גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מגדלים במקום גגות רעפים: אושרה במקומית תוכנית המתאר לגבעתיים

תוכנית המתאר החדשה של גבעתיים, אחת מהערים הצפופות בישראל, מעודדת פרויקט פינוי-בינוי בעיקר בשולי העיר, חניונים תת-קרקעיים ודגש על מרחב הולכי הרגל ● יעד הצפיפות המקסימלי בתוכנית הוא 60 יח"ד לדונם

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים / צילום: אמיר מאירי
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים / צילום: אמיר מאירי

מועצת העיר של גבעתיים אישרה את תוכנית המתאר החדשה לעיר. התוכנית, שהוכנה על ידי צוות מתכננים בראשותה של האדריכלית נעמה מליס, מציעה היערכות לגידול של האוכלוסייה מ-60,000 ל-100,000 בשנת היעד 2040. התוכנית מבקשת לייצר הנחיות תכנוניות שיבטיחו שאיכויות העיר ישמרו יחד עם הגידול הצפוי.

התוכנית מדברת, בין היתר, על תוספת שטחים לתעסוקה, העצמת הרחובות המסחריים, צמצום שטחי אספלט ונתיבי חניה, תוספת שבילי אופניים, ושימור ותוספת עצים. יש לציין שהתוכנית תועבר בקרוב לאישור הוועדה המחוזית ולכשתופקד, ניתן יהיה, להגיש בעניינה התנגדויות.

נקודת המוצא של המתכננים היא שמדובר בעיר צפופה במיוחד ( 18,308 תושבים לקמ"ר) ושעניין זה הוא בבחינת חוזקה. ההנחה היא שהצפיפות מהווה תנאי סף לקיומם של שירותים עירוניים רבים ומגוונים בקרבת הבית, מאפשרת תחבורה ציבורית איכותית ומעודדת הליכה ורכיבה על אופניים וצמצום שימוש במכונית. האתגר שעמד בפני צוות התיכנון היה להיערך לתוספת התושבים תוך שמירה על צביון העיר.

40 קומות ברחוב עליית הנוער

התוכנית קובעת שהמענה הפרוגרמטי העיקרי לגידול האוכלוסייה יינתן באזורי הפינוי-בינוי בשולי העיר. מענה זה יספק את הצרכים לתוספת האוכלוסייה באזורים אלה וכן את צורכי תוספת אוכלוסייה באזורי לב העיר באופן חלקי. הצרכים שלא ייענו באזורי הפינוי-בינוי בשולי העיר - יקבלו מענה במסגרת תוכניות פינוי-בינוי שייעשו בתחומי לב העיר.

כמו כן, נקבע שהשטח המינימלי לפרויקטי התחדשות עירונית במתכונת פינוי-בינוי יעמוד על 4 דונם, ושכמחצית מהם תופרש לשטחים למבני ציבור ולשטחים ציבוריים פתוחים. על מנת שחטיבת השטח המופרשת לצורכי ציבור תוכל לתת מענה הן לאוכלוסייה הקיימת, והן לאוכלוסייה המתווספת בעקבות התוכנית החדשה, נקבעה צפיפות מקסימלית של 60 יחידות דיור לדונם.

תוכנית לפרויקט בסדר גודל של 50 יחידות דיור ומעלה תצטרך להקצות שטח בנוי ליעוד ציבורי במפלס קומת הקרקע. כמו כן, נקבע שכל החניה החדשה תהיה תת-קרקעית ושמסחר, יהיה אך ורק במתכונת של חנויות במפלס הרחוב ולא במרכזים מסחריים או קניונים.

התוכנית מגדירה גבהים מקסימליים שונים ברחבי העיר עבור תוכניות התחדשות עירונית, לפי אופי האזור: לאורך דרך בן גוריון - 40 קומות ; לאורך רחוב עליית הנוער - 40 קומות; לאורך דרך השלום - 40 קומות; לאורך רחוב כצנלסון - 32 קומות; בשאר חלקי העיר, עד 16 קומות. באזורים ממערב למצפור המרי - בין הרחובות ברדיצ'בסקי בצפון, לרחוב שדה בוקר בדרום, עד רחוב ויצמן, כולל חזיתותיו המזרחית והמערבית - נקבעו מגבלות בנייה לגובה, על מנת לשמר את הנוף ממצפור המרי בגבעת קוזלובסקי.

התוכנית מציינת שלושה מתחמים לשימור מרקמי: שיכון לביא, שיכון המורים ושיכון קופת חולים. בנוסף, נקבעה רשימה של אתרי מורשת הכוללת מבנים וגנים. כל תוכנית שבתחומה אתר מורשת תידון בוועדת השימור העירונית.

"הולך הרגל הוא בעדיפות עליונה"

ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק מסר כי, "כבר היום גבעתיים היא העיר השנייה בצפיפותה בישראל, עיר ללא עתודות קרקע או שטחים פתוחים. אני מבין כי ההתחדשות העירונית מחייבת מצב בו העיר תמשיך להצטופף גם בעתיד עקב הגידול טבעי והגירה חיובית וצעירה לעיר, ולכן בתוכנית המתאר שלנו, הקדישו המתכננים מחשבה מיוחדת לאתגר הכי משמעותי שלנו - איך להוסיף יחידות דיור מבלי לפגוע במרחבי המחייה של כל תושב, ובמקביל לייצר כמות נוספת של שטחי ציבור. הקפדנו שכמות השטחים הירוקים תגדל ביחס לגידול באוכלוסייה. זה אפשרי באמצעות בנייה לגובה שמאושרת רק בצירים העוקפים את העיר ובנקודות שלא יפגעו בנוף ובטופוגרפיה הייחודית שלנו, תוך שאיחדנו מסלולי גינות שייצרו רצועות ירוקות וככה ניצלנו יותר שטחים". קוניק מדגיש כי תכנון מיוחד הוקדש לנושא הולכי הרגל. "הרחבנו בתוכנית את המדרכות כך שהרחובות יהיו פתוחים ומוגנים להולכי רגל. בעשורים האחרונים המכונית הייתה מלכת הדרך, בגוש דן ובגבעתיים בפרט אנחנו מבינים היום שהולך הרגל הוא בעדיפות עליונה", אמר קוניק.

עוד כתבות

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

לפני כניסת הדירקטורים החדשים: בחדשות 13 אישרו את המינוי הקבוע של המנכ"לית טלי בן עובדיה

מינוייה אושר לאחר עזיבת הדירקטורית ד"ר יפעת בן חי שגב ונותר רק מתנגד אחד ● ברשת 13 מיהרו להחליט בטרם כניסת הדירקטורים החדשים מטעם הרשות השנייה וכדי למנוע התנגדות אפשרית ● תגובת רשת 13: "הישיבה על ההצבעה נקבעה עוד בטרם יצאה ההודעה על מינוי הדירקטורים"

מנכ''ל אפל, טים קוק / צילום: ap, Godofredo A. Vásquez

אפל מכה את התחזיות ומציגה מכירות שיא של מכשירי האייפון

הכנסות החברה היו 143.8 מיליארד דולר והרווח היה 2.84 דולר למניה, מעל לצפי ● הציגה תוצאות חזקות במיוחד בסין, כולל טייוואן והונג קונג שזינקו באזור ב-38% ● הכנסות אפל ממכירות האייפון הגיעו לשיא כל הזמנים של 85.3 מיליארד דולר ברבעון, הרבה מעל תחזיות האנליסטים ● המניה עולה במסחר המאוחר

מתוך קמפיין הפועלים / צילום: צילום מסך

הדאבל הראשון לשנת 2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה ביותר

בשבוע שעבר התברגה הפרסומת של הפועלים בכיכובן של ליאת הר לב והילה קורח כזכורה ביותר, והשבוע היא גם האהובה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● חברות התקשורת yes ו–HOT ממשיכות לככב עם הפרסומות לקידום HBO MAX

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ הודיע רשמית: זה יהיה יו"ר הפד הבא

הנשיא דונלנד טראמפ הודיע רשמית שקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים, יהיה יו"ר הפד הבא ● יחליף את ג'רום פאוול שיסיים את תפקידו במאי

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

אדן שוחט - קרן '' אלף '' / צילום: איל יצהר

התגלית ברשם החברות, ההימור, ו"תחרות היופי": מאחורי ההשקעה בחברה הישראלית שנמכרה לאפל

מייסדי Q.ai יצאו לסיבוב גיוס ענק של 200 מיליון דולר שנכשל, לכן שכרו בית השקעות וחיפשו רוכשת, ומצאו ● אדן שוחט, שותף מנהל בקרן אלף שהימר פעם נגד מייזלס המייסד והפעם השקיע בחברה: "הוא הדבר האמיתי, הפעם לא הימרתי נגדו"

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אדום בוול סטריט; הכסף בדרך לירידה החדה ביותר מזה 14 שנים

טראמפ הודיע על מינויו של וורש לתפקיד יו״ר הפדרל ריזרב הבא, במקום ג'רום פאוול - צעד שמסיים תקופה ממושכת של חוסר ודאות וטלטלה סביב הבנק המרכזי ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל בעליות; בורסות אסיה ננעלו באדום ● הזהב והכסף יורדים ● סנדיסק מזנקת ב-20%

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הבטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

המבורגר בסדנא 8 / צילום: שחף סעדון

עם פסקול נוסטלגי: הבר הקטן בקיבוץ שמגיש המבורגר מבשר מקומי

פודטראק בלב כרם על שביל ישראל, ארוחה אתיופית מסורתית, סדנה של אמן יפני, חנות של 15 קיבוצניקיות ובר שמארח תערוכות מתחלפות ● שש תחנות מומלצות בחוף הכרמל ● חגית אברון תופרת יום

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

ממול ים בגיל 9, דרך פריז ובחזרה ליפו: כך נולד השף המבטיח בעיר

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

מניות בעשרות מיליוני דולרים: התגמול לבכירי טבע על הקפיצה הגדולה

מניית טבע קפצה בקרוב ל-60% בשנה החולפת ובכירי החברה זוכים לתגמול על הביצועים החזקים ● חמישה בכירים יזכו לתגמול בסך 68 מיליון דולר

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"