גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

"זו מכה מתחת לחגורה": איך הפך העימות הדמוקרטי בווגאס לאירוע ברוטלי

שניים מסלעי המחלוקת הגדולים היו: מה עדיף לארה"ב, סוציאליזם או קפיטליזם? והאם למיליארדרים יש זכות קיום? ● ומהן שתי החטוטרות של מייקל בלומברג

ברני סנדרס, אליזבת וורן ומייקל בלומברג בעימות הדמוקרטי  / צילום: John Locher, AP
ברני סנדרס, אליזבת וורן ומייקל בלומברג בעימות הדמוקרטי / צילום: John Locher, AP

העימות הדמוקרטי בלאס וגאס אמש (ד') היה מבחן הכניסה של מייקל בלומברג למועדון האקסקלוסיבי של המתמודדים על הנשיאות, והמתמודדים האחרים היו נחושים בדעתם לנקר בחולשותיו עד זוב דם. הם עשו זאת בהצלחה, אך הוא לא טמן ידו בצלחת. זה היה, אפוא, אירוע ברוטלי. פרשן העיר, כי העימות הזכיר לו את הסרט "משחקי הרעב". העימות נהפך להתכתשות מרה בין המתמודדים, כששניים מסלעי המחלוקת הגדולים היו: מה עדיף לארה"ב, סוציאליזם או קפיטליזם? והאם למיליארדרים יש זכות קיום?

בלומברג, ראש עיריית ניו יורק לשעבר, הוא סכנה ברורה ומיידית לכל המתמודדים האחרים. מאות המיליונים שהוא השקיע בקמפיין שלו - כל סנט נשאב מהונו האישי (כ-62 מיליארד דולר) - הזניקו אותו למקום השני במידרג המתמודדים הדמוקרטים, אחרי ברני סנדרס. הדינמיקה של העימות הפכה את בלומברג למטרה נחשקת.

בסופו של דבר, הוא לא יצא מזה טוב. הוא היה מאופק מדי. נטול כריזמה. סנדרס האפיל עליו והסנאטורית הפרוגרסיבית אליזבת ורן הותירה אותו ללא מענה.

בכל זאת, כמה מההתקפות החריפות ביותר שנשמעו מעל בימת העימות יצאו דווקא מפיו של בלומברג נגד סנדרס. למעשה, אחד מהפלחים המרתקים של ההתכתשות היה דו-קרב מילולי בהמשכים בין שני המתמודדים היהודים הפופולריים ביותר במפלגה הדמוקרטית.

סנדרס חזר על משנתו הסוציאליסטית, בפעם המי יודע כמה, ואמר: "מבחינות רבות, אנו חיים עתה בחברה סוציאליסטית. הבעיה היא, כפי שהזכיר לנו ד"ר מרטין לותר קינג, שיש לנו סוציאליזם לעשירים ביותר, ואינדיבידואליזם קשוח (כלומר כל אחד לעצמו) לעניים".

בלומברג הגיב בקולו המונוטוני, בלי טיפת התרגשות: "אני לא יכול לחשוב על דרך שתקל על דונלד טראמפ לשוב ולהיבחר מאשר פשוט להקשיב לשיחה הזו. זה מגוחך. אנו לא עומדים להשליך את הקפיטליזם לפח האשפה. כבר ניסינו את זה. מדינות אחרות ניסו זאת. קוראים לזה קומוניזם וזה פשוט לא עובד". סנדרס ענה כי "זו מכה מתחת לחגורה".

בלומברג לא הרפה והאשים את סנדרס בצביעות: "איזו מדינה נהדרת יש לנו. הסוציאליסט הידוע ביותר בארץ הזו הוא במקרה מיליונר עם שלושה בתים. אני מחמיץ פה משהו"?

סנדרס הסביר מדוע יש לו שלושה בתים: "אני עובד בוושינגטון, וזה בית מספר אחד. אני חי בברלינגטון (ורמונט) וזה בית מס' 2. וכמו אלפים מתושבי ורמונט, יש לי גם בית קיץ. ובאיזה מקלט מס נמצא הבית שלך, מר בלובמרג"?

בלומברג השיב שהוא משלם את כל מיסיו בניו יורק ו"אני שמח לעשות זאת".

"ההכנסה בארה"ב היא גרוטסקית ובלתי מוסרית"

אשתקד אמר סנדרס, כי כי מיליארדרים אינם צריכים להתקיים בארה"ב והוא חזר אמש על הצהרה זו במרחק כמה מטרים מהמיליארדר בלומברג. "חלוקת העושר וההכנסה בארה"ב היא גרוטסקית ובלתי מוסרית", אמר הסנאטור. "למייק בלובמרג יש יותר כסף מאשר כל 125 מיליון האמריקאים בעשירונים התחתונים. זה לא בסדר. זה לא מוסרי".

הוא הוסיף, שהמיליארדרים הם שעיוותו את חוקי המס לטובתם ושמיליארדרים כמו בלומברג קנו את וושינגטון ויצרו מערכת פוליטית מושחתת. "מה אתה מתלונן"?, השיב בלומברג. "מי ניסח את חוקי המס? אתה ו-99 סנאטורים אחרים".

סנדרס הסתייג: "אתה והתרומות שלך לפוליטיקאים גרמו לכך שלקונגרס נבחרים אנשים שמייצגים את העשירים ואת החזקים".

בלומברג השיב כי "איני יכול לדבר בשם כל המיליארדרים. אני רק יודע שהיה לי מזל, עשיתי הרבה כסף ואני מחזיר את כולו (בתרומות - ר.ד.) כדי להפוך את הארץ הזו לטובה יותר. פלח גדול הולך למפלגה הדמוקרטית.... עבדתי קשה בשביל הכסף הזה".

סנדרס: "מר בלומברג, לא אתה עשית את כל הכסף הזה. מי שעשה אותו היו העובדים שלך".

פיט בוטג'ג', המתמודד הצעיר ביותר (39), ניסה להפוך את המחלוקת הרעיונית בין השניים למכשיר לרימום עצמי: "ראו, איננו צריכים לבחור בין מתמודד שרוצה להעלות באש את מפלגתו (סנדרס) לבין מתמודד אחר שרוצה פשוט לקנות את המפלגה". הוא טען, שסנדרס הוא פוליטיקאי "פלגני" ושלבוחרים "כבר נמאס ממיליארדרים כמו בלומברג שמנסים לנפח את הונם לממדים אדירים", בעוד שאזרחים אחרים נאבקים באי שוויון כלכלי. ברמז לעובדה שההשניים אינם בעצם דמוקרטים "אמיתיים" (סנדרס הוא סנאטור עצמאי, בלומברג היה בעבר רפובליקאי), אמר בוטג'ג': "בואו נקדם מישהו שבעצם דמוקרט". סנדרס השיב, שבוטג'ג' נשען על תרומות של "מיליארדרים".

בכל זאת, נושא אחד איחד את כל המתמודדים - סנדרס, בלומברג, בוטג'ג', וורן, ג'ו ביידן ואיימי קלובאצ'ר - המשטמה לדונלד טראמפ והצורך הדחוף לעקור אותו מהבית הלבן.

בלומברג: "אני ניו יורקי. אני יודע איך לטפל בנוכלים שחצנים כמו דונלד טראמפ. הייתי ראש עיר. אני יודע איך לנהל עיר מסובכת, העיר הגדולה ביותר, עם האוכלוסיה המגוונת ביותר... זה עבודה של מנהל. טראמפ לא מנהל. לנהל עיר כזו, שלא לדבר על מדינה, צריך צוות. לטראמפ אין צוות. כך לא מנהלים חברת רכבות שתוציא את הרכבות בזמן".

לדברי קלובאצ'ר "הנשיא הנוכחי הוא אדם בלי לב", ובוטג'ג' הוסיף ואמר "זו ההזדמנות האחרונה שלנו להביס את טראמפ". סנדרס סיכם וטען כי "טראמפ הוא הנשיא המסוכן ביותר בתולדות ארה"ב".

"בחורות שמנות, לסביות עם פרצוף של סוס"

בלומברג הגיע לעימות הטלוויזיוני הראשון שלו בקרב על המועמדות הדמוקרטית עם שתי חטוטרות גדולות והן היו מוקד המשיכה המרכזי בעימות.

האחת היא הרקורד העגום שלו ביחסים עם קהילות מיעוטים, ובעיקר שחורים, לטינים ומוסלמים, ובצידו רקורד של התבטאויות מיזוגניות. בשלוש שנות כהונתו כראש עיריית ניו יורק הוא הרחיב והעמיק את השימוש בטקטיקה המשטרתית שידועה בשם "עכב וחפש על הגוף" (stop and frisk). לשוטרים ברחוב ניתנו סמכויות כמעט בלתי מוגבלות לעצור אנשים על סמך "חשד סביר" ולחפש בפומבי כל-נשק וסמים על גופם באמצעות מישוש.

בין השנים 2004 ל-2012 עצרה המשטרה ברחובות העיר, בעיקר בהארלם אך גם באזורים אחרים, 4.4 מיליון תושבי ניו יורק, שנאלצו לעבור בדיקה גופנית משפילה ברחוב לעיני כל. רוב המעוכבים - יותר מ-80% - היו שחורים והיספנים, בעיקר צעירים וילדים. ב-2011 לבדה היה מספר השחורים שעוכבו לחיפוש גופני גבוה יותר ממספר הצעירים השחורים החיים בניו יורק. המשמעות היא, שצעירים שחורים נעצרו יותר מפעם אחת.

בהיותו ראש עיר, הצדיק בלומברג את השימוש בטקטיקה הזו. ב-2012, הוא טען כי אם משטרת ניו יורק תצמצם את מספר המעוכבים, "נעצור הרבה פחות עבריינים, נחרים פחות כל-נשק ונאפשר גידול במפספר הפשעים האלימים".

עתה הוא מתנצל על כך. באירוע עם בוחרים שחורים ביוסטון, טקסאס, הוא אמר: "יש דבר אחד שאני מצר עליו - השימוש לרעה בנוהל המשטרתי 'עכב וחפש על הגוף'. בעבר הגנתי על כך, ועכשיו ברור לי שההגנה הזו נמשכה זמן רב מדי. לא הבנתי את הכאב שנגרם - ללא כל כוונה - לצעירים שחורים והיספנים ולבני משפחותיהם. הייתי צריך להפסיק נוהל זה הרבה יותר מהר. לא עשיתי זאת ועל כך אני מצטער".

בלומברג אף הורה למשטרה לנהל קמפיין של מעקב חשאי אחרי מוסלמים בניו יורק באמצעות סוכני חרש, מלשינים ואמצעים אלקטרוניים בעקבות פיגועי הטרור במגדלים התאומים ב-11 בספטמבר 2001. ב-2014 ביטלה המשטרה את הקמפיין בעקבות קובלנות של ארגונים לזכויות האדם ותביעות משפטיות. בלומברג מעולם לא התנצל על כך.

במקביל, צצות עתה עדויות על התבטאויות פוגעניות של בלומברג כלפי נשים, לרבות בסוכנות הידיעות והנתונים הפיננסיים "בלומברג" שבשליטתו בתקופה שבה הוא ניהל את החברה.

החטוטרת השנייה שנושא בלומברג היא חשבון ההוצאות הפתוח שלו לניהול מסע הבחירות שלו שעד עתה התנהל בעיקר בטלוויזיה וביקום הדיגיטילי. בלומברג מממן מכיסו את הקמפיין, וכאחד מהאנשים העשירים בתבל אין לו שום בעיה להוציא מאות מיליונים על תשדירי בחירות שאי אפשר להימלט מהם. ברבעון האחרון של 2019 הוציא הקמפיין שלו 188 מיליון דולר, לרבות 132 מיליון דולר על תשדירי בחירות בטלוויזיה, 8.2 מיליון דולר על פרסום דיגיטלי ו-646 מיליון דולר על שימוש במטוסו הפרטי.

מתחילת הקמפיין ועד עתה הוציא בלובמרג כחצי מיליארד דולר, לפי הערכה ב"פייננשל טיימס". עובדה שאין עליה עוררין היא, שבלומברג הצליח להעפיל לצמרת המתמודדים הדמוקרטים בזכות כספו. הוא זינק מ-4% תמיכה בדצמבר אשתקד ל-19% תמיכה בסקר של NPR-PBS וניתר למקום השני במידרג המתמודדים. במילים אחרות: הוא קנה לו מקום על במת העימות אמש.

המנטרה של כל המתמודדים האחרים הייתה: במפלגה הדמוקרטית, אי אפשר לקנות בחירות בכסף. בשלב זה, בלומברג מוכיח שאפשר גם אפשר.

הסנאטורית אליזבת וורן מיקדה את התקפותיה על בלומברג ביחסו לנשים - וזכתה בתשואות. היא צטטה כמה מהתבטאויותיו המיזוגניות - למשל, "בחורות שמנות", או "לסביות עם פרצוף של סוס" וציינה כי הן לא יצאו מפיו של דונלד טראמפ אלא מפי בלומברג.

"איננו יכולים להחליף מיליארדר שחצן אחד במיליארדר שחצן אחר", היא אמרה.

"דווקא את זה לא ידעתי. למדתי משהו על ישראל"

במהלך העימות הותקף ברני סנדרס על העובדה שלא חשף את הגיליון הרפואי שלו. סנדרס התחמק מתשובה והפנה את החיצים לבלומברג: "הדבר היחיד הדומה בין שנינו, הוא שהכניסו לנו סטנטים רפואיים ללב", אמר סנדרס. בלומברג השיב לו: "שלי הוכנסו לפני 25 שנה".

בין פיט בוטיג׳ג׳ לאיימי קלובשר המתמודדים על אותו מאגר קולות, הוחלפו מהלומות לאורך כל העימות. כאשר קלובשר נשאלה על כך שלא הצליחה להשיב מה הוא שמו של נשיא מקסיקו, לפני כמה ימים (בראיון לרשת טלוויזיה אמריקאית-היספנית), העיר בוטיג׳ג׳ שחוסר הידע שלה, בהתחשב בעבודתה בוועדות בסנאט, הוא מרתיע.

קלובשר השיבה לו: "אתה רומז שאני טיפשה?", ולהגנתה קפצה וורן באומרה "אז היא עשתה טעות, זה לא מעיד עליה באופן כללי".

קלובשר החליטה להוכיח על הבמה את הידע הבינלאומי שלה, ואמרה "ידעתם כמה חברי כנסת יש למדינת ישראל? 120 חברי כנסת. אני יודעת טריוויה בינלאומית". על כך ענה בוטיג׳ג׳: "דווקא את זה לא ידעתי. למדתי משהו על ישראל".

בהמשך התדרדר הוויכוח לנושאים נוספים כמו מיסוי עושר, האופן בו ימומנו תוכניות הבריאות בעתיד, והצורך לבצע חלוקה מחדש של העושר, כך שגם עובדים ועניים יזכו לנתחים.

ביידן הדגיש שבמשך שנים הוא היה הסנאטור העני ביותר בסנאט, וזאת עד שחיבר את הספר על בנו. בוטיג׳ג׳ טען כי הוא היחיד על הבמה שאין לו יותר מבית אחד, ושאינו מיליונר או מיליארדר.

עוד כתבות

אילון מאסק, מייסד ומנכ''ל SpaceX / צילום: ap, Matt Rourke

שיחת המשקיעים עם אילון מאסק חשפה את הבטן הרכה של חברת הענק

חברת החלל והבינה המלאכותית SpaceX ריסקה אמש את התחזיות, והמייסד אלון מאסק הבטיח מיד לאחר הדוחות הבטחות מרחיקות לכת ● ובכל זאת, המשקיעים הורידו את המניה בחזרה לארץ, וזו נסחרת כבר במחיר הנמוך בכ-20% מתחת למחירה בהנפקה לפני כחודשיים

רכבת ישראל / צילום: Shutterstock, YKD

מסילה של כ-50 ק"מ, 3 תחנות חדשות: חריש בדרך להתחבר לרשת הרכבות הארצית

המועצה הארצית לתכנון ובנייה הפקידה את תוכנית "מסילות מנשה", הכוללת מסילת רכבת כפולה באורך של כ-50 ק"מ ושלוש תחנות חדשות ● המסילה תחבר לראשונה את חריש, מרחב באקה-ג'ת, יישובי מנשה ואלון עמק חפר לרשת הרכבות הארצית, תקצר את זמני הנסיעה למרכז ותלווה בשדרוג כבישים באזור

מהרן פרוזנפר, הממונה על התקציבים; שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי; שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילומים: יוסי זמיר, דוברות משרד האוצר

באוצר מקדמים שינוי דרמטי במיסוי האופציות בהייטק במטרה לייצר בליץ מימושים

צוות מיוחד של משרד האוצר ורשות המסים בוחן שינוי במודל המיסוי של עובדי ההייטק לקראת חוק ההסדרים 2027 ● על הפרק: הגדלת המס על אופציות בשווי מיליארדים, לצד הקלות במס על העבודה ● המטרה: להגדיל הכנסות המדינה בזמן קצר בלי לפגוע בקטר הצמיחה

כרטיסי סיבוס, תן ביס ו-וולט בנפיטס

העמלות נחשפות: כך מנסה וולט לכבוש שוק של 6 מיליארד שקל

בחודשים האחרונים נרשמת תזוזה בשוק ההטבות לעובדים שנשלט ע"י שתי שחקניות, תן ביס וסיבוס, עם השקת המתחרה השלישי "וולט בנפיטס" ● מנתונים שהגיעו לידי גלובס עולה כי אחת הדרכים של וולט לנגוס בשוק קשורה לגובה העמלה שהיא גובה מעסקים וממסעדות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

שתי החברות הישראליות שהציגו צמיחה דו־ספרתית ברווח הנקי

חברת המינרלים ICL עקפה את תחזית האנליסטים ודיווחה על גידול של כ-35% וכ-17%, ברווח הנקי המתואם ובמכירות, בהתאמה ● דלתא גליל כמעט הכפילה את הרווח הנקי שלה, בשל החזר מכס מהרשויות בארה"ב, אך גם בנטרולו הציגה גידול של מעל 20% בשורה התחתונה

קלוד / אילוסטרציה: Shutterstock

נתנו לקלוד להשקיע 50 אלף דולר, והוא הצליח לעקוף את התשואה של S&P 500

חשבון X עצמאי נתן לסוכן הבינה המלאכותית של אנתרופיק לנהל תיק השקעות של 50 אלף דולר במטרה להשיג תשואה גבוהה ממדד S&P 500 ● כעת טוענים מפעילי הפרויקט כי התיק הניב תשואה של 19% מאז מרץ, וכי משקיעים כבר מעתיקים את העסקאות שלו בהיקף של כ-27 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; דרמה במניות הישראליות: קאלטורה זינקה, סולאראדג' וטאבולה צללו

נעילה מעורבת בוול סטריט: הדאו ג'ונס טיפס, הנאסד"ק נלחץ ממימושים בטכנולוגיה ● הנחושת והזהב זינקו לשיאים, מניות האנרגיה צללו בצל הירידה בנפט ● AMD, אלפאבית ו-SpaceX נחלשו בעקבות תחזיות זהירות, שינויים ניהוליים וזינוק חד בהוצאות ההשקעה ● וגם: המפגש החד בין הנפילות של סולאראדג' וטאבולה לזינוק של קלטורה

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

ארה"ב, עומאן ואיראן קרובות להסכם על פתיחה מחדש של מצר הורמוז

ייתכן כי ההכרזה תהיה הלילה. המשמעות: חידוש הפסקת האש והמו"מ על הסכם גרעין ● צה"ל תוקף בלבנון: "חיזבאללה הפר את הפסקת האש" ●  בכיר במשרד החוץ האמריקאי: סבב השיחות בין ישראל ללבנון ברומא הסתיים ויחודש מחר בבוקר ● ישראל מתעדכנת על המו"מ בין ארה"ב ואיראן בעקיפין - ושומרת על דריכות: "המרחק בין שלום ומלחמה קרוב אצל טראמפ" ● דיווחים ערביים: סעודיה תוקפת כעת את החות'ים בצנעא ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בתל אביב ננעלה בירידות; אל על המריאה לאחד הימים החזקים ביותר שלה אי פעם

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.7% ● הבורסות בעולם חגגו את ההתקדמות לעבר הסכם מול איראן, ת"א לא הצטרפה ● אל על זינקה בכ-15% אחרי הדוחות, גם מניית הבורסה טיפסה ● נייס נפלה בעקבות תחזית מאכזבת לרבעון השלישי ● מניית חברת הנדל"ן אביסרור זינקה במעל 10% ביום הבכורה שלה בבורסה, אך מחזור המסחר היה נמוך

אלי אביסרור / צילום: איל יצהר

מחזור של עשרות שקלים בודדים סידר כניסה מפוארת לאביסרור לבורסה

אביסרור החלה להיסחר בבורסה בת"א לאחר שהשלימה גיוס של 530 מיליון שקל לפי שווי של כ-2 מיליארד שקל ● בפתיחת המסחר זינקה המניה בכ-14.5%, אך העלייה נשענה על עסקאות בודדות ובהיקפים כספיים זניחים, ובהמשך היום נסחרה בתנודתיות

מייקל ברי ואלכס קארפ / צילום: שחר שחר, דוברות אונ' תל אביב

מניית פלנטיר זינקה אתמול ב-30%. כמה כסף הפסיד משקיע-העל?

מייקל ברי בנה פוזיציה דובית גדולה נגד אחת מכוכבות הבינה המלאכותית, אך פלנטיר שזינקה אתמול ב-30% חיבלה לו בתזה הפסימית ● כמה זה עלה לו, והאם אלכס קארפ ירקוד?

צחי סולטן, יו''ר דיסקונט חיתום, המתווך בעסקה / צילום: איל יצהר

המתווך שאיבד עמלה של 10 מיליון שקל בעסקה שהתפוצצה

בעקבות ביטול העברת השליטה בחברת הנדל"ן ג'י סיטי, פספסה דיסקונט חיתום של צחי סולטן עמלה המוערכת בעד 10 מיליון שקל ● מנגד הבטיחה לעצמה המנכ"לית המיועדת קרן כליפה שכר ומצנח זהב חלומיים

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

דרמה בעולם ההשקעות: כל מנהלי התיקים בישראל יוכלו לפרסם תשואות

מאז 2011, רשות ני"ע אסרה על מנהלי תיקים לפרסם את התשואות שלהם לציבור הרחב, והתירה לעשות זאת רק בשיחות אישיות ● כעת, כפי שנחשף בגלובס, הרשות מציגה שינוי כיוון חד: עפ"י טיוטה חדשה שפרסמה, "כלל בעלי הרישיון - ייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקים - יוכלו לפרסם תשואות עבר לציבור" ● מדובר בשוק של כחצי טריליון שקל

הדמיית פרויקט אאורה סיטי חדרה / הדמיה: באדיבות החברה

אאורה ומועדון "חבר" משיקים מבצע ענק למכירת מאות דירות

החברה תציע את כלל מלאי הדירות הזמין בפרויקטים בחדרה, רמת השרון, רמת גן, קריית אונו ואופקים, עם הנחות דו-ספרתיות ● הוועדות המחוזיות ת"א ומרכז אישרו יותר מ-900 יחידות דיור בשתי תוכניות התחדשות עירונית ברמת גן ו-805 יחידות דיור במעונות חדשים למכון ויצמן ● ורשות מקרקעי ישראל שיווקה בהצלחה שבעה מגרשים בבית שמש בכ-325 מיליון שקלים ● חדשות השבוע בנדל"ן

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט זינקה: הדוחות, השבבים והנפט דחפו את המדדים לשיאים

דאו ג'ונס ו-S&P 500 בשיאים, נאסד"ק זינק ב-2% ● שר האוצר האמריקאי: תיתכן עסקה לפתיחת המצר היום או מחר ● עוד לדבריו: "ין יציב חשוב לא רק לארה"ב, אלא לכל אסיה" ● ג'ף בזוס ממשיך לממש מניות: מתכנן למכור מניות אמזון בשווי כ-4.1 מיליארד דולר ● הלילה לאחר הנעילה: הדוחות המסקרנים של  AMD ו-SpaceX

דודי אפל / צילום: תמר מצפי

המשטרה ומשרד המשפטים חושדים: כך הסתיר פושט הרגל דודי אפל את נכסיו

חקירה משותפת של להב 344 והממונה על הליכי חדלות פירעון מעלה חשד לפיו אפל העביר את נכסיו לאחים איציק ויפה דיין, בסיוע עו"ד מיכאל קליינר, ח"כ לשעבר ונשיא בית הדין של הליכוד ● תביעות החוב נגד אפל בהליך פשיטת רגל הסתכמו ב־87 מיליון שקל

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

רשות התחרות אישרה את עסקת המכירה של הוט מובייל

הרשות אישרה את עסקת המכירה של חברת הסלולר לדלק ישראל, קיסטון ולאומי פרטנרס, לפי שווי של 1.8 מיליארד שקל ● דלק ישראל וקיסטון יחזיקו ב-40% מחברת הסלולר, בעוד לאומי פרטנרס תחזיק ב-20% ● מכיוון שלמשתתפות בעסקה אין עיסוקים נוספים בתחום התקשורת והסלולר, אישור המיזוג התבצע במהירות יחסית

מנהיגי בריטניה וספרד / צילומים: AP -Osmancan Gürdoğan, Kirsty Wigglesworth

דוגמה אישית: אירופה בוערת, אך מנהיגי היבשת מקפידים לצאת לחופשת קיץ

ראש ממשלת ספרד ספג ביקורת חריפה על יציאתו לחופשה בזמן משבר ההגירה בסאוטה ● ראש ממשלת בריטניה יצא לחופשה שבועיים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד ● ואיפה נופשים מנהיגי גרמניה, צרפת ואיטליה

יו''ר בזק, תומר ראב''ד / צילום: רמי זרנגר

נמצאה החברה שמרוויחה מאיומי החות'ים: בזק מאמינה שישראל תהפוך לגשר יבשתי לתעבורת האינטרנט למזרח

סך ההכנסות של בזק ברבעון השני עלה ב־1.4% בלבד לכ־2.17 מיליארד שקל, והרווח הנקי ההשוואתי זינק ב־38% ● החברה תחלק דיבידנד של 515 מיליון שקל ● היו"ר תומר ראב"ד: "הסיפור של החות'ים משפיע עלינו לחיוב מאוד. חלק מהצורך בתעבורת התקשורת העולמית הוא לעקוף את האזור של הים האדום ולעבור דרך ישראל"

מייקל ברי / צילום: Reuters, Nancy Kaszerman via ZUMA Wire

השוק בשיא, מייקל ברי בשורט: "אנחנו קרובים למפולת בסגנון 1987"

בוול סטריט חוגגים שיאים, אבל "ביג שורט" מחכה למפולת ומזהיר מקריסה אפשרית בסגנון 1987 ● כשהוא מהמר על ירידות בפלנטיר, אנבידיה ומיקרון, לא רק המוניטין שלו עומד למבחן - גם הכיס שלו