גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר ה-FDA מזהיר מפני הקורונה: "אנחנו על סף מגיפה", וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

העליות החדות שנרשמו בתחילת המסחר נמחקו בצל התפשטות הקורונה לארה"ב ואזהרת רשות המזון והתרופות האמריקאית ● מניותיהן של חברות התעופה בארה"ב השלימו התרסקות של כ-15% בשבוע האחרון

סוחרים בבורסה של ניו יורק/  צילום: רויטרס, Jeenah Moon
סוחרים בבורסה של ניו יורק/ צילום: רויטרס, Jeenah Moon

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

יום מסחר תנודתי ננעלה הערב (ד') במגמה מעורבת בוול סטריט, וזאת בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין, גם לארה"ב ולמדינות באירופה, כמו נורבגיה, אוסטריה, יוון וגרמניה. הנשיא טראמפ צפוי לכנס הלילה (1:00 שעון ישראל) מסיבת עיתונאים בנוגע לקורונה.

מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, מדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%.

מנייתה של דיסני בלטה לשלילה בצל התפטרות המנכ"ל מוקדם יותר היום, מנגד מנייתה של נטפליקס המתחרה זינקה בכ-6%.

22:30

סוכנות הדירוג מודי'ס הנמיכה את תחזית ההכנסות לענף הרכב העולמי בצל ירידה צפויה בביקושים והפרעות בשרשרת ההספקה בצל השפעות הקורנה. מודי'ס צופה כי שיעור המכירות העולמי צפוי לרדת ב-2.5% בשנת 2020, לעומת תחזית קודמת לירידה של 0.9% בלבד.

אחרי איטליה, צרפת, יוון, גרמניה, אוסטריה,  פקיסטאן וכורדיסטאן, גם נורבגיה מצטרפת לרשימת המדינות שבהן אובחנו אנשים שנדבקו בקורנה.

לקראת הנעילה של המסחר הערב בוול סטריט, המדדים התייצבו ונסחרים במדמה מעורבת. מדד הנאסד"ק עולה ב-0.4% ומנגד הדאו ג'ונס מאבד 0.36%.

20:50

בורסות וול סטריט עברו להיסחר בטריטוריה האדומה בצל התפשטות הקורונה לארה"ב ואזהרת רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA), ולפיה התפשטות וירוס הקורונה על סף ההגדרה כמגפה. ב-FDA מצננים את הציפיות לפתרון ואומרים כי רק ברבעון הבא, או עוד שני רבעונים, יחלו בניסויים בבני אדם בתרופה לטיפול בקורונה.

מדד דאו ג'ונס עבר מרידות של 1.7% שנרשמו מוקדם יותר לירידות של 0.4%, ומדד S&P 500 מחק את העליות.

מניתיהן של חברות התעופה וסוכניויות הנסיעות רושמות ירידות חדות בצל ביטולי טיסות נוכח התפשטות נגיף הקורונה. מנייתה של חברת התעופה דלתא איירליינס  מאבדת יותר מ-1.5%, ובכך משלימה נפילה של יותר מ-15% בשבוע האחרון. מניית יונייטד איירליינס הולדינגס  צונחת ביותר מ-4%, ובכך משלימה נפילה של 16% בשבוע האחרון. אמריקן איירליינס מאבדת יותר מ-2%, ובכך משלימה מהלך ירידות של כ-13% בשבוע האחרון. מנייתה של סוכנות הנסיעות אקספדיה צונחת ב-4%, בייקר יו מאבדת 3.5%.

19:32

המדדים המובילים בניו יורק נסחרים בעליות שהתמתנו בשעה האחרונה, וזאת בצל הודעת רשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) שהכריזה כי הקורונה על הסף להגדרתה של מגפה.

"אני חושב שזה הוגן לומר שאנחנו על סף מגיפה לכל דבר ועניין. האם זה בהחלט הולך לקרות? לא, אבל יש חשש משמעותי, החל משעות הלילה יש לנו מקרים בשש יבשות", כך אמר פיטר מארקס, יו"ר ה-FDA.

לפי ה-FDA, התחזית לפיה יחל ניסוי בתרופה לקורונה בתוך שלושה חודשים הינה "אגרסיבית מדי".

בשעה החולפת דווח על שישה מקרים של קורונה בבחריין, גם בכורדיסטאן ופאקיסטן דווח על הידבקות של מספר אנשים. מוקדם יותר דווח על מקרה ביוון ושני חולים בקורונה שמתו בצרפת.

הדאו ג'ונס מטפס ב-0.3%, הנאסד"ק עולה ב-0.6% לאחר שזינק מוקדם יותר ב-1.9%.

18:45

למרות הדיווחים על התפשטות נגיף הקורונה במדינות אירופה, הבורסות ברחבי היבשת סיימו את היום ברובם בעליות שערים. מדריד עלתה ב-0.7%, הבורסה בבריטניה טיפסה ב-0.4%, הדאקס הגרמני השיל 0.1%, הקאק עלה ב-0.1% והבורסה במילאנו קפצה ב-1.44% לאחר ההתרסקות שנרשמה בתחילת השבוע.

17:50

בורסות וול סטריט פתחו מבערים בניסיון לכסות את הנפילות מהימים האחרונים שמחקו את העליות מתחילת השנה. מדד הנאסד"ק מזנק ב-1.9%, מדד S&P 500 עולה ב-1.6% והדאו ג'ונס קופץ בשיעור דומה. מדד הפחד (VIX ) נופל ב-10%, התשואות על האג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 ו-30 שנה מתאוששות משפל כל הזמנים.

נקודת מפנה בהתפשטות נגיף הקורונה. לפי נתוני עורך "הגלובל טיימס" הסיני, היום לראשונה עלה מספר הנדבקים מחוץ לגבולותיה של סין, מעל מספר הנדבקים בסין עצמה. בסך הכל דווח היום על 427 מקרים חדשים מחוץ לסין לעומת 411 מקרים בסין.

לאחר שאמר אתמול כי החיסון לקורונה קרב, ומיתן את דבריו לאחר מכן, הנשיא טראמפ צפוי לכנס הלילה (1:00 שעון ישראל), מסיבת עיתונאים בעניין הטיפול בקורונה בארה"ב, וזאת בהמשך לבקשה להקצות 2.5 מיליארד דולר לטיפול בסוגייה זו.

17:10

מכירות הבתים בארה"ב עלו בחודש ינואר לשיא של 12 וחצי שנים. מחלקת המסחר האמריקאית מסרה הערב כי מכירות הבתים החדשים בארה"ב עלו ב-7.9% לקצב עונתי של 764 אלף בתים בחודש שעבר. מדובר ברמה הגבוהה מאז חודש יולי של שנת 2007.

בינתיים בוול סטריט מתחזקות העליות. מדד הנאסד"ק מנתר ביותר מ-1%, הדאו ג'ונס מטפס ב-0.9% ומדד S&P 500 עולה ביותר מ-1%.

דלתא איירליינס  הודיעה על הפחתת מספר הטיסות השבועיות בין ארה"ב לסיאול שבקוריאה בצל החששות מהתפשטות הקורונה.

אפל  עולה ב-2.2%, אדובי  עולה ב-3%, צ'ק פוינט  עולה ב-1.2%, קומקאסט  מטפסת ב-0.6%, סיסקו מערכות  עולה ב-1.2%.

באירופה הדאקס הגרמני מאבד 0.5%, הקאק הצרפתי מאבד 0.35% והפוטסי הבריטי יורד ב-0.2%.

16:30

המדדים בניו יורק מטפסים בעד 0.9% בפתיחה, וזאת לאחר ירידות חדות בימים האחרונים בצל חששות מההשלכות של נגיף הקורונה על הכלכלה. לאחר שרשם אמש את היום הגרוע מזה 4 שנים, מדד S&P 500 עולה ב-0.6% בפתיחה, הדאו ג'ונס מוסיף גם הוא 0.6% והנאסד"ק קופץ בכ-0.9%.

מס' 2 בבנק מרכזי האמריקאי (FED), ריצ'ארד קלרידה, אמר היום כי מוקדם עדיין לדון האם אפקט הקורונה יוביל לשינוי המדיניות המוניטרית של הבנק. לדברי סגן יו"ר הפד, נגיף הקורונה צפוי לפגוע בכלכלה הסינית ברבעון הראשון של 2020 אך לעת עתה הכלכלה האמריקאית נותרה במקום טוב עם שוק עבודה חזק ופעילות כלכלית בינונית.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על עליות בפתיחת המסחר, וזאת לאחר יומיים של ירידות חדות מתחילת השבוע, כאשר מדד S&P 500 רשם אמש את היום הקבוע מזה 4 שנים בשווקים.

הנשיא טראמפ צפוי לכנס הערב מסיבת העיתונאים בנושא נגיף הקורונה, שממשיך לגבות את חייהם של נדבקים גם באירופה. בצרפת דווח על מקרה מוות שני, בהמשך לדיווח על מקרים של הידבקות בגרמניה, אוסטריה וגם יוון.

13:55

התמתנות בירידות באירופה. מדד סטוקס 600 מחק חלק מהירידות והוא מאבד כ-1%. בורסת פרנקפורט מאבדת כ-1.1%, לונדון בכ-0.6%, צרפת ב-0.8% ובורסת מילאנו עברה לירוק והיא מתחזקת ב-0.3%.  

12:00

המדדים באירופה צוללים. מדד סטוקס 600 מאבד 2.2% ובורסת פרנקפורט נחתכת ב-2.5%. מניות מגזר הנופש והפנאי צוללות בכ-3.5%. מקרים נוספים של וירוס הקורונה הופיעו ברחבי אירופה, בין היתר באוסטריה, בשווייץ ובספרד.  

חברת לופטהנזה  דיווחה על תוכנית לצמצום עלויות, לרבות דחיית גיוסי עובדים, כתגובה לפגיעה העסקית מווירוס הקורונה.

בצרפת פורסם סנטימנט הצרכנים לפברואר שהבציע על יציבות ברמה של 104 נקודות לעומת ציפיות ל-103 נקודות.

בחזית הדוחות Groupe PSA  היכתה את תחזית ההכנסות השנתית ודיווחה על עלייה של 13.2% ברווח הנקי השנתי. יצרנית פיג'ו העלתה את היקף הדיבידנד למרות שהזהירה כי היא צופה ירידה של 3% במכירות מגזר הרכב האירופי. המניה רושמת עלייה של כ-1.5%.

צניחה של יותר מ-8% נרשמת במניית Biomerieux  לאחר תוצאות שנתיות מאכזבות. מניית ISS  קורסת ב-14% לאחר שפרסמה תחזיות שמרניות יותר ל-2020. 

מן העבר השני, מניית Weir Group  מנתרת ב-7% למרות שהחברה עברה להפסד לפני מס. עלייה חדה של 5% נרשמת במניית ASM International  לאחר העלאת המלצה ומחיר יעד למניה.     

10:15

המדדים בבורסות אירופה פתחו יום מסחר נוסף של ירידות שערים על רקע בהלת הקורונה העולמית שממשיכה לפגוע בסנטימנט המשקיעים. מדד סטוקס אירופה 600  מאבד 0.8% עם ירידות שערים בהובלת צניחה של 2% במגזר הפנאי והנופש. 

התפשטות וירוס הקורונה ממשיכה לטלטל את השווקים הגלובליים. אוסטרליה הובילה את הירידות בבורסות אסיה וצנחה ב-2.3% בהובלת מניות הבנקים. בורסת שנחאי ירדה בסיום ביותר מ-0.8% לאחר שרשמה עליות במהלך המסחר, והמדדים בשנזן צנחו בכ-3%. בקוריאה נרשמה ירידה של 1.3%, בהונג קונג איבד המדד 0.7% ובורסת טוקיו נחלשה ב-0.8%.

בכירה במערך הבריאות בארה"ב אמר אתמול כי הקורונה תהפוך כנראה למגפה עולמית. לדבריה "השאלה היא כבר לא אם זה יקרה אלא מתי זה יקרה".

בסין דווחו ביממה האחרונה 406 מקרים חדשים של המחלה ו-52 מקרי מוות נוספים. בקוריאה הדרומית, הנמצאת במקום השני בהתפשטות הווירוס, דווחו 169 מקרים חדשים, ובסך הכול 1,146 חולים עד כה. במדינה דווח על מקרה מוות נוסף, ו-11 בסך הכול.

באיטליה התפשט הווירוס גם לדרום, ונכון להבוקר אושרו במדינה 325 מקרים של המחלה, ו-11 מקרי מוות. עם זאת, בורסת מילאנו רושמת היום ירידה סמלית בלבד של פחות מ-0.1%.      

 

07:20

המסחר בבורסת אוסטרליה מוביל את הירידות היום בשוקי אסיה והמזרח, על רקע חששות מהתפרצות נגיף הקוורונה אל מחוץ לסין. מדד S&P/ASX 200  צונח בכ-2.5% עם ירידות בכל המגזרים.

ירידות של יותר מ-2% נרשמות במדד הפיננסים, עם ירידות חדות במניות ארבעת הבנקים הגדולים באוסטרליה.

הירידות באות על רקע נתונים שהראו כי מיזמי בנייה שהסתיימו ברבעון הרביעי של 2019 ירדו ב-3% בהשוואה לרבעון הקודם. 

בטוקיו מאבד מדד ניקיי  כ-0.9%, בהמשך לנפילה של יותר מ-3% אתמול. ירידה של יותר מ-1% נרשמת במדד קוספי  בקוריאה הדרומית.

בהונג קונג נרשמות ירידות של 0.5% במדד הנג סנג . העיר חשפה היום כי במסגרת התקציב היא מתכוונת להקצות 120 מיליארד דולר הונג קונג (15.4 מיליארד דולר ארה"ב) לצעדים לסיוע לכלכלה שנפגעה מהתפרצות הקורונה ומחודשים ממושכים של הפגנות נגד השלטון שגלשו לאלימות. 

בשנחאי  נרשמות עליות של כ-0.5%, ואילו בשנזן יורדים המדדים בכ-0.5%. 

בסינגפור פורסמו נתוני הייצור התעשייתי שהצביעו על זינוק של 18.2% בינואר. הבורסה בסינגפור יורדת בכ-1%.   

המסחר בבורסות וול סטריט ננעל אמש (ג') בירידות שערים חדות זה הלילה השני ברציפות על רקע הפאניקה העולמית מווירוס הקורונה שממשיך להדביק אנשים ברחבי העולם. הדאו ג'ונס התרסק ב-3.15%, או כ-880 נקודות, הנאסד"ק נפל בכ-2.8%, ומדד S&P 500 צלל ב-3%.

בין הנפגעות הגדולות מהחשש הגלובלי מהנגיף היו חברות המלונאות, חברות התעופה, חברות השבבים, הבנקים וחברות כרטיסי האשראי.

עוד כתבות

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

הישראליות בוול סטריט שיושפעו הכי הרבה מהמבצע נגד איראן

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

כבר לא "רוקי" ו"קראטה קיד": לספורטאים בקולנוע היום יש נקודות חולשה

מסימון ביילס ועד הקאמבק של אליסה ליו - מהפכת הספורטאיות של העשור האחרון לא נולדה על הפודיום, אלא בהחלטה לעצור ולחזור לתחרות בתנאים שהן מנסחות לעצמן ● התופעה לא פוסחת על המסך ההוליוודי, שמחליף את הפוקוס מהשאלה "איך הם מנצחים?" ל-"מה נשאר מהם אחרי הניצחון?"

ד''ר אנג'לה עירוני / צילום: דוברות אסותא / עופר חג'יוב

המיילדת שהפכה למנהלת בית חולים והפרשה שהסעירה את המדינה

"לאחר שאח שלי עבר תאונת פגע וברח, שאילצה אותו לעבור ניתוח ראש מסובך, נולד החלום שלי להיות אחות בטיפול נמרץ נוירוכירורגי. לא היה מקום בתל השומר, אז התחלתי בגינקולוגיה" ● שיחה קצרה עם ד"ר אנג'לה עירוני, מנהלת בית החולים אסותא ראשון לציון והמרכז הרפואי אסותא רעננה

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תנועת הספינות במיצרי הורמוז צונחת - ומחיר המעבר מזנק

בעקבות המבצע נגד איראן, תנועת הספינות באזור הקריטי נחתכה בכ-70%, ובפייננשל טיימס מדווחים כי מחירי הביטוח לכלי השיט העוברים בו צפויים לזנק בחדות ● על אף שאיראן קראה לספינות שלא לעבור במיצרים, בבריטניה המליצו לימאים להתעלם מהקריאות ולנהוג בזהירות

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

מרחב מוגן / צילום: Shutterstock, ARTZO

אין לכם קליטה בממ"ד? זה מה שאפשר לעשות

כשנמצאים זמן רב בממ"ד, רבים עשויים להתקשות עם הקליטה הסלולרית ● מנקודת גישה בתוך הממ"ד, דרך מתאם רשת חשמל ועד טכנולוגיית ה-Mesh - אלו הפתרונות שקיימים בשוק וכדאי להכיר

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי, כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה בדה מרקר וכאן ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

מצב חירום עד יום שני: ההנחיות החדשות של פיקוד העורף

הוכרז מצב חירום מיוחד בעורף, והשמים נסגרו לטיסות אזרחיות ● הוטלו מגבלות נרחבות על פעילות המשק, החינוך וההתכנסויות ברחבי הארץ ● מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ואיך נערכים באתרי הבנייה?

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכ"ד כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

בלי נופים, טיולים ואטרקציות: ברוכים הבאים לחופשות השינה / צילום: Shutterstock

עם 16 שעות שינה ובלי אטרקציות: הכירו את טרנד החופשות החדש

סוכריות גומי עם שמן קנאביס, כריות שזוכרות את מבנה הראש וגם מיטות שמנתחות את איכות השינה ● קבוצה הולכת וגדלה של נופשים חיפשה פתרון לעייפות - ופיתחה טרנד שהיא מכנה sleepcation ● תעשיית האירוח מציעה ועוד ועוד שדרוגים, אבל מומחים מזהירים: "זה אינו פתרון משמעותי לחוסר"

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

בני סבטי: "האיראנים הרבה יותר חצופים, נועזים ומאיימים ביחס לשנה שעברה"

הטרמינולוגה האיראנית כנגד ארה"ב החריפה בשבועות האחרונים, וזאת למרות מלחמת 12 הימים בה הופצצו ונפגעו אתרים אסטרטגיים ברחבי המדינה ע"י ממשל טראמפ וישראל ● "ההבדל הגדול בין מבצע עם כלביא לימים אלו, הם הפגנות ההמונים כנגד המשטר בה נטבחו עשרות אלפי מפגינים", מציין בני סבטי, מומחה לענייני איראן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

המרחב האווירי נסגר: מה לעשות אם יש לכם טיסה בקרוב?

בעקבות מתקפת המנע באיראן המרחב האווירי של ישראל נסגר ל-48 שעות ● נעצרו המראות ונחיתות ● נוסעים ישראלים שנתקעו בחו"ל מתבקשים ליצור קשר עם חברות התעופה שלהם

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

מתקן נפט באיראן / צילום: Reuters, Essam Al-Sudani

לאיראן יש מהלך אחד שיכול לטלטל את שוק הנפט

המתיחות הביטחונית מחזירה את פרמיית הסיכון לשוק האנרגיה: אף שחלקה של איראן באספקה העולמית הצטמצם לכ-3% בלבד, שליטתה הגיאוגרפית בסמוך למיצרי הורמוז - דרכם עוברים כ-30% מהנפט המשונע בים - מעניקה לה מנוף השפעה משמעותי על המחירים ● פגיעה בנתיבי השייט עלול לזעזע בראש ובראשונה את אסיה, ובמיוחד את סין, אך גם להקפיץ את מחיר הברנט מעבר לרמות שנרשמו בימים האחרונים

פעילות מערכות ההגנה האווירית במהלך מבצע עם כלביא / צילום: משרד הביטחון

הטילים האיראניים שמאיימים על ישראל, ומערכות ההגנה נגדם

איראן מאיימת בתגובה חריפה אחרי התקיפות הישראליות והאמריקאיות ● מהן מערכות ההגנה האווירית הישראליות, אילו טילים נמצאים בארסנל האיראני, ומה קורה אם האיומים מגיעים מכיוון הים? ● גלובס עושה סדר

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד