100 מיליארד דולר. למרות זאת נתח השוק שלנו מאוד קטן, ועומד על 3%-4% בלבד. זה מצב מאוד מיוחד בתחום ה-IT, זה לא קורה בשווקים אחרים. במצב כזה הדבר הנכון לעשות הוא להשקיע בצמיחה ובהשגת נתח שוק. אני לא רואה היגיון בכך שצ'ק פוינט מאבדת נתח שוק ועדיין שמה דגש על הרווח".

שויד מדבר הרבה על כך שיש צורך בקונסולידטור, גורם שיאגד את פתרונות האבטחה לפלטפורמה אחת וככה הלקוחות יוכלו לעבוד מול ספק פתרונות אחד.

"להגיד שאתה הקונסודלירטור כל אחד יכול, אבל אתה לא יכול להיות הגורם הזה כשאתה מאבד נתח שוק. זה מוזר. השוק שלנו התפתח כך שלכל בעיה ואתגר קטנים צצות מיד עשרות חברות שמגייסות כסף מהון סיכון. אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לשנות את זה. ניסינו גם לבנות פלטפורמה שהסטארט-אפים יתחברו אליה אבל השוק לא מוכן לכך.

"הבעיה שבתחום של אבטחת מידע בארגונים מסורתיים - כאלו שלא עברו לענן - מאוד קשה לעשות קונסולידציה מעבר למה שכבר קרה. ייקח לנו 100 שנה להחליף את כל עשרות הספקים שמנהלים פתרונות לניהול מובייל, ניהול סיכונים ועוד. קשה לשכנע לקוחות להוציא פתרונות החוצה, הראש שלהם לא שם, וזה להילחם בטחנות רוח".

אז אתם מחכים שהם יעברו לענן?

"כן, צריך לנצל את ההזדמנות שקיימת בכך שארגונים עוברים לענן. באופן מפתיע, האסטרטגיה של רוב חברות הסייבר בעולם, במיוחד החברות הגדולות, הוא להתעלם מהענן. הן כנראה מאמינות שזה חלום שיום אחד נתעורר ממנו, או שרוב הלקוחות יחליטו לסגת מהמעבר. אין למתחרים שלנו אסטרטגיה עננית. גם אם הם רכשו חברה ב-100 מיליון דולר זה לא מבוסס על אסטרטגיה. אי אפשר לקחת את מה שעשינו בפיירוול ולתרגם אותו לענן, ויש לקוחות של המתחרים שרוכשים מאיתנו פתרונות אבטחה לענן".

מה אתם עשיתם שונה?

"לפני כשנתיים החלטנו לבנות פלטפורמה שתענה על כל הצרכים של הלקוחות בענן. בנינו פלטפורמה שנקראת פריזמה קלאוד, בעזרת רכישות של חמש חברות בענן. זאת הייתה הדרך שלנו להאיץ תהליכים. היום יש לנו מאות מפתחים ש'נולדו' בענן, וחיו ונשמו בארבע-חמש שנים האחרונות את תחום אבטחת הענן. הענן מבחינתנו זאת פעילות נפרדת, עם פעילות פיתוח ומכירות משלה, אפילו את המהנדסים הקיימים שלנו לא העברנו לענן".

כפי שאמרת, בתחום המסורתי יש הרבה מאוד סטארט-אפים שמפתחים פתרונות מצומצמים. זה הקשה מאוד על הארגונים. אתה חושב שהלקח יילמד ושוק האבטחה יתפתח אחרת בענן?

"אני לא רואה היום אף חברת אבטחה, קטנה וגדולה, שמנסה לעשות אבטחת מידע בענן באמצעות פלטפורמה אחת. לקוחות לא רוצים לקנות 20 מוצרים שונים בענן, כמו שהתפתח השוק המסורתי, ואז האפשרות היחידה שלהם היא לרכוש פתרונות של פאלו אלטו. אם זה תלוי בי, וזה תלוי בי כי אני אחראי על החברה הגדולה בענף - זה יהיה שוק יותר רציונלי שיהפוך להיות דומה יותר לשווקים אחרים בתחום ה-IT, שזה אומר שיש פחות מקום לסטארט-אפים. זה לא שלא יהיו סטארט-אפים בכלל, החדשנות חשובה יותר מדברים אחרים, אבל לא יכול להיות שעל כל בעיה קטנה שצצה, משקיעי הון סיכון משקיעים בסט חדש של חברות".

 פאלו אלטו

רכשה בישראל שישה סטארט-אפים

פאלו אלטו רכשה עד כה חמישה סטארט-אפים בישראל, שני האחרונים בהם, במאי האחרון, היו של חברת טוויסטלוק, תמורת יותר מ-400 מיליון דולר, ושל Puresec, תמורת כמה עשרות מיליוני דולרים. קדמו לכך רכישות של דמיסטו (560 מיליון דולר), Secdo (סכום מוערך של 100 מיליון דולר) וסייברה (220 מיליון דולר). רכישה נוספת הייתה של חברת לייטסייבר תמורת 120 מיליון דולר.

"רצינו להאיץ את מפת הדרכים שלנו ויש סטארט-אפים שנמצאים שנה-שנתיים לפנינו. התנאים שלנו זה שתהיה התאמה מבחינת תרבות ארגונית ומיקום - רכשנו רק סטארט-אפים שממוקמים בעמק הסיליקון ובתל אביב. הדבר השלישי והוא הכי חשוב זה היכולת לעשות אינטגרציה של המוצרים לתוך הפלטפורמה שלנו. אני לא רוצה להגיע למצב שאני מוכר מוצרים בנפרד, כמו שחברות אחרות עושות. זה לא שהסטארט-אפים האלו לא טובים, אלא שהארכיטקטורה שונה מדי".

אתם נחשבים לנדיבים מבחינת השווי שאתם נותנים לסטארט-אפים.

"זה עניין של היצע וביקוש, אנחנו לא מבזבזים סתם כסף. אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו. מי שקונה חברה לאבטחה בתחום ה'אינטרנט של הדברים' ב-5 מיליון דולר, מקבל חברה ב-5 מיליון דולר".

חברות גדולות הופכות להיות פעמים רבות פחות חדשניות, איך אפשר למנוע את זה?

"אני לא מסכים שלחברות גדולות יש בעיה של חדשנות, זה נכון לגבי חברות מסוימות. הרכישה היא לא בשביל לפתח אסטרטגיה אלא כדי לקצר תהליכים, להביא לחברה טאלנט שקשה לשכור בצורה מהירה - ואנחנו נמשיך לעשות את זה. במיוחד במקרים שצריך לעשות טרנספורמציה כמו מ'און פרמיס' (חברות שמבוססות על שרתים פיזיים - ע"ז) לענן. אני מאמין ומקווה שבעשר השנים הקרובות לא נאט את קצב החדשנות שלנו ונאיץ אותה, כמו שאנחנו עושים היום. לפני שנתיים היה לנו רק קו מוצרים אחד - און פרמיס והיום יש לנו שלושה: און פרמיס, ענן וקו פעילות נוסף שמאבטח את הארגון בצורה אוטומטית".

מניות פאלו אלטו וצ'ק פוינט / אינפוגרפיק

מה עם מיקרוסופט? היא מאוד מתחזקת בתחום האבטחה בענן, בין השאר באמצעות רכישת אדאלום הישראלית. אתה לא חושש ממנה?

"מיקרוסופט נכנסים חזק לתחום האבטחה עוד מהתקופה שעבדתי בחברה ישראלית אחרת לפני הרבה שנים, והם ניסו לפתח פתרונות פיירוול. הפתרונות של מיקרוסופט מספיק טובים לחלק מסוים בשוק. אני חושב שחברות שבודקות היטב את המוצרים ומחפשות את הטוב ביותר לא קונות פתרונות ממיקרוסופט. עדיין יש אנשים שחושבים שאם מיקרוסופט אמרה שזה מספיק טוב, אז הם קונים.

הסתכלתי על הסטארט-אפים שהם רכשו ומצאתי דברים שלא שווים כלום, חסרי ערך, מוצרים שלא עובדים. כנראה שיש חברות שיודעות לבדוק מוצרים ויש כאלו שלא. מאוד קשה ללקוחות ולרוכשים לדעת מה עובד ומה לא כי איך תבדוק את המוצר? תפתח מתקפה מאוד מתוחכמת? לפתח מספיק מתקפות טובות עולה מאות מיליוני דולרים. אנחנו לא נמכור ללקוחות שלנו משהו שלא עובד ושהוא לא הטוב ביותר, אבל כנראה שיש חברות שזאת לא התרבות הארגונית שלהם. מבחינתן, ממילא הלקוחות לא יודעים שזה לא עובד". 

השקעה במניית פאלו

"יש לנו כ-100 עובדים בבינה מלאכותית"

יש גישה שאומרת שחברות צריכות לצמוח מבינה מלאכותית, בדומה למה שאתה אומר על הענן.

"יש לנו קרוב למאה עובדים שמתעסקים בבינה מלאכותית. היום יש לנו בינה מלאכותית בכל הדברים שאנחנו עושים, אבל אני יכול להגיד לך שההבטחה של שילוב בינה מלאכותית בסייבר עדיין לא התממשה, למרות שיש כאלו שמציגים אותה בתור העתיד. אבל כן, זה בהחלט תחום שמתפתח אצלנו ואצל המתחרים".

במהלך השיחה נראה שאתה מערער על חלקים מתעשיית הסייבר הישראלית - על צ'ק פוינט שנחשבת לספינת הדגל של התעשייה, על הקרנות שמשקיעות בפתרונות דומים וגם על סטארט-אפים שנחשבו למוצלחים.

"לא, אני ממש לא מערער. מה שאני אומר שאי אפשר להמשיך עם המצב שלקוחות נאלצים לקנות הרבה מוצרים. לגבי צ'ק פוינט, כשאני התחלתי את פאלו אלטו לפני 15 שנה, צ'ק פוינט מכרה בכ-1.5 מיליארד דולר, והיום בקצת יותר מ-2 מיליארד דולר. לגבי זה שהיא המעסיקה הגדולה בתעשייה - את רוב העובדים שלה לא הייתי מעסיק. יש חברות מדהימות בישראל בתחום הסייבר, וזאת לא אחת מהן. יש גם אנשים מדהימים, אבל התעשייה תצטרך להשתנות ולא יהיה בה מקום לשחקני נישה".

אתה משמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות לאורך הרבה שנים. התפקיד מתפתח בצורה כזאת שאתה מרגיש סיפוק מבחינה מקצועית?

"אני לא רק סמנכ"ל טכנולוגיות אלא גם פאונדר, הרבה פעמים אנשים שוכחים את זה. זה אחד הדברים החשובים ורואים את ההוכחה לכך כשפאונדרים עוזבים. זה מאפשר לשמור על התרבות הארגונית ולקדם דברים ספציפיים שרק מי שהקים את החברה מסוגל לעשות - למשל לבנות משהו שמצריך חיבור של עובדים מצוותים שונים או פרויקט שמצריך חשיבה מחוץ לקופסה.

"לגבי התפקיד עצמו, אנשים טכניים צריכים לבחור בקריירה בין מסלול ניהולי לבין מסלול טכנולוגי. אם בחרת במסלול ניהולי אתה צריך לנהל הרבה מאוד אנשים כדי להרגיש שאתה מתקדם, וזה מקשה עליך להיות קרוב לטכנולוגיה. מעולם לא רציתי להתעסק בדברים שמנכ"ל מתעסק איתם, והיום אני מנהל רק שני אנשים - מנהל מערכות מידע ובחור ישראלי נוסף שמנהל מבצעים מיוחדים בעבורי. אין לי גם קושי עם כך שמישהו אחר מנהל את החברה שהקמתי, במהלך השנים היו לי יחסים מדהים עם המנכ"לים".

צ'ק פוינט: "העובדות מספרות סיפור שונה"

צ'ק פוינט מסרה בתגובה לטענות של צוק: "צ'ק פוינט מגינה על העולם מפני מתקפות הסייבר של הדור השישי בעוד שהמתחרות שלה מתמודדות עם איומי הדור השלישי. העובדות מספרות סיפור אחר לגמרי מהטענות שנשמעות כאן, ומעבר לכך לא התוכן ולא הסגנון ראויים לתגובה רצינית". 

עוד כתבות

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

שורת מדינות קראו לאזרחיה לעזוב את איראן, ולא להגיע לישראל

טראמפ: אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, לא רוצה להשתמש בכוח צבאי אבל לפעמים חייבים ● אייר אינדיה מבטלת את הטיסות לישראל מיום ראשון למשך שבוע ● ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה, בריטניה פינתה את עובדיה מאיראן ומבקשת מאזרחיה להימנע מנסיעות לישראל ● עדכונים שוטפים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

עומאן / צילום: Shutterstock

המדינה היחידה במפרץ שנותרה חסינה מאיראן

בעוד שערב הסעודית, בחריין ואיחוד האמירויות הותקפו בשעות האחרונות על ידי משטר האייתולות, עומאן – המתווכת המרכזית בשיחות בין טהרן לוושינגטון – נותרה חסינה ● האם המלחמה הנוכחית מסייעת לה?

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שני, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: בישראל בטוחים - חמינאי חוסל

גורם בכיר בישראל הודיע כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מיהי חברת הסייבר העולמית שהחלה להיסחר השבוע בתל אביב?

במגילת אסתר מי היה המדתא, מה שמו העברי של הירק קייל, ואיזה אירוע צולם ושודר בטלוויזיה הרומנית בערב חג המולד 1989? ● הטריוויה השבועית

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

נמל התעופה בן גוריון ריק מנוסעים לאחר מבצע עם כלביא, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

לא יחזרו עד ה-7 במרץ לפחות: חברות התעופה הזרות שהתחילו לבטל טיסות

המרחב האווירי בישראל נסגר בעקבות פתיחת מתקפת המנע וההתפתחויות הביטחוניות, ונכון לעכשיו הסגירה מוגדרת עד יום שני ● עם זאת, חברות התעופה כבר מתחילות להאריך את הביטולים מעבר למועד זה ● קבוצת לופטהנזה וחברת Wizz Air הודיעו כי טיסותיהן לישראל יושבתו עד 7.03 כולל

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51