גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התפרקות בנעילת המסחר בוול סטריט: צניחה של 4.6% במדדים בדרך לשבוע הגרוע מאז משבר הסאבפריים

ירידות חדות בשווקים בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין ● שלושת המדדים בניו יורק השלימו נפילה של 10% מהשיא ● הדאקס הגרמני צנח ב-3.2%, הפוטסי ב-3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75% ● הנפט מתרסק מתחת ל-50 דולרים לחבית ● יפן תקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב

בורסות אירופה / צילום: רויטרס
בורסות אירופה / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו הערב (ה') בירידות חדות של יותר מ-4%, ובכך ננעלו ברף הנמוך היומי, מה שלא מבשר טובות למי שציפה לעצירת הדימום. מדד דאו ג'ונס איבד 1,172 נקודות, או 4.2%, מדד הנאסד"ק צלל ב-4.6%.

אפל  צנחה ב-6.5%, אמזון  ב-4.8%, טסלה  התרסקה ב-12%, פייסבוק  צנחה ב-3.8%, טבע  נפלה ביותר מ-6%, פריגו  התרסקה ביותר מ-17%.

בדרום קוריאה דווח הבוקר על 505 מקרי הידבקות של הנגיף ביממה האחרונה, ביפן, ראש הממשלה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לאביב, ובכך עולה החשש מביטול האולימפיאדה בקיץ הקרוב. 

22:00

בורסות וול סטריט רושמות ירידות חדות זה היום השישי ברציפות, המדדים המובילים מאבדים 2.5%, מדד הפחד מזנק ב-18%.

הפד מסר כי הוא מודע לפגיעה בשרשרת האספקה של ציוד רפואי בארה"ב בשל הקורונה. בתוך כך, לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

מיקרוסופט  מוחקת 62 מיליארד דולר מערכה לאחר שהזהירה אתמול מפגיעה בהכנסות הרבעון הראשון של 2020 כתוצאה משיבוש שרשרת האספקה בשל התפרצות נגיף הקורונה.

אפל  צונחת ב-4.8%, טסלה  ב-10%, בנק אוף אמריקה  מאבדת 3%, פייסבוק  יורדת ב-2%.

ביפן, ראש הממשלה שינזו אבה מבקש להקפיא את הלימודים בבתי הספר עד לתקופת האביב ועולה החשש לביטול האולימפיאדה. בברזיל דווח כבר על 300 נדבקים בנגיף הקורונה.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות חדות. הנאסד"ק מאבד 2.5%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-2.4% ומדד S&P 500 מאבד 2.3%.

הנפט צנח לטריטוריה דובית (נפילה של 20% מהשיא), לרמה הנמוכה מאז ינואר 2019.

נעצר המסחר בבורסה של טורנטו, קנדה, וזאת בשל תקלה טכנית עקב מחזורי מסחר חריגים מהצפוי.

19:40

התמתנו הירידות החדות בניו יורק בשעה החולפת. מדד הנאסד"ק יורד בכ-1%, הדאו ג'ונס מאבד 0.8% ומדד S&P 500 יורד ב-0.8%. מדד הפחד קופץ ב-7%, לעומת זינוק של 32% מוקדם יותר.

פייסבוק  הודיעה על ביטול מפגש המפתחים השנתי בשל וירוס הקורונה. מוקדם יותר פיי פאל הזהירה מבפני פגיעה בהכנסות בשל הקורונה, וזאת בהמשך לאזהרה של מיקרוסופט אתמול.

18:35

בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות בצל בדרמה בשווקים נוכח התפרצות הקורונה ביבשת ובארה"ב. מדד הדאקס צנח ב-3.16%, הקאק ב-3.3%, הפוטסי איבד 3.4%, הבורסה בהולנד נפלה ב-3.75%, איסטנבול צנחה ב-4.76%.

בוול סטריט התמתנו הירידות אם כי עדיין מסתמן לחץ על המדדים. הדאו ג'ונס מאבד 2.2%, הנאסד"ק יורד ב-2.6% ומדד S&P 500 יורד ב-2.4%. מדד הפחד מזנק ב-18%.

לפי התחזיות של CME, השוק מתמחר הורדת ריבית בהודעה הקרובה של הפד במרץ, ועוד שתי הורדות ריבית עד חודש יולי.

18:15

מניותיהן של חברות התעופה וסוכנויות התיירות סופגות את עיקר הנפילות בשווקים. מניותיהן של הרץ ואויס  משלימות התרסקות של 30% בשלושת ימי המסחר האחרונים.

יו"ר הבנק המרכזי האירופי (ECB), קריסטין לגארד, (לשעבר יו"ר קרן המשטבע הבינלאומי), אמרה היום כי עדיין אין צורך להתערבות של הבנק המרכזי נוכח התפשטות הקורונה והשפעתה על השווקים.

17:36

מחריפות הירידות בשווקים בצל התפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובאירופה. בוול סטריט מדד הנאסד"ק צונח ב-4%, הדאו ג'ונס צונח ב-900 נקודות, ובכך מסמן את השבוע הגרוע ביותר בשווקים מאז המשבר הפיננסי של 2008. למעשה, שלושת המדדים המובילים בוול סטריט משלימים נפילה של 10% מהשיא, ובכך נכנסו רשמית לתיקון.

מדד הפחד (VIX ) מזנק בכ-30%, התשואות על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נופלות לשפל של 1.25%. מחיר חבית נפט צונח ב-5% מתחת ל-50 דולרים.

באירופה, מדד הדאקס נופל ב-4%, הקאק ב-4.3%, הבורסה בהולנד מתרסקת ב-4.6%, מדריד נופלת ב-4.3%.

קרן המטבע הבינלאומית מסרה היום כי זה די ברור שלנגיף הקורונה תהיה השפעה על הכלכלה העולמית.

16:33

בורסות וול סטריט נפתחו בירידות חדות בצל התפשטות נגיף הקורונה גם בארה"ב. הנאסד"ק מאבד 2.7%, הדאו ג'ונס יורד ב-1.8% ומדד S&P 500 צונח ב-2.1%, מדד הפחד מזנק בכ-18%.

מדד דאו ג'ונס נחתך ב-500 נקודות ובך משלים נפילה של 10% מהשיא ונכנס רשמית לתיקון. למעשה כל שלושת המדדים המובילים בארה"ב משלימים נפילה של 10% מהשיא ונכנסים לתיקון.

 

16:00

מחריפות ירידות השערים בבורסות העולם בצל האצת התפשטות נגיף הקורונה מעבר לגבולותיה של סין.

באירופה, מדד סטוקס 600 משלים ירידה של 10% מהשיא שנרשם ב-19 בפברואר, וירידות של כ-3.2% נרשמות בפריז, בפרנקפורט ובלונדון. בורסת מילאנו מאבדת פחות מ-3%. 

בארה"ב, החוזים העתידיים על המדדים המובילים מאבדים עד 1.66% לקראת יום נוסף של ירידות שערים.

מחיר הנפט צולל ב-3.7% ונסחר מתחת לרמה של 50 דולרים לחבית, וזאת בצל החשש מהירידה בהיקף הסחר העולמי.

הבריחה לחוף מבטחים נמשכת כאשר מחיר החוזים על הזהב מטפס ב-0.5% ל-1,650 דולרים לאונקייה, והתשואות על האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נופלות לשפל היסטורי. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-13%. 

השלכות הפגיעה של הפעילות הכלכלית כתוצאה מהקונה באה לידי ביטוי בהודעה של מיקרוסופט אתמול, והיום חברת פיי פאל מזהירה כי הכנסותיה ברבעון הראשון יהיו בטווח הנמוך של התחזיות, בהיקף של 4.78 עד 4.48 מיליארד דולר.

ראש ממשלת יפן אמר כי הוא צפוי לבקש מבתי הספר להיות סגורים ברוב ימי חודש מארס הקרוב בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה.

מאקרו

דרישות האבטלה עלו ב-8,000 תביעות ל-219 אלף בשבוע שהסתיים ב-22 לפברואר. התחזיות היו לתוספת ל-214 אלף תביעות.

הכלכלה האמריקאית צמחה ב-2.1% ברבעון הרביעי של 2019, בהתאם לתחזיות.

ההזמנות של מוצרים בני קיימא בחודש ינואר בארה"ב עלו ב-0.9%, לעומת התחזיות לעלייה של 0.2% ולעומת עלייה של 0.7% בחודש שעבר.

 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח היום בנפילות חדות בשערים, והמדדים המובילים בבורסות יורדים כולם בשיעורים שבין 2.2% ל-2.5%, על רקע התפשטות וירוס הקורונה למדינות נוספות.

מדד סטוקס אירופה 600  נופל בכ-2.4%, עם צלילה של יותר מ-3% במגזר הנסיעות והפנאי. התפשטות וירוס הקורונה, שהדביק יותר מ-81 אלף איש והרג יותר מ-2,700, ממשיכה לטלטל את השווקים ואת קובעי המדיניות ברחבי העולם.

באירופה נמשכת ההתמקדות בהתפשטות הווירוס באיטליה; 424 איש לקו בווירוס במדינה (עלייה משלושה אנשים בלבד ביום שישי האחרון), ו-12 איש מתו. טראמפ הודיע כי ארה"ב שוקלץ להטיל מגבלות על נסיעות לאיטליה ולקוריאה הדרומית.

בגרמניה הודיע שר הבריאות כי המדינה נמצאת התחילתה של מגפת וירוס קורונה לאחר שהתגלו מקרים חדשים שלא ניתן לקשר אותם להתפרצות בסין.

בגזרת הדוחות, סטנדרט צ'רטרד  דיווחה כל עלייה של 46% ברווח השנתי אך הזהירה כי הווירוס יאט את צמיחתה. מניית הבנק הבריטי צונחת ב-5%.

מניית WPP  צוללת 16% לתחתית המדד האירופי המוביל לאחר שחברת הפרסום הגדולה בעולם דיווחה על האטה במכירות ברבעון הרביעי ופרסמה תחזיות פושרות ל-2020. מניית איזיג'ט  צוללת אף היא ב-9%, על רקע המשך השפעת הווירוס על פעילות חברת התעופה. 

באסיה ננעל המסחר במגמה מעורבת, עם צניחה של יותר מ-2% בטוקיו, ירידות באוסטרליה ובקוריאה הדרומית ועליות בשנחאי, בהונג קונג ובשנזן.  

 

07:30

בורסות אסיה רושמות היום ברובן נפילות שערים, על רקע חששות מצד המשקיעים מפני ההתפשטות המהירה של וירוס הקורונה, שהדביק 81 אלף איש והביא למותם של כ-2,700. רוב הנפגעים עד כה הם בסין, אך בשבועות האחרונים עלה מספר המקרים מחוץ למדינה, ובמיוחד בארצות כמו קוריאה הדרומית, איטליה ואיראן, מה שהוביל את השווקים בעולם לטלטלה ולירידות חדות.

מדד ניקיי  בטוקיו מוביל היום את הירידות באזור ונחתך ב-2.3%. בקוריאה הדרומית מאבד מדד קוספי  1.2%, לאחר שהבנק של קוריאה השאיר את הריבית במדינה ללא שינוי. הבנק המרכזי הפתיע את השווקים והותיר את הריבית שלו בשיעור של 1.25%, לעומת צפי אנליסטים לקיצוץ בריבית. ההחלטה באה למרות זינוק במספר מקרי הקורונה במדינה מסביבות 31 ליותר מ-1,000 מקרים תך קצת יותר משבוע. רשות הפיקוח על המחלות במדינה דיווחה היום על 334 מקרים נוספים של המחלה, שמגיעים ל-1,595 עד כה.

מדד הנג סנג  בהונג קונג מאבד קרוב ל-0.7%. בשנחאי  ובשנזן, לעומת זאת, מתנהל המסחר נגד המגמה, והמדדים שם מטפסים בכ-0.6% ובכ-1.1%, בהתאמה. המגמה החיובית באה לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי מספר המקרים החדשים מחוץ לסין עבר לראשונה את מספר המקרים החדשים שמתווספים בסין.

באוסטרליה מאבד מדד S&P/ASX 200  כ-0.8%, בהובלת ירידות במניות הבנקים.

אמש (ד') אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי סגן הנשיא, מייק פנס, יהיה אחראי על תגובת ארה"ב להתפרצות הקטלנית, והוסיף כי הסכנה של המחלה בארה"ב נותרה "נמוכה מאוד". מרכז הפיקוח והמניעה של מחלות בארה"ב, CDC, אישר מקרה פוטנציאלי ראשון של המחלה בארה"ב, בצפון קליפורניה, ממקור לא ידוע. החוזים העתידיים בארה"ב נופלים 1.4% מצביעים על ירידות משמעותיות במדדים בפתיחת המסחר הערב, עם נפילה של יותר מ-400 נקודות במדד דאו ג'ונס.      

יום מסחר תנודתי בניו יורק אמש ננעל במגמה מעורבת, בצל התפשטות נגיף הקורונה מחוץ לגבולותיה של סין. מדד הדאו ג'ונס איבד 0.45%, או 100 נקודות, ומדד הנאסד"ק עלה בכ-0.2%. תשואת אג"ח ארה"ב לעשר שנים צנחה ל-1.3%, שפל של כל הזמנים, לאחר שבכיר ברשות המזון והתרופות האמריקאית אמר כי נגיף הקורונה נמצא על סף מגפה. 

עוד כתבות

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

טסלה S וטסלה X / צילום: באדיבות היצרן

רובוטים במקום מכוניות: טסלה תפסיק את ייצור דגמי היוקרה שלה

שני דגמי היוקרה של טסלה חוו בשנים האחרונות ירידה משמעותית במכירותיהם בעולם, בין השאר בשל התחרות הקשה מצד תעשיית הרכב הסינית ● אילון מאסק צייץ כי החברה עתידה להסב את שטח הייצור  בקליפורניה למפעל לייצור הרובוט דמוי האדם Optimus

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

דיווח: טראמפ הכריע - זה האיש שיעמוד בראש הפד

הנשיא דונלנד טראמפ אמר כי יודיע היום רשמית מי יעמוד בראשות הבנק המרכזי ● בוול סטריט ג׳ורנל מדווחים כי הוא בחר בקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צעד היסטורי": האיחוד האירופי הגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור

בצעד חריף שממנו נמנעו מדינות אירופה במשך שנים, האיחוד האירופי הסכים להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור ● גרמניה הובילה את הצעד, איטליה הסירה את ההתנגדות וספרד נכנעה ללחץ ● מה משמעות המהלך ולמה הוא קורה דווקא עכשיו?

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

החל משבוע הבא: עליית מחירים בארומה / צילום: יח''צ

ארומה מעלה מחירים: כמה תשלמו על קפה ומאפה?

כשנה בלבד לאחר העלאת המחירים הקודמת: החל מ־3 בפברואר תעדכן רשת ארומה את מחירי חלק מהמאפים ומשקאות הקפה ● קפוצ’ינו קטן בתל אביב יעלה 14 שקל, דיל קפה ומאפה יעלה 27 שקל, ומספר מצומצם של מוצרים יתייקרו בשיעורים חדים של עד 50%

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

אימפריית ה-X מתאחדת: האם זה המהלך שיזניק את SpaceX לשווי של 1.5 טריליון דולר?

מהלך תאגידי חריג עשוי לאחד בין חברת החלל הפרטית של אילון מאסק לבין טסלה או חברת הבינה המלאכותית xAI ● המהלך הוא חלק מחשיבה רחבה על ארגון מחדש של האימפריה העסקית של מאסק, כך לפי בלומברג

תעשיית הביומד מתאוששת / אילוסטרציה: Shutterstock

משרות נפתחות, המדד בעלייה: זה השוק הישראלי שמתחיל להתעורר

בוול סטריט ההתאוששות של תעשיית הביומד ניכרת מאז הקיץ האחרון, ומה קורה בישראל? ● מתעסוקה ועד המדד המקומי - בחודשיים האחרונים נראה שהביומד המקומי לאט־לאט יוצא מהקיפאון

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

בר צנגר מביא את מה שהוא למד במסעדת המישלן בפריז ללב יפו

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

ירון קסטנבאום, מנכ''ל  קרן תשתיות ישראל / צילום: איל לייבל

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

עו''ד גיא אבני / איור: גיל ג'יבלי

פרשת "מוכר החלומות”: עו"ד גיא אבני ישלם 600 אלף שקל לארבעה משקיעים

ביהמ"ש קבע כי עו"ד גיא אבני, הנאמן של קבוצת בראשית, הפר את חובותיו כנאמן כאשר העביר כספי הלוואות לחברה מבלי לוודא את קיומן של ערבויות בנקאיות ● מדובר בפסק דין אזרחי נוסף נגד אבני, בשורה של תביעות שמנהלים משקיעים שאיבדו את כספם

צילומים: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט, יעל טל

שר הכלכלה מציע עוד פיקוח מיותר, הפעם על מצות

ברקת רוצה עוד מחיר מפוקח ● בסופר-פארם הגזימו עם הקמפיין ● ותרומת כליה, מלבד המצווה הראויה, חוסכת הון ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אתר בנייה בישראל / צילום: שלומי יוסף

אף אחד לא רוצה ללכלך את הידיים: הכשל שמותיר את ענפי הבנייה והתעשייה עם מחסור בעובדים

העדפת השכלה אקדמית על פני הכשרה מקצועית, לצד צמיחת ההייטק והיעדר עובדים פלסטינים בעקבות המלחמה, יצרו מחסור חריג בעובדי כפיים בישראל ● גם כשהמעסיקים בשטח מציעים שכר יותר גבוה ותנאים משופרים, הבעיה נותרת ללא שינוי ● בכירים במשק מזהירים: "כל עוד לא יהיה שינוי עמוק יותר, המחסור יהפוך לבעיה אסטרטגית לכלכלה"

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"