גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפרקות בנעילת המסחר בוול סטריט: צניחה של 4.6% במדדים בדרך לשבוע הגרוע מאז משבר הסאבפריים

ירידות חדות בשווקים בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין ● שלושת המדדים בניו יורק השלימו נפילה של 10% מהשיא ● הדאקס הגרמני צנח ב-3.2%, הפוטסי ב-3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75% ● הנפט מתרסק מתחת ל-50 דולרים לחבית ● יפן תקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו הערב (ה') בירידות חדות של יותר מ-4%, ובכך ננעלו ברף הנמוך היומי, מה שלא מבשר טובות למי שציפה לעצירת הדימום. מדד דאו ג'ונס איבד 1,172 נקודות, או 4.2%, מדד הנאסד"ק צלל ב-4.6%.

אפל  צנחה ב-6.5%, אמזון  ב-4.8%, טסלה  התרסקה ב-12%, פייסבוק  צנחה ב-3.8%, טבע  נפלה ביותר מ-6%, פריגו  התרסקה ביותר מ-17%.

בדרום קוריאה דווח הבוקר על 505 מקרי הידבקות של הנגיף ביממה האחרונה, ביפן, ראש הממשלה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב, ובכך עולה החשש מביטול האולימפיאדה בקיץ הקרוב. 

22:00

בורסות וול סטריט רושמות ירידות חדות זה היום השישי ברציפות, המדדים המובילים מאבדים 2.5%, מדד הפחד מזנק ב-18%.

הפד מסר כי הוא מודע לפגיעה בשרשרת האספקה של ציוד רפואי בארה"ב בשל הקורונה. בתוך כך, לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

מיקרוסופט  מוחקת 62 מיליארד דולר מערכה לאחר שהזהירה אתמול מפגיעה בהכנסות הרבעון הראשון של 2020 כתוצאה משיבוש שרשרת האספקה בשל התפרצות נגיף הקורונה.

אפל  צונחת ב-4.8%, טסלה  ב-10%, בנק אוף אמריקה  מאבדת 3%, פייסבוק  יורדת ב-2%.

ביפן, ראש הממשלה שינזו אבה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לתקופת האביב ועולה החשש לביטול האולימפיאדה. בברזיל דווח כבר על 300 נדבקים בנגיף הקורונה.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות חדות. הנאסד"ק מאבד 2.5%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-2.4% ומדד S&P 500 מאבד 2.3%.

הנפט צנח לטריטוריה דובית (נפילה של 20% מהשיא), לרמה הנמוכה מאז ינואר 2019.

נעצר המסחר בבורסה של טורנטו, קנדה, וזאת בשל תקלה טכנית עקב מחזורי מסחר חריגים מהצפוי.

19:40

התמתנו הירידות החדות בניו יורק בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק יורד בכ-1%, הדאו ג'ונס מאבד 0.8% ומדד S&P 500 יורד ב-0.8%. מדד הפחד קופץ ב-7%, לעומת זינוק של 32% מוקדם יותר.

פייסבוק  הודיעה על ביטול מפגש המפתחים השנתי בשל וירוס הקורונה. מוקדם יותר פיי פאל הזהירה מבפני פגיעה בהכנסות בשל הקורונה, וזאת בהמשך לאזהרה של מיקרוסופט אתמול.

18:35

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות בצל בדרמה בשווקים נוכח התפרצות הקורונה ביבשת ובארה"ב. מדד הדאקס צנח ב-3.16%, הקאק ב-3.3%, הפוטסי איבד 3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75%, איסטנבול צנחה ב-4.76%.

בוול סטריט התמתנו הירידות אם כי עדיין מסתמן לחץ על המדדים. הדאו ג'ונס מאבד 2.2%, הנאסד"ק יורד ב-2.6% ומדד S&P 500 יורד ב-2.4%. מדד הפחד מזנק ב-18%.

לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

18:15

מניותיהן של חברות התעופה וסוכנויות התיירות סופגות את עיקר הנפילות בשווקים. מניותיהן של הרץ ואויס  משלימות התרסקות של 30% בשלושת ימי המסחר האחרונים.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB), קריסטין לגארד, (לשעבר יו"ר קרן המשטבע הבינלאומי), אמרה היום כי עדיין אין צורך להתערבות של הבנק המרכזי נוכח התפשטות הקורונה והשפעתה על השווקים.

17:36

מחריפות הירידות בשווקים בצל התפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובאירופה. בוול סטריט מדד הנאסד"ק צונח ב-4%, הדאו ג'ונס צונח ב-900 נקודות, ובכך מסמן את השבוע הגרוע ביותר בשווקים מאז המשבר הפיננסי של 2008. למעשה, שלושת המדדים המובילים בוול סטריט משלימים נפילה של 10% מהשיא, ובכך נכנסו רשמית לתיקון.

מדד הפחד (VIX ) מזנק בכ-30%, התשואות על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נופלות לשפל של 1.25%. מחיר חבית נפט צונח ב-5% מתחת ל-50 דולרים.

באירופה, מדד הדאקס נופל ב-4%, הקאק ב-4.3%, הבורסה בהולנד מתרסקת ב-4.6%, מדריד נופלת ב-4.3%.

קרן המטבע הבינלאומית מסרה היום כי זה די ברור שלנגיף הקורונה תהיה השפעה על הכלכלה העולמית.

16:33

בורסות וול סטריט נפתחו בירידות חדות בצל התפשטות נגיף הקורונה גם בארה"ב. הנאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו ג'ונס יורד ב-1.8% ומדד S&P 500 צונח ב-2.1%, מדד הפחד מזנק בכ-18%.

מדד דאו ג'ונס נחתך ב-500 נקודות ובך משלים נפילה של 10% מהשיא ונכנס רשמית לתיקון. למעשה כל שלושת המדדים המובילים בארה"ב משלימים נפילה של 10% מהשיא ונכנסים לתיקון.

 

16:00

מחריפות ירידות השערים בבורסות העולם בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין.

באירופה, מדד סטוקס 600 משלים ירידה של 10% מהשיא שנרשם ב-19 בפברואר, וירידות של כ-3.2% נרשמות בפריז, בפרנקפורט ובלונדון. בורסת מילאנו מאבדת פחות מ-3%. 

בארה"ב, החוזים העתידיים על המדדים המובילים מאבדים עד 1.66% לקראת יום נוסף של ירידות שערים.

מחיר הנפט צולל ב-3.7% ונסחר מתחת לרמה של 50 דולרים לחבית, וזאת בצל החשש מהירידה בהיקף הסחר העולמי.

הבריחה לחוף מבטחים נמשכת כאשר מחיר החוזים על הזהב מטפס ב-0.5% ל-1,650 דולרים לאונקייה, והתשואות על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נופלות לשפל היסטורי. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-13%. 

השלכות הפגיעה של הפעילות הכלכלית כתוצאה מהקונה באה לידי ביטוי בהודעה של מיקרוסופט אתמול, והיום חברת פיי פאל מזהירה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יהיו בטווח הנמוך של התחזיות, בהיקף של 4.78 עד 4.48 מיליארד דולר.

ראש ממשלת יפן אמר כי הוא צפוי לבקש מבתי הספר להיות סגורים ברוב ימי חודש מארס הקרוב בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה.

מאקרו

דרישות האבטלה עלו ב-8,000 תביעות ל-219 אלף בשבוע שהסתיים ב-22 לפברואר. התחזיות היו לתוספת ל-214 אלף תביעות.

הכלכלה האמריקאית צמחה ב-2.1% ברבעון הרביעי של 2019, בהתאם לתחזיות.

ההזמנות של מוצרים בני קיימא בחודש ינואר בארה"ב עלו ב-0.9%, לעומת התחזיות לעלייה של 0.2% ולעומת עלייה של 0.7% בחודש שעבר.

 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח היום בנפילות חדות בשערים, והמדדים המובילים בבורסות יורדים כולם בשיעורים שבין 2.2% ל-2.5%, על רקע התפשטות וירוס הקורונה למדינות נוספות.

מדד סטוקס אירופה 600  נופל בכ-2.4%, עם צלילה של יותר מ-3% במגזר הנסיעות והפנאי. התפשטות וירוס הקורונה, שהדביק יותר מ-81 אלף איש והרג יותר מ-2,700, ממשיכה לטלטל את השווקים ואת קובעי המדיניות ברחבי העולם.

באירופה נמשכת ההתמקדות בהתפשטות הווירוס באיטליה; 424 איש לקו בווירוס במדינה (עלייה משלושה אנשים בלבד ביום שישי האחרון), ו-12 איש מתו. טראמפ הודיע כי ארה"ב שוקלץ להטיל מגבלות על נסיעות לאיטליה ולקוריאה הדרומית.

בגרמניה הודיע שר הבריאות כי המדינה נמצאת התחילתה של מגפת וירוס קורונה לאחר שהתגלו מקרים חדשים שלא ניתן לקשר אותם להתפרצות בסין.

בגזרת הדוחות, סטנדרט צ'רטרד  דיווחה כל עלייה של 46% ברווח השנתי אך הזהירה כי הווירוס יאט את צמיחתה. מניית הבנק הבריטי צונחת ב-5%.

מניית WPP  צוללת 16% לתחתית המדד האירופי המוביל לאחר שחברת הפרסום הגדולה בעולם דיווחה על האטה במכירות ברבעון הרביעי ופרסמה תחזיות פושרות ל-2020. מניית איזיג'ט  צוללת אף היא ב-9%, על רקע המשך השפעת הווירוס על פעילות חברת התעופה. 

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת, עם צניחה של יותר מ-2% בטוקיו, ירידות באוסטרליה ובקוריאה הדרומית ועליות בשנחאי, בהונג קונג ובשנזן.  

 

07:30

בורסות אסיה רושמות היום ברובן נפילות שערים, על רקע חששות מצד המשקיעים מפני ההתפשטות המהירה של וירוס הקורונה, שהדביק 81 אלף איש והביא למותם של כ-2,700. רוב הנפגעים עד כה הם בסין, אך בשבועות האחרונים עלה מספר המקרים מחוץ למדינה, ובמיוחד בארצות כמו קוריאה הדרומית, איטליה ואיראן, מה שהוביל את השווקים בעולם לטלטלה ולירידות חדות.

מדד ניקיי  בטוקיו מוביל היום את הירידות באזור ונחתך ב-2.3%. בקוריאה הדרומית מאבד מדד קוספי  1.2%, לאחר שהבנק של קוריאה השאיר את הריבית במדינה ללא שינוי. הבנק המרכזי הפתיע את השווקים והותיר את הריבית שלו בשיעור של 1.25%, לעומת צפי אנליסטים לקיצוץ בריבית. ההחלטה באה למרות זינוק במספר מקרי הקורונה במדינה מסביבות 31 ליותר מ-1,000 מקרים תך קצת יותר משבוע. רשות הפיקוח על המחלות במדינה דיווחה היום על 334 מקרים נוספים של המחלה, שמגיעים ל-1,595 עד כה.

מדד הנג סנג  בהונג קונג מאבד קרוב ל-0.7%. בשנחאי  ובשנזן, לעומת זאת, מתנהל המסחר נגד המגמה, והמדדים שם מטפסים בכ-0.6% ובכ-1.1%, בהתאמה. המגמה החיובית באה לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי מספר המקרים החדשים מחוץ לסין עבר לראשונה את מספר המקרים החדשים שמתווספים בסין.

באוסטרליה מאבד מדד S&P/ASX 200  כ-0.8%, בהובלת ירידות במניות הבנקים.

אמש (ד') אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי סגן הנשיא, מייק פנס, יהיה אחראי על תגובת ארה"ב להתפרצות הקטלנית, והוסיף כי הסכנה של המחלה בארה"ב נותרה "נמוכה מאוד". מרכז הפיקוח והמניעה של מחלות בארה"ב, CDC, אישר מקרה פוטנציאלי ראשון של המחלה בארה"ב, בצפון קליפורניה, ממקור לא ידוע. החוזים העתידיים בארה"ב נופלים 1.4% מצביעים על ירידות משמעותיות במדדים בפתיחת המסחר הערב, עם נפילה של יותר מ-400 נקודות במדד דאו ג'ונס.      

יום מסחר תנודתי בניו יורק אמש ננעל במגמה מעורבת, בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין. מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, ומדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%. תשואת אג"ח ארה"ב לעשר שנים צנחה ל-1.3%, שפל של כל הזמנים, לאחר שבכיר ברשות המזון והתרופות האמריקאית אמר כי נגיף הקורונה נמצא על סף מגפה. 

עוד כתבות

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

שלומית ברנד / צילום: ענבל מרמרי

סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי: "יש מלאי של דירות מתוכננות, השאלה איך נבנה אותן"

שירה ברנד, סגנית יו"ר מטה התכנון הלאומי, גאה במלאי התכנוני הגדול ובמאמצים לקצר את הליכי התכנון והרישוי בישראל, ומקווה שהשנה תירשם פריצת דרך בתחום ● בראיון לגלובס היא מספרת גם על המאמצים לשיקום היישובים שנפגעו במלחמה והנגשת הבתים לפצועים הרבים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

"אתם גיבורים": שורדי השבי פגשו את טראמפ בבית הלבן

דוברת ראש הממשלה לתקשורת הזרה אמרה כי בישראל ישנה ציפייה שהאמריקאים ישמרו על היתרון האיכותי של צה"ל, למרות העסקה הצפויה עם הסעודים ● בדרך לסבב נוסף בלבנון? העלייה בהיקף התקיפות, והחשש בישראל ● חודשו החיפושים אחר החללים החטופים: משלחת חמאס חצתה את הקו הצהוב ● משרד החוץ הצרפתי גינה את התקיפות הישראליות בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

התחדשות עירונית בירושלים. משהו נסדק / צילום: Shutterstock

1,450 דירות ב-3 מיליון שקל בסה"כ: העסקה שחושפת את מצבו של הענף

בשנים האחרונות, למעלה מאלף יזמים רכבו על טרנד ההתחדשות העירונית, כשהפיתוי הכלכלי ברור ● החברות רצו לבורסה וביצעו שלל רכישות, אבל כש–1,450 "דירות לשיווק" עולות 3 מיליון שקל, די ברור שמשהו כבר לא עובד

בנקים בישראל

הבנקים רשמו רווח נקי של כ-9 מיליארד שקל ברבעון: 60% ממנו חולק כדיבידנד

חמשת הבנקים הגדולים פרסמו השבוע את התוצאות שלהם לרבעון השלישי, כאשר הרווח שהציגו צמח ב-17% והסתכם ב-8.7 מיליארד שקל ● בגזרת הדיבידנדים, הבנקים חילקו 5.2 מיליארד שקל - במה שמסמן עלייה חדה של 75% ● וכמה עמלות הם גבו?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות

עמירם שחר / צילום: Upwind

לפני פחות משנה הסטראט־אפ הישראלי הזה נמכר. עכשיו הוא עומד להיסגר

כשנה לאחר שפלקסרה רכשה מ־NetApp את חברת הענן הישראלית ספוט, שנמכרה במקור ב־450 מיליון דולר, החברה האמריקאית מחליטה לסגור את פעילות הסטארט־אפ בארץ ● העובדים המקומיים פוטרו, והפיצויים הוענקו לפי ותק

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו פרסום ברשתות החברתיות, 07.11.25 / צילום: שלומי יוסף

לא מתגייסים, לא מצביעים? זה הלקח מהניסיון העולמי

בצרפת ובגרמניה אוסרים הצבעה בצו בית משפט, בנורווגיה ובאוסטרליה הזכות נשללת ממורשעים בבגידה ● מספר מדינות מגבילות משמעותית את זכות ההצבעה, וגם גופים בינלאומיים הכירו באפשרות הזאת ● אבל ההצעה של לפיד וליברמן הולכת הרבה יותר רחוק

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

האוצר פרסם את התוכנית לייבוא גבינות. במשרד החקלאות תקפו: "אובססיה"

משרד האוצר פרסם היום (ה') את התוכנית לפיה יגדילו פי 3 את יבוא הגבינות במכסות פטורות ממכס ● במשרד החקלאות תקפו במילים קשות: "משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחיה"

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

צה"ל מתחיל להעביר את אגפי המודיעין והתקשוב לנגב, ללא פתרונות תחבורה או דיור

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 / צילום: צילום מסך

מי קונה בבלאק פריידי שיניים שחורות? התשובה בפרסומת האהובה ביותר, של ביטוח 9

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק מזרחי טפחות, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, משרד התחבורה השקיע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין צדק תחבורתי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט; נאסד"ק ירד ב-2.2%, אנבידיה ב-3%

"יש בועה, אבל אל תמכרו", אומר מייסד ברידג'ווטר, ריי דאליו ● וולמארט זינקה ב-6%, תצטרף למדד נאסד"ק בקרוב ● הפתעה במספר המועסקים החדשים בארה"ב, 119 אלף, אך שיעור האבטלה הוא 4.4%, שיא של כמעט ארבע שנים ● הביטקוין, נפל ביותר מ-4% וירד מתחת ל-87,000 דולר לראשונה מאז אפריל

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א