גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר ה-FDA מזהיר מפני הקורונה: "אנחנו על סף מגיפה", וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

העליות החדות שנרשמו בתחילת המסחר נמחקו בצל התפשטות הקורונה לארה"ב ואזהרת רשות המזון והתרופות האמריקאית ● מניותיהן של חברות התעופה בארה"ב השלימו התרסקות של כ-15% בשבוע האחרון

סוחרים בבורסה של ניו יורק/  צילום: רויטרס, Jeenah Moon
סוחרים בבורסה של ניו יורק/ צילום: רויטרס, Jeenah Moon

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

יום מסחר תנודתי ננעלה הערב (ד') במגמה מעורבת בוול סטריט, וזאת בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין, גם לארה"ב ולמדינות באירופה, כמו נורבגיה, אוסטריה, יוון וגרמניה. הנשיא טראמפ צפוי לכנס הלילה (1:00 שעון ישראל) מסיבת עיתונאים בנוגע לקורונה.

מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%.

מנייתה של דיסני בלטה לשלילה בצל התפטרות המנכ"ל מוקדם יותר היום, מנגד מנייתה של נטפליקס המתחרה זינקה בכ-6%.

22:30

סוכנות הדירוג מודי'ס הנמיכה את תחזית ההכנסות לענף הרכב העולמי בצל ירידה צפויה בביקושים והפרעות בשרשרת ההספקה בצל השפעות הקורנה. מודי'ס צופה כי שיעור המכירות העולמי צפוי לרדת ב-2.5% בשנת 2020, לעומת תחזית קודמת לירידה של 0.9% בלבד.

אחרי איטליה, צרפת, יוון, גרמניה, אוסטריה,  פקיסטאן וכורדיסטאן, גם נורבגיה מצטרפת לרשימת המדינות שבהן אובחנו אנשים שנדבקו בקורנה.

לקראת הנעילה של המסחר הערב בוול סטריט, המדדים התייצבו ונסחרים במדמה מעורבת. מדד הנאסד"ק עולה ב-0.4% ומנגד הדאו ג'ונס מאבד 0.36%.

20:50

בורסות וול סטריט עברו להיסחר בטריטוריה האדומה בצל התפשטות הקורונה לארה"ב ואזהרת רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA), ולפיה התפשטות וירוס הקורונה על סף ההגדרה כמגפה. ב-FDA מצננים את הציפיות לפתרון ואומרים כי רק ברבעון הבא, או עוד שני רבעונים, יחלו בניסויים בבני אדם בתרופה לטיפול בקורונה.

מדד דאו ג'ונס עבר מרידות של 1.7% שנרשמו מוקדם יותר לירידות של 0.4%, ומדד S&P 500 מחק את העליות.

מניתיהן של חברות התעופה וסוכניויות הנסיעות רושמות ירידות חדות בצל ביטולי טיסות נוכח התפשטות נגיף הקורונה. מנייתה של חברת התעופה דלתא איירליינס  מאבדת יותר מ-1.5%, ובכך משלימה נפילה של יותר מ-15% בשבוע האחרון. מניית יונייטד איירליינס הולדינגס  צונחת ביותר מ-4%, ובכך משלימה נפילה של 16% בשבוע האחרון. אמריקן איירליינס מאבדת יותר מ-2%, ובכך משלימה מהלך ירידות של כ-13% בשבוע האחרון. מנייתה של סוכנות הנסיעות אקספדיה צונחת ב-4%, בייקר יו מאבדת 3.5%.

19:32

המדדים המובילים בניו יורק נסחרים בעליות שהתמתנו בשעה האחרונה, וזאת בצל הודעת רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) שהכריזה כי הקורונה על הסף להגדרתה של מגפה.

"אני חושב שזה הוגן לומר שאנחנו על סף מגיפה לכל דבר ועניין. האם זה בהחלט הולך לקרות? לא, אבל יש חשש משמעותי, החל משעות הלילה יש לנו מקרים בשש יבשות", כך אמר פיטר מארקס, יו"ר ה-FDA.

לפי ה-FDA, התחזית לפיה יחל ניסוי בתרופה לקורונה בתוך שלושה חודשים הינה "אגרסיבית מדי".

בשעה החולפת דווח על שישה מקרים של קורונה בבחריין, גם בכורדיסטאן ופאקיסטן דווח על הידבקות של מספר אנשים. מוקדם יותר דווח על מקרה ביוון ושני חולים בקורונה שמתו בצרפת.

הדאו ג'ונס מטפס ב-0.3%, הנאסד"ק עולה ב-0.6% לאחר שזינק מוקדם יותר ב-1.9%.

18:45

למרות הדיווחים על התפשטות נגיף הקורונה במדינות אירופה, הבורסות ברחבי היבשת סיימו את היום ברובם בעליות שערים. מדריד עלתה ב-0.7%, הבורסה בבריטניה טיפסה ב-0.4%, הדאקס הגרמני השיל 0.1%, הקאק עלה ב-0.1% והבורסה במילאנו קפצה ב-1.44% לאחר ההתרסקות שנרשמה בתחילת השבוע.

17:50

בורסות וול סטריט פתחו מבערים בניסיון לכסות את הנפילות מהימים האחרונים שמחקו את העליות מתחילת השנה. מדד הנאסד"ק מזנק ב-1.9%, מדד S&P 500 עולה ב-1.6% והדאו ג'ונס קופץ בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX ) נופל ב-10%, התשואות על האג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 ו-30 שנה מתאוששות משפל כל הזמנים.

נקודת מפנה בהתפשטות נגיף הקורונה. לפי נתוני עורך "הגלובל טיימס" הסיני, היום לראשונה עלה מספר הנדבקים מחוץ לגבולותיה של סין, מעל מספר הנדבקים בסין עצמה. בסך הכל דווח היום על 427 מקרים חדשים מחוץ לסין לעומת 411 מקרים בסין.

לאחר שאמר אתמול כי החיסון לקורונה קרב, ומיתן את דבריו לאחר מכן, הנשיא טראמפ צפוי לכנס הלילה (1:00 שעון ישראל), מסיבת עיתונאים בעניין הטיפול בקורונה בארה"ב, וזאת בהמשך לבקשה להקצות 2.5 מיליארד דולר לטיפול בסוגייה זו.

17:10

מכירות הבתים בארה"ב עלו בחודש ינואר לשיא של 12 וחצי שנים. מחלקת המסחר האמריקאית מסרה הערב כי מכירות הבתים החדשים בארה"ב עלו ב-7.9% לקצב עונתי של 764 אלף בתים בחודש שעבר. מדובר ברמה הגבוהה מאז חודש יולי של שנת 2007.

בינתיים בוול סטריט מתחזקות העליות. מדד הנאסד"ק מנתר ביותר מ-1%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.9% ומדד S&P 500 עולה ביותר מ-1%.

דלתא איירליינס  הודיעה על הפחתת מספר הטיסות השבועיות בין ארה"ב לסיאול שבקוריאה בצל החששות מהתפשטות הקורונה.

אפל  עולה ב-2.2%, אדובי  עולה ב-3%, צ'ק פוינט  עולה ב-1.2%, קומקאסט  מטפסת ב-0.6%, סיסקו מערכות  עולה ב-1.2%.

באירופה הדאקס הגרמני מאבד 0.5%, הקאק הצרפתי מאבד 0.35% והפוטסי הבריטי יורד ב-0.2%.

16:30

המדדים בניו יורק מטפסים בעד 0.9% בפתיחה, וזאת לאחר ירידות חדות בימים האחרונים בצל חששות מההשלכות של נגיף הקורונה על הכלכלה. לאחר שרשם אמש את היום הגרוע מזה 4 שנים, מדד S&P 500 עולה ב-0.6% בפתיחה, הדאו ג'ונס מוסיף גם הוא 0.6% והנאסד"ק קופץ בכ-0.9%.

מס' 2 בבנק מרכזי האמריקאי (FED), ריצ'ארד קלרידה, אמר היום כי מוקדם עדיין לדון האם אפקט הקורונה יוביל לשינוי המדיניות המוניטרית של הבנק. לדברי סגן יו"ר הפד, נגיף הקורונה צפוי לפגוע בכלכלה הסינית ברבעון הראשון של 2020 אך לעת עתה הכלכלה האמריקאית נותרה במקום טוב עם שוק עבודה חזק ופעילות כלכלית בינונית.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על עליות בפתיחת המסחר, וזאת לאחר יומיים של ירידות חדות מתחילת השבוע, כאשר מדד S&P 500 רשם אמש את היום הקבוע מזה 4 שנים בשווקים.

הנשיא טראמפ צפוי לכנס הערב מסיבת העיתונאים בנושא נגיף הקורונה, שממשיך לגבות את חייהם של נדבקים גם באירופה. בצרפת דווח על מקרה מוות שני, בהמשך לדיווח על מקרים של הידבקות בגרמניה, אוסטריה וגם יוון.

13:55

התמתנות בירידות באירופה. מדד סטוקס 600 מחק חלק מהירידות והוא מאבד כ-1%. בורסת פרנקפורט מאבדת כ-1.1%, לונדון בכ-0.6%, צרפת ב-0.8% ובורסת מילאנו עברה לירוק והיא מתחזקת ב-0.3%.  

12:00

המדדים באירופה צוללים. מדד סטוקס 600 מאבד 2.2% ובורסת פרנקפורט נחתכת ב-2.5%. מניות מגזר הנופש והפנאי צוללות בכ-3.5%. מקרים נוספים של וירוס הקורונה הופיעו ברחבי אירופה, בין היתר באוסטריה, בשווייץ ובספרד.  

חברת לופטהנזה  דיווחה על תוכנית לצמצום עלויות, לרבות דחיית גיוסי עובדים, כתגובה לפגיעה העסקית מווירוס הקורונה.

בצרפת פורסם סנטימנט הצרכנים לפברואר שהבציע על יציבות ברמה של 104 נקודות לעומת ציפיות ל-103 נקודות.

בחזית הדוחות Groupe PSA  היכתה את תחזית ההכנסות השנתית ודיווחה על עלייה של 13.2% ברווח הנקי השנתי. יצרנית פיג'ו העלתה את היקף הדיבידנד למרות שהזהירה כי היא צופה ירידה של 3% במכירות מגזר הרכב האירופי. המניה רושמת עלייה של כ-1.5%.

צניחה של יותר מ-8% נרשמת במניית Biomerieux  לאחר תוצאות שנתיות מאכזבות. מניית ISS  קורסת ב-14% לאחר שפרסמה תחזיות שמרניות יותר ל-2020. 

מן העבר השני, מניית Weir Group  מנתרת ב-7% למרות שהחברה עברה להפסד לפני מס. עלייה חדה של 5% נרשמת במניית ASM International  לאחר העלאת המלצה ומחיר יעד למניה.     

10:15

המדדים בבורסות אירופה פתחו יום מסחר נוסף של ירידות שערים על רקע בהלת הקורונה העולמית שממשיכה לפגוע בסנטימנט המשקיעים. מדד סטוקס אירופה 600  מאבד 0.8% עם ירידות שערים בהובלת צניחה של 2% במגזר הפנאי והנופש. 

התפשטות וירוס הקורונה ממשיכה לטלטל את השווקים הגלובליים. אוסטרליה הובילה את הירידות בבורסות אסיה וצנחה ב-2.3% בהובלת מניות הבנקים. בורסת שנחאי ירדה בסיום ביותר מ-0.8% לאחר שרשמה עליות במהלך המסחר, והמדדים בשנזן צנחו בכ-3%. בקוריאה נרשמה ירידה של 1.3%, בהונג קונג איבד המדד 0.7% ובורסת טוקיו נחלשה ב-0.8%.

בכירה במערך הבריאות בארה"ב אמר אתמול כי הקורונה תהפוך כנראה למגפה עולמית. לדבריה "השאלה היא כבר לא אם זה יקרה אלא מתי זה יקרה".

בסין דווחו ביממה האחרונה 406 מקרים חדשים של המחלה ו-52 מקרי מוות נוספים. בקוריאה הדרומית, הנמצאת במקום השני בהתפשטות הווירוס, דווחו 169 מקרים חדשים, ובסך הכול 1,146 חולים עד כה. במדינה דווח על מקרה מוות נוסף, ו-11 בסך הכול.

באיטליה התפשט הווירוס גם לדרום, ונכון להבוקר אושרו במדינה 325 מקרים של המחלה, ו-11 מקרי מוות. עם זאת, בורסת מילאנו רושמת היום ירידה סמלית בלבד של פחות מ-0.1%.      

 

07:20

המסחר בבורסת אוסטרליה מוביל את הירידות היום בשוקי אסיה והמזרח, על רקע חששות מהתפרצות נגיף הקוורונה אל מחוץ לסין. מדד S&P/ASX 200  צונח בכ-2.5% עם ירידות בכל המגזרים.

ירידות של יותר מ-2% נרשמות במדד הפיננסים, עם ירידות חדות במניות ארבעת הבנקים הגדולים באוסטרליה.

הירידות באות על רקע נתונים שהראו כי מיזמי בנייה שהסתיימו ברבעון הרביעי של 2019 ירדו ב-3% בהשוואה לרבעון הקודם. 

בטוקיו מאבד מדד ניקיי  כ-0.9%, בהמשך לנפילה של יותר מ-3% אתמול. ירידה של יותר מ-1% נרשמת במדד קוספי  בקוריאה הדרומית.

בהונג קונג נרשמות ירידות של 0.5% במדד הנג סנג . העיר חשפה היום כי במסגרת התקציב היא מתכוונת להקצות 120 מיליארד דולר הונג קונג (15.4 מיליארד דולר ארה"ב) לצעדים לסיוע לכלכלה שנפגעה מהתפרצות הקורונה ומחודשים ממושכים של הפגנות נגד השלטון שגלשו לאלימות. 

בשנחאי  נרשמות עליות של כ-0.5%, ואילו בשנזן יורדים המדדים בכ-0.5%. 

בסינגפור פורסמו נתוני הייצור התעשייתי שהצביעו על זינוק של 18.2% בינואר. הבורסה בסינגפור יורדת בכ-1%.   

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל אמש (ג') בירידות שערים חדות זה הלילה השני ברציפות על רקע הפאניקה העולמית מווירוס הקורונה שממשיך להדביק אנשים ברחבי העולם. הדאו ג'ונס התרסק ב-3.15%, או כ-880 נקודות, הנאסד"ק נפל בכ-2.8%, ומדד S&P 500 צלל ב-3%.

בין הנפגעות הגדולות מהחשש הגלובלי מהנגיף היו חברות המלונאות, חברות התעופה, חברות השבבים, הבנקים וחברות כרטיסי האשראי.

עוד כתבות

הממונה על התחרות מיכל כהן ושר הכלכלה ניר ברקת / צילום: כדיה לוי, אוליביה פיטוסי - ''הארץ''

בג"ץ יקיים דיון נוסף בהליך להדחת הממונה על התחרות

נשיא העליון עמית קיבל את בקשת היועמ"שית ונציב שירות המדינה לקיים דיון נוסף בפסק הדין מיולי האחרון, שאישר לכנס את ועדת המינויים כדי לדון בבקשתו של שר הכלכלה ברקת להדיח את מיכל כהן ● עמית: "השלכות רחבות על הליכי הפסקת כהונתם של נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בתל אביב; נובה זינקה במעל 8%, ארית תעשיות ירדה בכ-3%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.9% ● הדוח הרבעוני של TSMC הקפיץ את מניות השבבים ● החשש מהסלמה מול איראן לא הפריע אתמול לבורסה לכבוש שיאים חדשים ● היום יפורסם מדד המחירים לצרכן, הצפי - עלייה קלה ● על רקע צפירת ההרגעה של טראמפ - מחירי הנפט יורדים הבוקר

אולם התצוגה של Walk on plan. תוכנית של הבית בגודל אמיתי / צילום: WOP

לא קונים על עיוור: הטכנולוגיה שמשנה את הדרך שבה אנחנו קונים בתים

הסוף לחוברות מהקבלן ולדירות הדוגמה? פיתוחים טכנולוגיים שמאפשרים לדמות דירות עוד בטרם נבנו, מעניקים לקונים יכולת לראות את סביבת המגורים שלהם - הרבה לפני שהיא נבנתה ● בדקנו שלושה מהם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חשף: חברי הוועד שיפקח על שיקום עזה והשלטון החדש

דיווח ברויטרס: בכירים אמריקנים העלו את האפשרות שתחומי מועצת השלום של עזה יתרחבו ויכללו גם את ונצואלה ואוקראינה ● במקביל, הבית הלבן הודיע על מינויים לדירקטוריון המועצה. בין הנציגים: שרים מקטאר וטורקיה, וגם איש עסקים ישראלי ● בישראל סבורים כי התקיפה האמריקנית באיראן לא ירדה מהפרק, וכי ארה"ב מחפשת את העיתוי הנכון ● טראמפ ונתניהו שוחחו אמש שוב בנושא - בפעם השנייה בתוך יומיים ● דיווח בפוקס ניוז: צבא ארה"ב מקדם כוחות אוויר, יבשה וים למזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

ג'יימס בולדווין. קאנון אמריקאי / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

כל הכיעור וכל היופי שבעולם מתנקזים לרחוב אחד בהארלם

קריאה מחודשת ב"אם רחוב ביל היה יכול לדבר" של ג׳יימס בולדווין מציפה מחאה רלבנטית על גזע, מגדר ואלימות ממסדית

יו''ר רשות ני''ע ספי זינגר ומנכ''ל הבורסה איתי בן זאב, לצד יו''ר ה-SEC פול אטקינס, בטקס פתיחת המסחר בתל אביב, הבוקר (ו') / צילום: דרור סיתהכל

מסתמן: הישראליות בוול סטריט יוחרגו מההחמרה בדיווחים בארה"ב

יו"ר ה-SEC אמר בביקור בישראל כי ברשות האמריקאית בוחנים את החלת הכללים בצורה שלא תפגע ברוב החברות הישראליות הנסחרות בבורסות בארה"ב, אלא תתמקד בחברות סיניות ● רשות ני״ע פועלת בחודשים האחרונים מול האמריקאים כדי לקדם את ההחרגה

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: באדיבות אנבידיה

המשקיע שבטוח: זו החברה שתעקוף את אנבידיה בשווי שוק

היזם והסוחר המפורסם טום סוסנוף טוען כי "אנבידיה היא השקעה משעממת שתאבד את התואר הנכסף לגוגל" ● אבל הוא די לבד - למעט מייקל ברי, יש קונסנזוס בקרב אנליסטים מובילים בוול סטריט שמניית החברה תספק אפסייד משמעותי ב־2026 ואף תעבור שווי שוק של 6 טריליון דולר ● בבלומברג מציינים את הסיכונים והמהמורות שבדרך ● וגם: אנבידיה היא החברה הכי זולה בין "שבע המופלאות", בנק אוף אמריקה: "זו הזדמנות"

קריית שמונה / צילום: אייל מרגולין

כרטיס אשראי מיוחד לקריית שמונה: האוצר הודיע על מענקים חודשיים לתושבי העיר

על פי הודעת משרד האוצר, תושבי קריית שמונה יקבלו מענק חודשי בסך 1,000 שקל עד 2,500 שקל, שניתן יהיה לממש רק בעסקים בעיר ● התקציב לתוכנית צפוי להגיע מתוך התוכנית לשיקום הצפון, שתוקצבה במקור ב-15 מיליארד שקל ונוצלו מתוכה עד כה כ-9 מיליארד שקל

HAVAL H6 של GWM / צילום: יח''צ

קאמבק אירופי ל-GWM: שבעה דגמים חדשים ותחרות מול טוסון

GWM מתכננת חזרה לאירופה ולישראל עם מחירים אגרסיביים והנעות מגוונות ● דגמי קרוס־אובר חדשים מרחיבים את ההיצע בטווח 115–230 אלף שקל ● וגם: המעבר לחשמל בצי הממשלתי עדיין מדשדש ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה שלילית בוול סטריט; מיקרון ונובו נורדיסק עלו

המשקיעים המשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות באיראן, כאשר לפי הדיווחים האחרונים, בכירים אמריקאיים מסרו שהנשיא טראמפ דחה את ההחלטה על תקיפה בשלב זה ● המסחר ננעל אתמול בעליות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● באירופה נרשמו ירידות ברקע המתיחות הגאופוליטית

פרופ' דפנה קולר / צילום: Scott R. Kline for insitro

העצה של חלוצת ה־AI למי שרוצה לשרוד בשוק העבודה העתידי

לפני 15 שנה כמעט עשתה פרופ' דפנה קולר מהפכה בגישה ללימודים כשהקימה את קורסרה, ועכשיו היא פועלת במרץ לקידום המהפכה הבאה - שינוי עולם התרופות מהיסוד, בעזרת בינה מלאכותית ● השבוע רכשה אינסיטרו, החברה שהקימה, סטארט־אפ ישראלי כדי לסייע לה במשימה ● בראיון בלעדי לגלובס היא מסבירה למה היא נלהבת כל כך מ־AI ומגלה איזו יכולת הכי חשובה כדי לשרוד בעולם העבודה העתידי

אמיר השמטפור / צילום: shore&wave

מה מחפש בישראל מולטי-מיליונר יליד איראן שרוצה לרפא סרטן דרך האף?

אמיר השמטפור, מוסלמי יוצא איראן, הוא משקיע ותיק שעשה את הונו מהשבחת חברות ביוטק בשוק האמריקאי ● עכשיו הוא מגיע לישראל עם NeOnc, שמפתחת תרופה לסרטן המוח הניתנת דרך האף ● בראיון הוא מספר על הפגישה עם נתניהו שהקימה לו אויבים, הזיכרונות מארץ הולדתו וגם האמונה ששתי המדינות ינהיגו יחד את המזרח התיכון

הפקולטה. מודלי AI שונים סחרו בקריפטו לבדם / צילום: Shutterstock

שישה מודלי AI התבקשו לסחור בקריפטו לבדם. מי הרוויח ומי הפסיד?

מודלי בינה יוצרת מובילים קיבלו 10,000 דולר למסחר בקריפטו, ללא מידע חיצוני בזמן אמת ● התחרות חשפה כיצד הם התחלקו למשפחות חשיבה על בסיס הדפוסים הקוגניטיביים שעליהם אומנו, והאופי השונה הזה צריך לעניין כל ארגון שמכניס AI לקבלת ההחלטות

אוהד יאסין / צילום: Netanel tobias

הקידום המפתיע של הישראלי הבכיר במיקרוסופט העולמי

אוהד יאסין, המשמש כיום כסגן נשיא וחבר הנהלת מרכז הפיתוח במיקרוסופט ישראל, ינהל מאות עובדים בישראל וברחבי העולם, ויוביל פעילות אסטרטגית מול ממשלות וארגונים ריבוניים ● את התפקיד קיבל הבכיר הישראלי בין השאר על רקע התפקיד המרכזי שממלא מרכז הפיתוח בישראל בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית, ענן וסייבר

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

סופית: השקעת הענק של שותפויות הגז בהרחבת פיתוח לוויתן ב-2.4 מיליארד דולר

שותפויות מאגר לוויתן, שברון, ניו-מד ורציו, החליטו סופית להשקיע בהגדלת ההפקה במאגר לקדוח שלוש בארות נוספות, במטרה להגיע ליכולת הפקה של עד 21 BCM בשנה במחצית השנייה של 2029 ● ההחלטה התקבלה לאחר הסכם יצוא הגז הענק למצרים בהיקף של כ-12% מעתודות הגז של ישראל ובהיקף כספי של 35 מיליארד דולר

הראל ויזל, בעלים ומנכ''ל פוקס / צילום: ההסתדרות

הסמנכ"ל החדש בחברת הבת של פוקס: הבן של ויזל

איתי ויזל ימונה לסמנכ"ל מכירות בחברת הבת איתי ברנדס ● בתחילת 2025 עוד עמד שכרו על כ-13 אלף שקל ובשנת 2028 הוא צפוי לעמוד על כ-28 אלף שקל

''אין ודאות שנפילת המשטר תביא לאיראן טובה יותר''. כרזה עם תמונת חמינאי בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

ההערכה בישראל: טראמפ עדיין לא קיבל את ההחלטה על תקיפה באיראן

דיווח: ראש הממשלה ביקש לדחות את התקיפה באיראן - הסיבה: חוסר מוכנות ● בכירים אמריקאים: הנשיא דחה בשלב זה את ההחלטה על התקיפה באיראן, אך היא עדיין על השולחן ● הניו יורק טיימס: "בפנטגון נערכים להחזיר את הכוחות שפונו מבסיסים באזור" ● שר החוץ של טורקיה: אנקרה אינה מקבלת אפשרות של שימוש בכוח נגד איראן ● שר החוץ של איראן: "אין כוונה לתלות אנשים" ● עדכונים שוטפים

שליח של GetPackage / צילום: באדיבות GetPackage

באיזו עיר בארץ מזמינים הכי הרבה משלוחים, ומתי?

הערים המובילות בהיקף המשלוחים הן תל אביב עם 11.5%, חיפה עם 9.5% ופתח תקווה עם 7%, כך עולה מנתונים של חברת השליחויות Get Package המסכמים את שנת 2025● תקציב הפרסום בדיגיטל של הביטוח הלאומי עובר ל–Funia, וקרן אדמונד דה רוטשילד מעניקה פרסים בהיקף של כרבע מיליון שקל למעצבי אופנה ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ ובנימין נתניהו בפגישתם במאר-א-לגו / צילום: AP, Alex Brandon

טראמפ ונתניהו שוחחו שוב בנושא איראן - בפעם השנייה בתוך יומיים

בנו של השאה: "טבחו בעם האיראני - כמו סדאם חוסיין ובשאר אסד, ח'מינאי ביצע פשעים נגד עמו. המשטר יפול - זאת לא שאלה של אם אלא של מתי" ● הבית הלבן ממשיך להתלבט לגבי דרך הפעולה הטובה ביותר - האפשרות של תקיפה נותרת על השולחן ● דובר צה"ל פרסם הבהרה באשר לרמת כשירותו של צה"ל: "בשבועות האחרונים חיזקנו יכולות והגברנו את המוכנות בכל הגבולות" ● דיווח בפוקס ניוז: צבא ארה"ב מקדם כוחות אוויר, יבשה וים למזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

גם זה קרה פה / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות, איל יצהר

שמחון מציג: עוד תוכניות להרעפת מזומנים על הציבור

בכנסת אי אפשר לסיים משפט ● מה אומר המדד שאוהבים לסקר ● ומה עקום בתוכנית המשכנתאות החדשה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק