גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל קופת חולים כללית: "איננו רוצים להיות כמו איטליה, שם מערכת הבריאות קרסה"

אהוד דוידסון, מנכ"ל קופת חוחים כללית, אומר ל"גלובס" כי "המערכת שלנו סובלת ממחסור במיטות ורופאים. רמת הרפואה כאן גבוהה, אבל לא הכמות" ● "אנחנו חוששים שהקיץ לא יעצור את הווירוס"

אהוד דוידסון, מנכ"ל קופ"ח כללית/ צילום: אפרת זיסמן
אהוד דוידסון, מנכ"ל קופ"ח כללית/ צילום: אפרת זיסמן

מנכ"ל שירותי בריאות כללית פרופ' אהוד דוידסון, מסר היום מסר מרגיע ואמר כי בישראל ישנם מאגרים של מכשירי הנשמה לחירום. על פי הערכתו, לשירותי בריאות כללית ישנם כיום כ-1,000 מכשירי הנשמה, מהם רק כמחצית נמצאים בשימוש שוטף. כך שבמצב בו יגיע מספר החולים הקשים בקורונה בישראל רק לכמה מאות, מערכת הבריאות תוכל להכיל אותם.

אולם, צוואר הבקבוק יהיה הצוות הרפואי. הפעלת ציוד הנשמה זו משימה מורכבת, ובמקרה של התפשטות המחלה, שהוא המקרה שדוידסון רואה כסביר, צפוי מחסור ברופאים הללו. "המערכת שלנו סובלת ממחסור במיטות ורופאים. רמת הרפואה כאן גבוהה, אבל לא הכמות. כרגע אנחנו מכשירים לתחום ההנשמה גם רופאים שלא עושים זאת ביום יום, כולל רופאים מן הקהילה שיגוייסו למאמץ במידת הצורך, אבל הטיפול הכי טוב ניתן על ידי רופא שזה מקצועו"

דוידסון רואה לנגד עיניו את המצב הלא מזהיר באיטליה. "אפשר לומר שמערכת הבריאות קרסה שם".

מה זה אומר שמערכת הבריאות קרסה?

"התווספו תוך זמן קצר מאות חולים שזקוקים להנשמה, ואי-אפשר להנשים את כולם. כתוצאה מכך שיעורי התמותה עלו. אנחנו מקווים שלא נגיע לזה, אבל מאוד מודאגים. זה כמעט יהיה נס אם נצליח לשמור על האש הקטנה שבה מתנהלת המחלה בינתיים". במהלך עריכת וכתיבת הראיון הצטרפו שני חולים נוספים למניין - חולה 24 ו-25.

"אנחנו חוששים שהקיץ לא יעצור את הווירוס", אומר דוידסון. "באוסטרליה וסינגפור ההדבקות ממשיכות. קצב ההדבקה הנמוך יותר שאנחנו רואים שם נראה כרגע כנובע ממאמצי ההכלה יותר מאשר ממזר האוויר".

שירותי בריאות כללית מפעילה 14 בתי חולים ושירות לקהילה למעל 50% מתושבי ישראל. דוידסון הוסיף כי "כל אחד מ-8 בתי החולים הכללים שלנו הכינו מחלקת קורונה, עם חדרי תת לחץ שיכולים לאכלס כ-30 חולים. האתגר הוא לבודד את החדרים הללו מבחינת מיזוג ואוורור משאר המחלקות. בחלק מבתי החולים, למשל בית החולים סורוקה, המחלקה נמצא בבניין אחר. במחלקות אחרות ההפרדה נשמרת באותו הבניין. אנחנו מתרגלים גם כיצד להביא חולה מפתח בית החולים לחדרי הבידוד תוך מינימום חשיפה ליתר החולים, ומשפרים כל הזמן את התהליך. לצוות הרפואי מן הסתם ישנם גם החששות שלו, וככל שמתרגלים יותר כך הצוות מתפקד טוב יותר למרות החששות". בשעה זו ישנו חולה קורונה אחד בבית החולים ביילינסון ואחד בביתה חולים מאיר.

"אנחנו מכפילים את רמות המלאי בכל התחומים. לרוב יש לנו מלאי לחודשיים וכעת אנחנו בונים מלאי לארבעה חודשים ובמוצרים הרלוונטיים למחלות נשימתיות, גם לשישה חודשים".

לא נתקלתם במחסור עולמי במוצרים הללו?

"אנחנו קופת חולים גדולה ואחת הקנייניות החזקות ביותר בעולם. להשיג את המלאי הזה היה מאוד מורכב, אבל הצלחנו וערב החג ינחת כאן מטוס מדרום אפריקה עם מסיכות להגנה על הצוות הרפואי".

בנוסף להיערכות בתי החולים, לשלב הבא מתוכננת היערכות של קוטפות החולים, כאשר הוגדרו קופות חולים אליהן ניתן יהיה לפנות עם חשש לקורונה, במידה ומד"א לא יוכל להשתלט על המצב ולהגיע לכל בית, ואם לא ניתן יהיה לאשפז את כל החולים בבתי החולים.

עיקר הפעילות של ככלית בקהילה היא כרגע מול המבודדים. "אנחנו מתקשרים כל יומיים למבודדי הבית כדי לשאול מה שלומם. הרחבנו את שירותי הבריאות אונליין כך שיפעלו גם במהלך שעות פעילות המרפאות ולא רק אחרי הסגירה, וזאת כדי לייעץ למבודדים, אם יש להם חשש לקורונה וגם בבעיות בריאות אחרות שעלולות לצוץ בתקופה בה הם מנועים מלבקר במרפאות. הרי מדובר באלפים רבים של מבודדים ומן הסתם לחלקם יהיו בעיות בריאות. השירות הזה מיועד למבודדים אך לא ננתק שיחה גם למי שאינו מבודד אך מעוניין להימנע מהגעה למרפאה. ניתן להשתמש גם בשירות של Tyto שהתחלנו להפעיל באופן מסובסד לפני כשנתיים, כדי לבצע בדיקות רפואיות כמו בדיקות גרון או ריאות מרחוק, בלי לסכן את הצוות".

את בדיקת הקורונה עצמה עושה מד"א, כאשר הכללית התגייסה למשימה ופתחה מעבדה בסורוקה לעבד את הבדיקות, בנוסף למעבדה שמפעיל משרד הבריאות בתל השומר.

ייתכן מצב שבו יוכלו לעשות בדיקות לכל המבודדים כדי להחזיר חלק מהם לחיים רגילים לפני תום תקופת הבידוד הרשמית?

"זה לא אפשרי, משום שהבדיקה תהיה שלילית בתקופת הדגירה. גם מי שנמצא בריא היום עלול להתגלות כחולה מחר, ואי-אפשר לעשות בדיקה כל יום".

מה דעתך על הנחיות משרד הבריאות באופן כללי?

"התהליכים שקולים מאוד. אחראיים מאוד. הצוות שמונהג על ידי משרד הבריאות וגם אנשים שלנו שותפים לו, כולל את הגורמים המנוסים ביותר בנושא הזה".

האם נערכתם גם לתרחיש של טיפול בחולים מן הרשות הפלסטינית?

"קשה לענות על זה. חשוב לדעת מה קורה ברשות כי הווירוס לא מכיר פוליטיקה, וכרגע אנשים עוברים בין האזורים. אבל מבחינתי, דיה לצרה בשעתה. צריך כרגע לדאוג למערכת הבריאות הישראלית:.

האם בין כלי הבינה המלאכותית שאתם פיתחתם והטמעתם לאורך השנים קיימים כאלה שרלוונטיים למלחמה בקורונה?

"בינה מלאכותית משתמשת במידע רב כדי לנבא, למשל מי מן החולים צפוי להתדרדר. כרגע אין מספיק מידע לפיתוח כלים כאלה ואנחנו מנבאים התדרדרות על בסיס הפרופילים של גיל ומחלות רקע. אבל אנחנו אוספים מידע וייתכן שבהמשך נוכל לנבא את ההתדרדרות טוב יותר".

"אני מרגיש קצת דה ז'ה וו, כי תרגלנו בדיוק את הסיטואציות הללו"

בשיחה עם גלובס לפודקאסט "חזית המדע", אמר מנהל מכון המחקר וראש מערך החדשנות בשירותי בריאות כללית, פרופ' רן בליצר, כי מערכת הבריאות מתכוננת לתרחיש של מגיפה כבר כ-20 שנה, מאז אירוע שפעת העופות. ההתפתחות היא פחות או יותר על פי התרחישים שנובאו. "אני מרגיש קצת דה ז'ה וו, כי תרגלנו בדיוק את הסיטואציות הללו".

"המשחק של מחלות מדבקות הוא משחק של התפשטות לא לינארית. השלבים הראשונים הם כמעט מתחת לסף הגילוי, אבל אם אתה לא מכיל את המחלה באמצעים של בריאות הציבור באופן נחוש, השד יצא מהבקבוק ואי-אפשר יהיה להשיבו.

"השלב שהו אנחנו נמצאים עכשיו הוא שלב ההכלה. המטרה היא למנוע התפשטות המחלה למעגלים רחבים, אלא שסביב כל חולה יהיה מעגל בודד של נדבקים, ועושים את זה בשיטות של חקירה אפידמיולוגית, ובידוד כל הנדבקים כדי שלא ידביקו מעגל שני, וכל עוד נעשה את זה, מצבנו טוב משל כל מדינה אחרת שאני מכיר.

"השלב הזה דינו בסופו של דבר להיכשל, כי בשלב כלשהו כל עוד לא סוגרים גבולות, ואין כוונה לסגור גבולות, וכל מי שיגיע לארץ עם המחלה מחו"ל, יוצר סביבו מעגלי הדבקה חדשים, עד שיגיע היום שבו נפספס את אחד המעגלים הללו, וימצא מעגל שני או שלישי של הדבקות מכל חולה. אם כל חולה ידביק רק בין 1.5-3, אז מצבנו עדיין טוב.

"ברגע ששלב ההכלה נכשל, אנחנו עוברים לשלב ההאטה והשליטה. המטרה בשלב הזה היא להקטין את גל התחלואה, כלומר שהמחלה תתפשט בקצב האיטי ביותר האפשרי ולדחות את שיא הגל כמה שרק אפשר. יש כאלה שיאמרו 'אבל אם ממילא יגיע הגל, אז למה צריך להאט, למה צריך לשלוט?', אבל זו טעות דרמטית כי אם ניתן לגל הזה להתפשט כמו אש בשדה קוצים, הרי בשיא הגל מספר החולים יהיה כל כך קשה שהם יסתמו את כל בתי החולים. אבל במצב של האטה, הגל יהיה נמוך יותר בכל רגע נתון, בגבולות הספיגה של מערכת החולים, ואנשים שלא חייבים למות או להיפגע, לא ימותו ולא יפגעו".

ומה צריכה מערכת הבריאות לעשות כדי לעודד את ההאטה הזו? "אנחנו ניכנס לעולם של 'ריחוק חברתי'. המטרה שלי תהיה שלכל אדם בחייו היומיומיים יהיו כמה שפחות מגעים וכמה שפחות קרובים. אני כבר לא מכוון את עצמי לחולים או לאזור מסוים, אלא מנסה לנהל את כל האוכלוסייה כך שלאנשים יהיו כמה שפחות נקודות מגע עם הסובבים אותם.

"איך משיגים את זה? על ידי הגבלת אירועים כמו מופעי מוזיקה או ספורט, ככל שאפשר לעודד אנשים לעבוד מרחוק. לבסוף יש צעדים שלא נגיע אליהם בקרוב, אבל זה השלב שבו הצעדים של ריחוק חברתי מגיעים לליבה של שגרת החיים, כמו למשל ריווח של הנוסעים באוטובוסים כך שאוטובוס לא יורשה להעלות מעל מספר נוסעים מסוים, או למשל סגירת מוסדות לימוד והעברתם למצב של למידה מרחוק". באמצעים הללו ניתן יהיה להשאיר את כמות החולים הקשים בטווח הספיגה של מערכת הבריאות במשך חודשים רבים.

אתה ממליץ כבר היום לכל אדם להרחיק את עצמו מהחברה ככל האפשר?

"עדיין לא. אנחנו בשלב ההכלה וצריך לשים את הדברים בפרופורציה. אבל ככל שיעבור הזמן, אם מספר החולים ילך ויגדל, יעלה ההיגיון בהתרחקו מהחברה. כולנו הופכים להיות מנהלי הסיכון של חיינו, כאשר כמובן שהסיכון תלוי ברמת הפגיעות של האינדיבידואל".

בליצר שלל את התיאוריות כי הווירוס נרקח במעבדה וציין כי "מעבר של וירוסים מבעלי חיים לבני אדם מתרחש כל הזמן, ואחרי האירוע הזה, יבוא בוודאי האירוע הבא".

גם אם כולנו נפסיק לאכול בעלי חיים?

"שווקי ענק שבהם בעלי חיים אקזוטיים פוגשים בני אדם הם מועדים לפורענות יותר מאשר העוף הקפוא במרכול".

קורונה - תרחישים אפשריים

שלב ההכלה: כל החולים החדשים נדבקו מחולים שכבר זוהו.

תגובת משרד הבריאות: עצירת תנועה מחו"ל. כל מי שבא במגע עם חולה מזוהה, נכנס לבידוד

שלב ההאטה: מרגע שתאותר הידבקות שהמקור שלה לא ידוע, נדע כי מאמצי ההכלה נכשלו. כעת המטרה היא לדחות את שיא הגל, כך שמספר החולים הקשים הדורשים הנשמה, לא יעלה על כמה מאות שמערכת הבריאות יכולה כרגע להכיל בכל רגע נתון

תגובת משרד הבריאות: "הרחקה חברתית" באוכלוסיה כולה ללא דגש על החולים, כולל מניעת אירועים המוניים, עבודה מרחוק במידת האפשר

התפשטות נרחבת: עליה מהירה במספר הנדבקים, כך שהמספר בכל רגע הוא מעל ליכולת ההכלה של מערכת הבריאות, ורבים אינם מקבלים את הטיפול המיטבי האפשרי. עליה בשיעור התמותה ביחס למספר הנדבקים

תגובת משרד הבריאות: הרחקה חברתית קיצונית כולל ביטול לימודים וריווח התחבורה הציבורית

עוד כתבות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבימ"ש השלום צו חיפוש במשרד של שני עורכי דין ● השניים טענו כי המסמכים נתפסו ע"י צו של בימ"ש השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את ערעורם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • תושבים בצפת מדווחים על יירוט, לא נשמעה אזעקה • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • עדכונים שוטפים

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות