גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תמיר פרדו: הסירו את אפליקציית אלקטור - סכנה לביטחון המדינה

ראש המוסד לשעבר אמר בשיחה עם ד"ר ענת בן דוד מהאוניברסיטה הפתוחה כי השימוש באפליקציית אלקטור מהווה "סכנה אמיתית ומוחשית" לביטחון ישראל ● אלקטור בתגובה: "השתלחות פראית ולא אחראית; האפליקציה אינה מהווה סכנה לאיש"

"השימוש באפליקציית אלקטור מהווה סכנה אמיתית ומוחשית לביטחון המדינה" - כך אמר ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו, בשיחה עם ד"ר ענת בן דוד מהאוניברסיטה הפתוחה. פרדו התייחס לאפליקציית המרצת הבוחרים שבה עושה שימוש מפלגת הליכוד כדי לנהל את קשריה עם פעילי השטח ועם מצביעים.

האפליקציה מנהלת את המידע על הבוחרים שמקורו בפנקס הבוחרים שהמפלגות מקבלות כדין ממשרד הפנים, ועל בסיסו מוסיפות שכבות מידע נוספות שמסייעות לפעילים לכוון את מאמציהם למצביעים פוטנציאליים של הליכוד ביום הבחירות.

האפליקציה אמורה לשמש גם אזרחים מהשורה שיכולים להוריד אותה ולהתקין אותה, לאחר קבלת סיסמה. המטרה היא שאותם אזרחים יוכלו גם הם להצטרף באמצעות האפליקציה למאמצי השכנוע וההמרצה של המפלגה, הן באמצעות שימוש בפרטים שפורסמו בה והן באמצעות הזנת פרטים חדשים בעצמם.

האפליקציה מחייבת שימוש בסים ישראלי וכאמור בהקלדת סיסמה, אך לטענת פרדו, הדבר לא מונע מפעיל חיזבאללה, חמאס או איש משמרות המהפכה באיראן להשתמש בה כדי לדלות פרטים כמו כתובת, על אנשי צבא וביטחון בכירים ובני משפחותיהם, באמצעות הקשת שמותיהם.

על-פי הנאמר בשיחה, במקרה שאחד המשתמשים שמזין פרטים יקליד את מספר הטלפון של אדם כלשהו, כל משתמש באפליקציה יוכל לראות את פריט המידע גם כן.

יצוין כי בבדיקה מדגמית שנערכה היום (ד') ואתמול בשני טלפונים שונים, האפליקציה אומנם זמינה להורדה, אך לא ניתן לקבל סיסמה לשימוש בה. מאלקטור נמסר בתגובה לסרטון: "שקרנים! רק המטה יכול לפתוח סיסמה".

כמו כן, עתירות שהוגשו לאחרונה, הן לוועדת הבחירות המרכזית והן לבג"ץ, בדרישה לאסור את השימוש באפליקציה בשל הסיכון שהיא מהווה לכאורה - נדחו על הסף בעילה של חוסר סמכות. פירצת האבטחה הראשונה עליה דווח כבר טופלה בסיוע מערך הסייבר הלאומי, ואילו הרשות להגנת הפרטיות, שבדקה את מערכת אלקטור לאחר הפרסומים בנושא, כתבה לאחר הבדיקה כי "בבדיקות נוספות שבוצעו על-ידי הרשות בסיוע מומחי אבטחה ממערך הסייבר הלאומי, לא נמצאו ליקויים חמורים או אינדיקציות אחרות המבססים צורך להשבית שוב את המערכת".

תהייה נוספת שעולה מהשיחה בין פרדו ובן דוד היא על מה בדיוק מבסס פרדו את הערכתו. לא מן הנמנע כי פרדו ראה את האפליקציה לראשונה טרם השיחה עם ד"ר בן דוד, לא בדק וחקר אותה בעצמו, או באמצעות מומחי סייבר, וזאת על-פי דבריה של ד"ר בן דוד בפתיחת הסרטון עצמו: "מר פרדו, אנחנו דיברנו קודם על אפליקציית אלקטור, אני הראיתי לך אותה כאן על הטלפון שלי". בשלב מאוחר יותר של הסרטון שואל פרדו: "האם הבחור שלנו בטהרן יכול לראות את מספר הטלפון הזה (בהקשר של מספרי הטלפון שפעילי המפלגות יכולים להזין לאפליקציה. א"ב)?", וד"ר בן דוד עונה לו: "האמת היא שכן". על כך ענה פרדו: "אז בעצם ללא קשר לפירצה, וללא קשר לכל מה שקרה לאחר שהחברה המסחרית קיבלה את רשימת הבוחרים של מדינת ישראל, כל מי שמחזיק היום באפליקציה מסכן את ביטחון אנשי הביטחון של מדינת ישראל באשר הם". 

בתשובה לשאלה "למה בעצם אמרת שזה הקורונה ביטחונית?", השיב פרדו: "כי ברגע שאת מזינה את השם שלי, ואני רואה את הפרטים שלי ושל האחרים, והאחרים מזינים, והדבר הזה מאחד לאחד הולך וגדל בטור הנדסי - באותו רגע זה מתפתח בדיוק כמו מגפה, ומגפה צריך לעצור ולבודד לפני שמאבדים את השליטה. לפיכך אני פונה אליכם - הסירו את האפליקציה, תמחקו אותה ובכל מקרה אל תוסיפו שום פרט עליה ואל תשתפו שום פרט באפליקציה". 

אלקטור: "השתלחות פראית ולא אחראית"

 

עו"ד ירון דוד מסר בתגובה בשם חברת אלקטור: "צר לנו שאדם רב-זכויות כמר פרדו נגרר אחר השתלחות פראית ולא אחראית נגד יישומון ניהול הבחירות הבטוח והמפוקח ביותר כיום, והכול על בסיס מידע שאינו אמת, ואשר ודאי לא בדק. מי שאינו יכול לנצח בדרכים לגיטימיות בחירות, מנהל קמפיין מתוזמר רק בגלל אג'נדה פוליטית.

"כל העתירות נגד השימוש באלקטור נדחו, הן על-ידי יו"ר ועדת הבחירות המרכזית והן על-ידי בג"ץ, שתוקפי אלקטור הם ממגניו ועכשיו לא מקבלים את החלטתו.

"ככל אפליקציה (גם של הבנק, גם של קופת-החולים שלכם), ניתן להוריד את אלקטור מכל מקום בעולם, אך הכניסה אליה ניתנת רק מתוך ישראל, ורק לאחר שסופק לכם שם משתמש וסיסמה ממטה הבחירות.

"היישומון לא חושף תעודות זהות, מגביל את מספר החיפושים ובטוח יותר מכל שימוש אחר בפנקס הבוחרים שהיה עד היום ללא בקרה וללא שליטה.

"כל המפלגות בארץ קיבלו מאות פעמים את רשימת הבוחרים, לרבות באסל גאטס שהואשם בהברחת טלפונים לאסירים ביטחוניים. ראש המוסד לשעבר יודע זאת. תמימותו מפתיעה מאד.

"אלקטור מפוקחת באופן מעמיק, מקיף ויסודי על-ידי הרשות להגנת הפרטיות ומערך הסייבר הלאומי של מדינת ישראל ואינה מהווה סכנה לאיש.

"דווקא השתלחויות כגון אלה של מר פרדו, אשר פעם היה מאופק ובקיא בעובדות, הן הקורונה של מערכת החוסן הפנימי שלנו". 

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה