גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"לא הבנו את הכעס של מחזיקי האג"ח על צעד שנועד למנוע תשלום ריבית"

איי.די.או פרעה באחרונה את מלוא החוב למחזיקי האג"ח, ולדברי המנכ"ל פלוריאן סיטה, היא אינה מתכוונת לשלם פיצויים נוספים שדורשים המחזיקים ● "לא יכול למנוע מהם מלפנות לבית המשפט, אבל אנו לא פוחדים מהתדיינות, וגם נגיש תביעה נגדית"

מחזיקי איגרות החוב של חברת איי.די.או גרופ מסדרות ו' ו-ח' החליטו אתמול ברוב גדול להורות לנאמן שתי הסדרות לנקוט הליכים משפטיים לשם תביעת מלוא הסכומים המגיעים להם, לטענתם, מעבר לתשלומי הקרן והריבית הצבורה שהעבירה להם החברה בשבוע שעבר. בהצעת ההחלטה תמכו 96.06% ממחזיקי אג"ח ו' ו-94.16% ממחזיקי אג"ח ח'.

כחלק מאישור ההחלטה, הסכימו מחזיקי האג"ח כי נאמן האג"ח ישמור בידיו סכום של 12 מיליון שקל מתוך הכספים ששילמה החברה לפירעון שתי סדרות האג"ח (1.165 מיליארד שקל), וזאת לצורך מימון ההליכים המשפטיים נגדה. לטענת המחזיקים, מגיעים להם פיצויים בגין העמדת החוב לפירעון מיידי, אף שהם אלה שהחליטו על כך, ובניגוד גמור לדעת החברה. 

את ההחלטה קיבלו מחזיקי האג"ח בעקבות שורה של אירועים, שגרמו להם לחשוש לגורלם של הכספים שהלוו בעבר לאיי.די.או גרופ. חברת ההחזקות איי.די.או גרופ מחזיקה ב-33.25% ממניות החברה הבת איי.די.או פרופרטיז (ADOP), שעוסקת בתחום הדירות להשכרה בברלין ונסחרת בבורסה של פרנקפורט לפי שווי של 1.35 מיליארד אירו. 

המחזיקים העדיפו לסכן 12 מיליון שקל

לפני חודשים אחדים רכשה חברת הנדל"ן הגרמנית אדלר את מלוא הבעלות באיי.די.או גרופ, ובאמצעותה הובילה להחלפת ההנהלה הבכירה של איי.די.או פרופרטיז ושל כמה מהדירקטורים בה. זמן קצר לאחר מכן, קיבלה איי.די.או פרופרטיז החלטה מפתיעה להגיש הצעת רכש מלאה לחברת אדלר, במסגרת עסקת מניות שהיתה הופכת את המניות שבידי איי.די.או גרופ למניות אוצר. ההחלטה נועדה כביכול לגוון את מקורות ההכנסה והפעילות של איי.די.או פרופרטיז, שפועלת רק בשוק השכרת הדירות של ברלין וחשופה מאוד לרגולציה המתהדקת שם. עם זאת, כמה ממחזיקי האג"ח התרעמו על ההחלטה, ייתכן כי עקב הערכה שהיא נובעת מקשיים כלכליים של אחת החברות.

בהמשך התחילו המחזיקים לפעול נגד החברה, ומאבקם החריף לאחר התפטרות שני הדח"צים של איי.די.או גרופ, בעקבות הסכמת החברה להלוות סכום של 89 מיליון אירו לחברה האם אדלר. באיי.די.או גרופ הציעו להעמיד ערבויות לאג"ח מטעם איי.די.או ופרופרטיז, ואף להגיש הצעת רכש וולונטרית לאג"ח, אבל המחזיקים מיהרו והחליטו ברוב גדול להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי.

אותם מחזיקים אולי ציפו לתחילתו של מאבק משפטי, אבל בתוך ימים בודדים שילמה איי.די.או את מלוא הערך ההתחייבותי (פארי) של האג"ח, והודיעה כי היא רואה עצמה משוחררת מכל התחייבות נוספת למחזיקים. עם זאת, אלה החליטו כאמור לסכן כעת סכום של 12 מיליון שקל מתוך הכספים ששולמו להם, לטובת מאבק משפטי - שבו הם עלולים להפסיד, או לחילופין לנצח ולזכות בפיצוי של עד כ-70 מיליון שקל.

"איך יכולנו להתכונן בהתראה של 3 ימים?"

לאורך כל התהליך, שנמשך כמה שבועות, לא הצליחה ההנהלה הגרמנית החדשה של איי.די.או גרופ לגשר על הפערים מול מחזיקי האג"ח, שדומה כי כללו גם פערים תרבותיים ופערים תפיסתיים של המציאות ושל התוכניות לעתיד. בתשובה לשאלה מדוע לא הגיע עד כה לישראל לצורך פגישות עם מחזיקי האג"ח ומתן הסברים על האירועים האחרונים, אומר מנכ"ל איי.די.או גרופ, פלוריאן סיטה, בראיון טלפוני ל"גלובס", כי הוא דווקא תכנן לעשות זאת - אבל קצב האירועים היה מהיר מדי.

"למעשה, תכננו לעשות זאת, אבל ההתפתחויות הסלימו מהר כל כך, שלא היה לנו סיכוי לארגן פגישה ראויה, שאליה נוכל להתכונן ושבה נוכל להסביר את כל המצב בצורה רגועה וסבירה", אמר סיטה. "אבל ראית את התגובות של מחזיקי האג"ח ונאמן האג"ח. הכל התקדם במהירות, אסיפות התכנסו בהתראה של שלושה ימים - אז איך יכולנו להתכונן ולהכין הסבר ראוי בהתראה של שלושה-ארבעה ימים, כשאנחנו צריכים גם לטוס בשביל זה לישראל. ניסינו להסביר את הדברים דרך הטלפון, אבל מסיבות מסוימות הטיעונים שלנו לא התקבלו".

מנקודת מבט חיצונית, זה היה נראה כאילו רכישת איי.די.או גרופ היוותה מבחינת אדלר צעד ראשון בתוכנית, שכללה את השגת השליטה בחברה הבת, איי.די.או פרופרטיז, כדי לקדם את הצעד השני של הצעת הרכש של איי.די.או פרופרטיז לאדלר.

נראה כאילו מדובר בצעד שחשבתם עליו עוד לפני שקניתם את איי.די.או גרופ. זה נכון?

סיטה: "איי.די.או פרופרטיז היא חברה ציבורית עצמאית, שיש לה מנדט מהמשקיעים שלה לעשות צעדים כאלה. אחרי שאדלר רכשה את איי.די.או גרופ, ואחרי שטיירי בולמונאר מונה למנכ"ל החדש של איי.די.או פרופרטיז כחלק מהחלפת השליטה, זה היה צעד הגיוני שאיי.די.או פרופרטיז תציע לרכוש את אדלר".

אבל האם מדובר בתוכנית שהכנתם עוד לפני שרכשתם את איי.די.או גרופ?

"לא. איי.די.או פרופרטיז קיבלה את ההחלטה הזאת, והדירקטוריון שלה אישר אותה על פי המנדט שיש לו מטעם בעלי המניות של החברה. זה משהו שהתפתח בידי איי.די.או פרופרטיז, ואני חושב שהוא הגיוני מאוד".

זה קרה מהר מאוד, אחרי שקיבלתם את השליטה בדירקטוריון, שאיי.די.או פרופרטיז החליטה לרכוש את אדלר.

"זה נכון שדירקטוריון איי.די.או פרופרטיז השתנה לאחר הרכישה של איי.די.או גרופ, אבל הוא עדיין מורכב ברובו מדירקטורים עצמאיים. הדירקטורים היחידים שאינם מוגדרים בו כעצמאיים, הם אני וד"ר בן אירלה. מעבר לכך, בן אירלה אינו מוגדר כדירקטור עצמאי, רק מכיוון שהוא מכהן גם כדירקטור באיי.די.או גרופ, אף שאין לו שום קשר אמיתי לאדלר".

הייתם מופתעים מהתגובה של מחזיקי האג"ח הישראלים לעסקה המתרקמת בין איי.די.או פרופרטיז לאדלר?

"בהחלט. כשידענו על הרכישה, התחלנו בשיחות גם עם מחזיקי האג"ח של אדלר, ובניגוד לתגובה של מחזיקי האג"ח בישראל, אפילו לא אירו אחד של אג"ח מתוך 2 מיליארד אירו של אג"ח התנגד לתנאים המוצעים בנוגע לאג"ח האלה, תוך שהתהליך היה רגוע והגיוני. משום כך, היינו מופתעים למדי מהתגובה של מחזיקי האג"ח בישראל. אני חושב שהם רצו לדעת מראש על ההצעה של איי.די.או פרופרטיז לרכוש את אדלר, או אפילו לאשר אותה מראש. אבל זה בבירור משהו שמנוגד לתקנות, העוסקות בהפרעה לפעילות השוק באירופה, ואני לא רואה איך זה בכלל היה אפשרי. בכל מקרה, זאת היתה, לדעתי, הסיבה לכעס שלהם".

איך הצלחתם לגייס במהירות כה רבה סכום כה גדול של כסף לצורך תשלום למחזיקי האג"ח בישראל, לאחר שהם החליטו להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי?

"הם ביקשו פירעון מוקדם של האג"ח, ולכן נדרשנו לארגן במהירות את הכסף. אבל היתה עסקה אחת שהובילה לכעס נוסף אצל מחזיקי האג"ח, והיא עסקת ההלוואה שאדלר ואיי.די.או גרופ חשבו עליה, שבמסגרתה נקבע כי איי.די.או גרופ תלווה לאדלר 89 מיליון אירו כדי להימנע מריבית שלילית של 1.6% שהיא משלמת כיום על הסכום הזה בבנק. וכמו שאתה מבין, זה לא הגיוני לאפשר מצב שבו 90 מיליון אירו שוכבים בבנק בישראל וסופגים ריבית שלילית של 1.6%.

"לפיכך, כחלק מניהול הכספים והנזילות הראוי שלנו, היה הגיוני לחלוטין להעלות את אותו סכום של 89 מיליון אירו לאדלר (שהציעה ריבית של 4.3%; ע"כ). אבל מסיבות מסוימות אנשים בישראל כעסו מאוד על הצעד הזה, ושני הדח"צים של איי.די.או גרופ אפילו התפטרו, לפני שהספקנו לתת להם את המידע המבוקש על ידם בנוגע לסיבות לעסקה הזאת. אנחנו בכל מקרה לא הבנו את הכעס הזה, על צעד שנועד בסך הכל למנוע מצב של תשלום ריבית על כסף שלנו.

זה גם היה טבעי מאוד במונחים של ניהול פיננסי ראוי של יתרות הנזילות, לתת לחברות בקבוצה את המימון הדרוש לצורך עמידה בדרישות הפיננסיות שלהן. אז אני מצטער שמחזיקי האג"ח הופתעו מהיכולת של אדלר, אבל ככה ניהול פיננסי ראוי עובד. אני חושב שמחזיקי האג"ח בישראל פחדו שהכסף שיועלה מאיי.די.או לבעלת השליטה אדלר, לא יידע לעשות את הדרך חזרה מטה במועד. אבל ייתכן כי במקרה הנוכחי הם טעו, כי בבקשה לפירעון מיידי הם ויתרו על תשלומי ריבית עתידיים".

"אדלר יכולה לספק את כל המימון"

"כמו שאתה רואה, לא רק שלאדלר יש רצון, היא גם יכולה לספק את כל המימון הדרוש", אומר סיטה. "העלאת הקומה של ה-89 מיליון אירו היתה צעד של נזילות, לצורך שימוש בנזילות שלנו בדרך היעילה ביותר שניתן. כך פועל ניהול פיננסי של יתרות נזילות. אני חזרתי והסברתי את זה לכולם - לדירקטוריון, למחזיקי האג"ח - אבל מסיבה מסוימת אף אחד לא האמין לי בעניין זה, וכמו שאתה רואה, בפירעון המלא של האג"ח ביום רביעי שעבר, הראינו שאנחנו יכולים לספק את המימון המלא לחברות בקבוצה. מסיבה זו לא ראינו שום בעיה להעלות את הכסף למעלה לאדלר, כי בכל מקרה שהחברה היתה נדרשת לנזילות, היא מיד היתה מקבלת אותה מבעלת השליטה. זה גם מה שעשינו כדי לשלם למחזיקי האג"ח שלנו".

מחזיקי האג"ח החליטו לפנות לבית המשפט בתביעה לקבלת תשלומים נוספים מכם בקשר עם הפירעון המוקדם של האג"ח. מה דעתך על כך?

"יש לנו השקפה ברורה על כך, שמגובה משפטית, ואנחנו בדעה שלאחר שהעברנו את מלוא התשלום לפי שטר הנאמנות של האג"ח, אין תוקף לתביעת נזיקין כלשהי מצד מחזיקי האג"ח. לפיכך, אני לא יכול למנוע מהם מלפנות לבית המשפט, אבל אנחנו לא פוחדים מההתדיינות הזאת. בתגובה לכך, גם אנחנו נתבע מהם פיצויים בגין נזקים שאנחנו מאמינים שנגרמו לנו כתוצאה מההתנהגות של מחזיקי האג"ח, שהיתה לא הגיונית לחלוטין ומנוגדת לשטר הנאמנות". 

עוד כתבות

קפיצה של 60% באקזיטים - במחיר הפסד / אילוסטרציה: Shutterstock

דוח חדש חושף את מכירת החיסול בהייטק הישראלי

האקזיטים של וויז וסייברארק אומנם הזניקו את שווי העסקאות הישראליות ב-340% השנה - אך יחד עם זאת, בנטרול העסקאות הללו, גודל עסקת הרכישה הממוצעת ירד ב-40%: מ-268 מיליון דולר ב-2024 ל-160 מיליון דולר בלבד

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

מהחוק לגנזך: איך נחלשו ההבטחות למילואימניקים על צמצום שירות ב-2026

גוברות ההערכות שמשרתי המילואים יעברו ב-2026 שנה נוספת של היעדרויות ממושכות מהבית והעבודה - זאת למרות הבטחות הממשלה להקלה בעומס השירות, בעקבות המציאות החדשה שלאחר המלחמה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בכיר אמריקאי: לא נאפשר לנתניהו להרוס את המוניטין של טראמפ בנוגע להסכם בעזה

בעקבות הפיגוע באוסטרליה: בצבא חידדו הנחיות לחיילים בחו"ל ● טראמפ על חיסול ראאד סעד: אנחנו בודקים אם ישראל הפרה את הפסקת האש ● בישראל עוקבים בדאגה אחר עסקאות החמקנים שמקדמות מדינות במזרח התיכון מול הממשל האמריקאי וחוששים מפגיעה ביתרון האיכותי של חיל האוויר ● טראמפ: מדינות נוספות מצטרפות לכוח הייצוב הבינלאומי בעזה ● דיווחים שוטפים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

מנכ"ל פאלו אלטו לגלובס: “אין חשש לפגיעה בתגמול עובדי סייברארק”

ניקש ארורה, שהגיע לביקור בישראל, התייחס לתקופת הביניים סביב אקזיט הענק שטרם הושלם, והבטיח בהירות לעובדים ● בדבריו ציין את החותם שהשאיר ניר צוק בחברה גם אחרי עזיבתו, וסימן את האתגרים הבאים של עולם הסייבר בעידן הבינה המלאכותית והמחשוב הקוונטי

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"כבר לא רלוונטי לפוטין": פרטים חדשים על החיים של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, ה"גרדיאן" הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"

האם "התסריט הגרוע ביותר" עבור ישראל בעזה בדרך להתממש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: היום שאחרי הפיגוע הקטלני באוסטרליה, 25 מדינות צפויות לדון מחר בשליחת כוחות בינלאומיים לעזה, ואנטישמיות בחגיגות החנוכה באמסטרדם ● כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; נקסט ויז'ן מזנקת בכ-10%, אל על בכ-5%

מדד ת"א 35 נסחר ביציבות ● מניות השבבים הדואליות נופלות ● הבורסה המקומית ירדה אתמול, כשברקע מתיחות בין ישראל לארה"ב לאחר חיסול בכיר חמאס ברצועת עזה בסוף השבוע ● גם וול סטריט סיימה את היום באדום, כאשר המשקיעים המשיכו לסגת ממניות הטכנולוגיה ● האם מדד המחירים שפורסם אתמול בישראל מקרב הורדת ריבית? ● וגם: שתי מניות השבבים הישראליות שזכו להמלצה מג'פריס

מה יחזיר את הקונים לשוק הנדל''ן / איור: גיל ג'יבלי

בעולם כבר למדו: הפחתות ריבית לא מייצרות ביקוש לדירות - וזו הסיבה

בזמן שאצלנו בנק ישראל רק החל להוריד את הריבית, מאירופה ועד צפון אמריקה הבנקים המרכזיים נמצאים בעיצומה של סדרת הפחתות ● עם זאת, הנתונים מראים כי השפעת המדיניות המוניטרית על מחירי הדיור חלשה יחסית ● למרות ההבדלים בין הכלכלות והאתגרים של ישראל, נשאלת השאלה: האם גם כאן נראה מגמה דומה?

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, כי המטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב־30%, או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

שיגור לוויין איראני בנמל החלל קוסמודרום ווסטוצ'ני ברוסיה (בעיגול: ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה) / צילום: רויטרס - Alexander Kazakov

מרוץ חלל בסיוע פוטין: איראן תשגר שלושה לוויינים ל"מטרות אזרחיות"

ההתקדמות האיראנית בתחום הלוויינים מנסה להדביק את הפער מול ישראל - בחסות רוסית ועם זינוק בתקציב הביטחון ● גרסת האיראנים, לפיה הלוויינים "נועדו לחקלאות, למשאבי טבע ולמעקב סביבתי", מעלה לכל הפחות תהיות ● עם זאת, היתרון האיכותי והכמותי הישראלי נשמר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מניות הטכנולוגיה נפלו, ברודקום איבדה 5.5%

מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.6% ● מניות הטכנולוגיה הגדולות איבדו גובה ● הזהב נסחר לזמן קצר בשיא חדש של כל הזמנים ● מחירי הנפט סביב שפל של ארבע שנים ● הביטקוין צנח לרמה של 86 אלף דולר ● "רוטציה סקטוריאלית גדולה" - בתי ההשקעות בארה"ב מסמנים את ההזדמנות הבאה בוול סטריט

מושגים לאזרחות מיודעת. מדדי אי שוויון / צילום: Shutterstock

בקרוב יתפרסמו נתונים על אי־השוויון בישראל. מה צריך לדעת כשקוראים אותם?

אחד הנתונים הכלכליים שמעוררים הכי הרבה עניין הוא אי־השוויון • לאילו היבטים הוא מתייחס, ואיך בכלל מודדים אותו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

מייסדי נאבן, אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: נאבן

בעקבות עזיבה מפתיעה של סמנכ"לית הכספים: מניית נאבן צנחה אחרי הדוחות

מניית נאבן, שהונפקה בנאסד"ק לפני כחודש וחצי, ננעלה אמש במחיר שמשקף לחברה הישראלית תשואה שלילית של 41.5% מההנפקה ● עם זאת, המנכ"ל מציין: "מעולם לא הייתי אופטימי יותר בנוגע להזדמנויות שיש לפנינו"

מטולה / צילום: איל יצהר

שיקום הערים שנפגעו במלחמה: מה קרה למטולה, והזינוק של שדרות

מנתוני הלמ"ס עולה כי במטולה יש 70% פחות פעילות כלכלית מאשר ערב המלחמה, לעומת זאת קריית שמונה ושלומי חזרו לפעילות כלכלית מלאה ● הזינוק הדרמטי ביותר בפעילות הכלכלית הוא זה של שדרות, כך שנראה ששיקום הדרום מתקדם בקצב מהיר בהרבה מאשר שיקום הצפון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ נגד BBC: תובע 10 מיליארד דולר על "השחרת שמו"

נשיא ארה"ב טוען כי ב-BBC ערכו קטעים מנאום שנשא ב-6 בינואר 2021, מה שיצר מצג שווא כאילו הוא קרא לתומכיו לפרוץ לבניין הקפיטול ● טראמפ מנהל תביעות גם נגד "ניו יורק טיימס", "וול סטריט ג'ורנל" ועיתון באיווה - שלושתם הכחישו את הטענות

מחירי הדיור / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לא רק המחירים שירדו: המכה שספגו רוכשי הדירות החדשות

מחירי הדירות ממשיכים לרדת שמונה חודשים ברציפות, אך עליית תשומות הבנייה מייקרת את הדירות החדשות ומכבידה על הרוכשים והיזמים ● הירידות ניכרות בעיקר בדרום ובתל אביב, בעוד בירושלים נרשמות עליות, ובשוק השכירות נרשמות יציבות עם עליות מתונות לדיירים חדשים ולמחדשים

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

יו''ר הוועד האולימפי בישראל יעל ארד, אורח הכבוד ויו''ר הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים LA28 קייסי וסרמן וארוסתו / צילום: הוועד האולימפי בישראל

הוועד האולימפי מסכם שנה באירוע חגיגי

הוועד האולימפי בישראל חתם את השנה הפוסט־אולימפית בטקס חגיגי ● פורום טכנולוגי סגור ביוזמת MIND Israel התקיים בת"א ● מאות רוקחי Be פארם השתתפו בכנס השנתי באקספו ת"א ● וגם: יו"ר חדשה לוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ת"א ומועמד לתפקיד נשיא התאחדות התעשיינים ● אירועים ומינויים

הציבור מעדיף פיקדונות על הקרנות הכספיות של רשות ני''ע / אילוסטרציה: Shutterstock

בין פיקדון לקרן כספית: המוצר החדש שאמור היה לייצר תחרות לבנקים, אבל מתקשה לגייס לקוחות

ברשות ני"ע קיוו שהשקת הקרנות הכספיות המתחדשות תסיט אליהן כספים מהפיקדונות, אלא שכחצי שנה לאחר מכן המצב עגום: רק שני בתי השקעות מוכרים את הקרנות, והמשקיעים מדירים את כספם מהמוצר, שמנהל מיליונים בודדים ● בקרנות טוענים: "הבנקים לא משווקים אותנו"

תום ליבנה / צילום: אריק סולטן

תום ליבנה ואיל וולדמן מגייסים 200 מיליון דולר לספאק חדש

בשבועות האחרונים ליבנה מקדם גיוס של כ־200 מיליון דולר לחברת ספאק חדשה, המיועדת לרכישת חברה פרטית ישראלית בתחומי הסייבר או הבינה המלאכותית ● לחברה כבר צורפו חברי דירקטוריון כמו איל וולדמן ודייב דה-וולט