גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפרקות בנעילת המסחר בוול סטריט: צניחה של 4.6% במדדים בדרך לשבוע הגרוע מאז משבר הסאבפריים

ירידות חדות בשווקים בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין ● שלושת המדדים בניו יורק השלימו נפילה של 10% מהשיא ● הדאקס הגרמני צנח ב-3.2%, הפוטסי ב-3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75% ● הנפט מתרסק מתחת ל-50 דולרים לחבית ● יפן תקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו הערב (ה') בירידות חדות של יותר מ-4%, ובכך ננעלו ברף הנמוך היומי, מה שלא מבשר טובות למי שציפה לעצירת הדימום. מדד דאו ג'ונס איבד 1,172 נקודות, או 4.2%, מדד הנאסד"ק צלל ב-4.6%.

אפל  צנחה ב-6.5%, אמזון  ב-4.8%, טסלה  התרסקה ב-12%, פייסבוק  צנחה ב-3.8%, טבע  נפלה ביותר מ-6%, פריגו  התרסקה ביותר מ-17%.

בדרום קוריאה דווח הבוקר על 505 מקרי הידבקות של הנגיף ביממה האחרונה, ביפן, ראש הממשלה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב, ובכך עולה החשש מביטול האולימפיאדה בקיץ הקרוב. 

22:00

בורסות וול סטריט רושמות ירידות חדות זה היום השישי ברציפות, המדדים המובילים מאבדים 2.5%, מדד הפחד מזנק ב-18%.

הפד מסר כי הוא מודע לפגיעה בשרשרת האספקה של ציוד רפואי בארה"ב בשל הקורונה. בתוך כך, לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

מיקרוסופט  מוחקת 62 מיליארד דולר מערכה לאחר שהזהירה אתמול מפגיעה בהכנסות הרבעון הראשון של 2020 כתוצאה משיבוש שרשרת האספקה בשל התפרצות נגיף הקורונה.

אפל  צונחת ב-4.8%, טסלה  ב-10%, בנק אוף אמריקה  מאבדת 3%, פייסבוק  יורדת ב-2%.

ביפן, ראש הממשלה שינזו אבה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לתקופת האביב ועולה החשש לביטול האולימפיאדה. בברזיל דווח כבר על 300 נדבקים בנגיף הקורונה.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות חדות. הנאסד"ק מאבד 2.5%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-2.4% ומדד S&P 500 מאבד 2.3%.

הנפט צנח לטריטוריה דובית (נפילה של 20% מהשיא), לרמה הנמוכה מאז ינואר 2019.

נעצר המסחר בבורסה של טורנטו, קנדה, וזאת בשל תקלה טכנית עקב מחזורי מסחר חריגים מהצפוי.

19:40

התמתנו הירידות החדות בניו יורק בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק יורד בכ-1%, הדאו ג'ונס מאבד 0.8% ומדד S&P 500 יורד ב-0.8%. מדד הפחד קופץ ב-7%, לעומת זינוק של 32% מוקדם יותר.

פייסבוק  הודיעה על ביטול מפגש המפתחים השנתי בשל וירוס הקורונה. מוקדם יותר פיי פאל הזהירה מבפני פגיעה בהכנסות בשל הקורונה, וזאת בהמשך לאזהרה של מיקרוסופט אתמול.

18:35

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות בצל בדרמה בשווקים נוכח התפרצות הקורונה ביבשת ובארה"ב. מדד הדאקס צנח ב-3.16%, הקאק ב-3.3%, הפוטסי איבד 3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75%, איסטנבול צנחה ב-4.76%.

בוול סטריט התמתנו הירידות אם כי עדיין מסתמן לחץ על המדדים. הדאו ג'ונס מאבד 2.2%, הנאסד"ק יורד ב-2.6% ומדד S&P 500 יורד ב-2.4%. מדד הפחד מזנק ב-18%.

לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

18:15

מניותיהן של חברות התעופה וסוכנויות התיירות סופגות את עיקר הנפילות בשווקים. מניותיהן של הרץ ואויס  משלימות התרסקות של 30% בשלושת ימי המסחר האחרונים.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB), קריסטין לגארד, (לשעבר יו"ר קרן המשטבע הבינלאומי), אמרה היום כי עדיין אין צורך להתערבות של הבנק המרכזי נוכח התפשטות הקורונה והשפעתה על השווקים.

17:36

מחריפות הירידות בשווקים בצל התפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובאירופה. בוול סטריט מדד הנאסד"ק צונח ב-4%, הדאו ג'ונס צונח ב-900 נקודות, ובכך מסמן את השבוע הגרוע ביותר בשווקים מאז המשבר הפיננסי של 2008. למעשה, שלושת המדדים המובילים בוול סטריט משלימים נפילה של 10% מהשיא, ובכך נכנסו רשמית לתיקון.

מדד הפחד (VIX ) מזנק בכ-30%, התשואות על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נופלות לשפל של 1.25%. מחיר חבית נפט צונח ב-5% מתחת ל-50 דולרים.

באירופה, מדד הדאקס נופל ב-4%, הקאק ב-4.3%, הבורסה בהולנד מתרסקת ב-4.6%, מדריד נופלת ב-4.3%.

קרן המטבע הבינלאומית מסרה היום כי זה די ברור שלנגיף הקורונה תהיה השפעה על הכלכלה העולמית.

16:33

בורסות וול סטריט נפתחו בירידות חדות בצל התפשטות נגיף הקורונה גם בארה"ב. הנאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו ג'ונס יורד ב-1.8% ומדד S&P 500 צונח ב-2.1%, מדד הפחד מזנק בכ-18%.

מדד דאו ג'ונס נחתך ב-500 נקודות ובך משלים נפילה של 10% מהשיא ונכנס רשמית לתיקון. למעשה כל שלושת המדדים המובילים בארה"ב משלימים נפילה של 10% מהשיא ונכנסים לתיקון.

 

16:00

מחריפות ירידות השערים בבורסות העולם בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין.

באירופה, מדד סטוקס 600 משלים ירידה של 10% מהשיא שנרשם ב-19 בפברואר, וירידות של כ-3.2% נרשמות בפריז, בפרנקפורט ובלונדון. בורסת מילאנו מאבדת פחות מ-3%. 

בארה"ב, החוזים העתידיים על המדדים המובילים מאבדים עד 1.66% לקראת יום נוסף של ירידות שערים.

מחיר הנפט צולל ב-3.7% ונסחר מתחת לרמה של 50 דולרים לחבית, וזאת בצל החשש מהירידה בהיקף הסחר העולמי.

הבריחה לחוף מבטחים נמשכת כאשר מחיר החוזים על הזהב מטפס ב-0.5% ל-1,650 דולרים לאונקייה, והתשואות על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נופלות לשפל היסטורי. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-13%. 

השלכות הפגיעה של הפעילות הכלכלית כתוצאה מהקונה באה לידי ביטוי בהודעה של מיקרוסופט אתמול, והיום חברת פיי פאל מזהירה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יהיו בטווח הנמוך של התחזיות, בהיקף של 4.78 עד 4.48 מיליארד דולר.

ראש ממשלת יפן אמר כי הוא צפוי לבקש מבתי הספר להיות סגורים ברוב ימי חודש מארס הקרוב בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה.

מאקרו

דרישות האבטלה עלו ב-8,000 תביעות ל-219 אלף בשבוע שהסתיים ב-22 לפברואר. התחזיות היו לתוספת ל-214 אלף תביעות.

הכלכלה האמריקאית צמחה ב-2.1% ברבעון הרביעי של 2019, בהתאם לתחזיות.

ההזמנות של מוצרים בני קיימא בחודש ינואר בארה"ב עלו ב-0.9%, לעומת התחזיות לעלייה של 0.2% ולעומת עלייה של 0.7% בחודש שעבר.

 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח היום בנפילות חדות בשערים, והמדדים המובילים בבורסות יורדים כולם בשיעורים שבין 2.2% ל-2.5%, על רקע התפשטות וירוס הקורונה למדינות נוספות.

מדד סטוקס אירופה 600  נופל בכ-2.4%, עם צלילה של יותר מ-3% במגזר הנסיעות והפנאי. התפשטות וירוס הקורונה, שהדביק יותר מ-81 אלף איש והרג יותר מ-2,700, ממשיכה לטלטל את השווקים ואת קובעי המדיניות ברחבי העולם.

באירופה נמשכת ההתמקדות בהתפשטות הווירוס באיטליה; 424 איש לקו בווירוס במדינה (עלייה משלושה אנשים בלבד ביום שישי האחרון), ו-12 איש מתו. טראמפ הודיע כי ארה"ב שוקלץ להטיל מגבלות על נסיעות לאיטליה ולקוריאה הדרומית.

בגרמניה הודיע שר הבריאות כי המדינה נמצאת התחילתה של מגפת וירוס קורונה לאחר שהתגלו מקרים חדשים שלא ניתן לקשר אותם להתפרצות בסין.

בגזרת הדוחות, סטנדרט צ'רטרד  דיווחה כל עלייה של 46% ברווח השנתי אך הזהירה כי הווירוס יאט את צמיחתה. מניית הבנק הבריטי צונחת ב-5%.

מניית WPP  צוללת 16% לתחתית המדד האירופי המוביל לאחר שחברת הפרסום הגדולה בעולם דיווחה על האטה במכירות ברבעון הרביעי ופרסמה תחזיות פושרות ל-2020. מניית איזיג'ט  צוללת אף היא ב-9%, על רקע המשך השפעת הווירוס על פעילות חברת התעופה. 

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת, עם צניחה של יותר מ-2% בטוקיו, ירידות באוסטרליה ובקוריאה הדרומית ועליות בשנחאי, בהונג קונג ובשנזן.  

 

07:30

בורסות אסיה רושמות היום ברובן נפילות שערים, על רקע חששות מצד המשקיעים מפני ההתפשטות המהירה של וירוס הקורונה, שהדביק 81 אלף איש והביא למותם של כ-2,700. רוב הנפגעים עד כה הם בסין, אך בשבועות האחרונים עלה מספר המקרים מחוץ למדינה, ובמיוחד בארצות כמו קוריאה הדרומית, איטליה ואיראן, מה שהוביל את השווקים בעולם לטלטלה ולירידות חדות.

מדד ניקיי  בטוקיו מוביל היום את הירידות באזור ונחתך ב-2.3%. בקוריאה הדרומית מאבד מדד קוספי  1.2%, לאחר שהבנק של קוריאה השאיר את הריבית במדינה ללא שינוי. הבנק המרכזי הפתיע את השווקים והותיר את הריבית שלו בשיעור של 1.25%, לעומת צפי אנליסטים לקיצוץ בריבית. ההחלטה באה למרות זינוק במספר מקרי הקורונה במדינה מסביבות 31 ליותר מ-1,000 מקרים תך קצת יותר משבוע. רשות הפיקוח על המחלות במדינה דיווחה היום על 334 מקרים נוספים של המחלה, שמגיעים ל-1,595 עד כה.

מדד הנג סנג  בהונג קונג מאבד קרוב ל-0.7%. בשנחאי  ובשנזן, לעומת זאת, מתנהל המסחר נגד המגמה, והמדדים שם מטפסים בכ-0.6% ובכ-1.1%, בהתאמה. המגמה החיובית באה לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי מספר המקרים החדשים מחוץ לסין עבר לראשונה את מספר המקרים החדשים שמתווספים בסין.

באוסטרליה מאבד מדד S&P/ASX 200  כ-0.8%, בהובלת ירידות במניות הבנקים.

אמש (ד') אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי סגן הנשיא, מייק פנס, יהיה אחראי על תגובת ארה"ב להתפרצות הקטלנית, והוסיף כי הסכנה של המחלה בארה"ב נותרה "נמוכה מאוד". מרכז הפיקוח והמניעה של מחלות בארה"ב, CDC, אישר מקרה פוטנציאלי ראשון של המחלה בארה"ב, בצפון קליפורניה, ממקור לא ידוע. החוזים העתידיים בארה"ב נופלים 1.4% מצביעים על ירידות משמעותיות במדדים בפתיחת המסחר הערב, עם נפילה של יותר מ-400 נקודות במדד דאו ג'ונס.      

יום מסחר תנודתי בניו יורק אמש ננעל במגמה מעורבת, בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין. מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, ומדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%. תשואת אג"ח ארה"ב לעשר שנים צנחה ל-1.3%, שפל של כל הזמנים, לאחר שבכיר ברשות המזון והתרופות האמריקאית אמר כי נגיף הקורונה נמצא על סף מגפה. 

עוד כתבות

יאיר רביבו, ראש עיריית לוד / צילום: יח''צ משה אלדן

ראש העיר לוד לא אהב את הסרטון הסאטירי, עכשיו הוא מאיים לתבוע

יוצר התוכן דן פונדק פירסם סרטון סאטירי בו הוא מגיע ללוד ומתאר באופן הומוריסטי את "פינות הנופש" בעיר ● בתגובה, ראש עיריית לוד יאיר רביבו שלח לפונדק מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים, בטענה כי הציג את לוד "באופן חד-צדדי, פוגעני ומעוות" וגרם לה נזק תדמיתי ● מה הסיכויים של תביעה כזו להתקבל?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

בכירים ישראלים מעריכים: ארה"ב תבחר בפעולה צבאית באיראן

בצל הדריכות לתקיפה באיראן, וויטקוף הגיע לפגישה עם נתניהו ● גורמים איראניים: מוכנים להשעות את תוכנית הגרעין ● דיווח: חמינאי העביר לפוטין הודעה חשאית - עשויים להסכים להעביר את האורניום המועשר לרוסיה ● מועצת אוקטובר הכריזה על הפגנת ענק במוצ"ש למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית ● לשכת רה"מ נגד סמל הוועדה לניהול עזה, הדומה לסמל הרשות הפלסטינית: "לא מקובל עלינו" ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל מִנהל התכנון רפי אלמליח ויו''ר מטה התכנון הרב נתן אלנתן / צילום: רז רוגובסקי

מינהל התכנון: "רווחיות עודפת של יזמים אינה עילה לצמצום נפח הבנייה"

בעקבות עדכון התקן השמאי שהגדיר רווח מזערי לפרויקטים של פינוי־בינוי, מדגישים גופי התכנון כי מבחן הרווח הוא רק "שלב מסייע", אחרי פרמטרים כמו "צפיפות ראויה, איכות עירונית ועוד"

מגדלי YOO בתל אביב / צילום: Shutterstock

דוח מומחה: הסרת קיר מגן בדירה באחד ממגדלי YOO מסכנת אותו

דוח מומחה, שהוגש במסגרת סכסוך משפטי סביב עסקה שבוטלה באחד ממגדלי YOO בת"א, קובע כי במגדל בוצעו עבודות שיפוץ ללא היתר ● על פי הדוח, השיפוץ גרם לפגיעה בקונסטרוקציית המבנה, והדבר מגדיל את הסיכון להרס המבנה או לחלקים ממנו

מפעל עדשות חניתה / צילום: איל יצהר

התביעה נגד קרן ההשקעות חשפה: ממשלת סין אוסרת על השקעות בישראל

קיבוץ חניתה, שמכר ב-2021 את השליטה בחברת העדשות הרפואיות שלו לקרן הסינית Ballet Vision, דורש כי הקרן תממש את האופציה המחייבת אותה לרכוש מהקיבוץ את יתרת החזקותיו בחברה ● תגובת הקרן גילתה כי בסין אוסרים עליה להשקיע בחברה ישראלית

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

כשהיזם מבקש לפתוח את החוזה מחדש: על מה אסור לוותר ובמה ניתן להתפשר

שחיקה ברווחיות פרויקטים של התחדשות עירונית דוחפת יזמים לדרוש קיצוצים בתמורות שהובטחו לדיירים במעמד חתימת החוזה ● הדיירים נדרשים לבחור בין פשרות ו"הצלת" הפרויקט לבין קיפאון של שנים בהמתנה להשלמת המלאכה ● גלובס עושה סדר

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

האם המיזוג של מאסק יפקיע את עתיד הבינה המלאכותית מידי ענקיות הטכנולוגיה?

החברות של אילון מאסק, SpaceX ו-xAI, צפויות להתמזג לחברת ענק אחת, שאף צפויה לצאת להנפקה במהלך השנה ● מדובר לא רק בעסקה חריגה, אלא ניסיון אסטרטגי להפוך את SpaceX מחברת חלל ותקשורת לשכבת התשתית שעליה תרוץ מהפכת הבינה המלאכותית

מלניה טראמפ בהשקת הסרט התיעודי / צילום: ap, Jose Luis Magana

איך הסרט השנוי במחלוקת של מלניה טראמפ שבר שיא של עשור?

הסרט התיעודי של מלניה טראמפ נחשב ליקר ביותר מסוגו עם השקעה של יותר מ-70 מיליון דולר מצד אמזון ●  למרות שהרשתות החברתיות הגחיכו אותו, בפועל הוא הציג את נתוני הפתיחה הטובים ביותר בעשור האחרון לז'אנר

משרדי WIX בגלילות / צילום: איל יצהר

דור ה-Z לא יבלה שלוש שנים בפקק: השיעור שצריך ללמוד מהמהלך של Wix

הסיפור של שוק התעסוקה לא קשור רק למשאבי אנוש, אלא גם לכלכלות המיקום של מגדלי המשרדים ומגורי העובדים ● ליזמים, למתכננים ולמנהלי שיווק מומלץ לאמץ את מודל 5 ה-ל': לגור, לעבוד, ללמוד, לקנות ולבלות - וכולם באותו מרחב הליכה

רונן סולומון, מנכ''ל התאחדות המלאכה והתעשייה / צילום: רמי זרנגר

הארגונים שתובעים עשרות אלפי שקלים מעסקים, והחוק שינסה לעשות סדר

בחודשים האחרונים מתרבות תביעות מצד ארגוני עובדים הדורשים מעסקים קטנים רטרואקטיבית דמי טיפול ארגוני בסכומים גבוהים ● הצעת חוק חדשה מנסה להכניס סדר ולצמצם את התשלום

סניף בנק הפועלים / צילום: אייל הצפון

הסכסוך בבנק הפועלים מסלים: הוועד טוען כי ההנהלה כופה עליו "מכסות" לסימון עובדים

ועד עובדי בנק הפועלים פנה יחד עם ההסתדרות באופן תקדימי לבית הדין לעבודה נגד הנהלת הבנק ● בוועד טוענים כי המנהלים נדרשים לסמן 5% מהעובדים בתור כאלה שנדרשים לשיפור, זאת כחלק משיחות המשוב התקופתיות המתבצעות הבנק

קמפוס וויקס בגלילות. ''העובדים יגיעו ברכב'' / צילום: איל יצהר

החזרה למשרד והמספרים שמאחוריה: כך נראית וויקס בתחילת 2026

לצד החזרה לשבוע עבודה מלא במשרד, נתוני חברת אתוסיה חושפים זינוק בשיעור העובדים הבוחנים חלופות בחוץ ● במקביל, מספר המשרות הפתוחות נחתך בחצי

דיוויד גוקלר, מנכ''ל סנדיסק / צילום: ap, Don Feria

השלימה זינוק של 1,500% בשנה: הכוכבת של ה־S&P 500 לא עוצרת

על רקע ההתלהבות מ־AI והביקוש הגובר לשבבי זיכרון שהיא מייצרת, מניית סנדיסק זינקה לשווי שיא, לאחר עלייה של 143% בינואר ● אנליסט ג'פריס: "הסייקל בתחום הוא מדהים, ולא רואים לו סוף כרגע" ● בין הנהנים מהזינוק: מאות עובדי החברה בישראל

מניות התוכנה צונחות, ושולחות את החברות לחשב מסלול מחדש / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

"מלכודת היעילות": חברות התוכנה גילו שמנוע הצמיחה העיקרי עלול להתהפך עליהן

סיילספורס, ServiceNow ו־SAP איבדו עשרות אחוזים מערכן בשנה החולפת, גם בלי נטישה של לקוחות ● בשוק מתגבר החשש שהבינה המלאכותית מייתרת עובדים, ופוגעת ישירות במודל הרישוי שעליו בנויות חברות התוכנה ● ​כך עובדת "מלכודת היעילות"

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

אסטרטגיית הלחץ המקסימלי של טראמפ שדוחקת את טהרן לשולחן המו"מ

עגינת המשחתת בנמל אילת וריכוז הכוחות האמריקאים במרחב מעוררים דריכות במערכת הביטחון ● המומחים חלוקים אם זו "דיפלומטיית ספינות תותחים" שנועדה לכפות הסכם או הכנה למבצע רב־זירתי ● וגם: מה הסיכוי שתקיפה בטהרן תוביל להסלמה אזורית?

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

חוות דעת חדשה תאפשר אישור זכויות משלימות להתחדשות עירונית

המשנה ליועמ"שית, תאפשר אישור זכויות משלימות להתחדשות עירונית, כך פורסם בחוות דעת חדשה ● ההחלטה נובעת בעקבות פניית עיריית ראשון לציון, המקדמת תוכנית כלל־עירונית להתחדשות בניינית בשיתוף עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית כחלופה לתמ״א 38

המוסדיים מעריכים שהשקל ימשיך להתחזק / אילוסטרציה: Shutterstock

המהלך שתומך בהתחזקות השקל ומסמן - השיא כנראה עוד לפניו

החשיפה של הגופים המוסדיים בישראל למטבע חוץ צומצמה בהדרגה, עד שהגיעה לפחות מ-20% - רמות שפל שלא נראו מאז סוף 2022 ● בכך הם מצטרפים לגורמים המקומיים והגלובליים התומכים בהתחזקות השקל ● איך הם עשו זאת, ואילו גופים צמצמו את החשיפה בצורה חדה במיוחד?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

חוק ההסדרים: האוצר נלחם על שדה התעופה החדש ומתריע מפני זינוק במחירי הטיסות

יועמ"שית הכנסת המליצה אתמול לפצל מחוק ההסדרים את מרבית הרפורמות שביקשו להעביר באוצר, ובהן בין היתר התוכנית להקמת שדה תעופה משלים בשיתוף המגזר הפרטי ● כעת, באגף התקציבים מתריעים מפני "משבר תעופה חמור" בישראל אם עמדת הייעוץ המשפטי תתקבל

כך הקפיץ המעבר למסחר ביום שישי את המחזורים בת''א / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"בהתחלה היה חשש": חודש למעבר למסחר ביום שישי - מה קרה למחזורי הבורסה?

חודש אחרי שהושק, המהלך לשינוי ימי המסחר בבורסה המקומית נותן את אותותיו ● עם מעורבות גוברת של משקיעים זרים ואימוץ הדרגתי של השינוי מצד משקיעי הריטייל המקומיים, נדמה שבבורסה כבר יכולים לחייך: "לא מדובר בקוריוז, המהלך עשה טוב לשוק המקומי"

מפעל רב בריח באשקלון / צילום: יח''צ

תמורת 97 מיליון שקל: רב בריח מוכרת 30% מהמפעל באשקלון למגדל

רב בריח מוכרת את חלקה בקרקע המפעל למגדל בעסקת מכירה וחכירה בחזרה ● לאחר הרכישה, מגדל תחזיק לאחר הרכישה בבעלות המלאה במתחם, ורב בריח תשכור אותו ממנה לתקופה של כ-25 שנה