גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפרקות בנעילת המסחר בוול סטריט: צניחה של 4.6% במדדים בדרך לשבוע הגרוע מאז משבר הסאבפריים

ירידות חדות בשווקים בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין ● שלושת המדדים בניו יורק השלימו נפילה של 10% מהשיא ● הדאקס הגרמני צנח ב-3.2%, הפוטסי ב-3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75% ● הנפט מתרסק מתחת ל-50 דולרים לחבית ● יפן תקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו הערב (ה') בירידות חדות של יותר מ-4%, ובכך ננעלו ברף הנמוך היומי, מה שלא מבשר טובות למי שציפה לעצירת הדימום. מדד דאו ג'ונס איבד 1,172 נקודות, או 4.2%, מדד הנאסד"ק צלל ב-4.6%.

אפל  צנחה ב-6.5%, אמזון  ב-4.8%, טסלה  התרסקה ב-12%, פייסבוק  צנחה ב-3.8%, טבע  נפלה ביותר מ-6%, פריגו  התרסקה ביותר מ-17%.

בדרום קוריאה דווח הבוקר על 505 מקרי הידבקות של הנגיף ביממה האחרונה, ביפן, ראש הממשלה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב, ובכך עולה החשש מביטול האולימפיאדה בקיץ הקרוב. 

22:00

בורסות וול סטריט רושמות ירידות חדות זה היום השישי ברציפות, המדדים המובילים מאבדים 2.5%, מדד הפחד מזנק ב-18%.

הפד מסר כי הוא מודע לפגיעה בשרשרת האספקה של ציוד רפואי בארה"ב בשל הקורונה. בתוך כך, לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

מיקרוסופט  מוחקת 62 מיליארד דולר מערכה לאחר שהזהירה אתמול מפגיעה בהכנסות הרבעון הראשון של 2020 כתוצאה משיבוש שרשרת האספקה בשל התפרצות נגיף הקורונה.

אפל  צונחת ב-4.8%, טסלה  ב-10%, בנק אוף אמריקה  מאבדת 3%, פייסבוק  יורדת ב-2%.

ביפן, ראש הממשלה שינזו אבה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לתקופת האביב ועולה החשש לביטול האולימפיאדה. בברזיל דווח כבר על 300 נדבקים בנגיף הקורונה.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות חדות. הנאסד"ק מאבד 2.5%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-2.4% ומדד S&P 500 מאבד 2.3%.

הנפט צנח לטריטוריה דובית (נפילה של 20% מהשיא), לרמה הנמוכה מאז ינואר 2019.

נעצר המסחר בבורסה של טורנטו, קנדה, וזאת בשל תקלה טכנית עקב מחזורי מסחר חריגים מהצפוי.

19:40

התמתנו הירידות החדות בניו יורק בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק יורד בכ-1%, הדאו ג'ונס מאבד 0.8% ומדד S&P 500 יורד ב-0.8%. מדד הפחד קופץ ב-7%, לעומת זינוק של 32% מוקדם יותר.

פייסבוק  הודיעה על ביטול מפגש המפתחים השנתי בשל וירוס הקורונה. מוקדם יותר פיי פאל הזהירה מבפני פגיעה בהכנסות בשל הקורונה, וזאת בהמשך לאזהרה של מיקרוסופט אתמול.

18:35

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות בצל בדרמה בשווקים נוכח התפרצות הקורונה ביבשת ובארה"ב. מדד הדאקס צנח ב-3.16%, הקאק ב-3.3%, הפוטסי איבד 3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75%, איסטנבול צנחה ב-4.76%.

בוול סטריט התמתנו הירידות אם כי עדיין מסתמן לחץ על המדדים. הדאו ג'ונס מאבד 2.2%, הנאסד"ק יורד ב-2.6% ומדד S&P 500 יורד ב-2.4%. מדד הפחד מזנק ב-18%.

לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

18:15

מניותיהן של חברות התעופה וסוכנויות התיירות סופגות את עיקר הנפילות בשווקים. מניותיהן של הרץ ואויס  משלימות התרסקות של 30% בשלושת ימי המסחר האחרונים.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB), קריסטין לגארד, (לשעבר יו"ר קרן המשטבע הבינלאומי), אמרה היום כי עדיין אין צורך להתערבות של הבנק המרכזי נוכח התפשטות הקורונה והשפעתה על השווקים.

17:36

מחריפות הירידות בשווקים בצל התפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובאירופה. בוול סטריט מדד הנאסד"ק צונח ב-4%, הדאו ג'ונס צונח ב-900 נקודות, ובכך מסמן את השבוע הגרוע ביותר בשווקים מאז המשבר הפיננסי של 2008. למעשה, שלושת המדדים המובילים בוול סטריט משלימים נפילה של 10% מהשיא, ובכך נכנסו רשמית לתיקון.

מדד הפחד (VIX ) מזנק בכ-30%, התשואות על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נופלות לשפל של 1.25%. מחיר חבית נפט צונח ב-5% מתחת ל-50 דולרים.

באירופה, מדד הדאקס נופל ב-4%, הקאק ב-4.3%, הבורסה בהולנד מתרסקת ב-4.6%, מדריד נופלת ב-4.3%.

קרן המטבע הבינלאומית מסרה היום כי זה די ברור שלנגיף הקורונה תהיה השפעה על הכלכלה העולמית.

16:33

בורסות וול סטריט נפתחו בירידות חדות בצל התפשטות נגיף הקורונה גם בארה"ב. הנאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו ג'ונס יורד ב-1.8% ומדד S&P 500 צונח ב-2.1%, מדד הפחד מזנק בכ-18%.

מדד דאו ג'ונס נחתך ב-500 נקודות ובך משלים נפילה של 10% מהשיא ונכנס רשמית לתיקון. למעשה כל שלושת המדדים המובילים בארה"ב משלימים נפילה של 10% מהשיא ונכנסים לתיקון.

 

16:00

מחריפות ירידות השערים בבורסות העולם בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין.

באירופה, מדד סטוקס 600 משלים ירידה של 10% מהשיא שנרשם ב-19 בפברואר, וירידות של כ-3.2% נרשמות בפריז, בפרנקפורט ובלונדון. בורסת מילאנו מאבדת פחות מ-3%. 

בארה"ב, החוזים העתידיים על המדדים המובילים מאבדים עד 1.66% לקראת יום נוסף של ירידות שערים.

מחיר הנפט צולל ב-3.7% ונסחר מתחת לרמה של 50 דולרים לחבית, וזאת בצל החשש מהירידה בהיקף הסחר העולמי.

הבריחה לחוף מבטחים נמשכת כאשר מחיר החוזים על הזהב מטפס ב-0.5% ל-1,650 דולרים לאונקייה, והתשואות על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נופלות לשפל היסטורי. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-13%. 

השלכות הפגיעה של הפעילות הכלכלית כתוצאה מהקונה באה לידי ביטוי בהודעה של מיקרוסופט אתמול, והיום חברת פיי פאל מזהירה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יהיו בטווח הנמוך של התחזיות, בהיקף של 4.78 עד 4.48 מיליארד דולר.

ראש ממשלת יפן אמר כי הוא צפוי לבקש מבתי הספר להיות סגורים ברוב ימי חודש מארס הקרוב בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה.

מאקרו

דרישות האבטלה עלו ב-8,000 תביעות ל-219 אלף בשבוע שהסתיים ב-22 לפברואר. התחזיות היו לתוספת ל-214 אלף תביעות.

הכלכלה האמריקאית צמחה ב-2.1% ברבעון הרביעי של 2019, בהתאם לתחזיות.

ההזמנות של מוצרים בני קיימא בחודש ינואר בארה"ב עלו ב-0.9%, לעומת התחזיות לעלייה של 0.2% ולעומת עלייה של 0.7% בחודש שעבר.

 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח היום בנפילות חדות בשערים, והמדדים המובילים בבורסות יורדים כולם בשיעורים שבין 2.2% ל-2.5%, על רקע התפשטות וירוס הקורונה למדינות נוספות.

מדד סטוקס אירופה 600  נופל בכ-2.4%, עם צלילה של יותר מ-3% במגזר הנסיעות והפנאי. התפשטות וירוס הקורונה, שהדביק יותר מ-81 אלף איש והרג יותר מ-2,700, ממשיכה לטלטל את השווקים ואת קובעי המדיניות ברחבי העולם.

באירופה נמשכת ההתמקדות בהתפשטות הווירוס באיטליה; 424 איש לקו בווירוס במדינה (עלייה משלושה אנשים בלבד ביום שישי האחרון), ו-12 איש מתו. טראמפ הודיע כי ארה"ב שוקלץ להטיל מגבלות על נסיעות לאיטליה ולקוריאה הדרומית.

בגרמניה הודיע שר הבריאות כי המדינה נמצאת התחילתה של מגפת וירוס קורונה לאחר שהתגלו מקרים חדשים שלא ניתן לקשר אותם להתפרצות בסין.

בגזרת הדוחות, סטנדרט צ'רטרד  דיווחה כל עלייה של 46% ברווח השנתי אך הזהירה כי הווירוס יאט את צמיחתה. מניית הבנק הבריטי צונחת ב-5%.

מניית WPP  צוללת 16% לתחתית המדד האירופי המוביל לאחר שחברת הפרסום הגדולה בעולם דיווחה על האטה במכירות ברבעון הרביעי ופרסמה תחזיות פושרות ל-2020. מניית איזיג'ט  צוללת אף היא ב-9%, על רקע המשך השפעת הווירוס על פעילות חברת התעופה. 

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת, עם צניחה של יותר מ-2% בטוקיו, ירידות באוסטרליה ובקוריאה הדרומית ועליות בשנחאי, בהונג קונג ובשנזן.  

 

07:30

בורסות אסיה רושמות היום ברובן נפילות שערים, על רקע חששות מצד המשקיעים מפני ההתפשטות המהירה של וירוס הקורונה, שהדביק 81 אלף איש והביא למותם של כ-2,700. רוב הנפגעים עד כה הם בסין, אך בשבועות האחרונים עלה מספר המקרים מחוץ למדינה, ובמיוחד בארצות כמו קוריאה הדרומית, איטליה ואיראן, מה שהוביל את השווקים בעולם לטלטלה ולירידות חדות.

מדד ניקיי  בטוקיו מוביל היום את הירידות באזור ונחתך ב-2.3%. בקוריאה הדרומית מאבד מדד קוספי  1.2%, לאחר שהבנק של קוריאה השאיר את הריבית במדינה ללא שינוי. הבנק המרכזי הפתיע את השווקים והותיר את הריבית שלו בשיעור של 1.25%, לעומת צפי אנליסטים לקיצוץ בריבית. ההחלטה באה למרות זינוק במספר מקרי הקורונה במדינה מסביבות 31 ליותר מ-1,000 מקרים תך קצת יותר משבוע. רשות הפיקוח על המחלות במדינה דיווחה היום על 334 מקרים נוספים של המחלה, שמגיעים ל-1,595 עד כה.

מדד הנג סנג  בהונג קונג מאבד קרוב ל-0.7%. בשנחאי  ובשנזן, לעומת זאת, מתנהל המסחר נגד המגמה, והמדדים שם מטפסים בכ-0.6% ובכ-1.1%, בהתאמה. המגמה החיובית באה לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי מספר המקרים החדשים מחוץ לסין עבר לראשונה את מספר המקרים החדשים שמתווספים בסין.

באוסטרליה מאבד מדד S&P/ASX 200  כ-0.8%, בהובלת ירידות במניות הבנקים.

אמש (ד') אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי סגן הנשיא, מייק פנס, יהיה אחראי על תגובת ארה"ב להתפרצות הקטלנית, והוסיף כי הסכנה של המחלה בארה"ב נותרה "נמוכה מאוד". מרכז הפיקוח והמניעה של מחלות בארה"ב, CDC, אישר מקרה פוטנציאלי ראשון של המחלה בארה"ב, בצפון קליפורניה, ממקור לא ידוע. החוזים העתידיים בארה"ב נופלים 1.4% מצביעים על ירידות משמעותיות במדדים בפתיחת המסחר הערב, עם נפילה של יותר מ-400 נקודות במדד דאו ג'ונס.      

יום מסחר תנודתי בניו יורק אמש ננעל במגמה מעורבת, בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין. מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, ומדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%. תשואת אג"ח ארה"ב לעשר שנים צנחה ל-1.3%, שפל של כל הזמנים, לאחר שבכיר ברשות המזון והתרופות האמריקאית אמר כי נגיף הקורונה נמצא על סף מגפה. 

עוד כתבות

מפעל כתר / צילום: יח''צ כתר

וילאר מתרחבת: רוכשת 4 מתחמי תעשייה בכרמיאל וביקנעם ב־520 מיליון שקל

הקרקעות שייכות לסמי סגול, לשעבר בעל השליטה של כתר פלסטיק שנמכרה בשנת 2016 לידי קרן ההשקעות הבינלאומית BC Partners ● את הרכישה תממן וילאר באמצעות יתרות המזומנים ברשותה ובאמצעות הנפקת אגרות חוב ו/או מימון בנקאי

חזית המדע. איך פועל החוש השישי / צילום: Shutterstock

קבוצת מדענים הציבה לעצמה מטרה שאפתנית: לגלות איך פועל החוש השישי

הפרויקט, בהובלת חתן פרס נובל לרפואה ארדם פטפוטיאן, קיבל לאחרונה מענק של 14 מיליון דולר כדי ליצור אטלס הממפה את האופן שבו איברים פנימיים מתקשרים עם המוח ומשפיעים עלינו פיזית ונפשית ● המחקר שהוזנח במשך שנים זוכה עכשיו לעדנה מחודשת ועשוי להוביל לטיפולים חדשים בכאב כרוני ודיכאון

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

ועדת המינויים אישרה את המינוי של מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים

מינויו של מהרן פרוזנפר לתפקיד הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אושר על ידי ועדת המינויים בנציבות שירות המדינה ● סמוטריץ' צפוי להביא את מינויו לאישור הממשלה בזמן הקרוב

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

המחאה האיראנית עולה שלב: אזרח דרס אנשי ביטחון, המונים יצאו לרחובות

מוביל המחאה קרא לתושבי איראן לצאת ולהפגין: "עיני העולם נשואות אליכם. אני מזהיר את הרפובליקה האיסלאמית - העולם וטראמפ עוקבים אחריכם מקרוב" ● ב-50 ערים מתקיימות הפגנות ענק - גם בטהראן ● חשבון ב-X פרסם נשים איראניות מדליקות סיגריה עם תמונות שרופות של ח'אמנאי

המודל המוזל של טסלה 3 / צילום: טסלה

הוזלה של 30 אלף שקל: טסלה מתחילה לשווק בישראל גרסת בסיס חדשה של טסלה 3 בכ-194 אלף שקל

רמת האבזור נמוכה יותר אך המכונית עדיין מצוידת בגג זכוכית ● בענף מעריכים כי טסלה תנסה לבצע עם הדגם החדש מהלך אסטרטגי בציי הרכב והליסינג בישראל ● על פי הערכות, בקרוב גם תתחיל החברה לשווק את גרסת הבסיס המוזלת של טסלה Y

זהבית כהן יוסף, מנכ''לית אייפקס / צילום: רמי זרנגר

כבר לא בעלת שליטה: המימוש הענק של זהבית כהן במקס סטוק

קרן ההשקעות אייפקס מכרה מניות של רשת הדיסקאונט בהיקף של כ-300 מיליון שקל ● אורי מקס, המייסד והמנכ"ל, הצטרף ומכר מניות ב-50 מיליון שקל ● מקס סטוק צפויה להתנהל כחברה ללא בעל שליטה

שר המשפטים יריב לוין. הוביל את צמצום הלכת אפרופים בדיני החוזים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

גם הפעם: אל תספידו את הלכת אפרופים

השבוע אושר בכנסת צמצום הלכת האפרופים - אך אל תטעו לחשוב שמדובר במותה ● להערכתנו, ההלכה תמשיך להשפיע על קבוצה צנועה של "רק" כ-99% מכלל החוזים

טאבלט S11 של סמסונג, ואייפד air. מחיר ממוצע הוא 1,000-2,000 שקל, היקרים עולים כ־4,000 שקל / צילום: יח''צ

מה צריך לדעת לפני שקונים טאבלט חדש?

בין אם בשביל עבודה, לימודים או שימוש ביתי לילדים, לא מעט צרכנים שומרים נאמנות לטאבלטים ● הדברים שאליהם כדאי לשים לב ברכישה תלויים בסוג השימוש, וכוללים בין היתר את גודל המסך, הרזולוציה, מערכת ההפעלה והסוללה

נוף הגליל / צילום: אריאל זנדברג לע''מ ודוברות עיריית נוף הגליל

פחות מ־25 אלף שקל: מחיר המינימום הנמוך לקרקע בעיר הצפונית

מכרז ענק בנוף הגליל יוצא לדרך עם מחירי מינימום חריגים לקרקע ● תוכנית להוספה של עוד אלפי מ"ר שטחי מסחר בכפר ירכא שבגליל העליון מתקרבת לאישור ● וחברת סקייליין הישראלית קיבלה אישור רגולטורי להפעלת עגורנים מרחוק בהונג קונג ● חדשות השבוע בנדל"ן

אקספנג G6 פרפורמנס 2026 / צילום: יח''צ

החל מ-205 אלף שקל: הקרוס-אובר החשמלי הזה עבר שדרוג מקיף

השדרוג המקיף שעבר הקרוס־אובר החשמלי אקספנג G6 פרפורמנס שמר על העיצוב, אבל העניק לרכב שיפור משמעותי באיכות, בעידון וביכולת הדינמית ● המחיר עדיין אטרקטיבי אבל התחרות העיקרית היא מול דגמי פלאג־אין חדשים

משבר הייטק / צילום: shutterstock

משבר בהייטק? כך נראים מאמצי ההיערכות של הממשלה

על רקע הפגיעה בענף ההייטק בישראל, הממשלה קיבלה החלטה להאיץ את פיתוחו ● על הפרק: קרנות השקעה ומחקר, תמיכה לחברות צעירות ומשיכת מוחות מחו"ל ● באופן חריג, כמעט הכול יושם - אבל יש גם משהו חסר ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית להאצת ההייטק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אלפאבית התקרבה לשווי של 4 טריליון דולר

מספר המשרות החדשות בארה״ב נמוך מהצפי; שיעור האבטלה ירד ● באירופה מתבשלת עסקת ענק שתיצור את חברת הכרייה הגדולה בעולם: ריו טינטו עומדת לרכוש את גלנקור הבריטית ● מחירי הנפט עולים בעקבות המתיחות הגאו פוליטית בין ארה"ב לאיראן

איתמר אבירן על רקע היקב שלו. ''אני משקיע אין סוף מאמץ בכרם כדי להביא את הפרי הכי טוב שאני יכול'' / צילום: טל להב

הקסם של יקב צור: בתל גזר יש יינן שהוא גם כורם, ואי אפשר לפספס את איכות העשייה שלו

בימים אלה מושלמת הקמתו של יקב חדש המשמר מסורת חקלאית בת מאות שנים ● זוהי הגשמת חלום עבור איתמר אבירן, שמלווה את התהליך לאורך כל שלבי הייצור: "חשוב לי לשמור על המובחנות ועל חותם המקום"

ארוחת בוקר בחאן בארותיים / צילום: באדיבות חאן בארותיים

היקב בקצה המדבר שמייצר 420 אלף בקבוקים בשנה וזכה במדליות

אגם נסתר שמפציע רק בחורף, שקשוקה בטאבון, טקס תה בדואי סביב מדורה, יין ששמו נודע למרחקים וחאן שבו תוכלו לישון תחת שמים זרועי כוכבים ● ביקור בפתחת ניצנה

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

בשל עצים שנעקרים מהרוח: הפסקות חשמל נרשמות ברחבי הארץ

רוחות חזקות ברחבי הארץ - חלקן הגיעו גם למהירות של 100 קמ"ש - הובילו לנפילות עצים שפוגעים בקווי חשמל ויוצרים הפסקות חשמל מקומיות בכל רחבי הארץ ● עובדי חברת החשמל עובדים על מנת להחזיר את החיבורים ● בחלק מהתקלות, צפי חזרת החשמל עומד על שעות הערב

על המחאות באיראן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

חמינאי מתכנן לברוח לרוסיה? המומחים מסבירים: כך נדע שהוא באמת בסכנה

המחאות באיראן לא פוסקות, ואפילו דווח שהמנהיג העליון מכין תוכנית בריחה ● האם ההפגנות הנוכחיות יפילו את המשטר או שהן יסתיימו כמו קודמותיהן? ● המומחים מסבירים: אלה הפרמטרים שיקבעו את מידת ההצלחה של המחאות ● המשרוקית של גלובס

היכן בגוף האדם נמצאים הצניפים הסהרוניים? / צילום: Shutterstock

היכן בגוף האדם נמצאים הצניפים הסהרוניים?

באיזו מדינה רוקדים מזורקה, שטחה של איזה עיר הוא הגדול בישראל, ועל מצבתו של מי נכתב "סע לשלום. המפתחות בפנים"? ● הטריוויה השבועית

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מייסדי וונריקס: ארמון אברהמי, עמיר בלאיש ותור לילו / צילום: טל חמדי

ענקית הטרוול־טק השבדית רוכשת סטארט־אפ ישראלי בעסקה של עד 300 מיליון דולר

וונריקס, שנרכשת ע"י Etraveli Group, פיתחה פלטפורמה לחיזוי מחירי טיסות ואוטומציה של תהליכי הזמנה ● היא תמשיך לפעול כחברה עצמאית ותרחיב את המו"פ בת"א ● בין המשקיעים של וונריקס - אינסייט פרטנרס ומשקיעי אנג'ל מענף התיירות

''חץ מוילן''. קיבל הכרה ציבורית / צילום: Shutterstock

הגאון שבאמצעות המצאה אחת פשוטה חסך לנו מבוכה בתחנת הדלק

ביום גשום בדטרויט מהנדס של פורד עשה טעות, נספג כולו במים - ואז עלה במוחו רעיון ● נדרשו עשרות שנים עד שקיבל קרדיט על החץ שהפך למושא קנאתה של תעשיית הרכב