גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא הבנו את הכעס של מחזיקי האג"ח על צעד שנועד למנוע תשלום ריבית"

איי.די.או פרעה באחרונה את מלוא החוב למחזיקי האג"ח, ולדברי המנכ"ל פלוריאן סיטה, היא אינה מתכוונת לשלם פיצויים נוספים שדורשים המחזיקים ● "לא יכול למנוע מהם מלפנות לבית המשפט, אבל אנו לא פוחדים מהתדיינות, וגם נגיש תביעה נגדית"

מחזיקי איגרות החוב של חברת איי.די.או גרופ מסדרות ו' ו-ח' החליטו אתמול ברוב גדול להורות לנאמן שתי הסדרות לנקוט הליכים משפטיים לשם תביעת מלוא הסכומים המגיעים להם, לטענתם, מעבר לתשלומי הקרן והריבית הצבורה שהעבירה להם החברה בשבוע שעבר. בהצעת ההחלטה תמכו 96.06% ממחזיקי אג"ח ו' ו-94.16% ממחזיקי אג"ח ח'.

כחלק מאישור ההחלטה, הסכימו מחזיקי האג"ח כי נאמן האג"ח ישמור בידיו סכום של 12 מיליון שקל מתוך הכספים ששילמה החברה לפירעון שתי סדרות האג"ח (1.165 מיליארד שקל), וזאת לצורך מימון ההליכים המשפטיים נגדה. לטענת המחזיקים, מגיעים להם פיצויים בגין העמדת החוב לפירעון מיידי, אף שהם אלה שהחליטו על כך, ובניגוד גמור לדעת החברה. 

את ההחלטה קיבלו מחזיקי האג"ח בעקבות שורה של אירועים, שגרמו להם לחשוש לגורלם של הכספים שהלוו בעבר לאיי.די.או גרופ. חברת ההחזקות איי.די.או גרופ מחזיקה ב-33.25% ממניות החברה הבת איי.די.או פרופרטיז (ADOP), שעוסקת בתחום הדירות להשכרה בברלין ונסחרת בבורסה של פרנקפורט לפי שווי של 1.35 מיליארד אירו. 

המחזיקים העדיפו לסכן 12 מיליון שקל

לפני חודשים אחדים רכשה חברת הנדל"ן הגרמנית אדלר את מלוא הבעלות באיי.די.או גרופ, ובאמצעותה הובילה להחלפת ההנהלה הבכירה של איי.די.או פרופרטיז ושל כמה מהדירקטורים בה. זמן קצר לאחר מכן, קיבלה איי.די.או פרופרטיז החלטה מפתיעה להגיש הצעת רכש מלאה לחברת אדלר, במסגרת עסקת מניות שהיתה הופכת את המניות שבידי איי.די.או גרופ למניות אוצר. ההחלטה נועדה כביכול לגוון את מקורות ההכנסה והפעילות של איי.די.או פרופרטיז, שפועלת רק בשוק השכרת הדירות של ברלין וחשופה מאוד לרגולציה המתהדקת שם. עם זאת, כמה ממחזיקי האג"ח התרעמו על ההחלטה, ייתכן כי עקב הערכה שהיא נובעת מקשיים כלכליים של אחת החברות.

בהמשך התחילו המחזיקים לפעול נגד החברה, ומאבקם החריף לאחר התפטרות שני הדח"צים של איי.די.או גרופ, בעקבות הסכמת החברה להלוות סכום של 89 מיליון אירו לחברה האם אדלר. באיי.די.או גרופ הציעו להעמיד ערבויות לאג"ח מטעם איי.די.או ופרופרטיז, ואף להגיש הצעת רכש וולונטרית לאג"ח, אבל המחזיקים מיהרו והחליטו ברוב גדול להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי.

אותם מחזיקים אולי ציפו לתחילתו של מאבק משפטי, אבל בתוך ימים בודדים שילמה איי.די.או את מלוא הערך ההתחייבותי (פארי) של האג"ח, והודיעה כי היא רואה עצמה משוחררת מכל התחייבות נוספת למחזיקים. עם זאת, אלה החליטו כאמור לסכן כעת סכום של 12 מיליון שקל מתוך הכספים ששולמו להם, לטובת מאבק משפטי - שבו הם עלולים להפסיד, או לחילופין לנצח ולזכות בפיצוי של עד כ-70 מיליון שקל.

"איך יכולנו להתכונן בהתראה של 3 ימים?"

לאורך כל התהליך, שנמשך כמה שבועות, לא הצליחה ההנהלה הגרמנית החדשה של איי.די.או גרופ לגשר על הפערים מול מחזיקי האג"ח, שדומה כי כללו גם פערים תרבותיים ופערים תפיסתיים של המציאות ושל התוכניות לעתיד. בתשובה לשאלה מדוע לא הגיע עד כה לישראל לצורך פגישות עם מחזיקי האג"ח ומתן הסברים על האירועים האחרונים, אומר מנכ"ל איי.די.או גרופ, פלוריאן סיטה, בראיון טלפוני ל"גלובס", כי הוא דווקא תכנן לעשות זאת - אבל קצב האירועים היה מהיר מדי.

"למעשה, תכננו לעשות זאת, אבל ההתפתחויות הסלימו מהר כל כך, שלא היה לנו סיכוי לארגן פגישה ראויה, שאליה נוכל להתכונן ושבה נוכל להסביר את כל המצב בצורה רגועה וסבירה", אמר סיטה. "אבל ראית את התגובות של מחזיקי האג"ח ונאמן האג"ח. הכל התקדם במהירות, אסיפות התכנסו בהתראה של שלושה ימים - אז איך יכולנו להתכונן ולהכין הסבר ראוי בהתראה של שלושה-ארבעה ימים, כשאנחנו צריכים גם לטוס בשביל זה לישראל. ניסינו להסביר את הדברים דרך הטלפון, אבל מסיבות מסוימות הטיעונים שלנו לא התקבלו".

מנקודת מבט חיצונית, זה היה נראה כאילו רכישת איי.די.או גרופ היוותה מבחינת אדלר צעד ראשון בתוכנית, שכללה את השגת השליטה בחברה הבת, איי.די.או פרופרטיז, כדי לקדם את הצעד השני של הצעת הרכש של איי.די.או פרופרטיז לאדלר.

נראה כאילו מדובר בצעד שחשבתם עליו עוד לפני שקניתם את איי.די.או גרופ. זה נכון?

סיטה: "איי.די.או פרופרטיז היא חברה ציבורית עצמאית, שיש לה מנדט מהמשקיעים שלה לעשות צעדים כאלה. אחרי שאדלר רכשה את איי.די.או גרופ, ואחרי שטיירי בולמונאר מונה למנכ"ל החדש של איי.די.או פרופרטיז כחלק מהחלפת השליטה, זה היה צעד הגיוני שאיי.די.או פרופרטיז תציע לרכוש את אדלר".

אבל האם מדובר בתוכנית שהכנתם עוד לפני שרכשתם את איי.די.או גרופ?

"לא. איי.די.או פרופרטיז קיבלה את ההחלטה הזאת, והדירקטוריון שלה אישר אותה על פי המנדט שיש לו מטעם בעלי המניות של החברה. זה משהו שהתפתח בידי איי.די.או פרופרטיז, ואני חושב שהוא הגיוני מאוד".

זה קרה מהר מאוד, אחרי שקיבלתם את השליטה בדירקטוריון, שאיי.די.או פרופרטיז החליטה לרכוש את אדלר.

"זה נכון שדירקטוריון איי.די.או פרופרטיז השתנה לאחר הרכישה של איי.די.או גרופ, אבל הוא עדיין מורכב ברובו מדירקטורים עצמאיים. הדירקטורים היחידים שאינם מוגדרים בו כעצמאיים, הם אני וד"ר בן אירלה. מעבר לכך, בן אירלה אינו מוגדר כדירקטור עצמאי, רק מכיוון שהוא מכהן גם כדירקטור באיי.די.או גרופ, אף שאין לו שום קשר אמיתי לאדלר".

הייתם מופתעים מהתגובה של מחזיקי האג"ח הישראלים לעסקה המתרקמת בין איי.די.או פרופרטיז לאדלר?

"בהחלט. כשידענו על הרכישה, התחלנו בשיחות גם עם מחזיקי האג"ח של אדלר, ובניגוד לתגובה של מחזיקי האג"ח בישראל, אפילו לא אירו אחד של אג"ח מתוך 2 מיליארד אירו של אג"ח התנגד לתנאים המוצעים בנוגע לאג"ח האלה, תוך שהתהליך היה רגוע והגיוני. משום כך, היינו מופתעים למדי מהתגובה של מחזיקי האג"ח בישראל. אני חושב שהם רצו לדעת מראש על ההצעה של איי.די.או פרופרטיז לרכוש את אדלר, או אפילו לאשר אותה מראש. אבל זה בבירור משהו שמנוגד לתקנות, העוסקות בהפרעה לפעילות השוק באירופה, ואני לא רואה איך זה בכלל היה אפשרי. בכל מקרה, זאת היתה, לדעתי, הסיבה לכעס שלהם".

איך הצלחתם לגייס במהירות כה רבה סכום כה גדול של כסף לצורך תשלום למחזיקי האג"ח בישראל, לאחר שהם החליטו להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי?

"הם ביקשו פירעון מוקדם של האג"ח, ולכן נדרשנו לארגן במהירות את הכסף. אבל היתה עסקה אחת שהובילה לכעס נוסף אצל מחזיקי האג"ח, והיא עסקת ההלוואה שאדלר ואיי.די.או גרופ חשבו עליה, שבמסגרתה נקבע כי איי.די.או גרופ תלווה לאדלר 89 מיליון אירו כדי להימנע מריבית שלילית של 1.6% שהיא משלמת כיום על הסכום הזה בבנק. וכמו שאתה מבין, זה לא הגיוני לאפשר מצב שבו 90 מיליון אירו שוכבים בבנק בישראל וסופגים ריבית שלילית של 1.6%.

"לפיכך, כחלק מניהול הכספים והנזילות הראוי שלנו, היה הגיוני לחלוטין להעלות את אותו סכום של 89 מיליון אירו לאדלר (שהציעה ריבית של 4.3%; ע"כ). אבל מסיבות מסוימות אנשים בישראל כעסו מאוד על הצעד הזה, ושני הדח"צים של איי.די.או גרופ אפילו התפטרו, לפני שהספקנו לתת להם את המידע המבוקש על ידם בנוגע לסיבות לעסקה הזאת. אנחנו בכל מקרה לא הבנו את הכעס הזה, על צעד שנועד בסך הכל למנוע מצב של תשלום ריבית על כסף שלנו.

זה גם היה טבעי מאוד במונחים של ניהול פיננסי ראוי של יתרות הנזילות, לתת לחברות בקבוצה את המימון הדרוש לצורך עמידה בדרישות הפיננסיות שלהן. אז אני מצטער שמחזיקי האג"ח הופתעו מהיכולת של אדלר, אבל ככה ניהול פיננסי ראוי עובד. אני חושב שמחזיקי האג"ח בישראל פחדו שהכסף שיועלה מאיי.די.או לבעלת השליטה אדלר, לא יידע לעשות את הדרך חזרה מטה במועד. אבל ייתכן כי במקרה הנוכחי הם טעו, כי בבקשה לפירעון מיידי הם ויתרו על תשלומי ריבית עתידיים".

"אדלר יכולה לספק את כל המימון"

"כמו שאתה רואה, לא רק שלאדלר יש רצון, היא גם יכולה לספק את כל המימון הדרוש", אומר סיטה. "העלאת הקומה של ה-89 מיליון אירו היתה צעד של נזילות, לצורך שימוש בנזילות שלנו בדרך היעילה ביותר שניתן. כך פועל ניהול פיננסי של יתרות נזילות. אני חזרתי והסברתי את זה לכולם - לדירקטוריון, למחזיקי האג"ח - אבל מסיבה מסוימת אף אחד לא האמין לי בעניין זה, וכמו שאתה רואה, בפירעון המלא של האג"ח ביום רביעי שעבר, הראינו שאנחנו יכולים לספק את המימון המלא לחברות בקבוצה. מסיבה זו לא ראינו שום בעיה להעלות את הכסף למעלה לאדלר, כי בכל מקרה שהחברה היתה נדרשת לנזילות, היא מיד היתה מקבלת אותה מבעלת השליטה. זה גם מה שעשינו כדי לשלם למחזיקי האג"ח שלנו".

מחזיקי האג"ח החליטו לפנות לבית המשפט בתביעה לקבלת תשלומים נוספים מכם בקשר עם הפירעון המוקדם של האג"ח. מה דעתך על כך?

"יש לנו השקפה ברורה על כך, שמגובה משפטית, ואנחנו בדעה שלאחר שהעברנו את מלוא התשלום לפי שטר הנאמנות של האג"ח, אין תוקף לתביעת נזיקין כלשהי מצד מחזיקי האג"ח. לפיכך, אני לא יכול למנוע מהם מלפנות לבית המשפט, אבל אנחנו לא פוחדים מההתדיינות הזאת. בתגובה לכך, גם אנחנו נתבע מהם פיצויים בגין נזקים שאנחנו מאמינים שנגרמו לנו כתוצאה מההתנהגות של מחזיקי האג"ח, שהיתה לא הגיונית לחלוטין ומנוגדת לשטר הנאמנות". 

עוד כתבות

יו'' אגד אמיר לוי / צילום: שלומי יוסף

יו"ר אגד אמיר לוי על הנפקה אפשרית: "זו חברה קלאסית לשוק ההון"

אמיר  לוי התארח בוועידת ישראל לעסקים של גלובס וקרא למנות בדחיפות ממונה חדש לאגף התקציבים, להימנע מתוספות מוגזמות לתקציב הביטחון - ורמז כי אגד במסלול להנפקה, אחרי השבחתה: "אנחנו מחזקים את הממשל התאגידי" ● על משבר התחבורה בישראל: "צריך לשטוף את המדינה עם נתיבי תחבורה ציבורית ולצאת במכרז אגרות הגודש"

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

חנן שטיינהרט בוועידת ישראל לעסקים / צילום: ש

חנן שטיינהרט: "שוק האג"ח האמריקאי הוא סכנת נפשות, הבינה המלאכותית לא תציל אותנו בזמן"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר חנן שטיינהרט כי החוב האמריקאי גדל בשני טריליון דולר בחודשים האחרונים, וכי הריבית על החוב גבוהה משמעותית מקצב הצמיחה הכלכלית ● "הריבית על כל החוב האמריקאי היא פי שלוש וחצי מהגידול בתל"ג בשנה", ציין בדבריו

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

אל''מ במיל' ניצן אלון בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

"שנתיים של סערת רגשות": האלוף ניצן אלון מדבר לראשונה על מפקדת השבויים והנעדרים

ראש מפקדת השבויים והנעדרים סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על מאמצי שחרור החטופים בשנתיים האחרונות, המתיחות מול הדרג המדיני והתוכניות שלו להתחלה החדשה באזרחות ● "למדינת ישראל יש אחריות לתקן את מה שאפשר. אנחנו נמצאים בתחילתו של ריפוי ושיקום שממנו אפשר לצמוח"

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

נשיא ומנכ''ל ICL אלעד אהרונסון בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ICL: כ־400 מיליון איש מקבלים את המזון שלהם בזכות המוצרים שלנו

על רקע שינוי הזיכיון בים המלח, מנכ"ל ונשיא ICL אלעד אהרונסון הציג בוועידת ישראל לעסקים של גלובס את פעילות החברה כפתרון לאתגרי ביטחון המזון העולמי ● "ביל גייטס אומר כי בין 40%-50% מתושבי כדור הארץ חבים את היכולת שלהם לחיות לשימוש ההולך וגובר של דשנים"

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה