גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

"זו מכה מתחת לחגורה": איך הפך העימות הדמוקרטי בווגאס לאירוע ברוטלי

שניים מסלעי המחלוקת הגדולים היו: מה עדיף לארה"ב, סוציאליזם או קפיטליזם? והאם למיליארדרים יש זכות קיום? ● ומהן שתי החטוטרות של מייקל בלומברג

ברני סנדרס, אליזבת וורן ומייקל בלומברג בעימות הדמוקרטי  / צילום: John Locher, AP
ברני סנדרס, אליזבת וורן ומייקל בלומברג בעימות הדמוקרטי / צילום: John Locher, AP

העימות הדמוקרטי בלאס וגאס אמש (ד') היה מבחן הכניסה של מייקל בלומברג למועדון האקסקלוסיבי של המתמודדים על הנשיאות, והמתמודדים האחרים היו נחושים בדעתם לנקר בחולשותיו עד זוב דם. הם עשו זאת בהצלחה, אך הוא לא טמן ידו בצלחת. זה היה, אפוא, אירוע ברוטלי. פרשן העיר, כי העימות הזכיר לו את הסרט "משחקי הרעב". העימות נהפך להתכתשות מרה בין המתמודדים, כששניים מסלעי המחלוקת הגדולים היו: מה עדיף לארה"ב, סוציאליזם או קפיטליזם? והאם למיליארדרים יש זכות קיום?

בלומברג, ראש עיריית ניו יורק לשעבר, הוא סכנה ברורה ומיידית לכל המתמודדים האחרים. מאות המיליונים שהוא השקיע בקמפיין שלו - כל סנט נשאב מהונו האישי (כ-62 מיליארד דולר) - הזניקו אותו למקום השני במידרג המתמודדים הדמוקרטים, אחרי ברני סנדרס. הדינמיקה של העימות הפכה את בלומברג למטרה נחשקת.

בסופו של דבר, הוא לא יצא מזה טוב. הוא היה מאופק מדי. נטול כריזמה. סנדרס האפיל עליו והסנאטורית הפרוגרסיבית אליזבת ורן הותירה אותו ללא מענה.

בכל זאת, כמה מההתקפות החריפות ביותר שנשמעו מעל בימת העימות יצאו דווקא מפיו של בלומברג נגד סנדרס. למעשה, אחד מהפלחים המרתקים של ההתכתשות היה דו-קרב מילולי בהמשכים בין שני המתמודדים היהודים הפופולריים ביותר במפלגה הדמוקרטית.

סנדרס חזר על משנתו הסוציאליסטית, בפעם המי יודע כמה, ואמר: "מבחינות רבות, אנו חיים עתה בחברה סוציאליסטית. הבעיה היא, כפי שהזכיר לנו ד"ר מרטין לותר קינג, שיש לנו סוציאליזם לעשירים ביותר, ואינדיבידואליזם קשוח (כלומר כל אחד לעצמו) לעניים".

בלומברג הגיב בקולו המונוטוני, בלי טיפת התרגשות: "אני לא יכול לחשוב על דרך שתקל על דונלד טראמפ לשוב ולהיבחר מאשר פשוט להקשיב לשיחה הזו. זה מגוחך. אנו לא עומדים להשליך את הקפיטליזם לפח האשפה. כבר ניסינו את זה. מדינות אחרות ניסו זאת. קוראים לזה קומוניזם וזה פשוט לא עובד". סנדרס ענה כי "זו מכה מתחת לחגורה".

בלומברג לא הרפה והאשים את סנדרס בצביעות: "איזו מדינה נהדרת יש לנו. הסוציאליסט הידוע ביותר בארץ הזו הוא במקרה מיליונר עם שלושה בתים. אני מחמיץ פה משהו"?

סנדרס הסביר מדוע יש לו שלושה בתים: "אני עובד בוושינגטון, וזה בית מספר אחד. אני חי בברלינגטון (ורמונט) וזה בית מס' 2. וכמו אלפים מתושבי ורמונט, יש לי גם בית קיץ. ובאיזה מקלט מס נמצא הבית שלך, מר בלובמרג"?

בלומברג השיב שהוא משלם את כל מיסיו בניו יורק ו"אני שמח לעשות זאת".

"ההכנסה בארה"ב היא גרוטסקית ובלתי מוסרית"

אשתקד אמר סנדרס, כי כי מיליארדרים אינם צריכים להתקיים בארה"ב והוא חזר אמש על הצהרה זו במרחק כמה מטרים מהמיליארדר בלומברג. "חלוקת העושר וההכנסה בארה"ב היא גרוטסקית ובלתי מוסרית", אמר הסנאטור. "למייק בלובמרג יש יותר כסף מאשר כל 125 מיליון האמריקאים בעשירונים התחתונים. זה לא בסדר. זה לא מוסרי".

הוא הוסיף, שהמיליארדרים הם שעיוותו את חוקי המס לטובתם ושמיליארדרים כמו בלומברג קנו את וושינגטון ויצרו מערכת פוליטית מושחתת. "מה אתה מתלונן"?, השיב בלומברג. "מי ניסח את חוקי המס? אתה ו-99 סנאטורים אחרים".

סנדרס הסתייג: "אתה והתרומות שלך לפוליטיקאים גרמו לכך שלקונגרס נבחרים אנשים שמייצגים את העשירים ואת החזקים".

בלומברג השיב כי "איני יכול לדבר בשם כל המיליארדרים. אני רק יודע שהיה לי מזל, עשיתי הרבה כסף ואני מחזיר את כולו (בתרומות - ר.ד.) כדי להפוך את הארץ הזו לטובה יותר. פלח גדול הולך למפלגה הדמוקרטית.... עבדתי קשה בשביל הכסף הזה".

סנדרס: "מר בלומברג, לא אתה עשית את כל הכסף הזה. מי שעשה אותו היו העובדים שלך".

פיט בוטג'ג', המתמודד הצעיר ביותר (39), ניסה להפוך את המחלוקת הרעיונית בין השניים למכשיר לרימום עצמי: "ראו, איננו צריכים לבחור בין מתמודד שרוצה להעלות באש את מפלגתו (סנדרס) לבין מתמודד אחר שרוצה פשוט לקנות את המפלגה". הוא טען, שסנדרס הוא פוליטיקאי "פלגני" ושלבוחרים "כבר נמאס ממיליארדרים כמו בלומברג שמנסים לנפח את הונם לממדים אדירים", בעוד שאזרחים אחרים נאבקים באי שוויון כלכלי. ברמז לעובדה שההשניים אינם בעצם דמוקרטים "אמיתיים" (סנדרס הוא סנאטור עצמאי, בלומברג היה בעבר רפובליקאי), אמר בוטג'ג': "בואו נקדם מישהו שבעצם דמוקרט". סנדרס השיב, שבוטג'ג' נשען על תרומות של "מיליארדרים".

בכל זאת, נושא אחד איחד את כל המתמודדים - סנדרס, בלומברג, בוטג'ג', וורן, ג'ו ביידן ואיימי קלובאצ'ר - המשטמה לדונלד טראמפ והצורך הדחוף לעקור אותו מהבית הלבן.

בלומברג: "אני ניו יורקי. אני יודע איך לטפל בנוכלים שחצנים כמו דונלד טראמפ. הייתי ראש עיר. אני יודע איך לנהל עיר מסובכת, העיר הגדולה ביותר, עם האוכלוסיה המגוונת ביותר... זה עבודה של מנהל. טראמפ לא מנהל. לנהל עיר כזו, שלא לדבר על מדינה, צריך צוות. לטראמפ אין צוות. כך לא מנהלים חברת רכבות שתוציא את הרכבות בזמן".

לדברי קלובאצ'ר "הנשיא הנוכחי הוא אדם בלי לב", ובוטג'ג' הוסיף ואמר "זו ההזדמנות האחרונה שלנו להביס את טראמפ". סנדרס סיכם וטען כי "טראמפ הוא הנשיא המסוכן ביותר בתולדות ארה"ב".

"בחורות שמנות, לסביות עם פרצוף של סוס"

בלומברג הגיע לעימות הטלוויזיוני הראשון שלו בקרב על המועמדות הדמוקרטית עם שתי חטוטרות גדולות והן היו מוקד המשיכה המרכזי בעימות.

האחת היא הרקורד העגום שלו ביחסים עם קהילות מיעוטים, ובעיקר שחורים, לטינים ומוסלמים, ובצידו רקורד של התבטאויות מיזוגניות. בשלוש שנות כהונתו כראש עיריית ניו יורק הוא הרחיב והעמיק את השימוש בטקטיקה המשטרתית שידועה בשם "עכב וחפש על הגוף" (stop and frisk). לשוטרים ברחוב ניתנו סמכויות כמעט בלתי מוגבלות לעצור אנשים על סמך "חשד סביר" ולחפש בפומבי כל-נשק וסמים על גופם באמצעות מישוש.

בין השנים 2004 ל-2012 עצרה המשטרה ברחובות העיר, בעיקר בהארלם אך גם באזורים אחרים, 4.4 מיליון תושבי ניו יורק, שנאלצו לעבור בדיקה גופנית משפילה ברחוב לעיני כל. רוב המעוכבים - יותר מ-80% - היו שחורים והיספנים, בעיקר צעירים וילדים. ב-2011 לבדה היה מספר השחורים שעוכבו לחיפוש גופני גבוה יותר ממספר הצעירים השחורים החיים בניו יורק. המשמעות היא, שצעירים שחורים נעצרו יותר מפעם אחת.

בהיותו ראש עיר, הצדיק בלומברג את השימוש בטקטיקה הזו. ב-2012, הוא טען כי אם משטרת ניו יורק תצמצם את מספר המעוכבים, "נעצור הרבה פחות עבריינים, נחרים פחות כל-נשק ונאפשר גידול במפספר הפשעים האלימים".

עתה הוא מתנצל על כך. באירוע עם בוחרים שחורים ביוסטון, טקסאס, הוא אמר: "יש דבר אחד שאני מצר עליו - השימוש לרעה בנוהל המשטרתי 'עכב וחפש על הגוף'. בעבר הגנתי על כך, ועכשיו ברור לי שההגנה הזו נמשכה זמן רב מדי. לא הבנתי את הכאב שנגרם - ללא כל כוונה - לצעירים שחורים והיספנים ולבני משפחותיהם. הייתי צריך להפסיק נוהל זה הרבה יותר מהר. לא עשיתי זאת ועל כך אני מצטער".

בלומברג אף הורה למשטרה לנהל קמפיין של מעקב חשאי אחרי מוסלמים בניו יורק באמצעות סוכני חרש, מלשינים ואמצעים אלקטרוניים בעקבות פיגועי הטרור במגדלים התאומים ב-11 בספטמבר 2001. ב-2014 ביטלה המשטרה את הקמפיין בעקבות קובלנות של ארגונים לזכויות האדם ותביעות משפטיות. בלומברג מעולם לא התנצל על כך.

במקביל, צצות עתה עדויות על התבטאויות פוגעניות של בלומברג כלפי נשים, לרבות בסוכנות הידיעות והנתונים הפיננסיים "בלומברג" שבשליטתו בתקופה שבה הוא ניהל את החברה.

החטוטרת השנייה שנושא בלומברג היא חשבון ההוצאות הפתוח שלו לניהול מסע הבחירות שלו שעד עתה התנהל בעיקר בטלוויזיה וביקום הדיגיטילי. בלומברג מממן מכיסו את הקמפיין, וכאחד מהאנשים העשירים בתבל אין לו שום בעיה להוציא מאות מיליונים על תשדירי בחירות שאי אפשר להימלט מהם. ברבעון האחרון של 2019 הוציא הקמפיין שלו 188 מיליון דולר, לרבות 132 מיליון דולר על תשדירי בחירות בטלוויזיה, 8.2 מיליון דולר על פרסום דיגיטלי ו-646 מיליון דולר על שימוש במטוסו הפרטי.

מתחילת הקמפיין ועד עתה הוציא בלובמרג כחצי מיליארד דולר, לפי הערכה ב"פייננשל טיימס". עובדה שאין עליה עוררין היא, שבלומברג הצליח להעפיל לצמרת המתמודדים הדמוקרטים בזכות כספו. הוא זינק מ-4% תמיכה בדצמבר אשתקד ל-19% תמיכה בסקר של NPR-PBS וניתר למקום השני במידרג המתמודדים. במילים אחרות: הוא קנה לו מקום על במת העימות אמש.

המנטרה של כל המתמודדים האחרים הייתה: במפלגה הדמוקרטית, אי אפשר לקנות בחירות בכסף. בשלב זה, בלומברג מוכיח שאפשר גם אפשר.

הסנאטורית אליזבת וורן מיקדה את התקפותיה על בלומברג ביחסו לנשים - וזכתה בתשואות. היא צטטה כמה מהתבטאויותיו המיזוגניות - למשל, "בחורות שמנות", או "לסביות עם פרצוף של סוס" וציינה כי הן לא יצאו מפיו של דונלד טראמפ אלא מפי בלומברג.

"איננו יכולים להחליף מיליארדר שחצן אחד במיליארדר שחצן אחר", היא אמרה.

"דווקא את זה לא ידעתי. למדתי משהו על ישראל"

במהלך העימות הותקף ברני סנדרס על העובדה שלא חשף את הגיליון הרפואי שלו. סנדרס התחמק מתשובה והפנה את החיצים לבלומברג: "הדבר היחיד הדומה בין שנינו, הוא שהכניסו לנו סטנטים רפואיים ללב", אמר סנדרס. בלומברג השיב לו: "שלי הוכנסו לפני 25 שנה".

בין פיט בוטיג׳ג׳ לאיימי קלובשר המתמודדים על אותו מאגר קולות, הוחלפו מהלומות לאורך כל העימות. כאשר קלובשר נשאלה על כך שלא הצליחה להשיב מה הוא שמו של נשיא מקסיקו, לפני כמה ימים (בראיון לרשת טלוויזיה אמריקאית-היספנית), העיר בוטיג׳ג׳ שחוסר הידע שלה, בהתחשב בעבודתה בוועדות בסנאט, הוא מרתיע.

קלובשר השיבה לו: "אתה רומז שאני טיפשה?", ולהגנתה קפצה וורן באומרה "אז היא עשתה טעות, זה לא מעיד עליה באופן כללי".

קלובשר החליטה להוכיח על הבמה את הידע הבינלאומי שלה, ואמרה "ידעתם כמה חברי כנסת יש למדינת ישראל? 120 חברי כנסת. אני יודעת טריוויה בינלאומית". על כך ענה בוטיג׳ג׳: "דווקא את זה לא ידעתי. למדתי משהו על ישראל".

בהמשך התדרדר הוויכוח לנושאים נוספים כמו מיסוי עושר, האופן בו ימומנו תוכניות הבריאות בעתיד, והצורך לבצע חלוקה מחדש של העושר, כך שגם עובדים ועניים יזכו לנתחים.

ביידן הדגיש שבמשך שנים הוא היה הסנאטור העני ביותר בסנאט, וזאת עד שחיבר את הספר על בנו. בוטיג׳ג׳ טען כי הוא היחיד על הבמה שאין לו יותר מבית אחד, ושאינו מיליונר או מיליארדר.

עוד כתבות

ד''ר ספי מנדלוביץ' / צילום: משרד הבריאות

ד"ר ספי מנדלוביץ' עוזב את תפקידו כסמנכ"ל משרד הבריאות

מנדלוביץ' עוזב את משרד הבריאות כדי להתמנות לתפקיד ניהולי בבית החולים שערי צדק ● משרד הבריאות: במהלך כהונתו הוביל ד"ר מנדלוביץ' שורה של רפורמות ותהליכים אסטרטגיים והיה מהדמויות המרכזיות בהובלת התמודדות עם אתגרי החירום של השנים האחרונות

צוותי החילוץ בוונצואלה לאחר רעידת האדמה / צילום: Reuters

"רעידת אדמה היא תרחיש הרבה יותר מאתגר ממה שראינו במלחמה עם איראן"

המהנדס נועם רביב טוען כי לפי הסטטיסטיקה רעידת אדמה היא אירוע שיקרה, ויש בישראל מאות אלפי מבנים שאינם עומדים בתקן ● יחד עם זאת, הוא סבור כי יש לקדם במהירות התחדשות עירונית בפריפריה, שבה מיזמים אינם כדאיים מבחינה כלכלית, ובעיקר באזור השבר הסורי אפריקאי המועד לסכנה

אלון יריב / צילום: יונתן בלום

בהשקעה של 10 מיליארד דולר: ענקית הענן שמרחיבה פעילות בישראל

קרוסו האמריקאית מרחיבה משמעותית את פעילותה בישראל עם שכירת שטחי חוות שרתים נוספים בקבוצת ענן ובמגה די סי של צחי נחמיאס ● החברה צפויה להחזיק בתוך שנתיים בכ-150 מגוואט של תשתיות מחשוב, ולהביא לישראל עשרות אלפי מעבדי AI מתקדמים של אנבידיה

כרזת ''האודיסאה''. הוליווד מחפשת דרך לרווחיות / צילום: מתוך ויקיפדיה

הסרט ששבר את השוק והקריס את הוליווד

ההיסטריה סביב "האודיסיאה" מוכיחה שהקהל עדיין מוכן לשלם עבור חוויית קולנוע יוצאת דופן – אבל גם חושפת את הקריסה של המודל העסקי שעליו נשענה הוליווד במשך עשרות שנים ● מי צפוי להרוויח מהמהפכה הזו?

לאונרדו די קפריו בסרט ''הזאב מוול סטריט'' / צילום: מתוך הסרט

מהרגע שסוכן AI יכול לבנות תיק השקעות, השוק נכנס לסחרחרה

מה שבעבר דרש צוות של יועצים, אנליסטים ומומחי מס, יהפוך זמין בעתיד הקרוב כמעט לכל בעל חשבון השקעות, בזכות מהפכת הבינה המלאכותית ● אלא שככל שהכלים הללו יהפכו זמינים לציבור לצורכי השקעות, יותר ויותר מידע יגולם במהירות לתוך מחירי המניות, והתמונה שתתקבל תיראה אחרת לחלוטין ● כתבה אחרונה בסדרה

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המשקולת שתעיב על הבורסה מחר והתחזית הקשה לשוק המניות

המיקוד של המשקיעים יתחלק בין המתיחות הגאו-פוליטית לטלטלה במניות הטכנולוגיה ● הבורסה בת"א עלולה לסגור את החודש החלש ביותר שלה מאז אוקטובר 2023 ומניות השבבים הדואליות יעיבו מחר על המסחר ● דוח התעסוקה בארה"ב יפורסם כשברקע החששות מפני העלאת ריבית ● וגם: ענק ההשקעות שצופה שה-S&P 500 יירד לתיקון בקרוב ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

דירת 2 חדרים משופצת בדימונה / צילום: זוהר טישלר

משופצת וקומפקטית: הדירה שנמכרה תמורת חצי מיליון שקל בלבד

בשכונת שבעת המינים בדימונה נמכרה דירת שני חדרים בשטח של 34 מ"ר, תמורת 500 אלף שקל ● הדירה נמצאת בבניין שנבנה בשנות ה-70, והיא עברה שיפוץ יסודי לפני כשלוש שנים ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

יוטב קוסטיקה / צילום: דוברות מור קרנות נאמנות

החברות שהפכו לסנטה קלאוס של שוק ההון ומה יקרה לדולר: התחזיות של יוטב קוסטיקה

בגיל 42 בלבד, עם רזומה של 13 שנה בתפקידים בכירים בבית ההשקעות מור, יוטב קוסטיקה עשה השנה את המעבר המדובר ביותר בתעשייה ● הוא הקים פמילי אופיס שמנהל את כספי אקזיט המיליארדים של ארבעת מייסדי Wiz, שאחד מהם הוא אחיו הגדול ● בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, הוא מנתח את התפוגגות האופטימיות בבורסה ומסביר מה מניע את המשקיעים הצעירים

יניב לוי / צילום: ההסתדרות

בכיר בהסתדרות עוזב אחרי 13 שנה

יניב לוי, יו"ר אגף ההסברה, הפרסום והדוברות בהסתדרות הכללית, יסיים את תפקידו ב-31 באוגוסט, וטרם ברור מי יחליף אותו ● לוי: "אני מסיים את תפקידי בתחושת סיפוק וגאווה גדולה על הדרך שעשינו"

גיא פרופר / צילום: רמי זרנגר

מסע הרכישות והקשר המשפחתי: גיא פרופר מציג - דור חדש של תעשיינים

מאז נכנס גיא פרופר לתפקיד מנכ"ל סוגת לפני שבע שנים, חברת המזון בהובלתו לא מפסיקה להתרחב ● היא כבר רכשה חמש חברות ביותר מ־300 מיליון שקל, ובדרך לעוד שלוש, וגם נכנסה לבורסה לפי שווי של כ־1.2 מיליארד שקל ● בראיון בלעדי הוא מסביר למה מסע ההשתלטות על השוק דווקא יסייע בהורדת המחירים, ומה למד מאבא, הבעלים המיתולוגי של אסם

נאבקים על כל ביטול / צילום: Shutterstock

"הם משתוללים": יזמי הנדל"ן יעשו הכול כדי שלא תבטלו עסקה

בתקופה שבה הקושי למכור גדול, כל ביטול או בקשה לביטול הם עניין משמעותי ● אומנם נכון לעכשיו אין גל ביטולים, אך היזמים כבר מתפשרים, מקילים את תנאי התשלום ואפילו מוסיפים הטבות: "זה יכול להגיע עד לכ־1% הנחה נוספת ממחיר הדירה"

מל''ט של חברת בייקאר הטורקית / צילום: צילום מסך

חברת הנשק הטורקית, הקשר לארדואן והיוזמה הפרו-פלסטינית

בריטניה מרחיבה את הסיוע הביטחוני לאוקראינה במלחמתה עם רוסיה בהיקף של כ־995 מיליון דולר ● היצוא הביטחוני של הודו זינק, וזו בשורה טובה לחברות הביטחוניות הישראליות ● וחברת המל"טים הטורקית בייקאר תתמוך בסטודנטים פלסטינים המעוניינים לרכוש השכלה גבוהה בטורקיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

באיזה שיר ישראלי מוזכר הפסד ה־5:0 של מכבי תל אביב למכבי חיפה? / צילום: Shutterstock

באיזה שיר ישראלי מוזכר הפסד ה־5:0 של מכבי תל אביב למכבי חיפה?

על שם מה נקרא נגיף האבולה, איזה נשיא דרום אמריקאי הבטיח לחדש את היחסים עם ישראל, ומה מקור הביטוי עוֹרְבָא פָּרַח? ● הטריוויה השבועית

בודקים את המיתוס. שיעור הגירושים / צילום: Shutterstock

אחד מכל שני זוגות מתגרש? המספר האמיתי לא קרוב לזה

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: אמרו לכם ש-50% מהחתונות מובילות לגירושים? מדובר בתחזית שהתבררה כשגויה

המגזר הציבורי / צילום: Shutterstock

הסקר שמראה: הציבור רוצה פקידים עצמאיים, אבל חושש שהם כבר עובדים אצל הפוליטיקאים

מה באמת חושבים הישראלים על פקידי הממשל? מחקר חדש של המכון הישראלי לדמוקרטיה ממפה את הפער בין הציפיות למציאות: הרוב רואים בשירות ציבורי מקצועי נכס קריטי, ומעדיפים שקיפות על פני ציות לדרג המדיני ● אלא שבפועל, רק רבע מהמשיבים סבורים שהוא נקי משיקולים פוליטיים ● החוקרים מזהירים: "אם הפוליטיזציה תימשך, נאבד את היכולת לקיים פה מדינה מתפקדת"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אב לחמישה הותיר את האלמנה מחוץ לצוואה. מה קבע ביהמ"ש?

בעלי דירה ביקשו לממש שטר חוב לאחר שהשוכרים הותירו נזק בדירה. מדוע ביהמ"ש סירב? ● בעלי דירת גן בבניין משותף פתחו שער בחומת החצר שלהם. מה קבע ביהמ"ש? ● וגם: אב לחמישה הותיר את האלמנה מחוץ לצוואה ● 3 פסקי דין בשבוע

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

ענק ההשקעות שממליץ להמר נגד השקל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בבנק אוף אמריקה ממליצים לפתוח "פוזיציית לונג" על שער הדולר-שקל ● 
מנהל ההשקעות שמסביר למה הוא מוריד כעת חשיפה לישראל ● טאואר הופכת לישראלית בעלת השווי הגבוה ביותר ● אחרי חודש שיא בשוק ההנפקות, מי השיגו תשואות דו ספרתיות למשקיעים ומי צללו? • וגם: סטפק עונה על שאלות בוערות

יבגני ודרינה בל / צילום: פרטי

המשפחה שמחזיקה 4 דירות להשקעה, אך עדיין גרה בשכירות

כשיבגני ודרינה בל התחתנו, כל אחד מהם החזיק בדירה. מאז הם הספיקו לרכוש עוד שתי דירות - ואת כולן הם משכירים ● למרות הרצון לרכוש בית מגורים משלהם, הם מכוונים כעת דווקא להשקעה חדשה ואחרת

רה''מ מציג את שני אזורי הפיילוט מהם ייסוג צה''ל / צילום: לע''מ

נתניהו: "ההסכם יכול להפוך להסכם שלום, מודה לממשלת לבנון על אומץ הלב"

מנהיג חיזבאללה תקף את ההסכם עם ישראל וכינה אותו "שגיאה היסטורית" ● צה"ל יבצע נסיגה הדרגתית מדרום לבנון, שתותנה בפירוק חיזבאללה מנשק לאחר שצבא לבנון יקבל אחריות מלאה על אזורי פיילוט מוסכמים • צבא ארה"ב ביצע תקיפות נגד איראן "בתגובה עוצמתית" למתקפה שביצעה על אוניה שעברה במצר הורמוז ● באיראן מאיימים: "ההפרה הפזיזה של הפסקת האש" תוביל ל"נסיגה וחרטה" מצד ארה"ב ● עדכונים שוטפים  

מציגים בצבע טרי: מיכל יערי, זוכת פרס חממת האומנים לילך סגל, דודו דהאן / צילומים: מיכל יערי, לילך סגל ודפנה סרוסי

צבע טרי 2026: חגיגה צבעונית וגדושה של אומנות ישראלית

היריד שחובבי האומנות והעיצוב נוהרים אליו נפתח השבוע בתל אביב ומזכיר שיש פה עשייה נהדרת וכישרונות מקיר אל קיר